Új privát üzeneted érkezett!

Eszti! Muffot???? :lol: :oops: :D
Szonja egyenlőre gyümiket eszik. Üvegeseket és frisseket egyaránt. (Én Hipp-párti vagyok egyenlőre.) Ezekből viszont mindegyiket. Az az evett már sárgarépát is, de csak barackkal vegyítve :wink:
Most majd lassan kipróbáljuk a krumpli-cékla-tök-spenót-sóska stb változatokat is. Remélem ízlik majd neki. Persze, egyenlőre úgy vagyok vele, hogy semmi sem kötelező eszik ha ízlik és amennyit kíván. /Megigértem magamnak, hogy nem nógatom a gyereket, mert én is jó evő voltam és utáltam, hogy a telepakolt tányér után még tömködtek- a nagyikra ez nagyon jellemző./ Szonját egyenlőre nem féltem, hogy elfogy. Már tuti 8 kg!
Eszti nem az van, hogy ha elutaztok akkor nem csak az ágy új, de Benő nagyon felpörög? Ismerősünk gyereke most mesélte (együtt nyaraltunk), hogy a fia 5 napig szinte semmit nem evett, mert ismeretlen helyen volt. Aztán bepótolta :D

N

Kép Kép
natasa1975

Benő? Felőlem.... :lol: Hát nem tudom, felpörögni nem pörgött fel, hanem inkább azt láttam, hogy nyugtalanul aludt.

Na pár életkép rólunk is.

Kép Kép Kép
Vendég

Eszti! Mi rosszat mondtam a Benővel???? :shock: Nem szoktátok így becézni?! Akkor bocsesz! Szóval, BENYÓ nagyon édes ahogy áll! Besz.rás, hogy már így áll magától! Szonja csak az ülést próbálgatja meg hátrafelé kúszik :)

Ja döntöttünk. Nekünk sima IKEA-s etetőnk lesz. Da valószínűleg majd ha már elköltöztönk. Addig elfér a hordozóban illetve a babaszékében mint eddig.

Megyek, ébredezik a drágám.

N.

Kép Kép
natasa1975

Natasa, rosszat semmiféleképp, de így még tán senki sem hívta... :lol: :lol:
Vendég

Eszti,
sztem meg muffot (is) viszel csüt.-ön :lol: :lol: :lol: :lol: Semmit nem aludt, amikor leraktam az előbb, inkábblebontotta a fejvédőt :shock: Ordít mint a sakál, nyűgös nagyon. Már voltunk lent is, ott tán egy fokkal jobb neki. Most is itt ficereg az ölemben :shock:

Kép
mancs

Nekem is tetszik Benőke a fotókon! Főleg az elsőn, azon úgy pózol :lol:

Kép
mancs

Tippem: Eszti brownies-t visz :wink:

Kép
mancs

Sziasztok!

Nagyon csuklottam ma... :twisted:

Livi ma is lestrapált, babakocsi nélkül voltunk csavarogni, hát, ne tudjátok meg! 6 másodpercet futok már 100-on, annyira megedződtem! :lol: Majd meglátjátok milyen drágák, mikor felfogják, hogy jéééééé, egyedül megyek az utcán, mint a nagyok és mindent megfogdoshatok. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmondhatatlanul cukik ilyenkor a büdös kölkök! :D

Natasa,
nagyon faják a képek, de szomorúan látom, hogy Szonjapapa még mindig szégyenlős. Akinek ilyen cépséges kislánya van, csak nem lehet olyan randa ember! :lol: :wink:

Coolasa,
nem padlólap, hanem LINÓLEUM! :lol:

Eszti,
hihetetlen ez a Bence! A múltkori talin még egyhelyben feküdt (kis túlzással), most meg ácsorog!

Gyümiket (őszintén bevallom, a zöldségeket is:oops: ) én szófogadó módon apránként vezettem be, böcsülettel figyeltem pisit. kakit, pöttyöket, de attól még nem kell nektek is így, csak ha már szóba került.

Livicseknek még folyik az orra, és a 4. foga is kijött, holnap mázsálás is lesz. Sztem 7,6 kg körül van, eddig mindig közel jártam a valósághoz, kiderül, most jól tippeltem-e.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Egy kis Sziget fííííííling magamnak, és persze Nektek:
Kép

Naggggggggggggyon kemény csávó ivójoghurttal :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Eszti Benyó oly édi, lassan már Petike is lepipálja Áduszt.

