Új privát üzeneted érkezett!

Szia Sedith.

Az e-mail címemet megváltoztattam a következőre:

mandasz@freemail.hu
Légyszi ide küld már a képeket,mert nem szeretném,hogy elvesszenek a másik ládában.

Amint látom mindenki jól van.Nagyon kellett,már ez a meleg.Lehet,hogy szerdán megyünk nyaralni,de még semmi nem biztos.Ha megjön a gyerekek útlevele,akkor igen.Még hétfőn meg kell sűrgetni külön illetékkel. :lol: :lol: :lol: :lol:
Remélem összejön,habár mi egyszer csak gondolunk egyet és már itthon sem vagyunk.
Most rendelünk a neten szállást Horvátországba.

Xéni nagy élmény áradattal jött haza a táborból.
Nagyon jó volt az ellátás meg a programok is.Jól meg volt szervezve az egész.
Rengeteg barátra tettek szert.Nem győz MSN-ezni velük,mindíg valaki keresi.Hát nagyon jól érezték magukat.Jövőre is menni fognak.

Na most megyek,majd estére jövök.

Kép Emese

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Kriszta: Örülök, hogy Xénia jól érezte magát a táborban! :D
Egyszer én is szeretnék elutazni a horvát tengerpartra! Bevallom, most egy kicsit irígyellek benneteket! :cry: :D Érezzétek nagyon jól magatokat!

Lányok!

Lehet, hogy most egy időre ez lesz az utolsó bejelentkezésem, mert holnap valószínűleg elmegyünk egy kicsit a férjemmel csavarogni a fővárosba, kicsit körülnézünk az ünnepi programok között, a jövő héten pedig -Mölliékhez hasonlóan- a sógoromék házát kell "őriznünk", mialatt ők nyaralnak, ott pedig sajnos nincs internet! :cry: Viszont úgy néz ki, hogy a jövő hét folyamán jönni fognak hozzánk bevezetni a kábeltévét és akkor mindenképpen haza kell jönnünk, úgyhogy majd akkor megpróbálok benézni!
Hiányozni fogtok! :cry:

Addig is vigyázzatok a gyerkőcökre, meg persze magatokra is!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

Kati: érezzétek nagyon jól magatokat! :lol: :lol:
Hiányozni fogsz, de a családoddal lehetsz és az a lényeg! Köszi az emilt, szerintem nem is annyira véletlenek :D

Mindenki: azt hiszem nem fogalmaztam elég árnyaltan a sírással kapcsolatban. Én csak azt akartam mondani, hogy nem gondolom helyes dolognak, hogyha sírni hagyjuk a gyereket, amikor szüksége lenne ránk. Igaza van Sudinak, hogy nagyon sokféle sírás létezik és ezek felismerésébôl lehet tudni, hogy mi a teendô. Alida most is például nyěglôdik, mert nem tud magától elaludni :( Kicsit nyugtatgatjuk, de nem vesszük ki és elaltatni sem szeretném, csak megnyugtatni. De én általában nem szeretem, ha sír a baba és biztos vannak olyan babák, akik sokat sírnak és csak az anyjuk közelsége nyugtatja meg ôket. Persze mindenki a saját kárán tanul és lehet, hogy én is rosszul csinálok valamit, ami csak késôbb fog kiderülni.

Majd rakok fel én is képet, ha feltöltöttem az újakat :)
zsuzsi 81

Nekem nem sikerül képet feltöleteni :cry: :evil: Ezt is le kéne kicsinyíteni! Akkor marad a mailben küldözgetés
zsuzsi 81

Sziasztok!
Lányok,tud valaki valamit ZSANIRÓL???????????????????????Irtam neki mailt is,de nem válaszolt :cry:

Képzeljétek a Léna sárgarépán és tökön kivül semmi zöldséges bébiételt nem akar megenni.Még az öklöndözés is rájön tölük :roll:
Viszont a banánt imádja :D és evés közben álandóan veszekszik.Edit,Kriszta is csinál ilyet?Néha félek,hogy megful.

Kati,jó nyaralást!!!Köszi a bókot a Lénával kapcsolatban.

Ma itt volt a voltanyósom.Olyan jó volt,hogy van társaságom.A Léna is élvezte.Csak mindig az elsö pár percbe ordit,ha idegent lát :(

Puszi mindenkinek

betty30

Sziasztok!

Na, nem jött be a nyugis délután. Egyszer csak felhívott a volt kolléganőm, hogy otthon vagyunk, mert meg szeretnének látogatni! Kb 3/4 óra múlva jönnének, ha nem zavarnak. Hát persze, hogy nem zavartak, de hamar kapd össze a lakást vendégfogadásra, menj vásárolni (képzeljétek, a 4 éves kislánya cukorbeteg - inzulinos) diétás édességet, üdítőt, nem beszélve, hogy nem is ehetett még ezekből sem csak vagy két falatot, mert mindent bele kell számolni a napi kenyéregységébe. Mindenesetre borzasztó. Szegény nő, tavaly a végkimerülés szélén állt, hát ő is valami 35-40 kilós ha volt akkor. NA, mindegy, jöttek dumáltunk egy kicsit, és mentek is, mert 7-re haza kellett érniük, hogy cukorszintet mérjenek.

Aztán, az egyik anyuka a másik utcából hívott sétálni, de Kriszta akkor aludt el, így csak én mentem le, az ablakunk elé, és dumáltunk szinte egy órát. Még most is alszik a lányom, nem tudom, mi lesz majd éjjel! :)

KAti, Kriszta: Kellemes időtöltést, nagyon sok szép élményt kívánok nektek, és jó sok energiával feltöltődve gyertek haza, hogy elegendő legyen a következő nyaralásig. :D

Kriszta: Elnézést a mailcím miatt, látod, a táblázatban kijavítottam, de a saját listámban már nem. Most viszont megtettem. Ezután oda mennek a levelek! :)

Betty: Zsani nekem is eszembe jutott, de nem tudom, miért marad ki. Nem mondta, hoyg elutaznak esetleg, de az is meglehet, hogy hirtelen mentek el, különben biztos, jelentkezne.

