Akkor íme a rövid szülés története:
2006. jún. 15-re voltam kiírva. Aznap voltam nst-n, másnap amnioszkópián. Akkkor még úgy küldött haza a sdoki, hogy nyugodtan várjak, még nem szülök. Annyit azért hozzátett pénteken (16-án), hogy aznap, ha lehet inkább ne szüljek, mert lagziban lesz, és tanu is az esküvőn. Mondtam okés. Erre este 7-kor 10 perces fájásokkal indítottam. Felhívtam a dokit, az eskin, hogy most mit csináljak. Bementünk a klinikára, ott megvizsgáltak, és nem engedtek le a szülőszobáról. De a fájásaim éjjel 2-re abbamaradtak, el is szundítottam. Szombat reggel lekerültem a patológiára, hogy délután nst, ha akkor sincs semmi, még haza is mehetek. 2-3 körül székelési ingerem lett, de nem tudtam, hogy ez most a baba, vagy kaka, mert csüt. óta nem volt székletem. Az nst alatt a készüléketmár nem bírtam a hasamon tartani annyira fájt, és a fájásmérő igazolt is engem. 4.50-kor kerültem fel a szülőszobára, 7.50-re meglett Zsombi. Érzéstelenítőt csak gázt kaptam, mást nem, mert mindjárt kint a baba. Onnantól kezdve szt kérdeztem, mennyi van még hátra. Nagyon aranyos szülésznő volt velem, nem is engedtem elmenni a vajúdóból. Megnyugtatott a hangja. 5.15-kor burokrepesztés volt. A próbanyomások után a saját lábamon mentem át a szülőágyra, de a fájásmérő már nem volt rajtam. Senki nemmondta, hogy ne nyomjak, akkor nyonhattam, amikor akartam, illetve kellett. 3 fájás (9 nyomás) alatt lett meg Bülbike, aki úgy köszöntötte a világot, hogy kakált egy nagyot!
Én nagyon kimerültem, így csak vasárnap délben kerültem le az osztályra. Nem bírtam felülni sem a 2 óra eltelte után. Katétert kaptam, és alhattam. Zoli kisért ki zuhanyozni is vasárnap délelőtt. Zsombi nem volt velem azon az éjszakán, persze először rögtön cicire került, kereste is, meg is találta. Aztán aludt 9 órát, és én is ki tudtam magam pihenni. Születéskor is rózsás volt a kis bőre, be sem sárgult, szerdán jöhettünk haza. 3800g-mal jöttünk haza. Az első 4 hétben 1080 g-ot, most 1180g-ot hízott. A 6 hetes kontrollon 60cm-t mértek. Jövő csütörtökön kapja meg az első oltást a BCG után.
Hát "röviden" ennyi.
Pussz!
Képek majd mennek egy képtárba.