Sziasztok!
Muszkuru
GRATULÁLOK!!!!Sajnos a párod nem én lettem...
Visszaolvastam
Látom a kismamik jól vannak,a kisebb balesetektől és kellemetlenségektől eltekintve mindenki rendben van.
A táblát igyekszem friisíteni.És rakok fel képeket is.
Szóval a nyaralás nagyon jól sikerült...csak épp nem így képzeltük el.
Pénteken (júli.28.-án) mikor lementünk még semmi baj nem volt Mátéval,egészen szerdáig(még az idő is jó volt).
Kedden éjszaka már nem aludt jól, és szerdán is délben kelt fel. Aznap volt a szülinapja. Feldíszítettük a konyhát,volt a lufi,torta, kistűzijáték. De nem evett, és alig ivott. Szinte folyamatosan lázas volt. Ahogy kiment a lázcsillapító hatása rögtön felment 39-40 C közelébe. Akkor gondoltam,hogy ez már nem vicc amikor,se a túrórudit ,se a danoninót nem ette meg .És a pelusa is majdnem teljesen száraz volt. A szája szegénynek meg olyan volt ,mint egy ázott kutya.(mármint a szaga
)
Irány Miskolc. Beértünk a GYEK-re,ahol kis híján idegrohamot kaptam, amikor "megkérdezte" a betegfelvételen dolgozó hölgy, hogy miért ide hozom a gyereket,miért nem mutattam meg orvosnak Tiszadorogmán (rövid idegenvezetéssel vázoltam neki,hogy ott 300-an laknak, nincs posta,iskola...nem hogy orvos) ,és egyébként sem itt lakunk . Na ott ledobta az agyam az ékszíjat. Leb.....m elé a gyerek TB kártyáját,és megkértem,hogy amennyiben nem látja akadályát annak,hogy hívjon egy orvost akkor legyen szíves. Nem kurvára mindegy,hogy hol kérek orvosi segítséget,ha van érvényes biztosításom???!!Ezek szerint ha Miskolcon elgázol egy autó, és mivel nem vagyok miskolci lakos ott elásnak???Nem nagyon tudott erre mit mondani...Szeretem amikor valaki nagyon fontos embernek gondolja magát.
Na mind1.Megjött a doktornő (akinek természetes volt,hogy megvizsgálja a gyereket,és nem értette,hogy miért akadékoskodtak a bet.felvételen).Tüszős mandulagyulladás. Persze,hogy nem evett és nem ivott hiszen nem tudott nyelni. A szájszag is a gennyes tüszőktől volt.
Egy éjszakát maradhattam vele.(A többi napon reggel 6-tól ,az esti elalvásig.)Kapott infúziót. Az acetonos lehelet miatt adtak neki,de szerencsére a teszt negatív lett. A branül bent maradt a kezében ,azon keresztül kapta az antibiotikumot.
Úgy volt,hogy szombaton már kiengedik ,de a vérsüllyedése magas volt.
(Tegyük hozzá,hogy a leleteket nem látuk.8 éve dolgozom az eü.-ben Apa 11.Alig volt gyerek az osztályon .A további kórházi tartózkodás hátterében, az ágykihasználtság és a HBCS finanszírozás áll. Máté szombaton már két napja teljesen láztalan volt a torkán már alig volt tüsző. Evett, ivott.)Úgyhogy hétfő lett belőle.
A szomszéd ágyon fekvő kisfiú ( Ő forró krumplit nyelt) szintén hazamehetett volna már szombaton ,de mégsem. Úgy volt,hogy Ő is hétfőn megy. Aztán vasárnap fájlalta a kezében a branüt ezért kivették. Az ab.-ot szájon át kapta. Egyet éjszaka,miközben aludt majd reggel. Amit kb.30 perc múlva ki is hányt. Rögtön bent tartották még 3 napra ,mert biztos valamilyen vírus. Se vért se vizeletet nem néztek neki,hogy tényleg vírus -e ,vagy esetleg a gyógyszer mellékhatása...
Mi is megkaptuk ugyanazt az ab.-ot. Hazaértünk,Máté elaludt. Amikor felébredt beadtam neki a gyógyszert,kb.30 perc múlva kihányta...
Úgy landolt a kukában a gyógyszeres üveg!!
5 napig kapta vénába naponta 3-szor,és még 5 napig kellett volna adnom neki
Az étvágya is csak csütörtökre tért vissza.
Az biztos,hogy nem tudnék ilyen helyen dolgozni. Nincs bajom a kisebbséggel (amíg békén hagynak),de sajnos még ilyen helyen sem tudnak viselkedni.
Arról nem is beszélve ,hogy milyen elhanyagolt gyerekeket kezeltek ott. Volt olyan gyerek aki még nem volt 1 hónapos. Az anyja megitatta tehéntejjel,meg valami ismeretlen eredetű tápszerrel,és valamitől vérzett a végbele...Az orvosok ott küzdöttek érte (sikerrel),de az anyja csak egyszer volt bent nála
Lehet,hogy én néztem túl sok amerikai filmet,de ott ha a gyerek szemében látnak valami furcsát, már hívják a szociális gondozót.
Nálunk meg...Semmit nem tudnak tenni,csak széttárják a kezüket.
A nővérek között is volt nagyon rendes ,de sajnos a legtöbb…hagyjuk.
A lényeg, hogy Máté meggyógyult.
Közben nekem megjött,de igazából az agyam most nem is a fogantatáson járt. Minden nap 5 kor keltünk,hogy 6-ra a kórházban legyünk .Naponta 140 km autóztunk,és este 11-re értünk haza. Csak arra volt erőm, hogy lezuhanyozzak és irány az ágy.
Bocsi ha hosszú lett,bár lerövidítettem.
Mindenkinek köszönjük a névnapi és szülinapi üdvözleteket és,hogy gondoltatok ránk.
Megyek mert Máté ébredezik.
Pusszancs