Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Igen megharomszoroztuk a sulyt, de ugy tudom, koraszulott baboknak ezt fel eves korukra illik.
Ma mar kicsit jobban evett Jazmin.

Agci,
ne nagyon kiserletezz tobbet a tejtermekkel egy jo darabig.

Lara,
a konyv Agcie, de elviszem holnap, kb 1 ora alatt ki lehet olvasni. A lenyeget majd elmondom.
Kulonben Jazmin azert eszik furdi elott, mert 1 idoben furdi utan mar olyan faradt volt, hogy nem tudott enni. De ha belegondolok en is igy szoktam. Furdi utan amikor oltoztetem Jazmint, akkor dorzsoli nagyon a szemet, de mikor az apja athozza a nappaliba 5 percre, teljesen felelenkul. Gondolom Hangaval is igy van, azutan tuljut egy holtponton, hogy nagyon faradt es akkor nehezebben alukal el.
Nalunk a kenyer pont forditva van. Amikor nem hajlando reggelizni, akkor vajas kenyeret azt eszik. Na nem merheto a mennyiseg. Eves utan is amikor mar nem ker gyumit meg fozit, kenyeret mindig tud enni par falatot.
Korpovitot szoktam neki adni ragcsalni, meg rolettit. Sokx csak eljatszik vele, de azert eszik is belole vmit. A kenyeret azt en adagolom. (a mult heten toportokremes kenyeret adtam) A majkrem jo otlet, nekem eszembe sem jutott.
En is tapot adok reggel este+ ejszaka, de azert mert ebbol mennyiseget eszik Jazo. A 2 uzsonna+ebed fel -fel uveg babietel, tehat masfel uveg.
Azert a turo udi (igy mondta az unokaocsem) az darabos, nem? Szerintem ne aggodj, hogy nem kesssel villaval eszik.

Ildianyu,
talan a pentek nem jo nekunk.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!
Képzeljétek kibújt a bal alsó fogacskánk. Mármint Boginak (nem nekem) Kép Tegnap még semmi, mára meg elõtört. És egy nyikkanás nélkül!!! A bal alsó ínyén kb 3 mm hosszan és 1 mm magasan látszik a fogacska , míg a jobb alsó ínyen 1 mm hosszan és semennyi magasan látható Kép Egyébként tök véletlenül bekapta az ujjamat (biztos azt hitte, hogy az övé) és akkor éreztem a kis recéket Kép Belekukkantok, hát virít a fehér fogacska Kép Én olyan boldog vagyok. Nemsokára veszek neki fogkefét Kép

És tegnap aludt életében elõször hason. Véletlenül eldõlt és annyira álmos volt, hogy nem volt kedve visszafordulni és "úgymaradt", de reggelig húzta. Este 7-tõl reggel 7:30-ig aludtunk.Ilyen is rég volt....

Meg még velemi. Ma több mint 15 percig ült! Kitámasztás nélkül. Elé volt téve egy játék, azt nézegette,bekapta,megkóstolta, rakosgatta...stb de ült! Egyedül, magától. Illetve én felültettem, vártam míg megtalálja az egyensúlyt majd elengedtem. Dõlt õ jobbra is meg balra is de megtámasztotta megát a kezeivel és visszanyomta magát ülõ helyzetbe Kép Negyed órán át bírta Kép Ott szurkolt az egész család, és amikor végleg eldõlt -kifáradt gondolom- akkorákat sikított,visitott, fennhangon kacagott örömébe, hogy könnybe lábadt a szemem és majdnem elsírtam magam.Piszok büszke voltam rá!!!!

Bocsi, de muszály volt megosztanom veletek az örömöm!

Puszika
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok Anyukák!

Mindenki megkapta remélem a levelem?!Kép

Most jut eszembe Évi még nem, de pótolom, csak most a párom bitorolja azt a gépet.

Enikõ,
Bogi egyre ügyesebb!Kép

Gabómamó,
végülis az a lényeg, hogy elhagytátok a nyavalyás 6 kilót.
Mél megy.

Lara,
azt nem próbáltátok, hogy csak úgy adtok egy darab kenyeret Hanga kezébe? Jól meg tudja fogni, ne rakjatok rá semmit, majszolgassa, közben ti is egyetek reggelit vagy vacsorát. Nem mondom össze tudják disznózni magukat... Egyébként az nem baj, hogy nem lesz "kenyérfüggõ"Kép.

Lányok, holnap kérdezzünk már rá erre a tászerre, babatejre, ok?
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Elküldtem a szüléstörténetemet, remélem mindenki megkapta.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Szaisztok!
Gabómamó,
az internetrõl:
kell egy kábeltv elõfizetés ( ez lehet a legolcsóbb), Tiszanetnél egy kábelnet elõfizetés (a Tiszanet weboldalán meg tudjátok nézni, hogy mûködik-e az utcátokban), kell kábelmodem (bérelni vagy megvenni is lehet). 12000+áfa/hó. De ez a leggyorsabb Szegeden.
És [url=http://www.univill.hu/medela3.htm" TARGET="_top]ide[/url] kattints, ha a Medeláról akarsz olvasni.
Kellemes hétvégét mindenkinek!KépKépKép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok
Csak gyorsan kérdeznék valamit.
Hány hónapos kortól lehet adni babónak kenyérhéjat rágcsálni?
Köszi
Enikõ

ceniko
Szeged

Enikõ,
6 hónapos kortól, mert a búzaliszt glutént tartalmaz, ami lisztérzékenységet okozhat féléves kor elõtt. De inkább húzz rá még egy pár hetet.
A fulladásról nem is beszélve.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok lanyok,

A bal also foganal veres picit Jazminnak. Kezzel mar erzem es amikor az uvegpoharbol itattam kocogott. Tegnap biztos azert volt olyan nyugi.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Gabómamó!
Ez nagyon jó! Akkor most már Jázmin is fogas. Hátha már nem lesz olyan nyûgös.

Enikõ!
Szerintem minél késõbb, annál jobb. És ha adsz is, vigyázz vele, mert úgy meghízik, mint Lili. Kép Én most próbálom leszoktatni. Vacsira ma is gyümölcsöt adtam, de egy idõ után elkezdett sírni. Már mindent kipróbáltam, semmi változás, de aztán kiderült, hogy kenyérhéj kellene neki. Kép

Lányok, akkor csütörtök 10 óra mindenkinek jó lenne?

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok Lányok!

Lehet gratulálni, megvettük Marostõn a telket Kép Kép Kép!!!! Annyira, de annyira akartuk, hogy minden követ megmozgatva végül sikerült pénzt szereznünk. Igaz teljesen eladósodunk egy jó idõre, annyi a havi törlesztõ-részlet, de sikerült! Úgy örülök! Már kész vannak az utak és a kocsibeállók, úgyhogy a minap meg is szemléltük a szerzeményt Kép!
Lara! Ügyesek vagytok, hogy végigvittétek az éjszakai vízelvonást! Mi úgy altatunk - bár az enyém nem épp követendõ példa Kép, merte egy ágyban alszom a gyerkõcökkel – hogy a picuri belealszik a szopiba, vagy az orrát odanyomja a cicihez és már szunyókál is, azt is nagyon bírja ha a homlokát puszilgatom. Jázminnak meg a kezét simogatom egy 5 percig, aztán õ is alszik.
Gabómamó! Vettem én is kengurut, Hauck-ot, egérkéset, majd megmutatom. Némi átalakítással elég jól használható. A Faktumban vettem. Igaz elõször egy másik típust választottam, de az itthon többszöri nekifutásra sem vált be, így visszavittem és kicserélték az egeresre. Mivel ez olcsóbb volt, a különbözetet levásároltam, így gyarapodtunk egy felhúzható kacsával Jázminnak, egy tipegõvel és egy kocsicipõvel Tominak.
Annyian írtátok már ezt a Lengyel utcai boltot, pontosan hol is van?

Nekünk príma volna a csütörtök tíz óra! Tudjátok, mi csak akkor vagyunk Szegeden. Ildianyu! Elküldenéd a címedet?

