Új privát üzeneted érkezett!

Szinti!

Próbálok én pihenni de a gyerkőc mellet nem nagyon lehet. A sulit meg muszály csinálnom mert addigra fogok végezni mire a kicsi 2 éves lesz. A szülés miatt így is kihagyok legalább 1 vizsgaidőszakot. Ugyhogy most bele kell húznom. Azt csinálom, hogy most csak azokra az órákra járok be amiből most vizsgázni fogok. A többit le fénymásolják a csoporttársaim. Ha nálatok az oltások ilyen következményekkel járnak szerintem inkább ne oltasd be. Mesze van még amíg neki lesznek gyerekei. Akkor előtte is beoltathatja magát ha addig nem kapja meg.

Rózsa!
Persze ugysem tudok mást tenni mint beletörődni. Egyébként még most lelkes nagyon Marci "segít" söpörni mosogatni stb. Csak sajnos nem hiszem, hogy így marad. Kép
Kép

Uran!
Szegény, de legalább már túl vagytok rajta. A kullancsos oltás engem is érdekelne.

Ildi

Kép
vildi

Panni,
köszönjük a tippeket bárányhimlőre használt dolgokkal kapcsolatban!
Hamarosan Szlovéniába utazunk, erdős-hegyes vidékre, ezért néhány hónapja megkérdeztem kullancs elleni védőoltással kapcsolatban a védőnéninket, azt mondta három éves kor alatt nem oltanak kullancs ellen, így ez nálunk tárgytalan, úgyhogy a megelőző oltásról tovább nem kérdezősködtem. Ha viszont fertőzött kullancs csípésének tünetei mutatkoznak, akkor ellenszérumos injekciót adnak a kórházakban, elővigyázatosságként pedig marad a ruha, spray és egyéb készítmények.

Ildi,
Sejtem én, hogy nem nagyon lehet gyerkőc mellett pihenni Kép, nekünk kell egy személyben rá figyelni, főzni, mosni... Bár ahogy elnézem, komoly segítséged van! Kép Olyan édes Marcid!!! Ahogy meg olvasom, tanácsok nélkül is próbálod racionalizálni a dolgaidat. Kép
szinti

Kedves Mindenki, főleg aki orvosválasztás előtt áll!

Nekem tegnapig semmi közöm nem volt a Péterfy Szülészetéhez, de egy kedves ismerősöm megkért, hogy szüljek vele. Egy-két fontos és érdekes dolgot elmondanék.

Volt a lánynak fogadott orvosa, de az nem jött be a szülésre!!! E helyett fogadta őt felvételkor az ügyeletes orvos Dr. Kovács Zoltán és végig vele volt. Végig kedves és megértő volt, mindig mindent elmagyarázott, biztatta, lelkesítette, pedig az előtt nem is láttuk a doktort.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy Dr. Kovács Zoltánt ismerjék meg, mert egy nagyon kedves, fiatal, tele felelősséggel és hivatástudattal! Az elérhetősége: 06303401762, E-mail: boguc@freemail.hu

További szép napot!

Saci
charlottee

Charlottee!!
És ki az aki nem ment be??Nagyok kiváncsi vagyok!
Ja,és a szülésznő ki volt??
SZIA
RÓZSA
rózsa74

A szülészénő: egy fiatal lány volt (nem jegyeztem meg a neévt), de barna hajú, csinos, kedves, aranyos, 3 éve dolgozik szülésznőként. Illetve ott volt még Gácsné Kati (ő is csúcsszuper, és nagyon aranyos, kedves), az orvos aki nem ment be, nem jegyeztem meg, de valami Panyi (nem ismerem az ottani orvosokat), de ilyesmi neve van - bocs, a pontatlanságért.

További szép napot!

Saci
charlottee

bocs, nem gácsné, hanem cserné Kép
charlottee

az akkori lelkiállapotom nem volt épp arra alkalmas, hogy neveket jegyezzek meg Kép a dokibácsi nevét is azért tudom, mert elég sokat beszélgettem vele.
charlottee

sziasztok!

tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a Péterfiben mikor vannak felkészítő órák?

előre is köszi
panna79

Ha gondoljátok, holap gyertek el holnap, vasárnap az Erzsébetvárosi Közösségi Házba, ahol egésznapos rendezvény lesz "Születésnap" címmel, avagy minden, ami terhességgel, szüléssel kapcsolatos! Ja, és lehet majd találkozni 13-tól Dr. Kovács Zoltán szülészorvossal is, akiről már fent írtam, mint hiperszuper "ügyeletes" orvos.

Cím: Wesselényi u. 17.
Megjegyzés: egésznapos gyerekfelügyelet is lesz sok-sok játékkal.

