Sziasztok!
Bár többször is benéztem ide, de valahogy írni nem volt kedvem, most aztán pótolom:
Szóval meg vagyunk mi is, nagyjából okés minden. Július 23.-án volt Ábel egy éves, volt buli a családdal, amiben én jól lefáradtam, de megérte mert mindenki nagyon élvezte. Aztán már mentünk is nyaralni Balatonkenesére, egy nagyon szuper helyre, teljes ellátással, maximálisan bababarát berendezéssel, így én egész nap lógattam a lábam:). Az idő is kitartott, akkkor romlott el mikor hazaértünk. Most sajnálom a nyaralókat, de nekem felüdülés a hűvösebb idő.
Ábel műtétje augusztus 28.-án lesz, annyira sz.r ez az egész, hogy nincs is kedvem írni róla. Majd gondoljatok ránk!
Egyébként most már kb 3 hete önállóan megy a Manócska, tesz-vesz, pakol amihez éppen kedve van, tisztára nagyfiús lett:).
Én meg növesztem a pocakomat..... Tegnap újraszámolta a dokim az ultrahangok alapján a szülés időpontját, október 8., így Szamócával egyszerre szülhetünk és még egy helyen is! Terhességet jól bírom, 8 kg híztam eddig, a hasam jó nagy, de rengeteget mozgok Ábellel, így a nagy kajálások ellenére még kondiban vagyok.
Szent Imréről: Ábel is ott született és a világért sem mennék máshová. Bálint Balázs az orvosom, de édesapjánál Bálint Sándornál szültem. Volt választott szülésznőm, Molnár Gabi, akinek a segítségét most is igénybe fogom venni. Szerintem megéri, nagyon nagy biztonságot ad, ha valaki tutira melletted van. Gabi egy végtelenül korrekt, nyugodt teremtés, használ mindenféle természetes praktikákat szülés közben, és teljesen egyértelmű nála a gátvédelem, ami még nekem is sikerült, pedig elötte már vagy 20 órát vajúdtam. Én az alternatív szülőszobán voltam, ami egy igazi szép szoba, nagy franciággyal, otthonos hangulattal. A honlapunklon asszem van még fent kép róla :
http://web.t-online.hu/tpbarnabas/
Gabi és a dokim sem sürgette a szülés végét, voltam sokat vízben, zuhany alatt, labdán, bordásfalnál, gyakorlatilag mindent kipróbáltunk:). Nekem jó volt így, de ettől a természetes módszertől sokan idegenkednek, mert bizony a fájdalom sincs tompítva, csak ha kéred. Na a lényeg a lényeg, szerintem ha nincs választott szülésznőd, akkor az ügyeletes is megteszi. Persze ehhez kell, hogy amikor te szülsz akkor ne legyenek 6-an még melletted, mert akkor nem lesz rá ideje, hogy veled foglalkozzon, főleg ha van épp ott választott kismamája is. A barátnőm szült múlt év májusban, ő lemaradt a választásról, és bizony a kutya sem nézett felé, csak ha a férje megkereste az ügyeletes szülésznőt, akkor ment segítni. És nekem bizony minden kedvesség ellenére, amit a kórházban tapasztaltam van két olyan szülésznő is akinél nem szívesen szülnék. Előtte is találkoztunk kétszer, ő csinálta az nst-ket, adott sok jó tanácsot, és lelkileg is próbált felkészíteni. A szülés után is jött minden nap, eligazított mindenben, sőt a mai napig tartottuk a kapcsolatot. Amúgy ideje is a választásnak, ha az mellett döntesz, mert mindenki be van táblázva előre jóval. A kaja szerintem irtó rossz, pedig nem vagyok válogatós. A büfébe nem mászkáltam, arról nem tudok mit írni. A szobák, tiszták, korrektek, a kétágyasról csak jót lehet mondani. Ha szerencséd van jó lesz a szobatársad is, én kettőt is "kipróbáltam", az egyik iszonyat volt, elég megkeserítette az első napjaimat Ábellel, ezt többet nem vállalom be, én inkább fizetek az egy ágyasért. Mindenki kedves és segítőkész, egyetlen rossz tapasztalat az egyik gyerek orvos volt, aki annyira bunkó, lekezelő az emberrel, hogy csuhajja. A babát hagyják, hogy te lásd el mindenben, ha kedved van, de azért sem háborognak, ha beviszed minden egyes pelenkázásra a csecsemő osztályra. Én nem adtam Ábelt ki a kezem közül:), de ha betolod hozzájuk, amíg pihensz vagy rokonokat fogadsz, akkor sincs semmi bajuk. Mondjuk a szobatársam a szobában hagyta az egy napos babáját, cici és minden nélkül, ott bömbölt nekem, azért nem dícsérték meg.... Látogatók a szobákba nem jöhetnek, a babát is csak egy üvegfalon keresztül csodálhatják. Nekem ezzel nem volt bajom, sokkal rosszabb lett volna, ha frissen szülten, ott hepajkodnak mellettem a szobán és nem lett volna nyugalmam. Egyébként be lehet menni megtekinteni a szülőszobákat és minden egyebet, ha máskor nem mikor nst-re mész.
Hű de bazi sokat írtam, bocsi akit nem érint és érdekel a téma!
Majd jelentkezem még, ma jönnek Anyukámék segíteni, nagy szőnyegpadlózás és szobacserés projekt indul, és hát meg szeretnék mindent most még csinálni, amit egyedül már nehezen megy.
Pusz mindenkinek!
Hetti