Új privát üzeneted érkezett!

JÓ REGGELT CSAJSZIK!

Mamy: Még senkinek sem küldtem el, mivel még elég foghíjas volt, de most már alakul :wink:

Ákata, Csengő: A telcsim sms rendszere valamiért beszxrt, úgyhogy inkább telcsizni kéne majd, vagy nekem, vagy annak, aki amúgy is viszi a táblázatot. Van amikor 3-4 nappal később kapok meg egy-egy üzit, addigra meg már haza is értek a babócákkal :roll:

Bali: Elég a telcsiszám, bár majd jó lenne a szüli és névnapokat is összeírni, gondolom mindenkinek jól esik, ha "felköszöntjük", ha már egy csapat vagyunk :lol: Azt egyelőre ne merem bevállalni, mert eléggé feledékeny vagyok mostanában :shock:

KépKép
Kép
jadey

Lányok,
Köszönöm az együttérzést.. Olyan lenyugvó erős krétai naplemente feelingje van. Elég harsány. Hajnali 3-kor, amikor a férjem felragasztotta a tap.csíkot már vagy megszoktam, vagy beletörődtem, de tetszett. Ha a babák szeretik az élénk színeket, akkor ám legyen. Itt meg lehet találni. 10 percenként jött ki, h ha szeretném, akkor lentre is vehetünk valamilyen babás tapétát és különbenis foszforeszkálnak a csillagok. (kiderült, h nem) és a nappaliba megigéri, h 2 árnyalattal világosabb lesz.:) Szóval örülök, h dolgozott..de.......
Rolex
rolex

LÁNYOK!!!

MINDENKINEK ELREPíTETTEM A TELCSI LISTÁT, 17-EN VAGYUNK RAJTA. BIZTOS, AMI BIZTOS ALAPON LÉGYSZI ELLENŐRIZZÉTEK LE A SAJÁT SZÁMOTOKAT. AZÉRT REMÉLEM, HOGY EZT A KŐKEMÁNY FELADATOT SIKERÜLT HIBA NÉLKÜL ÁTVÉSZELNEM :lol:
MÁR íRTAM, DE AZÉRT MÉG EGYSZER: ENGEM HíVHATTOK ÉJJEL-NAPPAL, DE AZ SMS-EM NEM MŰKÖDIK TÚL JÓL.

Rolex: Fúúúú, hát nem lehetett semmi, amikor megláttad. El tudom képzelni a döbbenetet :o De klassz, hogy már aludtál rá egyet és kezdesz hozzászokni :?

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Livi drága, hát én voltam a kádas figura, nekünk van olyan és a Babyfunban vettük (Csalogány u., tudod, elküldtük a linkjét is.)

Erika, köszi a szemölcs tippet, holnap rákérdezek, h mi a teendő. Már vagy fél éve ott van, de azt hittem, egyszerű hámsérülüs vagy berepedés. De nem, hogy rohadjon meg.

Rolex, lélegezz mélyeket és örülj annak, hogy a párod legalább magától csinál valamit. Az enyém csak kritizál és b---tat. most mérges vagyok rá. Egyébként a narancs egy nagyon jó szín, olvastam a Feng Shui könyvemben :) , kifejezetten ajánlják gyerekeknek! don't panic, ha végleg nem tetszik, inkább festesd át vele most izibe, mint éveken keresztül bosszankodj :)

Bujka, igen Barbiet én is olyan betöltött negyvennek saccoltam.
Gesztenye, nem is a plasztikai műtét miatt akadtam ki, mert inkább csak röhögtem a csajon szegényen, hanem az háborított fel, hogy másnak kajára nincs pénze, meg a gyerekeit iskolába küldeni, ez a hülye p meg ezt is megteheti. mióta babát várok a szociális érzékenységem is megnőtt. :lol:
a plasztikai sebészet pedig lehet megváltás sokaknak, egyáltalán nem ellenzem, sőt! ha egy-egy testrészt megoperáltat valaki, mert mondjuk gyerekkora óta csúfolják miatta és ettől boldogabb lesz: hajrá! :lol:
de ez már túlzás volt és a dokitól pedig lelkiismeretlenségnek tartom, hogy megcsinálta. a nő úgy nézett ki tényleg, mint egy elfuserált, elszabott, öregedő barbie baba. És szerinte azért nem közelednek hozzá a pasik, mert a szép nőktől mindenki tart. :shock:

Akkor Madarász előtt, mondjuk 15.45-50 körül?

pussz,
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Krisszi,

szerintem ezt a barbie-nőt még nemszerette soha senki, önmagáért, úgy ahogy van. (tudod, úgy ahogyan Marc Darcy mondja Bridget Jonesnak: tetszel nekem, úgy, ahogy vagy :lol: )
Én pl még a mai napig nem hiszem el, hogy a férjem szépnek találja a lábamat. Pedig olyan karika hogy csak na :lol: :roll: Régen nem hittem anyámnak, hogy így is elkelek :wink:

Rolex,

Bárcsak már mi is a festésnél tartanánk... A gipszkartonos az igéretek szerint hét végén készen lesz, utána jöhet a mázolás. A gyerekszobába halvány zöldet szeretnénk, a hálónkba és a dolgozó-játszóba pedig ne lepődj meg, de tejes kapucsínó színt festünk. Már alig várom :)
sz_kata

Gigaboszi,

Várunk ám tőled egy történetet :wink:
Mondjuk egy szüléstörténet épp megfelelne :lol:
Milyenek az első napok? Petike szopizik rendesen? anyukája, apukája hogy bírja?
sz_kata

Sziasztok!

Még valami: nem tudja valaki, hogy hol kapok olcsón 15-16 e ft-ért fotelágyat? Be szeretnék költözni a baba mellé az első pár hétben.

Rolex, a mi babaszobánk is halvány narancssárga, ezen a sz@r képen mondjuk pont a színe látszik legkevésbé.

