Új privát üzeneted érkezett!

Bölcsi:
Mi a XVIII-ban lakunk, én a XI-be dolgozok, a feleségem meg az V-ben.
Szóval ha kerületes bölcsibe adjuk akkor sokkal korábban kell beadjuk és később kivegyük. + kiszámíthatatlan a dugók miatt.

A V. kerbe autóval parkolni nem lehet, BKV kölkökkel kizárva

Az én kerületemben jó lenne, de egyetértek az ovi + társaság dilemmával...

ja igen + a bölcsi színvonala sem mindegy...

KépKép
kiliman

Cicamica! :)
Szívesen vitatkoznék veled de nem tudok. Amit leírsz az így van. A maximum mint tudjuk egyénenként változik. A munkahelyemen amit egyes kollegák 8 órában elvégeznek, azon én nevetve 2 óra alatt túl vagyok...

A pasik meg különben is azt látják, hogy az egygyerekes családoknál milyen a munkamegozstás/beozstás, esteleg othoni példa. Nem erre vagyunk szocializálva.

Én egyelőre nem élem meg áldozatnak, mert amennyi munkát belefeccolok a gyerekekbe annyi mókát veszek ki belőle, de a hobbimnak (szikla/hegymászás) már nem tudok élni :(

A felszerelésem egy része (kötelek, karabínerek) be vannak építve a gyerekek hintáiba :cry:
Fogadjuk azt el, hogy a nők az erősebbek ráadásul, tovább is élnek... Tehát van + 4 évük. Ki kell használnunk ezt a rövid kis időt :D
Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman

Jó érvek :lol: :lol: :lol:

Ja, és nagyon édik a fiúk. Nekem főleg Ambrus képe tetszik, igazi nyaralós fotó. Nem is szólt, hogy begyűrtétek a fülét a megkötővel? 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kiliman :)
A más kerületben lévő bölcsi mellett valóban az általad leírt érv szól (később teszed be, korábban hozod), de kérdés az, hogy jó-e a gyerkőcöknek ha órákig seggelnek a dugóban minden nap, a XI-XVIII. kerület között. Szerintem akkor inkább játszanak a böliben abban az időszakban. A BKV mindenképpen kizárt 2 ilyen apró mellett.

Nálunk szocreál bölcsöde van (Zugló), de olyan a hangulata, hogy minket egyből megfogott. Mérhetetlen nyugalom és kedvesség árad minden szegletéből. Szerintem egy bölcsi látogatás eldönti a dilemmátokat. :wink: Ilyen korban nincs jelentősége a fejlesztő dolgoknak még (angol, úszás, zene stb.) két egészséges gyerkőcnek nincs másra szüksége, csak egy gyermekcsoportra, ahol játszhat, ez fejleszti a leginkább. Hidd el nekik tök mindegy, hogy Haba játékokkal játszanak vagy favonattal. Igazán a gondozónő személye ami számít, és amit tanulnak elsősorban az a szocializáció.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat! Kiliman!
A bölcsiknél nincs körzet. De előnyben vannak, akiknek a gyermeke majdnem 3 éves, és az ovikban nincs helyük (mi ilyenek voltunk, novemberre nem ígértek a kerületben olyan ovit, ahova mindkettő mehetett volna, nekem pedig szept. 1-től kellett dolgoznom), a testvére odajár, kerületben laknak. Aztán, ha van még hely a szülők a kerületben dolgoznak.
Az ovi/társaság dillemmával szerintem felesleges foglalkozni. Mivel sokkal több ovi van, mint bölcsi. Emiatt ritkán fordul elő, hogy a bölcsi és ovi egymás mellett van. Cat-nél így van, de a mi körzetes ovink mellett már nincs bölcsi, pedig ua. a kerület. A mi bölcsinkből most kb 30 gyerek megy oviba, és majdnem mindenki máshova.
Cat, a szomszéd kislány abba a bölcsibe járt, és mégsem vették fel az oviba, pedig előtte megígérték neki.
Ráadásul ki tudja, hogy akarnak-e még bölcsit/ovit megszűntetni, hiszen úgyis kevés a gyerek. :(

Mi lenne, ha csúsztatva dolgoznátok? Egyik viszi, másik hozza, miközben a másik már/még dolgozik. :) Így nem kéne nekik sem sokat ott lenniük.

Eri
simones

Eri :)
Körzet nincs bölcsiben, de a lakhely Zuglónak kell legyen itt. Más kerületit nem vettek fel, mert így is teltházzal indul itt a böli.

Az oviba van protekciónk, így ettől nem izgulok, de én hagyom is őket 2 évig a böliben. :wink:

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ha nektek az a körzeti ovi, akkor valószínűleg felveszik őket majd protekció nélkül is. :)
Már most elgondolom, nemsokára kereshetek nekik iskolát.

Ma fél 4 körül a te fiaid sétáltak valakivel kézenfogva a házatok közelében? :)

Eri
simones

Sziasztok!

Böli témában nem tudok hozzászólni!

Kiliman!

Érdekes,amit írtál.Tulajdonképpen ezért is lenne jó néha beszélgetni a saját férjünkkel is "női témában",mert lehet,hogy teljesen másképp gondolkodik,mint mi.Meg némely férfi egyedre ráférne,ha néha 1-1 ilyen fórumot elolvasna!

Lilla!
Totál egyetértek veled! Nekem eszembe se jut,hogy napközben leülhetnék akár egy cikket elolvasni,nemhogy könyvet a kezembe venni! És nem azért mert nem lenne rá igényem!
Hogy fel lehet-e készülni 1-2-3 gyermek érkezésére? Nem!!!! Mi nem voltunk tapasztalatlanok,hisz itt van előtanulmánynak a Dávid,aki egyáltalán nem volt egyszerű baba! Mégis sokszor úgy érzem,hogy nem jól mértem fel mi vár ránk!Aztán megrázom magam és előveszem a tartalék erőm tartalékának a tartalékait valahonnan a legalsó bugyorból és eltelik a következő nehéz nap is valahogyan.

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok!

bölcsi:
az enyémek a körzetes bölcsibe jártak. 5 perc sétára volt tőlünk. a a közlekedés igy a fiúkkal több mint kényelmes volt, de a bölcsi maga rémes. igaz, én nem muszájból bkv-ztem és nem minden nap, rendszeresen, de ha mégis bkv-zni kell... addig is a gyerekekkel vagytok... egy csomót lehet mesélni nekik... tanulni a világról, (az enyémeket a mai napig azzal tudom legjobban kordában tartani, ha kitalált meséket mondok. praktikusan bármiről...). igazából még az lett volna a legjobb nekik, ha velem maradnak, bármennyire is nyitottak voltak és megtanultak szépen önállóan enni. ebben az életkorban (3-4 éves korig) még mi vagyunk a legfontosabbak nekik. de én dolgozni akartam és nem bánkódok amiatt, hogy akkor így éreztem a legjobbnak.

ma kapott tőlem egy feladatot a férjem (mielőtt elindult volna a szokásos szerdai tarokk party-ra).
az esti visszafogott bulcsú nyüglődést egyszerűsítendő, elküldtem 3 liter tejért 1/4 6-kor, meg számlát befizetni (amit egy laza - lszi fizesd be a számlákat - kéréssel rám akart lőcsölni 5 perccel előtte) :lol: az ikrek totál meglepődtek.

apa, ne vidd a babakocsit, olyan vagy, mint egy nő :) kinyitottuk az ablakot és még onnan is ezt kiabálták: ott megy a NŐ :) jófejek, nem?

m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Jó régen nem voltam, nem is tudtam most visszaolvasni.
Július 19-én megszülettek a lányok.
Hajnali fél 4-kor arra ébredtem, hogy ömlik a magzatvíz. Bementünk a kórházba, megvártuk, hogy beérjen a doki, és fél 9-kor már a műtőben voltam. Végül 32+4 napra jöttek, császár lett belőle, altatással. Múlt pénteken jöttünk haza a kórházból, és egész szépen alakulnak a dolgok. A tejem már a császár utáni második reggel beindult, azóta is szépen termelek, elég mindkét babának, meg fejek is.
Már ügyesen szopiznak ciciből, de ha elfáradnak még cumiból megy a pótlás.
Anna 1990 g., 45 cm, Zsófi 1840 g., 48 cm-vel született.
Most még nem sok gond van velük, az etetések közötti időt nagyrészt átalusszák, néha nyöszörögnek kicsit, de csak akkor sírnak igazán, ha éhesek. Illetve Zsófinak volt a napokban két síró rohama, egyik pillanatról a másikra nagyon keservesen, vígasztalhatatlanul kezdett sírni, felvettem, mart, karmolt, tiszta görcs volt, ilyen a hasfájás? Az első alkalommal párom hallotta, hogy büfizik egyet, és utána nyomban abba is hagyta a sírást, és elaludt. Másodjára nem hallottunk semmit, de ugyanígy zajlott.
Valaki írt egy tuti receptet hasfájásra, csak nem emlékszem ki és mikor, tudtok segíteni?