Saci
charlottee

Sziasztok!

Kicsit eltűntem bocsi de zűrös volt az életünk.

Szinti!
Köszi a kullancsos infót akkor nekem sem kell utánnajárni mert még nem aktuális.

Igen próbálja az ember "racionalizálni" a dolgokat. Csak néha nem sok sikerrel. Kép
Még nem tudom mi lesz ha megérkezik a kicsi. Abba is bele kell majd rázódni. Mindenkinek!

Most lemegyünk Balatonra pár napig megint nem leszek!

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Egy nem Cserné Katinak, hanem CSer Katinak szokták hívni a fenn említett szülésznpt, és tényleg fantasztikus. Õ is.

Másrészről.

Kullancs: Van már oltás 1 éves kortól is adhatóan kullancs ellen, azaz az általa okozott agyhártytagyulladás ellen, ha jól emlékszem a nevére, akkor encepur a neve. Régen nem volt, de mrá van. Többet nem tudok róla...

Panni
uran

Sziasztok!

Én is a Péterfyben szeretnék szülni, oda járok gondozára, de még nem választottam dokit.
Eddig két orvossal találkoztam, Dr. Bokor és Dr. Timmermann.Esetleg róluk tud Valaki némi infót, vagy esetleg szült náluk Valaki?
Bár már annyiszor hallottam,olvastam, hogy a Péterfyben Mindenki nagyon jó szakmailag, és aranyos úgy érzem ideje lenne választanom lassan.Tényleg igaz, hogy első éjszaka csak akkor adják oda a babát, ha nagyon-nagyon szeretném?

Panna79!
A Péterfyben a következő előadás május 29.-én lesz, címe: A szülés!!!!!(A felkiáltójelek csak az én kiváncsiságomat jelzik a téma felé, mindenképpen megpróbálok erre eljutni, ha már a többire nem is sikerült:-)
Ezután még két előadás lesz:
június 12.: Kóros állapotok a terhesség végénés a szülés alatt. A császármetszés.
július 03.:Az újszülött.Találkozás a csecsemősnővérekkel.
Üdv:Anita
bodza78

Kullancs encephalitisról még néhány infó:

Ma volt nálunk a védőnéni, megkérdeztem tőle újra a védőoltás dolgot. Rosszul emlékeztem, 2 éves kor alatt nem oltanak. Igen, van egy oltás, ENCEPUR JUNIOR, ami elvileg 1 éves kortól adható, de ő továbbra is azt mondta 2 éves kor alatt nem adják. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapján megtalálható az oltás forgalmoba hozatali engedélye, melyben ez szerepel: "1 évestől 2 éves korig a vakcina alkalmazása kizárólag az előny/kockázat- gondos mérlegelése alapján történhet."
A másik, hogy azt a csípés utáni ellenszérumos oltóanyagot időközben kivonták a forgalomból.
szinti

Sziasztok kedves Kismamák!

Nagyon örülök hogy újra beindult ez a topik. Én a 2006 őszi babás topik tagja vagyok, de mivel én is Péterfy-s, gondoltam bekukkantok hozzátokKép

Magamról röviden: 29 éves vagyok és november elejére vagyok kiírva. Az orvosom Tarnóczi Péter főorv.úr, akivel maximálisan meg vagyok elégedve!
Rettentő emberséges, nagyon kedves, és nagy szaktudású orvosként ismertem meg.

BodzaKép Az említett 2 orvost sajnos nem ismerem, ugyanakkor az összes orvosról és szülésznőről csak jókat hallottam eddig!Kép Nekem dr. Mensch (?) -remélem jól írtam a nevét- csinálta a 12. heti uh-t, ő is abszolút nagyon normális volt. Kicsit elharapta a mondatokat, de mindig visszakérdeztem és ő mindig nagyon készségesen válaszolt.
Hanyadik héten jársz?

Én személy szerint eddig teljesen meg vagyok elégedve a kórházzal és a rendelőintézettel is, bár sajnos elsőre elémrték a cukromat, de összességében nagyon jó benyomásom volt.

A 29-i előadáson én feltétlen szeretnék menni, egyébként, tudtátok hogy szeptembertől újra indul az egész?