Én tervezek vinni muffot csütörtökön, ha ma lejutok a boltba megvenni a hozzávakókat.

Natasa a nem színes kép nagyon tuti rólatok.

Mancs tegnap én is így jártam Ádámmal, a végén egy ordítás után kézben ringatva aludt el. Jó volt. Hiszti minden mennyiségben. :lol:

Kép
vanília

Sziasztok!
Vuka!
Jelentem találkoztam a pároddal,megtörtént a vétel-eladás. :lol:

Mancs!
Áááááá de kár,hogy nem jöttök.Mikor tudom odaadni az ajcsit!? :roll:
Szupi ez a nevetős kép a vonalzón. :wink:

Lányok!
Én mit vigyek??? :roll: Esteleg csináljak olyat,hogy krémsajttal töltött aszaltszilva baconba csomagolva és megsütve?????Kis falatkák és isteni fincsik. :wink: Hm?????????????????????????????????

Mariann!
Akkor jössz majd értünk?Ha igen,mikor???

Bubek!
Ok,ha jövőhéten lesz szerkó akkor is jó,köszike. :wink:

Eszti!
Szupik az életképek,főleg az utolsó. :lol:

Natasa!
Klasszak a képek,nagyon csini vagy. :wink:

Sajtine!
Ááá,dehogy.Még csak 2 hét múlva lesz kész a konyhabútor. :evil: Eddig a nappili van csak kész(igaz,még ide is kellene redőnyt csináltatni)a többi romokban vagy félig készen. :evil:
A nappaliról ma még teszek fel képet. :wink:

Áááááá még akartam valamit írni és elfelejtettem. :twisted: :oops:
Majd még jövök......cuppp

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Megyek értetek, úgy tíz körül tervezem (ha jó). :lol:
De szoktál ilyen furcsaságokat csinálni otthon?

Kép
vanília

Sziasztok!

Nagyon jó olvasni ahogy készülődtök a talira és sajnálom,hogy most nem tudunk menni,de a Népligetbe feltétlenül ott leszek.

Mancs:

Nekem ilyen muffin alapreceptem van:

25dkg liszt
2 tk.sütőpor
2 tojás
2,5 dl joghurt
10 dkg cukor
0,75 dl olaj vagy vaj

Nagyon aranyos a kis Petike kép!Olyan nagy fiús már rajta!

Sajtine:
A darabos kaják nálunk is úgy lettek bevezetve,hogy mindig kostólgatott a mienkből/kenyér,kalács,sonka/És adtam neki a darabos kajás bébiételekből is.

Coolasa:
Irtad nem régen,hogy nálam olvastad,hogy nyugodtabban alszunk,ha velünk alszik a gyerkőc.Ez inkább úgy igaz,hogy Szilvi nyugodtabban alszik,ha velünk van,de én szőrnyen,pontosan úgy ahogy te is leirtad! :D

Natasa:
Nagyon jók a képek!Szonjának jól áll ez a fodros sapi.

Eszti:
Bence hogy áll már a képen!Az etetőszékében sir vagy inkább kiabál?

Tücsi:
Jó az új házikótok!És jó lesz az a pici füves rész is majd me4glátod!

Gabi:
Helye

Kép

Kép
novum

Bocs ,de Szilvi véletlenül elküldte :evil:

Szóval:

Gabus:
Helyesirás dolog: nem zavar,de nagyon hozzá lehet szokni annak aki igy ir.

Lányok!!

Nem irtatok semmit arra,hogy az új törvény szerint mikor lehet munkát vállalni gyed vagy gyes alatt?Esetleg,hogy hol nézhetnék ennek utána?

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy zavarok, de azt hittem jó helyen járok a cím alapján. Az istván kórházról és Dr. Koiss Róbertről szerettem volna kérdezni, ha tippet tudtok adni hol érdeklődjek megköszönném.
tomiboyné

tomiboyné:Jó helyen jársz!!! én is pont koiss dokinál szűltem ha szeretnél valamit kérdezni irj az e-mail cimemre:novum.b.t@freemail.hu,szivesen válaszolok!!!!!
szia:Timi

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Mariann!
Aha,ha van időm akkor szoktam kotyvasztani. :lol: Ok,jó a 10 óra. :wink:

Timi!
Én úgy tudom,a gyerek másfél éves korától lehet gyed mellett melózni és már 6 órában is az eddigi 4 helyett.

