Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, van majdnem egy hete :)), van mit olvasni! :)

Először is üdv az újaknak :)

Andi!

Sajnálom a harmadik picúrt, de így a legjobb, nem a Ti vállatokat nyomja a felelősség, a természet jobban tudja.

Kérdezted, hogy hol volt a segítség az építkezés alatt. A barátok, szülők mind aktívak, dolgoznak, így napközben senki nem ért rá :(
apukám pl. rendszeresen megígérte hogy elintéz dolgokat, de ált. mindig késett vagy mégsem volt rá ideje így hiába a segítő szándék, nem sokra mentem vele.
A terhesség alatt persze mindenki kímélni akart, a férjemet is beleértve, de akkor sem volt más aki megcsinálja, kénytelen voltam.
A szülés után változik meg a helyzet, addig mindenki azt hiszi, majd jön babázni. Aztán rájönnek hogy ez komoly munka és már nem is annyira izgalmas :( Anyukám és anyósom is felajánlották hogy vesznek ki szabit és ideköltöznek a szülés után, de én ezt nem akartam (ahhoz túl önfejű és határozott vagyok, hogy elviseljem, hogy bárki megmondja mit csináljak, felesleges konfliktust meg nem akartam, anyósom így is rendszeresen megsértődik ha valamire azt merem mondani hogy köszönöm de én nem így akarom/szoktam...) Az viszont jó lett volna ha akkor jönnek amikor én kérem, de persze ez csak eleinte ment. Aztán jöttek a kifogások, a más dolgom van, főznöm kell, stb. Persze megkérdeznéd anyukámat, tuti felsorolná az összes brazil szappanopera szereplőjét ábécésorrendben, de ő ugye egész nap dolgozik, így nem tud idejönni vigyázni a gyerekekre....
Meg az a helyzet hogy egy bébiszitternek meg lehet mondani, hogy ezt és ezt várom el, de a nagyiknak hiába. Pl. rettenetesen haragszom a "szép kezed" kezdetű maszlagra. Petra úgy néz ki hogy balkezes lesz, de anyukám és anyósom is folyton átszoktatnák jobbra. Nem értem miért kell erőltetni, ha balos hát balos. Vagy folyton rácsapnak a kezére, fenekére ha valamit nem jól csinál, hisztizik, stb. Én sosem ütöm meg a gyereket, bármennyire dühös is vagyok. Időnként kiabálok ha már nagyon kiakadok, de nem ütök rá, még csak picit sem. És ezt elvárnám tőlük is. Persze mindig azt mondják hogy csak meglegyintik, de ha én azt mondiom hogy ne akkor ne!! Egy bébiszittert az első ilyen alkalom után kidobnék! Ugyanez volt az altatással. Ha netán itt volt anyukám altatásidőben mindig ringatta a gyerekeket. Én hiába mondtam, hogy tegye le az ágyába, ha sír akkor is, mert mikor egyedül vagyok nem tudom ringatni (márpedig többet vagyok egyedül mint nem), akkor azt mondta hogy én szívtelen vagyok és bezzeg ő mindig elringatott minket :(
Szóval az ilyen és hasonló konfliktusok után döntöttem úgy, hogy egyedül is megoldom. Ma már azt mondom, hogy büszke vagyok magamra. 8)

Brigi! Baba!

A férjem sem mindig így állt a dologhoz. Mikor megtudtuk hogy terhes vagyok nagyon örült, mikor kiderült hogy duplán, egy óra múlva a portás is tudta a munkahelyén hogy ikrei lesznek :D Hozott haza dopplert hogy mindig behallgatózhassak hozzájuk, bár tény hogy nem fogta állandóan a pocakomat hogy mikor rugdosnak. Mindig mondta hogy pihenjek amennyit tudok, szóval várta ő is a babákat. Csak mikor megszülettek és itthon volt velünk egy hónapot (na jó, közben 3 naponta visszajárt ügyelni, meg minden második hétvégét végig :( ) akkor rájött hogy bizony nem olyan egyszerű a dolog. Becsületére legyen mondva mindig felkelt Petrát etetni míg cumisüvegezni kellett éjszaka, mert szerinte ennek "van értelme", de ha hasfájósan sírt már nem akarta felvenni, mert "úgysem hallgat el". Vagy a mai napig jól eljátszik velük ha kergetőzni kell, vagy megeteti őket, de mindent csak addig míg simán megy a dolog, ha már fészkelődnek az etetőszékben, ne adj' isten kiborítják a kaját vagy összemaszatolják a ruháját akkor kiakad és nem csinálja tovább, elkezd veszekedni velük meg káromkodik :( És folyton azt hangoztatja, hogy mekkora csapás egy gyerek, pláne kettő :( :(
És hogyha tudta volna sosem vállal gyereket. Remélem ha nagyobbak lesznek és nem lesz ilyen disznóól körülöttük akkor jobb lesz. Meg ha nem nyafognak a kocsiban, mert azt is utálja :(
De tény, hogy gyakran előpakolja a játékokat, és néha még fel is mossa a konyhát :) Bármit, csak gyerekre nem kelljen vigyázni.
:oops:

A házhoz egyébként gratulálok, remélem nem kiabálom el, írj majd róla!

Kiliman!

Ez szerintem minden ennyi idős gyereknél eljön és nem csak a fogzás, nálunk egyébként a fogak szinte semmi gondot nem okoztak.
Az egyik módszer az amit Cat leírt, de ehhez elszántnak kell lenni, én megpróbáltam de nem bírtam végigcsinálni.
Nálam az jött be, hogy megpróbáltam kitapasztalni hogy mivel tudom visszaaltatni őket, mi nyugtatja meg ha felsír. Csengénél a kézfogás jött be, nagyon sokáig úgy aludt el, hogy fogtam a kezét, néhány hónapja szokott le róla. Petra ha hozzányúltam még jobban üvöltött, neki a puha rongyok, takarók, kispárnák váltak be. Ő már csecsemőként is nagyon szerette a textilpelust, rongyit és ez megmaradt. A mai napig néha húzza magával a takarójt, a múltkor a boltba is vinni kellett :roll:
Az a mai napig kell hogy lássák, hogy ott vagyok a szobában míg elalszanak. Meg szoktam kérdezni, hogy kimehetek-e, de azonnal jön a válasz hogy "nem!" :) Sokszor csak kilesnek a kiságyból, ellenőrzik, hogy még megvagyok és csukják is vissza a szemüket.
Tény, hogy hosszú távon ez a fárasztóbb módszer, de én megint ezt választanám ha megint gyerekem lenne, mert így nincs lelkiismeret-furdalásom hogy sírni hagytam. Cat-tel ellentétben (bocs Cat :oops: ) én nem hiszem hogy a sírni hagyós módszerrel megtanítod elaludni, csak csalódik a gyerek abban akiben a legjobban bízik. Sír és nem jön senki :( Így persze nincs értelme sírni, ezt megtanulja, de ez szerintem csak kiábrándulás.

Jó éjt, megyek fürdeni, aludni, mert abban viszont nagyon egyetértek Cat-tel hogy a kialvatlan szülő nem jó dolog és már megint csak 4 órám maradt :(

Ditke
csajok majdnem 20 hó :) :)
(és ők már durmolnak 4 órája)
ditke62

Kiliman :)

Igen, azt elfelejtettem leírni, hogy 2 csoportra oszlik a szülők tábora a Ferber módszert elismerőkre és az ellenzőkre, mint Ditke. :) Persze ez így van jól, minden gyerkőc más, mindenkinél más működik, és minden szülő érzékenysége is más. Amit Ditke cserbenhagyásnak nevez, én tanulási folyamatnak, mert 5 percenként bemegyek hozzá, biztosítom ittlétemről, hogy biztonságban van, csak éjszaka van, ami nem a játék ideje, hanem az alvásé.

Ami engem megerősített abban, hogy a módszer jó, hogy a gyermekeim kipihenten, mosolygósan ébredtek, és ébrednek azóta is, nincs bennük semmi törés, ragaszkodóak, kedvesek, bújósak. :D

Cat
Kép
cateye

Baba :lol:
Köszi a részletes felvilágosítást a genetikai vizsgálatokról, sokat segítettél!
Tegnap bejelentkeztem az Istenhegyi úti Klinikára 13.héten UH+vérvétel: 28.000 Ft, 16. héten AFP vérvétel+5hormon nézés: 25.000 Ft, 18-20 hét között genetikai UH: 14.000 Ft.
Hááááát, ez egy kicsit húzós lesz megint, de asszem, hogy mindenképp megéri. A Klinikán azt mondta a telefonos néni, hogy 1:800 -hoz esélyem van, hogy betegek lennének a babák viszont
2-3% az hogy elvetélek, ha megcsinálják a magzatvízmintás vizsgálatot.
Szóval köszi a tanácsadást mégegyszer! :lol:

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Még mindig nem akarom elkiabálni, de megegyeztünk a házról. Már csak a hercehurca (ügyvéd, szerződés, foglaló) van hátra, na meg persze az, hogy a mostani lakásainkat el tudjuk adni. Remélem! Keresztben vannak az ujjaim. Ha lefoglalóztuk majd áradozni kezdek, de addig nem.