Ági! Köszi a matricafestõs tanácsokat!
B.Anita! Olvastam a szüléstörténetet, de van még kérdésem, hamarosan írok!
Enikõ! Most már tényleg összeszedem magam és megy a levél!

Na pussz! Megyek KRESZ-t tanulni!

Orsi
Ui.: ciki, nem ciki (olvastam az ide vonatkozó topicot) mi is nézzük a Nagy Testvért!
jazmin_tomi

Sziasztok!

BAnita,
édi nagyon a fiad. Hasonlít Benire!Kép

Lányok,
a Corában lehet pizsamnak való rugit kapni 1290,- és ami a fontos, hjogy a 68-asnál nagyobb méretûeknek is van lábuk. Nem egy Benetton minõség, de én nagyon megörültem, vettünk is 3-at.

Csüt nekünk is jó, de most egy kicsit elõbb el kell majd robognunk haza, mint általában szoktunk. Én már tegnap vettem is pilóta kekszet.Kép

Orsi,
és akkor hogy is lesz az építkezés? Mikor kezdõdik meg ilyenek? És készre csinálják vagy nektek kell, õk csak megépítik. No, újabb kaland...!Kép

Majd még bekukkantok, ha le nem fordulok a sámedlirõl internetezés közben.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Orsi:
Gratula telekhez! Milyen?Mekkora?Hol van..... Stb megírod? lehet privibe is, sõt muszáj Kép! Ciki, nem ciki, én is nézem Nagytesót! Még mindig jobb, mint mondjuk az Esmeralda vagy a Jago vagy mi a fene.... Egyébként anyukám szidta a legjobban, aztán 3 napja ki se lehet robbantani a szobából ha a BB megy Kép

Ágci:
Használod már az új rucit? Nem megy a színe? Lehet kifõzni? Vastag anyagból van? Télre is jó lenne? A kenyérhéjrágicsálást késõbbre halasztjukKép

Tényleg ti miben altatjátok a babáitokat ha jön a hideg idõ? Bogi lerúg magáról mindent. Meg kell várni, hogy elaludjon utána lehet takargatni Kép

Apropó Bogi! Kibújt a 2. fogacskánk is!!! Kép Kép Ezt azért megszenvedte. Egész nap alig evett. Meg tegnap sem fogadott el tápszeren kívül mást! Úgy sajnálom szegényt! Az nem gáz, hogy egyszerre jön ki mindkét foga? Én már valahogy nem emlékszem, hogy nálam, hogy volt! Kép

Szeptember 18-án megyünk át Szegedre kb 7-10 napra! Ha van kedvetek, és ha senkinél nincs még "lefoglalva" lehet nálunk a tali! Úgy kéne idõzíteni, hogy Orsi is el tudjon jönni! Azon napok valamelyikén amikor bent lesz Szegeden!

Javaslatokat várok!
Puszika
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Mea culpa, mea culpa...

Mielõtt kiszavaznátok, igazoltan voltam távol, családlátogatáson, vmint vakáción. Bebee!

B. Anita!
Nagyon sok örömet és jó egészséget kívánok Neked/ Nektek! Légy szíves, oszd meg velem is a szüléssztorit, és ha van, képet is küldj Bálintról és Benirõl is! (fellegi@freemail.hu). Elõre is köszi!

Ágci!
Tényleg nagyon édes az új kép! A buborékfújást én is nagyon tudom ajánlani mindenkinek!

Ugyan elolvastalak Benneteket, de 3 hét óta ma este jutottam elõször gép elé, iszonyú fáradt vagyok ez után a pakolós-szortírozós-mosós-vasalós stb. nap után...

Rólunk dióhéjban annyit, hogy épp a nyaralás elõtt beszüntettem a szopit, mert Marci ezúttal olyan erõvel és kitartással harapott meg, hogy azon nyomban elhatároztam, ez volt az utolsó. Nagyon szörnyû volt, egyedül voltunk, én csak bõgtem, bõgtem. Egyszer-egyszer elõfordult már, és mindig azomn melegében elkezdtem bömbölni... Nem csak a fájdalom, hanem ez amúgy is egy olyan érzékeny szituáció, és módod sincs rá, hogy valahogy levezesd a fájdalmat..
No, szóval a nyaralászás már cicimentesen telt. Márton nem hiányolta a dolgot, én azért borogattam pár napig...
Egyébként tök jól sikerült a vakáció, mindannyiunkra nagyon jó hatással volt, Marci pedig fantasztikusan viselkedett és némely téren szinte ugrásszerûen fejlõdött.Egy csomó jó kis szava van, egyre érthetõbben fejezi az érzelmeit, és napról-napra ügyesebben jár. Ma pedig felültettem az itthon hagyott (alig használt, mármint tolt) taxijára, és azon nyomban elkezdte lökni magát! Ügyes, nem?

No puszi mindenkinek, jövök holnap is, de Ti is gyertek!

Anita
fanita

Sziasztok,

mar jo eles jazo fogoja. Pici feherseg van. Mennyi ido telhet el 2 szimmetrkus fogo kijovetele kozott? Bar gondolom teljesen valtozo. Jo sokaig huzta Jazo, ahhoz kepest, hogy 6 honapja duzzadt. Az utobbi 1 hetben olyan sok minden tortent. Mult csutortokon Agcieknal odakotort a jatekos kosarhoz. Mi is vettunk, de ugye az nem eleg magas, ott annyira nem allt vizszintesen. Kb 2 napja odamegy az ulogarniturahoz es felall. Nagyon cuki ugy elvezi. Persze ulni nem hajlando. Ha melle fekszem, mindig megmasz. Fogo is jott. Mivel mar jol ul, na nem onalloan, mar etetoszekbol eszik. Persze kozben kupakozik.

Kulonben ez a Dentinox nagyon jo. Ejszaka meg most is felsir Jazmin almaban, bekenem es mintha elvagtak volna. Mindenkinek ajanlani tudom.

Orsi,

nekunk is olyan Hauck kengurunk volt es nem szerettuk. 7500 ft volt kb? mi ezutan vettuk a Cam-ot. A hauck csak 7,5 kg-ig jo, tudod? Csak kifele forditva fogja jol a babot szerintem. Ha befele forditod, kibilleg, mert szerintem hianyzik meg 1 rogzito. Arrol nem is beszelve, hogy lecsuszik a vallrol. Mondjuk nekem jo volt, mert egyedul is tudtam hasznalni. A ferjem utalta nagyon. Neki mindig csuszkalt, bar nekem is, de engem annyira nem zavart.
Ez a Cam 13 kg-ig hasznalhato. Multkor kellet hasznalnom rovid idore. De nem esett jol a pocakom miatt, es az oldalamra raktam, es ugyis jo volt. Kulonben ez a 4. kengurunk, ha a hordozo kendot is beleszamolom. Hat igen, mire megtalalja az ember az igazit.
Megmondod mennyiert sikerult a telket venni, vagy majd szoban???
A Lengyel utcai pedig ha a Csongradi sgt. felol mesz, akkor a jobb oldalon van, nem messze. Keddtol pentekig van nyitva 2-6ig, szombaton 9-12ig.
Akkor a mellszivo erdekel, szolj hogy mikor adod el. Ha megsem adod el, akkor is szolj, mert akkor el kezdek nezelodni.

Eniko,
Jazmin legalabb 8 honapos hanem 9 honapos volt, amikor kenyeret kapott. Nem is nagyon hejat, hanem belet adok. Nagyon szereti, de en inkabb hizlalas celjabol adom, de ahogy latom, hogy dagisodni fig 1 falatot sem kap. (asszem azert ettol nem kell felnem)

Lara, lehet hogyha adnal tapot reggel meg este Hangucinak, akkor ejszaka nem igenyelne a vizet, nem??? Hangu ? centi? olyan hosszunak nez ki! Hogy alltok az altatassal?

Banita,

remelem a 2. babom nekem is nyugodt babam lesz. Jazmin mellet nem volt konnyu az elet, sot sokx most sem az. Ngyon hasfajos volt es nagyon sokat sirt. Az elso 3 honapban vagy aludt, vagy ebren volt es sirt.

