Folytatás: Tehát vártunk. Iskolában nem volt probléma, panasza is csak annyi, hogy hamar elfáradt, nagyon lihegett kevés futás után. Tanár nénik megértőek voltak, tesi órán bármikor megállhatott, ha úgy érezte sok neki, pihent, és tornázott tovább.
Amikor ötödik osztályos lett, akkor egy eléggé katonás tesi tanárt kaptak. Beszéltem vele is, hogy mi a helyzet, ő azt mondta, hogy neki erről papír kell. De nem a gyerekorvostól, hanem szakorvostól. Így hát kénytelen voltam körbekérdezni az ismerősöket, és sikerült is találni egy nagyon rendes ortopéd orvost, aki a mai napig a kezelőorvosa. Ő első alkalommal elküldte röntgenre, és légzésfunkció vizsgálatra. Akkor úgy számolta ki, hogy éppen határeset a fiam mellkasdeformitása, vagyis éppen az az eset, amikor még nem kell műteni, de ha romlanak az értékek, akkor el lehet gondolkodni a műtéten.
Még egy haszna volt, hogy rátaláltunk erre az orvosra, mert kiderült, hogy városunkban van gyógytornász, aki csoportos gyógyúszás foglalkozást tart, és erre kaptunk is beutalót. (korábban mindig megkérdeztem, ahányszor orvoshoz mentünk, és mindig azt a választ kaptam, hogy nincs lehetőség, és csak egyénileg tudjuk megoldani az úszást) Szóval felvettem a kapcsolatot a gyógyúszás vezetőjével, aki azóta is egyéni edzéstervvel foglalkozik a fiammal, hetente egyszer jár.
Évente járunk kontrollra, minden alkalommal röntgen és légzésfunkciós vizsgálatot végeznek. (a tüdőkapacitása elég gyenge, emiatt van, hogy hamar elfárad, és könnyített tesnevelés javasolt neki)
Most, a legutóbbi vizsgálatnál, most augusztusban kissé romlottak az értékei, (hirtelen nagyott nőtt) most sajnos az értékei éppen beleestek abba zónába , amikor már lehet, hogy műteni kell, de csak éppen hogy. Úgyhogy még várunk. A fiam hallani sem akar a műtétről, ő nagyon jól elvan így.
Ami kicsit idegesít, hogy nemrég mondta, hogy a rekeszizmánál úgy érzi, mintha beszorult volna a levegő, nyomást érez folyamatosan. (kicsit köhögött) eddig ilyen panasza nem volt.
Úgyhogy itt tartunk most. Kicsit hosszú lett, remélem, azért végigolvasta valaki.