Ditke :)
Szerintem legyél büszke arra, hogy milyen jól csinálod. Én feleannyi türelemmel nevelem a gyerekeimet, mint te. Én például rácsapok a kezére. :oops: :oops: :oops: Nem azért, mert verni akarom, hanem, mert a szóbeli figyelmeztetést egyszerűen nem voltak hajladók komolyan venni. Márpedig a vezetékkel, tűzhellyel, stb. játszani nem szabad. Kb. mint a falrahányt borsó, rámvigyorgott, majd folytatta tovább. Mióta kézrecsapok alakul a dolog. Időnként egy nézés is elég és abbahagyja. Na jó ez nem gyakori. De én tényleg csak a veszélyes dolgokra alkalmazom. És kiabálni is szoktam. De persze ezt inkább tehetetlenségemben, mint józan belátással. A kézrecsapás higgadt döntés eredménye, amit a kiabálásról nem mondhatok el. :oops: Sajnos, ha egyfolytában nyöszörög valamelyik a fülembe, akkor kiakadok.
Értem én, hogy a férjed kicsit türemetlen a gyerekekkel, meg nem tud velük mit kezdeni, de más (pl. bébiszitter) miért ne segíthetne?

Andi :)
Nem szomorkodj, biztos így lesz a legjobb. És tényleg nem kell a lelkiismereteddel küzdened, akárhogy is döntöttél volna. Mostmár csak vigyázza magatokra és minden rendben lesz.

Kiliman :)
Altatásban nem tudok tanácsot adni, mert nekünk is vannak gondjaink. De az enyémek éjszaka nem ébrednek fel és nekem csak este kell türelem az altatáshoz. Én nem ringatom őket, hanem egyszerűen jelen vagyok. Ha elég fáradtak akkor a konyhából a nyitott ajtón keresztül hallanak és látnak és szépen elalszanak, ha kicsit nyűgibbek akkor bent vagyok velük, esetleg lefekszem a szőnyegre és úgy csinálok, mint aki alszik és akkor ők is elalszanak. De, amiért írok, hogy én biztos nem hibáztatnám a fogzást, mert a mi gyerekeink minden éjszakát végigalszanak, pedig láthatóan jön a foguk. Nálunk, amikor az a nagyon nagy meleg volt, akkor előfordult, hogy Réka óránként inni kért, egy pár napig még tejet is akart, de szerintem, csak nyugtatónak, de ha elfogadható idő van, akkor éjjel nincs gond.

Na jó elvonulok csinálni valami hasznosat. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Tegnap sokat sírtam,mert akkor jött ki az a rengeteg feszültség belőlem,ami 3 hét alatt felgyülemlett.Ma már nagyon jó a hangulatom,teljesen megnyugodtam,boldogan várjuk az ikreket.Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Nviki és Baba!
Nem értek pár dolgot!13.héten sima vérvétel van,vagy már akkor néznek betegségekre is valamit?
16.héten miért kell 5 féle hormont nézni?
Ha ezeket a vérvételeket megcsináltatjuk,akkor már nem kell magzatvízvétel?Mert nálunk is ICSI volt,és ezért kell több vizsgálat,ugye?
Várom a válaszotokat,köszi,
Andi
aanda

Sziasztok!

Báránykás oltással kapcsolatban vagyok kíváncsi a véleményetekre. Nekünk az orvos azt mondta, hogy lehet, hogy újra kell oltani időnként, mert esetleg még nem teljesen tesz védetté a vakcina. Na most, nem nagyobb baj-e, ha esetleg nagyobb korukban kapják el a betegséget, amikor már nem védi őket az oltás, mintha kiskorban túlesnek, és aztán örökké védettek maradnak. Úgy rémlik, hogy felnőttkorban nagyobb a szövődmények veszélye, vagy rosszul tudom?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Aanda :lol:
Örülök, hogy már jobban érzed magad!
12-13 héten van egy UH, ami tarkóredő vizsgálat és Down kórra szűr. Én jövő hét pénteken megyek egy ilyenre, de mivel nekem is ICSI volt és nem szeretném ha megszúrkálnának, ezért a 13. héten elmegyek az Istenhegyi úti K.-ra - ezt ajánlotta Baba is - ahol azokat csinálják amiket fenntebb leírtam, jobb felszereltséggel többféle dolgot néznek nem csak azt amit amúgy a dokid tud vizsgálni, így pl. az AFP-nél is/16.hét/.
Pontosabban csak akkkor fogom tudni, ha túl leszek rajta.
Ezek nem váltják ki a magzatvízvételt, mint azt Baba is leírta, de nincsenek veszélyben a babák és 95 %-os pontossággal meg tudják mondani, hogy baj van-e. Valószínű téged is el fog küldeni a dokid genetikai tanácsadásra ahol minden elmondanak erről.
Én így döntöttem :) mindenkinek szíve joga, hogy mit választ.

Hali
Viki
nviki
Budapest III. kerület

Pár nappal ezelőtt olvastam, hogy valami varrásról írtál!!!???
Az micsoda?????!!!!!!!!!
nviki
Budapest III. kerület

Viki,
nagyon szívesen, örülök, hogy tudtam segíteni, legalább végre nekem is van hasznom. :)
A varrás a méhszájamra vonatkozik, az én dokim minden ikresnél összevarrja a méhszájat a 20.hét környékén elővigyázatosságból. Aztán a tervezett szülés előtt kb. két héttel kiszedi. Nem ellenkeztem, megbízom benne, ezért járok hozzá, annak ellenére, hogy mikor nekem összevarrta még tökéletes volt a méhszájam. Azóta vizsgálgatja, mostmár kéthetenként. Mondta is legutóbb, hogy tart szépen, de már csak az tartja.
Ma is nézte volna, de nem sikerült bejutnom hozzá, rohangáltunk a kórházban, kerülgettük egymást. Majd jövő kedden.

Andi,
a korábbi vizsgálatokat, amikre Viki bejelentkezett (tehát a tarkóredőt, meg az AFP-t) nekem a dokim végezte a kórházban, csak a spec. vérvételre mentem fel az Istenhegyire, meg a genetikai uh-ra.
Igen, az ICSI miatt van ez, bár én leültem beszélni az Istenhegyin is a genetikussal, és szerinte maga az ICSI-s eljárás nem növeli az "elváltozások" kockázatát, de erről megoszlanak az orvosi vélemények.

Brigi,
akkor még nem gratulálok, de azért ez már jól hangzik. Annyit sem árulsz el, hogy hol..? :wink:

Megvolt ma az uh, a csajok szép egyformán nőnek, 1700 és 1650 g-osak a súlybecslés szerint. Szóval két hét alatt 400 g-ot szedtek fel. :lol:
Végre sikerült altató orvossal is beszélnem, amin kiderült, hogy császár esetén tuti az altatás, a gerincműtétem miatt nem kaphatok gerincérzéstelenítőt. Szóval drukk a spontán szüléshez! :)

30+5
baba888

Cat,
az ikresek oldalon próbáltam regisztrálni tegnap este, de azóta sem kaptam visszaigazoló e-mailt, amivel beléphetnék. Szerinted ez normális? Mennyi idő alatt küldik? Vagy próbáljam újra?
baba888

Baba :)
Utánanézek, és visszajelzek Neked. Szerintem már meg kellett volna kapd a regisztrációs mailt.

Cat
Kép
cateye

Cat,
köszi! Irisznek közben küldtem egy mailt a profiljában megadott címére, mert igazából tőle akartam kérdezni valamit. Még a bemutatkozóban írta, hogy azért jöttek korábban a babái, mert bekavart neki a Leiden mutáció. Ez a trombózisnak egy fajtája, sajna nekem is ilyenem van, erről érdeklődtem nála.

Íme ezek vagyunk mi most, lemértem, 114 cm. :D

Kép
baba888

Viki és Baba!
Köszi az infókat!

Baba!Szép súlyuk van már most a babáknak!
A hasad hatalmas!Nagyon jól nézel ki!Csak hasra híztál,ugye?

Andi
aanda

Sziasztok :)

Üdvözlöm én is az új Tagokat és gratulálok a Pocaklakókhoz :lol:

Andi :?
Sajnálom ami történt, de azt gondolom jelen helyzetben ez volt a "legszerencsésebb" és csak úgy szabad felfogni a dolgot szerintem is, hogy igy sokkal nagyobb és jobb esélyük van a Babuciknak a pocakodban a terminus teljes kihordására :wink:

Brigi:)
Drukkolok, hogy minden simán menjen a házvásárlással kapcsolatban!