Kép

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Krisszi,

Ha van időd, böngéssz a vaterán, vagy a startaprón, esetleg a tesz-veszen. Szoktak ilyenek is lenni, ócsón, bár használtan.

Még valami: akkor akartok jönni Babanetes talira szombaton?
Aki igen, jelezze.
sz_kata

2006. 07. 20. csütörtök
Egész délelőtt nem éreztem jól magam, fájt a fejem, hányingerem volt. Délutánra már a pocim is finoman görcsölgetett.
Mikor megjött Péter elmentünk a doktorhoz… CTG… gyerek szívhangjai rendben, de bizony fájásaim vannak…és már a belső méhszáj is bő 2 cm…
Úgy döntöttek, hogy akkor bújjon ki ez a kíváncsi gyerek… UH szerint 2,5 kg feletti, nagy gond nem lehet vele.
Doktorral megegyeztünk, hogy amíg baba biztonságban van, addig nem gyorsítunk semmit, menjen minden a maga útján.
Este már rendszeres fájásaim voltak… egyre sűrűsödtek, egyre hosszabbak lettek…
Az egészben az volt a jó, hogy nem voltam helyhez kötve… sétáltam, többször elmentem zuhanyozni… A végén már nagyon kínlódtam, sehogy se volt jó semmi… Szegény Pétert is időnként elküldtem melegebb éghajlatra…
Volt olyan időszak, mikor az volt bennem, hogy miért is akartam ezt az egészet… Csak már nem volt visszaút…
11 óra után megrepedt a burok… akkor már 8 cm volt a méhszáj… Mindenki bíztatott, hogy hamarosan vége lesz…
A szülésznőm javaslatára megpróbálkoztunk azzal, hogy ülve szülünk…így kevesebbet kell nyomni, a gravitáció segít a gyereknek kibújni… igaza volt… 4-5 nyomás és kipottyant Peti…
2006. 07. 21. 0:45 volt…
A világ legszebb kisbabája… és, aminek nagyon örültünk, szépen kezdett levegőt venni…
Kicsi örömködés, ismerkedés után Petit elvitték… gyerekorvosi vizsgálat, megfigyelés…
A lepény is hamar kipottyant… utána a szokásos ellenőrzés, varrás következett (4 pici belső varratom van)

Reggelig voltam a szülőszobán, utána kerültem le az osztályra… hamar felkeltem, nagy hajtóerő volt… meg kellett néznem a kisfiamat…
Inkubátorban volt, műszerek figyelték a szívműködését, légzését… a nővérkék persze kivették nekem… („kenguruztatják” még a nagyon picurkákat is—mama csupasz mellkasára fektetik őket).
Enyém gyerek próbált szopizni is… tüneményes volt… közben jött a prof is… megvizsgálta Petit…megkaphattam…

Peti igazi férfi, mindene a cici… azt szereti, ha a szájában van és megy a tejecske a pocakjába…
Szombat este óta tejecske is van… megindult rendesen… a nagy fájdalmakat elkerültük, mert csemete 24 órából 22-t biztosan cicizik…
Volt egy nagyon aranyos újszülöttes nővérke, aki segített, hogyan tömjem a gyerek szájába a cicit… nem is olyan bonyolult…

2006. 07. 24.
Gyerek már nem fogyott… bilirubinja elfogadható értéken…szépen eszik
Mama is jól van, már elég a hagyományos betét… intimtorna megy…cici is rendben…
Szülészek, gyerekorvosok úgy döntöttek, hogy semmi akadálya a hazamenetelnek…
Vendég

Sziasztok, Lányok,

ma megkaptam a nyóczezer-hatvanhárom bébireceptet a védőnőtől (a doki állította ki), köztük lázcsillapító kúpét is. Érdekes, aszittem, azt újszülötteknél nem lehet használni semmilyen lázcsillapító szert :?: :!: :shock:

Krisszi,
du. lesz az ikejás kanyar, ha látok fotelágyat, szólok. Tök szép a gyerekszoba... Én max a sz@rfészket fotózhatnám. Most ott tartunk, hogy a kisszobába rakja le a férjem a parkettát. Nagyon szép...

Piciri,
sztem hussanj el a dokidhoz, nézzen egy labort. Ha úgy néz ki a lábad (kezed), mint Shreké, és nem nagyon javul napokig, vmint nyavajáskodik a vérnyomásod, érdemes megnézetni mindenképp. Kapsz rá gyógyszert. Érdi tali: nem merek nyilatkozni még. Elvileg csütörtökön kell befeküdnöm (szülésig). Ha nem tudom kitolni a dátumot, inkább itthon teszek-veszek még, ha nem haragszotok. Sajna, csak módjával tudok csinálni bármit, ezért húzódik... Minden nap egy kicsit...

Rolex,
lehet, a csillagok akkor fluoreszálnak, ha elég fény éri őket. Türelem... és nyugi :wink:

Jadey,
hát, azt nem ígérem, hogy a férjem telefonálni fog, mivel utál telefonálni... Majd én :wink:

Kata,
az én lábam X :wink: Illetve most vizesnyolcas :lol:
Söprés: alig várom a takicsajt... Én már ilyeneket nem merek bevállalni (nem is tudok). Sajna, nem leszek itthon, mikor takarít, de a szerek már össze vannak készítve, és listát írok neki...

Gigi,
de jó, újra otthon... Írj, ha lesz időd, magatokról! Sokat-sokat... :wink:

Aki megy a mai tanfolyásra, annak nagyon jó okulást, és írjátok meg, milyen volt!

Ja, és azt álmondtam, hogy Napraforgónak megszülettek az ikrei, két kisfiú... Egyik tán Gergő volt... Egészségesek voltak álmomban mindhárman. Így legyen...

Puszi - K.

