Új privát üzeneted érkezett!

Szöszi, sajnálom :(

Egcsi :) sapkás Berci nagyon király :lol: :lol: :lol:
Én is beszoktatnám a helyére.

Enyém fiam most jött rá, hogy a rácsosból ki lehet mászni. Délutánonként meg is teszi. Egyelőre csak körülpárnáztuk, mert nem akarjuk levenni a rácsokat, hátha akkor éjszaka is kódorogna és túlzottan megszeretgetné a vele egy szobában szuszmákoló öcsikét.

Cat :) jó néha a te fiaidról is olvasni, de te mindig csak felszólításra vagy kérésre teszed, ejnyebejnye :lol:

Stella :) skacok szép súlyban vannak.
két cicis választ köszi, de azóta megint megy egyből.
Fütyi húzogatás: ilyentől mindig úgy felmegy bennem a pumpa :twisted:

Közérdekű: calcimust adható 3 hónaposnak is már.

Pusssssz

Edit
Kép

Kép
reditke

A férjem ma szörnyű hírrel ébresztett hajnalban. A barátaink meghaltak autóbalesetben tegnap este. Persze nem ők voltak a hibásak....Hátrahagytak egy 6 éves kislányt, aki most kórházban van, eltörött a lába és nem mozog a jobb oldala. 3O évesek voltak, talán az egyetlen kézzelfogható segítségünk itt, nagyon rendes család....
Nagyon ki vagyok bukva, egyszerűen nem hiszem el. Múlt héten vigyáztak Bercire, beszélgettünk és most nincsenek többé....

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi :cry: ez nagyon szomorú és ugyanakkor dühítő is , mert annyira figyelmetlenek az emberek és sajnos az a 6 éves gyerek a szülei nélkül nő fel. És hogy az a kislányt szerető rokonok veszik körül. ez tényleg nagyon szomorú. És csak remélhetjük, hogy velünk ez nem fordulhat elő. Nem is tudom ilyenkor úgy eltörpül a jaj de kár, hogy még nem vagyok újra terhes, de kár, hogy nincs elég pénzünk és más elvileg fontos óhaj kívánság panasz. Megyek és megszeretgetem a családom mert tényleg ők a legfontosabbak.
Erika
hurki

Egcsi :( ez borzalmas, nagyon sajnálom! Nekem egy kolléganőm halt meg így balesetben, és nagyon sok idő kellett, hogy feldolgozzam. Én is azt gondolom, amit Hurki írt. Hogy mennyi buta dolog miatt aggódik, bosszankodik az ember, ami miatt nem érdemes. Ne csak akkor gondoljunk erre, amikor ilyen szörnyűség történik!

Alena
alena9

Alena,Hurki

Köszi a vigasztalást. Már jobban vagyok-nem fakadok sírva 5 percenként-de még mindig nem tudom elhinni. Tényleg ilyenkor döbben rá az ember, hogy mennyi apróságon rágódik és dühöng, ahelyett, hogy hálát adna a jó dolgokért az életében. Isten tudja miért engedte ezt megtörténni. Ők már egy sokkal jobb helyen vannak, csak borzasztóan hiányoznak.... Soha nem tudjuk mikor jár le a mi időnk itt a földön, úgy kellene élnünk, hogy a fontos dolgok legyenek igazán fontosak, ne az apró cseprő butaságok.
A kislány egyébként felépül teljesen, nem marad semmi fizikai károsodás, lekileg...hát nem tudom hogy lehet ezt feldolgozni egy 6 éves gyereknek. Még nem mondták meg neki mi történt a szüleivel, egyenlőre rengeteg fájdalomcsillapítót kap a sérülései miatt.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi!

Borzalmas. Elég gáz, hogy ilyesmi megtörténhet és persze, mindig azokkal, akik betartották a szabályokat!
Engem is dühítenek ezek a dolgok.
Remélem a kislány "sebei" gyógyulgatnak majd idővel.

Kép
stella9

Szerintetek a fiam szerelmes? Kép
:wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

szöszi: :(

stella: menjen a búsba a doki! Én véletlenül csináltam ilyet Bercinél egy hónapja...először jól leszúrt (nem nagyon, nem olyan lecseszős fajta) a doktornéni, aztán írt fel patikai kutyulmányt (gyulladáscsökkentős cucc). De a Betadin jó ötlet, nyálkahártyára is lehet használni.

Egcsi: itt is részvétem. :(
Berci meg egy igazi amorózó :)

Az én pici Bercikém pedig nagyon nagyfiú lett tegnap óta! Ugyanis tegnap 12.25-kor Verusnak megszületett a kisfia. Benedek Ákos (Beni) 4000 gramm, 54 centi (mint Berci 1 hónaposan), mégis olyan törékeny-gyönyörű hajasbaba!

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovika :)

Beni baba gyönyörű! :) Persze a te Bercid is nagyon jóképű. :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

aszta micsoda csók !!!! :P
Hű van aggódnivalód Egcsi! Ha már most ilyen Don Juan mi lesz veletek később?
Enyémgyerek sztem kicsit antiszociális. Szerintetek mit csináljak ha egyszer nem szereti azt amikor nagyhangú tesómék berontanak zajonganak ricsajoznak, a gyerekek pusztán szeretetből meg merészelik közelíteni Balázst, nem jönnek még egy méterre sem de Balázs már kiabál rájuk meg hozzám bújik, egyértelműen nem tetszik neki. Nem lehet, hogy bárhol vagyunk akkor én mindnkit (ez nem csak tesómékkal van így)csendre intsek és leültessek némán csendben beszélgessenek amíg Balázs feloldódik.
Azt tudom, hogy neki idő kell arra, hogy mgebarátkozzon felnőttel-gyerekkel, ha megbarátkozott akkor meg jól fejbeferi megdobálja de nem gonoszságból csak muris neki ahogyan összerezzennek. Nem kaarom, hogy rossz legyen neki de egyértelműen azt látom, hogy nem szereti a sok embert, pláne ha nagy hanggal vannak. Szerintetek hogyan lehetne kicsit nyitni neki? Egyáltalán kell-e vagy kinövi. Eddig sem volt az a nagyon haverkodós de mostmár ki tudja fejezni magát és tudom nem szereti, és én nem szeretnék neki sérülést okozni azzal, hogy számára ijesztő környezetet teremtek, de azért irreális világban sem szeretném tartani miszerint mindenhol az a nyugi van ami itthon. Vgy egy 2 éves gyereknek még lehet ez az álomvilág? MIndjárt 2 éves lesz ! Olyan hihetetlen gyorsan elrepült az idő. Én úgy szeretnék még sokáig babázni!!!
Pusz Erika
hurki

