Új privát üzeneted érkezett!

DR.akidó!!Értettem!!De nekem tök mindegy,hogy mikor fogant a baba!!Csak tudjam már,hogy mi van vele!!

Kép
bea27

Bocs!!DR.TAKIDÓ!

Kép
bea27

Jó a szám!!Most hivtam a nőt!!Kicsit odébb megyek a telómmal!!Ezért utálom a VODAFONE-t!!Nem véletlen nemakartam SOSEM!!Dehát Anyu........................!

Kép
bea27

Tényleg teljesen mindegy.A lényeg,hogy mozduljon már egyet,és nyugtassa meg az Anyukáját :D
Nekem is ezért van 2 telefonom,mert a munkahelyemen nincs vodafon térerő :?

KépKép
takido

Na!!Adtam én neki!Nehogy már velem szórakozzon!!Hasra feküdtem,és egyből rugott egy párat!!Persze óvatosan adta elő magát!

Kép
bea27

Már nem is hivom a Dokit!!Viszont megyek,megmosom a hajam!!

Kép
bea27

Na,ennek nagyon örülök :D

KépKép
takido

Nekem meg főznöm kéne :roll:

KépKép
takido

Neharagudj,hogy eddig feltartottalak,de nagyon megvoltam ijedve! :oops:
Ma még taláxunk??

Kép
bea27

Be kell mennem egy ügyeletes dokihoz mindenképp!!!Sajna ez van!!!

Kép
bea27

Én itt vagyok :D

KépKép
takido

Dóri!!BPD:43mm
OFD:54mm
THT:41mm
AP:42m
Fl:27mm
Na ehhez mit szólsz?? :roll:

Kép
bea27

Kettőt ismerek belőle,de mindjárt a többinek is utána nézek.Amúgy nem tartottál fel :D

KépKép
takido

Bea

:wink: Mondtam,hogy csak lusta,mint a fiúk általában.

Szóval nem is mi lennénk ,ha reggel elindultunk volna...csak délután megyünk.Sebaj,amíg Máté alszik elkapom apát egy gyors numerára :wink: Este már horgászni akar...

Voltunk Mátéval oltáson,nagyon hősiesen viselkedett :)
Megfőztem az ebédet is,és nem sokára a pakolással is kész vagyok.

Kismamik

Takidó írta,hogy a férjed véletlenül kiütött a labdával... :shock:
Olyan jól elnyeli a magzatvíz ezeket az ütéseket,hogy a baba szinte semmit nem érez belőle.
Ilyen "balesetektől"semmi baj nem lehet.
Hogy bármilyen baja legyen ,nagyon komoly ütésnek kell érnie,pl.:hasadra esel,hasba rúgnak,vagy mondjuk egy autóbaleset.
De azért vigyázzatok magatokra!!

málna2162

BPD:Fej átmérő ha jól tudom

Fl:combcsont hossza

KépKép
takido

Bea ez teljesen jó!!

Nekem a 18. héten a köv adatok voltak:

BPD:44 mm
FL:26 mm
AC:140mm

málna2162

Ja!!Csak az előbb irtam,hogy felhivtam végül a Dokit,és BE KELL MENNEM!!De én nemakarok!Mindegy!!Bemegyek! :? De már egy ügyeletes dokihoz fogok kerülni,mert az én dokim csak délig volt bennt!!Ja!!És a szülőszobára kell mennem!!! :oops:

Kép
bea27

Csak OFD-t találtam:az a homlok,és a trakó közötti távolság.

KépKép
takido

trakó=tarkó :oops:

KépKép
takido

Málna!Te otthon vagy???

Kép
bea27

Mindjárt jövök!!!

Kép
bea27

Bea előkerestem a genetikai uh. adataimat
BDP:38mm
AD1:39 mm
FL:27mm
OFD:53mm
AD2:41mm
HC:150mm
AC:129mm
magzati súly 220g
A biometriai adatok 17 hetes 6 napos terhességnek felelnek meg.

