Szia Bocika!
"...hiányzik a szervezetükből valami, a gerincük és a lelkük..."
ez tetszett! Jó volt!
Undorító, hogy még neked mer panaszkodni a k. az exedre...
Hogy az exed hogy beszél vele, erre csak azt tudom mondani, ki ki a magáét...a csaj is meg az exed is "jóljártak" egymással.
Ennél már csak az volt szebb, mikor az ex az én vállamon sírta ki magát és panaszkodott a csajára, mikor visszafogadtam. De közben meg ilyeneket mondott nekem, a még feleségének, hogy hát annyira aranyos az a lány, mondta is neki, hogy el is venné feleségül, mert annyira szereti. Velem csak azért van, mert itt nyugalom van, a csaja meg állandóan veszekszik vele (pl azért, mert bemert jönni a gyereke születéséhez, holott az megígértette vele, hogy nem megy be. Na milyen "nő"; az ilyen???) Ez is jó mi?
Azt nem értem, hogy hogy vehetnek lakást a nászajándékba kapott pénzből? Ha jól tudom, az közösen szerezett vagyonnak számít, így annak fele téged illet.
Hogy hogy nem tehetsz semmit? Ügyvéd mondta, hogy nincs mód ez ellen tenni?
Na, hát a csaj anyja is megéri a pénzét! Az igaz, hogy nem tehet a lánya viselkedéséről, de... Én komolyan mondom, nagyon nem örülnék, ha a lányom nős emberrel szűrné össze a levet. Nem támogatnám benne semmilyen módon. Igyekeznék mindenhogyan lebeszélni, mert nem vezet jóra az ilyen.
Az én exem egekig magasztalta a k. anyját, hogy milyen jópofa, milyen jófej, milyen aranyos, milyen okos stb. Persze, mert a pártjukat fogta.
Mit sem tudva bent feküdtem hónapokig a kórházban. Ez a gusztustalan szemét pedig addig összeköltözött a k.val albérletbe. Az albérletbe még a k. anyja is besegített anyagilag. Nos, akkor milyen is ez a nő és a lánya??? Úgy van.
Az én anyám, aki pedig többet tett a vejéért, mint annak a szülei bármikor, és soha nem szólt bele semmibe, még egy köszönetet se érdemelt meg a részéről. Az én szüleim az évek alatt a kis nyugdíjukból összespórolt pénzükkel segítettek minket, erejükön felül. És ez a szemét mit mert mondani? Idézem: ki látta azt a pénzt? !!! Mocskos tolvaj.
Mialatt én a kórházban feküdtem többszöri idegösszeroppanással, motelba járogatott a k.-val, majd mint írtam, összeköltözött a csajjal albérletbe.
Én persze mit sem sejtve még védtem őt a kórházban, hogy biztos csak bepánikolt. Mikor könyörögtem neki, hogy ne menjen el egy hétre tanfolyamra, hanem maradjon itt velem a kórházban, szükségem van rá, a baba megállt a fejlődésben a hasamban, muszáj itt lennie, különben nagy baj lesz...megkötötte magát, hogy de igenis elmegy.
Aztán mikor később visszafogadtam, kiderült, hogy ezalatt ő a "tanfolyamon" éppen a k.-val hentergett a horvát tengerparton,
mindezt "kedves" anyósomék tudtával, jóváhagyásával, anyagi támogatásával!
Sőt még le is vitte a k.-t bemutatni az anyjáéknak, amíg én a kórházban feküdtem! Azok meg még fogadták is.
Anyósék pedig úgy jártak be hozzám a kórházba képmutató módon, hogy mindent tudtak!
Én nem tudtam volna a menyem szemébe nézni.
Mikor megkérdeztem, ettől a rohadéktól, hogy "eltudtál menni nyugodtan nyaralni?", a válasza: igen persze. Mikor megkérdeztem "tudsz még tükörben nézni?" a válasza, persze, miért ne tudna?
