Rambóka, ne keseríts el...ez az egész ma délelötti szúrkálásom tök felesleges volt??? A cukor értékek nem mutatnak semmit? De akkor minek kérte a doki még a 150 perceset is????? Mondván hogy számára még az is fontos, mert az is jellegzetes??? A cukor tényleg semmit nem mutat nálunk???????? akkor most nagyon sírok
A dokimat Ács ajánlotta illetve kifejezetten küldött hozzá, Dr Hermányi Zsoltnak hívják, a Sote 1-en diabetológus. (gondolom ő simán írhat metformint mivel ha IR van, vagy ilyen jellegű elváltozás, akkor egy diabetológusba csak nem kötnek bele)
Az emberi hozzáállása fantasztikus volt, de ha Rambókának van igaza és tök feleslegesen néztek nálam most 6x-i szúrkálással vércukrot, akkor szakmailag nem értem.
Minden elképzelhető és elképzelhetetlen dolgot bejelölt hogy nézzenek meg, mondom, éhgyomrinál 6 kémcső vért szívtak le tőlem, és pont azt nem nézette meg ami egyedül érdekes lett volna???? Ez komoly,???? én azt hittem hogy a cukor alapján ( pl túl alacsony,vagy az ingadozása, változása a terhelés során) is lehet mondani valami infot ha profi a doki...
Zsizsik, én mindíg mindenkire ezerrel vigyorgok és próbálok mindenkinél bevágódni
:D:D... de szép ruci volt rajtam, és meg is jegyezte a doki hogy mekkora mázlim van hogy nem látszanak rajtam a hormonjaim
:D:D... mondtam neki hogy ha tudná hogy ez mennyi munkát és odafigyelést igényel... én is PCO-s és harmincésatöbbi éves nőci vagyok, még vékonynak se mondanám magam... de ő már amúgy a telefonban is készséges volt és kedves, és mikor mondtam hogy babaprojekt miatt lenne viszonylag sürgős a dolog, rögtön adott időpontot. Miattam jött be ma reggel fél 7-re, gondoljatok bele! Még most se térek magamhoz!
Na ezért is vagyok paff ha most feleslegesen nézette meg 6x a cukromat. Amúgy megtapogatta ( neeeem, nem azt
) a pajzsmirigyemet is, kérdezte hogy nyelésnél nincs-e semmi gondom, mondtam hogy marha gyakran nyelek félre, na akkor azt is megnézzük, mellékvesét is, meg akkor már egy teljes vérkép meg májfunkció, meg egy vizelet is, üledék, meg még nem is tudom mennyi minden. És PCO-ilag is alaposabban kérdezett ki szinte mint egy nőgyogyi. Tünetek, menzesz hossza, Dianét mikortól szedtem meddig, ciklus hossza, mennyiket késik, emlőváladékozás van-e, bármilyen műtétem volt-e valaha, családban diabétesz, végigtapogatott meg kopogtatott a hátamon hogy fáj-e, érzékeny-e, a szívemet meghallgatta, vérnyomást mért, magasságot, súlyt, szerintem még életemben nem vizsgáltak ki ilyen alaposan.
Hú Pogi, ez tök jó hogy így imádod a férjed!!!
Remélem bennem is megmarad majd ez a lámúr
Amúgy a cukorlötty szerintem már valahogy el sem jutott a tudatomig, az az első 6 kémcső vér épp elég volt nekem ahhoz hogy utána mindegy legyen... nem is tudom amúgy milyen íze volt, de semmi különösen visszataszító. Én valami öklendeztető borzalomra számítottam, ez meg még simán a tűrésküszöbömön belül volt. Meg csak a citrom ízére voltam hajlandó figyelni. Szerintem aki még elötte áll ne parázzon tőle. Nem mondom hogy jobb mint a 100%-os gyümilé, de azért gond nélkül meg lehetett inni. Csak az lepett meg hogy milyen sűrű... persze citrom nélkül bizti szarabb.
Ja, Zsizsik, eddig nekem is nő nődokijaim voltak... el nem tudtam képzelni hogy pasi legyen, mondván "mit tudhat az erről...", meg amúgy is, egy pasinak feküdni ki így amikor ráadásul az ember lányán ott vannak a szőrtelenítés kevésbé sikerült maradványai meg minden.... szóval Ácsnál is csak azért küzdöttem ezt le magamban mert ha ő ért a PCO-hoz akkor nekem nem azzal kell foglalkoznom hogy pasi vagy nő, hanem azzal hogy segíthet babát csinálni (
:D:D)...az csak a hab volt a tortán hogy velem épphogy nem volt távolságtartó, hanem nagyon feloldotta bennem a szorongást hogy nem úgy kellett néznem rá mint egy távolságtartó dokinénire, hanem lehetett kicsit még hülyéskedni is vele, nevetni, értékelte a humort, szóval nekem emberileg bejött ő is, csak szakmailag bizonytalanodtam el mikor mondtátok hogy ha nem 3. napi a vér akkor ne is reménykedjek, az nem ér semmit... kb mint most a cukor
Én is olvastam ezeket és elméletben tudom hogy ezek a mérések a legjobbak, csak reménykedem hogy nem csak ezekből lehet megállapítani a dolgokat.
Vasárnap hívom ( ennek kapcsán adta meg a mobilszámát Zsoltika
) mert nála a belső hálózatán a Sotének már meglesznek a cukor eredményeim addigra
Szóval ha többet tudok akkor megírom. Kíváncsi leszek hogy mit mond rá, majd megkérem hogy diktálja le holnapután hogy hány percesem mennyi lett.
De komolyan, nem lehetséges hogy ő ebből is ki tud hámozni valamit????????????????????????????????????