Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Új tag vagyok itt a babanet-en. Már több fórumot nézegettem, de ez tetszett a legjobban. Láttam, hogy sokan közületek már kenik-vágják a hőmérőzéssel kapcsolatos dolgokat. Mi is szeretnénk babát a párommal, harmadik hónapja próbálkozunk. Ebben a hónapban kezdtem el hőmérőzni, de van egy dolog, ami nem teljesen egyértelmű számomra. Azt olvastam, hogy az ébredési hőmérsékletet kell mérni, csak azt nem tudom mi van akkor, ha én általában megébredek egyszer 6-7 óra között (megyek WC-re), majd visszaalszom és kelek kb. 8-9 között rendesen. Más is van vagy volt ilyen helyzetben közületek? Előre is köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni, hogy most akkor melyik a hiteles adat, mert azt már észrevettem, hogy 3-4 tized fok eltérés is lehet a két mért adat között.
Ja és még egyet szeretnék kérdezni. Hogyan lehet ide ilyen klassz táblázatba felrakni az adatokat?
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Üdv: Bubesz :)
bubesz

Bubesz,
én is így vagyok, 6 körül felébredek pisilni. Elötte mérj hőt, utána menj pisilni és aludj amennyi jólesik utána, de az már nem lesz hiteles adat.
A klassz táblázat a fertilityfriend és wunschkinder oldalakon vannak, válogass aszerint milyen nyelven beszélsz egy kicsit. Csak regisztrálnod kell, és már csinálhatod is a táblákat :)
Szorítok neked! :)
Vendég

Szia Áfonya!
Köszike, nagyon rendes vagy, hogy egyből írtál nekem! :D Azon gondolkodtam viszont még el, hogy most a korábbi mérés alapján csak 36.8- ra ment fel a hőm, a későbbi mérésnél, pedig 37.1- re, ja és ez két nap egymás után így volt, szóval még nem teljesen értem ezeket az adatokat. Talán majd a következő hónapban már okosabb leszek.
Valami magyar nyelvű oldalt nem tudsz esetleg? Köszi!!
bubesz

Tudtommal nincs magyar nyelvű görberajzolós oldal :(
De ezekkel is elboldogulsz hidd el! Próbáld meg! :)
Így értékeket hiába írsz, a folyamatot kéne látni. Az értékek nem fontosak, az értékek egymás utáni változása (maga a görbe) a döntő. Hiába változott egy hő pl 36,8-ról 37-re, az nem peteérős ugrás. De ha 36,3-ról ugrik 36,7-re az már lehet az, pedig maga az érték alacsonyabb. Remélem nem vagyok nagyon ködös. :)
Vendég

Malacka, ne keseredj még el, ebből még akármi is lehet.

Áfi, kókusz én is beszállok a nagy közös tesztelésbe, ha addig meg nem látogat meg a miki :)
bodzi

Milyen jó csajok, grupi teszt! Kár, hogy én nem tudok beszállni!

Mazsola fel a fejjel, lehet, hogy holnapra szebb lesz a világ, és feljebb kúszik a hőmérő is mutatója is :D !

Bubesz, üdv ebben a topicban. Először is sajna én is, hogy nincs magyar nyelvű görbeipar, valaki szerkeszthetne már ilyet is. De biztos ügyi leszel, itt mindenki rájött a görbefortélyokra, neked is menni fog. Hadd lássuk azt a hőgrafikont! Amúgy sok sikert!

Cupp mindenkinek :wink:
Vendég

Lányok! A közös tesztelésbe én is beszállnék, ha esetleg várnátok jövő hét péntekig :roll:

Bubesz,
üdv itt :lol:
Nem az értékeid számítanak, ahogy korábban Áfi írta, hanem a görbe formája számít. Az első felkelés előtti értékeid a mérvadóak szerintem is.
A görbémet tegnap a fertilityfriend oldalon csináltam meg és én például soha nem tanultam angolul, mégis elég egyszerű volt és ment. Szerintem próbáld meg! Először regisztrálni kell, utána kapsz egy jelszót az e-mailedre, azzal tudsz belépni és onnan, ha esetleg tényleg nem megy, akkor itt tudunk segíteni.
Igyekezz, mert kiváncsi vagyok a görbédre. :)
szerika

Most néztem meg és lehet, hogy a helyetekben én se várnék péntekig, pedig csak két nap választ el bennünket a mensinktől.
Jövő szerdán kéne megjönnie, ha nem jön meg, akkor pénteken tesztelek, hamarabb nem merek...
szerika

szerika,eredetileg én is a pénteket néztem ki, úgyhogy megvárlak :) (remélem legalábbis)
bodzi

Jujjj de jó Bodzi, hogy megvársz, örülök nagyon :D
Addig meg imádkozzunk, hogy ne jöjjön meg.
szerika

Drága csajok!