Legyen szép napotok!
Tűzmanó (14+6)
Vendég

Szia Tűzmanó!
Már nem reménykedtem válaszban:-)Örülök!
A 2006 őszi babás topik jobban megy?
Te hogy jutottál el az orvosodhoz?Magánrendelésen vagy a kórházban?
Én 28 éves vagyok és a 23. héten járunk.
Nekem a 20. hetes ultrahang nem volt olyan nagy élmény, sajnos késtünk 5 percet, pedig nagyon időben elindultunk, de akkora dugókba keveredtünk, hogy csak így tudtunk beérni.
Én ennek tudom be, hogy a doki tán nem volt nagyon türelmes és gyors volt mint a villám.
Én szeptember közepe, vége felé vagyok kiírva, úgyhogy talán még egy előadást meg tudok nézni a következő előadásokból:-)

Üdv:
Bodza
bodza78

Szia BodzaKép

De jó Neked hogy már ennyire "elöljársz"Kép - mondjuk én nagyon élvezem, minden percét a terhességemnek!

Sajnálom, hogy így alakult a 20. heti uh-dKép. Én már korábban összebarátkoztam egy lánnyal aki pár hónapja szült a Péterfyben ő ajnálotta nekem Tarnóczy dokit és nagyon örülök, hogy hallgattam rá! Pont olyan volt amire számítottam. Egyébként ez lány nagyon kedves volt, egy csomó hasznos tanáccsal ellátott! Egyébként ő is nagyon elégedett volt a kórházzal, és az egész szülés egy csodálatos emlék maradt számára, ugyanakkor azt is mondta, hogy ne csodálkozzak, de kötelező uh-n nagyon gyorsan csinálják a dokik. Gondolom ők is jó leterheltek. Szóval szerintem nincs összefüggés a kettő között (már amit írtál). Nekem is kb. 5 percig tartott az egész, de tudod, ez úgy van, hogy ami nekünk nagy dolog és elnéznénk a babókánkat órákig ők nap mint nap több száz kismamát vizsgálnak és nyilván másként állnak hozzá. Nekem egyébként nem volt bajom ezzel, lényeg megvolt, részletes uh-t meg én csináltatok magánban. Amúgy ha mostanában csináltatnál, szerintem nagyon szépen látszódna a pici arcocskája is (persze ezért fizetni kell, nem is keveset).
Szülésznőn már gondolkodtál?

Tűzmanó
Vendég

Szia Tűzmanó!
Sajnos tegnap nem működött az oldal, legalábbis nálam. Írtam pedig egy hosszú választ, amit aztán nem sikerült elküldenem.
Én sem gondoltam, de a 12. hét után nagyon gyorsan elszállt az idő.Az uh-t mi sem fogtuk fel annyira tragikusan, de azután döntöttük el, hogy magánban csináltatjuk a következőt.A 12. hetes egyébként nagy élmény volt, ott nem éreztem kapkodást, viszont nem tudtuk, hogy külön szólni kell, ha fotót is szeretnénk ezért ott az elmaradt. Már be is jelentkeztünk magánba, de nem akarok türelmetlen lenni ezért csak a következő szűrés időpontjában megyünk a 29. héten, és majd akkor végig böngésszük a picur minden porcikáját :D
Nem szeretnék indiszkrét lenni, csak érdekelne hogy te magánrendelésre jársz vagy simán a kórházba?
Azért kérdem mert lassan én is választanék egy orvost, de a terhesgondozáson kb. 5 doki váltja egymást, itt az oldalakon pedig rengeteg név felmerült már akik a Péterfyben vezetnek le szülést, csak nem tudom hogy lehet őket megtalálni.
Szülésznőn gondolkodom, de hát mindenkiről azt írják, hogy aranyos úgyhogy...
Te választottál valakit?
Azt sem tudom, hogy működik ez?Ha választok valakit ő jön be ha megindul a szülés, függetlenül attól, hogy éppen ki az ügyeletes?

Bodza
bodza78

Szia Bodza :)

Bocs, hogy csak most válaszolok, de az új rendszer miatt napokig nem tudtam jönni :cry:

Én a magánrendelésre járok, a Péterfybe csak laborokra.
Igazából ha területileg oda tartozol akkor érdemes a kórházba járni, csak annak "illik" a mrendelésre menni, aki nem oda tartozik.

Szerintem is mindenképp válassz orvost. Nekem Tarnóczy doki nagyon "bejött" abszolút nem bántam meg hogy őt választottam, bár senkit nem ismertem előzőleg, nekem is úgy ajánlották.