Agci,

Jazminnak meg vagy 6 pluss tipegoje van ami jo, 3 vekony alvokasnak. Azert elhasznalom majd oket talan. Itthonra jo lesz, meg setalni az overall ala. Szerencsere meg jo a tavalyi overall. Kineztem ma 1 jo kis atmeneti kabatot a mostani gyerek Burdabol azt akarom megvarrni+ 1 gatyot hozza. Narancssarga lesz, drapp belessel. Remelem csini lesz.

Nu cso mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Eniko,

en 1000 eve halozsakban altatom Jazot, mert o kavirnyol egesz ejszaka. Na jo csak kb 4,5 honapos kora ota, amiota forog. A nagyon nagy melegben semmit nem raktam ra csak 1 szal kombidressz, de most par napja mar a polo vastagsagu kombidresszben alszik. Ezenkivul meg van 1 frottir, akkor van egy kicsit vastagabb, kicsit meg vastagabb es egy legvastagabb ami Billerbeck. A mult telen is abban aludt es nagyon bevallt. Szerencsere iden is jo lesz, mert jo nagyot vettem, csak tavaly levarrtam az aljat, hogy nehogy belecsusszon.
gabomamo

Sziasztok!
Én nem mertem kengurut venni, mert csak olyan véleményeket hallottam, hogy, nem jó, nem marad meg benne a baba, ordít....stb A szomszéd néni lánya, adta kölcsön az övét! Az õ fia meg nem fért bele Kép Egyetlen egyszer sem használták, mert nem fért át a baba lába a lukon KépJó,ugyi?De mi se nagyon használjuk. Nincs hova. Ha boltba megyünk beteszem a babakocsiba, ha autóval megyünk akkor meg a hordozóban csücsükél!

Szerintetek van olyan baba aki nem marad meg az etetõszékben? Most nézegetjük a Brevi katalógust anyuékkal, hogy milyen etetõt vegyünk Boginak. Annyi féle van, a fene tudja, hogy melyikben lesz hajlandó megmaradni! Na meg piszok drágák!Na meg hát nekünk 2 kell, mindenbõl, ugye Kép
Ezek a Micimackós kuponakciós etetõszékek jók? Vagy csak rá kell bukkanni? Azt sem tudom hol vegyem. Nekem nem az a lényeg, hogy nagy neve legyen, hanem, hogy jól funkcionáljon és babó szeresseKép Ti milyet használtok?

Orsi amilyet nálatok láttam (Jázminét) azt hol vettétek,milyen tipusú és mennyibe került? Nem szeretnék több 10ezret rákölteni egy etetõszékre Kép

Olyan valamit szeretnék, ami állítható magasságú!És szunyálhat is benne, ha sokáig tart az ebéd Kép Meg nagy a tálcája! Ez már így kapásból 30 ezer nem?

FAnita:
Örülök, hogy újra köztünk vagy! Igazán küldhetnél képet Marcicsekrõl! A nyaralásról.... Hol is voltatok? Ugye jöttök a következõ talira?

A múlt 7en Ágciéknál volt találka? Kik voltak? Milyen volt? Élménybeszámolót miért nem ír soha senki?! Akik nem tudtak elmenni, igenis kíváncsiak milyen volt,ugye? Kép

Akkor mint már mondottam volt, köv 7en lehet nálunk a tali!

Puszi
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Hát elég régen írtam már nektek, bár minden nap elolvastam a hozzászólásokat, de annyira nem történt velünk semmi érdekes! Hacsak az nem, hogy Lilinek már csak napok kérdése és kibújik a 2 alsó szemfoga is és így már 14-re emelkedik a számukKép Szó se róla mi is megszenvedjük ezeket a fránya fogakatKép Nem tudom mi lesz a fölsõ kettõnél!!

Ildianyu!
Nekünk megfelelõ a csütörtök csak kérlek írd meg a címedet, feltéve ha szívesen láttok minket is! (veva@netposta.net)

Enikõ!
Nekünk olyan etetõszékünk van, ami fából van és késõbb székké és kisasztallá szedhetõ szét. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, bár nem dönthetõ, nem túl nagy a tálcája, de legalább a babákat bele lehet kötni és csak kb 7000 Ft-ba kerülKép Könnyen takarítható és Lili is szeret benne ülni, de csak evésre használjuk!
Lili jelenleg csak egy kombidresszbe alszik, ugynis a takarót egyáltalán nem tûri meg magán, ha elalszik és betakarom 2 perc múlva már nincs rajta, de Lili nagyon izzadós, így télen talpas rugiba altattam. Hogy most télen mi lesz még nem tudom, de szerintem marad a rugi. Van egy nagyon jó kis hálózsákunk, de szegény nem bírt benne mozogni és reggelre csurom víz volt a haja, így azt nélkülözzük!

Gabomamó!
Nektek van hordozókendõtök? Mi a véleményed róla? Most töltöttem le az internetrõl a megkötési módokat, és varrni is szeretnék egyet. Olcsóbb mintha vennék egyetKép Ezek szerint te is szoktál varrni a Burda-ból? Én is nagy "amatõr" varrónõ vagyokKép (bocsi hogy így le amatõrözlek!!) Most egy jó kis kismamanadrág szabásmintát keresek, de még nem találtam! Nem tudsz véletlenül?

Na sziasztok! Éva
vevike

Szijasztok!

Nagyon bejött a könyv, az Aludj jól gyermekem cimü!
1.este:lefektettem,sirás,1perc múlva nyugtatás,sirás,3perc múlva nyugtatás,utána elaludt.Éjjel 2-szer ébredt.
2.este:lefektettem,sirás,1perc múlva nyugtatás,utána elaludt. Éjjel 1-szer ébredt.
3.este:lefektettem és egy hang nélkül magától elaludt. Éjjel EGYSZER SEM ÉBREDT FEL!!!
Szóval este fél9-töl reggel 8-ig aludt!

Én meg éjjel többször fenn voltam, hogy mi van már, miért nem sir felKép
Remélem mostmár igy marad! Reggel feltünöen kipihenten ébredtünk, fel vagyok frissülve!!Kép

Fog: úgy tünik, hogy a felsö két metszö melletti fogak is ki fognak bújni, bár a férjem szerint már kinn vannak.
Pár napja még 2 foga volt, most meg 6...

Kenyér:Hanga tegnap vacsira már egy egész szelet kenyeret megevett. A belét májkrémes kenyér formájában, mellé szopogatta a kenyérhéját...
Ildianyu képzeld, már Hanga is azt csinálja, hogyha kenyér helyett mást adok a kezébe vacsi alatt akkor az nem teccik neki, mint Lilinek. Egy hónap múlva Hanga is jó hurkás leszKép

Enikö! Boginak gratulálunk a fogacskáért, mostmár haraphat:-)))
Megnéztem Bogi képeit, nagyon édesek!
Hanga elsö két foga sem eccerre jött ki, hanem egymás után. A sógornöm kisfiának meg még mindig csak 1 foga van lassan már 1 hónapja! Szóval ne aggódj, ha nem együtt bújik ki a két fog!
Ha hidegebb lesz, akkor pizsamában altatom Hangát, a lábára meg adok zoknit. Most úgy alszik, hogy rövid ujjú kombidressz, és pizsamaalsó + zokni.

Ágci! Cumi is nagyon cuki a netes fotóalbumban! Nekem a fürdölepedös képek a kedvenceim, de az utolsó két képen is tündéri. A szappanbuborékos kép, meg olyan mint egy mesekönyvbenKép

Banita! Én nem kaptam meg a szüléssztoritKép Küldd el mégeccer, lécciiiii!kiss_lara@yahoo.com

Ildianyu! Csüt.10óra nekünk tökéletes! Már csak a cim kell!

Orsi! Gratulálunk a jófekvésü telekhez! És mikor kezdtek hozzá az épitkezéshez?