Lányok!
A kajcsira légyszi még ma reagáljatok(megesztek e ilyesmit :twisted: )mert akkor holnap megkell vennem a hozzávalókat!

Ésssss végül sok-sok kép,a nappaliról és a rucikról amit ma vettem Dominak. :lol: :wink: Pussssz!Dia
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
lldicsi

Mancs két tuti recept:

10 dkg. te - vagy étcsoki
15 d. puha vaj
15 d. cukor
1 cs. van. cukor
2 tojás
3-4 ek. tejszín
15 d. liszt
1 tk. sütőpor
Vaj+cukor+vanília habosra kavarjuk bele a tojásoakt és a tejszínt.
Végn bele a sütőporos lisztet és az apróra vágott csokit. Formába és 25-30 perc kész. Tuti jó sztracsatellásnak csúfolják.

15 d. liszt
2 tojás
15 d. vaj
15 d. cukor
3 ek. barackíz
1/2 cs. sütőpor
5 d. kakaópor
5 d. tört étcsoki
Tojás+vaj+cukor+lekvár habosra. Bele a kakaós sütőporos lisztet és a csokit. sütőbe.

Később leírom a mufflon sütési tapasztalatomat de gyerek fürdetési idő van. :lol:

Kép
vanília

Dia:

Köszi a választ!De én is csak nagyjából tudom a törvényt és jól utána szeretnék nézni,mert a fönököm szerint ez már csa a 2006-ban született babák anyukájára vonatkozik.

A nappali nagyon klassz!A sok növényt hogy tudtad megóvni Domitól?A rucikat hol vetted?Látom már az őszre készülsz velük!Vagányul fog kinézni benne a herceged :D

Kép

Kép
novum

Mancs: a csokit reszelékként a végén teszi anyu a császárra, aztán összekeveri (ha eléggé szemfüles, különben leeszem róla nulla perc alatt..)

Natasa, szóval te nem vagy császármorzsa rajongó? Pedig olyan rendes embernek tűntél.. Klasszak a képek, nekem főleg a szépiás. (Ma gondolkodtam én is pont az ikeás etetőszéken. Ezek szerint egyszerre postázták a katalógust…)

Dia, krémsajttal töltött aszaltszilva baconba csomagolva és megsütve? Nincs szükséged egy megbízható előkóstolóra? Tessék? Nem, nem Esztire gondoltam, grrrrrrrr.

Novum (bocs, nem találkoztam a kérdéseddel korábban)
Ezt a www.magyarorszag.hu (hivatalos államigazgatási portal közölte le), betűzöm, hátha mást is érdekel.

“Dolgozhat-e a gyesre jogosult szülő?
A gyermekgondozási segélyben részesülő személy - ide nem értve a nagyszülőt - kereső tevékenységet
1. a gyermek egyéves koráig nem folytathat (2004-ben még a gyermek másfél éves koráig nem dolgozhatott a szülő), kivéve a kiskorú szülő gyermekének gyámját;
a gyermek egyéves kora után 2006-ban már időkorlátozás nélkül folytathat (2005. végéig a napi 4 órát meg nem haladó időtartamban vagy, ha a munkavégzés az otthonában történt, időkorlátozás nélkül folytathatott) .
Amennyiben a nagyszülő veszi igénybe a támogatást, akkor ő a gyermek három éves koráig egyáltalán nem, a három éves kor után pedig csak napi négy órás vagy otthon végzendő munkát vállalhat . Napi 4 órát meg nem haladó időtartamban folytatott kereső tevékenységnek kell tekinteni, ha a gyermekgondozási segélyben részesülő nagyszülőt rendes munkaidőben kizárólag szombaton és vasárnap részmunkaidőben foglalkoztatják oly módon, hogy a rendes és rendkívüli munkaidejének együttes mértéke egy naptári héten a 20 órát nem haladja meg .
A jogosultságot érintő feltételek alól néhány esetben a Magyar Államkincstár elnöke méltányossági jogkörben eljárva felmentést adhat. Így pl. megállapíthatja a gyermekgondozási segélyre való jogosultságot a gyermeket nevelő személynek akkor is, ha a gyermek szülei a gyermek nevelésében három hónapot meghaladóan akadályoztatva vannak “ .

Szóval szerintem kicsit kavarják a szezont a fazonnal, mert gyest emlegetnek, de 1 éves kortól már szabad dolgozni, ami ugye még nem gyes..