Annyira azért nem vagyok ám elkeseredve, de köszi a vígasztalást.

Most szöktem meg anyósom karmaiból, és úgy netezek, hogy fülemen a fejhallgató, mert különben megint "elkap"! Na, nem olyan vészes a dolog, végülis jót dumálunk, csak nem veszi észre magát, és nem vesz akkora levegőt, hogy ki tudjak szökni a nappaliból. :D

...lehet, hogy még én is beszállok a gruppentesztbe?

Üdv Bubesz!
Kívánom, hogy hamarosan nőljön a pocidon is egy bubesz!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Én most regisztráltam, és gondoltam, csatlakozok közétek! Nekem ma jött meg a mensim, és most szeretnék elkezdeni hőmérőzni. Még soha nem csináltam, ezért majd szeretnék segítséget kérni tőletek :? . Látom, már írtatok hasznos tanácsokat Bubesznak. Egyébként nekem már van egy 22 hónapos kisfiam, és 8 hónapja vágtunk bele az új babaproject-be. :)
miniliza

Szia Miniliza!

A hőmérőzés szabályait by Áfonya a másik hőmérősön az utolsó hozzászólásban Melcsi által bekopizva megtalálod.
(Csak azért kontárkodtam bele, mert úgy látom, most ők relaxálnak)

Kérdezz, ha tudok segítek!

Kép
zölddisznó

Néked is üdv Miniliza, úgy tűnik az elmúlt 2 nap az újonnan csatlakozóké :) Ha kérdezel, nem értesz valamit írd csak le, itt rengeteg vérprofi hőmérőzős lányka van, segítünk. :)
Coca,
relax, mi? :? Mosogattam. Nem és nem értem honnan ennyi csetres! :evil:
Vendég

Áfika!

Hát a mosogatás is egyféle kikapcsolódás :wink:

Na, amíg csöpögnek az edények jól megszakértjük Minilizát, jó?

Kép
zölddisznó

Coca,
gyere nyaralni hozzánk, nálunk aztán kikapcsolódhatsz! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne: nagyon hülye vagyok a némethez is, az angolhoz meg pláne :oops: , hogyan lehet regisztrálni a Fertility-n, ill. a Wunschkinderen? Segítségeteket előre is köszi!

MiniLiza
miniliza

Miniliza!
Én csak az angol nyelvűben tudnék segíteni. Várjunk német nyelvű segítséget, vagy csapjunk a lecsóba?
Nincs MSN-ed?

Kép
zölddisznó

Fertility:
Ha az oldal megvan, középen a felirat: "JOIN NOW ITS FREE!" arra katt, utána középen: "FREE MEMBERSHIP REGISTRATION" felirat alatt a nickneved (gondolom Miniliza) és az email címed kell megadnod. utána NEXT. Valószínűleg kapsz az email címedre egy jelszót vagy linket, azzal tudsz majd belépni. Remélem boldogulsz! :)
Vendég

Malacka!

Teljesen mindegy, melyikbe vágunk bele. Van MSN-em, az üzim alján elvileg ott kell lennie.
miniliza

Bocsi Coca, mikor elkezdtem írni még nem láttam az üzeneted, nem akarok ám bunkó lenni :oops:
Jó bajlódást MSNen :D
Vendég

Tedd azt, amit Áfi írt, és ha elakadsz, versengünk kegyeidért, hogy melyikünk segíthet! :D :D :D

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Üdv Liza neked is, tényleg sok most az új hőmérőzős próbálkozó, de túl sok hőgörbét nem láttam.
Remélem, feltöltitek ide a hőgrafikat, és akkor elemezhetünk kedvünkre, sőt, versenghetünk is a kegyekért! :shock: :lol:

Áfonya+Mazsola, olyan kis türelmesen leírjátok mindig ugyanazokat az újaknak, amit lassan már álmunkból felverve is tudunk, ez olyan édi. Remélem, mindig ilyen kedvesek lesztek mindenkivel, még velem is!

Képzeljétek, olyan rosszul vagyok, hogy alig bírok élve maradni. Fáj a gyomrom, a fejem, szédülök, hányingerem van, stb. Valószínűleg ezt az időjárást nem bírom, de nagyon szar.

Jók legyetek! Drukk +++++++++++++++++++++++
Vendég

Athiz,
:( :( :( nagyon sajnálom hogy nem vagy jól! Pihenj sokat, nézz filmet, egyél könnyű ételeket. Lehet hogy valami vírus.
Vendég

Athiz!

Vitamin, vitamin, vitamin! Én ilyenkor be szoktam kapni 3000-5000 mg C vitamint. Másnap már jobb lesz!!!

