Sziasztok Csajszik!
Ezer éve nem jártam erre, bocs érte! Vagy lehet, hogy örültetek neki???
Timi!
Én Egerben szültem Jázit, hacsak nem itt dolgozol, akkor nem tudom honnan lehetek ismerős.
Niki!
Suttogóhoz:
bár én nem olvastam, de abban egyetértek, hogy rendszeresség kell a babának, mert követhető napirenddel sokkal egyszerűbb az élet (na persze nem percre pontosan). Sőt, nem is az időpont a lényeg, hanem a dolgok egymásutánisága (pl. masszázs után jön a fürdés). Sokan azt mondják, hogy ez nem jó dolog, mert ha valami nem úgy történik egy nap, akkor a baba kizökken, de szerintem ez hülyeség. Persze kinek mi válik be.
A másik pedig a sírás. Ezért nem aggódtam én sem sokat, mert mentem a dolgok után. Ha sírt, először enni kapott, ha tovább sírt peluscsere, ha tovább, akkor altatás, vagy játék, mert lehet, hogy épp unatkozott, vagy csak egy kis gyengédségre vágyott, és ha már semmi nem jött be, na, akkor vettem elő a lázmérőt. Szóval rossz hallgatni egy babasírását, de azért szerintem nem kell megijedni tőle. Meg persze az sem jó, ha sír, és egyből a cumit dugod a szájába, de tény, hogy Jázmin sokszor ettől nyugodott meg. És 8 hónaposan mégis leszokott róla, és nem cumizik még (majd) 3 évesen is, mint Gáspár Virág.
Na, nem osztom tovább az észt, ez csak az én véleményem, van akinek bejön, van akinek nem.
Beszti!
Örülök, hogy a hematóma eltűnt!
Ja, nekem is valamelyik véreredményem Baj-on kötött ki, ami a Dunántúlon van, én meg É-Mo-on lakom.....
Dóri!
Üdv itt is!
És egyébként mindenki mást is isten hozott a topicban!
Felixanyul!
Szerintem az 5kg teljesen normális! Nem is értem, hogy egy védőnő hogy tanácsolhat olyat, hogy ezt-azt ne egyél. Ha még a cukorszint vagy valami más indokolná, de így???? (na, látom ezt többen is írták már)
Davallia!
Azért vigyázz magadra, hátha elmozdul a lepény a méhszáj közeléből!!!!
Alexa!
Nekem volt torokfájás, plusz enyhe láz, de a doki nem írt semmit, pedig a 12.hetet is betöltöttem. Azt mondta torokra kamilla tea, lázra vizes borogatás. Szerencsére nem volt komoly lefolyású. Amúgy én is szedtem az Elevitet, oszt mégis sikerült
De nyugi, ha a dokid azt mondta, hogy nem lesz semmi baja a babának, akkor biztos úgy van!
És mi jót csináltál a kórházban?
Szana!
Én Elevitet szedek, és amikor keményedik a hasam magnézium pezsgőtablettát iszok. A dokim azt mondta, hogy ne szedjem egyszerre az Elevitet a MagneB6-tal, ezért iszom a pezsgőtablettát. Neked a dokid mondta, hogy szedjed együtt? Persze ahány doki.....
Korena!
A borról nem kell lemondanod!
Egy-egy pohárkával meegihatsz terhesség alatt is, ha megkívánod. Régen alkohollal "kezelték" a veszélyeztetett terheseket, vagy akik túl korán szültek volna. Nekem is a dokim mondta, amikor panaszkodtam neki, hogy a 40 fokban éppen jól esne egy pofa jó hideg sör. Ő meg mondta, hogy akkor miért nem iszok? Én meg csak néztem, hogy mi van....
Én egyébként választottam szülésznőt, és abszolút nem bántam meg!!! Így aztán megint választok, és uazt a nőszemélyt
Nekem ez a kínai nyavalya bejött. Jázminnal lányt jósolt, most pedig fiút, és elviekben tökösünk lesz.
Na megyek, mert ma van a szülinapom (
), és mindjárt jönnek anyukámék ebédre.
Puszi mindenkinek,
Brigó