Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Olyan szomorú, amiket írtok. És én remélem, hogy nem kerülök soha hasonló cipőbe, de persze biztosra semmit sem lehet venni. De azért nem tudok veletek mindenben egyetérteni. Szerintem van az éremnek másik oldala is. REmélem senki nem fog megbántódni azon, amit írok.

Először is Szinta felvetésére.
"Nálunk, ott kezdődik a baj, hogy saját magától ezeket nem veszi észre, mindig mindenre meg kell kérnem, és ez egyidő után teljesen kikészít, és inkább megcsinálom. "
Nálunk is ugyanez van. És engem is mérhetetlenül idegesít. De én már régen rájöttem, hogy férfiaktól elvárni, hogy észrevegyenek valamit, nem lehet. Nem "rosszaságból" ilyenek, hanem alkatilag. Ezt el kell fogadnunk. Olyasmit várnánk el különben, amit ő nem tud teljesíteni. Ne kérjünk lehetetlent, mert arra tényleg rámehet a kapcsolatunk. Ez persze nem azt jelenti, hogy én ilyen bölcsen tudok hozzáállni, amikor helyzet van, de ha a józan eszemre hallgatok, akkor belátom, hogy nekem meg nem jut eszembe olajat cseréltetni a kocsiban, megújítani a zöldkártyát, és nem tudok rendesen megszerelni semmit. Nekik ez megy, mert ez érdekli őket kicsi koruktól fogva, és bár senki nem tanítja, mégis meg tudják csinálni, mintahogy nekünk természetes, hogy a fedőt is el kell mosni (férjem szerint abban nem főtt semmi, az nem piszkos), le kell vinni a szemetet, nem csak a mosogatóban lévő edényt mosogatjuk, el, hanem mindet, stb. Pedig mi sem emlékszünk, hogy anyukánk külön felhívta volna erre a figyelmet. Nekik erre nincs "agyuk". És csak nagyon kis mértékben fejlődőképesek. :) Az én férjemmel előfordult, hogy mikor még én is dolgoztam, és hétvégén is be kellett mennem, érezte, hogy csinálni kellene otthon valamit. Aztán mikor hazaértem, mondta, hogy nem talált semmit, amit elvégezhetne. Erre kicsit felforrt az agyam, de tényleg ilyenek.
Aztán "apáink" egész nap dolgoznak a nyüzsis munkahelyükön, ügyet intéznek, utaznak, stb., este már arra vágynak, hogy leülhessenek és csendben pihenjenek. Mi pedig ekkor éledünk. Végre van kihez szólni, el kéne menni ide, meg oda, stb. Jó lenne egy kicsit kimozdulni. Ebből alakul ki a klasszikus kabaré jelenet, amikor feleségnek be nem áll a szája, férj pedig újságot olvas és bólogat, bár nem tudja mire. Sztem kompromisszumok nélkül nincs család, olyan nincs, hogy nem kell tenni semmit, és minden mesébeillően szép.

Másik dolog a szülői önzés, amit többen felvetettetek. Én úgy gondolom, hogy ez biztonyos mértékű önzés az anya részéről igenis a gyerek érdekeit szolgálja. Mert ha rámegy a házasságom arra, hogy túlterhelt vagyok és ideges, akkor igenis megéri néha lepasszolni a kölyköket és feltöltődni egy kicsit, mert abban nyilván mindenki egyetért, hogy nekik az a legjobb, ha egy ép, szeretetteljes családban nőnek fel. Szóval lehet, hogy megér egy kis sírást, hogy apukája is legyen a gyerekeinknek. (Itt nem rád gondolok Doris, mert nem ismerem a helyzetetedet, csak általánosan beszélek.)

Na eddig voltam az ördög ügyvédje.

A lányok egyre okosabbak. Már ki tudják nyitni az ajtót, úgyhogy ki kellett vennem a kilincset, hogy ne tudjanak bemenni a tiltott szobába. Felállnak egy székre és addig piszkálják, amíg ki nem nyílik. Ma az lett gyanús, hogy nagyon nagy a csend, hát teljes egyetértésben rámolták a cd-ket. Szerencsére gyors voltam és nem lett semmi gond.
Hétvégén Pécsen voltunk. Vettünk nekik úszógumit, mert ott egy egész nagy medence van, de nem akartak belemenni. Rékát még hosszas játék után sem lehetett igazán beletenni a vízbe, mert félt. Ő egyébként olyan, hogy nem szereti, ha nem uralja a dolgokat. Kézenfogva sem szeretett menni, amíg nem állt stabilan a lábán.

Sajna mennem kell. Vár a főzés.
Mindenkinek minden jót.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :)
Szerintem kétféle férfi van: Az egyik akit meg kell kérni mindenre, hogy csinálja meg, mert magától nem veszi észre, a másik pedig az akit hiába kérsz meg bármire, mert úgysem csinálja meg, mert zsigereiből tiltakozik az "asszony munka" ellen. :lol: :lol:

Az én férjem is olyan akinek mindetn el kell mondani, a szájába rágni, mert anélkül nem csinálja meg, de legalább megcsinálja. Abban igazad van, hogy alapból másképp vannak kódolva, másra jár az agyuk, őket így kell elfogadni. Úgy ahogy kétféle nő is van, van aki kiköveteli, rákényszeríti a pasira a segítést, van aki inkább szónélkül hagyja és megcsinálja maga. Én az elsők közé tartozom, de ehhez ugye pasi is kell, aki ezt tolerálja. :wink:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Hát ez a téma fellendítette a topicot, az tuti.

Brigi, avagy az ördög ügyvédje! :lol: ( ez naggggyon jóóóó)

Azt én is tökéletesen belátom, hogy ők máshogy működnek, más az értékrendjük.Ezért is csillapodtak le a kedélyek, a vitáink ahogy írtam lecsökkentek, minden szinte a régi.
De tudod nálunk a férjem mh.-e szerencsére olyan, hogy sok időt tölt velünk és az akkori nehéz időkben nagyon jól esett volna egy kis magától jövő segítség.
De, mostmár ahogy nőnek a gyerekek, minden könnyebb és nem is várom el a segítséget a házimunka terén.
A gyerekek meg ahogy nőnek, okosodnak kicsikarják ők maguk apukájuktól a foglalkozást. :lol:
Mert, ha leüll velük játszani, akkor meg olyan de olyan jól megvannak, hogy Ő maga is csodálkozik ezen.
Vagy írok egy példát, de ne érts félre nem akarom én ezzel őt bántani, csak az előző hozzászólásomat , hogy jobban megértsd.
Ő imád focizni, kispályázik, nagypályázik, a tv-ben szakadásig nézni, de szerencsére én is imádom,ezzel nincs is semmi probláma.
Ezért a nagyfiunkat is heti 4 alkalommal visszük edzeni.Kristóf is imádja, ezért itthon is mindig gyakorol focizgat.
És, ki az aki itthon segít neki, véd, passzolgat vele? Én. :?
Apuka meg csak akkor kapcsolódik be, ha látja, hogy milyen jó kis móka ez, vagy ha az ikrek éppen már nagyon ígényelnek engem.

A szülői önzés témában, teljesen bólogatni tudok csak.Elméletileg ez így lenne helyes!
Viszont a gyakorlatban őrűlt nehéz ezt az arany közép utat megtalálni, vagyis, hogy a káposzta is megmaradjon és a kecske is jóllakjon. :P

Pécsett voltatok? Akkor itt mellettünk mentetek el. :lol:

Cat!

Nem is kérdés, nálatok ki a domináns. :wink: A fiúk között is ennyire megoszlik?

Képzeljétek, eddig babonából nem akartam leírni de, kb. 1 hete csak a bilibe kakílnak a gyerkőcök.A pisit még nagyon eltudják játszani, de még ez a szerencsésebb felállás. :)

Puszi.Megyek kicsit pihizni, hogy erőt gyűjtsek a délutánra. :lol:

Meme
szinta

Még annyi jutott eszembe, mielőtt megköveznétek, hogy számomra is legfontosabbak a gyerekeim, és nem adnám őket semmiért. És ha a között kell választanom, hogy nyugodtan megebédelek, ők meg várjanak a sorukra, vagy, hogy előbb őket rendbe teszem és aztán eszem, akkor nem kérdés a sorrend. De nem ők az egyetlen fontosak. Vitathatatlanul ők állnak az első helyen, de ha a többi fontos dolgot (pl. férj, barátok) is meg akarom tartani, akkor néha egy-egy kis időre a legfontosabbaknak át kell adniuk a terepet. Lehet, hogy szívtelenül hangzik egy anya szájából, de az én boldogságom csak akkor teljes, ha megvannak a barátaink, a férjem, stb.
Persze, ahogy Cat is írja, ehhez a megfelelő ember kell. Mert az én férjem nem csapkodja az asztalt, hogy miért nem várja háromfogásos finom vacsora, gyertyafény, meg szexis fehérneműben tündöklő feleség, amikor hazaér.

Na, de erről ennyi elég is. Remélem senki nem érti félre sem a szándékot, sem a mondanivalót.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

sziasztok!
megjöttünk a nyaralásból. sokat pihentem én is, pedig önellátós elhelyezést választottunk idén a félpanzió helyett. szóval főztem, ahogy itthon, de már a környezetváltozás is pihentető volt. és az ikrek 80 %-ban a férjemmel mentek a rengeteg programra. velem kézműveskedtek, apával strandoltak, játszóházaztak, játszótereztek. bulcsú nagyokat aludt és sokat fejlődött.
önzés... most gondolom ti is meglepődtök:
minden rendben ment, de kb. a nyaralás felénél a férjem bejelentette, hogy ő akar októbertől GYED-re menni a kicsivel. igazából mondott nagoyn klassz dolgokat is... pl. nem akarja leélni úgy az életét, hogy ez kimarad és valszeg már nem lesz több gyerekünk. nagy kihívás és szeretne ennek megfelelni, ja és nagyon élvezi a kicsi ellátását. na, de a másik fele már nem annyira hízelgő: eleget dolgozott, már 10 éve egyfolytában, szeretne ő is pihenni.
eleinte jó poénnak tűnt, és dagadtam a büszkeségtől, hogy milyen szuper férjem van. de egyre komolyabban kérlelt és a végén bedurcizott, amikor közöltem 2-3 nap múlva, hogy én ezt NEM akarom. a szopi szerinte nem annyira fontos, le lehet egy félévest a napközbeni szopikról szoktatni. és ÖNZŐ vagyok, ha nem engedem át neki. egy apának is jár ugyanannyi mint egy anyának. hát jól kiakadtam, és elkeseredtem, de szerencsére csak 1 napig durcáskodott, másnapra újra a régi kedves lett. most igyekszem kerülni a témát. de beleborzongok, ha ezt elképzelem. ne én legyek vele egész nap, az evést megtanulni, gügyögni, énekelni neki. kitalálni, hogy éppen miért sír, mennyire kell felöltöztetni és egyebek. a munkahelyén nem érzi magát túl jól, ez sajnos tény, de ráadásul közalkalmazott, félő, hogy amíg GYED-en van, leépítik. arra hajlandó lennék elviekben, hogy bulcsú 2 éves korában ő menjen GYES-re vele. de ez neki nem elég és nagyon távol van. valójában emiatt aggódom, hogy csak menekülni akar a munkától és esetleg nem érzi magát jól itthon, aztán nem tudjuk visszacsinálni. az én főnökömet sem lehet hülyének nézni. a másik félelmem, hogy napközben dolgozok, a nagoykat sem látom, a kicsivel is akarnék lenni és még a háztartás is rám marad. szóval irtózom ettől. nektek mi a véleményetek?
remélem meg tudjuk majd beszélni a férjemmel, de tényleg önző vagyok?

