Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Örülök,hogy itt vagytok!Ti még nem ismertek,a régiek már igen.Szülésznő vagyok a Szülőotthonban.Gondoltam,írok nektek,hátha tudok segíteni.
Az orvosválasztásotokhoz csak gratulálni tudok! :D Nagyon szeretem a Hammersberg doktort és nagyon szeretek vele dolgozni is!És amennyire tudom,a terhesei-betegei is így vannak vele.
Van a Szülőnek honlapja is,ha kíváncsiak vagytok,nézzétek meg nyugodtan www.noiegeszseg.atw.hu Itt tájékozódhattok rólunk.Már korábban is válaszoltam a többi babaváró mamának,ezeket az előző oldalakon nézhetitek meg(93.o.).Főként persze a szülőszobáról írtam,mert ott dolgozom jelenleg.Bármi kérdésetek van,írjatok,szívesen válaszolok.Ja!És ami titeket főként érint,tervbe van véve egy "bábaklub" indítása,ahol velünk találkozhattok.Remélem hamarosan beindul és ott találkozunk.

További szép napot és kellemes hétvégét kívánok minden pocakos mamának!

Sziasztok!
patak

Sziasztok,

Kedves Rozi és Alinkat,

Gratulálok a babátokhoz!Én jelenleg 16 hetes kismama vagyok és örülök, hogy mások is vannak Újpesten, akik kisbabót várnak.:)
Egyébként Ti január februárban fogtok szülni? Van egy topic a téli kismamaáknak, bár az nem Újpesti, hanem az egész országból vannak ott kismamik.

Remélem minden rendben lesz és boldog babavárást kívánok!

Patak,

Jó hogy itt vagy, már rég hallottam felőled! A honlap nagyon jó, hogy elkészült és a bábaklubról is szívesen olvasnék!

A vitatkozástól megfájdulhat a hasam? És az ugye nem tesz jót a babának?

Üdv,

Niki

csernusn

Szia Csernusn!

Nem tűntem el,csak "csendben" megbújtam a háttérben. Mindig figyelemmel követem a topicot,kíváncsi vagyok kivel mi történik,csak éppen nem kérdeztetek.
Szamyval is találkoztam a szülőszobán.Bár csak később tudtam meg,hogy ő volt.Nagyon szorítok nekik,hogy mielőbb nagypocakosan találkozzunk újra! :)
Az biztos nem használ nektek,ha felidegesíted magad, bébikéd is megérzi,ha nem jó a lelked!Nem véletlenül mondják,hogy a kismamáknak nyugodt körülményeket kell/kéne biztosítani.De hát ugye ez nem csak rajtuk múlik!
A bábaklubról még én sem tudok nagyon sokat.Amennyire tudom,hasonló lenne a tanfolyamhoz,azzal kiegészítve,hogy az épp szabadnapos szülésznők is ott lennének,hogy többünket megismerjetek,és tudjunk beszélgetni.De mihelyt létrejön,értesítünk titeket.Örülök,hogy tetszik a honlapunk! :)

Legyetek jók,vigyázzatok magatokra!

Kellemes hétvégét,jó hűsölést mindenkinek!

Sziasztok!
patak

Sziasztok!

Megnéztem a szülőotthon weboldalát nekem tetszik!!!
alinkat miért csak a 12. hét után mehetsz???
Én múlt hét kedden voltam akkor voltunk 8.5 mm-esek :) és majd a 10 hét környékén kell legközelebb menni.
Tényleg jó lenne megismerni azokat akik a szülészeten dolgoznak :lol: ...
Olvastam, hogy a babákat tv-n keresztül mutatják a látogatóknak... és mi a helyzet az apukákkal??? Ők azért láthatják és megfoghatják a picit????

Minden kismami vigyázzon nagyon magára és a kis Pocaklakókra :D :D :D

Edit
rozi79

Sziasztok!

Patak! Egyelőre még nincs kérdésem, mert mindig csak az előttem lévő 2 hétre tudok koncentrálni, amikor legközelebb mehetek dokihoz. Gondolom ahogy halad az idő és egyre nyugodtabb leszek a babát illetően, egyre több kérdés fog bennem felmerülni.
A web oldalt én is megnéztem, és tényleg jó és hasznos is!
Örülök, hogy jó véleményed van Hammersberg doktorról én nagyon elégedett vagyok vele. :lol:

Csernus! Köszi a fogadtatást, bár én nem újpesten lakom, attól még szülni ott szeretnék. Egyébként fogalmam nincs mikor van a szülés várható napja :shock:

Rozi!
Mivel lombikbabám van a 12. hétig a lombikos orvosomhoz kell járnom és csak utána mehetek a választott szülés orvoshoz.
Én a héten ismét megyek orvoshoz, nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.
Üdv: Alin
alinkat

Sziasztok!