Hurki :)
Nagyon hasonlít a fiad viselkedése a fiaméra. Talán ez egy életkori lépcső, mittomén, lehet, hogy normális. A múltkor a bútorboltban az eladó próbált barátkozni vele, hát amilyen ordításba kezdett.... Szegény csajnak tiszta lekiismeretfurdalása lett.
Egy másik esetben, az eladó rászólt, nem durván, teljesen barátságosan, hogy ugyan má ne egye meg a műcitromot (anyuka persze az alsó polcon kutatott kincsek után, mit sem sejtve), erre előadta ugyanezt a műsort.
A gyerekek apja már több mint fél éve hordja a lányait, de még mindig kapaszkodik rám és bújik amikor jön. Próbáld meg vinni gyerekek közé, de szerintem nem kell pszichológus. :D
A csókkal kapcsolatban: pofonokat is ilyen csodálatosakat tud osztani, csak azt nem kapom lencsevégre. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Az én Olivérem sem egy barátkozós típus. Nagyon sok idő kell neki, hogy felengedjen, és tart az idegenektől. Inkább félrehúzódik és magában eljátszik, csak Samuval bratyizik, játszik együtt. Pont Samu ellentétje, aki meg mindenkivel bratyizik.

Szerintem ne erőltesd, persze elszigetelődni se hagyd, szép fokozatosan szoktasd hozzá, szocializáld. Játszóházzal vagy más gyerekcsoportokkal próbálkozz először. Például a játszótér is iskolapéldája lehet ennek. Mindig legyél mellette, mögötte, és bíztasd, nyugodt hangon. Cumival is hagyd, hogy nyugtassa magát ilyenkor, ha arra van szüksége.

Cat
Kép
cateye

Cat, Egcsi :) köszi. Nagyjából egy véleményan vagyunk ami a nemerőltetést illeti. Szerintem nem lehet mindenki barátkozós, de úgy utálom az okos anyukákat,"az én gyerekem ekkor meg akkor már ilyen olyan volt" na és az enyém meg másmilyen :) Jártunk táncházba (most nyáriszünet van), fantasztikusan élvezte, nem ismertem Balázsra felszabadultam rohangászott középreállt, haverkodott (szeme sarkából azért figyelt engem), néha behúzott 1-2-t a többi gyereknek de annyira fesztelen volt hogy csuda. Ezzel semmi gondom, mert nem a többi gyerek közelít őhozzá, mert nem otthon vagyunk vagy másik gyereknél hanem semleges területen ahol egyből ő a király :) nem tudom máshogy fogalmazni, de döbbenet volt, hogy minden gyerek táncizik rendesen ő meg középen mórikálja magát, haverkodik a zenészbácsival, de ne próbálják őt elérni megsimogatni hozzá ne merészeljenek érni, vagy netán vele bemutatni a gyakorlatokat. Csak azt úgy addig amit ő akar. És azt rettentő határozottan.:)
Egcsi és Te mit csinálsz amikor ilyen sallerokat osztogat a fiad? Egyébként van egy internetes gyerekpszihiáter ismerősöm, és emailben őt is megkérdeztem most , kíváncsi vagyok mit gondol a tudomány erről, majd közzéteszem ha érdekel vkit :)
Cupp Erika
hurki

Pár reakció, aztán leírom a nyavalyámat :lol:

Egcsi :) Együttérzésem a barátaitok miatt, kislánnyal mi van?

Hogy fiad szerelmes-e vagy csak megjátssza egy jó szex érdekében :lol: hát azt tőle kellene megkérdezni.
Mindenesetre a csók elég meggyőző.
Enyém Bálint szerelmes, mert amikor az érintett kislányról beszéltem, ő elértett valamit és azt hitte a nőre mondom, hogy fujj és ő így reagált: Szofi nem fujj, anya nem okos :) - már most megy a rivalizálás a menyjelöltekkel :lol: :lol:

Jovi :) B-k helyes kis páros.

Hurki :) online gyerek agyturkász elérhetősége publikus? Nagyon kellene a következőkben leírt nyavalyám miatt.

