Sziasztok Drága Csajócáim!!!!
ITTHON!!!!!! Három napig, aztán pénteken folytatjuk a tengeren.
Most nem írok részletes beszámolót, de az EKE tábort kihagytuk, mert esőre állt.
Beebeey!
Hát igen, Pádis! Ez az a hely, amelyre azt írtad minden évbe visszamentek. Mi is visszamegyünk jövőre!!!! Muszáj, mert nem jutottunk be a Csodavár belsejébe, annyit esett, hogy a nyílás szinte megközelíthetetlen volt. És nem láttuk az elveszett világot sem. Vissza kell menni, nincs mese!!!!
Kandika!
Köszike a privit, de azt is csak most sikerült elolvasni!
Élveztem a stilust, ahogy megfogalmaztad a mondanivalódat.
Eddig valahányszor teszteltél, azt mondtad, hogy nem érzel semmit, most viszont poci görcs, cici fájás és minden földi nyalánkság. Hát nagyon várom ezt : +++
Vöcsök!
Jó nyaralást!
Csakegy!
Neked is, és hatalmas gratula a szívdobogáshoz
A pötty, már nem pötty! Szigorúam JÓL ÉREZNI MAGAD!!!
MAGATOKAT!!!
Hogy miért nőtt ilyen sokat a babó? A férjed is nagy mit szeretnél, csöppséget??? Hát nem.
Óriásbébi lesz
A te csöppinke szervezetedben.
Süllyedés WE, WGR (mindkettő ezt jelzi). Egyes laborok 13, mások akár 20at is elfogadnak normális felső határnak. De a papíron rajta szokott lenni a normál érték.
Rejoka!
Én is végigolvatam a csajok termését, hát nem volt semmi, már lassan nem tudtam kivel mi van. De bocsássátok meg nekem, jegyzeteltem egy kicsit
Hát az aktív pihenés meghozta nem várt " gyümölcsét". De ez a baba bennmarad. Még amig kell.
Lara!
Ha Rambóka ajál valakinek dokit, akkor csak jó lehet.
Biztos a gyógyszer
Szyszqo!
Már nagyon keveset vagy!
Igen sokat dolgozol, nem tesz ez jót a net függőségednek!!!
A függőség róvására megy
Gyere a talira!
Zsizsik!
Mindig nagyon nehéz visszarázódni szabi után (én csak augusztus 1-től megyek vissza melózni, ugyhigy még mindig jól érzem magam, ma jó sokáig leszek net közelben
).
Kapj be egy negyed metformint!!! Nem árt csak használ. Ez döbbenet, hogy még mindig semmi! Hogy ez a doki ennyire következetlen legyen??? Ki szólt rá??? Megáll az eszem! (Rejoka szerint a fallos kivan!)
Csillagfény!
Hol teremnek ilyen csodálatos főnökök, ne panaszkodjak, nekem sem rossz. De ha bejelentem egyszer a terhességem, hát csuklani fog!
A Callanatics torna tényleg nagyon jó! Én is csináltam. Csak óvatosan vele, mert porckorongsérvet okozhat!
Ha túlzásba viszik és helytelenül csinálják. És én nem tartom "lájtos" tornának. Szerintem szadizza rendesen az ember lányát.
Rambóka!
Számolj be jó részletesen a baba cuccokról.
Úúúúgy élvezem olvasni. Ja és a soraidat is. Káma szunya. Beszarás, úgy röhögtem.
Babancs!
Végre megvan a már általunk rég tudott diagnózisod.
Attól még a béta blokkolót nyugodtan lehet szedni, mindaddig amig nem normalizálódnak a pajzsmirigyértékeid.
AZon, hogy a betegek ellopják a ventillátort jót röhögtem
de ez tényleg így van, sőt volt már olyan, hogy tvét is loptak.
m de nem mindig a betegek, inkább a bekoslató idegenek. Ésa betegek cuccait is ellopják.
Sajnos
A feltett görbég kamra fibrillációra hasonlított ezen is jót nevettem.
.
Mi az hogy a háziorvosod csak úgy leállítja a Metformint. A M nem okoz hypoglikémiát, pont azért, mert nem az inzulin elválasztásra hat. Hanem a bélben gátolja a cukor felszívódását és a periférián serkenti az inzulin munkáját. Csökkenti az IRt. NEM HÍPOGLIKEMIZÁL!!!!!! Itt a topikban azok a lányok, akik időnként rendesen behipoztak a metformin szedése óta NEM!!!
Espero!
Te is jól megnevetettél a fehérfajanszbudháddal
Még a könnyem is csorgott.
A gyereked táncoslány lesz
Az tutti!!! De miaz hogy nincs papír???
Gabika!
Visszamentél dolgozni???? Megőrülök!!!! Ha nem bírod, azonnal írsad ki magad táppénzre!!! De azonnal!!!!
A főnök látványa már eleve táppénzre ad okot!
Felicía!
Az ájulós történeted nagyon izgalmas! De túl kell élni!!!:)
Az inzulint nem a hipofizis irányítja, hanem a hasnyálmirigy béta sejtjei termelik, annak függvényében, hogy milyen magas a vércukor szint. A többi mind úgy van, ahogy mondtad.
Backa!
Nahát, körmendi kecske!!!
Ez volzt a hahótázásom fénypontja.