Vérzéskimaradás: 17 hét 2 nap

Gabi 8+2
Majd délután talán több időm lesz jönni

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Szia Kis_Plutó!
Jó,hogy te is jelentkeztél :D

Bea!
Még annyit találtam,hogy a BPD érték a 20.héten 50mm ez általában támpont.
És hogy fél idő körül az OFD érték kb.10mm-el haladja meg a BPD értéket.Ez nálad stimmel :D

KépKép
takido

Itt vagyok!!Csak lezuhiztam,és megmosam a hajamat!
Dóri!!Meddig vagy????
Plutó!!Köszi!! :lol:

Kép
bea27

Még nem tudom,hogy mikor indulunk pontosan.Én 5-nél előbb nem szeretnék ebben a melegben.
Mindenképp írd ám meg,hogy mit mondott a doki.

KépKép
takido

És persze nem ártana végre feltennem az ebédet :roll:

KépKép
takido

OK!!Most mennem kell!!De majd jövök!!

Kép
bea27

De most olyan jól esik itt ülni. :)

KépKép
takido

OK!!Az tök jó!!!Addig nyomulhatunk!!!
Bár nekünk még ki kell mennünk az AUCHAN-ba!!
De a kórház után mindenképp jelentkezem!!

Kép
bea27

Renben :D
A mai alvásod kimarad?

KépKép
takido

Remélem nem hagytál itt máris. :(

KépKép
takido

Sziasztok,beugrok két diák között!!!Nem tudom mi van velem,de egész nap olyan vagyok,mintha lenyeltem volna egy teniszlabdát és megakadt volna a torkomon!!!Olyan rossz a közérzetem és gyomoridegem van,pedig nem vagyok ideges senkire,csak olyan....ti voltatok már így?Nem tudom megmagyarázni,de mindjárt elbőgöm magam....nem értem mi van!

Málna semmi baj,mi úgysem nagyon nyaralunk az idén,esetleg egy-két napos kiruccanásaink lesznek!!!!!!!!Max.3 nap!!!!!!

Puszi mindenki!!!!

Kép Kép
meli1118

Meli
Gyanus vagy :wink: lehet,h ez a hónap volt a nyerő :lol: :wink:

Megjártam a várost, iszonyatos meleg van. Alig vártam, h hazaérjek. Amugy kár volt lemennem, elköltöttem egy csomó pénzt :roll:

Kép
Kép
mókuska

Mókuska!
Ez így szokott lenni.Ha az ember egyszer kiteszi a lábát otthonról.

Meli!
Nekem is gyanús vagy :wink: És remélem az van a háttérben,amire gondolok :D
Gondolj erre,és hátha jobb kedved lesz :D

KépKép
takido

Bea!
ha visszaértél a dokitól mindenképp jelentkezz.

Dr. Takido!
Ez a lelkibiztatást nem semmi igazi párja vagy Beának.

Találtam egy kis rövidítéseket az UH-ról , javaslom a babaszoba.hu oldalt nagyon jó.
AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

Mókuska!
Itt is nagyon meleg van. Ma délután is megyek pénzt költeni :)

meli!
Remélem valaki miatt vannak hangulatingadozásait, tudod a hormonok

Kép
nika04

Sziasztok Lányok!!

Mostmár tényleg búcsúzom!!!Vigyázzon mindenki magára,majd 5.-én megpróbálok benézni!!

Pusszancs mindenkinek!! Kép

málna2162

Szia Málna!
Nagyon jó pihenést.És persze "eredményes"nyaralást :D

KépKép
takido

Bea!
Örülök,hogy minden ok,most sajna nekem is el kell köszönnöm,mert készülödnöm kell,és utána indulunk.Holnap is csak este felé leszek.

Nika!
Köszi,hogy ezt beírtad nekünk.
És valóban próbálunk egymásnak segíteni.

Mindenkinek további szép napot!

KépKép
takido

Bea,
Biztosan minden rendben lesz......a doki utan irj!

Takido, Malna
Joooo nyaralast :D

Meli,
Nekem is gyanus vagy :wink:

Kép
icus

Sziasztok Lányok!