Szóval egyszerűen muszáj leírnom, mert én ma totál kiborultam.
Bálint augusztus közepén lesz 2 éves és már icipici korától tudjuk, hogy egy igazi oroszlán. Bűbáj, ha az van, amit ő akar, elviselhetetlen ha nem az történik, amit ő akar, és elég ha csak ő kigondolta. Egy tipikus adjad uram, de rögtön, fél pillanatot nem képes várni semmire, azonnal teli torokból üvölt és követelőzik. Nem tud halkan beszélni. Mindent csak és kizárólag izomból csinál, legyen ez a szeretgetés vagy a bőgés.
Pár hónapja nagyon bedurvult nála a hiszti időszak, van hogy könnyevóbben leszerelhető, de az esetek egyre nagyobb részében, egyáltalán nem szerelhető le. Volt itt már kedvesen beszélünk hozzá, ott ülünk mellette és próbáljuk megvárni amíg magától abbahagyja, nem törődünk vele, bezárjuk a szobájába, megrázzuk és ráordítunk, ruhástól jéghideg zuhany alá dugjuk. Egyszóval elég széles skálája a hiszti kezelésének, de úgy látszik semmi nem hatásos.
Úgy vagyok vele, hogy ez a szükséges rossz, ami egy gyerek nevelésben bennevan, de néha nagyon elvesztem a türelmemet.
Nem tudom a ti gyerekeitek (aki épp korosztály) milyen erős ilyen irányú "tevékenységet" folytat, de úgy érzem, mi keményen az élvonalban vagyunk.
Ma a Campona kellősközepén (pedig látszólag semmi oka nem volt rá, mert azt csináltuk amit ő akar: szaladgált a szökőkút körül, majd szólt hogy liftezzünk, beszálltunk, elindultunk, majd kiszállt és elkezdte). Földhöz vágta magát, ott vergődött és közben embertelen hangerővel üvöltött és sikított. Ha odamentem lökött el magától, ha arrébb léptem kettőt akkor is visított, a babakocsiját rúgdosta, földhöz vágta (eldöntötte, majd újra felállította), ha meg akartam fogni tépte ki magát a kezemből és ütött. Én eleinte próbáltam a nekem szimpatikus módon kezelni és leültem közvetlen mellette egy padra. Mondtam neki, Bálint nagyon szeretlek és itt vagyok, ha befejezted a sírást szólj légyszives és megyünk tovább játszani. Mértem az időt. Ezt 20 percig csináltuk, és nem lohadt a hisztikedve. Közben mondanom sem kell a sajnálkozó és megvető pillantásokat, ami csak egy idő után kezd idegesíteni, amikor már a gyerek is marhára idegesít. na 20 perc után az egyik üzletből kijött az eladónéni és rámszólt, hogy "Vigye már arrébb a gyereket, mert szívinfarktust kapok."
Felment bennem a pumpa, de én ökör állat, nem neki szóltam vissza, hanem megpróbáltam Bálintot felvenni, persze mondanom sem kell, hogy tépte ki magát a kezemből, feszítette a testét és mint akit ütnek úgy visított. Kicsit sikerült arrébb menni, ott kitépte magát újra a kezemből és újra földhöz vágta magát, erre még néhány eladó kiszaladt és láttam a lesajnáló tekinteteket, hogy ez a nyomorult szerencsétlen ezt a pici gyereket nem képes kezelni. Ekkor már elszakadt a cérna, előkaptam Bálint vizét és meglocsoltam vele az arcát. Semmit nem számított neki, folytatta. Akkor felkaptam és jól megráztam majd ráüvöltöttem, hogy hagyja már abba. Persze akkor már az összegyűlt tömegből "szegény kisfiú, felháborító stb" hangokat is véltem kihallani, gondoltam mindjárt hívják a gyámügyet.
Majd odajött a biztonsági őr és mondta csináljon már vele valamit. Szerinte??!! Nem azt próbálom, na ezen már úgy kiborultam, hogy elkezdtem hangosan bőgni, mint egy szamár. Persze mikor elkezdtem, akkor már az zavart, hogy hogy lehetek ilyen hülye, miért nem bírom ki hogy Bálint ennyire durván adja elő magát, meg mit foglalkozom másokkal, lehet hogy nincs is gyerekük, vagy mázlisták és tüncibünci nem hisztizős babájuk volt stb, de mondanom sem kell, hogy akkor már nagyon kivoltam.
Végül mivel már több mint 30 perce úgy üvöltött, hogy tényleg szörnyű nehéz volt elviselni, ezért belecsatoltam a babakocsiba (két kézzel belefeszítettem a testét, mert persze csapta volna ki magát, térdemmel beletérdeltem a gyomrába, hogy benn tudjam tartani, amig becsatolom). na jöttek is a megjegyzések, azért szivesen átadtam volna másnak, hogy ő miként csatolta volna be....
Üvöltő gyereket kocsihoz ki, ott hasonló módszerrel kocsiba be, és irány haza.
Nem tudom miért, azért-e mert naponta minimum 10 ilyen 5-30 perces hisztije van és már egyre nehezebben bírom, vagy fogjam a kisbabás hormonokra vagy a nyári melegre, de nagyon kiborultam. Végigbőgtem a negyed órás kocsi utat és még utána itthon sem bírtam abbahagyni.
Szóval nem tudom ez mennyire normális? Nem tudom hogy ilyen erős fokozata is lehet a dackorszak, vagy valami nem oké a fiamnál, de ez nagyon kemény.
Nyugtassatok meg! mondjátok, hogy nálatok is így van csak én bírtam ma nehezen.
Ilynekor persze a tipikus női önostorozást elkezdem és keresem magamban a hibát, hol rontottam el, mit csinálok rosszul.
Bébiszitter néni kicsit megnyugtatott (mert ő volt itt Milánnal, amíg mi elmentünk szórakozni :roll: ), hogy szerinte semmit nem rontottam el, meg szépen nevelem, de ő már rengeteg gyerekkel volt, és B tényleg extra akaratos, határozott blablabla hisztis.
De mégis, azért bennem van a nagy kérdőjel?
Mit kellene tenni? megpróbálni letörni, ráüvölteni, megrázni, sarokba szorítani vagy tényleg hagyni amit eddig is tettem, majd csak kijön belőle magától? nem tudom mivel teszek rosszat?
Ha hagyom, megtanulja kezelni maga a dühkitöréseit, de vajon nem ezzel rontom-e el, hogy túl szabad lesz és nem tartom szigor alatt. Szuóval nagyon gáz....

Na bocs, hogy így rátok borítottam, de tényleg issza a véremet :twisted:

Edit
Kép

Kép
reditke

Nálunk enyhült a helyzet, mióta beküldöm vagy ha nem megy magától, bevezetem a szobájába és rácsukom az ajtót. Persze visít mint a kismalac, mintha ő lenne az áldozat. Max. egy perc után bemegyek, megölelgetem és előadom a "verekedni nem szabad" mondókát és szent a béke. Nálunk ez tényleg használt, de csak akkor vetem be ezt a módszert, ha többszöri rászólás nem oldja meg a helyzetet, minden hajhúzásnál nem használom a büntit.
A pszichológus véleményére kíváncsi vagyok, tedd közzé!

Edit :)
Először is, köszönöm az együttérzést. A kislány kórházban, morfiumot kap, nem mozog a jobb oldala, bal karja eltörve, a fején fémkeret, hogy a megcsavarodott gerince visszamenjen a helyére. Nagyon sajnálom szegényt. :( 6hónap 1 év, mire fizikoterápiával helyrehozzák. :?

Problémád: Ezek után azt tudom mondani, hogy angyali türelmed van és az én fiam nem is hisztis....Okosat nem tudok mondani, bízzunk benne, hogy hamar normalizálódik a helyzet...Néhány évvel ezelőtt én is a szörnyülködők táborában lettem volna, de azóta van gyerekem...Szóval az okosok miatt ne izgasd magad, könnyű másnak tanácsot adni, ítélkezni, aztán ha te kerülsz ugyanabba a helyzetbe, teljesen hülyének érzed magad.Azért ha kapsz szakembertől tanácsot, oszd meg velünk, hadd tanuljunk...