Kép Kép
coolasa

Novum, lényeg, hogy úgy tűnik, ma már
- ha betöltötte a gyermek az 1 éves kort
- korlátlan órát dolgozhat naponta az anyuka.
Arra utalást, hogy ez csak 2006-os babákra vonatkozik, nem látok, megjegyzem nem is volna értelme, mivel 2006-ban születetteknél még nem állhat fenn semmiképp az 1 éves korhatár...

Kép Kép
coolasa

Helló!

Itt voltak Mancsék egy rövid látogatóra :) , sajna tényleg nagyon rövid volt, de sajnos nagyon messze lakunk egymástól és nagyon nagy dugó van. :(
Hát nyűgi Petike mondanom sem kell, hogy végig mosolygott, nevetett, nézelődött, szóval kívánok mindenkinek egy ilyen nyűgös bébicseket. :D
Bezzeg az én nagyfiam egyfolytában nyafogott, nyávogott, se lent, se kézben nem volt jó, közös kép se nagyon készült, mert nem volt hajlandó Petikét megközelíteni.
Mancsok!
Remélem legközelebb sokkal tovább tudtok maradni!

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Coolasa:

Köszi szépen!!!!!!!!!!!Hát elég nehezen lehet kiigazodni az biztos!

Kép

Kép
novum

Ilba, az anyukák feltűnően hasonlítanak egymásra a képeken...

Kép Kép
coolasa

Coolasa:

Mégegy kérdés a gyengébbek kedvéért :D :

Ezek szerint ha dolgoznék bármennyi órát akkor a munkabéren jivül még kapnám a gyest/gyedet is?És ezt a gyerek 3 éves koráig lehet csinálni ugye?

Kép

Kép
novum

Novum, én is így értettem ebből, amit olvastam. Sőt, ha jól sejtem nem csak annál a cégnél lehet munkát vállalni gyes(d) mellett, amelyiktől eljöttél szülni, hanem máshol is, illetve arra is van mód, hogy az "eredeti" cégednél a felgyülemlett szabidat töltöd le/ fizetteted ki, míg a másiknál aktívan dolgozol. De ezt a www.jogiforum.hu-n olvastam, nem hivatalos közig forrás.

Kép Kép
coolasa

Mancs,
elvileg 7 e-mail ment, de valamelyik nem ment át.

Kép
Kép
Kép
ilba

Timi!
Az tuti,hogy ez a törvény nem csak a 2006-os babákra értendők,amint Coolasa is írta nem is lenne értelme.Az is igaz,hogy máscéghez is mehetsz dolgozni mint ahonnan gyedre mentél és a gyed/gyesed is megmarad 3 éves korig.
Lásd én:A nővérem cégéhez vagyok bejeletve(innen mentem szülni hivatalosan)és most más munkahelyre(lásd.ovi)megyek dolgozni.Igaz csak 4 órában de 6 v 8-ban is mehetnék és e mellett a gyest is fogom kapni még 2007 decemberig.Érted?? :wink:

Domi időnként oda-oda kap a virághoz de alapjáraton tudja,hogy az tilos dolog! :lol:

A rucikat a "centrumban"vettem.Érdemes benézni tök jó dolgok vannak pláne lányoknak :twisted: .Pl: az a kapucnis felső olyan,hogy 1et fizet 2 kap 990ft és több színben is van.2-3-4-5-6 évesekre,de el van számozva mert én Domira a 3 éves méretet vettem,viszont a nővérem kislányára már nem tudtam venni mert a 6 éves méret kicsi lenne rá pedig 4 éves. :roll: Ugyan ilyen akció van a szabadidő gatyókra is.
Na,puszi.Jó éjt!

Kép
Kép
lldicsi

Most folyt el a magzatvíz, indulunk a kórházba.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Drukkolok,hogy keveset vajudjál! :lol: :lol:

Kép
Kép
lldicsi

Hú, de izgi Gabuska, drukkolunk ezerrel :lol:
Utoljára még bejelentkezek, aztán megyek aludni. Sikerült összepakolni 3 bőröndbe, amiből persze 2 Petráé. Na jó még egy-két hátizsák is van. Ehhez jön hozzá a hugom és a barátja csomagja, szóval azt hiszem csak a kisebb babakocsi fog beférni. :?