Fotók majd jönnek. :)

Puszi mindenkinek!!
baba888

szia baba!
gratulálok a leányzókhoz!
már otthon is vagytok? PIC-en nem is jártatok? milyen volt végül a garamvölgyi? és a kórház? melyik gyerekorvos foglalkozott veletek?

sajnos hasfájásban nem tudok segíteni. egy tartásra emlékszem, ami jó a kis pocakoknak. (mi hasfájás nélkül is tartottuk így őket az esti nyűgös időszakban.) alkarodra fektesd hasra, úgy hogy a kis feje a könyöködnél legyen, arca kifelé persze, a tenyereddel pedig az ülepét fogd.

nagyon ügyesek vagytok a szopival! ha bírod, akkor tedd őket többször mellre, nehogy rákapjanak a cumira!

könnyen beszélek... én nem mertem az enyémeket igény szerint szoptatni ilyen kis picurka korukban. inkább diktáltam beléjük cumival a kaját. annyir aakartam, hogy hízzanak :) féléves korukig kaptak anyatejet, de csak 4 hónapos korukig szoptak. mindig a pótlás volt a jelentősebb. de nekem folyamatosan fejni marha fárasztó, meg időigényes volt.

várjuk a képeket!
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Baba! :)
Gratulálunk a lányokhoz! :):):) Boldogságot, egészséget, és sok tejcsit kívánunk! :):):):)

Eriék
simones

Baba :)
Gratulálok a lányokhoz! :D Nagyon ügyesek vagytok a szopival! eleinte én is pótoltam cucliból, de aztán azt elhagytuk, és volt elég tejci. Szerintem ne próbáld ki azt a tuti receptet hasfájásra, mert abban nyugtató van. Ebbena korban még nem szabad semmilyen kemikáliát enniük, ha nem muszáj.

Nálunk is bejött az a fogás mint Marcsiéknak, na meg a sűrű büfiztetés. Szopi közben nagyon levegősen ettek, így gyakran büfiztettünk közben. Ez úgy ment, hoy a hátukra fektettük őket az ágyra, és amikor elkezdtek tekeregni, görcsölni, akkor függőlegesbe a vállunkra "dobtuk" őket, és jött a büfi. Sajnos ha beszorul a levegő nekik az elég fájdalmas.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Jó korán mentek sétálni. :) Tegnap és ma is láttalak titeket, mikor mentünk a bölcsibe. :)

Eri
simones

Me is mondd! Szétszedik a lakást, ha hajnalok hajnalán nem indulunk el sétálni. :cry: Reggel 6-kor kelnek, és 1/2 7-kor már dörömbölnek az ajtón, hogy indulás. 8-ig bírom húzni velük a dolgot, aztán nincs menekvés, jön a korai séta. Hogy-hogy bölibe jártok már? Dolgozol?

Cat
Kép
cateye

Köszi a gratulációkat! :D

2in1,
sajnos jártunk az intenzíven is, Anna volt ott, mert maradt egy kis víz a tüdejében születés után, ezért lélegeztetőn volt. De szerencsére csak egy napig, jól reagált, és gyorsan ki is ürült a víz. Viszont utána még inkubátorban volt és infúzión majdnem egy hétig. Közben Zsófi a koraszülöttön már eszegélt. Ez az egy hét lemaradás még azóta is megvan, többnyire az adagokban nyílvánul meg, de Anna hamarabb el is fárad.
Garamvölgyi végig rendes volt, végül nem mondott összeget se, így magunk találtuk ki. A kórház az kórház, sajna sosem jó, de rossz se volt. Csak a meleg volt kibírhatatlan, illetve a mosdó, fürdő tisztasága hiányzott, mikor hazajöttünk olyan jól esett a tiszta fürdőszobában rendbe rakni magam! :?
A Nemes-Nagy doktornő foglalkozott a csajokkal.

Az etetéssel kapcsolatban, amióta hazajöttünk az egy hét alatt szinte naponta változnak kicsit a dolgok. Ami nagyjából állandó, az a nappali 3 óránkénti evés. Éjszaka már többnyire csúszás van, aminek örülök, mert kicsit aludhatok.
Nálunk a cicit és cumit egyaránt elfogadják, de ma éjszaka pl. csak ciciből evett mind a kettő, és ez így nagyon kényelmes, mert kiszopizzák az adagjukat, és nem kell azon aggódnom, hogy esetleg keveset adtam nekik. Merthogy úgy emelgetik az adagokat, hogy csak kapkodom a fejem. 50-50 grammos fejadaggal jöttünk haza, Anna akkor 30-40-eket evett, mostmár 60 alatt meg sem áll, Zsófi már akkor is megette az 50-et, most 80-nál tartunk, de nem ritka a 100 sem. :oops: :lol:
A fejéssel gyorsan megvagyok, jó kis gépem van, max.20 perc.

A képek.
Itt 3 naposak:

Kép

Ez pár napja készült:

Kép

És bár teljesen másképp néznek ki, az ásítás azért egyforma: :lol:

Kép

Ja, az első két képen jobb oldalon Zsófi, balon Anna, a harmadikon fordítva.
baba888

Baba

Gratulálok én is! Nagyon édesek a csöppek! Atyavilág, én már nem is emlékszem, hogy milyenek voltak ilyen kicsinek!!! :shock: Most látom csak, hogy 1 év alatt mennyit nőttek. 8)

Hajrá a szopival, amint hallom elég szorgosak a kisasszonyok. :lol: Ami a cumisüveget illeti, lehet, hogy sose zavar be, de nálunk kb másfél hónapos koruktól 3 hónapos korukig ment a harc Nikivel, mert az üveget gyorsabbnak és kényelmesebbnek találta a cicinél. 8) Végül drasztikus üvegmegvonásban részesült, mikor már egyáltalán nem akart szopni. Addig ne izgulj, amíg az adagjuknak több, mint a felét szopizzák, de kapj észbe, ha megfordul a dolog. Mert aztán már elég nagy küzdelem árán lehet visszaszoktatni a cicizésre.

Hasfájás: nekünk a hasrafektetés-hasmelegítés jött be és apa válla a pocak alatt végeérhetetlen sétákkal körbe-körbe. :roll: De ha igazán hasfájós lesz, akkor úgyse lehet mit csinálni, túl kell élni azt az 1-2 hónapot és elmúlik. Sajnos ez van. :( Kitartás!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!
Én meg alig bírom reggel felébreszteni a Vikit, ma is rámszólt, hogy húzzam le a redőnyt. ;) Nálunk Zoli a kakas, ő kelt fel minket.
Hétfőtől járnak bölcsibe, mivel dolgoznom kell. Szeptembertől pedig ovi. Kicsit furcsa lesz 31-én még bölcsi, aztán másnap ovi.
Ti mikor kezditek a bölcsi beszoktatást?

Baba!
Tényleg nagyon édesek! :)
Már olyan régen voltak ilyen picik a fiaim. Na majd az unokákat kiélvezem ;)

Eri
simones

Nagyon édesek a lánykák! Én is nosztalgiáztam a képeken, olyan régen voltak ilyen maszatok. Élvezzétek ki minden percét, mert nagyon hamar elmegy az idő.

Szeptember 11-én kezdjük a beszoktatást a bölcsibe. Kicsit félek miatta, nagy mérföldkő ez az életükben, illetve inkább az enyémben. :D
Hát érdekes lesz nálatok a váltás, de szerintem nem lesz gond vele, ha már a bölcsis napirendet megszokták. Nálad egyforma önállóak a fiúk?

Cat
Kép
cateye

Cat!
Meglátjuk. :)
Nagyon különböző a 2 gyerek. PL. Viki világgá menne, Zoli pedig otthon lenne inkább. Viki sokszor még kisbaba szeretne lenni. Zoli pedig már Zoli bácsi :lol:

Eri
simones

:lol: :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Hahó!
Megérkeztünk!!!
Nagyon jó volt a nyaralás.A fiúk remekül bírták az autókázást.:)
A szállásunk is szuper volt.Na az időjárás már ennyire nem volt kedvező. :( Nem kellett a fiúkat napszúrás ellen védeni.
De ennek ellenére szuperül éreztük magunkat.Amikor nem volt strandolós idő elmentünk sétálni, kirándulni (Tihany), élményfürdőbe.
A csúszda volt a nagy kedvenc.Meg se tudom mondani, hogy hányszor csúsztak le.
Ákoska is elindult a nyaralás alatt. :) Igaz még nem tesz meg km-eket, de pár métert már igen.Annyira édes, ahogy próbálkozik. :)

A nyaralás előtt meghirdettük a lakásunkat (kedden), és képzeljétek, ahogy elutaztunk aznap (péntek) Anyukám megmutatta egy érdeklődönek és el is kelt. :)
El sem hittem.Hétfőn jön a vevő az előleggel. :)
Most pedig ezerrel házakat nézünk itt Nyíregyháza környékén.
Hát nem egyszerű feladat. De hát ezt szerettük volna.