ákata2

Breaking news....a bordür sárgája merőben eltér a faltól, de sebaj. Már lenyugodtam. Annyira nem rossz. Jó meleg.:)
Krisszi, a miénk nem halvány...:) de azért megnyugtat, h a Feng Shui is ajánlja...
Sz_Kata, vigyázzatok azzal a capuccino-val.:)
Jadey, aludtam 3 órát kb...Lehet, h majd holnap ér az igazi döbbenet.
De legalább, most elcipelem vásárolni. Ma tuti minden úgy fog történni ahogy én akarom..:)
rolex

Jadey,
köszönöm, megkaptam, a telszámom OK.
Hívlak, ha a bébik megszülettek :lol:

ákata2

Ákata,
Üzeni a férjednek a férjem, h igyon meg egy sört az egészségére..
Próbáltuk fény alá tenni, vártunk is -szerintem egy másik tapéta alá volt írva. No comment.
rolex

Gigi,

Nagyon büszkék vagyunk Rátok! Tehát szülés után is van élet..:)
Vigyázzatok magatokra. Puszi!
rolex

Sziasztok Csajok!

MÉHLEPÉNY ÖREGEDÉS???!
SOS infot kérek, hátha valakinek van ilyen:
Tegnap voltam dokimnál, és minden Ok a gyerekkel, viszont a méhlepényemben megjelentek az öregedés/meszesedés jelei, ami szerinte 32 hetesen még igencsak korai. Állítólag a dohányosoknak van ilyen - de én nem dohányzom, és a környezetemben sem senki.
Tökre beparáztam!
Azt írta a lapomra, hogy a méhlepény érettsége I-es. És azt mondta, hogy ne aggódjak - na, persze.

Én azon parázok, hogy akkor lehet, hogy jobban kell figyelni a babót, és esetleg hamarabb ki kell kapni majd, de mivel ez az orvos teljesen természetesség párti és császár ellenes, nála nem érzem magam így már biztonságban. Most is csak 3 hét múlva rendelt vissza egy utolsó UH-ra.

ADJATOK TANÁCSOT légyszi!
Könyvekben semmit nem találtam erről, de a netet még nem volt időm böngészni!

Puszicsek,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Boroka,

konyvekben azt olvastam, hogy a mehlepeny ido elotti oregedesere azert kell odafigyelni, mert ha ido elott felgyorsul az oregedesi folyamat, akkor nem fogja tudni a funkciojat teljes mertekben ellatni, azaz a babat taplalni. Elofordulhat verzes, ami a mehlepenybol szarmazhat, szoval ha barmi rendellenesseget eszlelsz (verzes, fajas stb), akkor azonnal orvoshoz kell fordulni.
Remelem minden rendben lesz veled a meg hatralevo idoben. Ne parazz rajta, de ha ugyerzed, hogy valami nem stimmel, akkor menj azonnal orvoshoz, korhazba!

Viola (38+2)
fj35

Sziasztok :D

Szeretnék csatlakozni hozzátok :D
Illetve remélem, hogy sikerül. Mert már jó ideje olvasom a topikot, de már a másik babám topikjába is csak igen ritkán tudok írni.
Na, majd meglátjuk :wink:

Szóval próbálok visszaolvasgatni, ismerkedni a nevekkel. Lementettem magamnak a táblázatot is.

Nekem már van egy lánykám, Eszter. Lassan 21 hónapos lesz. Most úgy tűnik, egy kistökis lesz a tesója :D
A babit október közepére várjuk.

Most hirtelen ennyi, próbálok felzárkózni...

Ja!
Léci, segítsetek nekem, hogy hogyan kell a lilipye oldalon elkészíteni a vonalzót és ide betenni, hogy naprakész legyen.
De ha kérhetem, nagyon szájbarágósan írjátok :oops: :oops:
Annak ellenére, hogy végzettségem szerint baromira értenem kéne a számítógépekhez, ez valahogy nem jön össze :lol: :lol:
Privit is írhattok: tabe77@freemail.hu
Előre is köszi!!

Anita
vasani

Sz_Kata!
Ha addig semmi sem jön közbe, akkor én esélyes vagyok a szombati talira, legalábbis szeretnék menni. Remélhetőleg jó sok pocis és babás lesz, már csak meg kell tudni találni egymást a nagy tömegben :lol: (a kifejezésmódom már nem a régi :roll: )

Gigaboszi!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a szép történetet és ezáltal is erőt, energiát adsz nekünk a jövőre nézve. A te leírásod alapján egész elviselhetőnek tűnik a szülés, bár lehet, hogy benned már megszépült a babóca miatt, de mindenesetre túl lehet élni. Kellemes babázást a továbbiakban.

Boróka!
Ne aggódj a méhlepény miatt. Nekem is az a véleményem, hogy valahogy jelezni fog a szervezeted, ha nincs valami rendben és majd akkor ráérsz jobban odafigyelni. Egyébként azt nem tudni, hogy milyen lassú vagy gyors ez a folyamat, tehát lehet, hogy még hetekig kitart és rendben megy minden.

Gesztenye
gesztenye78

Gigi,

Ez szép szülés volt, Peti baba pedigegy kis tünemény lehet. És még írni is van időd... :wink: :lol:

Boróka,

A méhlepény élettartalma 40 hét, de előfordulhat, hogy hamarabb elkezd öregedni. Tényleg figyelj magadra, de jobb tanácsot nem tudok adni. Ha rendszeresen bejársz a kórházba szívhang elenőrzésre, akkor abból is le lehet vonni a következtetést, hogy jól érzei-e még magát odabent a baba. Ehhez, mindenképp ragaszkodj! Ha normálisak a szívhangjai, akkor baja nincs, a méhlepény ellátja a feladatát.
Ja, és hidd el, a dokik nem reszkíroznak meg semmit. Ha ő azt mondja, ne aggódj, akkor valószínűleg nem is kell aggódnod.