Nem lehet egyszerű Neked a helyzet, ha folyton más doki vizsgál. Szerintem hallgass a megérzéseidre és aki a legszimpatikusabb, egyszerüen kérd meg hogy vállalja el a szülésedet.
Az ügyeletes dokival vagy nagyon szerencséd lesz vagy nagyon nem - valaki esküszik arra hogy ügyeletesnél szüljön választott szülésznővel. (Van egyébként erről külön topik is, lehet találsz ott egy-két hasznos infot) Én mindenesetre választanék előre, nem reszkíroznék. Szülésznőt még nem választottam majd a vége felé, a 35. hét körül, amikor NST kell járni állítólag ráér akkor.
Egyébként sokan mondják hogy szülésznő a lényeg mert ő van Veled az idő nagy részében. Szerintem mindkettő fontos, és az is hogy ők jól együtt tudjanak dolgozni. Esetleg, majd a dokidat kérdezd meg annak idején, ő kivel szeret együtt dolgozni.

Bodza! Te mész hétfőn a Babaváró előadásra?

Vigyázz magadra és a pocaklakódra!
Szia
Tűzmanó

15+5
Vendég

Szia Tűzmanó!

Írtam neked priviben, csaknem vagyok benne biztos, hogy megkaptad.
Majd jelezz.

Bodza
bodza78

Sziasztok!

Ujra itt! Nyaralás, vizsgák letudva! Egyenlőre. :)
Ettől az új rendszertől kicsit kiakadtam. Napokig nem tudtam írni.
:x Hogyan tudom példul a profilomat módosítani?
Marci hétfőn volt másfél éves és "szépen" egyedül tud enni. Nagyon büszke vagyok rá. Levágtuk a haját rakok fel róla képet.
Kép Kép Kép
Ildi
Kép
vildi

Sziasztok!

Én tavaly május elején szültem meg kislányomat a Péterfyben, hosszú, nehéz szüléssel, melynek részleteibe most nem szeretnék belemenni. Akkor megfogadtam, hogy egyszer még biztos visszalátogatok ide. Szóval aki nemcsak jó orvost, hanem EMBERT is szeretne a szüléshez (szülésznőn, apán és egyéb segítőkön kívül) annak dr. Asbóth Ákost meleg szívvel ajánlom. Nem láttam felbukkani a nevét az előző hozzászólásokban. Szülésem a nehézségek ellenére csak jó emlékként maradt meg, melyet nagy részben neki köszönhetek. Akit érdekel, további info: fustosk@t-online.hu.
További jó babavárást, és babázást mindenkinek.
(sajna képet nem tudtam felrakni)
sheni

Sziasztok

Jatka! Láttam egy-két hónapja, hogy írtál. Én most jutottam el idáig. Hogy vagytok?
A fiam még mindig elég rossz alvó, bár mostmár kétszer 50percet szinte minden nap alszik. A védőnő azt mondta, hogy van ennél rosszabb is, és én már egészen hozzá szoktam. Már aggódom, ha nem ébred fel egy óra alvás után, na de ritkán van ilyen. :lol:
Teszek fel egy képet az első foggakról
C Kép
Sziasztok, jó babázást, és pocakosodást mindenkinek. Olyan jó olvasgatni azokat, akik szülés előtt állnak, jó egy kicsit nosztalgiázni.
galoc

Sziasztok!

Galoc!
Jo az utso mondatod huuuuuuuuuuuuuuuuuuu jo nem csak remisztgeteseket hallani/olvasni. koszi. nekem meg sok van hatra karacsonyi babaucim lesz ...

meg most fogok menni eloszor a peterfybe, hallottam, nem tul szep korhaz, de jol folszerelt. nagy uh., vervetel stb. bar nem tudom meg mi a stb. :) 12. het tudtok segiteni??????? milye vizsgalatok lesznek?

milyen jo babat varni ... :D

Marica
mmarica

Sziasztok

En dr. Abkarovics Gezarol szeretnek informaciokat. Nagyon megkoszonnem, hogy ha irnatok rola.

Mi egy eve probalkozunk baboval, de eddig sajnos meg nem jott ossze. Gondoltam ideje a kivizsgalasnak. Ot a neten talaltam, meg ajanlottak a nok lapja forumban irogato kismamak is......barmikor irtam neki e/mailt, keszsegesen valaszolt.

Legyszives, akarmilyen tapasztalata van itt barkinek vele kapcsolatban, irjon nekem a vadsonja@freemail.hu ra. Nagyon megkoszonnem lanyok a segitseget!

Eliza
elizabeth25

Vildi,
mi újság? Hogy érzed magad? Babóca szépen növöget?
Marcid gyönyörű hosszú hajjal is, meg röviddel is!!! A harmadik sapis képért oda vagyok, nagyon jó, nem tudom ki csinálta, de jó szeme volt hozzá!
És nagyon ügyes, ha már szépen eszik egyedül!