Na röviden ennyi

Bocsika, de most visszaolvasni nem volt időm

Sziasztok

Judyt
KépKép
judyt

Ja, és akit érdekel képek az oldalunkon.

Judyt
KépKép
judyt

Judyt!

Megnéztem a képeket. Irigy-irigy-irigy vagyok :oops: :lol: Nagyon szuperek. Látszik a fiúkon, hogy minden percét élvezték a nyaralásnak. Nagyon kis bátrak, hogy így bele mertek menni a vízbe. Az enyéim ennyi idősen tuti ordítottak volna, még csak tavaly merészkedtek bele először nagyobb vízbe, mint a fürdőkád.
Azért annyira nem panaszkodhatsz az időre. Úgy láttam, elég sokat strandoltatok.
Akkor most ki vagy pihenve, jöhet a lakásvásárlás. Mi most vettünk Tiszavasváriban, elég kemény menet volt. Bürokrácia :cry: Sok sikert hozzá !

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Ti szopiztattátok egyszerre az ikreiteket? :)
Pár napja kipróbáltam és tök jó volt! :lol: A szopipárnára felpakoljuk őket amikor egyszerre éhesek, oltári cukik. 8)
Csak az a baj, hogy úgy érzem fogy a tejem. :cry: :cry:
Annyi még van, hogy az etetéseket kiszopizzák, bár egy-egy alkalommal már úgy éreztem ahhoz is kevés, utána viszont már alig tudok valamicskét kifejni. Iszom a Laktoherbet, bár csikar tőle a pocim, és az etetések után szorgosan fejem azt az alig 10-20 ml-t. El vagyok keseredve, mert legalább ez nem volt eddig gond, és az elejétől olyan jó sok tejem volt. :x :cry:
baba888

sziasztok!

eri!
nálatok hogy lesz az ovi-kezdés? nekem 3 nap szabit kellett kivennem. hiába jártak előtte bölcsibe, az ovit is fokozatosan kezdhették csak.

cat!
tudod, hogy milyen forgatókönyv szerint megy majd a beszoktatás? mikor kezdesz dolgozni?

judyt!
tényleg ügyesek és nagyok a fiúk! a képek szerint sose unatkoztatok :)

baba!
édesek a falatkák! bájos a második kép. és az ásítós dupla kép is :):)
a szopi nálunk bulcsú miatt abszolút aktuális téma.
a legfontosabb: bízz magadban és a lányokban! ha még fejni is tudsz (bármennyit) a szopi után, akkor hidd el VAN és lesz elég tejed. ráadásul az egyszerre szoptatás még intenzívebben stimulálja a tejelválasztást, szóval nagyon jól csinálod!! ne adj pótlást, szoptass gyakrabban!

az én tejtermelésem - tejhozamom - nagyon változó. szerintem mindent, de tényleg mindent kipróbáltam, hogy több legyen. amikor kevésnek érzem, akkor is jóllakik.

nekem sem jött be egyébként a laktoherb. próbáld ki a fitolacot, hátha az nem bántja a gyomrodat. drágább, de szerintem még hatásosabb is.
amit most a legjobbnak tartok: több helyen olvasható a tejhozó müzlis süti. az alkotórészekből én csak a 3 féle (árpa, rozs, búza) pelyhet pirítom meg és naponta többször eszem belőle. müzlit is reggelizek. nagy energiatartalmú, ez kell a tejtermeléshez :)
ja, és a túrógombóc sok-sok tejföllel, cukorral :)
annyira drukkolok nektek!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Judyt

Nagyon jók a képek, örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Gratu Ákosnak is a lépkedésheZ!!

Baba

Ne parázz be, olyan nincs, hogy vkinek elfogy a teje. Ha úgy érzed, kevés, tedd őket mellre gyakrabban, akár 2 óránként is. Az egyszerre szopi állítólag megintcsak jobban serkenti a tejtermelő hormonokat, tehát ez is jó megoldás, ha megy. Igyál nagyon sokat, egyél tésztát. igyál sört. De valószínűleg csak arról van szó, hogy ahogy a múltkor írtad, nagyon növelik az adagjukat és ezt a cicid még nem tudta követni. Majd újra beáll, de az se baj, ha csak annyi van, mint amennyit szopiznak, annyi mindig lesz amíg jól szopnak, ne izgulj!!! Ne menj bele a pótolgatásba, ördögi kör és tényleg azt eredményezi, hogy kevesebb tej fog termelődni. Én sokáig nem voltam képes lazítani és elhinni, hogy lesz elég tejem, mindig görcsöltem rajta. Aztán amikor elegem lett, nem pótolgattam, nem fejtem csak éjszaka, mikor nem keltek már enni, onnantól kezdve minden rendben volt. Ha újra kezdeném, tuti nem izgatnám magamat feleslegesen. Amúgy tápin is prímán felnőnek a gyerekek. :wink: De ha tényleg nagyon akarsz szoptatni, hidd el, fog is menni. Tényleg a fejben dől el minden.

Ha a Laktoherbtől fáj a hasad, fájhat az övék is, amúgy is gxanúsak voltak esténként, nem? Próbáld ki a Fitolacot, nekem az jobban bejött. Ihatsz egy pohár sört is, amikor úgy érzed, hogy kevesebb van.

Mi holnap éjjel indulunk Horvátogba, drukkoljatok, hoy ott jó idő legyen és jól sikerüljö a nyaralás!!! MEg, hogy aludjanak az úton, ne nyüszizzenek. :)

Képzeljétek, Niki lépked 4-5-öt a hét eleje óta, bár csak mikor kedve van hozzá. De fog ez menni. 8)

holnap még benézek

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Marcsi

Szinte ugyanazokat írtad te is Babának :lol: Ketten már csak nem tévedhetünk 8) :lol: :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)
Jó utat éjszakára, remélem a kölkök jól fogják bírni! Az időjárásra nem lesz gondotok, fürödjetek sokat, és gazdagodjatok élményekkel. :D Nekünk bevált ilyenkor vinni egy üveg unicumot, és ha nagyon kikészülünk velük nappal, akkor az esti lefekvésük után jól eliszogatunk, és mindjárt szebb színben látjuk a világot. :lol: :wink:

Judyt :)
Klasszak a képek! Látom mindig volt segítség a nyaraláskor, így azért könnyebb a gyerkőcökkel. Gratulálok Ákosnak a járáshoz!

Én is egyszerre szoptattam őket szopis párnán, nagyon szerettem. A laktoherbtől nekem a fiúk gyomra teljesen kikészült, így nem is ittam. Szedtem az Urtica Urens homeobogyót, és jó sok tésztát ettem. Nagyon bejött tejcsinálónak a szilvásgombóc a nudli és a spagetti. persze az eredménye is meglett +10kg, dehát én nem figyeltem erre annyira paráztam a tej mennyisége miatt.

Cat
Kép
cateye

Lányok, nagyon köszönöm a bíztatást, kipróbálom a Fitolacot, meg homeos bogyót is. Amióta pár napja írtátok páran a "cumisüveg hátrányait", azóta minden etetés ciciről megy. Ügyesek is, és tényleg kiszopizzák az adagjukat, a pótlás is egyre ritkább madár. De pl. tegnap este az egyik lányzónak kevésnek bizonyult, és akkor mentem a hűtőhöz a lefejt tejért, és olyan rossz volt, hogy alig volt az üvegben, aggódtam, ha még azután is éhes marad, csak fel kell bontani a tápot. De úgy látszik a táp gondolata nálam mindig megteszi a hatását, a következő etetésnél már több tejem volt! :lol:
Tudom, hogy nem gáz a táp, párom huga is arra kényszerült már az elejétől, de ha nem muszáj... Nagyon szeretem azokat a meghitt pillanatokat, amikor cuppognak, szuszognak a cicin, és mikor jóllaktak még cicivel a szájukban vigyorognak. Éjjel is kényelmesebb, hogy magam mellé veszem őket (olyankor egyenként), és fekve etetek, közben még el is bóbiskolok. :)
Érdekes amúgy ez a laktoherbes téma, épp az van ráírva, hogy az anyának is és a gyereknek is az emésztési zavaraira is jó... :?

