Sziasztok!
Tegnap este írtam egy csomót, de nem jelent meg, elszállt
Nincs erőm újraírni. Az lehetett a baj, hogy a csajok felkeltek és mire visszadugtam őket addigra kiléptetett a rendszer. Mostanában ez a menő éjszaka: éjfél körül Csenge felkel (úgyhogy mindjárt, gyorsan írok
), kimászik az ágyból, bejön hozzám és közli, hogy puszit kér meg simogassam meg
Aztán szépen visszasétál az ágyába, lefekszik, alszik 10 percet és kezdi előlről. Egy idő után megunom és puszi nélkül visszazavarom, akkor elkezd sírni, nagy nehezen visszatuszkolom az ágyba, de mászik is ki rögtön, aztán bemászik Petrához, aki erre felébred és már ketten nyafognak. Bár Pepe csak kijön, megnézi, hogy még megvagyok-e de fordul is vissza és megy aludni - illetve mene, de Csenge nem hagyja, vagy bemászik az ágyába, vagy csak simán ordít a pusziért
Mi a fenétől lehet?? Te4gnap éjféltől 3-ig játszottuk ezt kisebb megszakításokkal
DE már napok óta ez a menet
Baba!
Gratulálok a gyerkőcökhöz, meg a szopihoz is! Az éjszakai fejés szerintem is nagyon fontos, mikor abbahgytam (igaz, akkor már majdnem fél évesek voltak), rögtön csökkent is a tejci. Én akkor is fejtem, mikor már aludtak éjjel, de megérte. Meg lehet szokni, ha elaludtam is simán felébredtem magamtól, kitámolyogtam és gyorsan lefejtem, aztán már aludtam is megint
Bár én most sem vagyok az a típus akinek felfekvése lesz a sok alvástól
És ne aggódj a lefejt mennyiség miatt, töredéke annak amit ki tudnak szopizni, nekem volt, hogy lefejtem 3 decit éjjel, mert azt hittem nem kelnek fel, erre 10 perc múlva felébredtek és simán jóllaktak
most sem tudnék fejni semmit, de mégis szopnak, bár nem mérem mennyit, de hallom, hogy kortyolják, szóval van mit
A tápszerkészítés sokkal nagyobb macera mint a fejés, bár tápszert szerencsére nem kellett adnom, de Pepe 3 hónapig egy kortyot sem szopott, így neki mindig a lefejt tejet kellet melegítenem. Mivel én nem ragaszkodtam az egyszerre etetéshez, mindenki igényszerint evett, így volt olyan, amikor Csenge már szopott mikor Pepe felébredt. Akkor a szopó gyerekkel a karomon ki a konyhába a hűtőhöz a tejciért, megmelegíteni (közben bent ordít a másik
), aztán bevinni, megetetni, miközben a másik szopik, persze még nem elég ügyes, így kiejti a cicit a szájából, de az egyik kezemmel tartom, a másikban a cumisüveg és csak a harmadikkal tudnám visszatenni a cicit a szájába, de az meg nincs
....
Ehhez képest mikor Petra is elkezdett szopni, már minőségi változás volt: nem kellett cumisüveget mosogatni, főzögetni, tejcit melegíteni, amit lefejtem, ment rögtön a fagyóba ínségesebb napokra
5 hónapos koruk körül Csengének már kevés volt estére a teci, így ő minig a fagyott tejből kapott pótlást. Így 6 hónapig csak anyatejesek voltak, szóval megérte az a sok fejés
A felesleget meg elvitték más babák
A váltott cicit én erőltetném, most még könnyebben megszoknák mint később, mert ha az egyik lustább lesz szopizni, akkor ott még kevesebb tejci lesz, a mellszívó meg nem ér annyit mint a baba. Ráadásul a szemének is jobb, ha nem mindig egy irányba néz, met persze egy idő után Téged fog figyelni közben. Én naponta váltottam, hogy ki melyiket kapja. Mikor még csak Csnege szopott akkor is felváltva cicizett, hogy szívja ki jól mindkettőt.
Aztán meg mindkét mellet fejtem.
Briginek is igaza van, reggel fél 6-kor kelnek a csajok, de nekem még van egy kis időm ébredni, mert már bejönnek az ágyamba és önkiszolgálnak
Aztán Cseneg ha elfogyott lekapcsolódik és még ha szerencsém van alszik mellettem egy kicsit, Pepe addig nem engedi el míg én meg nem elégelem és le nem parancsolom - lám-lám cumizavar...