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

én csak együttérezni tudok...
Nálunk a pasik most kezdik ezt, néha komolyan nem ismerek rájuk. Dobálóznak a játékkal, ha valami nem tetszik nekik (legutóbb egy 20x20 cmes fa kockát vágtak hozzám úgy, hogy bekékült az alkarom), és Máté a klasszikus hisztizős.
Úgy, ahogy leírom... Hasra magát (utca közepén, parkban, akárhol), és üvölt.
Nálunk szerencsére még csak napi 1-2 ilyen eset van, és 10 percnél sosem tartott tovább. Így én még az otthagyós technikát használom, ami úgy, ahogy működik... de azt már látom, hogy most jött el az az idő, amikor valahogy meg kell fognom őket.

és egy általános kérdés
én tényleg nem vagyok a fizikai ráhatás híve, de mi a fenét kezdjek 2 olyan gyerekkel, akik a képemberöhögve vágják hozzám a játékaikat, amikor épp nem úgy jön ki a lépés, ahogy ők szeretnék????

merthgy 4 hete még kb. nagyon bejött az "ülj a sarokba" mondat, Máté magára is vette, és szippogott is... de most röhögve megy oda, és röhögcsél végig, semmi megszeppenés, vagy hatás.
Levi meg aztán a totál szelektíve halló kategória, rá meg aztán még semmivel sem tudtam hatni, a sarokbaülés kezdetekben sem volt eszköz.
totál tanácstalan vagyok.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Csodálom a türelmedet! Én biztos hamarabb kikattantam volna. Nálunk is megy már a hiszti, de ennek egy sokkal-sokkal enyhébb formája. Egyenlőre nálunk is működik az otthagyás, ignorálás, de a törés-zúzást nem tudom megakadályozni.

Megmondom őszintén, hogy amikor engem a hisztijükkel olyan helyzetbe hoznak, hogy szégyenkeznem kell mások előtt, idegen környezetben, akkor erőszakkal elvonszolom őket a tett helyszínéről, azonnal. Egyenlőre gyengébb fizikumúak mint én, így a kezüknél fogva elrángatom őket, és az új helyszínen megpróbálom kizökkenteni a hisztiből. (pl. berakom az autóba, bekötözöm az ülésébe) Itthon az ágyukba teszem be őket (szerencsére még nem másznak ki, csak üvöltenek), ajtó becsuk, de volt már itt is hideg vizes arcmosás, kevés sikerrel.

Samunál viszont nagyon tudok a lelki zsarolással hatni, mert Ő nagyon anyás, keresi a társaságomat, mindig lóg rajtam. Előfordult, hogy dühében belém harapott úgy, hogy a karomon látszott a fogsora. Eltoltam magamtól miután elmondtam neki, hogy mennyire fájt és rosszat tett velem, és közöltem, hogy nem játszunk, hagyjon békén. Utána a hiszti rögtön abbamaradt, és 20 percet ölelgetett, puncsolt, simogatta a karomat, puszilgatott.

Szóval minden gyerek más. Meg kell találni azt a módszert, ami Bálintnál a leghatásosabb. Nagyon nehéz dolog, de már előre fázom ettől a korszaktól. :shock: Kíváncsi vagyok mit mond egy szakember erre.

Cat
Kép
cateye

Jobb lesz kerítünk egy pszichológust lányok! Ha a gyerekeinken nem is tud segíteni, talán rajtunk igen. :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Edit :) Én is azt tudom írni, amit Cat, hogy csodálom a türelmedet. Én tuti nem bírtam volna ennyi ideig sem ilyen nyugodtan. Lehet, hogy legközelebb jobb hamarabb elhurcolni a helyszínről. Legalább a sajnálkozó-okoskodókkal ne kelljen megbirkóznod. És hogy végigbőgted az utat, szerintem normális. Én is híve vagyok ennek a módszernek. :lol: Na de viccet félretéve, nem tudok sajna semmi okosat mondani. Nekem is úgy tűnik, hogy Bálintnál kicsit erősebben jelentkezik a dackorszak. Majd írd meg, mit mondott a szakember.

Orsi :) Nálunk hiszti még nincs, viszont ezt Zéti is csinálja, hogy néha megcsíp, megharap, odaüt nekünk. Nem is mindig dühében csinálja, néha teljesen váratlanul. Persze baromira tud fájni, mert olyan ereje van egy ilyen kisembernek is! Tegnap pl. a fa csörgőjével vágott fejbe. Még azt is mondja hozzá, hogy bammm! Mostanában kezdem azt hinni, hogy a baba miatt is mérges rám. Nagyon foglalkoztatja a téma, állandóan beszél róla. Néha simogatja a pocakomat, aztán dühösen rámcsap, marr, csíp, és néz a szemembe, hogyan reagálok. Néha próbálom kedvesen, de néha én is elvesztem a türelmemet, és akkor rákiabálok. Mindig megbánja, és ilyenkor simogat, puszilgatja az arcomat. De ennek ellenére újra és újra megcsinálja.

Ma voltam dokinál. Iszonyú sokat kellett várni, mire mindennel végeztem: UH, CTG, orvos. Minden rendben. Elvileg még bő négy hét van hátra, mert a mensihez képest továbbra is egy héttel fiatalabb a fiú, ahogy már az elejétől mondják. Szóval lehet, hogy kihúzzuk simán július végéig így egyben. Dokim 31-én jön vissza a szabijáról, úgyhogy addig ne szüljek! :)
Edit :) ezért is nem kérdeztem eddig a másik dokiról, remélem bevárjuk Arnit.

Többiek hol vagytok? Virág, Bea, Leone, Noémi és mindenki?

Puszi, Alena
alena9

Edit!
Segíteni sajna nem tudok, okoskodni pedig nem akarok.
Le a kalappal elötted, tényleg elég edzett lehetsz, ha ennyi ideig bírtad!
De előre is köszi, hogy leírtad a storyt. Már most kezdek edzeni, hogy bírjam 2 két múlva is a strapát.

Ja, és csak puha játékot kapnak ezentúl :lol: , és kiürítjük a sarkokat, hogy legyen helyük magukba szállni.
Remélem mielöbb kinövi ezt Bálintod!

Alena!
Nagyon gyorsan röpül az idő!
Remélem enyhe idő lesz és szépen kihúzzátok egyben 31-ig!

Pusza

Kép
stella9

Köszönöm nagyon a hozzászólásokat, de most csak beköszönni jöttem. egy darabig nem leszek netközelben, mert ember elmegy motoros túrára az olasz hegyekbe, én meg kölkökkel lehúzok nagyikhoz.

