Sziasztok, akkor most egy kicsit írok is:
Először is mindenkinek köszünjük a jókívánságokat, Marci tényleg hamar meggyógyult, és a nyaraláson már nyoma sem látszott semmiféle betegségnek!
A hely, ahol voltunk, Döbrönte (Pápa környékén van a Bakony aljában), Hotel Hasik, olyasmi, mint a Kolping, csak sokkal kisebb és családiasabb, barátságosabb. Valamivel olcsóbb is, de még így is húzós hely...
Szóval egy bababarát hotel, gyönyörű kerttel, kinti és benti medencével, játszótérrel, játszószobával, teniszpályával, minigolfpályával, rengeteg hangulatos kis zuggal, sok-sok diófával. Nekem jobban tetszett, mint a KOlping, bár lehet, hogy a körülmények is jobban alakultak most: szuper volt az idő, így szinte egész nap kint voltunk, a szobánkban nem volt semmi kellemetlenség (pl. hideg vagy büdös
), és Marci sem betegeskedett.
Viszont egész nap rohangált, nem volt egy perc nyugtunk sem, illetve csak felváltva anyukámmal, meg este,a mikor már leraktuk Marcit, bekapcsoltuk a bébiőrt, és kiültünk egy asztalkához borozgatni...
Úgyhogy gondoltam is Timurra, hogy tényleg nem egy "felüdülés" az üdülés egy ekkora gyerekkel, jó fárasztó, de legalább szép élmény! Bár biztos minden gyerek más, Marci két unokatestvérével pl. szerintem összesen nem volt annyi gondja anyukámnak, mint Marcival, jó, hogy az egyikük még picurka, de a nagyobbik is nagyon csendes, békés kislány, ücsörög a nyugágyon, és játszik, nem rohan egyből őrjöngve a medencéhez, mint egyesek...
A fürdésről meg...
már az első nap délutánján feladtam minden elvemet, úgyhogy Marci a lábmosó medencében (jó sok baci, gomba ugye, meg sok vegyszer...
) pancsolt, szaladgált a legtöbbet, mert ott volt a slag, ami felülmúlhatatlan sláger volt, visított, ha elrángattuk onnan, csak nagy nehezen tuszkoltam bele a felfújható kismedencébe néha, amit ott adtak. Abba meg mindig belekakilt, mert nem mindig volt rajta úszópelus...
Amit sajnálok, hogy így öcsémékkel csak egy napot voltunk együtt, utána csak hármasban anyukámmal, de azért így is nagyon jó volt, hogy elmentünk!
Azért látom, nem állt meg itt az élet, nyaralók jönnek-mennek...
Fanka, szupik a képek, nagyon helyesek vagytok rajta, a csíkos ruhás, elmosódó hátterű nagyon jó, persze a többi is!!!
Nem semmi az útlevél sztori
, de ügyesen megoldottátok! Vigyázzatok, ha Amerikába akartok menni, oda vízum is kell!!
Szólj, ha mostanában itthon vagytok, aztán tarthatunk egy "zugtalit" a Gesztenyésben!
Na persze a többiekkel is szívesen találkoznék, úgyhogy nekem nagyon tetszik Andi ötlete, hogy menjünk hozzájuk!
Az aug. 5-i hétvége is jónak tűnik. Hogy apánkkal vagy önállóan megyünk-e, azt még nem tudom, remélem, neki is jó az időpont.
Tamesz, remélem, szerencsésen odaértek! Bocsi, hogy reggel csak olyan kapkodósan fogadtalak, de tényleg akkor keltünk, nagy rohanásban voltunk, Robi még a fürdőszobában, Marci az ágyában gagyarászott az állatainak... Persze így is elkéstünk a férjem családi programjáról (nem miattatok, nyugi!
), ők meg szoktak megjegyzéseket tenni az ilyesmire...
Hú, írod, hogy Marcid még sohasem volt lázas, hát ritka mázlista vagy!!!
Tök jó lehet!!! A mi Marcink könnyen lázasodik, oltástól is, meg anélkül is, de szerencsére elég könnyen le is megy. Nekem gyerekkoromban állítólag sokszor volt 40 fok körüli lázam...
Timka, remélem, már teljesen elmúlt a mellékhatás-láz, és most már későn írom, de hátha szükség lesz még rá: asszem, Eveka is írta a múltkor, hogy a Germicid-C már nem igazán hatékony 1 éves kor fölött, pláne egy olyan nagy súlyú babánál, mint Fanni, azt hiszem, 10 kilóig igazán jó. Marcinak sem viszi már le a lázát, úgyhogy én most az Eveka-féle
Panadol-Nurofen-módszert alkalmaztam. Van vmi kúpunk is (Suppositorium antipyreticum pro parvulo, ha ez segít
), ebben is amidazophen van, mint a Germicidben, csak 150 mg. Állítólag a nagyobb gyerekeknek már ez vagy 200 mg-os kell, de mi ezt nem használtuk, inkább a szájon át szedhetőket. A kúppal az is a bajom, hogy nem tudom, nem nyomja-e ki utána, és ha igen, beadhatok-e egy következőt vagy akkor már túladagolom... Na, bocsi a hosszas okoskodásért!
Most már elküldöm ezt, mert olyan hosszúra sikerül, hogy elfoglalok egy egész oldalt!