Most találtam ezt a fórumot. Ugyan nem Újpesten fogok szülni, de itt élünk, ezért szeretném kérdezni azokat, akiknek már megszületett a babájuk: mi a véleményetek az itteni gyerekorvosokról? Tudnátok ajánlani nekem valakit?
Előre is köszönöm a segítséget!

Kriszta
krisztina_77

Sziasztok lányok!

A babákat tényleg csak tv-n keresztül tudják megnézni a látogatók-sajna az apuka is

:( Időnként rossz a tv vagy a kamera,olyankor az újsz.oszt.ajtajánál lehet megnézni őket.
De megszületéskor, amíg a doktor ellátja a gátsebet,a papa nyugodtan babázhat.Fürdetés és mérés után általában ők szokták megkapni a bébiket,hogy ismerkedjenek,és kihasználjanak minden percet.Aztán a varrás után,amikor már rendbe tettük a mamákat,irány a cici!Szülés után 2 órát szoktak lent maradni a szülőszobán a mamák,addig a bébik is ott vannak.De persze mindez csak akkor,ha a bébivel nincs semmi gond.

Ha most még nincs kérdésetek,semmi gond :) Majd később ha lesznek kérdések,már tudjátok,hogy hova fordulhattok.Szerencsére több lehetőség is van. :)

Kriszti!

Én ugyan nem ismerem az újpesti gyerekorvosokat,de dolgozott nálunk egy gyerekorvos,akit tudok ajánlani.Dr.Ruzsa Erzsébetnek hívják.Nálunk több kolléganő is hozzá viszi a csemetéjét és amennyire megismertem(pár évig nálunk volt),nagyon ért a szakmájához.Az újszülöttes részleg vezetője szerint"nagyon-nagyon jó gyerekorvos".A Pozsonyi úti rendelőben rendel.

Remélem mindenkinek tudtam segíteni! :)

Legyetek jók,vigyázzatok magatokra!Jó hűsölést mindenkinek!Pocaklakókra vigyázni!!!

Sziasztok!
patak

Szia Patak!

Köszönöm nagyon a tanácsot, elmegyek hozzá megkérdezni, hogy elvállalna-e minket!

Kriszta
krisztina_77

Sziasztok!

Hova tűntetek csajok? :cry: Én igazoltan voltam távol, ma jöttünk Kolpingéktól, egyre szuperebb hely, nagyon sokat fejlődnek évről-évre! Rengeteg kép lett, majd teszek fel párat.

Az "új" pocakosoknak üdv itt, és gratula minden pocilakóhoz :D

Most lépek is, mert van pakolnivaló bőven! Írjatok!

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Csatlakozom Krisztához, én is igazoltan voltam távol, ma jöttünk meg Horvátországból! :wink:

Holnap igyekszem írni!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok Lányok!

Itt vagyok!!!! :lol: Megjöttünk a nyaralásból, most csak beköszönök mert hulla fáradt vagyok,de muszály volt benéznem. :roll:
Apa ma este felteszi a képeket,holnap jövök.

Kép
flocika

Sziasztok!
Mi sem voltunk, ma jöttünk.
De csak én voltam a gyerekekkel anyósoméknál. Férjem csak hétvégére jött.

Tomi nagyon élvezte, haza sem akart jönni. Ez alatt a hét alatt belejött a biciklizésbe, s a szobatisztaságra szoktatást is most kezdtük el. Szerintem nagyon jól állunk!!!

Julcsi ülni még nem mindig akar, de álldogálni annál inkább.
Érte most aggódom. Ha holnap is lázas lesz irány az orvos!!
Hát sok tapasztalatot nem szereztem Tominál, hogy mikor siessek egy gyerekkel orvoshoz!

Ildikó
Kép Kép Kép Kép Kép
nildikoka

Sziasztok,

Meg van az AFP eredményem és tegnap délután a dokinál is voltam. Az eredmény: 1,1 MOM, ami szerencsére jó eredmény.
Tegnap a védőnő is felhívott, hogy me este be tudnék-e menni mert már rég nem látott. Milyen jó, hogy ő gondol rám.:), mondjuk ez a dolga. Úgyhogy oda is megyek. A jövő héten meg a 18.hetes UH-ra. Azt mondta a doki, hogy ez a legfontosabb UH.

A hétvégén elkezdtem egy babanapló szerűszéget. Már 3 oldal vann benne. :)

Nildikoka,

Jók a képek, az anyósodéknál készültek?

Egyébként milyen jó itt mindenki nyaral. Jó hetet fogtatok ki.:)

csernusn

Kedves Patak!

