Sziasztok!
Most alszanak a gyerekek, úgyhogy gyorsan írok, ki tudja mi lesz később.
Már olyan régen írtam, de látom, nem volt olyan nagy élet itt azóta.
Megvagyunk, egyben vagyunk, csak kicsit felborul az eddigi "rend". Kezdődött ugye pénteken, amikor szinte nulla alvással és extra nyügivel zártuk a napot. Ráadásul nem 6-ig kellett kihúznom, mert apának dolga akadt, kb. 9 körül láttam először. Úgyhogy pluszban egyedül fürdettem, etettem, de a kaján már alvás volt. Szombaton sem vitték túlzásba az alvást. Vasárnap megkaptuk az oltást, nagyon jó babák voltak, akkor volt csak kicsi sírás, mikor szúrtak. Szerencsére se láz, se semmi nem volt, most már talán nem is lesz. A mérés szerint már csak 6 dkg közük a különbség, pedig volt fél kg is. Marci most nem gyarapodott sokat, kb. 60 dkg-ot, gondolom lemozogja.
Már Flórának is megy a hasról hátra, és kúszni próbál. Aranyos, ahogy a fenekét emeli, és a lábával löki magát, csak a keze még nem segít be. Így nem halad.
Tegnap megint sikerült szinte nullát aludni, este már a hajam téptem. Az nem lenne baj, hogy nem alszanak, de mellé még megy az üvöltés is. A foguk nem lehet, nem érzek, látok semmit, és igazság szerint nem is várom. Nekünk apával is kb. 9 hónaposan jött az első, gondolom nekik sem lesz másképp.
Kiváncsi leszek a mai napra. Most az a divat, hogy reggel esznek, aztán visszaalszanak, mint most is, aztán délután max. egy kis alvás még. A vacsin meg már olyan fáradtak, hogy bealszanak a kaján. Tegnap is már fél 9-kor aludtak, én is kidőltem 9-kor.
Na, jó hosszú lett a helyzetjelentésem.
Nálunk is vészesen megcsappant a ruhatár. Amíg jó idő volt, rendesen kinőtték a hosszú ujjú, melegebb ruhákat. Lassan bevásárlókörútra kell indulnunk.
Mosás: én Cloroxba áztatom a foltos ruhákat (fehér ruháknak valóba, mert én sehol nem találok színesekhez valót) éppen csak annyi ideig, amíg a folt eltűnik. Aztán mosom a többi ruhával a gépben.
Oltás: mi csak a kötelezőket kaptuk, az agyhártyagyulladás ellenin gondolkoztunk, de aztán elmaradt. Majd rákérdezek, hogy mikor lehet még, esetleg azt kérni fogjuk. Bárányhimlőset én nem akarok, főleg hogy Flóra elvileg már át is esett rajta. Inkább kapják meg ovisan, mint felnőtt korban több veszéllyel.
Márti!
Kipróbáltátok a csőrös poharat? Bevált?
Mi volt a természetgyógyásznál?
Úgy látom, lassan vízipisztolygyűjteményetek lesz.
Nagyon jók a sztorik, amiket mesélsz a kis családodról! Olyan jókat mosolygok rajtuk!
Puszi Szonónak az ügyes szobatisztaságért!!!
Ügyes voltál, hogy ennyiért találtál ruhákat a gyerekeknek. Nekem is körbe kéne nézntem! Persze Auchan kilőve.
Edit!
Örülök, hogy lassan rendeződnek a dolgok felétek. Tényleg fura, hogy a dokitoknak nem jutott eszébe a vashiány. Mi kb. 2 hetes koruk óta adjuk nekik a vasat, akkor Marcit fehérnek látta a doktornőnk, így megelőzés gyanánt mindkettőjüknek írt fel. A kórházba kerüléskor szép volt a véreredményük, de azóta is kapják a Maltofert. A dokink szerint ártani nem árt, inkább kapják, minthogy vashiányosak lehetnek. Most is napi 8 cseppet adok nekik.
Zsuzsi!
Mi újság Szandival? Orra, pöttyök? Te pöttyeid? Darazsak?
Nagyon ügyes lánykád van hallod, hogy már pörög-forog! Gratula hozzá!
Agica1119!
Megnéztem a képeket, nagyon szép kislány Nellike!
Zsuzsófi!
Lassan költöztök? Hogy állsz a pakolással? Izgi lehet, én is akarok költözni!
Julcsi!
Örülök, hogy jól sikerült a hétvégétek, mégha kicsit előbb haza is kellett jönni. Nagy-nagy gratula az első fogacskához! Talán a többi már könnyebben jön. Kíváncsi leszek, hogy mennyire növesztgetnek majd a csajaid egyszerre.
Gwini!
Mi volt a bajod? Már rendben vagy?
Én friss gyümölccsel kezdtem a hozzátápit, de kb. 3 naponta adok nekik üvegeset is, hogy azt is megismerjék. Kerülhetek olyan helyzetbe, hogy nem tudok frisset adni, szeretném, hogy akkor az üvegeset is elfogadják.
Gabek, Barbi, Timi?