Mi időközben megjöttünk a Balcsiról és a gyerkőcök hihetetlenül élvezték. Mivel nagy volt a meleg azokban a napokban inkább esténként jártunk 9 óra tájékán motorozni a partra és ez nagy élmény volt a számukra :P Olyan édesek, azóta is emlegetik no meg persze a vihart is ami utolsó nap kapott el minket de akkor már indultunk haza. Izgalmas számukra az egész téma, környezet...stb.

Köszönjük a lakásvásárláshoz a gratulációkat! Én is nagyon örülök neki :lol:

Puszi:Doris
doris

baba!
frankó a pocid!

vikta!
szuper ez a kép!

nálunk...
tovább gyűlnek harmadik utódunk életének hármas számmisztikai érdekességei:

életének harmadik hónapjánál tartunk... nemrég vettem észre, hogy bal és jobb alsó hármas fogacskái (ezek azok a hegyesek, nyelveddel te is ellenőrizheted) kidugták a hegyüket.

tapasztalt már valaki közületek ilyen furcsa fogzást? tudom, hogy mindenféle sorrend előfordulhat, de mégis...

kis vámpír növendékünk az alsó állkapcsára gyúr egyelőre. kis ökle állandóan a szájában és rágogatja, hogy masszírozza az ínyét.
remélem, hogy a cicimet majd nem rágicsálja...

üdv, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Andi,
63 kg-ról indultam, most 83 vagyok, szóval egy 20-as felugrott eddig, de igazából nem tudom hova. Igaz, hogy a combomra meg a fenekemre szedtem fel, de azért nem ennyit.. :?
Valahogy soknak tűnik a 20 kg, de arányosnak érzem magam, nem látom azt az elhízást. Mindenesetre növesztem szépen a csajokat, kapnak enni rendesen. :lol:

2in1,
köszi! :lol:
baba888

Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Ez baromi nagy!
Hogy birod? Jézusom, nekem is ekkora lesz????
Én sajnos 76-ról indulok mert a lombik miatt 1 év alatt felugrott
10 kg, ha erre rászámolok még 20-at akkor a végére ütöm a 100-at. Jajajajaj....... No, de a cél érdekében mindent. :)
nviki
Budapest III. kerület

Fúú ez komoly méret! Én 113 cm-vel szültem a fiúkat 2700 és 2750-el.
Igaz nem sokat híztam, összesen 6 kg-t. Ja, és én is varrva voltam, a császár előtt 20 perccel vágták el a cérnákat. jöttek is a fájások utána, nyílt már a méhszáj.

Gondolom már megkaptad az emailt az ikresek fórumról. Nem működött tegnapig az email szolgáltatás.

Marcsi :)
Hát érdekes lesz a szopi, ha kijönnek a 3-as fogacskák. Azok nagyon hegyesek ám. :shock: :P Nálunk Olinak tűnt úgy 5 hósan, hogy a felső 3-aska jön, de a dokinéni mondta, hogy az csak foggyöngy, és tényleg az volt. Most jöttek ki nekik 15-18 hósan a 3-as fogacskák.

Cat
Kép
cateye

cat!
köszi!
ezek szerint foggyöngy is van a szájában. (sose hallottam még eddig ilyenről egyébként :oops:) az a jobb felső 1-esnél, több kis fehér kemény bogyócskás képződmény az ínyén. a 3-askák határozottan fogszerűek. de nem bánnám, ha még csak gyöngyözne a drágám ott is. :lol:

m.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok :) Azt hiszem en is kezdhetem ujra a bemutatkozast Vikta utan, ezer eve nem jartam erre... a csikbol ugyis kiderul minden. :D

Szirén :) nviki :) Baba888 :) aanda :)
Udv nektek!

Doris :)
Jo ujra latni/hallani! Gyerekekrol egy kep esetleg?

Edit :)
Sajnalom, hogy beleestetek a baranykaba... Jo nagyon a kep a fiukrol!

Nagyon jok a kepek! Hihetetlen jo fejek a fiuk!

Lanyok, ti tudjatok, hogy vannak-e olyan jelek, amibol lehet arra kovetkeztetni hogy 1 vagy 2 petejuek a gyerekek? A lanyokrol allandoan kerdezik, en meg sose tudom mit mondjak... 2 zsak es 2 lepeny volt, vercsoportjukat nem tudom. Persze genetikai vizsgalattal lehetne, de annyira nem fontos nekem, hogy fizessek erte... Inkabb olyanokra gondoltam, hogy hasonlo fejlodesmenet, fogak hogy jonnek, stb...

Na, megprobalok meg rendesen visszaolvasni...

bgy

viki :D
azért ne ijedj meg, nem biztos, hogy ekkorára megnősz, és a kilókat se számold tutira, látod Cat is alig szedett fel pár kilót, és szülés előtt volt ekkora.
Meg szerintem magasságtól is függ, én 172 cm vagyok.
Hát nem tudom mekkora lesz a pocim, mire "végzek"... :lol:

Cat,
köszi, már be is léptem ott. :D
baba888

Én sem tudtam mi az a foggyöngy, amíg a dokinő nem mondta. Éppen dicsekedtem vele, hogy Olinak jön a szemfoga 5 hósan, mire rávágta, hogy fogygöngy. De tök olyan mint ahogy leírtad. :D

Én a terhesség alatt nem híztam sokat, sőt alapban fogytam 8 kg-t, de a szoptatás alatt több mint 10 kg ugrott fel rám. Már letornáztam belőle 3-at, és próbálok a többitől is szabadulni, eddig sikertelenül. :( Nem a terhesség alatt kell figyelni, hanem a szopi alatt, amikor az ember a vasszöget is megeszi. :)

Gyöngyi :)
Ha két lepény, két burok - akkor lehetnek 1 ill. 2 petéjûek is
1 lepény, 2 burok - 1 petéjûek (de itt megtévesztõ, hogy fuzionált is lehet a lepény, akkor elsõ variáció)
1 lepény, 1 burok - 1 petéjûek

Egyébként DNS vizsgálat lehet a mérvadó. Nekem a fiaimnak a vércsoportja is azonos, de Ők mégis kétpetéjűek.

Cat
Kép
cateye

Vannak képek a gyerkőcökről? Örülök, hogy jól érezték magukat!
Idegen helyen alvással nem voltak gondok?

Vikta :)
Örülök, hogy bejött a kölesgolyó! :) Mesélj a picikről, nagyról is egy kicsit! :P

Cat
Kép
cateye

[quote="cateye"]
írta:
cateyeGyöngyi :)
Ha két lepény, két burok - akkor lehetnek 1 ill. 2 petéjûek is
1 lepény, 2 burok - 1 petéjûek (de itt megtévesztõ, hogy fuzionált is lehet a lepény, akkor elsõ variáció)
1 lepény, 1 burok - 1 petéjûek
Egyébként DNS vizsgálat lehet a mérvadó. Nekem a fiaimnak a vércsoportja is azonos, de Ők mégis kétpetéjűek.

En is igy tudtam, hogy a 2 lepeny 2 burok ellenere lehetnek 1 petejuek is, de ugy emlekeztem hogy Metneki konyvben volt valamifele utalas (sajna most nincs nalam a konyv, igy nem tudtam megnezni) arra, hogy mi alapjan lehet gyanitani/feltetelezni/sejteni hogy 1petejuek, ha egyebkent nem tudjuk tutira.
Na mindegy, nem annyira fontos.
A kolesgolyo egyebkent nalunk is nagy slager, kar hogy itt nem lehet kapni.

bgy

Köszi, én meg 173 cm vagyok. :lol: Szinte ua. az alkat mint te.

Jó hétvégét Mindenkinek! :lol:
nviki
Budapest III. kerület

gyöngyi!
a fejlődési egyformaság nem feltétel az egypetéjűséghez.
szerintem ha te úgy látod, hogy kb. minden kis szeglet egyforma rajtuk (alsó, felső ajkak, forgók, hajszerkezet, kis redők pl. orr környékén) akkor magad is eldöntheted.

neked mi a sejtésed?

az én fiaim sok fényképen tutti egypetéjűnek néztek ki kb. 1 éves korukig, de én a kezdetektől láttam rajtuk az apró eltéréseket. aztán nekem lett igazam :) 3 éves korukra már az utcán is elhitték, hogy nem két tojás. (pl. péternek 2, ádámnak csak 1 forgója van. de egyforma vércsoportjuk és mindent egyszerre csináltak. ugyanazon a napon jött ki több foguk, vagy max 1-2 nap eltéréssel)

szemléltetés:
3 hónaposan
Kép
6 hónaposan:
Kép
1 évesen:
Kép
4 évesen:
Kép

bocs, a sok képért.

büszke.anyuka@2in1.marcsi.hu

KépKép

KépKép
2in1

Cat :)
Már semmi gond sincs az idegen helyen való alvással, nálunk alapvetően mozgalmasak az éjszakák, de azok itthon is mozgalmasak, úgyhogy nem igazán val eltérés. Nyaralás alatt annyi volt a különbség, hogy késő estig sétáltunk meg hancúrozhattak utána a nagyágyon úgyhogy ezt nagyon élvezték :P Utána hamar elájultak a saját ágyukban. Most még rácsos ágyban aludtak a Balcsin de itthon már heverőjük van. Kicsit izgultam mit szólnak hozzá, de nem volt gond :P Az étteremben pedig kifejezetten szépen viselkedtek, ettek, ittak aztán mikor tele lett a hasuk szaladgáltak, hancúroztak de nem volt vész szóval nagyon "könnyű" volt már velük nyaralni :lol:

De helyesek a Fiúk, nagyon szépek azokkal a barna szemekkel :)

Képet nem tudok feltenni mert nem tudom kicsinyiteni...még mindig.

doris

Sziasztok!