Gabomano! Megmértem, olyan 74 vagy 75cm lehet. Nem is olyan hosszú.

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!
Lara,
nagyon ügyesek vagytok! Akkor jó éjszakákat!KépKépKép

Enikõ,
én eddig bodyban altattam Cumit, mostmár hosszú ujjú rugit adok a pelus fölé.
A Corában 100% pamutos, amit vettünk, 30 fokban lehet mosni. Egybként én semmit nem szoktam kifõzni, még a pelenkákat sem, bár mostanában csak betakaráshoz használom szinte, kimosom, jó forró vasalóval átvasalom, azt kész.
Egyébként télen is ezt fogom ráadni, úgy is vettem a méretet, legfeljebb egy vékony takaróval betakarom még. Cumi nagyon melegvérû kislegény így szerencsére nem sok gondunk van, a mit adjak rá a hidegben és fagyos zord éjszakákon kérdéssel, uazt mint egyébként.
Etetõszék: szerintem oly' mindegy, hogy milyen, csak legyen rajta bizotnsági öv. Nekem ez a tapasztalatom. Ha Cumi nincs bekötve és úgy gondolja, hgy most már egyem én meg a többit, egyszerûen fordul és már áll is fel. Nagy egyensúlyozó a mûvészúr egyébként.Kép Amúgy ha Bogi nem alszik el most az evések közben, szvsz nem fog késõbb sem.

No, mi egyelõre felfüggesztjük magunkat a talik alól, mert a klinikára kell járnom fénykezelésre a bõrömre, ennek pedig az idõpontja szinte teljesen egybeesik a talikkal. Igaz, egyelõre maga a "napozás" rövidebb mint a fel-le öltözködés, de ki tudja hogy mennyit kell várakozni, bár idõre megyünk. Ma bevitt a doki, de aztán... Majd kiderül. Ha sikerül idõben mennünk, azért nem szabadultok meg tõlünk.

Évi,
nekünk van hordozókendõnk, szívesen kölcsönadom, azátn ha bejön, varrsz egyet. Nekem is anyukám készítette el, a weboldalról. Egíyébként nekünk nagyon bejött, és a babazsák is, én a következõ gyermekemnél még többet és elõbb fogom használni, az biztos.Kép

Közben ruhát váltottam, szép ez az anyaság. Kismanó rámtálalta az ebédet, miközben fogtam itt az ölemben. De azt mondjuk nem értem, hogy a pólóm alá hogy tudott?Kép

FAnita,
igazán jó hogy jelentkeztél. Épp tegnap gondoltam rád, hogy már biztos elköltöztetek, vagy kikapcsolták az internetet, mert azért ilyen sokáig nem szoktál, hallgatásba burkolózni. De így igazolva van a hiányzásod!Kép Ja, Cumi nálunk is harap. Harap és vigyorog. Goldolja, látod én is tudok már ilyet csinálni. Korábban is volt 1-2 próbálkozása, de most megint visszajött. Nem tudom miért? Na, majd meglátjuk mi lesz ennek a vége.

No, már csak annyit, voltunk ma a dokinéninél. Cumi 9,8 úgyhogy még nem 10 kiló, 75 centi. Elmeséltem a dokinak a tejmizériánkat, úgyhogy azt mondta, ha fogyna az anyatej, szójaalapú tápszert váltsak ki (fehérje pótlás miatt). Félévre felfüggesztettünk mindenféle tejterméket, utána majd meglátjuk.
Ja, benõtt a feje lágya Cumkónak!!!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

Eniko,

en csak nagyon jokat tudok mondani a kengururol. Az en tapasztalatom pont az ellenkezo. ha nyugos jazmin, akkor kenguruban imad lenni, nagyon elvezi, tiszta boldog. Amikor pici siros baba volt, a kenguru nagyon jo hatassal volt ra. Itthon is sokat hasznaltam. Az utcan pedig nezelodni tudott.
A tali a Vasas rendeloben volt a baba-mama klubban.
Etetoszek: szerintem miidegy, ha mar ulni tud Bogi. Nekem nagyon tetszett a Peg Peregos, mert azt mar reg tudta volna Jazo hasznalni, de ebbe is belenott. Mi egy regi Camot kaptunk, kb 6 eves modell, a legegyszerubb. Nekunk is van az a fa, amit Eva ir, de az asztalat hasznalom Jazo szobajaban. Jovore ugyis hasznalni kell mindkettot. Szerintem hogy aludni tudjon benne, az hulyeseg.

Eva,

rengeteget varrtam regen, de akkor meg volt idom. Kép Mig terhes voltam, vettem 1 csomo anyagot jazminnak, amit lassan meg kellene varrni, mert csak fel metereket vettem.

A hordozokendot nem sikerult hasznalnom, de legkozelebb ugyibb leszek. 2x probaltam es nagyon sirt Jazo, alig birtam belerakni stb....

Lara,

ugyi milyen jo a modszer. Azert neha nem sikerul nekunk sem. Vannak kevetelek keszulj fel, de ez belefer 1-2x, nem?
Azert 10 cm-rel nagyobb mint Jazo Hangu. Ha igy haladtok, akkor tenyleg dieta lesz, remelem Jazo nem lesz kenyer fuggo. En egyaltalan nem szeretem. Legszivesebben a szendvicset is kenyer nelkul ennem. Kép

Agci,

a borklinika utan meg johetsz talira, nem ???

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Lara!

Az Aludj jól gyermekem címû könyvet már én is többször ajánlottam, itt a Babaneten is, nálunk is nagyon bevált annak idején.
A szüléssztorit is és egy képet is küldtem Bálintról, de valamiért nem ment át a címedre. A zért megpróbálom mégegyszer, de ha nem sikerül akkor nézz utána mi lehet a gond "veled".

Éva!

Mi most vettünk hordozókendõt, mert én praktikusabbnak találom mint a kengurut. Egyrészt mert már újszülött kortól lehet használni (nálunk ez most fontos szempont, sokszor ez egyszerûbb a kendõbe rakni a picit, mint a babakocsit cipelni, plussz a tesóra is felügyelni). Sokkal jobb a súlyeloszlás a kendõnél, mint a kengurunál, és ha nagyobb a baba akkor is kényelmesen tudod vinni. Mi kaptunk kölcsön egy kengurut mikor a Benedek kicsi volt, de már 6 kg-osan olyan kényelmetlen volt vinni benne a babát, mert vékony volt a pántja.
Én azért nem mertem megvarratni a kendõt, mert ez egy speciális pamut anyag (nem izzad bele a baba), ami sem hosszanti, sem kereszt irányban nem nyúlik. De te tudod, végülis Ágciék is inkább megvarrták...
Egyébként én 4900 Ft-ot fizettem érte.

Enikõ!

Én is azt mondom, hogy az etetõszékben úgysem fog Bogi az életben sem aludni. Az a lényeg, hogy be tudd kötni a babát, és stabil legyen (széles lábak).

Ágci!

Hamar benõtt Gabónak a feje lágya! Beni már jóval elmúlt 1 éves, mire benõtt neki.

Ildianyu!

Várom a címeteket, de nem biztos hogy el tudunk menni csütörtökön.(berenda@freemail.hu)
Sziasztok:Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Szijasztok!

Egy kérdés: mikortól lehet adni joghurtot???

Ma éjjel azért 1-szer felébredt Hanga, de nem adtunk neki inni, csak bementünk megnyugtatni. Kb.10 perc sirás után folytatta az alvást. Szerintem le fog szokni az éjszakai felsirásokról, ha látja, hogy nem ér el vele semmit...

Enikö! A mi etetöszékünk háttámláját is hátra lehet dönteni. Mi egyszer sem használtuk még, valószinü nem is fogjuk. Szerintem is felesleges. Én inkább azt szeretem, hogy az etetöszék magassága állitható. És jó nagy tálcája legyen, mert pl. Hanga kaja után mindig elkéri a vizesüvegét, kiönti a tálcára a vizet és csapkodni kezdi a vizes morzsákatKép

Ágci! Milyen tejmizériátok volt?
Hanga kutacsa 7-8 hónaposan nött be, a doktornö csodálkozott is, hogy ilyen korán..pedig soxor elfelejtettem adni neki a Vigantolt:-)))

Gabomano! Én sem annyira szeretem a kenyeret, csak mostanában szoktunk venni, hogy Hanga is eszi.
Sokat mocorog a tesó? Hányszor érzed egy nap? Vagy még inkább este, mikor lepihensz?