Lilla, jó utat, és szép időt kívánok!
baba888

sziasztok!

babanetes (házi) ikertaliban érdekeltek vagytok?
a "nagyokkal" már szinte hagyományosan nyár végén is szoktunk találkozni.

a paraméterek (egyelőre még vitaanyag :))
aug. 26-án, délelőtt, tímár utcai játszó (III. kerület, acquincum hotel mellett) 9-től x-ig.

ki jönne?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Nem akarom elkiabálni, de egész jól alakul a tejem. :) A sör nagyon hatásos, meg a tejfölös túró is. És apósom most hozza nekem a túrógombócot. A tésztás kajákért amúgy is odavagyok, terhesség előtt is heti 4 alkalommal biztos tésztát ettem. :P
Viszont az egyik cicimben sokkal több tej van, mint a másikban, így sose vagyok biztos benne, hogy az a gyerkőc jól lakott-e? Tegnap este is csak 50-et szopizott belőle, míg a másik a másik ciciből 80-90 körül. Adtam neki 30 pótlást, és úgy benyelte, hogy levegőt is alig vett közben. :?
Mitől lehet ez a felemás cici?

A terhességi csík a hasam közepéről mikor "múlik" el?

Nincs valakinek egy feleslegessé vált haskötője, amit szülés után a pocak lenyomására szoktak használni? Megvenném baráti áron. :wink: Amúgy azt császár után is lehet használni?
Kicsit fájdogál a sebem, mert nagyon lent van a redőben, és a maradék pocakom "rálóg" egy kicsit, így olyan érzés, mintha folyton dörzsölve lenne. :roll: Vagy ez normális?

Remélem nem untok még a sok kérdésemmel... 8)

Ja, mióta abbahagytam a laktoherbet nem csikar a pocim, és az esti 9-es etetés utáni lefektetés is nyugisabban telik...
baba888

Sziasztok!

Egyik kedves kismama hivta fel a figyelmememet egy masik topikrol,hogy itt csupa ikres ill.ikreket varo anyukakkal lehet beszelgetni.
Mi most varjuk elso babainkat akik harmas ikrek lesznek.Jo sokaig huztuk a babavallalast(en most 36 vagyok)es vegul mikor megereztuk hogy mostmar nagyon szeretnenk babat, legnagyobb meglepetesunkre (es nem tagadom eloszor kicsit ijedtsegunkre is) elso honap utan rogton harman jottek.
Most tul vagyunk az elso kritikus 12 heten.Most leptem a 13.-ba.(elso idoben jo sokat kellett fekudnom)Szerencsere gyonyoruen fejlodnek,es meg volt a nyakiredo ultrahang vizsgalat is ami szinten nagyon jo lett.Olyan kis vidam csapat,rengeteget ficankoltak,mutogattak kezuket,labukat,es persze gyonyoruek.(Nekunk mas genetikai vizsgalatot nem lehet csinalni-ill.majd a 20. heten lesz egy fontos szivultrahang amibol szinten sok informaciot lehet kapni-mert mas az en koromban szokasos genetikai vizsgalatoknal nagyon nagy lehet a veteles kockazata )Remeljuk minden rendben lesz vegig.Szuper orvosom van.
Persze jo lenne elmelteben felkeszulni sok praktikus dologra,hogy szuletesuk utan ne legyunk teljesen tanacstalalnok a felmerulo kerdesekkel kapcsolatban,de utana neztem es az ezzel kapcsolatos irodalom nagyon-nagyon csekely.Ezert is lenne jo ha itt a topic-ban felvehetnem a kapcsolatot szinten harmasokat varo,vagy mar magszuletett harmas ikresekkel is.
Baba 888!
Jol latom hogy Csomoron laksz?Mi is itt elunk.Ennek kulon megorultem,es gratulalok a csodalatos babakhoz!!!!Gyonyoruek!!!
rillisz

Sziasztok :)

Gratulálok. Nagyon ügyesen csinálod. Gyönyörűek a gyerkőcök. A felemás cici teljesen normális (nekem is nagy különbség volt, de persze nem ettől normális). Az lenne a furcsa, ha teljesen egyformák lennének. Csak látszólag vagyunk szimmetrikusak :) . Én azt hallottam, hogy haslenyomót rögtön a szülés után kell használni, utána már nem ér semmit, de nekem nincs tapasztalatom. Én is későn eszméltem, és nekem azt mondták, hogy már kár lenne rá költeni. Viszont lehet, hogy a dörzsölődés ellen jó ?? Nekem nem volt ilyen gondom.
Sztem a pótlásos dolog is működik (én így csináltam végig), de azért sokkal jobb, ha csak szopiznak. Bár nekem is sikerült volna. ÉN többször nekifutottam, hogy na most bekeményítek, és nincs pótlás, szívják csak. Aztán volt, hogy Boróka úgy üvöltött a cicin, hogy azt hittem átjönnek megkérdezni, hogy ölöm-e. Azt hittem már nincs kedve szívni, de a fejéskor kiderült, hogy egy cseppet sem tudok kipréselni, pedig alapvetően jól tudtam fejni. Szóval akkor úgy éreztem, nem tudom kínozni őket. Így tök nyugis gyerekeim voltak. Mindig csak akkor sírtak, ha éhesek voltak. Ha megkapták az adagjukat, szépen elaludtak. De ők képesek voltak 20 mili miatt úgy bőgni, mintha hetek óta nem kaptak volna enni. Ha azt megkapták rögtön bevágták a szunyát. Ez biztos alkat kérdése. Viszont így órákat töltöttem a fejéssel, ami nagyon fárasztó volt, és hosszú távon ugye leszoktak a ciciről. Enyémek 1 éves korukig kaptak anyatejet, de a 8-9 hónaptól már csak üvegből ment. Esetleg néha éjszaka ment a cici, amikor nem volt kedvük ellenkezni. De nekem valahogy nagyon egyenetelenül oszlott el a napon belül a tejtermelés. Reggel rengeteg volt persze. Előfordult, hogy a babuk kiszívtak 200-at fejenként, és után még lefejtem 400-at. Estére viszont nem maradt.
Ja és még annyit, hogy nekem akkor csappant meg a tejem, amikor abbahagytam az éjjeli fejést úgy három-négy hó körül. Volt egy rövid időszak, amikor még fagyasztani is tudtam tejet, de egyszer csak nem akartak már annyit enni, én meg lusta voltam és aludtam éjszaka. Hát az nagy hiba volt. Utána már nem tudtam visszahozni azt a mennyiséget.

Rillisz :)
Üdv közöttünk, bár nekem "csak" két lányom van.

Lányos anyukák :)
Még egyszer a fülbevalós kérdés:
Nálatok nem volt gond, hogy az egyik kibányássza a másik füléből? Én nem merem nekik betetni, mert félek, hogy kitépik. Valami tapasztalat?

Cicamica :)
Gratulálok Nikinek a lépkedéshez.

Na és most egy kis panaszkodás. Elérkeztünk a rettenet korszakba (legalábbis az egyikbe). Egyrészt Borka olyan nyafka lett, hogy legszívesebben állandóan rajtam lógna. Amikor viszont nem, akkor tuti, hogy valamit rosszalkodik. Az evőeszközöket rámolja, felmászik az asztalra, a tűzhelyet bizergálja, ... Egy percre nem lehet otthagyni, mert tuti, hogy addig valami történik. Annyira kevés helyem van pakolni, hoggy egy csomó mindent kint tartok a pulton a konyhában, meg azért máshol is vannak elöl dolgok. Ti mit csináltok/tatok? Mit csináljak a székekkel? Tegyem ki őket, kötözzem az asztalhoz, hogy ne tudja kihúzni, vagy mit? Tűzhely? Vezetékek? Rászólás falra hányt borsó, kézreütés se használ, a kiságyba tudnám bezárni, de nem akarom az alvást elrontani azzal, hogy büntetésként is a kiságyba tevést csinálom. Szereltessem újra össze a járókát? De olyan nagy helyet foglal, akkor nem marad hely a játékra. Teljesen kikészítenek. Írjatok valami tuti receptet! :lol: :lol: :lol:

Na megyek, mert még nem vacsiztam.

MIndenkinek szép estét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gratulálok a 3-as ikrekhez! Nem semmi, hogy első spontán hónapban egy triót hoztatok össze! Azt hiszem Neked Edit73 lesz a "mentorod", szerintem Ő nagyon jól nevelgeti a 3 picit, és mellé egy nagyot is, sok, jó ötlete lesz. Lesz segítséged?

Pihenj sokat a terhesség alatt, ami konkrétan fekvést jelent, akkor tuti nem lesz gond. Hol fogsz szülni?