Baba!

Jó nagy poci :) Én is húsz kilót híztam, bár rajtam volt vagy 6-8 kg víz :( Még a combom is ödémás volt :(

Brigi!

Én már akkor megfogadtam hogy nem csapok soha a gyerek kezére amikor még gyerek sem volt. Én nagyon sokszor kikaptam gyerekkoromban, nem csak egyszerűen pofont hanem nadrágszíjjal, fakanállal, meg ami a kezükbe akadt, még ostorral is néha. (Hortobágyról kapott csikós dísz :( )
Az iskolában mindig azt hazudtam hogy leestem edzésen a gerendáról, meg a mászókáról :oops:
Pedig azt hiszem nem voltam rossz gyerek, csak a szüleimnek sosem elég jó :( Világ életemben kitűnő tanuló voltam, mindkét nyelvvizsgám elsőre sikerült, egyből felvettek az egyetemre, emellett versenyszerűen sportoltam, érmeket nyertem, az egyetemen köztársasági ösztöndíjas voltam, rengeteg díjat nyertem tdk-kkal, stb. Mégis mindig azt mondták, hogy bezzeg xy... persze mindig már volt a bezzeg gyerek, mindig az aki akkor az adott dologban éppen jobban teljesített :( Aztán állást ajánlottak a Klinikán, amitől végre elolvadtak és nem kritizáltak. Én meg fél év után leléptem, nem éreztem ott jól magam, na azóta én vagyok a feketebárány :( Ha bárki kérdezi hogy hol dolgozom akkor nem az a válasz hogy x kótrházban hanem hogy hát a Klinkán kezdett, most gyeden van... igaz is meg nem is ... mintha szégyen lenne egy megyei kórházban dolgozni :( Állandóan a "karrieremet" féltik, és ha esetleg azt mondom, hogy elegem van a mai magyar egészségügyből és talán még innen is továbbállok, hát szinte kitagadnak! Most ez a másoddiplomás dolog megint jó pont a szemükben...
Na én ezért igyekszem másképp állni a gyerekekhez. És nem csak őket, hanem magamat is nevelni. Kiabálni szoktam, hetente többször is :oops: de már magam is érzem, hogy sokat lefaragtam belőle :)
A férjem szülei dettó, valahogy megtalálta a zsák a foltját :D
A férjem kisiskolásként már magának díszített fenyőfát mert "minek azt", 10 éve vagyunk együtt, lassan 6 éve házasok és még nem ültek le anyósomék velünk egy asztalhoz, talán csak az esküvő/eljegyzés/diplomaosztó alkalmából. Persze süt-főz anyósom ha megyünk, csak nekem furcsa hogy nem eszünk együtt. Mikor még régen rákérdeztem azt mondták ők nem szoktak :(
Bébiszitter meg két ok miatt nem jöhet: egyrészt drága (ez igaz, rengeteg hitelünk van, lakás, kocsi) és most nem nagyon engedhetjük meg magunknak, pláne hogy ősztől nem is gyed hanem gyes lesz :( , a másik , hogy a férjem szerint ha egy idegenre bíznám akkor menjen bölcsibe, nem kerül annyiba én meg dolgozhatok és kereshetek. Nem érti meg a különbséget a kettő között. Szerinte ő azért dolgozik ennyit, hogy nekem ne kelljen visszamenni, maradhassak a csajokkal sokáig, de akkor legyek is velük itthon.

Marcsi!

Nagyon jó az album :) és a mail-cím is :)
A 4 éves képen már én is látom a különbséget :D

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Ja, és még egy kérdés:
Csenge mostanában már többször megpróbált kimászni a kiságyból, kombi kiságyunk van, a pelenkázóval egyben, és arra felkapaszkodva már majdnem át tudja rakni a lábát a rácson :( Ha szétszedjük viszont nem lesznek rácsok :( Hogy fog így az ágyában megmaradni ?! Bár lehet hogy ezt a 2 év fölötti topikban kellene megkérdeznem... Szerintetek kókuszmatracból 180 cm-eset is lehet kapni vagy csak kiságyba valót?

Köszi!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Annyira helyesek a fiaid. :) Tényleg van mire büszkének lenni.
Jó koraiak a fogacskák. Nálunk Borókának vannak vámpírfogai, bár nem az igaziak, mert nálunk a felső kettesek jöttek ki hamarabb, mint a középsők. De nem lesz nagyon feltűnő, mert láthatóan úton vannak a középsők is.

Gyöngyi :)
Nálunk a vércsoport egyértelművé tenné a kérdést akkor is, ha nem lennének teljsen különbözőek. Nálunk sztem azért is csinálták meg a kórházban rögtön a vcs vizsgálatot, hogy hátha abból egyből kiderül. Az egyik doki ikrekről írt vmit, és gondolom neki is jól jöttek az adatok.
Szóval vérvételnél kiderülhet, de nem biztos, mert ha egyforma ... :)

Mostmár értelek. :( El sem tudom képzelni milyen lehetett így gyereknek lenni. De biztos én sem csapnék a kezére a helyedben.

De a bébiszitterrel nem értek egyet. Mert az, ha elhívod kétszer egy héten 2-3 órára, hogy kicsit kipihend magad, az nem olyan, mintha bölcsibe járna egész nap. És sztem nem is akkora anyagi teher. Tudom, hogy a szüleink megoldották egyedül, de érdemes megnézni a válási statisztikát. Egy anyának is jár egy kis kikapcsolódás. Az "az, aki nem tud ennyit vállalni a gyerekéért, az ne szüljön" szövegtől én speciel falra mászok. Én sem terveztem, hogy lesz bébiszitter, sőt mivel az elején nem volt, és úgy rendezkedtünk be, és mindent meg tudtunk oldani, még most sem jöttem bele, hogy mikor, hogyan hívjam, és mit bízzak rá. De igyekszem, mert szeretnék időnként én is egy kicsit kikapcsolódni, pl. akár a férjemmel is. :) Amit ugye másképp nem tudnánk megoldani. Sztem sokkal tisztább ügy egy bébiszitter, mint kuncsorogni nagymamától, sógornőtől, hogy vigyázzon már a gyerekemre egy kicsit. Én nem szívesen kérek. Más ha felajánlja, mert akkor szívesen veszem, de ha meghallom a kifogásokat, akkor legközelebb kétszer meggondolom, hogy hívjam-e.
Na jó sztem én ennyit erről, remélem nem bántottalak meg vele. :)

A házról majd akkor írok, ha meglesz. Tényleg egy kicsit dilis vagyok, de már annyiszor kiabáltam el dolgokat, amiket nagyon akartam, hogy most inkább lakat a számon.

Pocakosoknak kitartást. A többieknek meg jó babázást. A mindenkinek szép hétvégét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke!

Hú, minha magamat látnám benned! MOndjuk annyi különbséggel, hogy nekem nem sikerült annyi minden az életben, mint neked. Egész életemben azt hallottam anyámtól, hogy tanulj, fiam, mert egyetem nélkül senki lesz belőled. Aztán amikor felvételizni akartam, akkor közölte, hogy hiába akarok tanulni, ő nem tudja finanszírozni. Így aztán a tesóm bérén lettem tödelőszerkesztő, majd úgy tördeltem egy napilapnál, hogy anyám közölte, h ha már nem tanulok, tartsam el magam. Aztán amikor otthagytam a lapot és Pestre jöttem, ki is borult a bili, szinte kegyvesztett lettem.

Engem is vert anyum egész gyerekkoromban, de szerintem nem csak úgy népszokásból. Egyszerűen gyakorolnia kellett valakin a hatalmát. Pár hete itt volt a tesóm, azt mondta, az én gyerekeim nem kaphatnak a kezükre sem, mert kapott ő verést az egész család helyett is, 3-4 generációra előre is. Én meg azt hittem, hogy én voltam, aki mindenki verését begyűjtötte. Nadrágszíj, vízcső meg minden más nálunk is volt. Sőt kés is, amivel az asztal körül kergetőztünk. A kitaposom beled rendszeres volt:( Amíg kicsi voltam, megúsztam a vedd le a szemüvegeddel.