Én is az Újpesti Szülőotthonban fogok szülni. Orvosom dr. Kovács Attila!
Engem sok minden érdekelne, hogy
1. milyen a doktor úrral szülni (az Elemért nagyon dícsérted :) ).
2. ez a nálatok alkalmazott homeopátiás szülés milyen? Tényleg használ?
3. most 28 hetes kismama vagyok, rendeltem gátmasszázs olajat. Van ennek az olajnak valami értelme, ez használ? Elképzelhető, hogy kisebbet kell vágni?

Várom válaszod
sok szép kisbabát kívánok mindenkinek!

Kép
*sacka

Szia Sacka!
Ez még nem is olyan sokminden :)
1;A Kovács doktorról is jó véleményem van,nagyon jó szakorvosnak tartom.Azért szeretek mindkettejükkel dolgozni(dr.Hammersberg,dr.Kovács),mert mindkettő nagyon emberi a terheseivel/betegeivel,velünk is és mindketten nagyon jó szakemberek.Nyitottak az újra,figyelemmel követik az új dolgokat a szakmában,és rendkívül türelmesek.
2;Általában szokott használni.Igazság szerint már az utolsó hónapban el kéne kezdeni bizonyos szerek szedését,és az lenne a tuti.Ha esetleg nyitott vagy rá,szívesen megírom őket.A méhszáj érlelésére,puhítására vannak.
3;Ezt sajna nem tudom,mert mi még nem használtuk,használjuk. :(

Ha bármi kérdésed lenne még,írj nyugodtan,amire tudok,válaszolok.A babaszobán egyébként fent van a Kovács dr-nak 1-2 anyukája,ha esetleg több véleményt szeretnél róla hallani,vedd fel velük a kapcsolatot.Biztos szívesen segítenek! :)

Mindenkinek nagyon boldog.nyugodt babavárást-babázást kívánok!Jó éjt!Ingrid
patak

Sziasztok lányok!

Csak még annyit,hogy minden kérdésre nagyon szívesen válaszolok,ha tudok,de egyet tegyetek meg nekem,legyetek oly aranyosak.Doktorokról ne kérdezzetek.Nem szeretnék többet senkiről sem véleményt nyilvánítani.Remélem megértitek! :D Bízzatok meg nyugodtan a saját orvosotokban,hiszen nem véletlenül választottátok őket! :)

Mindenkinek nagyon jó éjszakát,hátha ez a szélvihar és eső lehűti egy kicsit a levegőt! :lol:

Sziasztok:Ingrid
patak

Kedves Patak!

Köszönöm a gyors válaszodat.
Természetesen kipróbálnám ezt a homeopátiás szülést. A jövőhéten megyek a doktor úrhoz, megbeszélem vele, hogy ő mit szólna ehhez, ha így csinálnánk. És ha ő is benne van, akkor amit az utolsó hónapban el kell kezdeni, illetve minden erről tudandót várok szeretettel. Augusztus utolsó péntekén megyünk majd a szülésfelkészítőre a szülőotthonba, akkor a főnővér is gondolom mond majd erről néhány dolgot.
A várandósságom alatt is szedtem, főleg az elején émelygésre, rossz közérzetre, foghúzásra homeopátiás szereket.

Köszi a babaszobás tippet, megpróbálom megkeresni őket...

Kép
*sacka

Sziasztok!
Ha érdekel vkit angol elvileg használt, gyakorlatilag új extra minőségű, babaruha írjatok PÜ-t.
Jövő héten személyesen is lehet mazsolázgatni az Izzó ltp.-en.

Referencia a gyerekeimen :lol:

Krisztocs várlak!!!

Kép
flocika

Sziasztok,

Ma voltunk 18 hetes ultrahangon, és igen jó eredményekkel jöttünk ki és fülig érő szájjal. A doki azt mondta, hogy szerinte fiu, és mutatott is nekunk egy lógó "oszlopocskát", a lábai közt ugyanis a kislurkó a fenekét mutatta.:) A méreteket nem tudom, mert azt nem hoztam a munkahelyemre. szerintetek menniyre bízzam el magam?

Remélem a többiek is jól vannak, a nyaralók, az olvasgatók, a dolgozók, a kismamik...

csernusn

Sziasztok lányok!

Most már látható formában is itt vagyok. Történt ugyanis,hogy harmadszülött, legkissebb csemetémnek sikerült úgy kihúzni a klaviatúra zsinórját a gépből,hogy beletört. Gondolhatjátok apa hogy örült nekünk :evil: :wink: Amikor végre lett új billentyűzet az ADSL karbantartása miatt nem volt netünk.Aztán a babanet sem engedett belépni,de most már végre itt vagyok.