Amikor beindítottam a válópert jöttek a szemétkedések az ex és a szülei részéről. Az ügyvédükkel üzengettek, hogy nem engedem a nagyszülői láthatást. A bírónőnek bepanaszoltak. Nem voltak kíváncsiak az unokájukra, de eszközként felhasználták, hogy keresztbe tegyenek nekem a bíróságon. Mellesleg ilyen, hogy "nagyszülői" láthatás nincs is.
Volt anyósom részegen hívogatott fel, és könyörgött nekem a telefonba, hogy hadd jöjjön az unokájához. Mondtam, hogy senki sem tiltja meg, ha még ezek után tudnak, jöjjenek, de másnap már nem emlékezett semmire, olyan részeg volt.
Amikor piás volt, akkor bezzeg látta az igazságot, mondta is, hogy becstelen a fia, és hogy mindent emiatt a nőcske miatt csinált, nem pedig azért, mert én ilyen-amolyan vagyok, ahogy azt mindenkinek előadta. Az a ringyó (ez volt anyósom fogalmazása volt) kifordította önmagából a fiát. Miután kijózanodott, egyből védeni kezdte a fiacskáját. Akkor megint én voltam a szar-szemét.
Exem hihetetlen önző szemét módon kicsinált anyagilag, mondván neki is új életet kell kezdenie. A lakás felét követelte, pedig nem illette volna meg, csak nem készült házassági szerződés.
Az anyjáék kijelentették, hogy olyan nincs, hogy innen a kisfiúk ne mindennek az 50 %-át vigye el! Nem is járt volna neki! Hiába hivatkoztam erkölcsre, tisztességre, becsületre. Azt mondták, ennek semmi köze az erkölcshöz, tisztességhez!
(???!!!???Mi???)
Amikor azt mondtam, hogy de hát én maradtam itt kisgyerekkel, azt válaszolták, hogy hát tudták, hogy erre fogok hivatkozni!
(???!!!???Mi???)
Mondjuk mit is vártam egy alkoholista anyóstól, és egy olyan apóstól, aki félkarú rablón játssza el a pénzt és csalja a feleségét. Az exem pedig jellemtelen szülők még jellemtelenebb gyereke. Olyan alapvető emberi tulajdonságok hiányoznak belőlük, mint felelősség, tisztesség, becsület, lelkiismeret, erkölcsi tartás, igazmondás stb. morálisan a béka segge alatt vannak.
Ja, és volt anyósom szerint nem nagy bűn, hogy a fiacskája megcsalt engem, sem az, hogy mindezt terhesen, sem az, hogy elhagyott, sem az, hogy anyagilag kicsinált... a lényeg, hogy a kicsi fiacskája boldog legyen...
(???!!!???)
Na szóval az ex anyjáéknak is vastag volt a bőr...
Arra, hogy visszakapják a sorstól, konkrétumot tudok neked mondani. Az ex megkapta az első nagy pofont, és ez még csak a kezdet...
Idén tavasszal meghalt a volt anyósom. Csak a kritikát, a rosszat kaptam tőle/tőlük, soha nem szerettek, és rezzenéstelen arccal a képembe hazudtak. Képmutatásban náluk nem volt senki jobb.
Nem kívántam a halálát, nem örülök egy ember halálának, de - nem érdekel, ha meg is vetnek érte - az ex anyjának halála nagy megkönnyebbülést jelentett számomra.
Hatalmas teher gördült le rólam. Így legalább biztos, hogy az ex nem viszi el a gyerekemet az anyjáékhoz, ahová nagyon nem szívesen engedtem volna el. Most, hogy már nincs volt anyósom se, a k. teljhatalmat kapott az exen, így nagyon nagy valószínűséggel nem kell attól tartanom, hogy a gyerekhez jön ez a szemét vagy el is viszi magával 3 éves korától. Remélem. És most már hiszek abban, hogy mindenki visszakapja.
Ráadásul az ex igenis egy Hüpit fogott ki a k. személyében.
Bánni fogja még a választását, mint a kutya...