ez a kép az astorián készült...
marcsi
2in1
Kép

ez pedig alsópáhokon
Kép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok :)
Én teljesen egyet tudok érteni a véleményeddel úgyhogy megkövezésről szó nincs :) Jómagam valószinüleg a Cat által felsorolt Nők második felébe tartozom aki időnként megpróbálta kikövetelni a segitséget és a Párom ettől is besokallt szerintem. Megszokta, hogy egyedül is boldogulok mindennel, nem igazán értette a fokozódóan rá neheződő terhelést :)
Egyébként valami nem hangzott el a téma feszegetése közben ami talán a leges-leges-leglényegesebb pontja a problémának mégpedig a kommunikáció! Nálunk ez szép apránként elmaradozott és ez volt a legnagyobb hiba igy utólag átgondolva.

Más:
Igen, én is megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy a "túl nagy csend" nem jó...ill.akkor valami nagy huncutságot csinálnak a gyerkőcök :lol:

Meme :)
Nagy gratula a bilibe kakiláshoz, ez igazán komoly eredmény :)

Húúú Marcsi :)
Ez iszonyatosan nehéz szitu. Én a magam részéről pont azt gondolom, amit Te is irtál, hogy nem érzi jól magát a munkahelyén és "menekülni" szeretne...bár nem ismerem. Ahogy látja a dolgot, hogy Ő is szeretne "pihenni" egyértelműen azt jelenti, hogy nincs tisztában azzal mit vállalna. VAgy lehet, hogy Ő nem is úgy képzeli el a dolgot, mint ahogy az eddig ment? Úgy értem ha Ő maradna otthon a Picivel akkor nem vállalná be a háztartást, főzést...stb, amit eddig Te megcsináltál? Mert ez igy szerintem a Te számodra nem lenne kivitelezhető. Ha az érzelmi részét nem is tekintjük - bár anyaként ez képtelenség - akkor is munka+gyerekek+háztartás+házastársi kötelezettségek...sok lenne igy elsőre... Te hogy érzed? Számomra elképzelhetetlen lenne, hogy a gyermekeim fejlődését nem tudjam nyomon követni de sosem merült fel az a lehetőség mint Nálatok. Anyagilag jobban élnétek, ha Te mennél vissza dolgozni? Te vagy a "stabilabb" kereső? Jaj, szegénykém....nagyon meg tudlak érteni, sajnálom, hogy semmi okosat nem tudok irni.

Puszi:Doris
doris

Marcsi

Ez aztán érdekes helyzet. Én azt hiszem köpni-nyelni nem tudnék, ha Robi előállna ezzel. :? Most, ha belegondolok, én sem szeretnék elszakadni tőlük, csak néha 1-1 napra esne jól mást csinálni.
Nincs annyi szabija a férjednek, hogy kísérletképpen kipróbáljátok 1-2 hétig, hogy ő van otthon a gyerekekkel, főz-mos-takarít, te meg mondjuk csak szopiztatnál, amúgy "láthatatlan" lennél? Lehet, hogy tényleg nem olyan az egész, ahogy elképzeli. Meg pár hónap múlva az újszülött kisangyal sem fog egész nap aludni. :wink: Egyébként én sem gondoltam, hogy ennyire fárasztó itthon lenni és gyereket nevelni-totál másképp képzeltem el az egészet. :oops:
Robinak eszébe nem jutna ilywsmi, sőt, kisebb korukban, amikor tényleg nagyon ordítósak voltak, mindig mondta, hogy nem tudja elképzelni, hogy bírom ép ésszel ezt az állandó ordítást, ő becsavarodna. Meg a szaros pelust se cseréli ki, ha a közelben vagyok. :roll:

Ha tényleg komolyan felmerül ez a lehetőség, beszéljetek előtte olyanokkal, akiknél ez a felállás. Pl az Ikresek.hu-n van egy lány, akinek vissza kellett menni fél éves korukban dolgozni és apuci van otthon. Érdemes volna kikérni az ő véleményét, meg persze a férjéét. Nem tudom, hosszú távon hogy működik a dolog náluk, régebbről emlékszem egy hozzászólására, hogy mióta nincs egész nap velük, azóta sokkal többet tud adni az alatt a pár óra alatt, amíg velük foglalkozik.
De ez embertípustól is függ. Ha vki alapból pörgős, szereti a munkáját, szeret emberek között lenni, annak pl nagyon is megfelelhet ez a felállás.

Ha nem akar kimaradni a babanevelésből, hétvégén lehet kizárólag az ő feladata a gondozása, így te is tudnál kikapcsolódni. :idea:

Meme

Gratula a bilizéshez! Meg a nagyidhoz is. Nagyon bölcs asszony lehet. Nagyon tetszett amit mondott a tesódnak.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

A gyerkőcöknél nálunk Samu a domináns, aki teljesen rám ütött mindenben, Olivér tiszta Apukája. :D

Gratulálok a bilibe kakáláshoz! Ez már egy nagy lépcsőfok szerintem a szobatisztává váláshoz, pont a pisi szokott hamarabb sikerülni a gyerkőcöknek.

Marcsi :)
Szuperek a képek! :D Hát elájultam a párod felvetésétől! :shock: :shock: :shock: Lehet csak azért mert nálunk ez teljesen elképzelhetetlen, annyira kell éreznie a páromnak, hogy Ő a családfenntartó, egyszerűen lelkileg törne össze ha nem így lenne.

Bár nem ismerem a párodat, de én is úgy érzem, hogy azért döntött így mert tehetetlen, és nem érzi jól magát a munkahelyén. Nem lenne jobb egy másik állásra rábeszélni? Azt vázoltad előtte, hogy a házimunkát is el kell látni, főzni, mosni, vasalni,takarítani, ez is belefér az elképzeléseibe? Még ezekkel együtt is én nehéz szívvel hagynám ott a gyerekeket a férjemre, annyi mindenből kimaradnék, ami nem visszahozható. :(

Cat
Kép
cateye

Sztem jó a felvetés, hogy ki kellene próbálni nem a dolgot, mielőtt a férjed feladja az állását. Lehet, hogy két hét után már szeretne a munkahelyén pihenni? :)
Pont most fejtettem ki, hogy a férfiak nagyon szeretnivalóak, de alkatilag alkalmatlanok arra, hogy észrevegyék a tennivalókat (lehet a te férjed kivétel), de ha csak a bébiszitteri feladatokat látja el (amire sztem tökéletesek, mert imádnak játszani), akkor hihetetlenül nagy teher lenne rajtad az összes házimunkával, meg munkahellyel, meg hogy a gyerekeknek is azért szükségük lenne rád is.
Persze én megértem, hogy szeretne ő is ott lenni, amikor történik valami, megélni azt, ami szép az anyaságban, de hogy pihenés lenne??? Ez gyanús. :)
Nagyon szupi az alsópáhoki kép. :)

Gratula :) Nagyon ügyesek vagytok. Te hogy csináltad a bilizést? Mikor kezdted? Én félek, hogy még nagyon soká fogunk eljutni idáig. Én még bilit sem vettem. Az én lánykáim egy percig nem tudnak ülve maradni. Még a képeskönyvek, tv sem köti le őket annyira, hogy nyugton legyenek. Mikor megérnek a bilire addigra hajlandók ülve maradni?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Ne értsetek félre,de számomra kicsit megnyugtató,hogy szinte mindenki hasonló gandokkal küzd. Én sokat vádolom magam,hogy türelmetlen vagyok,semmi beleérző képességem a másik helyzetébe stb. és ezért kiabálok a gyerekekkel vagy vitatkozom a férjemmel. Ráadásul a férjem nem tanulta meg a problémákat kommunikációval megoldani (az anyjával is állandóan vitatkoznak éppen ezért),így nálunk sokszor a kommunikáció hiánya fokozza a problémákat.
De így legalább tudom,hogy nem vagyok se hülye,se rossz. Ez egy ilyen élet szakasz és remélem,idővel jobb lesz!!!

Marcsi!
Hú,ez nehéz kérdés! Anno nálunk is szóba került,amikor még csak tervezgettük a másodikat. De komolyan nem beszéltünk ról,mert a férjem tuti azonnal lepaszolnta volna mindenféle ürüggyel a picit az anyjának. A vége az lett volna,hogy anyós nevelte volna a gyerekemet.Én meg egész életemben hallgathattam volna!
Amúgy szerintem a férfiak képtelenek párhuzamosan több dologra figyelni.Hányszor van úgy,hogy miközben kevered a rántást egyik kézzel, a másikkal eteted a gyereket, a szád meg a másik gyereknek magyaráz és közben a szemeddel azt lesed,mit csinál a harmadik gyerek. A szobából úgy megyek ki,hogy menet közben bedobom a játékot a tárolóba, a wc-be a használt pelenkát, a fürdőbe a szennyest, a konyhába meg cumisüveget és visszafelé jövet már hozok valamit. Ezért az én férjem 5ször menne ki!
Szerintem is megérne egy 1-2 hetes próbát! De csak úgy,hogy a férjed mindazt átvállalja,amit te csinálsz.Alapból ne utasítsd el az ötletét,mert egész életedben hallgathatod,hogy ezt megtagadtad tőle! Ha a próba mindkettőtötknek megelégedésére szolgál,akkor lehetne leülni erről komolyan beszélni! de még akkor is hagynék valami viszakozási lehetőséget,mondjuk 3 hónap múlva újra tárgyalni róla.
Azért majd oszd meg velünk,hogy mire jutottatok ebben a témában!