Banita! Megvan a hiba oka. A postaládám annyira megtelt, hogy szerintem nem fért be a leveled. Tegnap délután kiüritettem. Akkor elküldöd? Olyan kiváncsi vagyok Bálintra!

Mostmár annyira dicséritek a hordozókendöt a köv.gyerköcnél én is beruházok egyre, mert a kenguru nekem sem jött be.

Ma megint megnéztem Hanga fogsorátKép, szerintem még nem nött ki a felsö meccök melletti két fog, a férjem elnézte talán..

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Lara,
kb. nyár eleje óta nem iszom tejet. Így visszagondolva onnantól kezdve szüntek meg Cumika bukás problémái. De ez akkor még nem tûnt fel. 1-2x ittam tejet vacsorára, másnap megint több kaja jött ki. Ez legutoljára kb. 2 hete igen látványos volt, este tej anyunak, babának éjszakai szopi után hasfájás, reggel pedig 3 nagy adag vissza. A tejtermékeket felfüggesztettük (pötidanon, sajt), de a párom múlt héten vett, egyik reggel kis Cumi azt evett, aztán hasfájás után, nagy adag a pelusba, ezt írtam is. Szóval most így állunk.
Szvsz: a joghurt, ha natúr mehet már (tegyél bele egy kis gyümit) de szerintem nem kell siettetni. Irass fel szója alapú tápszert inkább, az tartalmaz annyi fehérjét, hogy ne kelljen azért annyi tejterméket adni.
Egyébként a májkrém, kenõmájas nem vmi jó választás. Olvastad már mit tartalmaz? Szerintem, inkább vmi vajas kenyér, vékony szelet sajttal, sonkával, (házi)ízesített vaj (kis fûszer), lassan lehet tojássárgáját beletenni. De hidd el, nem, akarok belekotyogni, jó?Kép

Képzeljétek el tegnap este kellett fejnem, még szerencse, hogy este észrevettem, majdenme bedurrant a cicim, meg most is mehetek. Az elõbb folyt, mint "fiatal" koromban. Nem tudom mi van? Mondjuk, ma igazán ízlett Cumkónak a brokkoli anyatejjel, ezért mondjuk jó volt.Kép

No, szíjjel nézek a világhálón:
Ágci

ui: BAnita ti futottatok ma a kettes buszhoz?
Enikõ,
megkaptad a fényképeket? Nem küldtem el senkinek, majd te, ok?

Kép
Ágci

Sziasztok!

Mindenki megkapta a címet?
Ha valaki nélkülözni tudja egy elolvasásra az Aludj jól könyvet, elhozza csütörtökön?
Sajnos az utóbbi 3 éjszakánk szörnyû. Kép

Orsi!
Gratulálok a telekhez! Mikorra lesz meg a ház?

Enikõ!
Gratula Boginak a fogacskákhoz. Nagyon ügyes már! Kép
Lilinek 2 nap eltéréssel jött ki az elsõ 2 foga.
Szerintem az etetõszéknél nagyon jó, ha állítható a magassága, de aludni nem hiszem, hogy fog benne Bogi.

Fanita!
Élménybeszámolót kérünk!

Gabómamó!
Azért nem semmi Jazo, amit mostanában mûvel. Ha így folytatja, csütörtökön már rohangálni fog itt. Kép

Ágci!
Ilyenkor már benõ a fejük a babóknak?

Banita!
Nagyon édes Bálint! Megkaptad a címet?

Ildianyu
ildianyu

SZijasztok!

Ágci! Ééértem már. A sógornömnél is pont ugyanez volt, kis különbséggel, ha ivott tejet, akkor a kisfiánk ekcémás börkiütései lettek. De nála durvább volt, mert ha márcsak tejterméket is evett, már akkor is...Most a kisfiú(annyi idös mint Hanga)tejmentes tejpépet kap, és nem ehet tejterméket sem, mint Cumi.
Igen azt tudom, hogy a májkrém nem csak májat tartalmaz sajnos, hanem minden egyebet is, ezért választottam ezt a Cimeres tyúkmájkrémet, ennek 25%-a máj, már ez is valamiKép De ma sonkáskenyeret fog kapni!

Ildianyu! Hát nemtom mi van, de a te leveled sem kaptam megKép Meg még Banitáét sem, pedig már totál üres a mailboxomKép

SZijasztok, Lara
lara

Sziasztok!
Hát ez a fogzás egyre rosszabb. Éjszaka többször fölsír álmában Bogi. Kép Képzelhetitek mennyire fájhat neki!Amikor felsír, odamegyek az ágyához, elkezdem simogatni és ha nem hagyja abba rövid idõn belül, akkor kiemelem (de Õ közben alszik) Na akkor felébred! Lemegyünk a konyhába, a hûtõbe van a fogzási gél, bekenem a kis ínyét, adok neki egy kis teát, büfizik és visszateszem aludni! Ezt eljátszuk legalább 4szer egy éjszaka. Úgy sajnálom Kép

A talival kapcsolatban senki nem írt semmit!Ez felháborító! Kép Tessék elgondolkozni rajta, hogy hol legyen a jövõ heti tali! Na jó, még van rá 5 napotok, de keddig szóljatok, mert addig leszünk netközelben!

Ildianyu,köszi megjött a címed, de sajna nem tudunk menni! Mindenkinek kellemes talizást kívánunk!

Ágci:
Gratula Cuminak a kobakhoz Kép Mostmár nagykorú...KépKép

Gabomamó:
Hogy álltok a fogacskával?Kibújt már? Vagy milyen stádiumban van?

Üdv mindenkienek, most mennem kell!
Puszi
Enikõ

ceniko
Szeged

Még valami!
Lara:
Ha vacsira adsz májkrémet Hanga babának, ne csodálkozz, hogy éjszaka megszomjazik! A májkrém tele van sóval, nátrium glutanáttal...stb amire iszik az ember, mint a lakodalmas kutya..... Nagyon szomjas lehet tõle......
Nem akrtam belekozyogni, csak megállapítottam Kép Bocsika
Puszi
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Tegnap voltam a Lengyel utcai bababoltba. Tényleg nagyon jó kis boltKép Ajánlom mindenkinek! Lili nem annyira értékelte a dolgot, legközelebb nélküle is megpróbálok elmenni!

Olvasgattam a régebbi Kismamákat és egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy én is fogadok szülésznõt a "nagy napra". Arra lennék kíváncsi, hogy nektek mi errõl a véleményetek. Ágci ugye neked volt ilyened? Az a baj, hogy nem is tudom, hogy megy ez a felkérés!
Várom véleményeteket!

Üdv Éva
vevike

Sziasztok!