Valaki említette a másik Katit és Hajnit. Igen, én mindenkienk küldtem mailt akkor, Hajni írt is egyszer, de mondta, hogy még mindig poci-problémák vannak. KAtiról nem tudok semmit. Valaki nem tudja felhívni?

Betty: Kriszta is magyaráz evés közben, de ne aggódj, épp te írtad, hoyg nem olyan buták ezek a Manók, hogy megfulladjanak! :) Én vettem Krisztának Hipp-es spenótos krumplit, és ugyanúgy csinált, mit Léna. De akkor csak épp megkóstoltattam vele. Amikor a torkához ért, öklendezett. Másnap, amikor etetni is akartam, kivettem 2 kávéskanállal az üvegből és elkevertem egy kicsi tápszerrel, úgy megette, mint a sicc. És ma is. Szegény, holnap is azt fog kapni. Tudod, miért nem szereti a többit? Mert nem édesek. Épp ezért kell tovább is kóstoltatni vele, adni, hogy nehogy csak za édeseket egye. Eddig Kriszta csak répás krumplit evett és ezt a spenótos krumplit a gyümölcsökön kívül. MIndkettő ízlett neki. Aztán rendre még kipróbálok ezt-azt. De ezt most muszáj, megegye, mert csak 2 napig jó, hoyg felbontva legyen. Ne add fel, amikor valami nem ízlik, másnap ismét próbáld meg. Szerintem te is próbáld hígítani egy kis tápival, hátha úgy sikeres lesz. De nehogy cukrot vagy sót tegyél bele, mert aztán lőttek a bébiételeknek. Többet nem fogja megenni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, Betty, és képzeld el, miután elment a kolléganőm, eszembe jutott, hogy a sógornője Ausztriába lakik, és tavaly született pici babája. Fel is hívtam, de azt mondta, hogy nem Bécsben, hanem vagy 120 km-re a fővárostól lakik, de nem tudta, pontosan, hogy hol. És internetje sincs. Pedig Rád gondoltam, hátha találsz ismerősöket. A múltkor mondtad, hogy felhívott egy anyuka, bár nem hitted, hogy jelentkezni fog. Nem tartjátok máár a kapcsolatot?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit: érdekes,hogy Kriszta is kibukott,mert a Léna is :D Már 7 elött elaludt a tápszeren,aztán azóta várom,hogy felkeljen büfizni,de azt várhatom.Mint a bunda.
Te csináltál rendszert a hozzátáplálásból?Én igy:
-tápszer2
-tápszer1
-zöldség
-gyümölcs
-tápszer1
-tápszer2

köszi a tanácsot a só miatt,pedig már gondolkoztam,hogy megsózom.Most nem tudom,van egy olyan almaétel,hogy kekszes.Nem tudom,hogy az nem lesz e tul édes,és akkor majd csak azzal eszi meg.Mert az almától is fintorgott a minap. :?

De ugye milyen jó,hogy már normális kaját esznek?Nem csak tápot.
gondolkodom a husos dolgokon,mert abba lenne vas.És a Léna még mindig nagyon sápadt :cry:
Van étel husos 4 hónapos kor UTÁN:Nálatok is igy irják az ételre???Minden ételen igy van 5 hónapos kortól.6 hónapos kortól.....Aztán 4 hónapos UTÁN!!!!!Na döntse el mindenki,hogy mikor utánna :shock:

betty30

Szia, Betty!

Én legelőször tízóraira adtam az új kaját, most úgy jön ki, hogy ebédkor kapja. Nem csináltam rendszert, mert egyszerűen, mostanában nem eszik program szerint, van amikor megeszi a normális adagját, van amikor meg már felét se. Olyankor nem várhatom ki a 4 órát!

A dokinőm nem tanácsolta a kekszet vagy babapiskótát, mert azok lisztesek, és a gluténnal vigyázni kell legalább 7 hónapig. Bár 8-9-ig ajánlatosabb. Hadd fintorogjon, megszokja. Ő most az ízeket kell megismerje, nem a fűszereket. Sót és mézet nem jó adni 1 évig, a dokinő is azt mondta, és mindenhol ezt olvastam. A méz nagyon allergizál a benne levő pollen miatt. Én épp a vas miatt vettem spenótot, és mivel most nem igazán láttam frisset, ezért vettem bébiételt.

Én láttam husis papit, amin egy 4-es volt. Így: 4 monate. De hogy bis vagy vor, azut már meg nem néztem, de lényegtelen, hisz úgyis már elmúltak 4 hónaposok. Igaz, még nem mertem husit adni, megkérdeztem a lányokat is, de még nem válaszoltak. A könyvemben 6 hónaptól írja, a dokinőt meg még nem kérdeztem. Egyaelőre még várok vele, de aztán szép lassan mindent megkóstoltatok vele, persze, a szélsőséges dolgokat kivéve.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit:tudod mi az érdekes?Hogy erre a kekszes almás ételre rá van irva,hogy Gluten frei.És van a Hipp-nek egy ´Guten Nacht Brei-e,tehát ijen jó éjszakát pép,ami 4 hónaptól van és rá van irva,hogy Glutenhaltig,tehát van benne.De minek????Miért csinálják egyiket igy-másikat ugy,ha nem jó.ÉN persze nem vettem meg ezért.De ebbe a kekszesbe nincs.Nem tudom.Dokihoz csak 7.-én megyek
Te ez a kép,.ahol hancuroztok a Krisztával,nagyon haláli :lol:

betty30

Az úgy is volt. Legalább negyedórán át be nem állta a szája, kacagott, jobban mondva hahotázott, visított, meg minden.