Niki!
A 18.héten már egész pontos UHt tudnak csinálni.Szerintem ha már láttak vmit az ott is van :lol: Majd gyüjtök neked csodaszép fiús babaholmikat.

Marycus!
Köszönettel visszaadnám a bébiőrt. Mikor randizunk?Mi már túl vagyunk a nyaraláson,elvileg itthon találsz.

Krisztocs!
Küldtem képeket mélen.

:!: Nyári Babanet - találkozó
2006. július 29. 9.00 - 18.00-ig
HELYSZÍN: II. kerület Hárshegyi út 3
A VI. kerület nyári tábora, illetve évközben a
12 karátos gimnázium területe (ha valaki így jobban ismeri).

:?: Ki jön?????

Kép
flocika

sziasztok,

Flocika nagyon aranyos vagy!
Kösz a biztatást, bár a párom mostanában olyan neveket talál ki, hogy inkább lenne lány, mert akkor én választhatnék nevet.:( :)

Gondolom mindenki elment nyaralni, mert senki nem írogat ide. Velem sem sok történik, most éppen szülőknél múlatjuk kevéske szabinkat, bár nekem megnyugtató a hűvös szobában ülnöm és pihennem, csak szegény párom dolgozza magát halálra a tűző napon a kerben.

csernusn

Sziasztok lányok!

:idea: Ha vki ráér szombaton nézzetek ki ide.Engem főleg a Deichmann érdekel,mert már leárazások vannak. Sőt,ha veszel 2db leárazott cipőt a második csak fél áron van,ha hármat akkor a 3. ingyen. http://www.buy-way.hu/index2-fr.php?lang=hu
Ilyenkor szoktam megvenni a gyerekeknek a benti váltócipőnek való szandálokat.

:idea: Júli 21.-én a mogyoródi csúzdaparkban anya 14 év alatti gyerköccel ingyen mehet be.
De nekem három van :P Keresek kölcsön két strandolni vágyó mamát aki beviszi ingyen két gyeremekem . :wink: :lol:

Kép
flocika

:!: Most néztem utánna: Sajna csak a mamáknak van ingyen, a gyerekeknek kell fizetni. :( apának 4600,-
3 év felett és 130 cm alatti gyerekek 2300,- 3 év alatt ingyenes.

Kép
flocika

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy jár-e valaki terhesgondozásra Dr. Halász Domonkoshoz és mi a véleménye róla? Esetleg tudja-e, hogy mennyit illik adni a vizsgálatokért, illetve a szülésért?
Köszi
ivon

Ivon!
Sajna én nem segíthetek :( ,nem itt szültem,csak Újpesten lakom.

Kép
flocika

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, ezért üdvözlök mindenkit.

Ivon! Én is a Halász doktorhoz járok, bár még csak egyszer voltam nála, de nekem szimpatikus volt. Korábban magánrendelésre jártam egy másik kórházba, de olyan összegek folytak ki a zsebemből, hogy úgy gondoltam, ezt az összeget szívesebben költeném a kisbabámra, a szülésért kért pénzről inkább nem is beszélek. A Halász doktort egy ismerősöm ajánlotta, hogy nagyon elégedett vele, ő is ugyanabból a kórházból ment át hozzá, amiből én is, csak korábban. Természetesen hallottam itt is összegeket, ezt privin megírom neked. Mondanom sem kell, hogy sokkal szerényebbek.
Te hány hetes vagy? Én pont ma töltöm a 22-t.

Marcsi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
murphy73

Sziaztok!

Én is új vagyok!

Kiderült tegnap, hogy császárral fogok szülni (eddig a sima szülésre számítottunk).

Tudom, hogy sima szülésnél nincs érzéstelenítés a szülőotthonban, mert ezt megmondták.

De most, hogy kell az érzéstelenítés, szeretném megkérdezni, hogy milyen érzéstelenítést alkalmaznak, illetve konkrtétan van -e epidurálás, (azt tudom, hogy spinális van). Illetve ki milyen érzéstelenítéssel szült itt császárral? És hogy milyen ez az egész???

Várom gyors válaszotokat, mert csak néhány nap van már hátra!!!

Köszönöm!!!!!

Apropo
apropo

Szia Apropó!

Ingrid vagyok,a Szülőben szülésznő!