Hát a hétvége vízválasztó lesz, mármint, hogy meglátogat-e a piri????
Na kiváncsi leszek 34 cn vagyok.
Bár abszlolút az az érzésem, hogy igen, meg fog jönni, na mindegy, nem mértem hőt, nem vettem tesztet, nem figyelek rá annyira, mint a múlt hónapban, mert akkor jól kicseszett velem.
Pont ma kiederült, hogy átkerülök egy másik munkakörben, amibe régóta szerettem volna, úgyhogy most elég káoszos a dolog, mi van ha mégis összejön hamar a baba, na mindegy ha úgy van, akkor is még dolgozom legalább 7 hónapot:)
De szerintem nem lesz ez most, abszolút úgy érzem, nem lesz.
Mindenkinek jó hétvégét, és jó standolást, nyaralást.
Puszi

Kép
Kép
nektarin

Málna, Takido!
Jó nyaralást!
Vigyázzatok magatokra.

Mindenkinek jó hétvégét. Próbáljatok meg valami nagyon jó kis hűvös barlangot vagy jó kis hűsítő fürdőhelyet keresni.

Puszi Mindenkinek!

Bea!
tudom, hogy minden renben lesz.

Kép
nika04

Sziasztok!!Bocs,hogy csak ilyen későn,de még kimentünk az Auchanba vásárolni hétvégére!!
Szóval a Dokit jó sokáig kellett várnom,végül az én dokim vizsgált meg,mert volt egy szülése!Született egy baba nemtudom,hogy fiú-e,vagy lány csak annyit,hogy 4190gramm!!!Borzasztó mekkora!! :oops: Mondta is a Dokim,hogy lehet egyből oviba iratni!!Szóval a hosszúúú várakozás után megnézett UHval,és nagyon kényelmesen fordult eggyet-kettőt,meg megint megerősitette a nemét!!!Változatlanul fiú!!Olyan jó nagy vastag a kukaca!!Most jól lehetett látni!!!! :lol: És képzeljétek most a teljes hossza 20.6mm!!Az ülő pedig 14cm!!Ami azt jelenti,hogy három négy nap alatt 2cm-ert nőtt!!Hát nem ÓRIÁSI??? :lol:
Na,szóval ennyi volt a nagy élmény!!!Nagyon izgultam,de már megnyugodtam!!Mondanom sem kell,hogy azóta sem érzem a mozgását!!!! :? De mozog,csak lassacskán,óvatosan,kényelmesen!! :)
Ezt a meleget Ő is érzi!!Vagy mi.................!
Köszönöm nektek,hogy izgultatok értem!! :lol: Nagyon jól esett!!Puszi mindenkinek!!

Kép
bea27

Bea,
Ez Oriasi! :D
Mostmar megnyughatsz, Adik jol van csak tunyul egy kicsit ebben a melegben 8)
De tenyleg Oriasit not a nagy pocsos :lol:

Kép
icus

megnyudgodhatsz

Kép
icus

jaj, nezem ma' miket irok........Adika

Kép
icus

Nekem azt irja hogy 6 napom van tesztelesig.....de ugyanugy erzek mint Nektarin :shock:
Nincs se mell feszules, se pocak szurkalas......semmi :(
Csak az az erzesem van mint ami mindig van menstruaci elott, de ez egy kicsit koran van meg ilyenkor :roll:

Alamszuszekok, koran leleptetek ma is!
Mindenkinek Jo ejaszakat es szep almokat.

Ma senkinek nem volt kedve forditani :(
Pedig tenyleg konnyu a szoveg :?