Nem tudom, ezeket a kajákat. Én nem adok neki liszteset, az tutti. Legalábbis egyelőre.
Aztán ha eljött az ideje...
De mondom, próbáld meg, hogy ne mind édes kajákat adj neki. Ami esetleg nem olyan finom, mint pl. ez a spenótos krumpli, egészen helyes lesz a tápival hígítva, és mégsem édes. Na, legalábbis nálunk bevált, aztán lehet, hogy a következő már nem válik be! Minden gyerek más, és még ugyanaz a gyerek sem viselkedik mindig egyformán. Hisz nekünk sem esik minden egyformán jól!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Küzdök az oldalsó képpel....

Rita & Tomi
Kép
ritike

Jó reggelt!

Mindenki alszik? Vagy csak pihen?Mi is most keltünk fel,mert csak Mesikével ketten vagyunk itthon.
Na úgy áll a helyzet,hogy megyünk nyaralni.Zadar alatt van egy homokostengerparti strand,na oda megyünk.De az első napot a Plitvicei tavaknál töltjük el,a vízeséseket is végig bogarásszuk.Az inteneten már 17 Euróért van szállás apartmanban .Remélem semmi nem jön közbe.
Már ránk fér egy kis kimozdulás.Még este szeretnénk kimenni a Grill Fesztiválra remélem,hogy összejön. :lol: Ha nem így jártam.

Kati:remélem jól érzitek ,majd magatokat.

Most megyek,majd még jövök.
Szép napot mindenkinek. 8) 8) 8)

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta!
Jó utat Nektek! Azért "előnyben" vagytok, mert mindjárt 20 km-vel közelebb van a horvát tenger, mint nekünk innen POets környékéről. Remélem jó időtök lesz.

Mi elnézünk valami strandra ma, csak nincsenek jó strandok a környéken, az a baj. Meg reggel kellett volna indulni, csak Norbinak van egy kis dolga, de még nem ért haza. Nem tudom elinduljunk e még, vagy nekiálljak mégis főzni :(

Edit, átadtam a puszit, Te is adj át egyet
:D

Rita & Tomi
Kép
ritike

Rita: Megvolt a puszilkodás! :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Ritike.

Megkaptam a képeket nagyon jók.Tomi nagyon helyes.Gondolom,azért ő is élvezte a nyaralást. :D
Teknősbéka is kitett magáért,mert nagyon szép.Pontosan melyik strandon volt?Sikerült kimennetek a strandra?

Na megyek vacsizni.

Jó pihizést mindenkinek.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Köööösziiiii Sudi!!!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Jászberényben voltunk, sikerült eljutnunk, kettőre értünk oda.
Iszonyat jó strand, nem gondoltam volna. Nem voltak sokan, viszont kellemes volt a víz, és tiszta. Már készülődtünk rá, de féltem tőle, remélem megússzuk betegség nélkül :shock: , de BEVITTÜK TOMIT a vízbe!!! Nagyon nagyon élvezte, csak úgy csapkodott, annyira édi volt. Hihetetlen élmény nekünk is. Annyira aranyos volt, és látszott, hogy nagyon élvezi. Egész nap pörgött, meg vigyorgott, nagyon klassz napunk volt, jó hogy elmentünk. :mrgreen:

Az idő is tök klassz volt, pont ideális, már nem tűzött a nap fél négy felé, de még meleg volt.

Rita & Tomi
Kép
ritike

itt egy kép a buliról :D Kép

Rita & Tomi
Kép
ritike

NEM, MEGY NEKEM EZ A KICSINYÍTÉS :cry:

Rita & Tomi
Kép
ritike

REMÉLEM senki nem volt a tűzijátékon!

Rettenetes ami történt, a hideg is kiráz. Vigyázzatok a Manókra!!!

Jó éjt,

Rita & Tomi
Kép
ritike

MIÉRT, MI TÖRTÉNT A TŰZIJÁTÉKON?

De nekünk nem kellett tűzijűték, hogy halálra rémüljünk. Képzeljétek, Kriszta szinte megfulladt az este. Nyelt a fürdővizéből, de még most sem fér a fejembe, hogy hogy nem vettem észre. Pedig ott voltam mellette és őt bámultam. Nem néztem el egy fél pillanatra sem. És mégis ivott. Egyszer csak látom, hogy kapkod a levegő után. Kikaptam a vízből és ütögetni kezdtem a hátát. Nem használt. Eléggé megijedtem, de nem veszítettem el az önuralmamat. Hamar hasra fordítottam, hogy a mellkasa alatt fohjam meg és úgy ütögessem, de nem tudtam, mert féltem, hogy kicsúszik a kezemből. A hűgom és a barátja is ott volt a fürdőben, ők sem láttak semmit. Ütögetni kezdtük, ahúgom is én is, és nem használt. Jaj, lányok, úgy megijedtem, elkezdtem kiabálni a férjemnek, hogy jöjjön, mert nem kap levegőt a kicsi. Futott ő is (különben a vacsorát leste, hogy ne égjen meg a krumpli), és a lábánál megfogta és lelógatta, meg ütögettük a hátát. Egyszer csak egy nagyot köhögött, és levegőt is vett. BAgyon meg volt szegényke lepődve, hoyg mi történt, de nem sírt. Bevittük a szobába és már nevetett. Jaj, én halálra rémültem. Még most is reszketek, ha rágondolok. A sírásból is alig tudtam megállni. Ezt a szörnyű érzést nem kívánom senkinek, főleg, mert magamat hibáztatom, hogy ott voltam mellette és egyszerűen NEM LÁTTAM, hogy mi történt. Én meghalok, ha valami baja lesz a manómnak!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szia Edit! Libabőrös lettem, ahogy olvastam az esti "kalandot" :( .Biztosan nagyon szörnyű lehetett, de jó, hogy volt lélekjelenléted, bár ilyenkor az ember mindenre képes. Sajna szerintem sokszor elő fog fordulni még, hogy a víz kiveri az embert, meg ott áll tőle 10 cm-re, és mégis leesik/beüti valamilyét/megeszik valamit, ez óhatatlan lesz. Persze azért készenlétben kell lenni. Nagyon jó dolog az anyaság, viszont állandó aggódás is.