Időközben mi is betöltöttük az egy évet. Ez alkalomból tartottunk is neki szülinapi babazsúrt, amit nagyon élvezett. Aztán megünnepeltük az én, és a párom családjával is, szóval összesen három tortája volt, és nagyot néztünk, mikor a harmadiknál elkezdte ő is fújni a gyertyát! Mindig meg tud minket lepni valamivel.
Tegnap este kiabáltam apánk után a konyhába, mire ő is rákezdett kiabálni, hogy "Apa!"

A kirándulást megúsztuk kullancs nélkül. Nem is gondoltam, hogy ilyen piciként is ennyire fogja élvezni, a természetet. Teljesen oda volt a hegyi folyókért, patakokért, vízesésért, na és a falusi állatok. A kacsával és a lovakkal való személyes találkozás hatására ki is bővítette az állatok (kutya, kígyó, boci, tyúk, oroszlán, ... azt hiszem fel sem tudom sorolni, mennyi mindent utánoz már) utánzásából álló produkcióját a háp-háppal, illetve nyelvének csattogtatásával.

Nem tudja véletlenül valaki, hogy mikor szokott lenni az Abkarovics doktor úr féle egy éves babák találkozója?
szinti

Szia Szinti!

Köszönjük kérdésedet jól vagyunk. Bár nap végére már eléggé elfáradok. Sokszor Marcival egy időben fekszem le.

A sapis kép páromat dicséri.

Marci is olyan édes néha meg lehet zabálni. Megtanítottam, hogy a meleg ételt fújni kell. Viszont ha főzök akkor is mondom neki vigyázz forró (nehogy baj legyen), múltkor is mondom erre odalép a tűzhelyhez és megfújja. (hát ha forró?). Minden napra jut valami ilyen. :D

Marci is nagyon szereti az állatokat. Tulajdonképpen ebben a korban azt hiszem minden érdekli még őket.

Beszéd az nálunk nem nagyon akar elindulni. Apa, Anya, amma és ezzel kész.

Rakok még fel képet de te is tegyél ne csak mindig én.

Galoc!
Nagyon helyesek az elő kis fogacskák! Kitartás Marci is nagyon rossz alvó volt. De hálistennek most már szépen kialakult nála. Este 9-tól reggel 7-ig és napközben is alszik 2 órát. Azért éjszaka van hogy felsír de ritkán. Most kiélvezem még ezt a kis időt aztán szeptembertől kezdhetem előröl az éjszakázást. :)

Sziasztok
Ildi Kép Kép
vildi

Sziasztok!

Már régóta olvasom a topikot, nagyon jókat írtok a Péterfy S úti kórházról, ami megnyugtat. Én a 38-ig hétben járok, ott fogok szülni. Az orvosom Dr. Boros György. Róla nem találtam túl sok információt, bár én meg vagyok vele elégedve. Ma találtam egy szülésznőt is, Adrien. Nagyon szimpatikus és kedves volt, őt kértem fel, hogy vezesse le a szülést.
Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy ha valakinek van valamilyen információja akár az orvosról, akár Adrienről (főleg róla) írja meg nekem!

Előre is köszönöm!

Hajni
hajni25

Sziasztok

Én teljesen új vagyok a társalgóban, a második babánkat tervezzük, az elsőt nem a Péterffyben szültem, de szeretnék kórházat váltani, mert nem voltam megelégedve a korábbi hellyel.

Ha tudtok ajánlani kedves, jószándékú és lelkiismeretes orvost, lszi írjátok meg. email címem: melindadickinson@encore-international.net

Egy orvost már ajánlottak a Hajnóczy doktor urat, ha esetleg valakinek van vele tapasztalat kérem, hogy ossza meg velem

Kedves Charlotte

Köszönjük a kedves dokibácsiról az infot.Ha esetleg privátban még feltehetnék róla pár kérdést, megadnád az email címed.

Mindenkinek élvezetes szülést és babavárást!
Meli
meli29

Sziasztok,

teljesen új vagyok köztetek, Komáromban lakom, (Szlovákiában), és szeretnék Tőletek tanácsot, segitseget kérni.
Az első babánkat várom, kislányt :-), a 26-dik hétben járok, (szeptember végere vagyok kiírva) és szeretnék PESTEN szülni.
Leginkabb a Péterfyben, Szent Imreben, vagy a Margit kórházban.

A férjem magyar,(Nagykátai), én szlovák állampolgár vagyok, 100 km- re lakunk Pest-től.

Tudnátok segíteni, ilyen esteben hol kezdjem az intezkedést, melyik dokihoz fordujak, mi a teendő?
Vagy csak egyszerűen hivjak fel nehány orvost, hogy melyikük válalna el?
Nem tudom, mit tegyek, kérlek SEGITSETEK!
Mindenképpen azt szeretném, hogy még a szülés előtt személyesen megismerjem a dokit, és megnézhessem a szülőszobát. Szivesen elmennék 1-2 szülésfelkészítő előadásra is.