Kép
icus

Sziasztok!
Jó reggelt :evil:
Tegnap délután és este már nem tudtam jönni.
Délután Krisztikével az ügyeleten ültünk :cry: délelőtt szögbe lépett, de akkor kitisztítottuk, fertőtlenítettük, és ő ráállt. Viszont alvás után már nem tudott :cry:
Na, ott majdnem 2 órát kellett várni a dokira mert kihívták vidékre :cry:
Krisztike nagyon ügyes volt :D zokszó nélkül hagyta, hogy leszedjék a sebről a felső réteget, pici nyafi a fertőtlenítéskor volt. De azóta sem áll rá, és állandóan cipelni kell őt. :cry:
Viszont nekem a csüt.-i és a pénteki idegeskedés meghozta a hatását estére olyan sz@r lett a gyomrom, és megvolt az első rókázásom is. Most meg kekszet eszegetek itt mert nem tudtam aludni az éhségtől. :(
Ja, azt hozzáteszem, hogy az unokatesó biztatására sikerült belelépnie a szögbe. Gyönyörűen játszott lennt a sóderbe, de a páromat hívták telefonon és azért kellett feljönni, közben jöttek Petiék és ő ugrasztotta a kicsit. utána meg úgy fujkálta a rágót mellette, hogy a kicsim tiszta rágó. A szemöldöke, a haja, a karja :( Bocsánat, hogy kiborult a bili, de egy kicsit elegem lett. Jó is lesz egy kicsit anyuéknál lenni. :) Majd vasárnap este leszek legközelebb.
Kellemes hétvégét mindenkinek.
Nyaralóknak eredményes kikapcsolódást. :wink:
Sziasztok:Gabi és Bütyike 8+3

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Jó reggelt!!!!!!!Gabi drágám,annyira sajnálom,próbálj kicsit lenyugodni!!!Ez a kissrác ahhoz a családhoz tartozik,akik belefekszenek az ágyadba és kutatnak a ruháid között?????Elképesztő,hogy milyen báránytürelmű vagy,én tuti fejbevertem volna a hülyegyereket,ha ilyeneket csinál a fiammal!!!A róka komit is sajnálom,bár ez csak megerősíti,hogy ott van!!!!!Próbálj egy kicsit pihenni és biztosan jobb lesz minden!!!Krisztike egy igazi kis hős!!!!

Szóval azt mondjátok,hogy gyanús vagyok?????Jó is lenne!!!!Nem merek semmiben sem reménykedni,de azért hátha!!!!!Nem fogok tesztelni,csak 10-én,akkor lesz anyu szülinapja,hátha az ajándék mellé meglephetem!!!!Egyébként a jeleket sem figyelem annyira kihegyezett érzékkel,mint régebben,nehogy gyártsak a fejemben magamnak egy álterhességet!!!!!!!!

Ma is elfoglalt leszek,délelőtt dolgozok,du megyünk a Metroba,úgyhogy max. este tudok jönni,majd attól függ, mikor érünk haza!!!!Mindenkinek szép napot,a nyaralóknak jó pihenést és jó időjárást kívánok!!!!!!!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Jó reggelt!!! :lol:
Sajnálom Plutó,ami a kislányoddal történt!! :(
Meli!!Na mi a helyzet??Tesztelni mikor akarsz??

Kép
bea27

Jo reggelt!

Kis-pluto, nem csodalom hogy ki vagy akadva :roll: en is ki lennek es ahogyan a meli mondja, iszonyat hogy milyen turelmes vagy.
En mar tuti kiutaltam volna ezeket a rokonokat a hazambol :evil:
Krisztike nem kapott tetanuszt?
Szegenykem...... :(
Vigyazz magadra es jo idotoltest a szuleidnel.

Meli,
10-e???? Az meg jo messze van......kivancsi vagyok hogy kibirod-e addig, tudod a pozitiv teszten a 2 csik mindorokre ott marad :wink:
Szep szulinapi ajandek lenne :D

Nekem szombaton nem kellene megjonnie, es ha nem jon meg akkor vasarnap tesztelek! Az a baj hogy semmi jele a babocanak, de azert nagyon remenykedem.
Tok sokat alszom mostanaban, nem tudom hogy a megvaltozott munkakorulmenye miatt, vagy...?
Ilyenkor meg nem kellene faradtnak lenni, ha jol tudom ?!

Bea,
Adika mit csinal?

Kép
icus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?