Szia Andi,
de jó, hogy válaszoltál. Már azt hittem nem jár erre senki és kezdtem volna más "csatornát" keresni.
Nálunk annyiban más, hogy a lányom csak jövőre kezdi az ovit, pont amikor jönne a kicsi, de ha tovább várok, akkor meg a nagy kezdi a sulit, az is gáz, biztos hogy olyankor jobban oda kell figyelni rájuk.
Visszamenni dolgozni nem akarok, annak is örülök, hogy eddig nem rúgtak ki (persze tudom hogy nem tehetik, de biztos elegük van belőlem, hogy évek óta nem számíthatnak rám, sőt táppénzen is voltam sokáig, szóval az nem megy) Másik munkahelyet meg mire találok (kb. fél év) addigra meg már jöhetne is a harmadik... Jó neked, hogy a munkahelyed ilyen toleráns. Nagy cég? vagy közalkalmazotti?
Azon is sokat rágódom én is, hogy hiába egyre nagyobbak, egyre nehezebb velük. Egyre többet rosszalkodnak, adják egymás alá a lovat. Ezenkívül ahhoz elég nagy köztük a korkülönbség, hogy más igényeik legyenek. És ha itt lenne egy harmadik gyerek, akinek megint teljesen más napirendje/"program"igénye lenne?
Hú, az tényleg gáz, hogy kinyílt a méhszájad.
Ehhez nem tudok mit szólni, szerencsére én nem véreztem és nem nyíltam, "csak" görcsöltem, de az valahogy nem olyan félelmetes. Mindenki mondta hogy vigyázzak magamra. Hogyan? ha a gyerek után is nekem kell rohangászni meg "veszekedni vele" egész nap, meg házimunkát se csinálja meg senki más?
Az építkezésen is túl vagyunk szerencsére. Nem tudom olvasol-e Kismamát, de a májusi számban leírta egy anyuka a harmadik gyerek születése utáni 6 hetet. (náluk is pont ilyen korú gyerekek voltak) És ezalatt házat vettek maguknak és 2x költözködtek!!! Na ezt azért nem kívánom magunknak. Ti hogy álltok az építkezéssel? Mikor fogtok beköltözni? Lehet, hogy azt még megvárnám a Te helyedben.
Valahogy az ember élvezni is szeretné az életet, nem? Hát azt nem is merem mondani, hogy én igazából szeretem a csendet, a nyugalmat, a rendet és a tisztaságot. Mindenképpen választanom kell, nemde?
Neked mi a véleményed a "középső gyerek szindrómáról" és a "kirekesztett harmadikról"?
Ha időd engedi írj, szívesen olvasom.
Üdv, Nyáriorgona