Hordozókendõ: én akkor vettem, mikor Jázmin 6 hónapos volt, akkor használtam is, az ”odalt-ülõs” póz vált be a legjobban, bár az az igazság, hogy nem éreztem igazán biztonságosnak, folyton attól féltem kipotyog. Ja és nagyon zavart a hosszú maradék anyag, ha körbetekertem a felesleget akkor elég hülyén nézett ki. A kis Tomit is megpróbáltam beletenni, de kudarcot vallottunk. B.Anita! Ha találkozunk, majd megmutatod, te hogyan használod, mert lehet, hogy valamit rosszul csinálok.
Úgyhogy én kenguru párti vagyok, bár igaz ami igaz nem valami hát-barát a dolog.
Gabómamó! Valóban vannak hiányosságai (azok amiket írtál) a Haucknak, rávarrtam egy-két plusz pántot és így már oké Kép! Tomi egyébként szeret benne. A mellszívó most nagyüzemet tart, tudod a KRESZ oktatás miatt muszáj fejni a mit a mamák adnak oda babókának, úgyhogy sajna nem tudom eladni. Nem baj?
Vevike! Nekem volt szülésznõm (Tóth Zsóka), ugyanaz aki B.Anitának is. Nagyon meg voltam vele elégedve és Anita is. Én a 30. héten megkérdeztem a nõdokit, hogy szerinte kit ajánl, ki a legjobb. A Zsókát mondta, így felkerestem a Klinikán, beszélgettünk egy csomót, aranyos volt nagyon. Úgy tudom a 34. hétig kell leadni a szülésznõknél az igényt. Mindenképp javaslom, mert sokat segített, tényleg minden kívánságomat teljesítette.
Enikõ! Nekem a csütörtöki talik a jók, kivéve most 23-29.-ig mert akkor nyaralni leszünk Kép Kép. Nekünk Peg Perego etetõszékünk van, elég drága volt (30 ezer), de nagyon jó.
Lara! Valóban jófekvésû telek (a kis szemfüles Kép ), képzeld már megvannak az utak, mi több a kocsibeállónk is Kép!
A telek árakról, házépítésrõl majd a talin!
F.Anita! Jössz Ildianyuhoz? Úúúúúúúúgy szeretném Kép!

Ildianyu! Holnap megyünk, bár lehet késünk egy picit, mert elõtte be kell ugranom a bankba is a hitel miatt.

Pussz!
Orsi
jazmin_tomi

Ildianyu! Mekkaptam!
Lara
lara

Sziasztok!

Ágci!
Igen mi szaladtunk a buszhoz, volt egy kis dolgom az egyetemen. És ti hol voltatok, honnan láttatok minket?

Lara!
Elküldtem a levelet tegnap, de nem ment át. Azért ma még megpróbálom, mert látom hogy Ildianyu levelét megkaptad.

Éva!
Én is azt javaslom, hogy válassz magadnak szülésznõt. Én is nagyon tudom a Zsókát ajánlani, de ha gondolod érdeklõdj a védõnõdnél, vagy ismerõsöktõl.

Orsi!
Tominak hogy adják oda a mamák a tejet (cumisüveg, pohár)? Beninél az volt a gond, hogy csak a cicit akarta elfogadni (inkább nem evett ha nem voltam otthon). Már most azon gondolkozom, hogy mi lesz a lefejt anyatejekkel...
Milyen mellszívód van elektromos vagy kézi?

Enikõ!
Nekünk mindegy mikor lesz jövõ héten a tali, igyekszünk elmenni bármikor lesz is.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

Ildianyu,

majdnem ugy volt, hogy nem megyunk, mert nehez kivitelezni. Vilire egyedul nem tudok felmaszni, gyalog kicsit messze. Nu de a ferjem holnap megy ki az allomasra fel 10-re igy el tudunk menni.
Talan gondotok van az elalvassal?
Mi is nyuglodunk. Kép Jazmin allandoan felall. Mivel ulni nem tud, igy csak az en segitsegemmel tud lefekudni. Ezt csinaljuk kb haromnegyed oraig, persze sir amikor lerakom. Jol kifarad, odaadom neki a maradek tapot kb fel 9 korul es elalszik nagy nehezen. Kulonben olyan edi, hogy felall halozsakban, es pont a tetejenel van a szaja. Ragja persze. Felig kijott a masik fogoja is Jazminnak.
amikor lili megtanult allni, o is felallt allandoan alvas helyett?

Eva,

en is akarok fogadni szulesznot. Bar az elso szulesemnel is nagyon aranyos volt a szuleszno, azert a dokimat megkerdezem, hogy o dolgozik-e valakivel, ha nem akkor megfogadom a multkorit.
Zsoka az aranyos, meg szerintem tapasztalt is. O is tartotta a szulesre felkeszito tanfolyamot.
Van nadrag szabasmintam, de csak sima gumis. Ha megtalalom elviszem.

Eniko,

nekunk pentek kivtelevel jo a tali.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Gabómamó! Ottfelejtettem a szabásmintákat Ildianyunál! Úgy emlékeztem, hogy beletettem a táskába, de nem! Remélem legközelebb is megkaphatom, de kérlek benneteket szóljatok rám, hogy tegyem elKép

Jó éjszakát mindenkinek!
Éva
vevike

Sziasztok!

Elolvastam a könyvet, be is vetettem. Elõször azt kellett megoldani, hogy ne aludjon el a cicin, valahogy sikerült. Utána jött a módszer. Háromszor kellett bemennem, de ahogy bementem, mindig felerõsödött a sírás. Végül 18 perc alatt elaludt. Rosszabbra számítottam. De a java még hátravan, nem tudom, mi lesz éjszaka.
Csak kicsit hiányzik most, hogy nem szopizva alszik el. Az annyira jó volt. De hát sajnos pontosan ránk illik az az eset, amikor a baba szopizva elalszik, és aztán hajnalban kel, mert a cici kell neki. Kép Most már akkor sosem fog hozzám bújva elaludni?
Na jó, tiszta hülye vagyok. Semmi sem jó. Nem baj, hátha alszok már egy jót.

Kár, hogy a többiek nem tudtak jönni.

Enikõ!
Nekünk úgy néz ki, akármikor jó.

Ildianyu
ildianyu

Éva!
Itt van nálunk a szabásminta, a köv. talira elviszem.
Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Hétfõn adtunk elõször Boginal banánt.Azóta minden nap egy picit többet kapott.Ma egy egészet megevett Kép Nagyon szereti! Ha 2x adnék neki naponta az sok lenne? Sajna már vége a barackszezonnak, csak alma van és ezért vezettük be a babánt. Almát naponat 2-3-at megeszik egy kis plazmakekszszel. Viszont aggódom kicsit, mert a babán is meg az alma is hasfogó.Félek nehogy ne tudjon, vagy csak nagy nehézségek közepette, kakilni. Hallottam, hogy egy kis frissen facsart narancslevet kell csöpögtetni a reszelt almára, hogy "kiegyenlítse" a hasfogóságot! Kép Na ezt jó megaszontam Kép Szerintetek nem lesz gond? Egyszer már adtam neki narancslevet, de fájt tõle a pocakja.Kép Igaz, hogy akkor többet adtam (1 kis üveges narancsitalt) most meg csak pár csöppre gondoltam! Mi a véleményetek?

Ildianyu:
Ha Lili mindig a cicin aludt el, akkor, hogy tetted be a kiságyba? És hogy büfizett? A Bogi ha -anno-, elaludt szopi közbe, amikor kicsit megmozdultam rögtön felébredt, és éber állapotában tettem ba a kiságyba! És közbe még büfizett is! Ti hogy csináljátok?
Egyébként mindenki babája szopizik még? Oké kivéve Gabómamót meg FAnitát no meg bennünket Kép?????????

Vevike:
Én csak ajánlani tudom a szülésznõ fogadást. Nekem nagyon jó volt, hogy fogadtam. Makoviczka Barbara volt a fogadott szülésznõm. Voltam ilyen szülés meginditáson és akkor õ volt ügyeletben.Elõtte már voltak rossz tapasztalataim 2 szülésznõvel is, az ezt megelõzõ szülésinditásokkor, de a Barbi anyira aranyos volt, hogy felkértem legyen a szülésznõm. Ez 2 nappal a szülés elõtt történt. Kép Mondta, hogy egy kicsit szabály ellenes, mert a 30. hét körülig le kell adnia a klinika igazgatójánál a "privát" szüléseket! De nem volt gond belõle. Amikor lementem a szülészetre az ügyeletes szülésznõ felhívta, hogy jöjjön be mert szülünk. 10 perc múlva ott volt és egész végig csak és kizárólag velem foglalkozott! Nagyon rendes volt, mindig mosolyog, beszélt hozzám egy hullámhosszon voltunk. De lehet, hogy azért mert olyan idõs mint én! '78-as! Olan furcsa volt magázni.Aztán megkért, hogy tegezõdjünk inkább, mert az személyesebbKép Nekem elég hosszú volt a szülésem, így nagyon-nagyon jól esett, hogy volt kire támaszkodnom! Lelkileg eszméletlen sokat segített! És amikor a csecsemõosztályon voltunk, minden nap ha ügyelt, bejött megnézett, hogy vagyunk, megmutatta hogy kell fejni, hogy kell helyesen mellretenni a babát...stb.És nem csak nekem segített, hanem a másik 2 kismamának is, akikkel egy szobában voltunk! Le a kalappal elõtte. Legközelebb is nála szeretnék majd szülni. Azóta is tarjuk a kapcsolatot, mindig érdeklõdik babóról, küldöm neki az smst hogy ha történik valami említésre méltó! Jövõ 7 szombaton is megyünk ba hozzáKép Akkor lesz nappalos Kép