Lányok,

Ma megérkezett az a dvd, amit ezer éve rendeltem, a címe: kórházban, háborítatlanul.
Jadey, ez a film már nem volt úgy megvágva, mint amit a várandós klubban néztünk! Tök közelről mutatták, ahogy csúszik ki a baba feje, sőt még a méhlepény megszületését is mutatták. Basszus, nem volt semmi....döbbenetes, hogy mennyire kitágul a hüvely :!: Azért furi volt ezt így látni :shock: Kezdem kapisgálni, hogy ez eléggé fájhat....

Ákata,

nagyon örülök, hogy még tudok takarítani, nekem a baba születése után is az lesz a legnehezebb, hogy kiadjam a kezemből a munkát. Nem bízom meg másban, ráadásul olyan hülye vagyok, hogy idegrohamot tudok kapni, ha valami nem ott van, ahová én szoktam tenni :roll:
Képzeld, most próbáljuk összerakni a Bricoban vásárolt és itthon pácolt lépcsőt (ami mint utóbb kiderült selejtes volt, úgyhogy nagy tortúrák árán vissza kellett cseréltetni) és baromira nem megy.De nagyon nem! Egyszerűen nem passzolnak a csavar menetek, megy ilyesmi. Szóval, olcsó húsnak tényleg híg a leve :x Aférjem meg csak bmegozik rendületlenül, mondjuk nem csodálom :evil:
sz_kata

Vasani,

Üdv, itt, közöttünk :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Nálunk ismét dörög, úgyhogy Pesten ismét nagy földindulás lesz, itt meg maximum madárpisinyi esőcske! :?

Erika!
Sajnálom a vizesedést és vérnyomit :( Holnap majd nálunk is le lehet ellenőrizni...

Kata!
Ez a Tena bugyi annyira olcsónak tűnik, nem mintha nem lenne jó, félre ne érts! Én mintha 2 éve 1000Ft-os áron vettem volna őket. :shock:
A kúpot nem feltétlenül kell használni, de pl. a 2 hónapos oltásánál már szükség lehet rá. Addig meg jó a polcon is :wink:

Erika, Kata!
Mikor lenne Nektek jó? Én továbbra is a délelőtti időpontot preferálnám, már a hőség és Marci alvókája miatt is :arrow: 1-fél2-től alszik, így nem csodálhatjátok meg :lol: :oops:
Remélem azért Kata is csatlakozik, de ha nem, én megértem, hogy otthon akarsz pakolászni.

Hettie!
Nyaralás miatt irigy!
Parázni tényleg nem kell semmitől, de egy egészséges félelem teljesen normális. Szerintem másodjára rosszabb menni szülni, mert akkor már tudod, hogy mire számíts :roll:
Marcinál voltam kézdagadós, én semmi különöset nem csináltam. Reggelre nekem az egyik olyannyira bedagadt, hogy szinte nem tudtam ökölbe szorítani, de ennek ellenére tornáztattam és a mozgás rendberakta, persze este kezdődött előről. Sok-sok folyadék az mindig jól jön!

Sz_Kata!
Hát, elég szalmarágós fílingje van a dolognak :lol: :wink: Én is csinálnám, de Marci mellett nem tudom...
A tejes capuccino nagyon jól hangzik, mármint színben! :lol: A halványzöld meg jó kis nyugtató lesz!
Na ez a "kezemből nem tudom kiadni a munkát, mert más úgy is rosszul csinálja" nagyon-nagyon ismerős!!! Anyum mindenképp jön, de lehet, hogy ez lesz a legnagyobb parám, hogy mit fog máshogy csinálni, mint én :roll:
Párodnak kitartást a lépcsőhöz! Bmegolással legalább levezeti a feszkót!

Gigi!
Sok puszit Nektek!!! Ha tudsz, időd engedi, egy-két fotót még igazán megcsodálnánk a topik első babájáról! :D
Csodaügyesek voltatok mindketten!!! A Párod melegebb éghajlatra küldése teljesen normális :wink: Ügyes Petike, hogy ilyen ügyesen cicizik, nem lesz ezzel semmi gond! És hihetetlen, hogy ilyen hamar ki is engedtek, nagyon klassz!

Gesztenye!
Tuti, hogy ugyanarról a Rétesboltról, bocsi házról beszélünk :wink:

Rolex!
Nagyon tetszett a sárgára vonatkozó hasonlatod :lol: A lényeg, hogy barátkozol vele :wink:

Jadey!
Köszönöm a listát és a munkát vele! A számom teljesen okés!

Krisszi!
Nagyon szép a szobácska! A fal színe tényleg nem tűnik halványnarancssárgának, inkább halvány lilának :D Nekünk az van, úgyhogy így is tetszik :wink:
Fotelágy passz.

Dorka!
Ne parázz!!! Rögtön előkaptam az én UH-os leletemet a 30. (!) hétről és már nekem akkor I-es érettségi fokban volt, de semmit nem mondott a doki, hogy gáz lenne. Most a 37. hét elején még csak II-es. És még valami, most néztem meg, mi volt Marcinál: detto ugyanez!!! Úgyhogy ne izgulj!!! Ez ilyenkor már normális (ahogy magamat nézem) és Te már 34. hétben vagy!!!

Anita!
Üdv közöttünk! Gratulálok a pocakbabához, pláne ha még kis tökös is :wink:
Te számomra nem vagy ismeretlen, mert a 2004. őszit is olvasom, mert Marcimtól csak egy picivel idősebbek az ottani babák (2004. decemberében született). És ha már így "összefutottunk", én mindig csodáltam Esztikédet, hogy milyen tündérszép kiscsajszi és kineveztem az én kis tündérszép kiskrapekom menyasszonyának :wink: Ne nézz hülyének, bár a Párom néha furán nézett rám, amikor mindig mutogattam Neki Esztidet...
Lilypie vonalzó: először is vagy a Baba várható születési idejét vagy az uccsó mensi idejét kell megadni, amiből kalkulál egy terhességi kort, majd kiválasztod a Neked tetsző vonalzót, kis figurát. Megadhatod a Baba leeendő nevét is, de az elhagyható :arrow: Create Ticker. Ezek után legyártja a vonalzót és ha tetszik, akkor a második mezőben (ez van felette írva: PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode
Used on many message boards that don't allow HTML. ) levő halandzsát kell bemásolni a profilod aláírás mezőjébe. Én így tudtam leírni, remélem érthető volt.

