Szia Aniko,
Sok tanacsot nem tudok adni, mert nekem Andris az elso babam, de azert leirom a tapasztalataimat.
Nehezen birjuk a meleget... Nappal altalaban csak egy body van rajta, 27 fok van a lakasban. Neha egy zoknit is raadok, de lehet, hogy ez nem is kellene. Vagy egy kising es csak a pelus.
En a legkozelebbi babamnal nem fogom megtartani azt a tanacsot, hogy minden ruhabol csak keveset venni, mert igy minden nap megy a mosogep! Borzen szuper, ujszeru ruhakat vettem, es ugy, hogyha a kovetkezo kislany lesz, amit nagyon remelek, akkor o is fogja tudni hasznalni. Persze lehet setalni menni, mi mar 2 hetesen mentunk! Nekem is nagyon jot tett, hogy vegre kimozdulhattam a lakasbol. Setara amikor sut meg a nap mindig viszek egy plusz pelust, azzal letakarom a kis labat, nehogy megsusse a nap. De ha kesobb megyunk 5-6 kozott akkor mar igazabol nem kell. Mondjuk ebben a nagy kanikulaban nem mentunk ki, csak este 7-8 kozott az udvarra. Mi zoldovezetben lakunk szerencsere. Ha lenne egy olyan agyiko, amit ki lehetne tenni, akkor egesz delutan kint lehetne, de a babakocsiban nem szeretnem kint hagyni egyedul.
Aludni egy rovidujju body+ egy ujjatlan vekony anyagu halozsak van rajta, de mi nyitva hagyjuk nala is az ablakot. Azert a halozsak, mert azt nem tudja lerugni magarol. Az a lenyeg, hogy nem a kezet, hanem a karjat kell ellenorizni, hogy nem hult-e nagyon ki. A kis kezuk altalaban sokkal huvosebb, mint a tobbi testreszuk.
A korhazban nem tudom, hogy mit szolnak a pizsamahoz, bennem fel sem merult, nem szeretem.
Nagyon rendesek a dokik, a szulesznok, a csecsemosok. Neked ki az orvosod?
Van itt a babaneten egy masik forumtema: gyermekek/magzatok kor szerint, ott a
2006. nyari kisbabak forumban is nagyon sok kedves lany van, sok segitseget kaphatsz toluk is. Tobbet mint tolem, sokuk tapasztaltabb, mint en.
Udv: Macsek