Aztán nem csoda, hogy amint tehettem, eljöttem otthonról. 18 évesen majdnem férjhez mentem, hogy ne kelljen otthon laknom.

Na, jól kiszaladt ez most belőlem, de teljesen előhozta az, amit a gyerekkorodról írtál.

Nálunk azért annyiban más a helyzet, hogy én már nem haragszom anyámra, egyszerűen az anyám, akit néha meglátogatunk. Most is megyünk vagy 3 hétre, de minden alkalommal érzem, hogy már nem haza, hanem kikapcsolódni, hogy egy kis változatosság is legyen az életünkben. Amúgy anyum azóta sokat változott, sokkal szelídebb velünk, gondolom, mert teljesen egyedül maradt. De a szomszédaiban keresi a rosszat, és mindent tényként ad elő, amit ő elképzel. Pedig szemmel láthatóan irreális.

Na, visszatérve, én is azt mondtam, hogy nem fogom verni a gyerekeimet, ennek ellenére nem tudtam megállni, hogy ne csapjak a kezükre. De szinte minden alkalommal megálla a kezem, és mondom magamban, hogy nem akarom megütni. Amúgy nálunk javarészt elég, ha rájuk szólok, szerintem már értik a fenyegetést is. Pl, hogy a kezedre csapok. Néha felemelem a kezem fenyegetően, és akkor továbbálnak. Én bízom benne, hogy ahogy nőnek, nyílik az értelmük is, és akkor észérvekkelmeg tudom értetni velük, hogy mit miért nem szabad.

Egyébként meg minden napomat abban a szellemben élem, hogy nem akarom, hogy a gyerekeim a felnőttkorukat azzzal töltsék, hogy gyógyulják a gyerekkori sérelmeiket. Szeretném, ha minél kevesebb jutna nekik ebből.

Egyébként nálunk Péter elég durva, és őt is szoktam figyelmeztetni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy fel tudja nevelni a gyerekeit, úgyhogy ne törekedjen annyira keménymarkúnak tűnni. Nagyon nem mindegy, hogy mire emlékeznek majd a gyerekeink.

Bébiszitterrel hasonló a helyzet. Illetve nem is, mert nálunk Péter itthon van, csak nemes egyszerűséggel rá sem merem bízni a gyerekeket hosszabb időre. Tulajdonképpen, az utóbbi fél évben nem voltam a gyerekektől távol, azt hiszem. Én a bébiszittert meg sem merem említeni. Ő mondja, hogy vigyáz szívesen a gyerekekre, menjek el pár órára, de úgy vagyok vele, hogy pl strandra mennék, és akkor inkább viszem a manókat is, hadd élvezzék ők is az ismeretlent.

Na, jó hosszú lettem:(

Marcsi!
Nagyon szépek a gyerekeitek! És milyen nagyfiúk lettek!

Doris!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat:) A gyerkőcök tényleg tündériek lehettek:)

A pocakosoknak jó pocakosodást, és üdv itt!

Megyek, mert mindjárt kelnek, aztán semmit nem tudok tőlük csinálni

Puszi:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ditke, Annamari! :( :( Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen gyerekkor jutott Nektek. :cry: Nem is tudom, hogy lehet ezt az évek során feldolgozni, megbocsátani a szülőknek. Én nem biztos, hogy ép lélekkel túléltem volna :oops: De a hozzászólásaitokból úgy tűnik, hogy Nektek sikerült :roll: Kívánom, hogy a gyermekeitekkel békés, harmonikus családi életetek legyen :)

Ditke! Az én gyerkőceim 2 évesek voltak, mikor rendes ágyat kaptak. Nálunk nem volt semmi taktika, hogy ne másszon ki. Természetesen kijött belőle, mivel újdonság is volt, de előbb-utóbb megszokják és szerintem nem fog vádorolni. (Már ha szerencséd van) Egy ismerősöm úgy vezette be az új ágyat, hogy aznap nem hagyta őket aludni napközben, hogy jó fáradtak legyenek este, hátha úgy könnyebben és hamarabb elalszanak. A sztori végét sajnos nem tudom, hogy bevált-e vagy sem. :oops:

Bébiszitterünk sosem volt, de mi Anyukáméknál lakunk, és Nekem mindig van segítségem. Nagy szerencsém van ezzel. Viszont ha valakinek nincs a közelben segítség, miért ne vehetne fel v.kit? Azért 2 gyerekkel nem túl kellemes sem bevásárolni, sem ügyet intézni, pl. posta stb. Sőt 1,5 - 2 évesen szinte lehetetlen vállalkozás.
Ditke! Miért nem küldöd el a párodat egyszer pl. bevásárolni a 2 gyerekkel egyedül? :oops: :wink: Nem lehet, hogy utána beadná a derekát bébiszitter ügyben? Bár lehet, hogy ezt ilyen egyszerűen nem lehet megoldani, sajnos kompromisszumot kell kötni valahogy. :roll:

Baba!

Jó nagy a pocid. :D Én nem engedtem, hogy nagy hassal fényképezgessenek (amúgy is utálom magamat fényképen), de most már nagyon-nagyon bánom, hogy nincsenek pocakos képeim. :cry: Talán 1 db van 25 hetesen. Nekem már akkor is azt mondták, hogy úgy nézek ki, mint aki már holnap szülni akar :wink: :D
Az enyéim 32+0 hetesen születtek. Gergő 1670 g, 43 cm, Gréti 1490 g, 41 cm volt. Irtó picik voltak, de most jó nagy lovak, semmi nem látszik rajtuk, hogy koraszülöttek voltak. A bölcsiben most volt ballagás, és nem kisebbek, mint a rendes időre született gyerekek és makkegészségesek (kopp-kopp-kopp)

További jó pocakosodást, kitartást a meleghez.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Két hétig nem voltam és nem győzök visszaolvasni.Teljesen felpörgött a topik.A nagyiéknál töltöttük az elmúlt két hetet.Az alattunk lévő lakásban felújjítás volt és a gyerekek aludni sem tudtak a nagy zajban.Remélem hétfőtől csend lesz.Októberban költözünk,nem is tudom,hogy fogom kibírni ezt a pár hónapot.

Ditke!
Nem irigylem a gyerekkorodat.Én is sokszor kaptam verést(mindig csak kézzel),de ennek ellenére csupa jót mondhatok a szüleimre.Mindig és mindenben számíthatok rájuk a mai napig.Én is mindig azt mondtam,hogy soha nem fogom megverni a gyerekeimet,de már nálunk is előfordult,hogy rácsaptam a kezükre.

Nagyon aranyosak a gyerekek a képeken!

Üdvözlök minde új kismamát és pocakost!

Sziasztok Emína.

Kép
emina

Ditke!

Kókuszmatracot lehet kapni nagyobb méretben is.
A barátnőmék is lecserélték a kiságyat heverőre a 22 hónapos kislányuknak,és azóta közöttük alszik,mert nem hajlandó az újj ágyban megmaradni.Ez biztosan minden gyereknél változó.Mikor mi kivettük Zsaklinnak a rácsokat,ő is minden éjjel jött át hozzánk,így kénytelenek voltunk visszatenni és azóta továbbra is a saját ágyában alszik.
Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Szörnyű, amiket írtok. És én még azt hittem, hogy nekem pocsék szüleim vannak. De ez :!: Azt hiszem innentől jobban értékelem majd őket minden problémájuk ellenére. Nem is tudom, de valahogy azt hittem ilyen csak a filmekben van, meg az újságban. Nagyon naív vagyok ezek szerint. A lényeg, hogy ti mások vagytok és nagyon szép gyerekkoruk lesz a gyerekeiteknek. :) Ennek lehet örülni.

Emina :)
Ez azért jó várakozás, nem? Új lakás (vagy ház?). Nem emlékszem :oops: . Én már most alig bírok magammal, pedig hol vagyunk még ettől.

Én biztos meghagynám a kiságyat, amíg valóban ki nem mászik. Réka nálunk is esélyes, pedig nincs pelenkázó, de olyan kitartó és erős, hogy már most húzza fel magát és rakná fel a lábát a korlát tetejére. :roll: :roll: :roll: Szerencsére még nem megy. Sztem attól is függ, hogy mennyire alszanak nyugodtan a lányok, mert gondolom akkor mindkettőét szétszednéd. Enyémek hatszor körbetúrázzák az ágyat és tuti leesnének még elalvás előtt a nagy nyűglődésben.

Csak úgy kíváncsiságból. Ez a varrás használ valamit? A BM kórházban nem varrták még azokat sem, akiknek nyílt a méhszájuk, mert szerintük nem tart semmit.