A császárnál nálunk vagy altatás van,vagy spinális érzéstelenítés.Az epidurál és a spinál majdnem szinte ugyanaz,mindkettőt a gerincbe adják,csak pici anatómiai különbség van,hogy a gerincnek melyik részébe.Az epidurált mindenhol döntően a vajúdás alatt használják,a spinált pedig döntően a műtéteknél.Csak ugye az emberek között az epidurál megnevezés terjedt el,mindkettőre.Úgyhogy nyugi,jó fajta érzéstelenítést fogsz kapni :D

A tapasztalataim szerint sokkal jobb az érzéstelenítés,mind a baba,mind a mama szempontjából.Ugye nem megy át a baba keringésébe altatószer,mint altatásnál,te pedig végig magadnál vagy a műtét alatt,rögtön látod a babát,a műtét után már tudsz babázni,inni,kommunikálni,nem esnek ki percek-órák az életedből.Ugyan annyi hátulütője van a dolognak,hogy egy darabig nem tudod a fejed megemelni,meg felülni(néhány óra;fejed fájhat).De a mamák ált.sokkal hamarabb talpra állnak érzéstelenítés után,mint altatás után.Soha nem felejtem azt a mamát,akit este 6kor operáltak,éjjel már felkelt,mert elege volt a fekvésből,és már mozogni akart,reggel meg fogta magát,közölte velem,hogy nehogy megmosdassam,ő megy zuhanyozni.Szépen kikísértem,segítettem neki,délelőtt meg már "szaladgált".
Érzéstelenítés után előfordulhat fejfájás,de ezen ált.bő folyadékkal és egy kis fájd.csill.-val lehet segíteni.

Remélem elég gyorsan és kimerítően válaszoltam!

Sok sikert kívánok!!! :D

Marcsi,Ivon,Apropó!

Ha bármi kérdésetek van,tudni szeretnétek vmit,írjatok nyugodtan!

Boldog babavárást kívánok mindenkinek! :)

patak

Sziasztok csajszik!

Nyitottam egy új topikot, ami bár Újpesthez és a szülészethez (is) kapcsolódik, de már nem szorosan a babaváráshoz :)

Ami nem a szüléssel és szülészettel szorosan összefüggő, azt szerintem itt folytassuk :)

A leendő mamikat is szívesen várjuk :)

Hanzika (a renittens nem-író)
hanzika

[quote="hanzika"]S írta:hanzikaziasztok csajszik!

Nyitottam egy új topikot, ami bár Újpesthez és a szülészethez (is) kapcsolódik, de már nem szorosan a babaváráshoz :)

Ami nem a szüléssel és szülészettel szorosan összefüggő, azt szerintem itt folytassuk :)

A leendő mamikat is szívesen várjuk :)

Hanzika (a renittens nem-író)

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 64#1032664
hanzika

Patak!
De jó, hogy leírtad! Én is tegnap tudtam meg, hogy tuti a császár nálam! Én azért félek ettől a spinális érzéstelenítéstől :shock: , egyedül az szól mellette nálam, hogy rögtön láthatnám a babát.

Kép
alinkat

Hanzika!
Te kis renitens nem-író :wink: :lol: Nem mindegy neked,hogy hova nem írsz??? :P Ha nagyon menni akarsz talizzunk a
http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html oldalon. :D

Kép
flocika

Patak!
De jó, hogy leírtad! Én is tegnap tudtam meg, hogy tuti a császár nálam! Én azért félek ettől a spinális érzéstelenítéstől :shock: , egyedül az szól mellette nálam, hogy rögtön láthatnám a babát.

Kép
alinkat

Szia Ingrid!

Köszönöm szépen a gyors választ!!

Még kérdeznék, ha nem baj!

Azt jól tudom, hogy az Eda-t olyan helyen adják csak, ahol van inteznzív osztály? (mert hogy a Szülőben is elvégezte néhány orvos ezt a tanfolyamot (képzést), azt hallottam, csak ez a kritérium nem teljeseül és ezért nem csinál(hat)ják).

És hogy a spinális érzéstelenítéshez ezek szerint ez a követelmény - intenzív osztály - nem kell? És az injekciót a nőgyógyász orvos adja be? És ez mennyire tekinthető rutinnak a Szülőotthonban?

Köszönöm, ha válaszolsz!!!!

Apropo
apropo

Sziasztok!

Alinkat!

Mindenki fél tőle,ki jobban,ki kevésbé :) De az altatástól is.Nálunk gyakorlottak az anesztes orvosok,akik szúrják a spinált.Nem lesz semmi gond! :D

Apropo!

Azt hogy az intenzív oszt. mennyire kritériuma,nem tudom.Mint írtam,a spinál és az epidurál között az a különbség,hogy anatómiailag hova szúrják.De ebbe jobban nem akarok belebonyolódni,mármint az anatómiába :)
Az epidurális és a spinális érzéstelenítés két különböző dolog.De általában az epidurál elnevezés terjedt el,mindkettőre.
Nálunk is van intenzív osztály(Árpád kh.),onnan jönnek át mindig az anesztes orvosok a spinált szúrni.Gyakorlottak,mivel nem csak hozzánk járnak.Amikor csak lehetőség van rá,a császárokat spinálban csináljuk.
Inkább úgy mondanám,hogy az EDA-hoz és a spinálhoz állandó aneszteziológiai jelenlét szükséges.Ezért szúrják aneszteziológusok.
De hogy a szülőszobán miért nem csinálunk EDA-t,azt nem olyan egyszerű megmagyarázni,mert több összetevője van a dolognak.