Tegnap este-hagyományokhoz híven Pesten a Duna fölött tűzíjáték volt. Kb 1 millió ember szokott ilyenkor összezsúfolódni a rakpartokon, meg két három híd hosszában. Kilenckor kezdődött. kb 5 perc múlva iszonyatos vihar tört ki, hatalmas széllel. Az emberek pánikba estek, és menekülni kezdtek. Fákat csavart ki a szél, meg minden. Hárman meghaltak, kb 100-an sebesültek meg. A vihar pár percig tartott, mégis hatalmas katasztrófát okozott. :cry: :cry: :cry: :cry:

Rita & Tomi
Kép
ritike

Bocsi a valamijét véletlen rosszul írtam.

Hála Istennek, hogy nem történ semmi baja Krisztának! Próbálj megnyugodni!

Rita & Tomi
Kép
ritike

Köszi, Rita a nyugtatást, valamennyire sikerült, de ha eszembejut, akkor már ismét kivagyok.

Bekapcsoltam a Dunatévét, de nem ment a hangja valamiért, és mire sikerült elintézni, már lejárt a híradó. Néhány képet láttam, de nem jöhettem rá, hogy mi történt. Majd megnézem a következőt, biztos mutatják még.
Most mennem kell

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit szia.Most olvastam másodjára a történeted és másodjára bögök.Valahogy ugy beletudom élni magam,hogy milyen borzasztó lehetett.Esküszöm veszek uszógumit a Lénának,ha odakerül,hogy a nagykádban fürdik.Igy a kicsibe meg se tud mozdulni a tartó miatt.Jó is igy.Ma még kevesebb vizet teszek bele mint máskor!Hiába vigyáz az ember,mindig történik valami.A Lénának ma vettem észre,hogy a combja tövén van egy nagyon erös lila folt.Mintha tájog akarna odanöni :shock:
Persze a doki szabin van egész hónapba.De ha csunyább lesz megyek holnap a kórházba vele.

Rita.Köszi a képeket.Nagyon jó nyaralásotok lehetett.A Tomi már nagylegény! :D

Ezt a pesti katasztrófát itt is mondták a hirekbe,de én is mindig lemaradtam az elejéröl.Örület,hogy mik vannak. :cry:

Vigyázzatok magatokra és a pincurkákra!Kedvem sincs már el se menni sehova :(
puszi mindenkinek
Betty

betty30

Szia, Betty! Ne ijedezz. Látod, nem is kell benézned a horrortopikba, itt is hallasz szörnyűségeket! :(
Szerintem az úszógumi nem lesz túl jó ötlet, mert amúgy sem teszel annyi vizet, hogy lebeghessen benne, na meg azt úgysem tudod megakadályozni, hogy pl. oldalra fordítsa a fejét, ami által ugyancsak ihat vizet.

Én már nagyjából lehiggadtam, mert látom, hogy neki semmi baja nem lett, mégcsak meg sem ijedt ejsze, mert nevetett mire bevittük a szobába. Én sem engedek sok vizet, kb tenyérni, ha volt, és a szivacsán (ami a kiskádba járt) feküdt. A teste teljesen a víz felszínén volt, csak a lábacskáival tudott lubickolni. És mégis elejthette a fejét, hogy belenyelt. De nem tudom hogyan, mert nem láttam.

Te, figyeld meg a vonalzóinkat. Azok szerint 3 nap a korkülönbség a lányaink között, holott 7-ből 1-et, az még mindig 6. Valamelyik mégsem számol jól. Na, utánaszámoltam, Krisztánál jó, vagyis ő ma 4 hónapos 20 napos, de a te lányod 4 hónapos és 2 htes lenne kereken. Tudja a fene, egyik így, másik úgy számol!

Többiek, merre vagytok???

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

:D

betty30

Sziasztok!!!!

Edit!!! Ne hozz rám légyszi szívinfarktust jó!!!!!!!!!!!!! :? :shock: :?
Nem szeretek ilyet olvasni!!!!! De a lényeg, hogy Ti jobban megilyedtetek, mint ahoyg Kriszta!!!!...................vigyázzatok!!!!

Tűzijáték! :
Nos 2 ember meghalt mert kidőlt egy fa a viharban. És képzeljétek a Nővérem is ott volt tegnap. Az Erzsébet-híd pesti lábánál ültek a lépcsőkön. Amikor elkezdödött az orkáni szél, a tűzijáték parazsai, pernyéi, rájuk szálltak és Ő mondta menjenek, nem akar megégni. Aztán alig hogy elindultak, elkezdett ömleni az eső. Mindenki sikított, rohantak, próbáltak bejutni az utcákba az emberek. Az álló rendőrautónak is be akarták törni az ablakiat. Állitólag el is tüntek emberek.... És a kórházak is telelettek a sok sérülttel.A rakparton volt 4 tolókocsis ember,a családtagjaik rájuk feküdtek és a saját
testükkel védték a gyerekeket az esötöl+az
ember-áradattól,nehogy felboritsák a kocsikat,szörnyü
látvány volt!
Szóval volt nagy rémület, de szerencsére a nővérem jól van ( tudjátok terhes ), csak nagyon meg volt rémülve az egésztől!
A másik ami tegnap történt ugyanekkor :
megszületett a barátnőm kisbabája Csabika! Ő is már nagyon szenvedett, fájásai voltak, csordogált a vize. Épp araszoltak a kórház felé, de ugye a tűzijáték miatt nagy dugó volt! Ők pont a Gellért hegy aljában laknak a Móricz-on. Szegények ott araszoltak át Pestre a Lágymányosi hídon, azt hitte menten megszül- )-re csak beértek, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt. 3/4 óra múlva meg is született Csabi babájuk!! :-)) Még másfél hét lett volna a kiírt időpontig, de úgy látszik ez nagy vihar ( front ) neki sem tetszett, úgy érezte anyukája kezében biztonságosabb lesz..... :-))))
Mindketten jól vannak, holnap megyek be hozzájuk. :lol: :lol:
Hát az már biztos, hogy az Ő szülinapján mindig lesz tűzijáték!!!! :lol: :lol: :lol:
Csabi és bea :
Kép

Na szóval zajlik az élet!

