Szia!
Igen, május 14-én volt a vizsgálat. Elvileg a védőnőnk címére kellett volna küldenie Ádámnak az összes gyerek szakvéleményét, de nem történt meg. Aztán hogy mi volt a probléma (elveszett az emailcím vagy rosszul írta le stb.) azt nem tudhatom. Nekünk mindenesetre fontos lenne, mert bár néhány dolgot szóban is el tudok mondani, ami ott elhangzott, az nem pótolja az írásos véleményt.
Fújás... Ez összefügghet a rágás-problémával? Borka a gyertyát nem tudja elfújni, vékony kendővel is próbálkoztunk már, az sem megy. Valószínűleg a már említett nem-utánzásos dolog miatt van ez. A fejlesztő írta elő ezeket a gyakorlatokat, s mondta, hogy sokat kell gyakorolnunk. Most ugyan nem próbálkoztam vele már egy ideje, de ismét elkezdjük. Magától csinál fújást, ilyenkor a nyálát is tudja gyöngyöztetni (bocsi, ez gusztustalanul hangzik, de lehet, hogy megint jön a foga). Ezért nem aggódtam eddig a gyertyás ügy miatt.
Most, hogy mondtad, mindenképpen említeni fogom ezt a neurológusunknak, úgyis szerdán megyünk hozzá meg a fejlődéspszichológus-gyógypedagógusunkhoz is zárókontrollra a Svábhegyre. Legalábbis remélem, hogy ez már valóban záró lesz, s nem mondják azt, hogy a járása még annyira bizonytalan, hogy várni kéne azzal a záró-papírral.
Na, a Libero-napra mi sem megyünk, mert másoktól is hallottam, hogy iszonyú sokan szoktak lenni. Majd máskor megnézzük az állatokat meg az ottani játszóházat, állítólag jó. Állatokat már néztünk Boróval a Margitszigeten, tetszettek neki.
Erről jut eszembe, Borika az állathangokat sem utánozza. Tudja, hogy melyik állat ugat (nyávog stb.), meg is mutatja a képét a könyvekben, de nem mondja, hogy vau (miaú stb.). Komolyan kezdek aggódni a beszédfejlődése miatt!
Tanítás: hivatalosan 1 évig tanítottam, 4. osztályos osztálytanítóként és osztályfőnökként. Miért kérded? Lehet, hogy most ezek után megkérdőjelezed a tanácsaimat...?
Azt azonban még hozzátenném, hogy mindkét szülőm tanár, ráadásul apukám igazgatóhelyettes is, így van némi rálátásom a dolgokra... Ja, és voltak nagyszerű tanáraim is a fősulin, akik igyekeztek az életre felkészíteni minket.
Teljen jól a hétvégétek! Élvezzétek a jó időt!
Üdv.: ktc
Ui. Mi a helyzet a gasztroenterológián?