Meme!
Gratula a bilizéshez!Ügyik vagytok!

Ditke!
Sokszor eszembe jutsz!Ma uzsi után fürödnünk kellett! A fiúk egyre önállóbbak akarnak lenni és ennek komoly eredményei vannak.A falon is! Ha nem hagyom őket egyedül enni,akkor balhéznak.Így hát egyedül esznek: ma pl. túró rudit. Hát?!Érdemes lett volna lefényképezni őket!
De azért élvezem is őket ilyenkor,mert nagyon mókásak tudnak lenni,ahogy magukat,egymást és néha engem (főleg ha nem ízlik nekik) etetnek.

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Megjött a hidegfront, ahogy Doris nevezi dilifront, így az esténk nagyon nyűgire sikerült sajnos. :cry:
Valamint Zsombi 3 napja nehezebben alszik el, csomószor visszahív, puszikáért, búcsuzkodni.Bekeményítettem, és nem megyek be mindig, de ma is 3-szor kénytelen voltam , mert már olyannyira sírt.Erre a kis ördögfióka a cumikáját dobta ki. :x
Ha bemegyek, vigyorog ezerrel, puszilgat, meg kéri, hogy vegyem ki.Olyan mintha nem lenne álmos, pedig fürcsi előtt pont ő volt, akivel már alig bírtam, mert annyira akart menni aludni.
Volt valakinél ilyesmi?
Persze Zsófi is nehezen alszik el tőle, de ő azért még így is hamarabb elszunyókál.
Már alig várom, hogy elfoglaljuk az emeletet és külön szobácskát kapjanak.

Marcsi!

Nem ismerem a helyzetet, csak annyit amennyit ide leírtál, de nagyon meglepett.Biztosan nyomós oka van férjednek, mert ez nagyon nagy változást hozna nálatok, s szerintem ezzel ő is tisztában van.
Ahogy írtad, hogy az ikrekkel is milyen sokat foglalkozott nyaralás alatt, ő szerintem így képzelné el a babázást is.De szerintem neked nem kell leírni, mi van még ez mellett. :shock:
Láthatja ő is a különbséget, hogy milyen volt amikor az ikrek voltak ennyi idősek, és az milyen más most 1 gyerekkel? De a házimunka az sajnos nem hogy könnyebb, hanem több...
Majd megoldjátok, de én is sok előttem szólóhoz hasonlóan, el sem tudnám képzelni, hogy a férjem legyen itthon velük, főleg ha nem kényszerít erre semmilyen tényező.

Lilla!

Nagyikám itt volt ma délelőtt.Fantasztikus volt, mert olyan nyugalommal leköti ezt a kettő kis manót, hogy én addig bármit csinálhatok, csak ővele foglalkoznak.
Csak már 81 éves és ritkán tud jönni, és kevés időre, nagyon fáradékony.
Mai bölcsessége:

" Szeresd a jót annál jobb, üsd a rosszat annál rosszabb "

Ezt arra mondta, hogy mikor Zsombinál igazán beindult a hiszti, dupla figyelemmel fordultam hozzá, hogy mi is lehet a háttérben, s ez bejött.
Zsófi magától is kiköveteli a figyelmet, puszilgatást, simogatást, mert ő egy cicamica kiscsaj. :lol:
De, Zsombi olyan kis magának való fajta, kevesebbet nyit felém, és őnála mennem kell, mert magától nem jön.

Cat!

Samut kezeli apa, Olit meg te? Eltaláltam? :wink:
Nálunk is a két külön világú gyerek, Zsófi külsőleg-belőleg tiszta apja, Zsombi pedig én.
Hát igen, nálunk is Zsombi aki a 3 közül a legnehezebb természetű. :lol:

Brigi!

Bilizés? Ahogy nézem 14 hónaposak vagytok, hát nagyon ráértek.
Bár saját 22 hónapos gyerekeimről sem gondoltam volna, hogy már itt járnak.
:o

Meme
szinta

Brigi!

Nem tudom, mi történt, de amikor a neked írtam, elküldetm közben így nem tudtam befejezni!

NA, szóval, én is korainak találtam az egészet, amikor anyukám megvette nekik kb. 3 hete a bilit.

Kristóf nálunk 26 hónaposan lett teljesen szobatiszta 1 hét alatt, de azt akkor hihetetlen nagy szenzációnak tartottam. :P

Szóval, 3 hete kaptuk, 1 hétig játszottak vele, de Zsófi nem is akart ráülni.
A 2. héten a napot úgy indítottuk, hogy Zsombor ráült, s néha belepisilt, ment a taps, gratuláció, legjobban Zsófi részéről és mindenkinek el is mondta, hogy ZSombi belepisilt a bilibe.
Pár nap múlva ugyanezt megcsináltam a délutáni alvás után is, ott is több-kevesebb sikerrel. :?
Aztán 1 hete ZSombi véletlenül - szerintem - belekakilt.Ez annyira tetszett neki, hogy egész nap ezt mondogatta a kis hugával együtt.Ja, és végre Zsófi is ráült már, és néha belepisilt.
Napközben pedig bugyika, és probáltam segíteni nekik, hogy amikor ittak utána lestem, mikor is pisilhatnak és ráültettem őket.
Azóta Zsombi minden reggel visszafut a bilihez, és belerakja a barna macit - így hívjuk-, Zsófi is rá 2 napra kierőlködte ugyanabban az időben, és mostmár ő is fut és intézi. :lol:
A pisit még figyelmeztetni kell, de ma 1 pisis balesettel megúsztuk a napot!
De, iszonyatos munka.

Közben hozzánk is ideért a vihar. :x
Nem szeretem, és ráadásul Férjem is dolgozik, Kristóf meg mamánál alszik.

Mindenkinek nyugodalas jó éjszakát.

Meme
szinta

Sziasztok :)
Edit :)
Persze, hogy nem vagy sem hülye sem rossz!!! És igen, nyugodt szivvel merem állitani, hogy ez idővel jobb és könnyebb lesz ill. másképpen fárasztó szóval kitartás!!! :)
Tündéri és bölcs Nagyikád van :)
Sajnálom a Dilifrontot...remélem hamar túljuttok rajta :)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Marcsi!
Találkoztam olyan családdal, ahol az apa volt otthon a féléves gyermekkel. Anyukának nagyon jó állása volt, az apukának akkor éppen nem, ezért döntöttek így. Szopi időben mindig vitte be anyukához a picit, és az apa nagyon élvezte. Nem tudom azóta mi lett velük.

Eri
simones

Múltkor kérdezted az ágyban cumisüvegezést. Nálunk csak a vizesüveget kapják a kezükbe szabadon, de azzal is állandóan pancsolnak. (Réka esett már többször hanyatt a parkettán úgy, ahogy a rajzfilmekben látod, mert elcsúszott a kiöntött vízen.) Ezért én talán csak lustaságból, de fogom az üveget és úgy isznak. Ha csak egyedül vagyok akkor megvárják egymást, vagy szépen felállnak/ülnek és akkor mindkettőét fogom, vagy apa is besegít és csak akkor veszem át az övét, ha az enyémnek már elfogyott. Hárommal persze nehezebb. :) Egy darabig az etetőszékben kapták az esti tejet is, de állandóan lekókadt a fejük, és amikor kivettem őket, akkor meg felébredtek.
Engem eléggé idegesítenek a pluszmunkák, ezért sajnos nehezen hagyom önállósodni a gyerekeket. :(

Üdv,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Este nálunk is dilifront volt. Persze, ha délben nem 2-ig, ahenme 3-ig aludtak volna a drágáim, akkor talán nem lettek volna már 6-kor hullák. :roll: De a vihartól tök jót aludtak, nem zavartatták magukat. Ők nappal nyomottak, nyűgösek az esőtől, ezért örülök, hogy ma nem esik.

Képzeljétek, ma voltak velem a fodrásznál. Mivel anyuék nem jöttek, esti időpontot meg nem tudtam kicsikarni a fodrászomtól, nem volt más választásom. Nem bírtam volna ki a nyaralást a "loboncommal". Nagyon jól viselkedtek, ültek a bbkocsiban és nézték mi történik. Persze az én hajamat nem nagy kunszt levágni, fél óra alatt megvolt. De akkor is büszke vagyok rájuk. :D

Edit

Megfogalmaztad az én gondolataimat. Néha én is a világ legönzőbb teremtésének érzem magamat, mert este abban a pillanatban lepasszolom a gyerekeket apának, ahogy beteszi a lábát. :lol: De nem bírok többet és kész. És ha hulla vagyok, folyton kiakadok vmin és veszekszem mindenkivel. Egy darabid próbálok türelmes lenni és szépen szólni a bbkhoz. De mikor 20-szorra is megcsinálja ugyanazt, vagy ordít akármit csinálok, hát az már sokkkk. Néha úgy érzem magamat, mint egy gyógypedagógus, ahogy egész nap gőgicsélek nekik, hogy "Nikike tátsd ki a szádat, hamm", meg Dávid ne rázd a karámot", stb. ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :twisted: Ezek meg vagy csak vigyorognak rajtam, vagy nyűglődnek, amit még jobban utálok. De akkor nyilván én se vagyok se hülye, se szemét, pszivhopata anya, akinek nem lett volna szabad gyereket vállalni- ez csak egy ilyen helyzet. :wink: 8)

Nálunk is megy az önállósodás a kajával, de ettől is a hajamat tépem. DÁvid tényleg igyekszik, merítgeti a kanalat a tányérba és viszi a szájához. De Niki csak pancsol és nem engedi azt se, hogy megfogjam a kezét és mutassam, hogy mit kellene csinálni. Akkor ordít és nem is eszik. Meg ugye egyszerre etetem már őket, de így, hogy mindenki a tálban akar kurkászni, képtelenség. Vagy az egyik, vagy a másik. De aki nem kap kanalat és tányért, az visít. Viszont a teli tányért nem vagyok hajlandó kiengedni a kezemből. Így is tiszta hangya minden mióta megvannak. :twisted: :roll: Szóval ez is 2 emberes feladat lenne, de nincs rá jelentkező. Robi is csak akkor száll be, mikor én tornázni vagyok és muszáj vacsiztatni.