Mi megvagyunk.
Gery már uralja az egész kéglit, állandóan takarítok, hogy lehetőleg ne Ő legyen a felmosó-baba!! :lol: :shock: :?
Megállíthatatlanul fejlődik, nagyon akar állni, és kúszik-mászik állandóan!:-))

Rita örülök, hogy jó lett a kis kép!!!! :-))))
Puszika mindenkinek!

Betty! Ne sírjál!!!!!! :D

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Bocsi nem jól írtam, szóval 9-re értek be a kórházba a barátnőmék.:-)

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Még itthon vagyunk, úgy alakult, hogy a sógoromék csak szerdán utaznak, úgyhogy csak akkor kell mennünk őrizni a házukat!

Edith: Rettenetes, ami a kis Krisztával történt! Még szerencse, hogy nem vesztettétek el a lélekjelenléteteket! Ne vádold magad!
Olvashattad a "horrortopikban" is, hogy elég, hogy csak egy másodpercre nézel félre és máris megtörténik a baj ezekkel a picikkel! Annak azért nagyon örülök, hogy Krisztának mégis volt kedve közvetlenül utána mosolyogni!

Tegnap délután mi is sétálgattunk a férjemmel a pesti rakparton, úgy mentünk el itthonról, hogy lehet, hogy a tűzijátékot is megnézzük, de végül eléggé elfáradtunk, nagyon meleg is volt és úgy döntöttünk, hogy inkább hazajövünk és majd a TV-ben megnézzük! Mintha csak megéreztük volna......! Még most sem hiszem el, ami történt! :cry:

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sudi:Gratulálok a barátnödnek a kisfiához!!!Nagyon édes,és milyen pici :lol:

Kati: De jó,hogy idöben hazamentetek!!!!!!!

Az én lányom már horkol :D
Délután mi is alig indultunk el sétálni,elkezdett szakadni az esö :? A lépcsöházban megvártuk mig eláll és mentünk tovább.A Léna jót szunyókált én meg térdig vertem magam a pocsojával :lol:
Délután reszeltem neki banánt,de olyan éhes volt,hogy nem volt idege kanállal enni.Addig orditott torka szakadtából,mig tápszert nem kapott :x A banánt meg megehettem én.Lányok én mindent megeszek ,amit meghagy.Néha még csinálok magamnak este tejpépet :lol: olyan finom,mit tegyek?
Edit:Ma vettem bébiételt husost.Képzeld mindegyikbe van SÓ!!! :shock:
Jó szemed van,hogy megláttad a hibát a vonalzómon :oops:
Fene tudja miért,de hetedike helyett mindig negyedikét irok mindenhol :? Itt is ez történt

Lányok,ujjabban a Léna szájon puszil :D Nem tudom,hogy ez minek a jele,de érdekes.Az elején azt hittem véletlen,de mostanába,ha felveszem rögtön csinálja.Teljesen összenyálazza az arcom.És a számat keresi.Vicces.Már most tanul csókolózni :lol:

betty30

Sziasztok!

Most néztem a híradót, és 4 ember halt meg, köztük egy 12 éves kislány. nagyon durva!!!!
Kati, még jó hogy hazamentetek!!!! Jobb is így!!!
Még belegondolnom is rossz, hogy akár a nővéremmel is történhetett volna valami.............. :cry: :cry:
Aztán most meg persz mutogatnak, hogy kinek a nyakába lehetne varrni az egészet................. borzalom!!!!

Betty, még szerintem a husival várj egy kicsit. Minimum az 5 hónapot várd meg! Itt nálunk csak olyan husis bébiétel van, ami 5 hónapos kortól adható. És igen némelyikben van só. Viszont van olyan amiben nincs. Meg pont ma volt itt a védőnőm, beszéltünk kicsit a kajákról és mondta, hogy már sózhatk. Úgyhogy a mai répa-burgi amit főztem neki, abba tettem egy kevés sót. De nem igazán lehetett érezni. És ma kapott Gery szőlőt. Jó nagyszeműt vettem, meghámoztam, kimagoztam és úgy adtam. Hát jó kis pecsmegelős kaja..............., de legalább valami új. :? :lol:
Betty ha gondolod küldj egy képet és megpróbálom neked lekicsinyíteni. Ritának is ezt tettem és be tudta rakni a vonalzója elé. :lol: :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Aranyos babás képek az aranyos babáknak!!! És ennek a babás toip anyukáinak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Inkább csak a mosolygás és az öröm!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

na már az írás se megy!!!!!!!!!!!!!!!! toip.............. értitek.............

Sancsi!!!!!!!!! Merre vagy????????????????

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!!!

Nagyon szomorú az ami A tüzijáték alatt történt...nem is értem,hogy hogyan történhetett ez meg!!!

Kati te kérdzedted,hogy mikor született a Morzsikánk.
A 35.hétre született meg 2700 grammal és 46 cm-rel.De szerencsére már nagyon utólérte magát.
megkérdezhetem,hogy a te szülésed milyen volt?még szopiztok?

