Orsi,
Először is gratula a kicsihez!
Nem kis feladat amire vállalkoztál, hisz még a "nagy" is olyan kicsi!
Amit vinni kell:
-tisztasági csomag, törölköző, papucs, stb, amit egy szállóba is vinnél
melltartó + betét, Tena betét + praktikus hozzá a hálós bugyi. Az intenzíven adnak vattát, de a gyerekágon szerintem ez a legkényelmesebb. Hálóing: van kórházi is: műtétnél, intenzíven ebben leszel, aztán lehet kérni ilyet is, meg persze saját. Az elöl gombos szerintem nem követelmény, max. a szoptatás miatt praktikus. Egyszerre nem kell sokat bevinni, max. később vitess be magadnak.
Császárnál eleve két csomagot állíts össsze: az egyik a műtét napjára, ill. az intenzívre (itt nem lesz sok hely, meg mozogni úgysem tudsz nagyon, úgyhogy csak tisztasági csomag, törölköző, bugyi, papucs) Akkorra vitesd be a többi cuccot, amikorra lekerülsz a gyerekágyra. Babának elvileg nem kell semmi, ott adnak rá kisinget, popsi és köldökápoló szereket, pelenkát is adnak. Egy két pelenka, meg textilpelus vagy kényelmesebb ruci nem árt, de túl sok dolgot sem érdemes vinni.
baba-mama szoba: minden szoba ilyen, minden szobában együtt van az anyuka a babával éjjel- nappal. Műtét után egy éjszakát az intenzíven fogsz tölteni, másnap délelőtt kerülsz a gyerekágyra, addig a baba max teának nevezett, cukros vizet kap. Talán ebben a melegben nem is árt... Amint mozdulni tudsz, le lehet menni megnézni, megszoptatni. Nálam 9 kor volt a műtét és 4 körül lementem - levonszoltam magam
és akkor már lehetett szoptatni.
Ha van kérdésed, kérdezz bátran!