Szia Lilla!
Csak most vettem észre, hogy írtál. Bocs!
Amikor esetleg én leírom, hogy ez vagy az nekünk bevállt, azzal nem azt akarom mondani, hogy márpedig tessék ezt beszedni vagy a kölöknek adni. Teljesen természetesnek veszem, hogy beszéld meg egy orvossal. Amikor elõször találkoztam ezzel a homeopátiával, akkor én is elõbb megkérdeztem, megbeszéltem a drnéninkkel Nekünk annyiból "könnyebb" a helyzetünk, hogy a drnénink homeopátiát is tanul és meg tudom vele beszélni.
Talán még annyit hozzáfûznék, hogy ezer éve foglalkozom gyógynövényekkel és illóolajokkal és nem egyszer tapasztaltam jótékony hatásaikat. A homeopáia pedig nem is áll távol a gyógynövényektõl.
A homeopátia ráadásul nem is mostani keletü. Múltja van, 1796 a "születése"!
A kérdésedre pedig a válasz (nagy vonalakban, mert nem vagyok orvos, csak, amit a könyvekbõl összeszedtem):
A gyógyszerek a betegségek legyõzését célozza meg, a gyógyulás érdekében kémiai ellenszereket használ, amelyeknek sokszor van/lehet ellenjavalata és mellékhatása.
A gyógyszeres kezelés sokszor nem szünteti meg a betegséget, "csak" elnyomja a tüneteket (pl. fejfájásnál a fájdalomcsillapító).
A homeopátiában nem ellenétes szerekkel, hanem "hasonlót a hasonlóval gyógyítani" elv alapján gyógyít.
A homeopátiás szerek hatékonyak, ugyanakkor mentesek a káros mellék -és kölcsönhatásoktól.
Ajánlott mindenki számára: csecsemõknek, gyermekeknek, várandós mamiknak, idõs embereknek
A ~ás gyógyszer a szervezet öngyógyító törekvéseit támogatja, miközben a hagyományos terápiával szemben nem nyomja el a tüneteket.
A ~ás gyógyszerek TERMÉSZETES anyagokból (ásványi, növényi, állati eredetûek) speciális módon készülnek. Döntõ mértékben (kb 65%) növényi eredetûek.
Sok könyv megjelent ebben a témában, de van egy ingyenes kiadvány: Homeopátia mindenkinek mindenkorra, BOIRON
Ebbõl idéztem Neked néhány gondolatot. Ezt én gyógyszertárban kaptam, de van egy e-mail címük, próbáld meg hátha küldenek Neked postán:
boiron@mail.datanet.hu tel.: 06/1 209-0793
szia, Phaedra
ui. ha adsz egy e-mail címet, szívesen elküldöm Neked szkennelve