Ja, és Cat, én vagyok az élő példa a cumisüveg mellett 6 hónapnál tovább szopiztatásra
Na, elmúlt éjfél és még nem jött ki Csenge...
Rillisz!
Gratulálok, ügyesek vagytok
Sokáig legyetek egyben:)
A férjünkre valamennyien maximálisan számíthattunk míg meg nem születtek a babák - aztán egyesekre már nem annyira.. most ez kicsit önirónikus volt
Bár lekopogom, a szabadság óta sokat kupálódott az uram, reméelm nem fog viszafordulni a dolog hogy most visszament dolgozni. (Bár szerdán elment és majd csak kedden alszik megint itthon, bár közben beugrik egyszer tiszta ruháért
) Így nem lesz sok gondom vele a héten és nem is veszekszünk
Brigi!
Nálunk s székeke csak addig vannak az asztal mellett míg esznek a csajok, aztán kiviszem az étkezőbe (míg ilyen disznó módon esznek a konyhában eszünk, csak ünnepekkor megyünk az étkezőbe, hogy ne kelljen annyi helyne takarítanom
)
De ez csak arra jó, hogy a székeket nem tologatják, ellenben rájönnek, hogy a szemetesvödröt fel lehet borítani és rá lehet állni... vagy akár egy dobozra, bármire....
Fegyelmezés: a járóka náluink bevált, bár nálunk kényelmesen elfért. Elég volt már a végén rámutatni és tudták, hogy azonnal fejezzék be amit csinálnak. Sőt, az utcán is megkérdeztem, ha rosszalkodtak, hogy "járókába akarsz kerülni?!" mire azonnal rend lett
Viszont mint mindent ezt is kinőtték
Ki tudnak mászni belőle, így már nem büntetőeszköz többé, nem is ér már semmit. Most az előszobába vagy a fürdőszobába zárom be őket, talán hasonlóan hatásos lesz:)
Fülbevaló: nem tudok hozzászólni, a csajoknak csak akkor lesz, ha ők maguk fogják kérni
Fiókzár: nincs, illetve a befőttesgumi működik ott, ahol két foganytyú közel van egymáshoz és rá lehet csavarni, egyébként meg van "rámolható" és "nem rámolható" fiók, hamar megtanulják, csak azért állandóan feszegetik a határokat, de ha csúnyán nézek rájuk értenek belőle
Sütőre nincs zárunk, hasonlóan járókával díjaztam ha valaki tekergeti a sütő vagy mosógép gombjait, több-kevesebb sikerrel elértem, hogy békénhagyják. A főzésnél ha csak lehet a belső lapokat választom, onnan nem tudják magukrarántani a kaját.
Mi direkt nem amerikai konyhás házat építettünk, így amikor főzök és nem állok a tűzhely mellett mindig kiviszem őket a nappaliba, így ha bezárom a konyhaajtót a kölkök kizárva
Kiliman!
Harapás náluunk is volt (néha még mindig van), én azt csináltam, hogy aki harapott, rászóltam, hogy nem szabad, mert ez féj a másiknak, és a bűnöst fogtam és vagy 2 méterre elvittem aztán visszamentem a sértetthez és látványosan elkezdtem vigasztalni, puszilgatni. Mikor a tettes is odajött, akkor tüntetőleg nem foglalkoztam vele, éreztettem, hogy most a másik a "fontosabb". Nem tudom ezért-e, vagy csak kinőtték, de már sokkal ritkábban fordul elő, és ha igen, akkor is azonnal megsimogatják a bibit és még puszit is adn(án)ak rá, ha a másik nem félne, hogy újabb harapás következik
Edit!
Gratulálok a sütéshez, én csak nagyon ritkán merem bevállalni még kettő meleltt is
Most ennyi, megyek, mert Csengét már hallom, hogy mocorog
Mindjárt kikukucskál...
Ja nem tudok fényképet feltenni, az Image Editor, amit eddig használtam, kiír valami hülyeséget... Talán egyszer sikerül kitalálnom, hogy mi baja és akkor tudok kicsinyíteni és teszek fel nyaralásos képeket
Jó éjt, még hímzek egy kicsit aztán alszom, ha hagynak
Jó éjt!
Ditke