Alena :) szorítok, hogy meg tudjátok várni Arnit, de ha mégis úgy érzed kell info V-ról, 30-269-13-57 számon elérsz.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

meg tudja valaki mondani, hogy amennyiben csütörtökön kellene (illetve nem kellene) megjönnie, akkor ma már kimutatná a terhességi gyorsteszt a terhességet?

köszi,
dzs (a türelmetlen)
dzsulee

dzs :)
szerintem nem....

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok, Lányok!

Olyan régen jártam itt, hogy rá sem ismerek a topikra... A kicsi meg a pici mellett sajnos nem sok időm jut netezésre, örülök, ha a leveleimet meg tudom nézni :(.

Tehát így utólag - jócskán megkésve - de annál nagyobb örömmel tudatom, hogy András fiunk 2006. máj. 25-én 13.05-kor megszületett, 3380 grammal és 46 centisen. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, mai mérés szerint kereken 4 kiló, és éppen édesdeden alszik az ágyikójában.

Nagyon sajnálom, hogy nem tudok sűrűbben jönni, de valahogy sosincs időm semmire, hogy mit csinálok rosszul :? ?

Most is inkább a távozás hímes mezejére lépek, mert már alig látok a fáradtságtól, de azért lélekben veletek vagyok..

Pussz Mindenkinek,

Rita

Kép
Kép
Kép [/img]
knérita

Rita :)
Nagyon szép a kislegény. :) Tényleg nagy kár, hogy nem tudsz jönni gyakrabban. :(
Utólag is hatalmas gratula!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

KnéRita :)
Gratulálok a kisfiúhoz, igazán helyes kislegény. Bár a megkésett jelentésért kicsi dorgálást is kapsz!

Ilyenkor mindig megijedek, hogy vajon én mit nem csináltam meg a fiúk körül korábban, mert még csak 1 hetesek voltak, de én már itt ültem a gép előtt. :lol: :lol: Itt fejtem, büfiztettem, sőt a kajáimat is itt fogyasztottam el. 8) Vagy ez már függőség? :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat :D
Ez drága már az! Még jó, hogy nem a babanet mellett szültél.... :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Cat :)
én is így tettem :D és igen.... függők vagyunk.

Orsi
KépKépKép
icsilya

sziasztok!

mi is megvagyunk, Lacko epp baranyhimlos, Boti meg hatravan (valoszinu:(). Meg ovibol jott, pontosan ovi befejezese utan 2 hettel jottek a pottyok, a galadok, utolso napok egyiken meg sikerult beszereznunk.

Edit: huuu nem egyszeru a sztori, szerencsere Lacko nem annyira hisztis, nagykozonseg elott nem nagyon csinalta meg, de akkor en is eltavolitom a helyszinrol. ja es van gyerekpszichologus ismerosom masik topikrol, megkerjem hogy nezzen mar be es adjon esetleg valami tanacsot?:)

ha lezajlik nalunk a pottyosodes, nem szervezunk talit megint?:) Edi?:)

orsoly
orsoly

Orsoly, gyerkőknek jobbulást, és sem bánnám ha Balázs még kiskorban elkapná. Taliban benne vagyok ha nem akkor lesz amikor nem vagyok itthon :)

megosztom veletek amit megtudtam úgyhogy marha hosszú leszek :)

Nos a dobálózás: azt javasolta vegyek neki direkte dobálózós játékot. Lehet kapni (már vettem is 420 ft) kis műanyag kosárlabdahálót. Abba lyukas-zoknigombócokat vagy kislabdákat lehet hajigálni, vagy amit akar. Imádja. Vegyek nkei tekét (vettem nevetséges 430 Ft-ért), azt meg dobni is lehet gurítani is , a lengőteke is milyen jó, vagy karikákat olyan rúdra dobálni, a lényeg, hogy dobálni akar. Nem azért dobál mert fájdalmat akar okozni hanem mert az jó. És persze ezerszer elmagyarázni mit dobálunk és mit nem. Balázsomnál tutin bejött J HA mégis dobálózni akkor rögtön a dobálós játékot kezdjük el játszani, hogy arra irányuiljona figyelme, de nem fordult nálunk elő mert kihajigálhatta magát.

Barátkozósság: azt mondta, hogy azért utálja ha jönnek hozzánk illetve megyünk valahova, mert akkor őt félreteszem, és nem foglalkozom vele és csak a másik idegen nénivel beszélek. Ő meg mellőzve van (na ezt így azért nem írom alá mert azért figyeltem én őrá de ezek szerint ő így érezte és hiába érzem én ezt máshogy az ő kis agyacskájában ez így áll össze, és most az ő agya a fontos meg az ő érzései).

Szóval most ha jön valaki akkor leül az illető, nem akarja ajnározni a fiamat, megvárja, hogy Balázs nyisson és ezt bizony a tudomására kell hozni, hogy majd Balázs odamegy ha akar. Mi felnőttek sem ülünk rögtön a nagynénink szomszédjának az ölébe akit most láttunk xedjére és nincs is hozzá kedvünk-hát a gyerek se különb. Szóval jön az illető üljön le beszélgessünk, persze közben Balázsra figyelve vele játszottam mintegy mellékesen beszélgettem a tegnapi vendégünkkel, egyszer csak Balázs odaszaladt a hölgyhöz, beleült az ölébe, az meg akarta simizni, Balázs rögtön eljött vissza hozzám. Játszottunk tovább Balázzsal, közben a vendégemmel is beszélgettem Balcsi megint odamnent, megsimnogatta (nem pedig fejbeverte) mosolygott rá, a vendégem is kicsit játszhatott vele, stb. Szóval tökéletesen bevált nálunk! Gyerekkel még nem taláűlkoztunk de ha hasonlóan Balázzsal foglalkozom akkor bizti nem fogja anynira utálnia többi gyereket. Ez persze nem azt jelenti,h ogy mindekinél beválik de hátha van akinke ez segít. Pedig én nem éreztem úgy eddig sem hogy mellőztem ilynekor Balázst de most tény hogy nem a vendég az első hanem a gyerekem , és ezeka szavak milyne érdekes korábba is megvoltak de a tartalom ezek szerint nem annyira.