Meme

Minden napra egy bölcsesség! :D Ez is nagyon megállja a helyét. Idézz nyugodtan máskor is, van mit tanulni tőle. :)
Nálunk is ég és föld a 2 gyerek. Nálunk Dávid a cicamica, a bújós-ölelgetős. Elolvadok attól a kispasitól annyira kedves. Niki meg pont olyan, mint a te Zsombid, magának való. Oda nem jönne a világ minden kincséért se, max az apjához megy. Pici kora óta kétségbe ejt az a lányka. Már a legelején is csak még jobban feszítette magát ha sírt és én felvettem. :roll: Azóta már persze jobb a helyzet, sok türelemmel azért elértem egyet s mást. De alapvetően ilyen maradt. Az a gyere ide-hagyjál békén típus. Semmi se jó neki soha- vagy legalábbis én nem tudok rájönni, hogy mit szeretne éppen. Nem vagyunk kompatibilisek, Dávidot sokkal jobban megértem. Nikivel nagyon nehéz türelmesenek lennem és akárhogy dilizik kedvesen szólni hozzá. Sokszor még most is felmerül bennem, hogy nem vagyok jó anya, boldogtalan velünk, azért ilyen kis "idióta".

Judyt

Drukkolok, hogy jó idő legyen a nyaraláskor.

Cat

Tart még a feltöltődés hatása? Vagy két nap alatt kizsigereltek a kispasik? :wink:

Edit

Végre talán nem leszünk betegek már. Jövő héten még itthon vagyunk, nem látogattok meg minket valamelyik nap?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Remélem, Andi (Andaa) nem haragszik meg,ha elmondom nektek,hogy ma jött tőle e-mail. Jól vannak,megvan mindhárom babó,de szigorúan ágyba parancsolták. Remélem,hamarosan jelentkezik itt is és elmondja a "miért"-eket.

Lilla!
A talit megbeszélem apával,nem tudom,hogy melyik nap nem dolgozik,de majd küldök e-mailt!
Kaja: nálunk egyenlőre az önállósodási törekvés csak adarabos kajáig terjed! kanalazni még nem akarnak.Pohárból ini se akartak addig,amíg be nem vetettem egy cselt. Most a cumisüvegben csak víz van, a csőrös pohárban meg tea. És láss csodát:rögtön kelendő lett a csőrös pohár! Még a Marci is megtanult belőle inni. Most alvás előtt a habtapin kapnak inni csőrösből,aztán cumi és be az ágyba.Azt hittem majd lesz üvöltés,hogy az ágyban miért nincs ivászat,de eddig nem volt.Igaz ez még csak a 2. nap. Ja! És a cumisüveget nem hozzuk be a konyhából!

Brigi!
Nálunk nem hajlandók egymásra várni! Ha az egyik iszik,akkor azonnal kell a másiknak is különben addig üvölt! amíg csak a Benike ivott egyedül,a Marci meg az Oli hagyta magát itatni,addif jó volt,de most már egyik sem (vagy csak nagyon ritkán) hagyja magát megitatni.
Amúgy a Dávidnál én is így voltam: inkább megetettem még 3 évesen is,csak ne kelljen utána takarítanom. De ő nem is követelte,hogy egyedül ehessen! Még ma is megetetteti magát a keresztanyjával,ha nagyon nem ér rá,mert pl. tévézik!!!
Viszont a kicsik vagy visítanak vagy engedem nekik azt csinálni,amit akarnak. Én meg inkább takarítok csak egyenek.Mert ha nem esznek,akkor éjszaka nem alszunk.

Dilifront:
képzeljétek a Benike az éjszaka 1/2 3-ig "danolt"!!! :? Már majd megőrültem!Annyira fáradt voltam! Biztos a frontot érezte,mert ahogy közénk vettem,elaludt és 7-ig meg se mozdult.Persze ma meg nem győz aludni: délelőtt 2,5óra,most meg már 3/4 órája alszik.

Ti meddig hagyjátok napközben a babót az ágyban,ha nem akar aludni? Az Olivérnek elég eltérő az életritmusa a másik 2 fiúhoz képest.Most is ott szenved,elaludni nem tud,csak hangoskodik,mert délelőtt ő is aludt 2,5órát.De nem igazán tudom,hogy kivegyem-e az ágyból alvás nálkül,mert azért 1/2 12-től este 1/2 8-ig elég hosszú az idő.Meg hát akkor ha legközelebb nem alszik ennyit délelőtt,délután nem gondolja azt,hogy nem kell aludnia.
Van valaki akinél eltérő ritmusban alszanak a picik? Hogy oldjátok ezt meg?

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Ilyen nálunk is volt kb. 1 hónapja. Én cirka 2 hétig bírtam.Aztán amikor már fél óra alatt vagy 20szor be kellett mennem,mert kidobták a cumit,akkor meguntam. Egyik este lefektettem őket és egyenként elmondtam,hogy ne dobják ki,mert nem adom vissza.Persze nem használt semmit.Így kb. 2 perc bömbi után bementem,visszaadtam és újra elmondtam.Megint kimentem,cumi kidobálva,bömbi. 5perc után újra vissza,ugyanaz. Aztán ki.Persze megint kidobálták a cumit. De ekkor már nem mentem vissza,csak amikor annyira elfáradtak,hogy már nem tudtak felállni illetve állva maradni. Cumi be és 5 másodperc múlva alvás.
Következő este ugyanez,cumi kint,de én már nem mentem vissza,csak amikor majdnem aludtak. 3. este nem dobálják ki és azóta csak nagy ritkán fordul elő.

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Ilyen nálunk is volt kb. 1 hónapja. Én cirka 2 hétig bírtam.Aztán amikor már fél óra alatt vagy 20szor be kellett mennem,mert kidobták a cumit,akkor meguntam. Egyik este lefektettem őket és egyenként elmondtam,hogy ne dobják ki,mert nem adom vissza.Persze nem használt semmit.Így kb. 2 perc bömbi után bementem,visszaadtam és újra elmondtam.Megint kimentem,cumi kidobálva,bömbi. 5perc után újra vissza,ugyanaz. Aztán ki.Persze megint kidobálták a cumit. De ekkor már nem mentem vissza,csak amikor annyira elfáradtak,hogy már nem tudtak felállni illetve állva maradni. Cumi be és 5 másodperc múlva alvás.
Következő este ugyanez,cumi kint,de én már nem mentem vissza,csak amikor majdnem aludtak. 3. este nem dobálják ki és azóta csak nagy ritkán fordul elő.

Edit

Kép

Kép
edit73

sziasztok!
nagyon köszi a jobbnál jobb gondolatokat. igazán sokat jelentett, hogy olvashattam a véleményeteket!

de hál istennek, közben úgy tünik okafogyottá válik az aggodalmam. a főnököm a nyári fényképeimre reagálva mellékesen elárulta, hogy azt a státuszt, amire elvileg pályázhattam volna, betöltötték. elő sem akartam persze hozakodni ezzel az ötlettel. férjem is elolvasta a levelet és konstatáltuk, hogy akkor a gyedre menés lehetősége elúszott. én megkönnyebbültem.

egyébként a 2 hetes próba ötlete is tesztett. de a házimunkával való szembesítés még hátra volt.
eri! azt nem állítom, hogy nem működött volna. de ha nincs ilyen kényszerítő körülmény, mint ami az ismerőseidnél, akkor nem valószínű, hogy sok nő hagyná otthon a féléves csemetéjét. például én sem. nálunk valóban én keresek többet. ez a körülmény elég mellékes volt férjem érvei között. közgázt végzett, de az üzleti szférától retteg, így most levéltáros. nagyon nyugis, túlságosan is, meg sok a (bocs) "bölcsész" agyú, akik miatt heti rendszerességgel kiakad. de valamilyen szinten élvezi is. viszont az apró napi konfliktusait, ahogy az életben, úgy a munkahelyén sem tudja ügyesen megoldani. nyilas, nyilas aszcendenssel.
ilyen. én ezzel együtt szeretem, de tudom, hogy időzített bomba, ami bármikor felrobbanhat. a családját viszont szereti. és nagyon ügyesen ellátja az apai teendőket. nincs mit tenni, férfiből van: pszichológushoz elvből nem akar menni. a szocializációja a hibás... megvan áldva egy sikeres, álláshalmozó apával, akinek a példája, életstílusa csak az elutasítást váltotta ki belőle. sokat javult az idő hatására, de kár áltatnom magamat azzal, hogy megváltozik. bocs az offért.

még az ikrek ellátása, önzés, önállósodás témában nekem is van egy gondolatom. hozzátok hasonlóan - doris írta le legrészletesebben - én is a fiúkat helyeztem minden elé és így volt kerek a világ. aztán beleestem abba a hibába, hogy mindezért mártírnak tartottam magamat és a férjemet jól kihagytam mindenből, és még mérges is voltam rá. az ő önérvényesítése akkortájt még jócskán a béka feneke alatt volt.sokszor dobálóztam mindenfélével meggondolatlanul. ő volt az, aki egy ilyen krízis során végre kilépett az addigi szerepéből és szólt: változtassak, mert nem miatta rossz a kapcsolatunk. erre akkor rögtön nem ugrottam, és nem vagdalkoztam, hanem elgondolkoztam. először persze magamban már készítettem a listát, hogy mit viszek magammal, ha elválunk. még, hogy én vagyok a hibás? aztán szép lassan rájöttem, hogy szuper, amit mond és szeret, szóval igazat adtam neki és lassan, de mindent meg tudtunk beszélni. az én felelőtlen hisztijeim elmaradtak, inkább ahol tudtam feladatot adtam neki. de persze amikor láttam, hogy pihenni szeretne, akkor vállaltam többet. de merek már én is hátralépni, mert veszi a jelzéseimet. azóta hasonlóan oldunk meg sok mindet, és egészen bulcsú érkezéséig inkább az a típus volt, akinek szólni kell de megteszi. de már a terhesség alatt is több programot átvállalt, aztán 1 hetet ugye kórházban voltam... hozzászokott az apasághoz és élvezi is a fiait, mind a hármat. az ikreknek is kijut egy kis önállósodási lehetőség, mert fizikailag képetelen vagyok állandóan velük foglalkozni. ami azért okoz némi lelkiismeretfurdalást, de idővel meg fogom szokni, mert nincs bennem duracel :)
szóval asszem kitaláltátok: ahol még nincs - kell a harmadik :)
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Örülök, hogy megoldódott a kérdés. Most jól megkönnyebbültél, mi? :wink:

Harmadik: eddig nagyon gondolkoztam rajta, hogy mennyire jó volna, de az utóbbi hetekben lemondtam róla. Bennem sincs duracell. :wink: És most már igazat adok Robinak: a kettő épp elég ahhoz, hogy elég idő jusson majd nekik is és magunkra-egymásra is. Jó, ha ezt a pár évet túléli a kapcsolatunk nagyobb sérülések nélkül.