Ti hogy reagáltok az erőszakosabb testvér harácsolására? Réka mindent kitép Boróka kezéből. Például adok cumit B-nek, Réka elveszi, adok B-nek egy másikat, R azt is begyűjti, aztán a harmadikat és így tovább. Ha már nem fér a kezébe, akkor az egyiket eldobja, de akkor is elveszi, ami B-nél van. Pedig nem is cumizik!!! Nem tudom, hogy most avatkozzak bele, vagy ne. Lehet egy ennyi idős gyereket erről leszoktatni? Kell-e, vagy magától múlik? B egyébként egész jól tűri. Csak a cumit nem annyira, mert az neki fontos. Egyéb játékot nyugodtan viheti, komolyan, olyan kis angyal, még oda is nyújtja. :)

Egyébként tündérien bújócskáznak együtt. Összekacsintanak az asztal alatt, aztán kacarásznak. Barátnőm mondta egyszer, hogy ennyi idős gyerekek még nem játszanak együtt, legfeljebb egymás mellett. De mikor meglátta, akkor igazat adott nekem, hogy ez igenis egymással játszás, és nem belemagyarázom.
Már megtanultak a libikókán egyedül hintázni, de ketten még nem megy. Bár próbálkoznak. :) Csak az egyik olyankor középre ül, és hát úgy elég nehéz. :) Most nagyon élvezem, hogy az anyukájuk lehetek (kivéve az étkezést, mert az horror) Már nem tudom mivel kössem le a figyelmüket, hogy közben be tudjam adagolni a kaját. És minden étkezésre mást kell kitalálnom, mert megunják, sőt néha egy kaján belül is több minden kell. :roll: :roll: :roll:

Na mára ennyi elég belőlünk.
Jó éjszakát.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Egy-egy kép a manókról.

Réka
Kép

Borka
Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Zsaklin nálunk is elég harácsolós,de nem Dominikkal,hanem másik gyerekekkel.Eddig Dominikkal voltak gondok már írtam róla,de szerencsére ő teljesen megváltozott.Abbahagyta a verekedést.Most Zsaklin kezdi ugyanazt.Ha valamit nem úgy csinál a másik gyerek,ahogy azt ő szeretné,akkor rácsap.Ma nálunk voltak az onokatestvérek,4 éves a kislány.5 motor volt az udvarban,de neki mindig az kellet,amire a vendég kislány ült.Őszintén én sem tudom hogyan kell reagálni ilyen helyzetben.Természetesen nem engedtem neki ,hogy elvegye a motrot,próbáltam mással lekötni,de mindig sírás volt a vége.Bízom benne,hogy nála is hamar elmúlik ez a korszak.

Emína.

Kép
emina

Sziasztok!

Édesek a fotók! :) Úgy szeretem mindig a képeket nézegetni :)

Gyerekkor: annyira azért nem volt szörnyű, minden évben nyaraltunk, sokszor külföldön, anyagiakban normális határok között mindent megkaptam, csak a szüleim minden konfliktusra megoldásként a verést használták. Ha égve felejtettem a villanyt, ha késtem, ha rossz jegyet kaptam (na jó, a 4-es már határeset volt), stb. Enyhébb esetben csak egy pofon, de ha visszaszóltam akkor jött a többi. Pedig sokszor nem volt igazuk, csak meg sem halllgattak. Pl. egyszer megnéztük a barátnőmmel a Schindler listáját, akkor került a mozikba. Már középiskolás voltam. Jó hosszú film, van vagy 3 óra. Utána egyből hazamentem, nyugodtan, nem gondoltam, hogy balhé lesz. Mikor beléptem az ajtón akkorát kaptam, hogy a fal adta a másikat, de szó szerint. És hiába mondtam, hogy eddig tartott a film, nem hitték el :( Persze nem hívták fel a mozit, hogy megkérdezzék. És még volt tucatnyi ilyen. Amikor megérdemeltem (bár szerintem soha nem a verekedés a megoldás) akkor nem is lázadoztam, de az ilyenek miatt igen, és akkor még többet kaptam. Na, erről ennyit.
Egyébként még annyi, hogy sosem hitték el amit mondok, már gyerekkoromban sem. Minden úgy volt ahogy a felnőttek gondolják. Egyszer még 6 évesen egyedül hagytak egy idős, több mint 70 éves rokonnal míg elmentek vásárolni. A bácsi (nagyapám unokatestvére) bejött, elkezdett fogdosni, benyúlt a bugyimba, stb., nem részletezem. Én este elmondtam anyumnak, aki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy hazudok, ne találjak ki ilyenket, attól, hogy nem szeretem az öreget még nem illik ilyet mondani :( soha többet nem hoztam fel a témát, aztán egyszer, már felnőttként szóba került az öreg, hogy micsoda nagyszerű ember volt, na akkor kibuktam és mondtam, hogy felnőttként már nem hazudnék, de akkor minden szó igaz volt amit mondtam. Válasz: akkor sem lehetett volna mit csinálni, tőle kaptunk kölcsön a lakásvásárláshoz, most hogy nézett volna ki ha ilyesmivel eléállnak!!! És mint ekkor kiderült, apukám is tudott az egészről, amit nem is sejtettem. És persze nekem még sok évig járni kellett rokonlátogatásra az öreghez, mert több mint 90 éves volt mikor meghalt.
Na, megint jól kipanaszkodtam magam, de tulajdonképpen még így egyben soha nem jött ki belőlem :(
Brigi!
Sajna nem csak a filmekben van :(

bébiszitter:
Posta, bevásárlás egyáltalán nem gond a csajokkal, én olyanokra gondolok, hogy pl. a múltkor fel kellett mennem az OEP-hez. Le kell ülni, kismillió papírt aláírni, megbeszélni, űrlapokat kitölteni...és ott nem igazán szerencsés ha a gyerkőcök közben lerámolják az összes aktát a polcról vagy ők is aláírják a papírokat. Gyakorlatilag ciki is ha húzom őket magammal, de már ezt csinálom, elegem van a folyamatos koldulásból. Kíváncsi leszek, hogy mikor veszik észre magukat :?
A férjemre még véletlenül sem lehetne rábízni a bevásárlást a két gyerekkel, egyszerűen el sem vállalná. Együtt szoktunk többnyire menni. De amúgy sem lehet itthon még 1 órára sem rábízni őket, ha netalántán azt mondom, hogy most dolgom lenne, inkább megyünk családilag, csak nehogy egyedül kelljen maradnia velük. Ha azt mondom, hogy vigyázzon rájuk, én aludnék egyet, akkor az a válasz, hogy altassam el őket is és aludjak velük. Reménytelen :roll:
Abban bízom, hogy ha nőnek és nem fognak nyafogni, hanem beszélnek, akkor ő is másképp viszonyul majd hozzájuk.
Neki az kellene, hogy ha hazajön akkor le tudjon ülni nyugodtan enni, ne nyaggassák, ne kunyerálják el a kajáját, ha leül meginni egy kávét akkor hagyják addig békén.... de ezt még nem értik meg, nekik ha hazajön apa akkor azonal játszaniuk kell. Apa az Isten :) (mindennek ellenére... én meg kitehetem a lelkemet :? )

kiságy: köszi a válaszokat. Még nem akarom szétszedni, csak felkészülök a lehetőségére gondolatban. pl. jó lenen beszerezni egy nagyobb matracot is, ha fejest ugrik Csenge a padlóra, ne akkor kelljen rendelgetni. Nekem is körbejárják az ágyat elalvás előtt, így félek is , hogy leesnek majd.

Brigi!

Nálunk is ugyanez a helyzet, Petra mindent elvesz Csengétől, ő meg tűri. Ha látom min robban ki egy esetleges vita, akkor visszaadom annak akinél eredetileg volt, ha nem látom akkor egyszerűen elkobzom :?
Fegyelmezés: én a járókát vetettem be erre a célra. Másra már úgysem használjuk. Ha hozzányúlnak a sütőhöz, vagy felmásznak az asztal tetejére, stb., akkor figyelmeztetem, hogy járókába fog kerülni (sárga lap :lol: ), ha megint megpróbálja, akkor kiállítás :lol: . Fél perc a járókában, aztán veszem ki, persze közben végig magyarázom, hogy miért kapta a büntetést. Már ott tartunk, hogy ha rosszat csinálnak, maguktól mutatják a járókát, vagy ha csak próbálkoznak valamivel, megkérdezem, hogy járókába akarsz kerülni? és akkor azonnal közli, hogy nem! és abba is hagyja az adott dolgot :)
A múltkor még az utcán is bevált, pedig féltem, hogy mi lesz, ha rájön, hogy itt nincs is járóka :roll:
(Néha persze már nem hazsnál, a múltkor pl. beletettem Csengét, semmi tiltakozás, leült játszani :P )

Jó éjt, kellemes hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Most felvillantottad nekem is a reményt, hogy talán jövőre el tudunk menni a fiúkkal már egy kultúrált nyaralásra. :P Ha ilyen jól bírták a gyerkőcök, és megértették, hogy ez nem kínzás, hanem kikapcsolódás, pihenés, nyaralás, akkor tényleg érdemes kiruccanni velük. Örülök, hogy ilyen jól sikerült az utazás!