Az ezoterikusabb (és más haladóbb szellemű nevelési) könyvek tanítások szerint nincs kimondottan hisztikorszak, hanem magunkat kell megfigyelni, mert a gyerek mindig akkor akaratosabb hisztisebb és akkor rosszalkodik, ha épp nem figyelünk rá., amikor mi szeretnénk kicsit kiszabadulni vagy mást csinálni. Akkor fel kell hívnia magára a figyelmet. És sikerül is, emrt rászólunk megszidjuk kiabálunk vele, tehát vele foglalkozunk. A cél az lenne, hogy ne érezze elhagyagoltnak magát. És amior jó akkor folyamatosan dícsérjük milyen ügfyesen játszik egyedül, nem kell attól félni hogy így abbahagyja majd a játékot, mert pont ezt tanulja meg hogy ha szépen egyedül játszik akkor megdícsérik, odaül anyu magától és szívesen játszani majd elmegy de visszajön megint játszani. (ez is bejött nálunk de ez régebbi tapasztalatom)

Az én gyerekem pl tündérangyal amennyiben minden az igény szerint van ilyankor előfordul,h ogy akár egyedül is elszöszmötöl játszik. HA csinálnék valamit akkor ő szintén mellőzve érezheti magát, pl bevásárlásnál, ruhanézegetésnél, vagy olvasásnál főzésnél takarításnál. Had foghassa meg azt a porszívót őt is, igaz kiborítja a lapárból a port de össze lehet azt szedni, biztos tovább tart de ki van elégítve a kíváncsisága meg hogy ő is szeretne segíteni (komoly) nekünk, és nem mellőzött tudja hogy bármikor odamehet hozzánk. Hiszen ilyenkor jaj csak gyorsan végezzek és akkor játszom majd veled. De ez nem fedi le azt az igényt, hogy bármikor elérhető legyél a számára.

Főzés közben le lehet halkítani azt a gázt, félre lehet húzni szinte mindent. Ezt mi régebben bevezettük és nekünk bevált, simán takarítok és főzök mellette, olvasni is tudok, mert ha jön akkor leteszem a könyvet és összepuszilgatom dögönyözöm. Nem tudok tőle valóban tanulni mert elmélyedni nem lehet, de sokmindet tudok csinálni.Pedig Balázs is csinál hasonló cirkuszokat ő is rettentő akaratos.

Példa erre, almárba mentünk a patakhoz, jéghideg a vize nekem a térdig se érő vízben sem volt kedvem lenni Balcsi meg pancsolni akart, hasig-mellig ért a híz neki , sodrása is volt ami veszélyes még iylen picikénél, fél óra múlva már csak kierőszakoltam a vízből, oltári hiszti következett. Üvöltött vetre magát megfeszítette a kis testét. Semmi nem használt. Ugyanyis még kicsi ahhoz, hogy felfogja miért féltem őt a hideg víztől, és hogy nem mindig azt csináljuk amit ő akar azért hisztizett. NA de vannak határok amiket tényleg nem engedhetünk. Amúgy meg ha egy belevaló önbizalma a helyén minden tekintetben gyereket akarunk akkor az akarat teljes letörése elég ódivatú megoldás. Azt is mondják, hogy a hisztit meg kell tanulnia magának befejezni. Juj most sokmindt kezdtem egyszerre, Szóval felkaptam és elvonszoltam erősebb vagyok J a kocsihoz még ott is üvöltött de a pataknál nem tért volna magához hiszen a mézesmadzag ott van előtte csak nem mehet bele. Az autóban sokára hüppögve megnyugodott magától, közben apukám okosságait hallgattam végig a neveléssel kapcoslatban, amivel persze nem éretttem egyet, így kulturáltan megmondtam, nekik is volt esélyük kipróbálni a gyereknevelést..

Maradj nyugodt, nem vagy attól rossz anya mert mások mit gondolnak üvöltő csemetédet nézve. Igenis van olyan hogy el kell vonszolni, ha már a biztonsági őr aki a fegyelemre figyel jön, de a butikosnőt még simán leugathattad volna. Az nem szabad érdekeljen,h ogy mások mit szólnak, mert lehet ő elcseszte a saját gyerekével, vagy nincs is nkei vagy még csak párkapcsolatban sem képes élni vagy leszbikus vagy veri a gyerekét stb…honnan tudhatnád kiféle miféle és akkor annak a tanácsát akarjad megfogadni meg amiatt éreznéd magad kínosan? Az emberek elfelejtik, hogy az ő gyerekük milyen volt. Ezt minden gyerek eljátsza csak van aki olyan leki nyomás alatt van, hogy ki sem tudja adni nem szabad annak viszont majd ha nagyobb lesz lesznek elég rendes lelki difijei.

Szóval másik forrás, hogy a hisztit meg kell élniük és ,meg kell tanulniuk kijönni belőle. A durr egy pofon nem old meg semmit (de elismerem van hogy szükség van rá nagyon kivételes esetben). Szóval ha beléjükfojtjuk hidegzuhannyal semmit nem oldunk meg (nem tudja kiadnia dühét) pszihológusi tanács szintén, idézek: „Ez a korszak a leválás, autonómia időszaka,és nagyon nehéz a határokat, kereteket belőni a gyerekeknek, nagyon sok azambivalens helyzet, és ezekre reagál így.Ha te nem esel pánikba, nem keseredsz el, ÉRZI rajtad, hogy kibírod, ő ismegnyugszik és megtapasztalja, hogy szabad neki rosszul éreznie magát.Persze mi azt akarjuk, hogy gyermekünk mindig vidám, boldog, elégedettlegyen, de ez nem megy!!!! És ez iszonyú!Ha az adott szituációban úgy gondolod, érzed, mi van benne, mi a nehéz neki,fogalmazd meg helyette, az nagyon megnyugtató neki, hogy érzi, megérted őt!”
Tehát biztosítsuk a ygereket afelől, hogy megértjük a szomorúságát, és sajnáűljuk, hogy olyan hideg a víz és hogy emiatt szomorú, és megértjük ha dühös, vagy fáj neki a bibije, nem katonadolog meg egy ekkora ygereknek nem kell már sírni, hanem megértőnek lenni. Mindig minden körülmények között. Nem fogunk így anyámasszonykatonát nevelni, hanem egy biztos lelki kapcsot adunka ygerekünknek, előttünk nem kell erősnek látszani hanem lehet velünk őszinte, bármikor fordulhat hozzánk mert odafigyelünk rá és megértjük a problémáját.nem kell lenyelnie annyi mindent hanem ha fáj hát sírjon, attól megnyugszik majd elfogynak a könnyek egyszer, akkor majd nevetünk együtt. Nem lesz nyámnyila agyontutujgatott kedvencke nem kell aggódni

Ez a mondat olyan szép hogy ideidézem : „A bátorság az anya védelmében, óvó biztonságában alakul csak ki.”