Edit

Nálunk csak egy alvás van már. Nagyon rég volt, mikor kivettem azt, amelyik épp nem akart aludni. Az egy alvással ez a probléma megszűnt. Addig kepesztenek, amíg elalszanak. Ha másfél óra, akkor annyi. Persze, ha nyűgibbek, akkor ezt az időt a padlón töltöm a kiságy mellett. :roll: Akkor veszem csak ki vmelyiket, ha előbb felébred, mint a másik.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nálunk Réka nem igényli feltétlenül a két alvást, de Boróka még nagyon. Szóval nálunk is előfordul, hogy Rékus csak forgolódik az ágyban. Én ált. addig hagyom bent, amíg nem kezd el hangoskodni. Nálunk megy a zene/vagy mese cd elalváshoz, és egy darabig jól elvan azzal, hogy hallgatja. Volt már, hogy nyugisan kint voltam, hogy alszanak a drágáim, aztán amikor benéztem Réka még mindig csak bámészkodott. Ilyenkor nem veszem ki. Ha hisztizik bent, akkor kihozom. Igaz, ha nem alszik akkor estére már nagyon fáradt, de így hogy mi este megyünk játszóra ez nem annyira gáz, mert az izgalmas. Télen rosszabb lesz, de valszeg addigra mindketten átállnak egy alvásra.
Nem hiszem, hogy azt fogja gondolni, hogy nem kell délután aludni, ha kiveszed. Ha fáradt, mert délelőtt nem aludt eleget, úgyis alszik. Legalábbis az enyéim. Nálunk még az vált be, hogy Réka kap tejet lefekvés előtt. Gyakran anélkül nem alszik el, de cumizás közben szépen elkókad. Utána már nincs gond.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Visszaolvasni nincs időm, mert pakolok ezerrel, holnap indulunk ebben a "csodás" időban a Balcsira.Napszúrást tuti nem fogunk kapni.
Hétfőn a kedves párom elvitt vacsizni és bowlingozni a szülinapom alkalmából. :) Nagyon jó volt újra kettesben kimozdulni egy kicsit.:)

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Elég mozgalmas napok állnak mögöttünk, így nem tudtam jönni pár napot!
Ahogy megszünt a kánikula, azonnal elkezdtük a "mozgást", és szerencsére a gyerekek is szeretnek kimozdulni. :)
Bár, azért ez az időjárás is hagy némi kívánni valót maga után, de hátha eljön egy köztes nyári idő végre. :roll:

Tegnap "kaptam" egy kis kimenőt, vásárolgatni mentem barátnőmmel.Nagyon jól esett.
Akkor indultunk mikor aludtak még a törpök, s ahogy felébredtek, jött a telcsi, hogy meglátták a fényképemet, sírnak utánam. :roll:
Javasoltam, hogy fordítsa le, és indulok haza.De, ez a kevés idő is feltöltött.

Na, de a férjecském, még tudott fokozni ezen, ugyanis mikor hazaértem, láttam hogy Őneki most elég, így elmentünk sétálni.
Mire hazaértem kiporszívozott és felmosott!!!! :lol: Igaz, hogy előtte hangosan " gondolkoztam", hogy ezeket megakarom csinálni, de majd valszeg séta után.
Tehát, mindezt magától, és már ilyennel nem lepett meg lassan kettő éve.
Nagyon örültem neki, főleg a gesztus, az ami hihetetlen jó volt. :P

Judyt!

Utólag is NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!
Valamint kellemes nyaralást, és szorítok a jó időért!

Brigi!

Nálatok is aktívabb egyik csajszi? Boróka nyugisabb mint Réka, vagy csak fáradékonyabb?
Irtad az önállóságra, hogy nehezen tudod engedni a plussz munkák miatt.Nem okoskodni akarok, hidd el csak saját bőrömön tapasztaltam még Kristófnál, hogy pedig kell, mert visszafele is elsülhet a dolog.

Lilla!

Hát, Niki tényleg kezet foghatna Zsombival. Csak nálunk Zsombesz 6 hónapos koráig egy tündér volt, utána rota vírussal kórházban voltunk és ez megtörte.
Viszont, ne érezd úgy, hogy Nikivel nem vagy olyan mint Dáviddal.( ezt vettem ki soraidból).Nekem is először nehéz volt azt elfogadni, hogy nem mind a 3 egyformán anyás.Zsombi sokszor csak apát kéri, ígényli. ( szerintem mivel rám hasonlít, ezért tudhatja őt jobban kezelni apa, Zsófit meg én).
Zsombi hisztije is elfogadhatóbb mint eddig, talán elkezdte érezni, hogy nincs értelme.Valamint, őbenne teljesen megvan az a fiús vadság, ami nehezebben kezelhetővé teszi.
Viszont ZSófinál is elkezdődött a dac-korszak, csak nem hisztizik, hanem ha v.mit akar, eszméletlenűl határozott, és kiáll mellette.
Sokszor ezt egy kis sikítozással is segíti. :roll:
Viszont, ha nincs semmi baj, konfliktus, Zsombi órákon át képes eljátszogatni, lekötni magát, míg ZSófi erre egyedül képtelen.

Marcsi!

Még, jó, hogy az élet gyorsabban válaszolt, mint ti azt gondoltátok volna. :lol:
Elmeséltem férjemnek a story-t, s azonnal határozottan lereagálta, hogy ő ilyet nem tudna vállalni.Először kifejtette az anyagi oldalát, utána pedig töredelmesen bevallotta, hogy Ő nem bírná!!!
Alsópáhokon mi is gondolkodtunk, ha aktuális lesz majd kérek tapasztalatokat!
Milyen nagyok már a fiúk!
A 3. kérdésére csak annyit, hogy nálunk fordított felállás volt, először 1 és uána 2 . De, így nehezebb volt.
De a három gyerek szuper, ebben teljesen egyetértek!!!

Edit!

Nálunk csak kettőt kellett összehangolni alvásra, de ilyen gondjaink akkor voltak, amikor a kettő alvásról tértünk át az egyre.
De nálunk ez még 1 éves koruk előtt megtörtént.
Az, hogy nem tudnak egymásra várni, ismerős.Talán most kezd alakulni a helyzet.
Az érzéseid meg teljesen érthetőek. Nekem az első 6 hét után a 15 hónapos koruk volt legnehezebb, vagyis amit én a legnehezebben bírtam.

Jaj, majdnem elfelejtettem írni, hogy Kristóf 2 hét alatt kiolvasta a Vuk-ot, megcsinálta a nyári munkáit, végre tényleg szabad.
Szóval csajok:

- Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond!!!!

További szép napot mindenkinek, és egy kis nyáriasabb időjárást kívánok!

Meme
szinta

Sziasztok!

Szinta :)
Tudom, hogy engednem kellene, hogy önállósodjanak. CSak nem bírom idegekkel. Nem azt, hogy takarítani kell utánuk, hanem, hogy evésnél pl. végül nem esznek semmit, mert a falatkákkal gyúrmáznak, odaadják a kutyának, akit persze már inkább kizárok, de akkor meg inkább a földre dobálják, a pépeset meg csak kikotorják a tányérből a kanállal, rosszabb esetben az egészet a saját, vagy a másik fejére borítják. Most azon filózok, hogy ha kapnak saját tányért egy egészen kevés kajával, meg nálam van a teli tányér, akkor működne-e a dolog. De még nem próbáltam ki. (Kicsit lusta vagyok.) :oops: Pedig nyár elején elhatároztam, hogy itt az idő, de amikor kipróbáltam akkor elment a kedvem. Persze egy-két hónap nekik nagyon sok idő, és már biztosan sokkal ügyesebbek, úgyhogy tényleg próbálkoznom kellene. Ez a saját tányér dolog talán azon is segítene, hogy nem nagyon akarnak enni. Hátha az újdonság varázsa. Ma ki is próbálom. Annál kevesebbet, mint amit ma ebédre ettek nem lehet enni, ha csak maguknak kanalaznak akkor sem. Majd beszámolok.
Másban kellene önállónak lenniük? Időnként meg vagyok győződve róla, hogy ösztönösen jól csinálom, máskor meg, hogy azt sem tudom mi fán terem az anyaság.
A pisi-kaki-tiszta pelus kérdésre még nem válaszolnak. Mármint, hogy kell-e tiszta pelus. Bár Réka időnként égnek emeli a fenekét és ez többek között azt is jelenti, hogy azzal a testrészével foglalkozni kellene. :) :) :) De pisinél soha nem csinálja, csak ha kakás.

Annyira aranyosak a csajok! Ha megkérdezem, hogy megyünk-e aludni akkor felsorakoznak az ajtóhoz, hogy oda akarnak bemenni aludni. Sőt, ha bemegyünk akkor néha másznak fel a kiságy oldalán kívülről. Pedig azt hittem teljesen elrontottam az alvás dolgot ezzel a hordozóban elaltatással. De szerencsére már olyan kis szépen elalszanak mind a ketten a kiságyban is.

Nem regélek többet rólunk.

Mindenkinek jó hétvégét. Esőmenteset, és akkor lehet menni egy kicsit a levegőre, most hogy nincs 40 fok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Még annyit, hogy nálunk Boróka kicsit lustább, mint Réka. Kényelmes, szeret elheverni. Sokat mosolyog és produkálja magát, aztán várja a hatást. Egy nagy bohóc. Utánoz minket, pl. köhögés, ásítás és élvezi a hatást. Nagyon fogékony a humorra.
Réka meg egy menőmanó. Állandóan robotol, pakol, körberohangál az asztal körül. (Róla nem is lehet normális fényképet csinálni, mert állandóan úton van. Mire beélesítem a gépet már messze jár.) Ha sétálni megyünk sokat tolja kocsit csak a sport kedvéért is. Borzasztóan kitartó, és sokat küzd, ha el akar érni valamit. Sokkal komolyabb, mint a tesó. De ha egyszer mosolyog akkor ragyog az egész arca.
Boróka meg nagy csibész. Neki pl. az tetszik, amit nem lehet csinálni. És "mi van, ha akkor csinálom, amikor anya már elfordult" típus. Ha hatvanszor szedem le a libikókáról, hogy ne álljon fel rajta, hatvanegyedszer is felmegy. És félek nem azért, mert annyira tetszik neki a kilátás. És közben figyel és vigyorog, hogy mit szólok.
Egész hosszan tudnék még írni a lányokról :lol: , de tényleg nem untatlak tovább benneteket.

