Sziasztok,
jajistenem tegnap is olvastalak titeket de olyan bömbibaba volt Bogi, hogy még a kutya se kapott időben enni, nemhogy nektek írjak!!
Először is Nórának szeretettel küldöm az éterbe a gratuláimat, nem is lepett meg a dolog! Íme a bizonyság, hogy igen, sokszor elég egy hozzáértő vizsgálat és egy egyszerű gyógyszer!
Zsizsik! Kezdd el a metformint!! Az éhgyomri inzulinszinted kiveri a biztosítékot, mert már 13 fölött
súlyos IR-ről beszélünk!!! Ács viselkedése mögött mást látok. A gyanúm az, hogy valamitől megijedt, mert más vonalon is hallom a szarakodását. Eddig agyba-főbe adta a metformint 2 éve már. Kellett neki nyilatkozni a cikkbe! Talán ez a baja, hogy rászóltak? A július 1-ei korlátozásról sem hallottam még máshol, hiszen sok PCOS-osnak a háziorvosa is simán kiírja a gyógyit mostanában is (aug.van)...
Mind a tüneteid, az inzulinszinted, a hormonaránytalanságod PCOS-ra utal. Ezen nincs mit vitatkozni. Ács most elővette azt az unalomig ismételt régi mondókát, hogy "hölgyem, fogyjon le 30 kilót és jöjjön vissza".
Az anyja p....ját!!! Bocsánat a hangnemért! Én azt hittem, hogy ő egy felvilágosult doki, aki hittel alkalmazza a gyógyszert és nem divatból! De most nagyon mérges lettem!
Ugyanakkor, Zsizsik, és mindenki! Lassan készen lesz a pcos.hu honlap, nem sok híja van már. Mostanában is még bőszen fordítgattam hozzá. A PCOS felszámolásához
étfontosságú a metformin mellett a mindennapos mozgás és a túlsúlyosaknál a BMI 25 alá szorítása. Ez egy konklúzió. Úgy nem szabad a gyógyszertől csodát várni, hogy közben valaki nem adja le a súlyfeleslegét, mert a hasi háj gyakorlatilag egy puffer az inzulinérzékenység javulásánál.
És ide kapcsolódik a másik mondandóm. Babancs, neked írogatta Rejoka a PM túlműködést korábban? Nem hittél neki? Mert utánaolvastam mostmár, hogy ennyi panaszod van, és tökre annak néz ki. Remélem, nem késlekedsz.
Viszont. Van valami bibi ezzel a metforminnal. A házidokid jogosan mondta, hogy leviszi a cukrodat
ha alapból magas a vércukorszinted, azaz diabéteszes vagy. De IR-eseknél pont fordítva működik...
Olyan jó lenne, ha a dokikák ha már nem olvasnak, legalább gondolkoznának picinykét... IR-eseknél a cukor alapcsony szokott lenni, de a metformin itt paradox módon azt nem tovább csökkenti, hanem kiegyensúlyozó hatással bír. Azaz, lassítja a glükóz felszívódását a belekben, ezért, a gyakran hypozó IR-es nem tapasztalja a túl alacsony cukorszintet, amit tapasztalni szokott! Erről beszél Rambóka is, én is ezért akarom mielőbb elkezdeni a metformint újra! (Hajnalban olyan hypozásaim vannak, hogy eszméletlen)
Úgyhogy Babancs, én egyáltalán nem hiszem, hogy a rosszulléteid a metformin miatt vannak, sokkal inkább a PM miatt! Ha meg volt pé-d - hamarosan kiderül -, igenis, hogy folytasd!!
Na mennem is kell... puszi