Dia köszi az úszógumit, apa már fel is fújta és Petrát beleültette. Hiába mondtam neki, hogy szeretném bepakolni és most erre nem érünk rá, de hát Ő is egy gyerek és mondhat neki az ember bármit, úgysem azt csinálja. :twisted:

Emlékeztetőül rakok fel még egy mai Petra képet, nehogy elfelejtsetek.
Kép

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Mikorra is született meg Livicsek?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Reggel 6.27-re lett meg.

Itt költöztünk be a szülőszobába:
Kép

Kezd hatni az infúzió:
Kép

Tátátátááááááám!
Kép

És a kedvencem, az első lakoma:
Kép

Na, mostmár jöhetnek a látogatók!
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Most csak annyit, mert holnap nem tudom, tudok-e majd jönni: Livicsek nagggyon boldog szülinapot!!!! Ne felejts el kívánni valamit a gyertyafújásnál!!!! :lol:
Kép

Kép
----------------
B&M
bubek

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszönjük szépen!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus, ez egy hmmmm felettébb eltalált fotósorozat.
Livi vonásait vizsgáltam az alvós képen, mert én úgy emlékszem vissza, hogy Noémi nem hasonlított a mostansági önmagára egyáltalán, de Livicseknél ott az a szájforma és szájtartás, amitől megnyugodtam, hogy nem cserélték el tévedésből a kislányotokat a kórházban...

Kép Kép
coolasa

Arra is elékszünk ám, hogy decemberben minden reggel azt hittük, hogy szülni mentél, ha reggel 9-ig nem írtál! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

És most tartotok egy kis nosztalgikus estet, vagy ez ma csak a te magánakciód?

Kép Kép
coolasa

Bocsi, ez még Bubeknek szólt!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Coolasa,
csak nyugodtan! Pézsével szerelkezz fel!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hú, bocs, félreolvastam, azt hittem, Te tartasz nostalgikus estet Nokedli születését felidézve. Szorrrrrrrrri. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szal igen, tartottunk, de Zoli már elaludt. :evil:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Idevágó téma :lol: :magában eszem a majonézes tormát, marja a gyomrom mint a dög, de akkor miért nem hagyom abba? :roll:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi,
majd decemberben jól mi is visszaemlékszünk....emlékszem még valamikor 18-án vasárnap este 8h körül írtam nektek én is, hogy most már tuti szülünk, izguljatok ti is ne csak én...
Bevallom, most egy kicsit könnyes a szemem, ahogy végignéztem ezeket a képeket... :oops: (milyen jó is pityogva fejni, és közben gépelni is..... :wink: :lol: )

Vuka, jó nyaralást!

Coolasa,
Nokibaba változott ám sokat, de szerintem nincs olyan baba, aki ne tartana meg valamit a sszületése pillanatától - ami ugyanolyan marad. Akár egy fülcimpát... :lol:

Kép
----------------
B&M
bubek

Ja, az alváshoz visszatérve, a vajúdásom abból állt, hogy Zolit kísérgettem óránként a kávéautomatához a földszintre. Ritka unalmas egy szülés volt. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek,
én csak azért nem sírok most, mert ahogy említettem volt: marja a gyomrom a torma és ezzel vagyok elfoglalva... :evil:

De úgy kell nekem!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabus, te aztán egy romantikus alkat vagy. Itt pityog az összes babanetes idegen anyuka Livicsek megható keletkezési pillanatain, ám anyuka minden idegszálát épp az emésztése köti le..!!

Kép Kép
coolasa

Apának elmeséljük, mi történt odabent 9 hónap alatt
Kép

Milyen pici Zoli kezében! Atttttttttyagatya!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bubek, persze, biztos már akkor is megvolt néhány mostani jellegzetesség, de pl Noki arcát (vagy minden babáét?) annyira uralták a széles szemek, pedig hiába gondolkodtunk erősen, egyikünk sem tudott előrukkolni kínai ősökkel. Meg én valahogy úgy éltem meg ezt, mintha filmet néznék, nézegettem én a lányomat, persze, de nem láttam igazán. Arra gondolok, hogy mikor 3. nap a nagyszülők bejöttek látogatóba, és olvadozva konstatálták, hogy unokájuk már nyitogatja a szemeit, akkor jöttem rá, hogy nekem fel sem tűnt, hogy eddig csukva volt, mert addig is úgy volt gömbölyű, ahogy. Meg a barátnőm telefonon megkérdezte, milyen színű Noki szeme, és ...... fogalmam sem volt, azt válaszoltam, hogy "pillanat, megnézem".

Kép Kép
coolasa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?