Tegnap próbáltam ki Balázson a nevetést. Délben nem aludt ezért 4kor fáradt volt de ekkor nem engedem elaludni így ledőltünk és zenét hallgattunk feküdtünk egymás mellett cirógattam. Aztán elkezdtem mosolyogni és nevetni rá. ÉS ő is elkezdettt nevetni, és csak kacarásztunk a nagy semmin. De olyan szupi volt. Próbáljátok majd ki.

Amikor belelovalja magát hogy hozzuk ki belőle: Ha itthon lenne akkor hagynám, a bezárást rossznak tartják mert megijedhet elhagyottnak érezheti magát, nem számíthat rád, az komoly trauma egy ygereknek ( bár ha a köv lépcsőben lekevernél neki egyet lehet még mindig jobb ha bezárod kimész és lehiggadsz J ) (a satrokba állítás s gondolkozás nálunk egyszer bejött többször nem, még kicsinek gondolom ehhez) itthon tehát hagynám kitombolja magát előbb utóbb elfogy a mérge, persze nyugodt hangon mondogatnám (esetleg újságolvasás közben hogy nuygodt maradjak) menynire szeretem és biztosítom hogy megértem őt. Ha olyan helyen ahol pár ember van csak szintén hagynám, 1-2 bámuló ember kit érdekel, az én ygerekem lelke és személyiségfejlődése (bár hiszti közben ez a szó kevéssé nyer értelmet J )fontosabb , gondoljon amit akar. Nyugodtan oda is mehet hozzá, hiszen akkor segíthet nkei kizökkenni, vagy egy kutya is segíthet nkei, egy másik gyerek is, szóval nem elszeparáltan fetrengjen hanem attól mert ő hisztizik nem áll meg az élet, az emberek jönnek mennek. Én figyelek és várok és ha végzett megomondom, hogy nem volt szép amit művelt, emiatt szomorú vagyok de nagyon szeretem őt.. Plázában ugyanezt azért nem lehet eljátszani, arra még nincs gondolatom. Ez az én véleményem volt, most itt de 2 hét múlva lesz a pszihológusnő (sajna nem publikus és nem is internetmániás) és akkor erre is rákérdezek. És persze ha lesz további igény akkor majd közzéteszem az infót
Erika
hurki

Köszönjük a továbbképzést! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok Mamik!

A minap jó hosszút írtam, elszállt, meg a kedvem is, hogy újra beírjam.

Csak egy gyors bekukkra tudok most jönni, mert muszáj lefeküdnöm, az álomkór megint elkapott mostanság.

Alena :) az én dokim is szabira megy 22-29-ig, én aug 4-re vagyok kiírva. :oops: Remélem addig még egyben leszünk.

Danit ma 3300 gra becsülte az UH, BPD 95 és a fejátmérője 34 cm. Hol fog kiférni ez a gyerkőc?! A méhszáj 1000-es, ez állítólag már nagyon jó. De azért még zárt. Hasam 112 cm. És nő.

Rita :) nagyon szép a kisfiad, szívből gratulálunk hozzá!

Jovi :) gratulálunk verusnak is, de Berci nekem még mindig olyan pici, pedig ... :)

Stella :) remélem ti is jól vagytok a fiúkkal, hogy bírtátok ezt a hőséget? Vannak képeid frissek? Szívesen nézegetném. :)

Reditke :) szépen nő a kis 3,5 hónapos, biztosan meg akarja mutatni, hogy milyen ügyes és erős kissrác :)

Sok puszi mindenkinek!

Noémi és Dani baba
36+0
Vendég

Noémi :)

Hát nem semmi súlya lesz Daninak! Én a helyedben megszülnék még a doki szabija előtt. :D
Drukkolok, hogy könnyű, gyors és szép szülésed legyen! Gondolom apuka bent lesz...
Olyan gyorsan megy az idő...mindjárt szülsz, aztán utána is úgy repülnek a napok.... :)

Velünk minden Ok, Berci ma elkápráztatott mindenkit, mert felkapott egy fából faragott mackót, ami neki derékig ér és hát nem könnyű. Hurcolászta össze-vissza, mintha szivacsból lenne. Eddig is tudtam, hogy erős, de ez a húzása engem is meglepett. Nem hiába hívjuk Toldinak is. :lol:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Noémi!
Te jó ég!!!
Hatlamas ez a gyermek!!! Szerintem nem húzza ki augusztusig!

Fiúk, köszi jól vannak. Meleget bírják, nem nyügisek!
Képek, sajna még nincsenek gépre töltve :( .

Drukkolok, hogy minden simán menjen nálatok!
Pihenj sokat, Daninak pocaksimi!

Egcsi!
Hüha! Tényleg jó erőben van a kissrác!
Dugjátok el gyorsan a petrencés rudat és a malomkövet :lol: !

Kép
stella9

Én csak hűledezem ezeken a méreteken. Szerintem hamarabb meglesz itt Dani baba, de örülj neki, mert nem semmi lesz kinyomni, a Te vékony alkatoddal.

Egcsi :)
A képeken is látszik, hogy Berci kis vasgyúró! Hogy álltok az ágyas alvás projekttel?

Cat
Kép
cateye

Állandó vendégjárás van, úgyhogy egyenlőre semmi változás. :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Alena: Örülök, hogy jól vagy(tok)! :lol: Köszönöm a hiányolást, megvagyunk csak egyre sűrűbb az életünk. Ádám keveset alszik napközben, jön a foga és (gondolom) ezért nyűgös, igényli hogy sokat foglalkozzam vele. Bár néha már az az érzésem, hogy amit művel hiszti csak nehezen akarom elhinni, hogy ilyen korán kezdi. Amikor semmi nem jó pedig a "checking list"-et kipipáltam (kaki, kaja, pia, álmosság, meleg) és tényleg csak akkor hagyja abba a határozott, dühös (könnymentes) kiabálást, amikor játszom vele. Azt gondolom, hogy már most meg kell tanulnia önállóan játszani, ami egyébként néhány hete még kiválóan ment neki, akár 40 percig is elvolt.
Ezért is volt érdekes a hisztiről való értekezésetek. kösz, Hurki!