Majd még jelentkezem.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

hát, én is megkönnyebbültem. férjem látványosan szenved a szabi utáni munkába menéstől. szegény...

nálunk mindig történik valami:
tegnap voltam nőgyógyásznál ellenőriztetni a spirálomat 1 hónappal a felrakás után. UH eredmény: el van csúszva, nem véd. újat kell feltenni. szinte tudtam előre, hogy baj lesz vele.
mi meg a nyaralás alatt fullosan kihasználtuk a vélt előnyeit :oops: szóval akár teherbe is eshettem. azért bízom a szoptatás alatti védettségben. (bulcsúra is tavaly az alsópáhoki két hét alatt gyakoroltunk :oops: :oops:)
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Brigi!

Szerintem sem az egyedül evésről, sem a szobatisztaságról nincsenek "lekésve" a csajok.
Általánosságban írtam le, hogy hagyni kell őket.Ha nálatok ez csak az evésre terjed ki, akkor azt meg is értem, mivel én is próbálom őket még etetgetni ( nem sok sikerrel), mert úgy egyértelműen könnyebb. :oops:
Kristófnál én pl: az öltöztetésnél voltam türelmetlenebb, abban nem volt olyan ügyes, én meg türelmes, hogy kivárjam, aztán még elsős korában is kérte, hogy öltöztessem.Ezt csak magamnak köszönhettem.Aztán, sorolhatnám még...Apró dolgok persze, de sokkal türelem kellett volna.
Na, most az ikreknél már ott járunk, hagyom a kis dolgaikat, rendezgessék.
Tudod, azért is írtam le, mert jobb más kárán tanulni, mint a sajátunkon.

Boróka lányodat olvasva, mintha Zsófimról írtál volna. :lol:
Ne gondold, hogy amiket írsz untatóak, sőt, ímádom olvasni, a más gyerkőcök kis story-jait, történeteit.

Marcsi!

Szegény férjed.Komolyan rossz lehet így dolgozni.
Ennyir utálja a mh-ét, vagy ennyire szeretett veletek lenni?
Tudom, hogy a mai világban nem könnyű, de nem próbáltatok meg neki másik munkahelyet keresni?
Nekem is spirálom van, belém raktad a "kukacot", megyek és megnézetem nyaralás után.
4. gyerek? :roll: Most nem tudnám elképzelni.

Edit!

A cumi dobálásnál elmaradt, most baldahin tépés következett.
Nálatok ilyen volt?
De, mondtam neki, hogy hiába fog hívni, nem megyek vissza ha rosszalkodik.CSak akkor megyek vissza, ha szépen próbál alukálni, és úgy is csak egyszer.
Képzeld, megértette.
Egyszer visszamentem, kért puszit, Zsófihoz is küldött ( sosem felejtkezik meg róla), aztán csend, alvás.

Doris!

Már akartam kérdezni, mikorra tervezed a költözést?

Nagymamám ma azt mondta Zsombira, hogy sosem fogom olyan szinten tudni kezelni, mint Kristófot, vagy Zsófit, mert ő " vezér tipus".
Akkorát nevettem neki, ez tökre tetszett. :lol: :lol: :lol:
Pedig, Kristóf sem egy visszahúzódó gyerek, mi lesz akkor Zsombornál??? :roll: :shock: :wink:

Jó éjt mindenkinek:

Meme
szinta

Sziasztok!
Remélem,emlékeztek még rám!Edit leírta a lényeget,szigórú fekvést írt elő az orvos!
Mentünk volna redukcióra,előtte 2 nappal elöntött a vér,levállt egy kis részen a méhlepény,vérrög lett a helyén.Így nagyon nagy lett volna a kockázat,így a beavatkozás elmaradt.A vérrög szépen felszívódott,de feküdnöm kell.
Már megbarátkoztunk a tényekkel,hogy ha az égiek is úgy akarják,akkor 3 babánk fog születni!Nagyon várjuk az érkezésüket,boldogok vagyunk,hogy végül is így alakult,ha végigfekszem a terhességet,nem lesz gond,megnyugtattak a kórházban.

Nem tudok visszaolvasni,de mindenkit puszilok!
Andi
14+0
aanda

Andi :)

Hú, akkor rendesen megijedhettetek. Vigyázz magatokra. Nagyon drukkolunk nektek. És néha azért számolj be, hogy mi van veletek.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Andi

Ez tényleg a Sors akarata lehet, hogy ennyi minden közbejött (először elbújt a 3. baba, majd a vérrög) Nagyon meg akar születni mind a három picúr. :) Nagyon vigyázz magatokra, pihizz sokat, élvezd, gyűjts erőt akkorra, mikor megszületnek. Végül kinél fogsz szülni? Edit dokijánál vagy akinél eredetileg akartál?

Brigi

Engem sem untatsz egyáltalán. Sőt, az ilyen leírások révén úgy érzem, mintha ismerném személyesen is a gyerkőceiteket. És ez olyan jó érzés. 8)

Meme

De ari Zsombi, hogy adat puszit a huginak is. Én is várom már nagyon, hogy megértsék rendesen, amit mondok, úgy könnyebb lesz fegyelmezni is őket. Meg játszani is. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi

Láttad már, hogy pont 1 hónap van a gyerekeink között? :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Andi!
Vigyázz magatokra! :) Nagyon drukkolok nektek, hogy most már minden rendben legyen. :) A végén a 3. baba lesz a legéletrevalóbb :lol:

Marcsi!
Lehet, hogy a végén a férjed mégis elmegy a versenyszférába. A mai híreket hallva én már nagyon gondolkozom rajta :( Pedig nem ezért szereztem meg a diplomámat. :(

Eri
simones

Sziasztok!

Andi!

Még egyszer itt is mindent jót a továbbiakhoz,nagyon szurkolok nektek! E-mail megy nemsokára csak el vagyok megint havazódva a Benike miatt!

Meme!
Nálunk nincs baldachin.Helyette kidobálnak mindent az ágyból: alvós párnát,állatot,takarót. Most meg a Marcinak az a mániája,hogy leszedi maga alól a lepedőt és csak a szivacson alszik. Ha zavar,akkor vedd le a baldachint!Bár biztos vagyok benne,hogy akkor majd talál mást a Zsombi!
Jó lehet egy ilyen bölcs nagymamával élni! Irigykedem rád!

Brigi!

Én ugyanazt tanácsolhatom,mint Meme. Én sem engedtem a Dávidot egyedül enni a plusz munkák miatt.Még ma is van,hogy meg kell etetnem,ha olyat adok neki,amit nem szeret. tudom,hogy most már tudatosan visszaél a helyzetével,de ebben én is hibás vagyok.

CSAJOK!!!
Szavazzatok ránk legyetek szívesek:

tgv.hu oldalon a fotópályázatnál van 2 képünk! Címük: Balaton-parton és egy rakás gyerek a balatonnál.

Jelenleg a 13. oldalon tanyázik a kép,de ahogy több szavazatot kap,alőrébb lép!

Köszönjük előre is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Szavaztam :), most a 11-12. oldalon vagytok :)

Eri
simones

Edit!

Én is szavaztam :P Én már a 8. oldalon találtalak meg Titeket :P Sok sikert !

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Ebben a " szép nyári" időben pakolok, mert holnap indulunk nyaralni.
Még szerencse, hogy ilyen időre is találtunk ki programokat, meg talán-talán felváltva pihenni is tudunk.

Andi!

Én is csak csatlakozni tudok a többiekhez, hogy a sors elintézte helyettetek. :lol: A pihenést meg nagyon szigorúan tartsd be, nekem sajnos nem sikerült, így 60 nap kórházzal " bünhődtem".
Szorítok nektek!
Az, hogy mik lesznek megvan már?

Edit!

Szavaztam, remélem benne lesztek a 3-ban.

További szép napot, hetet.
Puszi.

Meme
szinta

Sziasztok!

Köszi a bíztatásokat,nagyon remélem,hogy most már minden rendben lesz!
Győrben szeretnék szülni,annál az orvosnél,akinél Edit is szült.Még visszamegyek a Sote 1-re a 18.hetes uh-ra,mert visszahívtak a biztonság kedvééret.Talán akkor a babák nemét is megtudjuk.Mivel külön petéjüek,nagy az esély arra,hogy nem lesznek egyneműek.Végül is mindegy,fő,hogy egészségesek legyenek!

Majd néha jelentkezek,addig is sziasztok!
Andi
14+1
aanda

Sziasztok!

Köszönjük a szavazatokat!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Hazaértünk a "nyaralásból", bár inkább ősz volt mint nyár :(
Képeket majd később teszek fel, most így hajnalban nincs rá energiám kicsinyítgetni :oops:
Tulajdonképpen a rossz idő ellenére jó volt, az első két nap mégf pancsoltunk is, bár nem volt az a nagy hőség, aztán viszont kifejezetten rossz volt az idő, örültünk, ha nem esett :(
A csajokkal meglepően könnyű volt, még étteremben is többször ettünk, pedig elsőre alig merészkedtünk oda. Igaz, az volt a "trükk", hogy kiválasztottuk a kaját, majd elmentünk sétálni és mire visszamnetünk, kész volt, nem kellet várni. Kaptak ők is tányért, poharat, evőeszközt, így nagyon élvezték. Tulajdonképpen most ettek először idegen helyen. A csajok folyton kiabáltak a pincéreknek, hogy "bácsi, bácsi", meg ha hozott valamit, azonnal emelték a poharukat, tányérjukat (főleg Csenge) és mondták, hogy "oda, oda!" Így aztán mindig nekik töltött először a pincér :)
Most először kaptak villát, ügyesen próbálkoztak vele, Petra trükkös volt, ha nem sikerült felszórni amit akart, rászúrta előbb kézzel (még a borsószemeket is :lol: ) és utána villával vitte a szájához. Annyira tetszett neki, hogy nem is akart napokig kanállal enni, csak villával :)
Aztán míg ők próbálkoztak, mi gyorsan belapátoltuk a magunkét, persze közben még csempésztünk néhány falatot a lányok szájába is. Mindig olyat rendeltünk, amit ők is tudnak eszegetni, így elég jól sikerült. A végén meg mindig felálltak táncolni :) Mondtam is a pincérnek, hogy ilyen vendégcsalogató látványosságért igazán járhatna egy kis kedvezmény (mert ugye az egész étterem rajtuk röhögött, és mivel terszon ettünk, az utcai forgalom is meg-megállt néha :lol:
A vizet élvezték (volna), Petra a Balatont következetesen Potakának hívta, utánanéztem a neten, ez egy új-zélandi tó :shock: Még dalt is énekelt róla :)
Sok új szót tanultak, imádták a vonatokat nézni ( a közelben volt egy állomás).
És ami a legjobb volt, hogy az apjuk végre kicsit beszállt a gyereknevelésbe 8) Többször elvitte őket EGYEDÜL sétálni, játszott velük felszólítás nálkül, etette őket! Na jó, a fürdetés az enyém maradt, de nem vagyok telhetetlen :) Tényleg feltöltődtem kicsit. Ha még jó idő is lett volna...
Persze tudom, hogy ez az idill eddig tartott, ha visszamegy dolgozni, kezdődik minden előlről :(
Végre volt erőm elkezdeni a kersztszemes magasságmérőmet (illetve a lányokét :wink: ), bár kétlem, hogy az eredeti terv szerint a szülinapjukra kész lennék vele... És kivételesen minden este éjfél körül már ágyban voltam, sőt, néha délben is aludtam a csajokkal, úgyhogy a héten már nem kell aludnom :lol:

Nagyjából visszaolvastam, de most csak röviden néhány hozzászólás:

Először is Babának gratula a babákhoz:) Nem jöttek korábban mint kellett volna?