Remélem tudtam vmit segíteni!

patak

Szia Ingrid!

Terveim szerint az Újpesti Szülőotthonban szerettem volna szülni. A terheléses vércukor mérésnél viszont kiderült, hogy terhességi cukorbetegségem van. Az orvosom javaslata, hogy válasszak egy olyan kórházat, ahol van csecsemő intenzív. A mai napon el is mentem egy ilyen helyre és teljes mértékben kétségbe estem attól, amit ott tapasztaltam. Ha csak ambuláns kezelésre jársz (mivel nincs pénzed magánrendelésre járni), akkor amit kapsz, az maga a nulla. Egy szót nem szólhattam magamról, még azt sem tudta az orvos, hogy hány hetes terhes vagyok. Egyetlen egy kérdést sem tett fel sem rólam, sem a babáról, sem az előzményekről, ennek ellenére a kezelőlapomon felsorolt 6-7 általa elvégzett vizsgálatot, aminek természetesen az összes eredménye kitűnő. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy nem volt vizsgálat, sőt még kérdést sem tett fel!!!
Szerinted mennyire lenne vészes nekem, de legfőképpen a babámnak, ha mégis nálatok szülnék? Természetesen ezt majd megbeszélem az orvosommal is, akiről csak jókat tudok mondani, de szeretném kikérni a Te véleményedet is. (Remélem nem zavarlak ezzel, de nekem fontos lenne.)

Köszönöm szépen:

Marcsi
murphy73

Szia Marcsi!

Bízom benne, hogy minden rendeződik, és találsz olyan kórházat, ahol mindkettőtöket biztonsággal ellátják.

Megkaptad a privimet? Elküldenéd amit ígértél?
Köszi

Ivon

ivon@freemail.hu
ivon

Szia Ingrid!

Kell vinni cumisüveget a szülőotthonba az anyatej leadásához?

Ivon
ivon

Sziasztok!

Marcsi!

Tényleg az lenne a legjobb,ha a doktoroddal beszélnéd meg ezt a problémádat.Nagyon sajnálom,hogy ilyen tapasztalataid voltak

:( Gondolom amúgy is megijedtél,ez meg csak fokozta a dolgokat.A terh.diabetesnél gyakrabban fordulhat elő vmilyen szövődmény mind terh.,mind szülés alatt.Persze ez nem azt jelenti,hogy minden terhesnél lesz szövődmény,de ezt előre nem tudhatjuk.És a babát is jobban illik megfigyelni.Az hogy az orvosod azt ajánlotta,hogy keress másik kórházat,nem azt jelenti,hogy mi nem tudnánk ellátni titeket,csak nálunk nincs újsz.intenzív,és ha bármi gond lenne a bébivel,akkor sajnos elhelyezzük olyan kórházba,ahol van ilyen.Ez pedig nem a legideálisabb helyzet,hogy te itt,ő pedig máshol.Hátha a doktorod tud ajánlani neked kórházat,orvost.Most a baba és te vagytok a legfontosabbak.
Remélem megoldódik a helyzet,és úgy,hogy biztonságban érezd magatokat! :) Majd írj,hogy mi lett!

Ivon!

Nem,nem kell. :) Az még van :D A bébinek igazán csak egy pár db.textilpelenkát kell hozni,hogy fent a kiságyban a feje alá legyen,meg a szoptatásnál alá tudd teríteni,ill.ahogy a mamákat látom,hasznát veszik még a fejésnél is.Ha úgy gondolod,hogy ragaszkodsz a saját nadrágpelushoz és popsitörlőhöz(azért írom,mert van ilyen mama,mivel a mi pelusaink nem márkásak),akkor hozhatsz be azt is.De egyébként ruha,babaápolási szerek,pelus,popsitörlő van.
Mikor jössz hozzánk?

Mindenki vigyázzon magukra,és kitartást ebben a kánikulában! 8)

Sziasztok!
patak

szia...
ettől "jobbat" már csak itt lehet látni:
http://brain.plk.hu/?Wazgedarn
... :?

[quote="patak"]S írta:patakziasztok!

Marcsi!

Tényleg az lenne a legjobb,ha a doktoroddal beszélnéd meg ezt a problémádat.Nagyon sajnálom,hogy ilyen tapasztalataid voltak
abcd

Szia Ingrid!

