Sziasztok!
Köszönjük az együttérzést. Sajna pechsorozatnak még nincs vége. A kisebbik baj, hogy elvesztettem a fél fülbevalómat amit egy régi egyetemi barátnőmtől kaptam. A nagyobbik hogy elkezdett annyira fájni a medencém, hogy néha csak bicegni tudok. Tudom mitől van - a relaxin hormon annyira fellazítja az izületeket, hogy szétcsúsznak a medence csontjai - csak azt nem tudom, mit csináljak, hogy ne fájjon ennyire. Holnap benézek a szakrendelőbe, hátha nem kell az ortopédiára beutaló, és talán mondanak valami okosat.
Lorca:
Zsuzsa egy csomót volt most babysitterre bízva, még szerencse, hogy van, mert különben vihettük volna szerencsétlent a különböző ügyintézésekre, kórházba, stb. Volt olyan is,hogy szegény ott kúszott-mászott az ügyelet előtt a kórházban, mert éppen senki nem tudta átvállalni. Gondolom emiatt is annyira fel lett kavarva, hogy elkezdett újra olyan sokszor ébredni éjjel. A baj az, hogy ha átadom valaki másnak, az időt nem tudom pihenéssel tölteni, mert muszáj rohanni valamit intézni. Az a baj, hogy David nem nagyon tud önállóan ügyintézni, mert annyira nem tud magyarul, hogy az orvosok szakzsargonját megértse. Ez volt a legborzasztóbb a dologban, hogy órákat ültem a kórházban csak azért, hogy valami orvos oda dugja az orrát és elmondja hogy mi van, mert Davidnek egyedül hiába mondja. Ma volt az első nap, hogy úgy tudtam Zsuzsát anyunak odaadni, hogy én közben lefeküdtem aludni. Aludtam is 3 órát délelőtt, de aztán mentünk ügyvédhez hogy mit kell intézni ahhoz, hogy Davidnek lehessen TAJ száma (egy két oldalas listát adott,hogy mit kell beszerezni ahhoz, hogy elmehessünk Pozsonyba, ahol ha mázlink van adnak neki munkavállalási vízumot, amivel meg tudjuk kérvényezni a TAJ számot... hát megvan a program a következő 3 hónapra...). Aztán meg a kórházban vettem át Zsuzsát anyukámtól, mert mindketten odamentünk a nagynénémet meglátogatni. És úgy jöttünk haza. Szegény kismanó, nem csoda ha fel van kavarva, nincs napirend, nincs semmi.Amennyire tudom, a délutáni rutint megtartom, ötkor megyünk játszótérre, fél hétkor vacsora, hétkor fürdetés, fél nyolckor alvás. Most hogy David jobban van, és ki tudja nyitni egy kicsit a szemét, ő is kel hozzá éjjel, és első körben ő próbálja visszaaltatni. A baj csak az, hogy én ugyanúgy felébredek rá, és végighallgatom David próbálkozásait, aztán ha neki nem sikerül, akkor még plussz ébrenlét amíg én visszaaltatom. És még mindig 3-4-szer ébred este fél nyolc és hajnali fél hat között (ez a legújabb ébredési időpontja). De mondjuk már ez is klasszisokkal jobb mint mikor 1-2 óránként ébredt, az valami brutális volt. Remélem hogy ahogy egy kicsit visszatérünk a normális kerékvágásba, ő is visszatér az éjjel max egyszeri ébredésre. Azt már remélni se merem, hogy átalussza az éjszakát
Szem:
Ebben nagyon kiművelődtem, egyrészt első terhességem alatt, másrészt most David retina leválása miatt. A RÉGI elképzelés az, hogy a vajúdás alatti erőlködés miatt a rövidlátóknál megnövekszik az esélye a retina leválásnak. Minél magasabb a dioptria, annál nagyobb az esély, a RÉGI elmélet szerint. Ám erről kiderült, hogy nem így van, mégis a legtöbb szülész még ezt tanulta, ebben él, hogy egy bizonyos dioptria felett automatikus császár.
Nekem -10-es a szemem, tehát NAGYON rossz. Mikor megkérdeztem az orvosomat, ő elmondta nekem ezt amit leírtam, és amit már előre tudtam, mivel utánaolvastam a dolognak. Pl Amerikában, ahol rettentő sok császárt végeznek, ilyenről nem is hallottak, hogy a dioptriák száma bármit is jelent ilyen szempontból. Azért elmentem szemészetre szemfenék vizsgálatra, megnézetni a retinámat, de azt mondták, szüljek nyugodtan. Szültem is nyugodtan, 17 órát vajúdtam, természetes úton szültem Zsuzsát, és még csak piros se lett a szemem az erőlködéstől. Semmi bajom nem lett.
Mikor Davidnek operálták most két hete a szemét, direkt rákérdeztem az orvostól, hogy mi a helyzet a szülés alatt a retinaleválással. Ez az orvos a Magyar Retina Társaság elnöke. Azt mondta, hogy ez a hozzáállás, hogy bizonyos dioptria felett császár, a szülészeknek kényelmes, de abszolút indokolatlan, és ő azt mondja a kismama betegeinek, szüljenek ahogy akarnak.