Kép
zölddisznó

Sziasztok Csajok!!!

visszanezegettem a hogorbeket es hat az enyem az tenyleg nem semmi ;( mindegy remeljuk kovetkezo honapban jobb lesz.
majd szoritsatok legyszi. tenyleg ti meg mit csinaltok / tatok baba project elott? Elmentetek dokihoz a horgorbekkel (hany honappal erdemes) plusz szedtetek magzatvezott vagy ilyesmi? vagy csak merjem a homet szorgalmasan es varjak a babara aztan majd raerek gondolkozni ilyesmin. Mi van akkor ha nincs peteeres? van valamilyen gyogyszer ami ezt elosegiti? Mi a progeszteron potlas? (Gondolom hogy mi, de azt mikor miert, hogyan adjak? Bocsi hogy ennyit kerdezek de nagyon kezdo vagyok a temaban es itt mindenki olyan okos ;))
Irjatok hogy en is olyan okos lehessek mint ti :)
tof toki

Tifi!

Mióta vagytok a témán?
Első babu?
Mennyi idős vagy?

Kép
zölddisznó

Toki,
babaprojekt nálam az volt hogy jöjjön össze aztán majd ráérek orvoshoz menni meg vitaminozni... de nem jött össze. Nekem van egy nagyon komoly betegségem, ez egy elég összetett dolog, ha nagyon érdekel priviben leírom, a többiek már biztos unják a PCO fejtegetését. Nekem ez egy stimulált hónap, hormonsurikat kaptammeg tüszőrepesztő injekciót (innen az "Áfi ikrei" mert 2 tüszőm lett) és emellé automatikusan jár a progeszteron pótlása, hogy ha létrejön terhesség megmaradjon. De sok más esetben is adják, barnázgató koraterheseknek, vagy sokat vetélteknek a lényeg a baba megtartása. Illetve mensit is ki lehet vele váltani de az egy másik történet.
És van gyógyszer is ami elősegíti a peteérést, nem hormon, nagyon sokaknak segít, így ne aggódj ha esetleg ilyen gondod van akkor is van segítség. :)
Vendég

meg nincs babank elso baba lesz, remelhetoleg nemsokara. teman meg csak ugy vagyunk rajta hogy elkezdtem merni a homet es december, januarra tervezzuk a kezdest ;) . decemberben volt egy 4.5 cm miomam (egy masik doki szerint ciszta) ami aztan elmult ez azota semmi. 27 eves multam februarban.
tof toki

Afi, PCO hallotam rola. johet priviben a lvelke mert lesz kerdesem rola ;)
tof toki

Athiz,
pihenj sokat, megy a pozitív energia ++++++++++++++

Üdv a legújabbaknak (mai nap én már nem számítok annak ugye?)

Miniliza,
Ügyes légy! Sikerülni fog ez a tábla, csak kicsit el kell szöszmörögni vele. Nyugi, én sem tudok angolul és összejött a dolog, bár nem mindent töltöttem ki alul a görbémen (pl. mensi napok), de ettől érthető.

Be is csatolom a görbém, hogy megnézhessétek az 1 napi változást.

Kép
szerika

... és most még védekeztek?

Kép
zölddisznó

Szerika!
Alakul! ...szerintem Te nem sokáig leszel itt! :D

Kép
zölddisznó

megszakitassal igen, amugy nem. nem szedek gyogyszert sem 1 eve abba hagytam azert december januar mert matol januar kozepeig minden honapban ellatogat vki hozzank ;) igy nem hiszem hogy lesz nyugalom a babar koncentralni ;) erted mire gondolok ugye.
tof toki

Köszi Zöldi :) én is remélem,hogy ez összejött (első próbálkozás egyébként).
Azért nem gondolod, hogy itthagylak majd benneteket??? :lol:
szerika

Toki,
levél ment.
Én nem értem. Ki látogat hozzátok havonta? És miért nem lehet attól gyerek? :shock:
Erika,
szerintem sem sokáig hőmérőzgetsz te ilyen görbe mellett :D
Szorítok!
Vendég

Csajok!
Szerintetek nekem miért 36,6-nál húzta meg a vonalat a ferty? Nem az átlaghőnél kellene?

Kép
zölddisznó

Jaj Csajok bárcsak igazatok lenne, nem is gondoltam, hogy nekem ilyen szép görbém van, de ha ti mondjátok, elhiszem. Ez az első hónap, hogy hőmérőzök és az első próbálkozás, ahogy írtam. Nem is merek belegondolni, hogy elsőre összejöjjön, annyi nőgyógyis gyulladásom és felfázásom volt az utóbbi időben, ráadásul már nem vagyok mai csirke (27 éves vagyok), hogy tényleg a csodával határos lenne, ha jönne rögtön a bébi.