Anda: nagyon sokat gondoltam Rátok, titokban reménykedtem, hogy meggondolod magad, szerintem nem véletlen, hogy az a baba ennyire meg akar maradni. Hidd el, ha megszületnek, már nem tudnád azt mondani, hogy őt köszönöm szépen nem kérem ...
(Bár egy ismerős házaspár úgy tudott ösökbefogadni egy kislányt, hogy akinek ikrei születtek, a fiút hazavitte, a lányra meg azt mondta, olyan már van ... :( )
Hidd el, nehéz de gyönyörű út áll előttetek!

Edit!

Szavaztam! :)

A többieknek inkább összességében, nem emlékszem pontosan ki mit írt, majd nyugalmasabb időkben, ha ráérek kicsit pontosabban visszaolvasok :oops:
Önzés: igazatok van, hogy kell(ene), de valahogy én nem vagyok erre képes. Tudom, hogy több időt kellene a férjemmel tölteni, kettesben, de olyankor mindig lelkiismeret furdalásom van a gyerekek miatt. Mikor megtudtam, hogy ikrek, azonnal arra gondoltam, hogy nem fogok tudni annyit foglalkozni velük, mintha egy babám lenne. Aztán eldöntöttem, hogy igenis, én majd tudok. Persze nem, de azért igyekszem, talán túl görcsösen. Én is felkelek a mai napig, ha felsírnak, mindig bemegyek, ha úgy érzem, hogy kell, ott is alszom, ha olyan időszak van, stb. Mindig az az első, hogy a gyerekeke egyenek, igyanak, öltözzenek, játszanak, a férjem csak sokadik a sorban és persze ezt ő is érzi. (Az, hogy én hanyadik vagyok már nem is tudom, nem volt ritka, hogy délután ettem először, mert akkor értem rá - szerencsére mióta maguknak esznek, ez már nincs). És ezt elvárnám tőle is, ő meg azt várja, hogy ha hahajött akkor ehessen, leülhessen nyugodtan. Nem vár ő semmi különös kaját, állva megeszi a tegnapi maradékot ha kell, de HAGYJUK ADDIG BÉKÉN. Én meg nem értem, hogy miért nem lehet közben ölbevenni a gyereket és adni neki is néhány falatot, vagy odanézni, ha már egy perce kiabál szakadatlanul, hogy apa... Persze Briginek van igaza, férfiból vannak és képtelenek rá - de azért mégis... :evil:
Igaz, az is lehet, hogy ha nem dolgozna ennyit akkor más lenne, mert a múlt héten angyal volt (bár indulás előtt jól összevesztünk és ezek után nagyon pedálozott :? )
Azt hiszem az anyák valahogy mindig első helyre teszik a gyerekeket, az apukákban meg mondjuk egy első hely van megosztott helyezésekkel - apa-anya-gyerekek, mindenki egyenlő :) és nehezen viselik, hogy anyánál apa kicsit háttérbe szorul...

Családi segítség nálunk nem nagyon van, most hogy hazajöttünk, anyukám ígérte, hogy főz kaját, legyen meleg étel mire jövünk, erre már rég lefektettem a csajokat mire ideért vele... :? De a nehezén már túl vagyunk, most már sok helyre tudom magammal vinni őket.

Még sokat akartam írni, de nem bírom :(
Megyek, aludni mégiscsak kellene egy keveset :wink:

Mindenkinek jó nyaralást ha még ezután jön, akik voltak, meg tartson ki a feltöltődés még jó sokáig :)

Ditke
ditke62

Sziasztok Lányok! illetve Asszonyok!

Olvasgattam a hozzászólásokat az önzőségről, férfiakról és az általuk betöltött szerepről... néha úgy tünt, hogy egymást vállát veregetve adtok igazat egymásnak, de csak női szemszögből nézitek a dolgokat ;) Szóval néha kinyílt a bicska a zsebemben :twisted: Ha kíváncsiak vagytok egy "férfi"szemszögéből minderre, szívesen írok... :)

De valójában nevelési segítség kellene!

1. Bernát nevű fiam (6 fog), amnnyiben meg akar szerezni valamit, vagy esetleg tőle akarnak megszerezni valamit megharapja Ambrus nevű fiamat (4 fog :)) Szegénynek a karja belilul annyira megharapja. Most már legalább 7-8 harapásnyom van rajta. Rendkívül gyorsan zajlanak ezek a dolgok és mire odaérünk már csk fegyelmezni (ejnye-bejnye) illetve vígasztalni n(kapsz rá puszit) tudunk. Ennél hatásosabb eszözünk nincs :(
Volt nálatok ilyen? Ötlet mit tegyünk? :shock:

Kép A harapó... Kép ... az ártatlan
kiliman

Kiliman :)

Nálunk harapás nem volt szerencsére sosem, de nem is tudnék mit kezdeni vele, csak megszidni a harapóst és vigasztalni az ártatlant. A testi fenyítést alapból nem helyeslem, így csak rászólni tudtok a fogasra. Ők még a büntetést nem értik, hiába teszed ide vagy oda, ehhez kicsik, de nagyobb korban az a megoldás. Nálunk a szobájukba kerülnek elzárásra az ágyukba ha rosszat tesznek, de már értik és maguktól mennek oda. :lol:

Egyébként Bernát fiadnak a szeme sem áll jól. :wink:

Engem nagyon érdekelne az ikres családi helyzet egy férfiember/apa szemszögéből, hogy Ti hogyan éltétek meg, mennyire viseli meg a házasságotokat, hányadik helyre kerültek a gyermekek, anyuka stb.

A nickneved a Kiliman község névből származik? Zalakarostól nem messze láttam egy ilyen helységnevet.

Andi :)
A sors kegyeltje lesz a 3. picurka, biztos nagyon szerencsés élete lesz. :wink: Örülök neki, hogy így alakult, és nagyon jó egészséget kívánok a terhesség egésszére, és problémamentes hónapokat!

Cat
Kép
cateye

ditke!
el tudom képzelni, hogy milyen jó hangulatúak voltak az éttermi étkezések :)
nálunk - 4 fickóval élek együtt - következő az étkezési sorrend (vacsi a legtipikusabb):
első apa, ha kér vacsorát. arra ügyelek, hogy mindig őt kérdezzem meg először, kér-e enni.
második kör az ikrek.
aztán szoptatom bulcsút.
én pedig már annak is örülök, ha nyugiban egyedül ehetek a konyhában. a többiek általában az esti mese mellett a nappaliban.

kiliman!
bernátról fantasztikus ez a kép. pláne, hogy a harapós sztori illusztrációja :)
kiváncsi vagyok én is a bicskás részekre!

mai okosmondás az ikrek szájából: anya, a bulcsú is iker, ő a mi ikrünk.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Kiliman!

Bicskás gondolatok jöjjenek!!!
Bár (és tényleg ne sértődj meg ezen) azért szerintem nem vagy tipikus férfi,férj,apa! Ezt az is alátámasztja,hogy irsz néha nekünk.
Egyszer meséltem rólad/rólatok a férjemnek és teljesen elképedve kérdezte,hogy te férfi vagy. Le volt meredve azon,hogy ide apukák is írnak. Ő meg van győződve arról,hogy ez női klubb!
Sajnos harapás ügyben nem tudok segíteni4!Talán annyit,hogy amikor csak lehet különítsétek el őket.Ha nem,akkor valaki üljön a közelben! Nem tudom,hogy ez kivitelezhető-e,de talán néhány hét alatt kinövik ezt a harapósdit!

Ditke!
Örülök,hogy a rossz idő ellenére is jól éreztétek magatokat! Képeket kérünk,amint lehet!

Edit

Kép

Kép
edit73

Mentségünkre legyen, hogy csak női szemünk van. :)
Én is kíváncsi vagyok a véleményedre.

Ditke :)
Sztem ne görcsölj, hogy nem tudsz velük eleget foglalkozni, mert a szeretetet nem időben mérik, ráadásul ott vannak egymásnak, ami bőven pótolja mindazt, amivel elvileg kevesebbet kapnak. Meg aztán, ha másodiknak, netán harmadiknak születnek? Így még azt a csalódást sem kell átélniük, hogy "kikerülnek a pixisből", amit az elsők szinte mindig megsínylenek egy kicsit.

Azért én reménykedem, hogy van egy normális állapot a "mindenről lemondok" és a "semmiről nem mondok le" a gyerek kedvéért között.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Biztos nem vagyok olyan mint a többi ff/apa stb., de azért a világnézetünk közös.

Szóval a bicskás rész:
[quote]A írta: férfiak az önzésükből eredendően, senkit, de senkit nem tudnak maguk elé helyezni, és sajnos ez ikrek esetében annyira előtérbe helyeződik, hogy nagyon sokszor a házasságok rovására megy.
Szinta

Hm…
[quote]S írta:zerintem kétféle férfi van: Az egyik akit meg kell kérni mindenre, hogy csinálja meg, mert magától nem veszi észre, a másik pedig az akit hiába kérsz meg bármire, mert úgysem csinálja meg

Amivel egyetértek:
Pbrigi
[quote]N írta:em "rosszaságból" ilyenek, hanem alkatilag

Abban ugye egyetértünk, hogy különbözünk a nőktől és ez így van rendjén, nem hiszen hogy annyira tetszenek a nőknek azok, akik szerint „cukik” a zsebcirkáló kutyák és érdekesek a szappanoperák :)

Ahogy Cicamica írja:
[quote]e írta:ste abban a pillanatban lepasszolom a gyerekeket apának, ahogy beteszi a lábát
Ez nem is lenne gond, de estére a gyerekek már nyűgösek, semmi sem jó nekik, és esetleg az apa is fáradt és sokként éri a két nyüglődő csemetéje egyszerre csomagban. Én pl. kifejezetten szeretek velük sétálni menni ilyenkor, mert elvannak és nekem is van időm egy kicsit rendet tenni a fejemben.

