Gabus!
Látom hasonlítgatás van a súlyok között... én se értem egyébként, Geri is már 8 kg, de hogy hány cm azt nemtudom, de a 74-be már nem veszik bele, pedig ő a fiaim közül a legkevesebbet hízó a maga havi 1 kg-val. Pedig Livi egyáltalán nem sovány, de még soványkának se mondható... nem értem. Ez már tuti genetikai kérdés, meg lehet a csontocskái se valami nehezek, meg ha az anyukáját megnézzük, lehet sose lesz egy 2 m 80 kg-os debella... Úgyhogy hozzád nézve nagoyn jól fejlett a Lívi.
Dia!
Hasogat hát... de félek ezzel már dokihoz kell mennem már és baj van.
A baj az, hogy 2 hete minden áldott nap fáj!!!!!!!!!! De úgy, hogy a napi 1 szem algopirint be kell vennem, mert különben ágynak dőlök. Attól félek, hogy a vérnyomásommal függ össze és gyógyszert kell szedjek, úgyhogy mostantól fogyókúra... illetve majd, ha lesz lóvém rá.
Ez azért röhelyes, hogy a fogyókúrához pénz kell, hiszen a fogyókúra nem másról szól, mint az egészséges ételekről, úgy mint zöldség és gyümölcs és mégis ezek a legdrágább élelmiszerek. A 90 napos fogyókúrát tervezem elkezdeni és remélem be is fejezem majd sikeresen. A mindmegette.hu-n vannak receptek is hozzá, meg útmutató is úgyhogy most már talán sikerülni fog. Eddig is tetszett ez a fajta fogyási módszer, csak nem tudtam mit hogyan szabad enni és mivel, így meg elég egyhangú volt.
Nagyon jók a minitalis képek!:)))))))))))
megyek alukálni, mert beleállt a fejembe a fájás. Nagyon rossz:( A homlokom fáj, de úgy, hogy ha hozzáérek akkor még a bőröm is, szinte olyan mintha beütöttem volna, pedig nem...
Ja még annyit, hogy voltam ma bölcsis szülői értekezleten. Jó másfél órát tartott. Megismerkedtünk a csoportvezetővel és a gondozónőkkel, beszélgettünk, elmondták a napirendet. Kész röhej, hogy az oviba 9-ig kell beérni a bölcsibe meg 7:45-re... Megnéztük a csoportszobát ami nagyon aranyos, barátságos, bár én kissé keveselltem a játékok mennyiségét, talán nem néztem eléggé körül. Azért volt ott mindenféle. Konyha, kis búvóhely, meg nagy műanyag alagút amiben lehet mászni, babák, autók, vasalóból pl 3, telefonok... A csoportban elvileg 24-e lesznek, de 2 szobában ami egybe nyílik, így 1 szobában 12 gyerek lesz. Az azért nem olyan rossz. A mosdó része most lett a nyáron felújítva, minden ragyog a tisztaságtól és nagyon szép, új kis wc-k mosdók, csempék, pelenkázó, kiskád ami a falba van beépítve... szóval tetszett. A Danci jele a halacska lesz. Minden héten két gyerek szokik be a Dancika a 11-ei hétfőn kezdi, akkor kell befizetni az ebédet is. Elmondták, hogy fokozatos anyás beszoktatás lesz és először végig ottmaradhatok vele, aztán majd fél órára megyek el és így tovább míg már be nem szokott. Modnták, hogy ez elhúzódthat, gyereke válogatja. Szerintem Danci hamar beszoki, hiszen anyukáméknál már volt nélkülem 1 hetet is. De persze az más, de hát őket se látja mindig...
Lesz családlátogatás, 7-én jönnek fél 1-re. Megpróbálom puccba vágni a lakást, mert most is momentán levetett ruhák mindenhol, a konyhában áll a szennyes, meg csupa maszat a padló, és a ruhák is várják a behajtogatást a szekrénybe, meg a játékok is szanaszéjjel..., ez sajna mindennapos, mert kiloccsan egy kis víz, a padlóra és ha belelép egy gyerek a szandijával, már a sáros maszatot viszi tovább... Komolyan, azért 3 gyerek után már dukálna egy takarítónő is legalább!
Ja igen, elvileg csak a környezetet szeretnék felmérni, meg azt, hogy milyen játékok vannak, mikkel játszik meg ilyenek.
Kértek egy üzenőfüzetet is, abba le kell írni az elérhetőségemet, miegymást, meg a Danci napirendjét és kis heppjeit, meg miegymást. Érdekes volt még az is, ahogy hozzááltak a betegség kezeléséhez, meg a gyerek hazaadásával kapcsolatban. Pl kiadják ők a nagyszülőknek is a gyereket, de csak úgy, ha az anya beadja a személyi igazolvány számukat előre, mert nem tudnak minden arcot megjegyezni, ami érthető. Elég nekik a 24 gyerek anyját-apját észben tartani, nemhogy még a minden gyerekhez tartozó 2-2 nagyszülőt. A csoportvezető azt mondta, hogy ha anya idejében nem tud a gyerekért jönni és egy számára idegen jön érte, akkor nemadja ki, inkább hazaviszi és a lakására lehet érte menni, mert ővé a felelősség.... érdekes,de bíztató, hiszen így senki illetéktelen el nem viheti a gyereket. Biztos volt már rá példa a múltban azért ilyen szigorúak brrr. Ha tényleg úgy van, akkor a gyermekjogokat is szigorúan veszik és ha bántalmazást észlelnek a gyereken szintén nem adják ki,hanem szólnak a hatóságoknak... Szóval sok bíztató jel van, de remélem azért egy esésből szerzett sérülést meg tudnak külömböztetni egy ütéstől... Danci olyan szerncsétlenül tud esni és néha akkora puklik vannak a fején. Bár, most már legalább 2 hete nincs puklija, csak egy jó nagy égési seb a karján, szegénykém balcsin nekiment a forró fazéknak, mert valamelyik nagyszülő az asztal széléhez rakta és a kempingasztalok nem a magasságukról híresek...
na most már aztán megyek aludni, mert lefordulok a székről, pedig karfája is van...