Ha esetleg van köztetek valaki, aki hasonló cipőben jár(t), vagy ismertek valakit, aki külföldi állampolgárként szült Magyarországon, kérlek írjatok, mert egyenlöre nagyon tanácstalan vagyok és az idő is már kezd sürgetni.

Szóval, ha tudnátok segiteni, hol is induljak el, nagyon hálás lennék.

Mindenkinek kellemes babavárást és babázást kívanok.

Szilvi. :)
lola73

Szia Szilvi!

Szerintem orvost nyugodtan hívj fel, mert ugyis privátban fogsz hozzá járni. Viszont asszem a kórházban ha nincs magyar betegbiztosításod fizetni kell. Itt a fórumon ha visszaolvasol találsz orvost kit ajánlanak a legtöbben. A doki egyébként lehet hogy többet is tud segíteni biztos volt már a praxisában ilyen.

Sajnos többet én sem tudok.

Ildi
vildi

Szia Ildi,

koszonom valaszod.
En is erre gondoltam,
persze tudom,hogy ilyen esetben fizetni kell (szamitottam ra).
Nem tudod melyik az az orvos, akirol irsz?
Eleg sok a hozzaszolas, ha esteleg tudnal neveket ajanlani, nagyon megkoszonnem.

Szep napot. :)

Szilvi.
lola73

Sziasztok lanyok,

tudja valaki,hogy a Peterfyben mikor es milyen eloadasok vannak?
Szeretnek 1-2 meghalgatni.
Regebben lattam, hogy volt a korhaznak honlapja, de mar hosszu ideje nincs. Pedig jo lenne.
Igy nem tudom hol keresgeljek, kerlek segitsetek.

Koszonom.

Szilvi
lola73

Szilvi!

Azt hiszem hirtelen ennyi jut eszembe.

Dr Zacher Pál
Dr Krasznai Péter
Dr. Abkarovics Géza.

De igazából szinte mindegyik orvos jó a Péterfyben.

Szia Ildi
vildi

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, remélem sikerrel :D Második babámat is a Péterfyben fogom világra hozni, de mivel a saját orvosom a kiírt időpont előtt két hétben szabadságon lesz, így valószínűleg lesz egy helyettesítő orvosom, dr. Tiemermann Gábor. Tud valaki valamit róla? Bármilyen infot szívesen fogadok és nagyon köszönöm előre is!!!

Hajni!
Nekem is Farkas Adrienn a fogadott szülésznőm. Igaz, hogy az első babát nem Nála szültem, de csak jót hallottam Róla eddig és nagyon szimpatikusnak, kedvesnek tűnik :D
Bár ahogy nézem, már azóta lehet, hogy meg is született a Babád :D

Üdv: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kedves Melinda!

Nem, sajnos még nem szültem meg, és nem is érzem semmi jelét annak, hogy a közeljövőben szülnénk.
Sehol egy fájdalom, sehol semmi.
:?:
Annyi, hogy rosszul alszom esténkét... :cry:

Nem is értem igazán.........

Üdv:
Hajni
hajni25

Szia Hajni!

Én is így voltam a most 1,5 éves kisfiammal, hogy még a 40. héten is, sőt 4 nappal utána is semmi fájdalom, előjel nuku, méhszáj totál zárt. Aztán 40+4. nap este hirtelen egy furcsa érzés és megrepedt a burok, magzatvízszivárgás! A kórházba menet már 7 perces fájásaim voltak :lol: Szerinem ez sokkal jobb, mint otthon méricskélni, hogy hány percesek, mikor induljunk már, érdemes-e, stb. Drukkolok, hogy Nektek is így hirtelen beinduljanak a dolgok!
Mennek a drukkok!!!

üdv: Melinda (32+2)

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok

En dr. Tarnocrol szeretnek informaciokat. Nagyon megkoszonnem, hogy ha irnatok rola.

Mi egy eve probalkozunk baboval, de eddig sajnos meg nem jott ossze. Gondoltam ideje a kivizsgalasnak.

Legyszives, akarmilyen tapasztalata van itt barkinek vele kapcsolatban, irjon nekem a vadsonja@freemail.hu ra. Nagyon megkoszonnem lanyok a segitseget!

Eliza
elizabeth25

Üdv mindenkinek!
most regisztráltam az oldalra.nagyon tetszik.Én is a Péterfybe szültem,igaz 4évvel ezelőtt.Most újra babát szeretnénk és szintén ott szeretnék szülni.Orvosom:Dr.Móricz Katalin.Nagyon jó mindenkinek csak ajánlani tudom.Ha kérdésetek van csak írjatok szívesen válaszolok mindenkinek. :wink: :wink:
s.csilla

Szia Csilla!