Brigi :)
Nálunk Samu szed el mindent Olitól, és Oli gyakran csak sírdogál miatta, sosem venne semmit vissza erőszakkal, de sokszor már szó nélkül tűri, hogy megszerezzen Samu mindent. Ha ott vagyok, akkor megpróbálom megakadályozni, visszaadom Olinak a játékokat, és csírájában elfojtok minden erőszakot közöttük.

Szerencsére csak a tesójával ilyen Samu, más gyerekekkel nagyon előzékeny, minden játékát jószívűen odaadja. Verekedni sem szokott senkivel, csak Olira szokott ráhúzni, amiért én nagyon haragszom. Én is ellene vagyok minden testi fenyítésnek, de bevallom itt komoly önuralomra van szükségem, hogy ne csapjak a kezére, amikor suttyomban fellöki Olit, ráüt, vagy megharapja. Ez fáj nekem a legjobban. Szerintem egyébként az ütéssel, verekedéssel a szülő saját tehetetlenségét ismeri el, és a gyereken vezeti le. Én inkább ilyenkor kiabálok, vagy büntetek, az ágyukba zárással 5-10 percre. Már maguktól mennek a szobájukba például ha tiltott helyre mentek, vagy nyúltak, csak szólnom kell nekik. :P

Nagyon felháborított a szüleid reakciója a öregemberrel kapcsolatban. :evil: :twisted: :x Én csodálom, hogy ezek után Te még szóbaállsz velük. Hát sajnálom, hogy ilyen gyerekkorod volt!

Bébiszitter: A fiúk 13 hónapos koráig tiltakoztam ellene, hogy legyen, pedig a párom nagyon erőltette, mert látta, hogy nehezen bírok a fiúkkal magamra hagyottan. Sajnos itt megnehezítette az is a helyzetet, hogy nem kertes házban lakunk, ahol a gyerkőcöket kiengedhetem játszani, hanem 4 emeletet kell napjában többször lecipelnem őket, és vinni a játszótérre, ahol ketten négyfelé mentek. Itt már a saját biztonságukról is szó volt, nem csak az én napi szintű kiborulásaimról, nehézségeimről, így beadtam a derekam. Nem bántam meg! Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, a párom nem egy sárkányt talál este itthon, hanem egy üde, vidám feleséget, ami neki sem mindegy. :D

Kiságy: Én akkor akarom csak a rácsos ágyat megszüntetni, amikor látom, hogy ki tudnak mászni, és a testi épségüket veszélyeztetik majd a túloldalon való lehuppanással. Szerencsére még nem próbálkoznak!

Cat
Kép
cateye

Brigi :)
A varrás nekem sokat használt, ha nem fizikailag, de lelkileg mindenképpen. :D A 14. héten kúphegynyire kinyílt a méhszájam, izomrenyheség, tehát nem méhtevékenység miatt, ezért varrtak össze. Megoszlanak a vélemények a szakmában is, hogy jó-e a varrás vagy sem, én azt vallom, hogy ahol nincs nyílás, ott nem varrnék, de ahol van, ott mindenképpen.

Az én kölkeim is játszanak egymással, és egyre többet. Állandó a bújocskázás, kergetőzés, közös autószerelés, aminek én nagyon örülök. :) És nagyon szeretik is egymást, sokat simogatják, ölelgetik a másikat, ilyenkor repes a szívem. :P

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Írtam délután egy csomót,de elszállt! :evil:

Ditke!

Csodállak nagyon a lelki erődért! Én nem tudnék egy ilyen gyerekkor után így (harag nélkül) beszélni a szüleimről!

Brigi!
Mintha magunkról mesélnél! :D Állandó csaták és nem evés!Illetve csak ülni nem szeretnek.Kész rémálom most már minden etetés. Reggel és délután már nem is érdekel,hogy mennyit esznek. Majd csak jobb lesz,ha elmegy ez a meleg. De az ebédhez és a vacsorához ragaszkodom!
Azt gondoltam,ha önállóan esznek,az majd segít.De a Benike most már felcsipegeti a falatokat,amiket a tálcára teszek neki.Egyik kezével! Mert a másikkal játszania kell! Ha nincs játék,már az első falatot sem eszi meg!
Olivér meg egyszerűen meg se hajlandó rágni,ami nem ízlik neki. csak gyűjti a szűájában a kaját addig,míg el nem kezd bokákolni. akkor aztán minden visszajön! Van hogy 3/4 óráig eszik! Pedig azt olvastam valahol,hogy amit 10 perc alatt nem eszik meg,azt nem is fogja.Szerinted?
Mit rontottam el? :?
Csak etetés ne lenne!

Cat!
Ez a bujócskázás ismerős.A mieink is csinálják.Meg újabban labdáznak egymással!A szeretgetés még elég durvára sikerül sokszor.Nem igazán érzik,hogy kell a másikhoz nyúlni.

Doris!
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat!Mennyi idősek is a gyerkőcök? Nekem még mennyit kell várnom egy normális kikapcsolódásra?!

Képzeljétek: Olivér kisfiam önállóan jár!!!Már 6-8 métert is megtesz anélkül,hogy elesne.Bár még kicsit bizonytalan és az irányzék sem mindig jó,de egy játék vagy bármilyen tárgy sokat segít.A kapaszkodás érzetét nyújtja!
Marci és Beni is megy kapaszkodva,illetve ha elfeljtkeznek magukról,akkor 1-2 lépést egyedül.

Edit
edit73

Mivel többen kérdeztétek igy általánosan irom a tapasztalataimat :)
Nálunk valahogy a két éves kor volt a vizválasztó - most két és fél évesek múltak - úgy értem onnan tól érzem, hogy könnyebb Velük az élet, a hétköznapok, a házimunka és minden :lol: Valahogy egyre értelmesebbek, sokmindent elfogadnak már szóval olyan jó, hogy meg tudom Velük beszélni a teendőimet, az elvégzendő feladatokat...stb. Amibe tudom természetesen bevonom Őket. A konyhám itt még elég pici de mindketten a pulton csücsülnek mig nekem ott van dolgom vagy épitenek közben vagy mesét néznek szóval már nincs a sirás, hogy miért nem foglalkozom folyton velük és ez hihetetlen könnyebbség.
Az utcán való közlekedés sem okom már gondot. Imádnak motorozni és most már megértik, hogy a járda végén bizony meg kell állni mert tilos legurulni, körbe kell nézni. Egy-két alkalommal előfordult, hogy Geri legurult és ilyenkor nagy-nagyon megszidtam. Azóta is emlékszik rá és emlegeti, hogy "megijedtem" de ennek az volt a célja, hogy megjegyezzék a veszélyes helyzeteket. Csak zöldön, csak zebrán megyek át velük, hogy ez rögzüljön mert szerintem a szülői példa lesz a mintaadó később.
Ma már el tudják dönteni, hogy motorral vagy gyalog jönnének sétálni. Ha motorral megyünk akkor az uttesten kézenfogva megyünk át úgy hogy egyik kezemben a két motor másikban a két kis pracli és mindig hátizsákkal sétálunk amire a homokozó meg labdás cuccokat fel tudom csatolni igy a kezeim mindig szabadok :P
A kiságy rácsait én saját igényeim szerint vettem ki anno és a rácsokat is néhány hónapja saját igényem szerint szüntettem meg, én vágyódtam már arra, hogy ne kelljen áthajolni az ágyon mert kényelmetlen volt. Az enyémek ugyanis - nem tudom miért - de szinte sosem jönnek és jöttek ki az ágyukból pedig alig vártam már, hogy ne nekem kelljen átmennem éjszaka többször is, hanem inkább jöjjenek Ők és bújjanak mellém. Ez nálunk nem következett be. Mondjuk igy nem lesz gond a saját ágyukba való visszaszoktatással :P Most a heverővé alakitásnál is azt hittem na innen aztán majd könnyen lepattannak végre de nem. Amig át nem megyek nem jönnek ki pedig én pont ezt szeretném, ha hivom őket akkor is csak azt mondják, hogy anyuszika jön :lol: Ha átmegyek már kijönnek, leszállnak de addig nem.
Annyival könnyebb még ez a kor, hogy nagyon kis értelmesek, el tudják mondani az igényeiket, tudom mit szeretnének és Ők is tudják, hogy én mit :) Mindig mindent megbeszélek velük és ez beválik. A hisztik nálunk is gyakoriak. Néhány héttel ezelöttig Geri volt a hisztisebb de mostanában Lilcsike köt belé Geribe ill. Ő a nyafikásabb. Furi ez is nagyon de ennyit változnak időről időre :) Gerinél jól beválik, hogy beküldöm a szobájába, és azt mondom "Ha kisirtad magad, ha kész vagy akkor gyere ki". Ha nagyon hisztis a kezébe adom a pelcsókáját mert az megnyugtatja és úgy küldöm a szobájukba. Nem tart sokáig, egy-két perc és már jön is hozzám hüppögve. Viszont Lilcsikénél ez nem jön be. Ő mintha félne egyedül maradni, zokog, be sem megy a szobájába. Nála a "kiabálás" a hatásos bár útálom ezt, de egyszerűen amig nem emelem fel a hangom nem tudom kizökkenteni a hisztiből viszont akkor megszeppen és bújik hozzám. Az egymás bántásáért én is haragszom és megszidom az illetékes felet és ugyanigy ha látom, hogy Geri jogtalanul marja el a játékot Lillustól - mert ez a gyakoribb - akkor közbe avatkozom.
Én a saját teendőimet most még teljesen igyekszem a gyerekek igényei szerint alakitani pl.napjában többször járunk sétálni, játszóterezni, oda ahová Ők megszavazzák. A vásárlást is igyekszem igy megoldani, alvásidőben vagy esténként szóval ritkán kényszeritem Őket olyan szituba ami nem jön be nekik de ezt most még viszonylag könnyen tehetem , hisz nálunk Anyósom megfőzi az ebédet. Fizetek egy fix havi összeget Neki ezért viszont ez nekem óriási segitség. A takaritást már együtt csinálom velük, ugyanigy a teregetést is, a vasalást meg alvásidőben. Nem nagyon bizom Őket senkire csak ha muszáj. (Fodrász, orvos..stb.)