Jó Madarászást Nektek!!! :lol: És utána nagyon jó fagyizást!!!

Szombati tali: én tutira nem megyek. Ebben a hőségben nem nagyon merek sehová elindulni, kimozdulni.

Na, Pesten már esik?!

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Na már vagy kétszer visszaolvastam, de nagyon IQ light vagyok ma mert mindig elszállnak a gondolataim, és olyanok jutnak eszembe, hogy még össze se pakoltam a kórházi dolgokat.

Most derült ki, hogy el tudunk menni a Madarász kórházba a tanfolyamra. Törtfehér szoknyában és zöld felsőben leszek, de ha megismerek valakit akkor odamennék ha nem baj.

Bujka: kösz a felhomályosítást az NST-ről - azért izgulok, 30-án megyek az elsőre és akkor fogom felkérni a szülésznőt is. Még annyi, hogy nagyon aranyos a kisfiad - olyan kicsi még, hogy fél a széltől és a dörgéstől!
Itt nálunk (bányán) nagyon esett (több, mint két órán át), azt hittem a jég beveri az ablakot. De utána ugyanolyan meleg lett.

Krisszi: nagyon szép a babaszoba, de jó nektek, hogy már itt tartotok! Ikea nekem is tetszik, a konyhánk és a háló is onnan van berendezve. A többi Kika.
Végül sikerült a pácolás?

Na sietek, nehogy elkések a kórházból!

Hozzánk anyós jön két hétre, ő mindig nagyon segítőkész és nagyon empatikus ember. Örülök, hogy jön. Nálunk is mint sz_katáéknál anyós szerint azért van gyomorsavam mert nő a baba haja :lol:

Kép
nózi

Mindenkinek köszönöm a megnyugtatást.

Még hozzátenném a tegnapi vizsgálathoz, hogy a doki két beteg között iwiw-ezett a gépén a magánrendelőjében!
Ez normális jelenség szerintetek??? Mert szerintem nem teljesen.

Sz_kata:
Szívhanghallgatás? ugyan már. Engem idáig csakis a vérvételek miatt illetve legelőször küldött a kórházba, egyébként mindent a magánrendelőjében csinál.

És pont azért vagyok kétségbe esve, mert áramlásmérésről szó sem esett (kérdés, hogy a MÁV-ban egyáltalán van-e), csak visszarendelt 36. heti UH-ra. és mikor kérdeztem, hogy akkor gyakrabban kell-e nézni a dolgokat, vagy hamarabb kell-e megszülnöm, arra is a szokásos volt a válasz, hogy ő majd tudja mikor akar jönni.
Na, ne már - túlhordani nem akarom.
Nekem nem tűnik profi kezelésnek ez a dolog, pláne annak fényében, hogy tudjátok ő sosem méri meg a magzatot, csak a protokoll szerint (18. hét és most a 32. hét). akkor meg honnan tudjuk, hogy normális ütemben fejlődik önmagához képest?

Bocsesz mindenkitől, de naggyon rossz nap volt ez eddig.
(Internetünket Matáv koholt vádak alapján elutasította, felvételi kérelmemet szintén adminisztratív hiba miatt elutasították - egész délelőtt kérelmeket irogattam és rohangáltam....)

Na dugulok...

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Dorka,

Ha parázol, símán menj be a kórházba, és azelső arra járó dokit kapd el, hogy viszgáljon meg! Ha nem akaródzik nekik, akkor panaszkodj, hogy rosszul vagy, meglásd azonnal mérni fognak mindent!! És akkor talán te is megnyugodhatsz.

Kata
sz_kata

Képzeljétek nálunk most kezdett esni az eső és egy kicsit fúj a szél is. Már éppen ideje, mert kezdem egy kicsit unni ezt a döglesztő meleget. :lol:
Boróka
Hát én sem biztos, hogy örülnék ha a dokim iwiwezne a gépén amikor a kismamák mennek hozzá főleg ha már fizet is az ember akkor legalább azt a pár percet szánja rendesen a kismamákra. :x
Gigi
Nagyon jó, hogy Petike ilyen ügyesen szopizik és hogy tejecske is megindult. Mégegyszer gratula nektek és nagyon ügyik vagytok.
baboka

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:58-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:58-kor.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:57-kor.
Vendég

Kedves Lányok,

Nem bírtam elmenni a Madarászba. Ezért muszáj, h szervezzünk valamit újból.:)
Mikor lesz következő tanfolyam ill. előadás?Nagyon érdekelne, csak irtó keveset aludtam és gyomorrontásszerü tüneteket is produkáltam. Ez se az én napom.
Jadey, nem tudtam felvenni. mert vezettem- én még nem merek telefonálni. :oops:
Történt valami jó is, vettünk a sárga szobába sárga napocskás mennyezeti lámpát. (ott fehér a fal:)) meg egy selymesszőrű patkánykát. Eleinte lázadoztam, aztán nagyon megkedveltem- nagyon cuki.
Nagyon sajnálom, h ilyen gyengus vagyok. Úgy látnálak benneteket.
rolex

Sziasztok!

Gigi!
Örülök, hogy otthon vagytok és minden rendben volt a szüléssel. Peti nagyon aranyos baba és olvasom mennyire szeret szopizni :)

A légzésfigyelővel kapcs. mi a véleményetek? Sajnos nem tudok Pestre menni, a Madarászba sem tudtam elmenni. Megosztanátok velem 1-2 fontos információt, amit hallottatok?

Köszi

Edit

Kép
Kép
edi78

Kedves Gabi
Már megszerettem a szobát.:)
rolex

Sziasztok Lányok!