Áfi, a te görbéd is szép, szerintem baba van a görbe mögött (vagy babák) :lol:

Minél többen zebrásodjunk én ezért szorítok. :lol:
szerika

sziasztok ,elbucsuzom lanyok megyunk a repterre.

holnap remelem jovok
Afi ment level priviben,amugy minde honapban mas rokon, veluk persz progi orba-szajba, csak nyugalom nem. remelem erted.

na pa mindenkinek
tof toki

De hülye vagyok, fiatalítottam magam :lol: úgy látszik még 27 évesnek képzelem magam :lol:
Szóval 28 múltam tavasszal...
szerika

Melcsi6

28-31 napos szokott lenni.

A mai hőm 36.8 volt, rászántam magam holnap tesztelek egyett, aztán majd meglátjuk.
cuncocska

Köszönöm csajszik, már jobban is vagyok. Hiába, a sok jóindulat tőletek és egy kis zuhany csodát tesz :wink: .

Erika, ez egyre szebb, remélem, hamarosan gratulálhatunk!

Na persze ez mindenkire vonatkozik, aki babára vár!

Sajna mennem kell, lefektetem a csemetémet. Jó éjszakát, és szép reggeli hőmérsékleteket mindenkinek!

Kép
Vendég

Erika,
az én görbém mögött attól félek a Duphaston van :D De szívemből remélem hogy inkább neked van igazad! 28 évesen meg nem vagy mai csirke? :shock: Azért öreganyámnak se neveznélek :D (Én 25 múltam)
Coca,
a ferti érdekes jószág... bár most hirtelen nem látom a görbéd de ezen ne aggódj.
Vendég

Sziasztok Lanyok :) :) !!!!!!

Ennyi uj emberke;o)), de jo!!! Udv Lanyok a fedelzeten es babas honapot nektek is!!!!!

Nagyon szepek ezek a gorbek, orom ilyeneket nezegetni.

Csajok a groupen test-el varjatok meg engem is :P :P !!!! Jovo het pentekig (felteve ha nem jon meg) en is szeretnek tesztelni.
Veletlenul van nalam teszt (eddig pont mire teszteltem volna nem kellett hasznalni :cry: .

Csajok, erzem hogy ez a honap nagyon babas honap lesz. Valami belso megerzes.

Puszi nektek, vissza nem tudtam annyira olvasni.

Cunci majd irj, mi volt az eredmeny.

Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok!

Felteszem a görbém. (bocsi de egy nappal később kezdtem új görbét) (27-én jött meg)

Holnap megyek a dokihoz. (izgulok)

A mai hőm nagyon alacsony, létezik, hogy pé- m volt??? Az jó lenne tegnap este volt akció!!

Kép :lol: :lol:
gizmixxx

Áfonya!

Mi az a Duphaston???
gizmixxx

Sziasztok!

Csak kapkodom a fejem annyi új tag van! Üdv mindnekinek!

Bocsi, hogy csak röviden írok, de anyuéknál vagyunk, így nem nagyon van időm netezni, meg annyira nem is akarok, de majd bepótolom otthon! :P

Gruppen tesztre fel! Ráférne már erre a topicra pár zebra! SOkan jó régóta vagyunk már itt! Tényleg kokusz táblát nem teszel fel?

Majd holnap csatolok én is görbét. Egyébkétn az enyém azért olyan fűrészfogas, mert hol korábban, holkésőbben kelek. Nekem 36.4 az alaphőm, és 36.7-8 a magasabb.

Gizmi!
Áfi biztos nem haragszik meg:
A Duphaston progipotló gyógyszer.Én inszemnél Utrogestant kaptam. De nekem nem tartotta ilyen egyenletesen, és magasan a hőt.

moni

Móni,
nem haragszom :) Sőt örülök (már bocsánat, nem a károdnak,csak a tapasztalatodnak). Szóval nálad ez nem így működött? Nem tudnád véletlenül az én kedvemért feltenni azt a görbét mikor progipótlást kaptál? Nagyon érdekelne!
És mások is! Ha valaki kapott progipótlást és van róla görbéje szeretném látni!
Mégiscsak megvannak az ikrek? :D
Én kedden reggel tesztelek, egy hét múlva. Kedd délelött lehet körmöket rágni ha addig nem jön meg :)
Gizmix,
nem kizárt hogy volt peteérésed, de a 4 tizedes esés nem erre jellemző, vagy amellé még más is bezavart... holnap reggel kiderül, remélem szép magasra ugrik, szorítok! +++++++++++++++++
Vendég

Úgy látszik, mindgi rosszkor ülök a gép elé, mert ha ide ülök szinte alig történik valami.
Csak várok, meg várok meg várok..........................
gizmixxx

Leragadnak a szemeim :o :o :o :o
Holnap délután jövök.

:D :D :D :D :D :D
gizmixxx

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?