Mindig felváltva szoptass, hogy a rossz cicit ne csak mindig az egyik gyerkőc kapja. Sajnos egy idő után rá fognak kapni a cumisüvegre, legalábbis én nem találkoztam még olyan emberrel aki pótlással szoptatott fél évnél tovább. Én is úgy jártam mint Brigi, ahogy lustaságból elhagytam az éjjeli fejést, rohamosan csökkenni kezdett a tejem. Ezt a mai eszemmel másképp csinálnám.

A haskötő már ilyenkor nem jó, azt rögtön a műtét után kell használni. Abban sokat segített, hogy ne lógjon rá a hasam a puncimra, és nekem ez a dörzsölődés nem volt később. Viszont a császársebem nagyon sokáig érzékeny volt, és a mai napig gyakran viszket. A terhességi csík elég sokára múlik el, nekem még 1 éves korukban is halványan látszódott.

Brigi :)
Én bizony odakötöttem a székeket az asztal és a szekrények lábához, a gázsütőre vettünk zárat, és az összes szekrényt betépőzáraztam. PÉldául a vitrinünket a mai napig mi sem tudjuk kinyitni, úgy be van tépőzárazva. :lol: :wink:
Én a kiságyba tesem őket büntetésből, és már tudják, hogyha rosszat tesznek akkor irány a kiságy, csak mutatnom kell és már vonulnak is. :D Ja és nem tévesztik össze az alvással, nem utálták meg az ágyat, attól Ők sokkal okosabbak.

Marcsi :)
Nekünk 26-án DHL családi nap lesz sajnos.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Brigi!

Erről a konyhában randalírozok,de amúgy meg "anya fenekében lógok" műsorról órákat tudnék mesélni.Nálunk kb. 2 hónapja megy. Amit elértem: ha muszály valahova bemennem (pl wc),nem érdekel,hogy üvöltenek.A többit (mosás, szeméttel leszaladok stb.) szigorúan alvás időben végzem. Ha mondjuk tele a kuka és nem tudom levinni,de kellene,akkor összekötöm a zsák száját,ki az ajtó elé és tiszta a kukába. A telit meg akkor viszem le,amikor tudom. Házi munkából annyit csinálok meg,amennyit tudok. A többi nem érdekel.Van hogy úgy elvagyok maradva a vasalással,hogy esténként csak a másnapit tudom kivasalni. Szerintem ez nem fontos.10 év múlva arra fognak emlékezni,hogy anya nem volt velem,amikor szükségem volt rá.De arra nem,hogy vasalatlan ruhát adtál rájuk! ha meg más jobban tudná csinálni,álljon be a helyemre 1 hétre!!! :lol:
Konyha: én bepakolom a székeket a járókába,így nem tudnak felmászni rá. Kaptak egy pár műanyag,meg fa dolgot (tálak,deszka stb.).Ezek egy része a járókában,másik fele meg az egyik fiókban.Azt kihúzhatják és rámolhatják. Végigkérdeztük a rokonságot,ismerősöket kinek milyen nem használt konyhai edényzete van.Azt összegyűjtöttük és megkapták a fiúk.Így most azzal boldogok.Na meg mi is!
Amúgy az összes többi fiók és szekrény tilos! Ezt szépen megtanulták.Nálunk a járóka ilyenkor a bünti,vagy kiteszem a küszöbön kívülre.Igaz beletelt pár hétbe,mire mindhárman megtanulták a "szabályokat".De megérte!

Baba888!
Gratula és nagyon ügyes vagy a szopival! Csak így tovább!

Rillisz!

Gratulálok és üdv közöttünk! Kérdezz nyugodtan,szívesen segítek! Ha valami infó gyorsan kell,inkább e-mailben,mert van hogy napokig nem jutok ide!

Most ne haragudjatok,másnak nem reagálok,mert hulla fáradt vagyok! És ma megfogadtam,hogy bármi történjék,időben lefekszem!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Rillisz,
üdv! Igen, Csömörön lakunk, örülök, hogy ti is! Lassan összehozok egy találkozót csömöri ikreseknek. Szülés előtt két nappal jött át hozzám egy lány, aki itt lakik, fiú-lány ikres, egy másik topicban, ahova már egy éve írok most fedezte fel az egyik topictársam, hogy csömöri vagyok (épp időben :D ), ő is, ő két lány ikres, most te is, tök jó! :lol:

Brigi,
az enyémek is képesek meghalni egy 20-asért... :lol:
Az a fejenként 200 meg utána 400 fejés brutál adagnak hangzik, nekem is ennyit fognak enni? :?
Most én is fejek éjszaka az evések után, de ahogy magamat ismerem, ha nem fognak éjszaka enni, lehet hogy nem fog rávinni a lélek, hogy felkeljek. Majd kiderül mennyire leszek kitartó. :oops:

Cat,
ami a váltott cicit illeti azt lehet, hogy már bebuktam, mert próbáltam most megcserélni őket, de egyiknek sem igazán tetszik a másik cicim. :shock: Illetve így a többet evő gyereket vissza kell még raknom a "jobbik" cicire, mert éhes marad. Szóval kicsit macera, de mivel minden etetés után kifejem a maradék 10-20 ml-t, remélem, hogy a rosszabbik cicim is érzi a többlet igényt.

Edit,
köszi!! :D
baba888

Sziasztok!

Baba888!
Hát irigyellek a kitartásodért!!Én már itthon nem tudtam fejni,valahogy sose fért bele az időmbe.Pedig tudtam,hogy kellene,de... Nagyon ügyes vagy!

Rillisz!
Még az jutott az eszembe,hogy hármasikresnek itt van az Andi(Andaa) is. Ő olyan 15 hetes terhes.Bár most felújítás van náluk,így nincs vagy csak nagyon ritkán net közelben.De ha jelentkezik (akár nálam is) és gondolod és megadod az e-mail címed,akkor összehozlak benneteket. Ő is biztos sokat tud majd neked (illetve egymásnak) segíteni.

Szeretnék egy kicsit dicsekedni: :lol:
a fiúk születése óta először tudtam úgy sütit sütni,hogy egyedül voltam velük.Igaz,nem rétes nyújtás,csak egy sima vajas tészta egy kis szilvával,dióval.De azért olyan büszke vagyok rájuk,olyan aranyos elcsöntörögtek körülöttem,meg a folyosón! Nem is gondoltam volna,hogy ilyen simán megy!
És még a süti is finom lett!!! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Székek lekötözve. Gáztűzhelyre hol lehet zárat venni? És a tépőzár az egyszerűen ragasztószalag, vagy igazi tépőzár? Nálunk a szekrényeken már régóta van zár, de a fiókra nem lehet szerelni, mert olyan béna.
Ha szerintetek ez a bünti dolog beválik, akkor azt hiszem az egyik utazóágy lesz a börtön. Az kisebb, meg össze is lehet csukni szépen.

Hát én csak azt mondhatom, hogy ha újra csinálhatnám, akkor maradna az éjszakai fejés. Mert amit megnyertem alvásban azt sokszorosan elvesztettem máshol (fejéssel, pótolgatással, idegeskedéssel). Fél óra éjszakai fejés helyett minden etetés után vért izzadtam, hogy jöjjön még a tejci (ez kb. 5x fél óra), ráadásul először cici, hogy le ne szokjanak, aztán tej pótlás, aztán táp, ha már nem volt tej. Szóval lényegesen macerásabb, mint csak ciciztetni. Én most is irígykedem Lillára, meg Ditkére, hogy még mindig szopiztatnak. Reggel kábán nem kell tápot kevergetni, stb. Szóval csak kitartás. Nagyon megéri.

Most mennem kell, de majd még jövök.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Fülbevalós tapasztalat ügyben annyit tudok mondani, hogy nálunk nem volt nagy gond vele:
Luca már a kórházból fülbevalóval "jött" haza. Az elmúlt 10 hónapban ő maga sosem tépte, kb. kétszer láttam, hogy fogja, és birizgálja, mintha valami kincs lenne.
Bence pedig odavan minden csillogó fukszért, így ebbe beletartozik Luca fülbevalója is. Néha odanyúl, de ilyenkor mindig rászólok, és akkor nem csinálja. Ez az odanyúlkálós időszak kb. 3 hétig tartott, de azóta nem csinálja.
Persze az sem mindegy, hogy milyen a fülbevaló. Lucának a klasszikus babafülbevalója van, tudod, ez a kicsit lelógós elölkapcsos. Van bedugós verzió is, de mivel mi születésekor rakattuk be, ezért féltünk, hogy túl hosszú lenne a bedugós hátsó része, és nyomná a kis nyakát. (Ha most rakatnám be, akkor a bedugóst tenném.)
Röviden ennyi. Ja, és mindenki odavan, hogy milyen cuki Luca fülbevalóval!

Cateye!
A tépőzár kérdés engem is érdekel. Mit értesz ez alatt?