Sudi látom te is megrögzött képgyűjtő vagy.én is nagyon imádom az efféle képeket.Nagyon jó visszaemlékezni a topikbalépés korára.ma végigolvastam a szülésemig és annyira jó érzés volt.Nagyon visszavágyok pocakosnak...
Ha küldök képet akkor nekem is lekicsinyítenéd???nagyon megköszönném...

Ritike örülök,hogy ilyen jól sikerült a tegnapi lubickolás...Tomi már nagyon nagy fickó...büszke lehetsz rá...

Sedith hát megfagyott bennem az ütö is mikor olvastam a történteket.Ne hibáztasd magad,mert ez bárkivel megtörténhetett volna.jó hogy higgadtan tudtál viselkedni...

megyek nézni a Barátok köztöt,majd jövök

puszika Emőke és Krisztián

Kép

Kép
emoke1

[i]Sziasztok!

Sajnos csak most tudok jönni. Párom éjszakás, Enéh alszik, úgyhogy netezhetek kedvemre. :lol: Napközben nem nagyon van időm Enéh: hihetetlen aktív, már körbemászta a szobát, szerintem ki is menne, ha nem találkozna útközben a kukával, :? ami roppant érdekes a számára. Már azon gondolkoztam hogy felrakom a szekrényre(mármint a kukát) :lol:
Próbálkozik felülni, aminek az az eredménye, hogy félig ül, félig az oldalán fekszik, de ha ez összejön, roppantul elégedett, és vígan mosolyog magában. Egyszerűen zabálnivaló. :lol:
Ma megkostoltuk a zöldborsót(üvegeset)! Először azt hittem hogy nem fog ízleni Enéhnek, de tévedtem! Imádja! Múlt héten dinnyét evett a szentem! Imádta! :lol:

Örülök hogy tetszett a szótár! Hogy ezt ki találta ki nem tudom, de volt rá példa hogy b.nőm tesója és a haverja is írtak egy ehhez hasonlót! :lol:

Mölli!
Kérdezted hogy Enéh hol van napközben! A földön, mert a járókában, kiságyban nem marad meg! :?

Sudi!
Hogy is van ez a jégkockás dolog, Egy egészet adsz? És nem túl hideg az a babáknak?
Gratulálok a barátnődnek!
Nekem 3! barátnőm is fog szülni, mind3 októberben!
Pacsmagolós kaja! Én úgy szoktam hogy picit összeturmixolom, és utána szitán átnyomkodom, és akkor nem megy át a héja. Úgy is pancsos, de nem annyira.
Mi a helyzet a honlappal? Nagyon nem megy, vagy csak időd-kedved nincs?

Edith!
Szerintem nem lehet megváltoztatni a topic címét. Majd megpróbálom, de nem hiszem.

Képeket holnap teszek fel, most megyek, jó éjt, szép reggelt, stb…, stb….
[i]

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sziasztok!

Csak épp beugrottam, mert sok a dolgom. Jön anyósom megbeszélni a keresztelő részleteit, majd le kell sütnöm vagy 15 kiló padlizsánt, hogy eltegyem a fagyóba, korai ebédet készítenem, mert a párom kb. 12-re itthon lesz. Sajna ismét elutazik, nem jön csak holnapután, de ez van. Csak ők ketten, akik mennek, vannak még a cégnél, mert két másik szabin van, a harmadiknak meg bármelyuik percben szülhet a felesége. Nekem is vannak terhes ismerőseim. Ez, akit említettem, majd novemberben egy másik, és kb ennyi. MAjd ha mindenki elment, és Kriszta sem lesz túl nyűgi, két padlizsánforgatás között délután még benézek! Kellemes napot mindenkinek!:)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Képzeljétek hétvégén Balatonon voltunk és mondtam, hogy nehogy vasárnap este hazajöjjünk, mert a tüzijáték miatt nem lehet majd haladni. Mennyire jól tettük, hogy csak tegnap jöttünk haza! Amúgy sajnos több ember halt meg, de próbálják eltusolni a halottak számát... Egy barátnőm ismerőse 6 órát feküdt egy kidőlt fa alatt akkor tudták kimenteni és ő mondta, hogy még sokan feküdtek órákig mindenféle életjel nélkül..... Felháborító, hogy nem fújták le az egészet!!!!!

Na "örömmel" hallom, hogy Enéh is össze-vissza mászkál szabadon ésneki is kevés a kiságy mint mozgástér. Ákosnak a járóka is kicsi, lassan a lakás is, iszonyú gyorsan és sokat mászik. Mindkét nagymama ki van akadva, hogy mi közel ennyit nem mozogtunk kiskorunkban.

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Szia, Mölli!
Jaj, de jó, hogy úgy döntöttetek! Látod, véletlenek is vannak. Vagy inkább nincsenek? Nagyon örülök, hogy jól vagytok! :)

Lányok, hát merre vagytok? Mindenkinek dolga van? Én is megyek folytatom a padlizsánsütést, de gondoltam, ugorjak be ide is egy fél percre! :) Na, aztán olvashattam a napi termést! Jó sok volt! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!!