Engem erdekelnének a tapasztalataid a doktornovel, epp most keresek orvost. Megtudnak irni az elerhetosegét, van maganrendeloje,milyenek a tarifak..stb.
Ha gondolod, irhatsz privatban is.

Elore is kozonom.
Szep napot.

Szilvi.
lola73

Szia Szilvi!

örömmel látom,hogy Szlovákiából írsz.én Kárpátaljai vagyok .7 éve élek Magyarországon .

az orvosnő neve:Dr. Móricz Katalin
tel.:0613421441
ren.i.:kedd(ekkor tudsz bejelentkezni)14.00-18.00
ez a magánrendelője.a tarifát bejelentkezéskor megkérdezheted.
nagyon aranyos.én 4 éve hozzá járok.
Ha van még kérdésed vagy csak unatkozol szívesen írok.mail címem: chilla25@citromail.hu

köszi .neked is szép napot!
s.csilla

Péterfy Szülészet honlapja!!!

www.peterfyszuleszet.hu

Még nincs kész teljesen, de a lényeges részek már működnek.
timitomi

Szia Tűzmanó!

Kaptam egy e-mailt, mely szerint küldtél nekem privát üzenetet, de nem tudom megnézni. El tudnád küldeni mégegyszer?
Hajni
hajni25

Kedves Melinda!

2006.06.26-án, reggel 6 órakor megszületett a kislányom, Lili.
Még 25-én írtam, hogy még sehol semmi, majd este 9-re már a kórházba voltunk, ugyanis rögtön 3 perces fádalmaim lettek. Bár nagyon jól indult az egész, azt hittük hamar meglesz a Tücsök, de csak másnap reggel 6-kor érkezett meg.+

Ha valakinek nincs orvosa, akkor ajánlom az én orvosomat: Dr. Boros György.
Ha szeretne valaki egy nagyon jó, kedves szülésznőt: Farkas Adrienn!! :lol:

(Csak azzal az ügyeletes orvossal ne találkozzak mégegyszer aki akkor volt bent, amikor bementün! Sajnos a nevét nem tudom)
hajni25

Hajni!

Nézd meg estelge a Péterfy honlapján, hogy felismered-e adokit. De egyébkétn ez az ügyeletes doki dolog ez kétes, sajna. Az a doki, akit itt istenitenek a topicban volt az én ügyeletesem, akihez az első babámmal mentünk be, és hát nem nagyon tetszett, hogy a vizsgálat után, anélkül, hogy egy szót szolt volna fogta és burkot akatr repeszteni, meg sem kérdezte, hogy akarom-e, vagy nem mondta, hogy miért látja szükségesnek, van-e fogadott orvosom, .... Aztán csak úgy derült ki a dolog, hogy nem sikerült neki elsőre, és akkor rákérdeztem, hoy mégis azzal a bökő szerszámmal mit akar ott odalent???

Aztán a másik ilyen negatív élmény épp a te dokiddal ért, amikor bementem a kórházba, mert már 10 órája 7 percenként jöttek a fájdogálásaim, miután második gyerek volt, gondoltam inkább megnézetem magam, még akkor amikor sok orvos van benn (ezt a fogadott dokim ajánlotta annak idején, hogy ne várjuk meg az estét, mert akkor már "csak" az ügyeletes van.) és nem volt itthona dokim. A köv. kérdés eléggé hülyén jött ki: miért gonhdolja, hogy szülni fog, hol fáj??? MOndom ez már a második gyerek volt, ami kiderült számára már előtte.

Az első gondolatom az volt, hogy azt válaszolom a torkom, és azért jötem a szülni, de aztán komoly választ adtam.

Na mindegy.

Tehát kicsit rizikósak a vélemény alkotások egyszeri találkozás után, de persze van, amikor komoly hibát vét, nem ilyet, mint amit én felsoroltam, de nálam ez volt a legkomolyabb. Mégis azt mondanám magamban, hogy én nem mennék egyikhez sem soha, mert borsódzott a hátam a stílusától, hozzáállásától.

Ezt most nem feltétlenül neked írtam, hanem általánosságban.

Nagyon jó babázást, sok boldogságot, sok tejcsit, nyugodt éjszkákat, ....

Puszi
Panni
uran

Szia Hajni!