Hú, sokat írtatok! Ma lesz a kismamás riport a Fókuszban?

Gigi!
Mesélj méééééééég! Ja, meg küldj képet hamar! Később se lesz több időd! :)

Rolex!
Nagyon örülök, hogy örülsz!!! ...átérzem a helyzetet :) Micsoda egy kalandorral élsz együtt! :D Selyemszőrű patkánykát? :shock:

Gabi!
Én is minden taliról lemaradok! :)

Boróka!
Amíg két beteg között és nem alatta teszi, szerintem még normális.... :)
a fene, mennem kell, ne haragudjatok! :evil:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Jó estét, Kismamik!

Tyű, ma nagyon tevékeny napunk volt! Elmentünk a diósdi Helimex céghez, megvettük a babaágyat (egy már van, ajándékba, és sikerült majdnem olyat venni), a kókuszmatracokat, elkészült a csináltatott pelenkázónk, ahhoz vettünk etvaszokat, illetve aranyos, egyszerű kis fejvédőket (1900 forint, szerintem megéri) az ágyhoz, aztán irány az ikeja, ahol konyhabútort, matracot (magunknak) és könyvespolcot vettünk. Krisszi, ócsó, kinyitható (fotel)ágyat húszezer fölött láttunk. De talán érdemes megnézni a honlapjukon - nem tudtam sokat nézelődni, mivel nem tudok járni sem sokat... Nagyon gyorsan, célirányosan vásároltunk, hogy bírjam a menetet... Remélem, jó volt a Madarász-felkészítő...

Gigi,
most olvastam csak a történetedet... Annyira jó... És nagyon örülök, hogy van elég tejed! Petinek puszi a feje búbjára :lol:

Rolex,
férjem a tiédre köszönti majd a kóláját (sörrel nem él a drága). És azt üzeni, hogy a narancssárga a naplemente színe, amihez direkt jól jön a holdacskás bordűr, elvégre naplementekor a hold már jövel felfelé az égre... :lol: Lámpácska: én is akartam az ikejában egy kis félhold-lámpát a gyerekeknek, de a férjem csúnyán nézett... merthogy egy-két napja törtem össze pont egy kislámpát. De van ezen kívül vagy négy másik itthon, mert lámpabuzi vagyok :wink:

Dorka,
az áramlást (flow) az UH-val együtt nézik. Ez egy görbe a monitoron, azt méricskélik, és a papírodra számokat írnak (hogy ezek mit jelentenek, azt nem tudom). Ha úgy gondolod, hogy megrendült a bizalmad a dokidban, még most sem késő tán váltani... Lenne olyan, akiben bíznál? (Márminthogy másik orvos, vagy keresgélned kéne?)

Melinda, Piciri,
ma vagy hat üzemórán át ment a mosógép (függönyök, ajándék bébiruhák), és kábé a gyerekcuccok egyharmadával vagyok kész (ami a sógornőmet, mint bőkezű ajándékozót dícséri). Úgyhogy nem merek igent mondani a holnapra, inkább nemet. Főleg, hogy a férjem holnap reggel összerakja a konyhabútort, amit viszont már nekem kell megtöltenem (a mostanáig dobozokban heverő) edényekkel. Az a baj, ha kialkudok még pár napot a dokitól, akkor is olyan lassan tudok csak dolgozni, hogy épp kész leszek... Remélem, nem haragszotok... Piciri, a bélést vhogy megoldjuk, jó?!

Kata,
én se bírom, ha Anyu/nagymamám tesz-vesz nálam, viszont a takinéni nem ugyanaz a fíling, ugyanis ő nem a saját házatája tapasztalatai, hanem a Te instrukcióid alapján dolgozik, és oda tesz mindent, ahova kéred. Ezért aztán hozzánk tuti takinéni jön...

Most ennyi telt tőlem ülve - puszi - K.

UI: Aninak üdv köztünk! :lol:

ákata2

Livi,

Persze nem igazi patkány. :) Ritka helyes.. ikeás. De a kalandor szóval fején találtad a szöget.

Ákata,

:) Mi is ott szereztük be a napocskát. Direkte kezd jól kinézni a szoba. A végén majd még a csodájára lehet járni.. És van már 4 db plüss állatunk. Hurrá.
rolex

Sziasztok!
Jol elfáradtam, mert kint voltunk a kertben kicsit rendet rakni. Az eső persze nem esett, már pár napja csak dörög, de nem esik.
:( asszem fájni fog a torkom, mert jol bejégkrémeztem, pedig eddig még nem voltam beteg, nem is tudom hogy usztam meg eddig, de lehet hogy hamar elmúlk, remélem.

Remélem segíteni majd lejönnek nekem is az első időkben, mert ahogy magam ismerem, nem fogok tudni mindent megcsinálni, főleg hulla fáradtan.

Rolex
Jobbulást :!:

Jó éjt!
hettie

Sziasztok!

Hogy sikerült a minitali? Tessék egy kis beszámolót írni a távolmaradóknak!

Dorka!
Iwiwezés szerintem is elég furcsa :?
Emiatt a lepénydolog miatt tényleg ne aggaszd magad, bocsi hogy ismétlem magamat. Én mindkét babával így vagyok és semmi gond, Marci rá a legjobb bizonyíték! A dokid nem is értem, hogy miért kezdett el paráztatni, ha végül legyintett az egészre. Nyugi-nyugi!!!

Gabi!
Petid sosem félt a dörgéstől? Mert én ezt nem is tartottam furcsának, hogy még fél tőle.
Édes lehet Petid, ahogy lelkesen meg akarja tanítani rosszalkodni a kisöcsit. Tartok tőle, hogy ez nálunk sem lesz máshogy...
Apropó, én egy pillanatig sem reménykedek abban, hogy egy percig is egyidőben fognak aludni.