Vikóka
vikóka

Sziasztok!
Olyan sok erdekesseget irtok hogy csak kapkodom a fejem :roll: Megvallom sok minden eszembe jutott eddig,de az hogy a szekeket is el kell majd pakolni :lol:Irto kis lelemenyesek ezek a kis rosszcsontok,jobb ha en is felkeszulok...

Edit

Amulva olvastam hogy fejesrol irtal :o 3 baba mellett ez meg lehetseges?Megvallom oszinten az etetessel kapcsolatos kerdesek aggasztanak a legjobban.HOgy lehet 3 babat anyatejjel kb.egyszerre etetni?Vagy nem is egyszerre ehesek?Te potoltal tapszerrel?Ejszaka mennyiket tudtal aludni?Volt segitseged?Hanyadik heten szulettek a picik es mennyivel?

Mi szeretnenk felfogadni valakit aki mindennap segit a haztartasban,a nagymamak is aktivak,es a ferjemre is maximalisan szamithatok.
Azt hallottam hogy 3 babahoz kell hogy adjon az onkormanyzat segitseget.Igaz ez,vagy onkormanyzat fuggo?

Ceteye

Koszi a gratulaciot!
Szoval ahogy Editnek irtam mi komoly segitsegben gondolkodunk,akit nem lesz konnyu talalni,de ez szerintem mindannyiunknak nagyon fontos lenne.AZt hiszem mielobb el kell kezdenunk keresni. :roll:
Budapesten a Istvan korhazban fogok ill. szeretnek szulni(ha nagyon koraszules akkor atvisznek a Klinikara)mindenesetre az Istvanba fogok befekudni es majd meglatjuk.
A pihenessel kapcsolatban erdekes,ha elkezdek faradni,szinte rohamszeruen,ugyhogy nincs is mas valasztasom,mint lefekudni.
Ezt biztosan Ti is ismeritek.

Baba

De jo lesz majd ez az ikres talalkozo :D En nagyon benne vagyok!!
rillisz

Rillisz,
az az ikres lány, akivel a szülésem előtt taliztam (Andinak hívják) mondta, hogy volt egy lány, aki reggeltől estig náluk volt az első nem tudom hány hónapban. Nem tudom, hogy az illető csömöri-e, illetve, hogy vállal-e még (majd) ilyet, de megkérdezhetem/jük Andit. :)
Tényleg, neki még nem is szóltam, hogy megvannak a babák. :oops: Ja, és mondta, hogy az ő utcájukban is van egy ikres család.
Csömör melyik részén laktok? Mi a Kossuth L. utcában.

Edit,
igazából nagyon gyorsan megvagyok a fejéssel, mert nem sokat hagynak a ciciben. De nem csodálom, hogy három mellett nem volt időd.

Amúgy, ha már most nem ennének éjszaka, akkor is felkelnék, mert 4 óra alatt nagyon megtelik, és feszít. Szóval ha így marad, kelek majd éjszaka fejni.
Mennyi idősen maradnak el az éjszakai evések?
baba888

Sziasztok!

Tegnap este írtam egy csomót, de nem jelent meg, elszállt :evil:
Nincs erőm újraírni. Az lehetett a baj, hogy a csajok felkeltek és mire visszadugtam őket addigra kiléptetett a rendszer. Mostanában ez a menő éjszaka: éjfél körül Csenge felkel (úgyhogy mindjárt, gyorsan írok :D ), kimászik az ágyból, bejön hozzám és közli, hogy puszit kér meg simogassam meg :D Aztán szépen visszasétál az ágyába, lefekszik, alszik 10 percet és kezdi előlről. Egy idő után megunom és puszi nélkül visszazavarom, akkor elkezd sírni, nagy nehezen visszatuszkolom az ágyba, de mászik is ki rögtön, aztán bemászik Petrához, aki erre felébred és már ketten nyafognak. Bár Pepe csak kijön, megnézi, hogy még megvagyok-e de fordul is vissza és megy aludni - illetve mene, de Csenge nem hagyja, vagy bemászik az ágyába, vagy csak simán ordít a pusziért :(
Mi a fenétől lehet?? Te4gnap éjféltől 3-ig játszottuk ezt kisebb megszakításokkal :( DE már napok óta ez a menet :(

Baba!

Gratulálok a gyerkőcökhöz, meg a szopihoz is! Az éjszakai fejés szerintem is nagyon fontos, mikor abbahgytam (igaz, akkor már majdnem fél évesek voltak), rögtön csökkent is a tejci. Én akkor is fejtem, mikor már aludtak éjjel, de megérte. Meg lehet szokni, ha elaludtam is simán felébredtem magamtól, kitámolyogtam és gyorsan lefejtem, aztán már aludtam is megint :) Bár én most sem vagyok az a típus akinek felfekvése lesz a sok alvástól :lol:
És ne aggódj a lefejt mennyiség miatt, töredéke annak amit ki tudnak szopizni, nekem volt, hogy lefejtem 3 decit éjjel, mert azt hittem nem kelnek fel, erre 10 perc múlva felébredtek és simán jóllaktak :) most sem tudnék fejni semmit, de mégis szopnak, bár nem mérem mennyit, de hallom, hogy kortyolják, szóval van mit :)
A tápszerkészítés sokkal nagyobb macera mint a fejés, bár tápszert szerencsére nem kellett adnom, de Pepe 3 hónapig egy kortyot sem szopott, így neki mindig a lefejt tejet kellet melegítenem. Mivel én nem ragaszkodtam az egyszerre etetéshez, mindenki igényszerint evett, így volt olyan, amikor Csenge már szopott mikor Pepe felébredt. Akkor a szopó gyerekkel a karomon ki a konyhába a hűtőhöz a tejciért, megmelegíteni (közben bent ordít a másik :( ), aztán bevinni, megetetni, miközben a másik szopik, persze még nem elég ügyes, így kiejti a cicit a szájából, de az egyik kezemmel tartom, a másikban a cumisüveg és csak a harmadikkal tudnám visszatenni a cicit a szájába, de az meg nincs :oops: ....
Ehhez képest mikor Petra is elkezdett szopni, már minőségi változás volt: nem kellett cumisüveget mosogatni, főzögetni, tejcit melegíteni, amit lefejtem, ment rögtön a fagyóba ínségesebb napokra :) 5 hónapos koruk körül Csengének már kevés volt estére a teci, így ő minig a fagyott tejből kapott pótlást. Így 6 hónapig csak anyatejesek voltak, szóval megérte az a sok fejés :) A felesleget meg elvitték más babák :wink:
A váltott cicit én erőltetném, most még könnyebben megszoknák mint később, mert ha az egyik lustább lesz szopizni, akkor ott még kevesebb tejci lesz, a mellszívó meg nem ér annyit mint a baba. Ráadásul a szemének is jobb, ha nem mindig egy irányba néz, met persze egy idő után Téged fog figyelni közben. Én naponta váltottam, hogy ki melyiket kapja. Mikor még csak Csnege szopott akkor is felváltva cicizett, hogy szívja ki jól mindkettőt.
Aztán meg mindkét mellet fejtem.
Briginek is igaza van, reggel fél 6-kor kelnek a csajok, de nekem még van egy kis időm ébredni, mert már bejönnek az ágyamba és önkiszolgálnak 8) Aztán Cseneg ha elfogyott lekapcsolódik és még ha szerencsém van alszik mellettem egy kicsit, Pepe addig nem engedi el míg én meg nem elégelem és le nem parancsolom - lám-lám cumizavar... :wink:
Ja, és Cat, én vagyok az élő példa a cumisüveg mellett 6 hónapnál tovább szopiztatásra :)

Na, elmúlt éjfél és még nem jött ki Csenge... :?:

Rillisz!

Gratulálok, ügyesek vagytok :P
Sokáig legyetek egyben:)
A férjünkre valamennyien maximálisan számíthattunk míg meg nem születtek a babák - aztán egyesekre már nem annyira.. most ez kicsit önirónikus volt :(
Bár lekopogom, a szabadság óta sokat kupálódott az uram, reméelm nem fog viszafordulni a dolog hogy most visszament dolgozni. (Bár szerdán elment és majd csak kedden alszik megint itthon, bár közben beugrik egyszer tiszta ruháért :lol: ) Így nem lesz sok gondom vele a héten és nem is veszekszünk :)

Brigi!