Sancsi Te nem engeded, hogy ki másszon a szobából Enéh? Én az az igazság, hogy ahova tudom kiengedem, igaz így állandóan takarítok is, majd minden nap felmosok stb. De így talán hamar megismeri a lakás minden zeg-zugát és egy idő után már nem fogja érdekelni, hogy elkússzon mindenfelé, és itt marad a seggéna a kis játékaival lefoglalva. TALÁN!!!!!!! :lol: :roll: :lol: :lol:
Pl ha kint vagyok a koyhában és Gery egyedül marad a szobában, akkor nem bírja ki, hogy ne jöjjön ki utánam! Hallom ahogy trappol a kis mancsaival és fél szemmel mindig azt lesem mikor jelenik meg az előszoba másik végén és néz, keres hogy merre vagyok. Bár tegnap azt vettem észre, hogy már tök autómatikusan indult a konyha felé, miközben én a másik irányban a fürdőszobában voltam. Panaszosan sírt, közben dacosan rakta egymás után szépen katonásan a kis kezeit, mintha csak azt várná, hogy sajnáljam meg azért, amiért már nem Én rohanok be hozzá ha sír, hanem neki kell kijönnie Énhozzám! Halálos egy fazon a gyerek! És közben meg csak mondja a magáét, teljes szemrehányást téve nekem. :? :lol: :lol:
Enéh még nem áll fel, ha megtámaszkodik? Gerynek jobban megy mint az ülés, és sajna jobban is gyakorolja azt. Ki érti ezt?
Viszont a dinnyéről pont tegnap a védőnőm mondta, hogy ne adjak neki 1 éves korig nem szabad, mert bélhurutot okozhat a babáknak, megbetegedhetnek.............. :? Vagy nálatok más erről a nézet?!? Én úgy megrémültem ettől, hogy biztos nem adok neki csak majd jövőre.
Viszont a borsó az jó, mi már szoktuk enni, bár nem tartozik Gery kedvencei közé.......
És köszi a tippet a szőlő-pacsmagolás enyhitésére!! :lol: :lol: Eszembe se jutott, pedig észszerű.
Honlap : visszább írtam, hogy nagyon nem megy, nekünk más a portál mint amit Te lefényképeztél... meg írtam, hogy annyira nem érdekel, mert amennyi emailt én onnan kapok?!?........... :?

Emőke!
Igen imádom a képeket, a párom mindig mondja is, hogy mi a fenének foglalom velük csak a gépet.............. mintha olyan nagy dolgok lennének.................... :? :lol: :lol:
És bizony hajrá Barátok közt!!! Már alig vártam azt is!! :-))))
Csak sajna eléggé beleesik a füri meg az esti evés...... :( :cry:
de ahogy tudom nézem!! :-))))

Edit Te is tudsz magadnak jó kis elfoglaltságokat találni! ( padlizsán ) Én még egy nyamvadt lekvárt em tettem el a büdös életben sem............. :cry: :cry:
Mindig is csodálom akik ilyenekre képesek!!!! :-))))

Na most ennyi.......

Kép Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Sudi!
Kiengedném én, ha kijönne, de a kuka az érdekesebb(volt, mert elraktam az útjából, úgyhogy ma ki is jött :lol: :lol: :lol: )! Olyan édes volt!
Nézett körbe azokkal a nagy szemeivel, aztán meglátta apját a teraszon, és elindult feléje, de ott talált pár cipőt, és azt érdekesebbnek találta. :lol:
Honlap: még glitteresíteni szeretném a háttérképet, meg tenni fel videokat, azt' szerintem én is befejezem, és majd csak képeket töltök fel.
Enéh inkább ücsörög, az állással még nem nagyon próbálkozik.
Dinnye: kaptam egy "táplálási útmutatót" abba azt írja hogy 8 hónapos kortól lehet adni dinnyét. Remélem nem lesz baja. Mondjuk nem sokat kapott, 3x kb.30-40 ml-t, de olyan sóvárogva nézte.

Mölli!
Szerintem már nekünk se sokáig lesz elég a lakás! (de hülyén hangzik ez így....) :?
Enéh még velünk van egy szobába, de már nem sokáig, csak ki kell festeni az ő szobáját, szőnyeget lerakni, stb..., stb... ami még picit várat magára, mert most épp a teraszt-erkélyt csinálják a fiuk, de remélem utána valamelyest megelégszik majd az ő kis birodalmával.

Edith!
Palizsááááááááááááááán!!!!!!!!!!!!!!!!!! Áááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Imádoooooooooom!!!!!!!!!!!!!!
Krémnek szoktad megcsinálni?????? Úgy nagyon fini!!!!!!

-cs-

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Sudi,Sancsi: Olyan jó olvasni,hogy a ti manóitok már kusznak :)
A Léna álandóan nyügös,mert már ülne :?
Sudi: hol vetted azt a szönyegét a Gerrynek,ami olyan mint egy puzzle???Nagyon jól néz ki.Én minden szönyeget eltüntettem a lakásból,de valami kéne,amin a gyerek játchat.Igy irják ezt a szót?Olyan fura :roll:
Edit,én se tudom,hogy hogy a fenébe van idöd még padlizsánt vagy mit is csinálni???????????????????? :shock: :shock: :shock:
Én még egyszer se föztem napközben mióta a Léna megvan,csak este,mikor már alszik :oops:
Edit még lenne egy kérdésem,hogy a naplónál hogy tudok albumot csatolni?Azt hittem,ha albumot csinálok,akkor automatikusan megjelenik,mint nálad a jobb szélen.Na de tévedtem :cry:
Puszi
Betty

betty30

Hali!

Sancsi amit még akartam!
A jégkocka : én egy kockát fogok és az ínyéhez dörzsölgetem. Aztán rájön Gery is a lényegre és akkor elfordítja a fejét ha nagyon hideg, aztán vissza. És így ide oda forgatja a fejét én szinte csak tartom a kockát. De tetszik neki, jól is esik neki. Meg a lehűtött ujjamat szoktam még az ínyére nyomni. Aztán ahogy elfogy a kocka már jó is.
Enéh is megszenvedi a fogzást??? :cry:
Mondjuk Gerynek szerencsére az alsó kettő "pikk-pakk" kijött, ott nem volt ilyenekre szükség. Csak most már vagy 2 hete szenved a felsőkkel. Nagyon nehezen akar kijönni neki..... hol jobban fáj neki, hol nem. :?