Rolex!
Lámpa :D Én tudtam, hogy Ikea-s a kis patkány, már én is néztem, hogy miket nem tudnak kitalálni ezek a svédek :shock:

Edit!
Én ajánlom a légzésfigyelőt, nekünk Baby Control van. Persze ez elsősorban attól függ, hogy vesztek-e, hogy mennyire vagytok parás szülőjelöltek. Mi rendesen azok voltunk/vagyunk, így mi nem is gondolkodtunk a vásárlásán.

Kata!
Hú, Nektek tényleg aktív napotok volt, csodálom is, hogy ennyire bírtad. Ügyesek vagytok!
Megértem, hogy inkább az otthoni dolgokat akarod rendbe rakni. Én minden nap végigpörgetem magamban, hogy mi hiányozhat még Beninek és olyan mintha tűkön ülnék. Ha végképp nem jössz holnap, akkor mindenképp kívánok Neked jó munkát, pakolászást, de nagyon vigyázz Mindhármotokra!!!
Mikor tudod meg, hogy pontosan mikor is kell befeküdnöd? Vagy csütörtökön vérnyomi+labor és majd az dönti el?

Erika!
Akkor várlak!!! Mikor jössz? :wink:

Hettie!
Drukk, hogy ne légy beteg! Nekem is sokszor van ilyen torokfájás-kezdemény érzésem, aztán szerencsére elmúlik. Drukk, hogy Neked is így legyen!

Irigy mindenkire, akinél tegnap és/vagy ma esett az eső. Nálunk ugyanannyi, lényegében semennyi esett ma is :(

Ma voltunk a Cora-ban vásárolni, tök jól bírtam (Marcival ilyenkor már le akart szakadni a hasam alsó, köldök alatti része). Aztán itthon olyan szarul lettem, jött a hasleszakadás, szinte nem is bírtam állni, húzott össze a fájdalom. Valahogy szeretnék már szülni, de lélekben nagyon készülnöm kéne még rá...

Mindenkinek jó éjszakát!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Rolex,
lámpa :lol: Patkányka édes lehet... Nekem oltári sok plüssállatom van, és nagyon jók még (felnőttkori gyűjtemény), mosás után azt kapják majd a lányok. Van ezernyi babám is...

Melinda,
a gázóraleolvasónak köszönhetően sikerült a kakasokkal kelnem, és már mosok-mosok-mosok... Biztos nem jutok ma el hozzátok, úgyhogy nagyon jó varrást és találkozást Nektek! Befekvés: ma beszélek a dokival... rajta múlik a dolog.

Nyári babás lányok,
a sógornőm azt javasolta, hogy a babakocsiba mindenképp rakjak pelust, mert a melegben befülled a bébi bőre (a békocsik anyaga többnyire műszál, a mienké legalábbis az), csak lyukat kell vágni a pántoknak. Uez igaz az autós hordozóra is. Ti gondolkodtatok már efféle megoldáson?

MILYEN VOLT MADARÁSZNI?

Puszi - K

ákata2

Melinda,
bocs, lemaradt: a múltkor nekem is volt ilyen köldök alatti fájdalom, mikor vásároltunk (érdekes mód nem tegnap). Én úgy látom, inkább állástól, és nem járástól jön elő... Nálam is itthon jelentkezett. Lefekvés, magnézium használt neki.
Szülés: egyre gyakrabban álmodok vele... Nagyon várom már, bár tegnap az jutott eszembe, milyen furcsa lesz, hogy kint lesznek, és nem bent :lol:

ákata2

Boróka
Méhlepény öregedése természetes folyamat...

Kata
Kakasokkal kelni?
Nekem biztosabb ébresztőm van... :lol:

Bali
Mire vagy kiváncsi?
Vendég

Sziasztok kismamik!

Sz_kata!
Vigyázz ezekkel a filmekkel, mert a végén még elmegy a kedved a szüléstől, pedig most már nincs visszaút :lol:

Boróka!
Sajnálattal olvastam, hogy milyen bunkócska dokid van. Szerintem sem illik a rendelési ideje alatt iwiw-ezni, még ha ezt a betegek közti időben teszi akkor sem. Ki tudja lehet, hogy épp azon filózik mit írjon valakinek, amikor érdemleges döntést kell hoznia vagy valamelyik kérdésedre várod a választ. :?

Rolex!
A tali jól sikerült és bánhatod, hogy nem voltál ott, pedig mi nagyon vártunk :) Nem voltál a Fókuszban! Mikorra várható a nagy megjelenés?

Mint már írtam a Madarászos tali jól sikerült és mindannyian megtaláltuk egymást. Ott volt: Boróka, Jadey, Siba+párja, Krisszi, Rampo+párja, Nózi+párja, Gesztenye (remélem senkit sem hagytam ki, de ha mégis akkor az nem szándékosan történt, csak a kismama agyam néha kihagy :lol: ). Az előadás nagyon tanulságos volt és gyakorolni is lehetett a végén. Azért azt nem gondoltam volna, hogy ennyi mindenre oda kell figyelni, ha tényleges légzésleállásról van szó a babinál. Kívánom, hogy ilyen helyzetbe soha senki se kerüljön, mert azért egy kicsit rémisztő a tudat, hogy bárkivel megtörténhet. Azért az is megnyugtató, hogy Mo-n viszonylag kevés a statisztikai átlag.
Az előadás után beültünk és egy jót fagyiztunk. A pincér természetesen rákérdezett: "jól látom, hogy itt majdnem mindenki kismama?" Mi pedig jót kuncogtunk, mert a fiúkon kívül tényleg mindenkinek szép gömbölyű pocija volt.
Remélem a többiek is jól érezték magukat és ez a tali erőt ad a további szervezésekhez.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Még mindig meleg van...Tatabányát elkerülte az eső...
Tatára megyünk babakocsit nézni, szerintem esélytelen, de megadjuk neki...

Üdv Anita itt! Sikerült megcsinálni a lilypie vonalzódat?

Angel Care légzésfigyelőt vett vki? Milyen fajtát? Hol?