Nálunk s székeke csak addig vannak az asztal mellett míg esznek a csajok, aztán kiviszem az étkezőbe (míg ilyen disznó módon esznek a konyhában eszünk, csak ünnepekkor megyünk az étkezőbe, hogy ne kelljen annyi helyne takarítanom :) )
De ez csak arra jó, hogy a székeket nem tologatják, ellenben rájönnek, hogy a szemetesvödröt fel lehet borítani és rá lehet állni... vagy akár egy dobozra, bármire....
Fegyelmezés: a járóka náluink bevált, bár nálunk kényelmesen elfért. Elég volt már a végén rámutatni és tudták, hogy azonnal fejezzék be amit csinálnak. Sőt, az utcán is megkérdeztem, ha rosszalkodtak, hogy "járókába akarsz kerülni?!" mire azonnal rend lett :lol:
Viszont mint mindent ezt is kinőtték :( Ki tudnak mászni belőle, így már nem büntetőeszköz többé, nem is ér már semmit. Most az előszobába vagy a fürdőszobába zárom be őket, talán hasonlóan hatásos lesz:)
Fülbevaló: nem tudok hozzászólni, a csajoknak csak akkor lesz, ha ők maguk fogják kérni :)
Fiókzár: nincs, illetve a befőttesgumi működik ott, ahol két foganytyú közel van egymáshoz és rá lehet csavarni, egyébként meg van "rámolható" és "nem rámolható" fiók, hamar megtanulják, csak azért állandóan feszegetik a határokat, de ha csúnyán nézek rájuk értenek belőle :)
Sütőre nincs zárunk, hasonlóan járókával díjaztam ha valaki tekergeti a sütő vagy mosógép gombjait, több-kevesebb sikerrel elértem, hogy békénhagyják. A főzésnél ha csak lehet a belső lapokat választom, onnan nem tudják magukrarántani a kaját.
Mi direkt nem amerikai konyhás házat építettünk, így amikor főzök és nem állok a tűzhely mellett mindig kiviszem őket a nappaliba, így ha bezárom a konyhaajtót a kölkök kizárva :D

Kiliman!

Harapás náluunk is volt (néha még mindig van), én azt csináltam, hogy aki harapott, rászóltam, hogy nem szabad, mert ez féj a másiknak, és a bűnöst fogtam és vagy 2 méterre elvittem aztán visszamentem a sértetthez és látványosan elkezdtem vigasztalni, puszilgatni. Mikor a tettes is odajött, akkor tüntetőleg nem foglalkoztam vele, éreztettem, hogy most a másik a "fontosabb". Nem tudom ezért-e, vagy csak kinőtték, de már sokkal ritkábban fordul elő, és ha igen, akkor is azonnal megsimogatják a bibit és még puszit is adn(án)ak rá, ha a másik nem félne, hogy újabb harapás következik :?

Edit!

Gratulálok a sütéshez, én csak nagyon ritkán merem bevállalni még kettő meleltt is :oops:

Most ennyi, megyek, mert Csengét már hallom, hogy mocorog :( Mindjárt kikukucskál...

Ja nem tudok fényképet feltenni, az Image Editor, amit eddig használtam, kiír valami hülyeséget... Talán egyszer sikerül kitalálnom, hogy mi baja és akkor tudok kicsinyíteni és teszek fel nyaralásos képeket :)

Jó éjt, még hímzek egy kicsit aztán alszom, ha hagynak :?

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Jó régen nem nem írtam, de próbálok bekapcsolódni.

Üdv az újaknak! Nagyon jó, hogy frissül a topik, olyan jó látni a pici babácsákat!

Baba!
Gratulálok a piciikhez! Nagyon szépek. És gratula a sok tejecskéhez.
Én is fejtem éjszakánként egészen egyéves korukig. Már amikor nem keltek fel éjfélkor enni. Ha keltek, akkor nem fejtem, kiszopták. Egy év után azt mondtam, hogy szívják ki maguknak inkább éjfél felé, mert akkor nem kell fejni és esetleg én is alszom egy kicsit. Így is, úgy is keltek mindig éjszaka is szopni, csak nem mindig ugyanakkor. Mióta 11-éjfél körül szopiznak, alszanak reggelig. Kivéve ha betegek, vagy ha ott alszom a szobájukban. Ha észreveszik, hogy ott vagyok, tízpercenként bőgnek, vagy csak egyszerűen rácsatlakoznak a cicire és nem engedik el. Ja, és napi egy órát mással tölthetek, mert annyit kellett fejnem, hogy kiürüljön a cicim rendesen.
Amúgy az enyéim is üvegből ettek legalább napi 3x 8 hétig, amíg kórházban voltak, de leginkább annál is többször, így amikor hazahoztuk őket 8 hetesen, Gergő nem akart szopni. Aztán szigorú cumisüveg megvonással visszaszokott a szopira. Viszont jó a rosszban, hogy bármikor üvegből kellett nekik adni, nem volt nekik idegen az üveg, tudták, h mit kell kezdeni vele.

Edit!
Gratula a sütéshez! Én még nem is sütöttem amióta megvannak a fiúk. Félek, hogy megégetik magukat a sütőnél. Hiába szólok rájuk, csakazértis odanyúlnak a sütőajtóhoz meg a gombokat is taperolják.
Húú, nem is tudtam, hogy fejtél eleinte a babóknak. Hát, nem csodálom, hogy nem volt energiád tovább. Le a kalappal előtted!

Van az indexen egy lány, neki is hármasikrei vannak, ő kettőt szoptat, a harmadiknak fejt, és váltotta etetésenként, hogy ki miből, melyikből eszik. Az viszont biztos, hogy ezt csak akkor lehet kivitelezni, ha az anyukának SEMMI mással nem kell foglalkoznia. Nekem az elején szinte minden időm a fejéssel és a szoptatással ment el, nem is tudom, mi lett volna hárommal. Azért biztos megpróbáltam volna a szopit, legfeljebb belerokkantam volna. Sajnos én ilyen hülye vagyok, ha valamit kitűzök, akkor is csinálom, ha tönkremegyek. Aztán lehet, hogy feladtam volna miután párszor összeestem a kimerültségtől. Közben meg látjuk, h tápszeres babák is ugyanolyanszépen fejlődnek, és én is egyetértek azokkal, akik inkább kiegyensúlyozott anyukák akarnak lenni, mint mindenáron szoptatók.

Ditkét mindig csodálattal olvasom, valahogy szent nekem a sok türelme, ahogy bánik a babókkal. Persze már értem is.

Rólunk: jártunk 2 hétre nyaralni, azaz hosszabb időre terveztük, de 2 hét után hazajöttünk, mert anyumnak elviselhetetlen a természete hosszútávon. Végig piszkált engem is a szoptatás miatt, hogy hagyjam abba, mert már nem kell a fiúknak. Még meg is kérdezte, hogy mit akarok kompenzálni a hosszú szoptatással? Szóval nem élveztük annyira, mint terveztük.

Közben meg a fiúknap már több, mint 3 hete hol lázuk van, hol hőemelkedésük, minden leletük negatív. a tenyésztés eredménye nagyon kis csíraszámban mutatott ki baktériumot, de az orvosok szerint ettől nem kellene, hogy magas lázuk legyen. Hát, tegnap kaptunk antibiotikumot is, remélem, ez megoldja már, mert nagyon sajnálom szegényeket.

Harapás nálunk szerencsére nincs, leszoktak róla amikor elkezdték harapni a cicit. Egymást inkább lökdösik, de azt rendesen. Elég sokat esik mindkettő, mert ha összevesznek valamin, akkor fellökik egymást.

Tépőzáras zár engem is érdekel. Mi vettünk olyan fiókzárat, ami szintén ragasztós, de rögtön leszedték a bútorokról. Ugyanez a helyzet a sarokvédőkkel is. Úgyhogy most folyamatosan beverok a fejüket az íróasztal sarkába, mert pont akkorák, hogy a fejüket jól be tudják verni.

Amikor olvastam a férjes segítséges/nem segítséges hozzászólásokat, majdnem billentyűzetet ragadtam. JAvarészt Ditkével értek egyet (bár itt elég nagy volt az egyetértés). Aztán elég sokat gondolkodtam rajta, és elkönyveltem, hogy ha csökkentem az elvárásaimat, akkor kevesebbet csalódok. Végülis Péter is elég sokat segített nekem, csak képtelen magától felfedezni, hogy mit kellene csinált. Közben meg egy csomó dolgot észrevesz és meg is csinálja, de mindig fűz hozzá valami kommentárt. Pl. úgy mosogat el, hogy közli, h utálja, ha áll a kagylóban a mosatlan, és különben is beleszárad, ha nem mossa el azonnal. És akkor ebéd után elmossa a tányérját és közli, hogy elmosott minden mosatlant:) De amíg picik voltak a kicsik, elég sokat segített. Éjszaka is ő hozta ki szopizni, rámakasztotta a gyereket, majd visszavitte a helyére. Aztán amikor egerbe jártam suliba hétvégenként, akkor ő volt itthon velük. Etette, pelenkázta őket, másra nem jutott ideje.

