Sziasztok!
Biztosan van szereoe a hajlamnak, de nem csak annak. Nálam a következõ történt: Az elsõ babával a Milupa krémet használtam hasra, combra, mellre, kb. a 10. héttõl. Naponta egyszer (este) használva úgy egy hónapig elég egy tubus. A pocimon és a combomon nem is lett egy csík sem, de mivel nem hallgattam a használati utasításra, és a szülés után már nem kenegettem magam, a mellem bizony csíkos lett a tejbelövelléskor. Gondolhatjátok, a guta majd meg ütött...
A második terhességnél ismét a Milupát használtam, és az utolsó elõtti hétig nem is volt semmi, akkor azonban a bõröm nem bírta tovább és a köldököm körül 3 pici csíkban berepedt. Hozzáteszem, hogy másodszorra sokkal nagyobb pocim volt, kb. a hatodik hónapban volt akkora mint elõször a szüléskor.
A tanulság amit levontam: Valószinûleg hajlamos lehetek a csíkosodásra, és ha nem kentem volna nem úszom meg ennyivel. A Milupa szerintem nem olyan drága, legalábbis én 2001-ben 860 ft-ért vettem a DM-ben. Tehát, ha azt vesszük, hjogy 6-7 hónapig kell kenni, az mondjuk 7 tubus, tavalyi áron 6020 ft összesen. Ennyit nekem feltétlenül megért, a férjemnek meg pláne
Különben lehet kapni a DM-ben, a Rossmanban és gyógyszertárban is, az áruk eltérõ, a DM-ben a legolcsóbb. Ja, és a Bababörzén is árulta a Milupa, ha jól emlékszem kb.20 ft-al olcsóbban.
Még egy: a barátnõm az elsõ babával nem kente, és rettenetesen csíkos lett. Úgy gondolta, hogy ennél rosszabb nem lehet, és a másodiknál sem kente. Hát csalódnia kellett: sokkal rosszabb lett.
Én minden kismamának azt tanácsolnám, hogy ne ezen spóroljon, mert egy esetleges plasztikai mûtét késõbb sokkal többe kerül. Vagy maradunk csíkosak, és szégyenkezünk a strandon ?
Anyuci