Már tegnap kellett volna :) de a bébi még potyázik kicsit. :lol:
Köszi az infót.

Ivon
ivon

Sziasztok!

Egy hete voltam a szülőotthonba a doktor úr ott csinált UH-t. Reggel mentünk és leültünk az UH vizsgáló elött és aki arra járt mindenki megkérdezte segíthet-e valamit mi a problémám... tök kedvesek voltak. Csak sajna képet nem kaptunk a babáról :( .

Patak: mit tanácsolsz mikor kéne bemenni megnézni a szülészetet? Mert azt hallottam, hogy be lehet menni megnézni hol fogunk szülni. Szülésznőt lehet választani?
A heti UH szerint 86,5 mm a Babócánk és minden rendben van vele :) :)

Köszi Edit
rozi79

Szia Edit!

Nálunk sajna nincs szülésznőválasztás :(

Van nálunk egy úgynevezett "tanfolyam",amit a főnővér tart,itt minden tudnivalót elmond a kórházról,a szülésről,mi fog történni,mit kell hozni,és utána körbevezeti a párokat a szülőszobán,újsz.osztályon és a gyermekágyas osztályon.Inkább ezt ajánlanám,mert itt sok mindenre választ kapsz,lehet kérdezgetni,és esetleg más tesz fel olyan kérdést,ami neked per pillanat nem jut eszedbe,de kíváncsi vagy rá.A főnővérnél kell bejelentkezni-Farkas Balázsné Zsuzsa-a kórház számán-3-691-666,munkanap 8-14ig.A tanfolyam pénteken de.van.
Van egy olyan lehetőség is(nem hivatalosan :) ),hogy esetleg ha legközelebb bent jársz a Szülőben az orvosodnál,szólsz neki,hogy szeretnél körülnézni,és ha üres a szülőszoba,akkor bevisz titeket.Itt az a gond,hogy túl sok a ha,mert ha épp vannak és a szülésznő nem ér rá annyira,akkor nem tud neked alaposan elmondani mindent.Osztályon meg körbe sem tud vezetni,csak az orvos.Szóval én inkább a tanfolyamot ajánlanám,az a tuti. :D

Milyen gyorsan nőtök!!! :lol: Örülök,hogy jól vagytok!

Mindenki vigyázzon magukra!Már nem tart sokáig a kánikula... 8)

patak

Sziasztok!
Olvasgattam itt a szülőotthonos beszélgetéseiteket, nagyon megtetszett a hely. Közel is lakom, azt hiszem ideális lenne.... persze, ha arra kerül a sor. Holnap megyek a nőgyógyászhoz, sok sok nap késés , és három pozitív teszt után (az első kettőnek nem tudtam, hogy higgyek-e :)

Patak,
szerintem nagyon jó dolog, hogy itt vagy nekünk. Ez még szimpatikusabbá teszi az egészet. Az lenne a kérdésem, hogy ha holnap a nőgyógyászom (egyébként BM kórházas) ad beutalót vérvételre és UH-ra, akkor mehetek hozzátok is ezekre a vizsgálatokra? Közben meg kitalálom, melyik orvost is szeretném választani nálatok.
Ha minden igaz, akkor a fogantatás óta négy hét telt el. Azzal már érdemes UH-ra menni? A leírt heteket a fogantatástól számolják, amit ugye nem mindig lehet biztosra tudni, bár én most tudom :) vagy az utolsó menstruáció első napjától?
köszönöm előre is a választ,
varjuhaj
varjuhaj

Szia Varjuhaj!

Örülök,hogy itt vagy :)

Először is figyelmedbe ajánlom a honlapunkat www.noiegeszseg.atw.hu.
Ott egy kicsit többet megtudhatsz rólunk.

A vizsgálatokkal kapcsolatban:szerintem először azt döntsd el,hogy hol szeretnél szülni.Ha a BM-ben,akkor jobb,ha oda jársz vizsgálatokra,mert az orvosod is jobban képben lesz veled kapcsolatban,ha nálunk,akkor várunk szeretettel.Úgy tudom,minden orvos a saját "székhelyére" küldi a terheseit vizsgálatokra.
Ha nálunk szeretnél szülni,választhatsz is orvost(biztonságot jelent a mamáknak),de ha nem ragaszkodsz fogadott orvoshoz,akkor nem muszáj.Ezt neked kell eldönteni.Egy pár orvos nevét már olvashattad.Ha esetleg többet szeretnél tudni róluk,a babaszobán is van egy Újpest fórum,ott is tudnak neked segíteni a lányok.
A terhesség idejét (illetve a szülés várható időpontját) az utolsó menzesz első napjához viszonyítva számoljuk hivatalosan.De ezt módosíthatja egy kicsit a fogamzás ismert időpontja,ill.az UH szerinti nagyság.De van olyan vizsg.ami pontos héthez kötött(AFP),ennek az idejét érdemes az orvossal pontosítani.