Brigi!
Ez a korszak nálunk is tart még. A vezetékek elé deszkát tettünk, amit tudtunk magasabbra tettünk. Egyetlen sarok van, ahová nem szabad nekik menni, de mindig ott vannak, kikészítenek vele. Most már mindent felpakoltam, amit eddig matattak, de ez az egy sarok nagyon piszkálja a fantáziájukat. A konyhában is húzigálják a székeket a járólapon, na, én olyankor kipakolom a konyhából őket.

Most mennem kell, mindjárt kelnek. Mindig megígérem, hogy majd gyakrabban jövök, de remélem, h ezután sikerül.

Nyaralóknak jó kikapcsolódást, szép időt, a többieknek kellemes hétvégét kívánok.

Puszi mindenkinek.
Pocakosok feküdjenek sokat, megéri.

Annamari
(2x16,5 hó)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Mindenkinek koszi a kedves sorokat :D

Baba

Nem lakunk messze egymastol,mi az Erkel Ferenc utcaban lakunk. :D
Nagyon jo lenne valahogy megkerdezni a csomori Andit,hogy ki segitett neki.Nagyon megorultem a johireknek,mert ez bizony eleg nehez dionak tunik.
Mindenki azt ajanlja hogy hivjunk valaki erdelyi nenit segitsegnek,aki itt lakna nalunk az elso idoben,de ehhez valahogy nincs sok kedvunk... :(
Hogy fejlodnek a picik?Milyen a kozerzeted igy az elejen?Arra en is kivancsi leszek,mit valaszolnak a lanyok az ejszakai etetessel kapcsolatban :roll:
rillisz

Mindenképpen szerezzetek állandó segítséget, mert egyedül 3 gyerkőccel nem fogsz bírni. Az erdélyi néni jó ötlet, talán nem kerül olyan sokba mint egy bébiszitter.

Fiók tépőzár: A Corában és Obiban lehet kapni öntapadós tépőzárat, Tesa márkájú. Többnyire a ragasztószalagoknál van. Ezt belülre kell tapasztani a szekrényekre, fiókokra, és nem tudják kinyitni az ajtókat, mert elég erősen betapasztja. Azért jó mert nem kell megfúrni a szekrényeket hozzá, és könnyen eltávolítható. Egyébként amit nem tudtak kinyitni a kölkeim, attól el is szoktak, már meg sem próbálják, érdektelenné vált. :lol:

Brigi :)
Sütőzárat is a Corában vettünk. Kívülről kell rátapasztani a sütőre, és olyan mint egy retesz, teljesen lezárja a sütőt.

Sütés: Nekem megtanulták, hogy a sütő forró, és már mutatják is, hogy nem szabad hozzányúlni, ezért végre tudok minden héten sütögetni. Olyan jó dolgok ezek, hogy látom, hogy fejlődik az értelmük, amikért korábban vért izzadtam beérik. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hurrá!Nyaralunk! :lol:
Itthon vagyunk a hétvégén a szüleimnél és ez többet ér mint bármilyen nyaralás.Ebéd feltálalva várt,a kávét cukorral,tejjel elkevergetve kaptam.

Rillisz!
Elküldtem az Andának az e-mail címedet,de nem tudom,hogy mikor jelentkezik. Nincs otthon,így nincs net közelben sem.Amúgy meg szigorú fekvésre van ítélve!Ne lepődj meg,ha csak hetek múlva reagál.
Nekem a fiúk 34.hétre születtek Győrben: Oli 1960gr, Marci 1770gr és Beni 1700gr volt.3hetet voltak a PIC-en,de csak "hízlaláson".
Sajnos, hivatalból nem jár semmilyen segítség 3baba esetén sem.Ez önkormányzat függő,érdemes megérdeklődni,hogy milyen támogatást hajlandók adni.Mindenképpen szervez valakit magadnak,egyedül nagyon nehéz,bár az sem lehetetlen.
Szopi: én nem tudtam még 2-t se egyszerre szoptatni.Egyrészt az enyémek a pic-es cumi után tök lusták voltak,másrészt meg én is béna voltam. Én minden etetésnél mást szoptattam váltva hol egyik,hol másik mellből. Aztán mivel nem volt időm fejegetni,ők meg lusták voltak rendesen szopni,egyre több pótlás kellett.Egyszercsak nem volt tejem. Szóval biztos lehet ezt jobban is csinálni,csak nekem még ott volt a nagyfiú is,meg a háztartás.Az energiám meg véges volt. A férjem folyamatosan vette ki a szabiját (minden héten 1 napot),nem egyben.Így hetente csak 4 napot dolgozott (péntektől hétfőig).Így hétközben tudta a hivatalos ügyeket (bank,gyógyszertár,orvos,bevásárlás stb) meg a nagyfiú progrmajait intézni.
A férjem sokat éjszakázik,így én sokat voltam egyedül.Volt olyan időszak,amikor nem egyszerre keltek a fiúk,így 1éjszaka 9szer keltem. De amikor egyszerre keltek se volt jobb,mert nem volt 3 kezem.Így olyan is akadt,hogy az éppen várakozó üvöltött torkaszakadtából.Vagy a Dávid ha felébredt rá,volt hogy hajnali 4kor ő fogta a 3. üveget.
(Megjegyzem anyósomék itt laknak alattunk!)
Sokszor nehéz,fárasztó ellátni őket,de 1-1 odabújás,szeretizés mindenért kárpótol még a mai napig is!
Segítségem volt: heti 3szor,alkalmanként 3-4órára.Ez nagyon jó volt,mert ilyenkor tudtam a házimunkát megcsinálni. Ma már nincs segítségem,így ez általában éjszakára vagy a fiúk napközbeni alvásidejéra marad.

Edit

Kép

Kép
edit73

Cateye!
Köszi a tépőzár infot, magamtól sose kerestem volna a Corában, de így már megyünk érte a jövő héten.
A sütővel szerencsém van, mert a magam kényelme miatt magasra építtettük be konyhába.

Vikóka
vikóka

Sziasztok!

Örüök, hogy ilyen sokan leírtátok a szoptatási és fejési tapasztalataitokat, ezer köszi!!!! És az is nagyon sokat segít, hogy így dícsérgettek, hogy ügyes vagyok a szopival, mert ezt magamtól nem érzem, sőt, elég bénának érzem néha, de ez erőt ad és jól esik!
Ennek ellenére a mai napom szörnyű volt, már félve nézek a következő etetés elé. :( Zsófi lányom, aki a jobban és többet evő kettőjük közül ma éjjeltől valamiért nagyon nem akar szopni. Üvölt, mert éhes, de a cicit kiköpködi, alig lehet a szájába tuszkolni, szív belőle kettőt kapkodva, türelmetlenül, aztán köpi is ki, és úgy bőg, hogy csak! A tejem meg ömlik mellé...
Nem értem mi lehet a baj, már minden apró hülyeségre gondoltam, hogy mit csináltam vagy "fogyasztottam" másképp, de nem jutottam semmire. Viszont mivel nem akartam teljesen éhen hagyni adtam neki lefejt tejet cumiból és azt megette. Most gondolhatnánk, hogy rászokott a cumira, nála viszont az a helyzet, hogy egy hete már cumit se látott, mert olyan szépen 80-100-akat is kiszív ciciből, hogy nála nem volt szükség pótlásra.
Mitől lehet ez? Nem ízlik neki valami a tejben? De a cumiból megissza.
Tegnap reggeltől kipróbáltam a cserét, és őt tettem a gyengébb cicire. Éjszaka váltottam vissza. Lehet, hogy az a cici jobban "tetszett" neki?
Már minden megfordult a fejemben, de borzasztó tanácstalan vagyok. :cry: :cry: :cry: :cry:
Az előző etetésnél mindössze egy 20-ast szopott, azt is kínok közt, most remélem már nagyon éhes, mert itt a következő evés ideje...
baba888

Nem jött meg a mensid? Mert akkor más lesz az anyatej íze, és utálják a babák. A mensi után visszaáll és ismét édeskés lesz, vissza fog szokni. De ha valami fokhagymásat vagy fűszereset ettél azt is megérzik, vagy csak egyszerű szopisztrájkja van. Ilyenkor kiköpik a cicit és megfeszítik magukat a mellen pár napig. Nem tudják a szakemberek az okát. Sok-sok türelemmel vissza kell édesgetni a cicire. Kipróbálni más pózokat, vagy félálomban etetni. Nekem az utóbbi jött be, álmukban etettem őket, és akkor rendesen szoptak.

Egyébként nagyon ügyes vagy, fel a fejjel, menni fog. 8) Ha nem akkor sincs tragédia, add neki cumisüvegből, az egész nem ér annyit, hogy kiborulj rajta.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?