Melinda!
Baby Control légzésfigyelőt hol vettétek? Mi szerintem arany középúton vagyunk parázásban. Állítólag van a dobozban vmi utasítás mit kell tenni, ha jelez, nem tudom mire elég vészhelyzetben...Nektek nem jelzett be feleslegesen?

Edit

Kép
Kép
edi78

Gesztenye,
kösz az infót. Megpróbálok majd kilógni rá a kórházból... persze, csak a férjemmel :wink:

Gigi,
mennyivel, de mennyivel szívesebben ébrednék bébinyüsszögésre, mint a gázóraleó beüvöltött jónapotjára... :roll: Nem baj, már nincs sok vissza :lol: Annyira jó, hogy tudsz jönni hozzánk a baba mellett is :lol: :lol: :lol: Peti hogy bírja a hőséget? Vagy a bébiknek a meleg(ebb) könnyebb - hiszen az anyaméhben is 36 fokon léteztek?! Adsz neki külön vizet, vagy csak tejet kap?

Hasam érdekes alakzatot kezd felvenni - mivel két csórikám már alig fér el, alul a fejük domborodik jól láthatóan/tapinghatóan, felül a fenekük. És most már elég fájdalmas, ahogy mocorognak e két-két testrészükkel. A kéz-lábat még bírom :wink:

ákata2

MEGÉRKEZTÜNK!

Július 17.-én reggel, 6 héttel korábban, 8 óra 19 perckor Krisztián Péter és 8 óra 20 perckor Zsombor Bence, 1780 ill 1830 grammal, császármetszéssel jöttünk a világra. Anyukánkal együtt jól vagyunk, de még inkubátorban erősödünk, hogy minnél hamarabb hazajöhessünk!

Sok puszi nektek: Krisztián és Zsombor, a napraforgó fiacskái és persze az anyukánk: Napraforgó- Timi

UI.: Hello Lányok, még én is korházban vagyok, nem tudok jelentkezni, de bepótolom, amint hazajöttem. Jól vagyunk, kitartás mindenkinek és sok szerencsét!

KépKép
napraforgo13

Napraforgó
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sok-sok puszi nektek!
Szép súlyuak a lehetőségekhez képest a fiük!

És ők az első topik-babák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata
Peti nehezen viseli a meleget... :cry:
Vizet nem kap, csak tejecskét, vagy ami jön a ciciből... :wink:
Vendég

Napraforgó!

Gratulálok és nagyon jó egészséget mindenkinek!!!!!!! :D :D :D Reméljük, minél hamarabb be tudsz számolni a részletekről!

Gigaboszi!

Én is csak egy rosszabbat tudok elképzelni, mint a kánikula nagy pocakkal.... Kánikula kisbabával. Bent legalább ő jól érzi magát :) ezzel szoktam vígasztalni magam. Hát, nem irigyellek.
Hogy mire vagyok kíváncsi? :wink: Jöhet a következő? :) Nem is kell víz, csak tejcsi... Ügyes vagy, kitartás!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Nahát, mingyá lepetézek :lol: :lol:

Újabb babák a topicban! :lol: :lol: Gratulálok, Napraforgó! Kívánom, hogy srácok mielőbb megerősödjenek és mehessetek haza a kórházból. Egyébként gyanús volt nekem, hogy mostanában nem jössz.

Lányok! Ugyan a lakást már hússzor végignyaltam, oda-vissza, de én tiszta para vagyok!! :roll: Szóval, nem érzem azt, hogy lelkileg már felkészültem volna a szülésre :? Nekem most még annnyira jó így 2 in 1! Ti nem paráztok, hogy majd jól meglepnek a kislurkók bennünket?

Gigi,

Esetleg valami jó tanács :lol: Hogy mire számítsunk, ha már kibújt a kis gézengúz?

Most akkó ki akar jönni szombaton? Jelezzétek!
sz_kata

És egy kérdés: a babakocsit és a hordozót kell valamivel fertőtleníteni használatbavétel előtt?!
sz_kata

Sziasztok!
Most találtam ide, szeretnék csatlakozni hozzátok. Október 30-án fogok szülni a Schöpf-Méreiben. Lombikos a babánk, úgyhogy február óta itthon vagyok veszélyeztetetten, semmit nem emelhetek, még boltba sem megyek, szóval már nagyon depressziós kezdek lenni, pedig a babának nagyon örülök, de egész nap egyedül vagyok :cry:

Szerintetek hányadik hétben érdemes a 4D ultrahangot csináltatni, amikor még belefér a képbe az egész baba, de már az arcvonásai is lászanak? Vagy ezt már lekéstük így a 26. héttel?

Rozus

KépKép
rozus

Gigaboszi!
Nagyon sok gratula neked és a bébiknek, remélem jól vagytok és mihamarabb hazamehettek már 3-asban. !!! :lol: :lol: :lol:
Nagyon szép súlyuk van ahhoz képest hogy hamarabb jöttek.
Ha hazajöttetek azért egy pár sort írj, hogy milyenek a babák és persze, hogy vagytok!
baboka

Napraforgó!
Hatalmas gratula a két fiúcskához. Sok tejcsit és kevés sírást kívánok nektek. Egyébként anno én is 1800-al jöttem a világra és egész jól kikupálódtam :lol:

Lányok!
Nem tudom mi van ma velem, de valami nem stimmel. Reggel még semmi gond nem volt, de nemrég hánytam egyet a munkahely WC-jében (még jó, hogy kiértem). Bízom benne, hogy csak a teától van, amit előtte egy órával megittam (bár régebben mindig ilyet ittam), de most már nagyon unom ezeket a kósza rosszulléteket (előtte az a fránya vírus döntött le a lábamról). Esetleg mással is előfordult már, hogy egyik pillanatról a másikra hányingere lett az utolsó harmadban? Ráadásul én az első harmadban nem is hánytam. Lehet, hogy nálam visszafelé sülnek el a dolgok :?

Gesztenye
gesztenye78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?