Sziasztok!
Tegnap nem volt erőm jönni, fájt a fejem egész nap, hánytam is egy jóízűt estefele, és csak a meccs alatt múlt el. Utána meg dőltem az ágyba.
Réka!
Mi is gyógypuszikat küldünk Ágostonnak, szegényke a hűtőfürdőt én is úgy utáltam gyerekkoromban, pedig volt benne részem, meg vizes törölközőbe csavarásban is.
Remélem hamar meggyógyul.
Tényleg nagy átalakítás, de olyan klassz lesz utána. És ha most nem csinálnátok meg, előbb utóbb úgyis nekifognátok, akkor meg kényelmesebb így, hogy nem kell a kupiban lakni.
Mindenkinek van mosogatógépe, csak nekünk nincs???
Mondjuk nálunk általában nincs is sok mosogatnivaló, mivel én alig főzök, csak Bendegúznak gyakorlatilag. Ami edényt én használok, azt rögtön elmosom, Laci meg csak este van itthon. Persze ha lenne, biztos jól kihasználnám.
Hát tegnap voltunk méretzkedni, 7380 grammal lecsúsztunk a 3 percentilis görbére, pedig eddig a 25-ösön lavíroztunk.
Mondjuk amúgy meg voltak elégedve Bendegúzzal, olyan élénk volt, győztem lefogni, le ne másszon a vizsgálóasztalról.
És jól leszúrtak, hogy miért turmixolom még a kajáját, miért nem adok darabost. Hát majd kipróbáljuk, a babapiskótát jól elnyammogja mindenesetre, és imádja, csak úgy néz ki minden körülötte, mint ahol egy egész egérhadsereg rágott. Úgyhogy csócsálás nálunk is szigorúan csak az etetőszékben van.
És hogy miért adok már neki kiflicsücsköt, meg piskótát, mert hogy azt inkább csak a 10. hótól ajánlják. Hát ha még ezt se enne, nem hízna semmit. Erre ma Anyu megkérdezte az otthoni védőnőtől, aki meg azt mondta, hogy már nyugodtan adhatok neki a mi főzelékünkből, akár lisztes rántással is
, csak ha habarni kell, azt csináljam joghurttal tejföl helyett. És hogy heti egyszer adhatok neki feles tejből tejbegrízt.
Amit ugye eddig úgy tudtam 1 éves kor alatt nem ajánlott.
Na, mindenesetre ma csináltam neki tízóraira friss barackból meg activia natúr joghurtból kis porcukival olyan fincsi gyümijoghortot, ette is jóízűen. Remélem nem lesz fosi tőle. A maradékot megettem, isteni volt.
És mostantól megpróbálom valahogy kalóriadúsítani az étkezéseket, még nem tudom hogyan de muszáj lesz.
Tünde!
Még az is felmerült bennem, pont tegnap kérdeztél rá a lisztérzékenységre, hogy én ugye már egy hónapja adok neki kiflicsücsit, meg kb. két hete rendes babapisit, és Bendegúz annyit kakil, és lazábbakat is, mint szokott (volt egy időszak hogy kifejezetten hasmenéseseket, most már kenőcsöst), és keveseket is hízik, hogy csak nehogy valami ilyen legyen a háttérben. Mondjuk azt mondta a doktornő, hogy attól is lehet hogy jön a foga, meg hogy sokat iszik, pláne hogy citromos-cukros limonádét. Na de cukor nélkül nem inná meg.
Remélem csak fölöslegesen parázok, de az emberbe már annyira beültetik az óvatoskodással a bogarat, hogy mindig csak ilyenre tud gondolni, hogy allergia, meg kajaérzékenység.
Egyébként csodálkoznék ha jobban hízna, mert nincs egy perc nyugta se, csak amikor alszik, amúgy állandóan mászik, feláll, leül, fárasztó még nézni is, nemhogy követni.
Ja, erről jut eszembe úgy láttam reggel, kint van a 4. fogacska.
Na, megyek virágot öntözni, mielőtt idetűz a nap.
Most aztán kitettem magamért, jó hosszú lett.