Na megyek, mert ki kell vasalnom a holnapi lakodalmas ruháimat! Basszus reggel 10-kor indulunk itthonról! Hogy Bogi hogy fogja bírni? Nemtom. De 330 személyes sátoros Képlagzi lesz, és azt mondta a võlegény, hogy lesz egy gyereksátor is, meg az egész házukat átalakították bébi megõrzõvé Kép az egész piciknek. Jó ugye? Kép Na kíváncsi vagyok! Képzeljétek 2 évig tervezték, szervezték a lagzit, hogy minden tökéletes legyen!!! És a legborzasztóbb, hogy a vasárnapi rádiós szívküldi kivánságmûsorba, egész nap nekik küldték a nótákat, és a võlegény nagymamája annyira beleélte magát, hogy rosszul lett és most haldoklik! Kép Ez azért elég gáz! És most azért imádkoznak, meg ne haljon a lagzi elõtt.Bírja ki vasárnapig! Kép 90 éves Kép
na megyek készülni!

Csók
Enikõ

ceniko
Szeged

Szijasztok!

Öörület, hogy milyen hideg van! Lassan elö kell keresni a nagykabátot..

Enikö! Hanga még akkor volt éjszakai vizivó, amig csak tejpépet vacsizott. A májkrémek óta nem kér inni éjjelKép
Egyébként abban a májkrémben amit én adok neki nincsen nátrium glutanát.

Orsi! Tegnap voltam a madártelepen ami marostö mellett van. Láttam az utakat és a kocsibeállókat. Ez benne volt a telekárban?
Úgy irigykedek, olyan jó helyen van a telketek!!

Ildianyu! Olyan hangulatos a lakásotok! Majd én is szeretnék eccer plafonig érö könyvespolcot, az olyan jól néz ki.

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a véleményét a szülésznõvel kapcsolatban! Úgy látszik mindenki rá szavazKép Még azt nem tudom (bár már valaki írta), hogy a dokinak is tudnia kell róla, hogy te fogadtál ilyet? És hogy kell vele közölni? Nekem a Gellén János Prof. Dr. a nõgyógyászom és bár meg vagyok vele elégedve szakmailag, de azért tartok tõle! Vélemény?

Ildianyu!
Mikor Lilit leszoktattam a cicirõl nekem is nagyon hiányzott az a kis idõ együttlét, de meg lehet szokni, bár néha amikor hozzámbújik elalváskor még mindig eszembe jut, hogy nem voltam-e túl önzõKép Végül is ez az élet rendjeKép Tiszta buták vagyunk mi anyukák, nem!?Kép

Na üdv
Éva
vevike

Sziasztok!

Nálunk sem jobb az éjszakai helyzet, de egyelõre kivárok. Hétvégén úgysem leszünk itthon, aztán még egy hét, hogy visszazökkenjen az itthoni környezetbe. Végülis Cumi még csak 9 hónapos.

Enikõ,
Cumi a mai napig este cicin alszik el, akkor mikor már elengedi, felveszem, jó éjszakát kívánunk apukájának, kap tõle egy puszit, aztán viszem tovább a kiságyba. Berakom és durmol tovább. Néha még arra sem kel fel, hogy átviszem, puszi, berakom.
Szvsz, a pár csepp narancslé nem fogja kiegyenlíteni.
Egyébként miért akarsz 2x banánt adni Boginak? Hányszor eszik egy nap? A banánnal vigyázz, nagyon hízlal, ez nem vicc. Én úgy etetném, hogy reggel, este csak tápszer, tízórai kicsi gyümölcslé (pl. õszibarack, ami jó az emésztésre, kaki gondokra), ebédre fõzelék, uzsira gyümölcs.
HA veszel a boltba mélyhûtött gyümölcsöt az is jó. Barack, meggy. A körtét is megpróbálhatjátok, de elõször csak nagyon keveset adj neki, mert hasfájást okozhat. Ettõl is rendezõdhet a kaki. Esetleg azzal még puhíthatsz a dolgon, ha megpárolod és úgy turmixolod össze.

Ildianyu,
jó volt nálatok. Milyen aranyosak voltak a gyerkõcök!Kép

Évi,
nekem nem volt fogadott szülésznõm, de legközelebb biztos lesz. Zsókáról én is csak jókat tudok elmondani, tapasztalt, és õ a fõszülésznõ. (nem tudom hogy szokás mondani) Amíg én benn voltam, elég sokan megfordultak körülöttem, õ készített elõ, de amúgy én vmilyen Csillánál szültem. Nagyon, kedves aranyos volt, utána bejött meglátogatni, megnézni, hogy alakul a gátsebem.
Lili, mekkora ruhákat hord?

BAnita,
tegnap esti hozzászólásodat nem tudom elolvasni. Az új üzenetek között ott van, itt meg nincs.
Egyébként tegnapelõtt, mikor mentünk át a lámpánál, akkor láttalak benneteket. Csak mivel messze voltatok, nem voltam benne biztos. Jól nézel ki nagyon!Kép

Lányok, tegnap láttam az újságban okt-6-tól lesz ismét babaúszás Molnár Anna-féle. Mi megyünk, ha éppen Szegeden leszünk.

No, megyek pakolászni hétvégére. Mindenkinek kellemes pihenést, Enikõ jó mulatást!Kép

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Tegnap írtam egy levelet, de sajna' nem ment át. Beidegesedtem, és kikapcsoltam a gépet.
Érdeklõdtem hogy milyen volt a tali, hányan voltatok stb.

Ildianyu!
Hogy álltok az alvással?

Ágci!
Mi is kipróbáljuk hamarosan ezt a vasárnapi babaúszást!
(Köszi szépen a dícséretet!)

Lara!
Megkaptad végre a szüléstörténetet és a fényképet Bálintról?

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Na, ma este 11 perc volt. Ja, és tegnap este megint hányt sírás közben. Annyira sajnáltam. Úgy döntöttem, hogy leszoktatom arról is, hogy napközben csak babakocsiban hajlandó elaludni. Ez eddig jó volt, mert jó idõ volt, de most már hideg van, meg már sajna nincs idõm arra, hogy szinte az egész napot sétálással töltsem. De úgy látszik, ez is halad.

Enikõ!
Szerintem ne adj sokat banánból, mert egyrészt allergizálhat, másrészt székrekedést okoz. Én Lilinek most megpróbáltam narancslevet adni, de visszajött mind.
Hát simán betettem a kiságyába, nem ébredt fel, büfi sem volt. Ilyenkor már nem a kaja volt a lényeg, hanem csak a cicizés szerintem.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,

tegnap megtanult Jazmin az allasbol lehuppanni. Azt hittem majd leul, de nem. Vagy leterdel vagy felterdre ereszkedik tamaszkodva. Azert nem mindig sikerul, de legalabb nem kel a nyakaban lihegni.

Voltunk gasztroenterologian. Sok mindent nem mondtak. Atvizsgaljak a szekletet. Ajanlittak, hogy tomenyitsem a kajait, olajjal, tappal, szolocukorral. Ma is alig evett. Ja a tapot is lehet tomenyebbre keszitenem, meg masik tapot ajanlottak. Teljes tejtermekmentesseg. Legkozelebb megnezik nem liszterzekeny-e? Ennyi.

