Gyuri!
Nagyon köszönöm a válaszodat. Örültem neki, hogy Te is reagáltál az esetemre.
Az, hogy én már a zsemle+tejes 7,9 után egyből diétáztam, semmi ahhoz képest, hogy tulajdonképpen nekem azt mondták (védőnő, stb.), hogy mivel az első babámnál is cukros voltam, már a terhesség elején gőzerővel csináljam a diétát. Nem csak, hogy figyeljek kicsit oda, hanem a konkrét 160 gr-os diétával indítsak...
Na, ezt nem tartottam be, ezért volt, hogy amikor viszont láttam, hogy tényleg magas már a sima tejcsis teszt után is az érték, elkezdtem diétázni.
Azóta már beszéltem a dokimmal. Sikerült megbeszélnem vele, hogy ne kelljen már megint több napra befeküdnöm, hiszen már pont azt a diétát csinálom, amit be akarnak állítani. Mondta, hogy beszéljek az ottani dietetikus nővérrel, kérdezzem meg, hogy jól csinálom-e a diétát, méregessem itthon, aztán meglátjuk.
Úgyhogy most ez a helyzet.
Csak tényleg az a vicces, hogy megnyugtató is a cukormérő-készülék, meg idegesítő is... Mert a kislányomnál nem volt ilyen mérőm, így egyszerűen csak betartottam a diétát (amit egyébként nem ellenőriztek szigorúan, csak havonta) és így is minden rendben volt. Pedig lehet, hogy akkor is feljebb ment néha a kelleténél az érték, csak nem tudtam róla... Most meg állandóan méregetek (illetve már próbálom magam visszafogni) és néha 7 felett van 1-2-vel és a frászt hozom magamra. Szóval azt hiszem nincs nagy baj nálam, csak egy kicsit rástresszeltem a dologra. De már kezdek megnyugodni.
Ja! Fogyni azért nem szeretnék (legalábbis terhesség alatt, sokat és szándékosan nem), de az biztos, hogy a további hízásom ezzel megállítva...
Kata!
Bocs, hogy nem válaszoltam a szerdai kérdésedre, de nem jártam errefelé.
Azóta is előfordult néhányszor, hogy 7 közeli értéket mértem, ez csak reggel fordul elő, talán egyszer volt olyan, hogy ebédnél is (ha jól emlékszem).
Próbálom figyelgetni, hogy reggel mitől megy jobban fel, a tejtől pl. tartózkodtam, erre ma reggel 2 dl-ből csináltam tejeskávét+ettem hozzá 5 db Korpovit kekszet. Így 6,0 lett az egyórás mérés. Szóval nem mindig értem...
Panni!
Köszi a segítséget a reggeli, stb. kajcsikkal kapcsolatban!
Most jut eszembe, hogy már annyiszor akartam kérdezni: mi a helyzet akkor, ha mondjuk nagyon nem bírom ki a következő evésig. Lehet enni olyat két evés közötti szünetben, amiről tudom, hogy tutira nincs benne szénhidrát (pl. egy főtt tojás, vagy ilyesmi)?? Egyébként túlélem, szerencsére ritkán fordul elő, hogy már hamarabb érzem az éhséget, de azért érdekelne...
Szép napot mindenkinek!
Anita