Milyen is egy tipikus napom?

5-kor kelés (éjszaka néhányszor felébredés, mert ugye nincs egyszerű éjszaka), szopi egyik gyerek, szopi másik gyerek, az ébren levő gyerek (fél) szemmmel tartása, hogy hagyja szopizni a tesót… és már indul is a nap…
Munka (ahol a kedves kollegák: na mi van már megint nem aludtak a gyerekek? Szarul nézel ki/fáradtnak tűnsz), majd 5-6 körül rohanás egyenesen haza, ahol már alig vár a teljesen kimerült asszony, feldúlt lakás, evés max. amikor a gyerekek alszanak. 2 óra játék/nyügi/séta/valami majd fürdés, szopi és altatás. Utána bármi csak csendben nehogy felébredjenek. Tehát már nem lehet fúrni-faragni stb. este mint akit fejbevágtak, vagy ha nem akkor is alvás mert ki tudja, hogy 5 percet vagy 5 órát tudunk majd aludni az éjjel.

Előtte pedig:

7-8-körül kelés, munka, majd csavargás a városban, randi a haverokkal vagy az asszonnyal, mozi, kiülős helyen egy kis sör…, vagy esetleg otthon szerelgetni a lakást, főzni valami extravagánsat… este pedig könyv, tv vagy bármi és ha esetleg megtetszik egy éjszakai film, akkor no problem, max. 2 kávét iszok reggel.

10 apró különbség? :)

Tudom ez az élet rendje, de könnyen elcsábulhat a ff, ha pl. hirtelen törődést illetve figyelmet kap egy hölgytől. Ismét nyeregben érezheti magát. Nem azt mondom hogy ez helyes, de ez van.

Mer mi is az amire szükségünk van? (személyenként a sorrend változhat)
1. törődés, figyelem (vegyünk csak egy lázas ff-t :)
2. szabadidő (bármire: haverok, fúrás-faragás, foci, újság, könyv, peca, hobbi)
3. hogy ff-nak érezhesse magát (a teremtés koronája)
4. az asszony részéről igényesség/nőiesség (pl. én először a feleségem öltözködési stílusába szerettem bele) – igen kiábrándító hosszú távon a mackó
5. sex :D

Mi elhatároztuk, hogy nem leszünk a gyerekeink rabszolgái, és elveink is voltak :) Ezek természetesen megdőltek :D de próbálunk sokat kimozdulni, utazni, egymásnak egy kis szabadidőt biztosítani és néha a gyerekeket lepasszolni... Nem feltétlenül történik katasztrófa, ha miután elaludtak a gyerekek, az anyuka elpattan a barátnőivel valahova.

Csak csapongtam, de remélem átmegy a kábelen valami :)

Itt egy grafika Éduától ami, hűen kifejezi milyen az ideális nő:

Kép

Kiliman
kiliman

Vissza a gyerekneveléshez!

Természetesen 1m-en belül szeretnek játszani a kölkök és lehetőleg ugyanazzal a játékkal. Elzárni egymástól nem akarom őket, és lehetőség sincs nagyon rá... Mellete ülni pedig... mintha nem egy ikres fórumon lennénk :D
Na mindegy, egyszer csk visszakapja :)

Más. Szeretnénk 2 éves koruktól bölcsibe adni őket. Azt rebesgetik, hogy már be kellett volna íratni őket. Tapasztalatok? Azon is morfondírozunk, hogy hova, a lakóhely kerülete, az én munkahelyem közelébe, vagy a feleségem munkahelyéhez közel :?: Mindenre van pro és kontra...

Cat :) a név a Kilimanjaro hegyre utal.

KépKép
kiliman

Sok mindenben igazad van, de Te nem vagy egy átlagos pasi. Az én férjem úgy ahogy Edit írja sosem jönne ide fórumozni, hogy valami nevelési kérdésben dűlőre jussunk, ellenben a prohardveres kütyüfórumokon ott ugrándozik. :lol: Mondjuk ezt nem sajnálom tőle, neki is kell a kikapcsolódás, lazítás. Már ott elakadtam a hozzászólásodban, hogy 5-6 felé hazaérsz. Na itt megdől a teória, mert az én férjem jó ha 7-8 között hullán hazaér, és bemegy egy jóéjt puszit adni a fiúknak. Van is miatta kellő lelkifurkája, meg ugye én sem vagyok marcipánból, és rágom a fülét amiatt, hogy nincs segítségem. Mellesleg éjjel sem kel már a fiúkhoz.

Egyébként az esti nyűgösködés bíztosítalak róla, hogy el fog múlni, illetve nem lesz különbség a nappali és esti nyűgi között, kezelése ugyanaz. :lol:

Bölcsi: Mi most kezdünk szeptemberben a helyi körzetes bölcsinkbe, és januárban iratkoztunk be. Ekkor a 40 helyből a 33-34. helyet töltöttük be. Ez a lakhely szerinti bölcsi. A barátnőm akivel a 13. kerületben együtt dolgozunk oda próbálta bejuttatni a most 3 hónapos csemetéjét, hogy 2 évesen kezdje majd a bölcsit a munkahely melletti helyen, és a héten kapta meg az elutasító levelét, hogy így 1,5 évvel előre sem vették fel, mert nem körzetes a gyerkőc. Tehát ha úgy döntötök, hogy ne körzetesbe járjanak, akkor gyorsan próbáljatok kavarni valamit. A barátnőmnek protekciója volt, és így sem ment a dolog.

A nem körzetes bölcsi ellen szól az, hogy oviba ha körzetbe iratjátok őket, akkor nem a saját kis bölcsis, ismerős csoporttársaikkal mennek, hanem tök új emberek lesznek a csoportban. Itt nálunk az ovi szemben van a bölcsivel, és egy az egyben átveszik a bölcsis csoportot.

Jó kis dilemma.....

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ditke

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a nyaralgatás- a rossz idő ellenére. Az külön jó, hogy a férjed is magára talált ebben a helyzetben- legalább tudod, hogy nem teljesen reménytelen eset, csak fáradt a munkától. Egy férfi sztem általában tényleg nem tesz extra erőfeszítést otthon, ha már amúgy is elfáradt. Ez még talán elviselhető is lenne, ha közben nem lennének megsértve, hogy az ember lánya nem velük foglalkozik mikor hazaesnek.

Pont ugyanúgy gondolom én is, mint Brigi ezt a nem lesz rájuk elég időm problémát. Amúgy Te aztán tényleg apait-anyait beleadsz, nem hiszem, hogy a lányok bármiben is hiányt szenvednek. Azért néha nem ártana, ha magadra is szánnál egy kis időt, mert hosszú távon nagyon kimerítő az ilyen fokú önzetlenség. :wink:

EDit

Én is szavaztam. :)

Kiliman

Mondd csak el nyugodtan a véleményedet- hátha attól meg nekünk fog nyiladozni a zsebünkben a bicska. :wink: :lol:
Nálunk minket harapnak csak, egymást nem. :twisted: Viszont DÁvid üti Niki fejét mindennel, ez legalább olyan rossz. Próbálom leszoktatni róla, meg rászoktatni a simizésre, de inkább az is paskolás. Viszont már tudja, hogy mire mondom a szót. Előbb-utóbb csak sikerül. :?

Ma megkapták a törpök az agyhártyagyuszi elleni oltást. Csak egészen pici sírás volt, viszont Niki azóta ahányszor vetkőztetem peluscserére, mindig újra elkezd üvölteni. Szegénykém. DÁvid meg először tök barátságosan odabújt a drnénihez, de amint meglátta a fonendoszkópot, drnéni elvágta magát nála. :lol:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na igen, látszik, hogy hány óráig írtam a hozzászólásomat....

Kiliman

Igen, amit leírtál, azzal mindenki tsiztában van, én még lelkiismereti kérdést is szoktam csinálni belőle, hogy szegény apa őrlődik a mhely, meg a gyerekek között. Tény, hogy előtte több szabadideje volt, járhatott-járhattunk motorozni, olvashatott órákat, netezhetett. ELŐTTE. Előtte én is egyetemre jártam, emberek között voltam, volt szabadidőm, volt időm ebédelni, főzni, volt időm a férjemre. Most nincs. Csak a gyerekek, este pedig, ahogy mondod, hulla fáradtan bedőlni az ágyba. NEKEM is jólesne egy másik ember figyelme, nemcsak egy férfinak, NEKEM is jólesne nyugodtan megkajálni, stb. ÉN nem is várok el többet a páromtól se, csak amit magamtól. És mikor lepasszolom neki a gyerekeket, akkor mehetek végre vacsit csinálni nekik és közben nem kell hallgatnom Niki zokogását, vagy kiszedhetem az egész nap bent rohadó mosást. NEM olvasgatni megyek, vagy aludni.

Nekem akkor nyílik ki a bicska a zsebemben, mikor közli, hogy már 2 hete nem volt edzésen, vagy a héten csak egyszer volt, tehát ne én menjek tornázni, mert ő akar. Vagy akkor, ha beül ugyan hozzájuk, de elfekszik hasra ahelyett, hogy játszana velük, ők meg tovább nyűglődnek körülötte. De ha szóváteszem, hogy ugyanúgy, sírnak, mint egséz nap előtte, ha kimegyek, akkor nem érti mi bajom, hiszen ott van velük. Meg ha végre szombaton kikönyörgöm, hogy én mehessek bevásárolni, mert ő úgyse tudja milyen kajákat kell nekik venni, akkor a lelkemre köti, hogy siessek nagyon, de hétköznap meg azt gondolja, hogy én csak nyaralok itthon, mert 2 órával később kelek, mint ő. Megjegyzem, hétvégén hagyom 10-ig aludni, míg én már több, mint 1 éve nem aludtam fél 9-nél tovább és az is ritkaságszámba megy.

Az a fő baj sztem legtöbb helyen, hogy a párok nem készülnek fel lelkileg, hogy milyen lesz ha gyerekük lesz. De erre nem is lehet felkészülni, mert benne lenni folyamatosan egyi lyen megterhelő élethelyzetben, az tök más, mint elméletben elképzelni. A gond itt akkor van, ha közben sem tud vmelyik fél felnőni a feladathoz és nem akarja a maximumot nyújtani- mondhatni, a másik rovására. El kell fogadni, hogy robot van 24 órán keresztül és másnap kezdődik elölről.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?