Jó estét mindenkinek!
Sis
Azért írok kicsit bővebben is
Ayse
, Tünde
, Sildike
, Sis
Nagyon jólesett, hogy kerestetek!!! Kifújtam magam, és igencsak elkezdtetek hiányozni, úgyhogy újra vagyok. Ma már délelőtt szerettem volna jönni, de nem bírtam fölmászni a netre, hívtam a szolgáltatót, vonalhiba, 72 órán belül megoldják. Most úgy tűnik, hamarabb is ment nekik
Több, mint egy hete nem írtam, azért ilyen sem volt még / kivéve, ha elutaztunk, de most itt voltunk/. Jó sokminden történt ezalatt, próbálom röviden vázolni / bár magamat ismerve, ez ritkán sikerül.../
Múlt szombaton kirándultunk francia barátainkkal, szerencsére kicsit lehűlt a levegő, így kibírható volt. / fogaskerekűvel a Gyermekvasútig, azzal a Libegőig mentünk, közben mindenhol jó kis túrák. A Libegő nagyon szupi még mindig, igaz, elég izgi volt a be- és kiszállás hátizsákkal, hordozókendővel, fagyival, de a kedvünkért lelassították a járgányt
/. Aznap Gergő már nem volt az igazi, kicsit folyt az orra, és elég nyűgös volt. Vasárnapra totál dugulás, és köhögés, szegény alig tudott aludni, és szopizni, éjjel csak rajtam fekve aludt, amíg ébren voltam, addig is a kezemben kellett tartanom. Végülis keddre mintha elvágták volna, lehet, hogy megint a foga volt a ludas, bár a köhögés fura. Először aggódtam, hogy valami pollenallergia, mert annyira vörösek voltak a szemei, és folyton az orrát és szemét dörgölte, de akkor nem múlt volna el.
Vasárnap Reggel Balázs úgy ébredt, hogy el akar menni a közlek. múzeumba. Apa el is vitte. Már készült az ebéd, amikor hazajöttek, de Balázs nem volt jól, fájt a hasa. Hamarosan Apát be is terítette, a végén majdnem mindhárman hánytunk
Vártam, hogy mi lesz a folytatás, de ezután teljesen jól lett, és sült krumplit óhajtott ebédelni
Pár napig nem mertem emberek közé menni vele, de valószínűleg csak valami nem esett jól neki, mert azóta sem volt baja.
Kedden végre elkezdtük a fogászati kezeléseit, szépen meg lehetett csinálni egy fogát, ami fájós, és az elsőket is leecsetelték. Ma újra voltunk, újabb fogacska betömve, még szerdán is megyünk, és lehet, hogy a jövő héten is. Sajna strandra nem tudunk menni Veletek, most a legfontosabb, hogy legyen vége ennek a fogfájós időszaknak, és nyaralni már kész fogakkal vinném Balázst. Ráadásul szeptemberig nem is lesz a dokinéni.
Szerdán Apa karambolozott, ez újabb idegeskednivaló neki, pedig a melóval is elég sok baja van. Nem ő volt a hibás, de a kocsi nem ment el a saját lábán, több hétre mondják a javítást, és majdnem egy milla lesz. / persze nem ő fizeti, de akkor is őrület/. Kocsit kell bérelnie, hiszen neki ez munkaeszköz. Egy Chrysler PT Chruiser-t szerzett be, amit azóta is bán, de nem volt jobb. Nem lehet benne elférni, nem megy, de gyönyörű
Vezettem a hétvégén, tényleg őrület, mennyire erőlködik, nagyon furi a Mondeo után. Nagyon reméljük, hogy nem ezzel kell menni nyaralni,mert akkor se babakocsi, se bicaj nem jön velünk
Balázs viszont nagyon boldog, nagyon tetszik ez a kocsi neki, ő sajnálni fogja, ha visszaadjuk.
Csütörtökön kerti pancsolós bulin voltunk, nagyon klassz volt, csak ott is megfájdult a végére Balázs foga. Pénteken is ugyanilyen partyra hívtak minket sógorék Érdre, ez is szupi volt, itt még én is bemásztam a medencébe, és nagyon jólesett! Sógornőm estefelé elkezdett locsolni, dinka nagyfiam meg beállt a jéghideg víz alá, és csuromvizesre áztatta magát, miközben visított. Nagyon élvezte
Még ott megfürdettük őket, mert tuti volt, hogy el fognak aludni a kocsiban, és így is lett.