Húúú, a cipők és papucsok nagyon érdekesek Gery számára is. :shock: :lol: :lol: Én mindent jól elpakolok előle........., bár az enyémet még így is sokszor megtalálja.
És képzeljétek tökre hallgat már a nevére Gery!Ha kint "várom" a konyhában és már látom, hogy jön, akkor mindig szólítom a nevén és figyel és ha kell a célbavett irányát is megváltoztatja, ha hallja máshonnan a nevét!! Tök jó! :-))
És ma is kijött hozzám, mikor csináltam neki az uzsiját, aztán mikor kész lettem beindultam és hívtam Őt vissza a szobába. És mint a jól nevelt kiskutyák, követett vissza a szobába! Beszarás, meg kell zabálni!!!!!!! :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Na jó, mára asszem ennyi,
csajok, nagyon kevesen vagytok ma it!!!!!!!!!! MI VAN????? az esős idő nem tetszik a babáknak???????? :wink: :wink: :roll:
[/color]

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sudi,még annyit,hogy köszönöm az ajánlatot a képpel kapcsolatban.Már Edit is ajánlotta,de én nem szarakodok már ezzel.Ha valaki kiváncsi nézze meg a naplónkat.

betty30

Szia Betty!
Azt a puzzle-t az Auchan-ba vettük. 1000.- volt egy csomag, amiben 10 darab van, mi vettünk 2 csomaggal. Igazából azért, mert ezt könnyebb tisztán tartani mint mondjuk egy takarót. Elötte mi arra raktuk Geryt, mert sokáig Én sem kaptam ilyen puzzle-t...... :?

Emőke, neked meg elfeledtem, persze küldhetsz képet, megpróbálom neked is lekicsinyíteni. :lol:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Hello, csajok!

Na, látom jól kiszörnyűlködtétek magatokat az én padlizsánsütésemen! :lol: :lol: :lol: Hát nem olyan gáz ez, mert szerencsém van Krisztával, hogy nem szokott "problémázni" általában. Vannak neki nyűgös napjai, de ma olyat csinált, amit egészen pici korától nem: 4 órát aludt egyhuzamban. :shock: :shock: :shock: Úgyhogy volt időm. Amúgy a főzést meg mindent úgy szoktam intézni, hogy egyszerűen kiviszem magammal a konyhába a bébihordóba vagy a babakocsival, beszélek hozzá vagy énekelek vagy egyáltalán elfoglalja ő magát. Nem tudom, lehet, hogy én a szerencsésebbek közé tartozom, de nekem sikerül boldogulnom. És annak örvendek leginkább, hogy még a fórumra és a naplórais jut időm. Igaz, hogy a padlizsánt még nem fejeztem be, de jót haladtam. Most megetettem és lefektettem Krisztát, amikor meg elalszik, megyek és folytatom. Még bírom energiával, aztán majd ha nem, akkor legfennebb kidőlök. De most még bírom.

Sudi: Én nagyon szeretek sütni-főzni, télire eltenni. Mindig magam készítem az ilyesmit, bár ez nem jelenti azt, hogy nem vásárolok semmit. De amikor kaptam ingyen uborkát és padlizsánt, nem vagyok bolond, hogy hagyjam kárba veszni, majd télen meg adom a jó pénzeket érte! Pl. lekvárt az idén nem teszek, mert a tavaly sokfélét tettem és alig fogyott belőle. Az uborkának is megmaradt fele, mert én a múlt télen nem tudtam enni a savam miatt. De most bepótolom.

Sancsi: Mi is nagyon szeretjük a padlizsánt, azért is sütök le most egy ekkora adagot. illetve felosztom tasakokba, nem egybe, de így egyszerre sokat szoktam. És igen, krémnek szoktam készíteni. A megsült padlizsánt jó apróra vágom (van ehhez spéci fakésem) és olajjal jól kikavarom. Apróra vágott vagy reszelt hagymát teszek bele, és sózom, esetleg egy picit savanyítom. Kenyérre kenve isteni. De a párom inkább majonlzesen szereti, amit ugyanígy készítek, csak akkor olyaj helyett a majonézzel keverem ki a padlizsánt. És ha van, 1-2 kanál sűrű tejfölt is teszek bele. Mindig kézi mixerrel kavarom ki, mert úgy jó habos lesz. Szerintem nagyon ízlene, ha kipróbálnátok! :)

Betty: A kérdéseid egy részére már válaszoltam az előbbiekben. Amúgy én nem vettem még husis papit, írtam, hogy várom, lám mit mondanak a lányok. Hát akkor egyelőre még várok vele. Ma zöldségpürét adtam Krisztának(krumpli, sárgarépa, petrezselyem és egy gyöngyhagyma - mindez főve és szitán áttörve) nagyon ízlett neki, bár túl sokat készítettem. És én azért nem adnék még olyan kaját neki, amiben só van.
Úgy írják helyesen, hogy "játszik", mert abból a szóból származik, hogy "játszani".
Az albumot pedig úgy csatolod, hogy belemész a "módosításba", ami ott van a fejlécben. Tehát, amikor be vagy jelentkezve és megjelenik a saját naplód, ott van a cím: Léna, a mi ... és alatta egy csomó ablak: bejegyzések, módosítás, új bejegyzés, stb. NA, ott belemész a módosításba és legalul van egy olyan, hogy kapcsolódó album. És ott kiválasztod vagy beírod az album nevét, amit létrehoztál, és akkor automatikusan kell, hogy kapcsolja.
Remélem, segítettem. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit,köszi sikerült az album!!!Milyen egyszerü és én ránemjönnék semmi pénzért :oops:

Sudi;Még annyit,hogy mi a neve ennek a szönyegnek tudod még??????Vennék,de nem találom az interneten.

Puszi

betty30

Betty: Én hab-tapinak hallottam nevezni, de ze lehet, hogy csak iylen "konyhanyelvi" megnevezése.
Megnézem a naplódat albumostól! Teszel fel új képeket még?

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Betty: Nagyon jók a képek! Ó, milyen kis huncut a kislányod! :wink: :wink: :wink: Annyira mosolygós, hogy alig tudom elhinni, hogy rossz pillanatai is vannak! :lol: :wink: :lol: :cry: :P :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?