Ildianyu,

szegeny Lili remelem nem hany tobbet es sikeres lesz az altatas.
En is egyedul vagyok, a ferjem bulizik a munkahelyen.

Eniko,

Jazminnak megfogja a szekletet a banan nagyon, pedig o is szereti. Heti 1x adok kb, de akkor adok vagy szilvat vagy kortet aznap. Regebben nagyon pukizott Kép is tolr, de az mar elmult.

Most szabtam ki Jazminnak a kabatot, jo bo fazonu, de legalabb fer ala pulcsi. Mar ossze is ferceltem, csak nincs naracssarga cernam. Majd holnap veszek a Tescoban.

Eva,

en csak a nevet ismerem a dokidnak, miert tartasz tole????

Lara,

ugye hogy megszokta Hangu a kenyeret!!

Elkezdodott a Heti 7es !

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabómamó!

Nagyon ügyes már Jázmin! Kép Nemsokára majd megtanul leülni is. De szerintem már ez sem rossz.
Azt hittem, több mindent mond majd az a gaszroenterológus.

Hát, nem tudom, mi lesz ezzel az altatással. Délelõtt már nagyon megy, ma 2 perc alatt elaludt, de az este az szörnyû. Megrekedtünk 10 perc környékén. Pedig ezelõtt sosem volt gond az esti alvással. Ha még ébren tettem le, akkor is sírás nélkül elaludt. De amióta ezt a módszert csinálom, állandóan ordít szegénykém. Kép De legalább nem kel fel hajnalban cicizni. Mondjuk ha tényleg szopizna ilyenkor, nem lenne semmi gond, de az kicsit fárasztó, amikor fél 5-tõl 7-ig nyammog a cicin, elalszik, de ha kiesik, akkor ordít. Na, remélem, holnap már jobb lesz.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Ildianyu,
és hogy aludt Lili amúgy éjszaka? Hányx kelt fel?

Anita,
a tali szerintem jó volt, bár mi késõbb értünk oda. Olyan aranyosak ezek a gyerekek. És már Cumi sem csapott köztük szét.Kép Remélem azért ez jó irányba fog alakulni nála. Sokx rá szoktunk szólni, ha orr lecibálásással vagy "arcmasszázzsal" fejezi ki a szeretetét, de szvsz még nem tudja annyira kordinálni magát. Szerintetek mit lehetne még tenni ennek érdekében? Volt vki hasonló cipõben nagyobb gyerekesek? Van vmi ötletetek?

Képzeljétek el, milyen édi volt a kicsi. Otthopn votunk a nagyszülõknél, szombaton anyukámék szülinapja volt. Velünk a nagyasztalnál, rendes széken ülve ette Cumika a srépát, husit a levesbõl. Meg kellett zabálni. Picire összevágtam neki, odaraktuk elé, õ meg felcsippegette. Ma már a tízórait is így kapta, ebédre szopi után is evett uezt, és vacsira sonkát vajas zsemlét. Egyre ügyesebb.KépKépKép
Egyébként -természetesen- mindenki el volt tõle ragadtatva, hogy milyen aranyos!

Lara,
a mozgással kapcs, még annyit, nekem szent meggyõzõdésem, hogy azok a gyermekek, akik sokat mozognak, majd késõbb versenyszerûen sportolnak, sokkal több mindent bírnak lelkileg, fizikailag. Mivel a szervezetben minden mindennel összefügg, nagyon fontos a jó kondíció a megfelelõ teljesítményhez. Természetesen vannak olyanok, akik sport, mozgás nélkül is nagy dolgokat tudnak véghez vinni, de ha még intenzíven sportolnáénak is, még több mindent tudnának, vagy egyszerûen gyorsabban célba érnének. Biztos vagyok benne, hogy semmi félnivalód nincs Hangababát illetõen. Foglalkozzatok vele sokat, de nem kell túlzásba vinni, ha nagyobb lesz, kell hogy eleget mozogjon, szaladgáljon, labdázzon (nagyon fontos!) és majd kialakul. Aztán mikor már le tudsz vele ülni, rajzoljatok sokat, gyurmázás, gyöngyfûzés, különféle kézmûves dolgok készítése(nagyon egyszerû dolgokból lehet kihozni jópofa munkákat) mind-mind hozzásegít az egészséges fejlõdéshez.
Ha gondolod(játok) mikor legközelebb nálunk lesz a tali mutatok néhányat.

Enikõ névnapod alkalmából sok boldogságot kívánok!Kép

Most eldugulok,
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

Ildianyu,

mi is szenvedunk az alvassal. De ma teljesen kikeszultem. Jazmin orditott meg nyuszogott, hisztizett egesz nap. Persze enni is alig akart. lehet, hogy a foga jon? Agci te azt mondtad mintha felul is jonne? En nem lattam. Remelem emiatt ilyen. Ma mar en is sirtam.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Ágci: Köszi a jókívánságokat! Ügyes ez a Cumi fiú, nem véletlenül vannak tõle elájulva nagyszülõk Kép

Gabómamó: Remélem hamar túl lesztek a nyûgös korszakon. Boginál kb 1 hétig tartott a fogzás miatti kínszenvedés. Egyelõre- de anyu szerint a fölsõ fogacskák nem sokkal az alsók után kezdenek kibújni! Kitartás!! Egyébként kibújt már valamelyik alsó, vagy csak látszik, hogy van ott valami????? Gratula a lehuppanáshoz Kép Ügyiiiii!! KépKép

Tali ügyben annyit szeretnék mondani, hogy szerdán megyünk át Szegedre délután, aznap nem jó, csütörtökön bevásárolni megyünk csempéket meg fürdõszobakellékeket, mert lakásfelújítás lesz anyuéknál, úgyhogy a péntek lenne jó, de mivel Gabómamó akkor nem tud jönni,a 7 vége meg a családé, mi lenne, ha áttennénk következõ 7 elejére a talit.Pl hétfõre! Szóval mit szóltok a következõ hétfõhöz? Vagy kedd?

A lagzi Isteni volt! Reggel 7re értünk haza! Kép Jót táncoltunk! A Józsival nagyon jót lehet mulatni Kép A kaja meg valami fenséges volt! Máktortát vittünk. Itt az a szokás, hogy minden vendég-család- visz magával tortát a lagziba, vacsi után a pincérek kihordják, minden család eszik a saját tortájából, majd ami megmarad hazahozzák. Így most 1 hétig mák tortát fogunk enniKép

Na megyek fõzni.
Sziasztok!
Enikõ

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikõ!

Tali ügyben én nagyon örülök a változásnak! Épp ma derült ki, hogy csütörtök délelõtt dolgunk van, úgyhogy nekünk nagyon jó lenne ha jövõ hét elején lenne a tali!

Sziasztok, megyek túrógombócot fõzni Beninek!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Nem fogjátok elhinni! Lili ma egy mukk nélkül elaludt. Igaz, amikor mutattam neki, hogy az ex-kedvenc macikája, aki most az alvótársa, lefekszik az ágyba, akkor lefelé görbült a szája, de utána már semmi gond nem volt. Remélem, ez így marad egész éjszaka.

Ágci!
Megírod majd, melyik "Labello" való a babóknak?

Lara!
Van a Gyermekek: Nem alszik! topic-ban egy anyuka, akinek éjjel megiszik a babája 2X3 dl gyümölcslevet. Szerintem örülne, ha leírnád, hogy csináltad Hangával a leszoktatást.

Enikõ!
Nekünk a kedd nem jó.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!
Na, a 85. újságban végre megtaláltam a szeles kérdéseket:
bebe young care (ezt tegnap láttuk is), ill. a Chicconak is van. Szerintem azt itt Szegeden nem lehet kapni.
Aztán Bübchen: Wind&Wetter, Haut Balsam, Spezial Wundschutz creme,
Baby Bruin arckrém.
Ajánlja még a hintõport is.
Majd este jelentkezem, de tegnap hamar lefeküdtem.

Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Akkor mit szóltok a jövõ hét hétfõhöz tali ügyben. Az jó mindenkinek?
Puszi
Enikõ

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?