Tipp:tudom,hogy még nagyon korai,de talán egy kis segítséget jelent,hol szülj.Hívd fel a főnővért-Farkas Balázsné Zsuzsa 3 691 666-munkanapokon 8-14ig -és beszélj meg vele egy időpontot,hogy mutassa meg neked a "házat".Vagy aug.-ban lesz vmikor tanfolyam,amit szülés előtt álló pároknak szokott tartani,ott egy csomó mindent elmond és van kórházlátogatás is.Esetleg beszéld meg vele,hogy oda mennél.

Remélem,hogy tetszeni fogunk neked és még sokszor talizunk :)

Vigyázz magatokra(?)

Szia:Ingrid
patak

Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit, ebben a topikban még új vagyok. A "Várandósság" rovaton belül a "2006-ban szeretnék szülni" topikba szoktam irogatni.

Én augusztus 31-re vagyok kiírva, Filep Aladár az orvosom. Ő most augusztus 20-ig szabin van, remélem a baba megvárja!!! :D Persze gondoskodott "helyettesről" (dr. Győry Attila), de azért én a saját dokimnál szeretnék szülni!

A szülésfelkészítő tényleg nagyon jó, mi múlt pénteken voltunk. Főleg a papáknak nagyon hasznos, egy csomó infót begyűjthetnek arról, hogy mit is tudnak majd tenni a szülőszobán.

Ingrid!
Tudsz arról valamit, hogy kb. hányan vannak kiírva a hónap vége felé? Kell-e "torlódásra" számítani a szülőszobán? Persze tudom, hogy ha jön egy front, beindulnak a kismamik...

Köszönettel:

Cupicica

U.I.: ma kezdem a homeós bogyók szedését+a málnalevél teát.
cupicica

Szia Cupicica!

Neked is nagyon örülök! :)

Olyan jót kérdeztél :D Mi sosem tudjuk,mennyi terhes van,mert mi már csak a szülőszobán találkozunk a mamákkal.Meg változó is,hogy mikor mennyien szülnek.Van hogy 1-2 nap nyugi,aztán hirtelen sokan beindulnak.Kiszámíthatatlan :wink:

Jaj de jó(bogyók),remélem beválnak!!! :D

Akkor valószínű,hogy talizunk!

Vigyázz magatokra!

Szia:Ingrid
patak

[quote="cupicica"] írta:cupicica
U.I.: ma kezdem a homeós bogyók szedését+a málnalevél teát.

Szia! Hol vettél málnalevél teát? Én még nem tudtam beszerezni.

Kép
*sacka

Hahó!!!!

Sziasztok lányok!Nagyon eltűntetek!Mindenki nyaral? :D

Edit,Alinkat,Niki,Marcsi,Apropo,Varjuhaj,Cupicica!Hogy vagytok?Minden OK? :D

Ivon!
És veletek mizujs?Apróság hogy van? :D

Szamy!
Te hogy vagy?Mindig várom ám a híreket :D

Kicsik-nagyok!Mindenki vigyázzon magukra!És élvezzétek ki,ami a nyárból hátravan! :D

Ui:remélem senkit nem hagytam ki :oops:
patak

Sziasztok!

Bocs Patak! Tényleg eltűntem egy kicsit. Elég húzós két hetem volt. Végül is a MÁV Kórházban kötöttem ki a cukrommal. Most szigorú diétát kell tartanom, napi 160 g szénhidrátot ehetek meg és naponta 6x kell ennem, reggeli, ebéd és vacsora után egy órával pedig mérnem kell a vércukor szintemet.
Elég nehézkes, mert egyelőre úgy érzem, hogy az egész napom abból áll, hogy lesem az órát, hogy mikor kell enni, számolgatok, méricskélek, aztán várok egy órát a mérésig és kezdődik minden elölről. Idővel biztosan rutinosabb leszek benne, de egyelőre még bénázom.
Még azért sem volt időm írni, mert most hétvégén (szombaton) volt az esküvőnk! Nagyon hirtelen döntöttünk úgy, hogy mégis összeházasodunk, mert az apasági nyilatkozat olyan macerás. Úgyhogy abban a nagy melegben volt 3 hetem, hogy elintézzek mindent, mert persze a párom dolgozott. De minden jól sikerült szerencsére, holnapra várom a profi képeket. Remélem, hogy jók lettek.

A többiekkel mi újság?

Pusszantás mindenkinek:

Marcsi
murphy73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?