Nekem is van álszörzetem, pofa, arc, mellbimbó, belsőcomb, meg egyebek. Talán amióta szedem a metformint, mintha ritkábban kellene szörtelenítsek, de nem esküszöm meg rá. A pattanásaim eltüntek.
Anita!
Üdv köztünk.
Olvasván a soraidat! Hát kedvet kaptunk franciaországhoz!
A párom már azon gondolkodott, hogy még milyen szavara emlékszik
Norka!
Szívesen vállalom a szereplést a cikkedben, de arc-név nélkül, mert nem szeretném ha a főnököm megtudná.
Szóval, vita gerjedt! Elmenni vagy nem elmenni!!!
Mi már egyszer összeszedtük a motyót és átléptünk egy határt!
És amint a párom szakvizsgája meglesz (ortopéd trauma) mentünk tovább. De azonnal. Minden napunkat tudatosan építjük, hogy el tudjunk menni!!! (ha 3 éven belül nem változik meg az egész)
Pedig van összehasonlítási alapunk. Látjuk, hogy itt jobb az élet, mint Romániában. Sokkal jobb.
A román állam nem kérte vissza a pénzt a tanítattásért. Nem tudom, hogy lehet e erre egyáltalán törvényt hozni! Mert szabadság jogaidban korlátoznának. (ott egy kezdő orvos fizetése kb 20 ezer ft. ebből az albérletedet nem tudod kifizetni, csak akkor tudsz megélni, ha a szülők segítenek). És azon túl, hogy ne haljunk éhen, szerettük volna ha végre nem betüzik a nevünket, és nem írják el, mert kurva nehéz a K betű, és a párom nevében az LY , hogy ne gyomorgörccsel menjek a hivatalokba, hogy már megint kiszúrják, hogy magyar vagyok. Sorolhatnám... Szerettük volna ha majd a gyerekünk is magyar lesz. Ha már nekünk sikerült az maradni..... A magyar értelmiség lassan elszivárog magyarországra, aztán az állampolgárság után tovább megy. Mert román útlevéllel úgy beszélnek veled a nyugati határokon mint kapca marcival. (ettől mindig ökölbe szorúl a kezem és nyugtatom magam, hogy nem nekem szól, hanem az útlevelemnek.
Mi is lehúzzuk itt a hat évet. És nagyon sok pénzt fizettünk(fél milliós nagyságrendre gondolok-papírok fordítása is benne van) a magyar államnak, hogy honosíthassuk a diplománkat, hogy egyáltalán megengedjék, hogy orvosként dolgozhassunk(a vizsgáról már nem is beszélve). Pedig a háttérben rengeteg könnyítő intézkedéseket hoznak, hogy minél több határontúli bekerüljön a szakosodási rendszerbe. Mert olyan szintű az orvos hiány. De ahogy mi a párommal nem maradunk itt, úgy más határontúli magyar sem fog itt maradni. Ha már egyszer elhagyta szülőhazáját, akkor elmegy oda ahol igazán jól tud élni.
Romániában hazátlan bozgor az erdélyi magyar
, itt sokan románoknak titulálnak minket
(én még nem tapasztaltam szemtől szembe!!) , hát el kö menni Pl Francia országba
és ott majd bevándorolt kelet európai leszel. Éppenséggel magyar!!!
Magyarnak lenni nem olyan nagy büszkeség (főleg amióta Honatyáink ország világ előtt tagadták meg határontúli magyarjaikat) bár asszem amíg élek, minden egyes alkalommal, amikor a Himnuszt éneklem a gombóc ott lesz a torkomban. De elmegyünk. Tovább megyünk.
OLyan szinten homály fedi az eü sorsát, hogy az a minket oktató szakemberek sem tudják. Valami lesz. De nekem nincs szükségem erre az életformára.
A traumatológusok átlag életkora MOn 52 év. A párom most 30. Elmegyünk.
Voltam egy két hetes képzésen BPen. Nem biztattak. Csak annyit mondtak, hogy évről évre rosszabbra számítsunk.
180an voltunk ezen a képzésen. Amikor megkérdezték tőlünk, hogy ki szeretne menni külföldre dolgozni és csak az emelje fel a kezét, akinek már nagyjából megvan a helye, célja. Fele felemelte a kezét (én nem, mert még nincs meg a konkrét helyem). Ezek mind pályakezdő orvosok. De nem is ez a szomorú, hanem az hogy OSZTÁLYVEZETŐK mennek el és elszippantáj a volt osztályukon lévő szakorvosokat maguk mellé.
Népvándorlás mindig is volt. És mindig keletről nyugatra történt. Ezt a mi töri szakois tanárnőnk tudja a legjobban.
Az EU unió megint esélyt ad. Mindenkinek!!!!
Én itt most csak a dokikról beszéltem, mert ezt látom, ebben vagyok benne. De a szakmunkások is mennek. Mert Anglia, Franciaország tud valamit, hogy beengedi a bevándorlókat. Ezek mind adó fizetők lesznek és biztosítják a nyugdíjukat.
Bocs, hogy ennyire OFF voltam. Sokat gondolkodtam, hogy ezt kiírhatom e magamból. De most jött. Nem kell le reagálni, nem azzal a céllal írtam.
Norka!
Ha ezzel a témával komolyan akarsz foglalkozni , talán fogok tudni segíteni, de majd priviben megbeszéljük.
Mégegyszer bocs Mindenkitől, hogy ezzzel fárasztottalak benneteket!