Sziasztok!
Nyáron elég ritkán jutok ide, most itthon lesz Ádám is, csak aug, végén megy újra. Ő már egy éve nem alszik nappal, csak a bölcsiben. Itthon nem lehet már lefektetni. Szerencsére Anna jól alszik nappal (is), 2x1-2 órát.
Rika!
Sajnálom, hogy nem jött össze Amerika!
Ádám teljesen átlagos méretű volt, 3500 g és 55 cm. De félévesen már 8200 g, Anna viszont "csak" 7700g. A szülésnél nemigen éreztem különbséget, hacsak atz nem, hogy Annánál a tolófájásokat nem tudtam volna ellihegni, elemi erővel jöttek.
Dzsú!
Jó a memóriád
, tényleg én kérdeztem régebben a kengyelt. Anna forog, kúszik és négykézlábra áll, úgyhogy minden OK vele. Szerintem hamarosan mászni fog. Nálunk még más gond is volt: ferdenyak és izomtónus eloszlási zavar. Ezek miatt sokat kellett tornáztatnom, lehet, hogy ez is segített.
Ádámnál nem tudom, mi lehetett a baj a hozzátáplálásnál. Egyszerűen nem kellett neki semmi. Én is kipróbáltam , hogy szünetet tartottam, meg csak azt adtam hosszab ideig, amit még úgy-ahogy elfogadott. Aztán végülis elkezdett enni, de a mai napig nehéz a kedvére tenni, rossz evő (persze keksz meg csoki menne korlátlanul, ha hagynám
). A legnagyobb bánatom, hogy 1,5 éves kora óta az almán kívül semmilyen gyülölcsöt nem hajlandó megenni!
Kishannika!
Hanninak jobbulást!
Szilpa!
Tök jók a képek Kendéről (mint mindig
)!
Boeske!
De ügyes Márk!
És én még azt hittem, Ádám korán felállt 7 hónaposan
.
Anna nagyon nyúlkál a kanálért, volt, hogy adtam neki is egyet, de lenyomja a torkán. Úgyhogy inkább ezzel még várok. Őt egyébként Ádám után élvezet etetni!
Tegnap megvolt az első teljesen kanalas étkezés is, tejpéppel. Ezen kívül naponta 1x kap gyümit vagy zölséget, de az még nem teljes étkezés. A többi tápi. A hússal még várok kicsit, mert zség-ből még csak krumpli és sütőtököt kapott, előbb megkóstolunk még ezt-azt.
Ami érdekes: csak az üvegest eszi, a lereszerl almát és paszírozott barackot nem. De most egyenlőre csak az a fontos, hogy szokja az ízeket, meg a kanalas kaját.
Azion pl. elgondolkodtam már, hogy vajon azért fogadja-e jobban Ádámnál az új ízeket, mert tápit is kapott 4 hós korától? Ádámnál több tejem volt, ő nem kapott tápit.
Na megyek pihenni, kell holnapra az energia a 2 gyerkőchöz!