doris

Edit:)
Gratula az önálló járáshoz:) Ez már óriási előrelépés! Mondjuk mostantól talán lesz egy átmeneti nehezebb időszak - esés-kelés - de utána minden sokkal könnyebb :P

Még a korábbi témához: Én ütni nem ütöm Őket - talán 4-5 alkalommal fordult elő, hogy a kezükre csaptam virágföldezésért de nálunk nem vált be és nagyon meglepődtek ezen a viselkedésen a részemről, utána mindig borzasztó lelkiismeret furdalásom volt úgyhogy ezt teljesen elvetettem. Néha önúralommal jár, hogy ne üssek de működik, ilyenkor inkább kiabálok Velük. Na az sem szerencsés de működik most már egyre jobban. Vannak nehezebb periódusok, ilyenkor végiggondolom milyen sokat kiabáltam velük de az az igazság, hogy ez az én hibám mert amikor türelmetlenebb, inkerlékenyebb vagyok Ők is megérzik, és persze ilyenkor "seggre ül a fegyelem"...szóval én generálom a feszülséget ezt már jól tudom. Remélem ha elköltözünk és lenyugszom mindenféle szempontból akkor beáll a normális, nyugis kis kerékvágás az életünkben és már én sem leszek feszült :P Egyébként gyerekkoromban én is kaptam veréseket Nagyikától de mindig okkal...bár ezt akkor talán nehezen láttam be most már tudom :P Viszont utáltam ezt, féltem a verésektől úgyhogy én igyekszem elkerülni ezt a nevelési formát.

doris

Sziasztok Lányok :)
Egy intim kérdéssel fordulok hozzátok.
Ti hányadik héttől szexszelhettetek? Ha egyáltalán be volt ez szabályozva.
Nekünk azt mondták, hogy a 12.hétig inkább ne, de most meg van bennünk egy olyan görcs, hogy valami rosszat teszünk ezzel a babáknak. :cry: Más is érzett így, vagy csak én parázom túl a dolgot?

Viki
nviki
Budapest III. kerület

Viki :)
Mi a 12. hétig nem szexelhettünk, majd utána a 14. héttől ismét nem, a klasszikus módon, mert akkor már ki volt nyílva a külső méhszájam. Innentől más módját választottuk az örömszerzésnek. :wink: :P Egyébként engem és láthatóan a páromat is feszélyezte a babák megléte a szex terén, így annyira nem bántuk a tiltást. :oops:

Edit :)
Gratulálok Olinak a járáshoz! :) Tényleg könnyebb lesz már ha járnak.

Üdítő volt olvasni a szavaidat! Igaz én már érzem, hogy könnyebb velük mint korábban, tehát már megcsapott ennek a szele. Pont a párom fogalmazta meg 1-2 hete, hogy már lehet kulturáltan csinálni velük programokat, ha jó passzban vannak, pedig még csak 21 hósak.
Mondjuk ezt a fegyelmezettséget még nem tapasztalom a közlekedés terén amiről Te írsz, de a többit már igen. Sajnos a beszéddel még hadilábon állunk, így nem tudják megfogalmazni, hogy mi a bajuk 1-1 nyifogósabb napon. Ez azért már nagy segítség lenne.

De nem vagyok elégedetlen, és nem sürgetem az időt, mert minden kornak megvan a maga szépsége, és olyan gyorsan elmegy ez az édes korszak.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Mi mindketten féltünk, hogy keményedéseket okozhat a sex igy más módját választottuk az örömszerzésnek ahogy Cat is irta :oops:
Innen már tényleg csak könnyebb lesz a dolog és gondolom a szobatisztaság mégnagyobbat lendit majd az egészen. Mondjuk mi ezen a téren még sehol sem tartunk de nincs miért siettetnem. Lilcsiként most a melegben könnyen rávesze, hogy csak kisbugyiban flangáljon de Geri pl.ragaszkodik a pelushoz sőt!még a pólóhoz is....ebben a dögvészes melegben :lol: Pacsálunk a kertben amennyit csak tudunk játszózni meg csak esténknt megyünk amig ilyen melegek vannak.
Én is pont azt mondogatom mindig amit Ti, hogy olyan nagyon hamar elrepül ez az időszak és aztán már nem igényelnek minket annyira. Biztos, hogy 10 év múlva vissza fogom még ezt a korszakot sirni :lol:

doris

Sziasztok!

Viki!
Nekünk is azt mondta az orvos,hogy tilos a szex és a kádban való fürdés.Ezt minden vizsgálat után kihangsúlyozta.

Ami a közlekedést illeti nálunk is elég jól működik.Ha egyedül megyek velük,akkor ők is csak gyalogolnak,mert motorral még félek.Dominik sokkal gyorsabb így nehezebb őket kordában tartani.Mikor sétálunk általában fogják a kezem.Ezerszer elmondom,hogy nem megyünk az útra,mert ott az autók mennek és ők is egyre értelmesebben kezelik ezt.De viszont mikor délután apa is jön velünk sétálni nem lehet őket rávenni,hogy fogják a kezünket.Akkor csak jönnek mögöttünk,minden újságtartóba belenéznek,minden padra leülnek,és mindenkinek köszönnek,hogy szia.
Mikor társaságban vagyunk én akkor érzem,hogy nehéz velük.Posta,bevásárlás,gyógyszertár,ezeket gond nélkül megoldom velük de mikor a kertben vagyunk és nekik mindig a másik gyerek játéka kell,mindig kiveszik a másik kezéből a játékot,akkor kiborulok.Na de talán egyszer ezen is majd túllépnek.
Emína

Kép
emina

Cat,Doris,Emina :lol:
Köszi a gyors választ, akkor nem görcsölök tovább ezen a témán :lol:
Viszont nekem még nem mondták, hogy ne fürödjek. Minden reggel fürdök, no persze nem forró vízben.
nviki
Budapest III. kerület

Emina :)
A játékon való marakodás még nálunk is szokványos. Folyton megy a hegyibeszéd a játszótéren, hogy a saját játékaikat bizony pont úgy kölcsön kell adni a többieknek, mint ahogy azt Ők is kölcsönveszik másoktól. Ez még nem megy...mindig megy a vita, sirás de idővel megértik majd :lol:
Édesek lehetnek a gyerkőcök ahogy köszöngetnek!

Fürdés helyett én inkább zuhanyt javasolnék a fertőzésveszély elkerülése végett. Persze a forró viz tilos, de irtad, hogy ezt Te be is tartod.

doris

Sziasztok!

A gyerekkori emlékeitek csajok... hát egyik durvább, mint a másik! Teljesen megrökönyödve olvastam. :(

Azt viszont nagyon élvezem, ahogy leírjátok, hogy haladnak a gyerkőcök, hogy fejlődnek, miket csinálnak, ezeket olyan izgi még olvasni is! :)

Kicsit hülyén érzem magam, mert tegnap eltörött a mécses. Felgyülemlett az önkímélés miatti tehetetlenség, és bőgtem egy sort emiatt, néha kiborít, hogy nem csinálhatok semmit, mert pihennem, feküdnöm kell, és ez tegnap lecsapódott. Nem tudom mások is éreztek-e így, volt-e hasonló kiborulás, de utána meg olyan lelkiismeret furdalásom volt, önzőnek éreztem magam, hogy ennyit igazán kibírhatok, stb... :cry: :oops:
Elég rossz volt, de mostmár jobban vagyok.
baba888

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?