Gratulálok Lili születéséhez! Kívánok Nektek nagyon-nagyon sok boldogságot, töménytelen tejecskét és minden jót! :D
Hihetetlen, milyen hirtelen el tudnak indulni a kis pöttömök odabentről :wink:
Nekem még van 1 hónapom vissza, de ismét valahogy így szeretném, hogy ne legyen kérdéses, hogy most elindult-e vagy sem.

Farkas Adrienn lesz az én szülésznőm is! :wink: :D Örülök, hogy Neked bejött!

Tudom, hogy most időd úgy sem engedi a levelezgetést... Mindenesetre, ha időd engedi, írj pár sort, hogy mi van Veletek és képet is megcsodálnék Lilidről.

Puszi: Melinda (35+3)

KépKép

KépKép
bujka

Kedves Melinda!

Jól vagyunk, köszönjük! És lassan betöltjük az egy hónapot!!!
Pedig még csak most született!
Lili sokat eszik , este alszik, nappal meg ébren van. De sajnos nincs el, mindig ott kell lennünk mellette, vagy pedig fel kell venni, és mászkálni vele a lakásban. Olyan tünemény, csak így a lakással nem tudok foglalkozni. Néha elalszik, akkor azt hiszem, hofy na most forralok neki vizet, vagy teat csinálok, de 10 perc után felkel !!
Ha viszont elkezd fájni a hasa, a szivem szaked meg érte.

NINCS VALAKINEK VALAMI NAGYON JÓ ÖTLETE, HOGY HOGYAN KERÜLHETŐ EL A HASFÁJÁS???
hajni25

Hajni!

Már írtamerről a témáról szeirintem ebben a topicban, mi sajna szakértők lettünk a atémában majdnem. Röviden akövetkező schlagwortok segíthetnek:

Megelőzsére:

1. Ha szerencséd van, akkor csak néhány általad fogyasztott étel a bűnös: tej!!!!, bizonyos zöldségek, gyümik Akkor ezeket kerüld!
2. gripe water
3. infacol vagy espumisan (hatóanyag uaz, csak az íz más)

- ha már ott a baj, akkor

1. masszírozás+torna
2. édesköménytea
3. homeopátia
4. hasonfekve hajókázás

Ha valamelyik konkrétan érdekel, akkor a neten is találsz róluk sok mindent, de ha konkrét kérdésed van segítek szívsen én is.

Panni
uran

Szia Hajni!

Szerencsére nálunk nem volt hasfájás, úgyhogy segíteni nem tudok. De Uran tanácsai biztos beválnak, mindenesetre drukkolok, hogy hatásosak legyenek!!!

Bizony nehéz ez az első időszak. Tudom, hogy nem könnyű megállni, de nálunk valahogy sikerült, hogy nem cipeltük Marcikám popóját a lakásban, ha sírt, mert sajna nagyon kézbe tudnak szokni. Persze tudom, hogy ez baba és anyuka függő is... A lényeg, hogy drukk, hogy ez a sírósabb időszak hamar elmúljon!

És a közelgő 1 hónapos "szülinaphoz" gratula!!! Ha tudnál fényképet felrakni, akkor én nagyon örülnék neki :D

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!
Még új vagyok itt a fórumon, hamarosan a Péterfyben fogok szülni. A szülésznő-választással kapcsolatban szeretnélek titeket megkérdezni: mikor lesz aktuális, hogyan lehet a kiválasztott szülésznőt felkérni, meg szokás-e kérdezni tőle, hogy mennyiért vállal egy szülést, és ált. mennyit "illik" neki adni.
Nagyon megköszönném, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat a szülésznőkkel, ill. a szülésznő-választással kapcsolatban! (Választott orvosom már van.)
Bukcsi
bukcsi

Kedves Panni!

Köszönöm a tanácsokat hasfájással kapcsolatban. Mi az Infacolt használjuk, már egy tubussal elfogyasztottunk, de még csak most van 2 napja, hogy nem fáj neki a pocija.

Kedves Melinda!

Igyekszem feltenni képet Tücsökről, de hirtelen nem tudok választani..... :lol:

Ráadásul nehéz itt ülni a gép előtt úgy, hogy ő le van rakva és hallom, hogy nem tetszik neki, de állandóan kézben akar lenni, pedig nem lett rászoktatva, hisz amióta hazahoztuk, ez a mániája, kézben és sétálva. Ha kézben is van és ülök vele, az sem tetszik neki. Állandóan forgatja a fejét és figyelget, nézelődik. Én azt hittem ez még korai, azt hittem, hogy eleinte még csak enni és aludni fog. Elég nagyot tévedtem..... :P

Nem tudok képet feltölteni, a rendszer mindig azt írja ki, hogy hiba történt!!!4
hajni25

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?