Szombat reggel indultunk anyósékhoz. Nagyon nem akartam menni, de Balázs nem volt hajlandó apjával kettesben leutazni, így beadtam a derekam. Reggel Balázs egyik szeme teljesen csippás volt, és össze volt ragadva. Még sose csinált ilyet, de nem tűnt vészesnek. Délutánra már kicsit piros is volt, és be is dagadt, de nem fájt neki. Anyósom jól fölhúzott, mert a megkérdezésem nélkül adott neki antibiotikumos szemcseppet. Balázstól tudtam meg, akkor hajlandó volt megmutatni a papírját. Egészen addig állította, hogy ezt szokták gyerekeknek, és naponta hatszor lehet adni. A papíron az áll, hogy gyerekeknek csak szigorú orvosi ellenőrzés mellett adható. Mondanom sem kell, hogy anyósom nem orvos, pláne nem szemorvos. És Balázs még életében nem kapott antibiotikumot. Nem szoktam pampogni anyósnak, de ezt már nem álltam meg. Kicsit hápogott, hogy dehátakkor most szenvedjen??? Balázs az egész szemizéből nem érzett semmit. Vasárnap tesómtól kaptam Aloe Verás szemcseppet, ami a 15 hónapos gyerkőcének is egy nap alatt használt, azóta is cseppentek belőle, és sokkal jobb. Ha netán nem múlik, elviszem szemészetre, de nem anyósom tanácsaira hallgatok. Jujj, de felhúzott
A hétvégi kiruccanást Gergő nagyon nemjól viselte, ha csak távolodtam tőle, már ordított, ha pedig anyósom, vagy párom nagyanyja közeledett felé, sikítófrászban tört ki. Amikor hazaértünk, nem győzött ujjongani, fel-alá "rohangált", láthatóan majdnem kibújt a bőréből örömében, egész más itt, mint ott. Nem tudom, milyen lesz majd egy hétig anyáéknál, utána meg a nyaraláson... Bízom benne, hogy csak a foga miatt volt ilyen, ugyanis
ma reggelre kibújt az első foga!!! Így 10 hónaposan már ideje volt. Van még fogatlan gyerkőc a csapatban?
Ja, és ami vicces számomra, hogy egész eddig lent készülődtek a fogacskák, régóta fehérlik már az ínye, erre szombat tájékán egyszercsak bedagadt fölül, és ma reggelre meg is született a fölső metszőfogacska
És ma hajnalban megszületett barátaink kislánya is, akiknek az esküvőjén voltunk májusban
Ennyit "röviden" rólunk
Ayse
Andris nagyon nagyot nőtt,már nem baba, hanem kisfiú, és tényleg gyönyörű!
Kontaklencse-történet ismerős
Nekem már régóta volt, amikor párom is kipróbálta, mert úszáshoz, kosarazáshoz kényelmesebb, mint a szemüveg. Eszméletlen sokat kinlódott vele berakásnál is, és kivételnél is, és mivel nem használta minden nap, nem is vált rutinná ez nála. Aztán két hete eltűnt a szemüvege, és most kénytelen volt havi lencsét venni, és ezt használni minden nap. Egyre ügyesebb
Szélessáv
Épp egy éve van nekünk is, még emlékszem a mámoros érzésre!!!
Szopisztrájk
Nagggyon ügyi vagy! Szerencsém van, hogy Balázsnak nem tűnt föl anno a mensi, nem volt ilyen gondom, remélem, Gergőnél is elkerül!
Sildike
Balázs hűséges a fogadalmaihoz, már természetes is neki, bár a nagyiknak büszkén mesélte, milyen ügyes
Pelus: Nekünk jó a Pampers, de most Liberot vettem, hogy kipróbáljam, az is rendben van, csak ha nem akciós, akkor marha drága. Balázszal is főleg Pampers ment, később váltottunk Babylove-ra.
Rémtörténetek: Ezt a gyerekelrablós történetet már sokféle változatban hallottam korábban, kicsit gyanús is, hogy inkább rémhír, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ebben az ocsmány világban sajna tényleg nagyon kell lesnünk a gyerkőceinket, és mostantól én is még jobban figyelek rájuk.
A bántalmazós hírek engem is borzasztóan felzaklatnak, és dühítenek. Sokszor eszembe jut, hogy férjem unokatestvérét, fél évre elvették az anyjától, és intézetbe került, mert rosszakaróik voltak a házban, akinek jó kapcsolatai voltak a gyámügyön. Nála jobb anyukát nem kívánhatna magának senki! És nem tudtunk tenni semmit, tétlenül néztük, ügyvédet fogadtunk ugyan, de csak kicsivel korábban jöhetett el a srác, mint ahogy eredetileg elrendelték. Alsós volt még.
Na, bebújok az ágyba. Remélem nem bántátok meg, hogy újra írok!
Holnap képeket is teszek fel, ha a gépem is úgy akarja! / illetve már ma.../
Szép álmokat, akik nyaralnak, jó nyaralást!!!
Judit