Reditke:
szerintem is példamutatóan türelmes vagy. Szerintem B-nél bejátszik az öcsi-effektus, még akkor is, ha különben szereti, tudat alatt biztosan féltékeny vagy csak elhanyagoltnak érzi magát a régebbiekhez képest. :shock:

Knérita: gratulálok Andrishoz, nagyon cuki!! :P

Jovi: Verusnak is óriási gratula Benihez! Tényleg szép hajasbaba! :P

Cat: sikerült bébiszvettert (=bébisintér) találnod? Elindultál már hozzánk?? :twisted:

Orsi: ha már a te tündérfiaid is hisztiznek, akkor bele sem akarok gondolni mi lesz velünk...

Egcsi: együttérzek Veled a barátaid miatt. A kislány talán elég kicsi ahhoz, hogy nagyobb lelki sebek nélkül alkalmazkodjon az új helyzethez idővel.

Szoszi: nagyon sajnálom, ami Veled történt, de tudod mi jön biokémiai után! Remélem Nálatok is bejön a papírforma!

Noémi: szép nagy baba ez a Danifiú! Szólj rá, hogy lassítson! :twisted:

Minden topiclakót puszilunk:
Virág és Ádámbabauraság

KépKép
virág33

Egcsi :)
:cry: :cry: :cry: Remélem azért idővel megszűnik a vándorlás!

Virág :)
Bébiszitter még nincs, én meg úton vagyok felétek. 8) A héten oltunk, védőnői környezettanulmány lesz, és Zoli Brüsszelben van, de jövő héten mindenképpen átmegyünk. Vagy egyedül, vagy a fiúkkal, de már nem csak ígérgetek. :wink: :D

Cat
Kép
cateye

Alkalmazkodna az a szegény gyerek, ha normális helyre kerülne...Sajna nagypapa sík alkoholista, nagymama meg olyan önző, hogy ritkaság...Neki az a lényeg, hogy a kislány csak és kizárólag őt szeresse. :(
A nagynéni elvinné Svédbe, de olyan sok a perköltség, hogy nem mernek belevágni a gyerekelhelyezési ramazuriba....

Én is abban reménykedek, hogy visszatérünk a "normál" kerékvágásba. A nagymama kivágta az egész rokonságot 3O perccel a temetés után, most ők vannak nálunk. :(

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok Mamik :)

De jó, mindjárt én is az leszek :O

Kicsit vakarom a fejem, tényleg olyan nagy ez a baba? Azért jó lenne ha még jövő hét végéig benn maradna, még nincs kész minden, meg én se :).
Mamik, elkezdtem málnalevél teát inni egy pár napja, van még valami csodaszer amivel fel tudok készülni a szülésre? Homeopátiás vagy valami más? Bármilyen tapasztalatot szívesen veszek, akár privibe is. Kezdek ugyanis nagyon izgulni :).

Stella :) naaaa, legalább egy képet :):):)

Cat :) ti hogy vagytok mostanság? Hihetetlen, hogy a gyerkőcök mellett ennyit tudsz jönni, de megértem, most én is megint kezdek visszakattanni a netre, hiányzik is, meg jól jönnek a tapasztalatok :)
Sajna már 16 kiló van rajtam, úgy nézek ki mint egy dinnyeárus felfújt lufi, úgyhogy a törékeny alkatomnak annyi :) :( A hasam különben egyre lejjebb van. Csak ámulunk a férjemmel, lassan a doki előtt is alig merek levetkőzni :(.

Egcsi :) hip-hop majd egyszer csak téged is felkap ez a vasgyúró? Majd emlékezz rá :):):)

Virág :) milyen helyesek vagytok a képen, és ennyi idősen már tudnak hisztizni a babák? Ez nem túl bíztató, azt hittem egy éves korukig ez elő se fordulhat.

Alena :) csak nem szülsz?

Puszik
Noémi és Dani-baba
36+5
Vendég

Sziasztok!

Jó rég jártam már errefelé. :oops:
Holnap vesszük át a lakásunkat és eddig a felújításhoz szükséges anyagokat kutatgattuk. Nem vagyunk ám piskóták, minden helyre minimum háromszor visszamentünk, mire kialakult mit is szeretnénk. Holnaptól meg kezdődik a felújítás ezerrel. Három hetünk van rá.

Lányok adjatok ötleteket nekem sport (esernyő) kocsira. Kinek milyen van mennyi a súlya és mennyire van vele megelégedve?

Húúú mennyire hamar eltelt az idő. Mindjárt kibújik Dani baba.
Nekem is egyébként azt mondták tuti hamar meg lesz. Erre 40 hét 5 napra született Domi Igaz 3770 Grammal, ami az én 160 cm-hez képest igen nagy baba (csaszival). Nekemm is 1000 volt végig a méhszáj.
Emlékszem a végén én már túrázgattam, cipekedtem, hátha beindul a szülés. :D

Alena :)
Remélem még Arnold dokinál tudsz szülni, vagy már nincs? Szurkolok neked, majd élménybeszámolót várunk.

Teszek fel két képet az én kis lurkómról. Már betöltöttük a 6. hónapot. Nagyon klassz kisfickó. Imádjuk.
Ez a hisztikorszak igen rémisztő, de mire mi odaérünk, ti már tudtok nagyon sok jó praktikát ajánlani. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép
pkagi

Írjál gyakrabban! (Bagoly mondja verébnek :))
Még mindig olyan jó evő Ádám?

Egcsi :) Nagyon jó erőben van Berci- Toldi, ha egy fából faragott mackóval szaladgál. Édes lehetett.

Noémi :) A méretei alapján tényleg elég nagy fiú Dani, de nem kell aggódni mert először is az ultrahang nem mindig pontos, tehát lehet eltérés a súlyban. Másrészt gyerek bent nem marad, valahogy úgyis kijön.:) Na, megnyugtattalak? :D
Nekem írt fel a szülésznőm homeopátiás golyókat. Már meg is vettem őket. Az első szülésnél nem szedtem, úgyhogy nem tudom, mennyire használnak, de most megpróbálom. Ha érdekel, megírom neked priviben, hogy mit írt fel, és hogy kell szedni.
Amúgy lehet, hogy te előbb fogsz szülni, mint én. Nekem mindig egy héttel fiatalabbnak mutatta a babát az uh, így a szülés időpontja augusztus 1-re módosult. Majd meglátjuk, hogy alakul. Mindenesetre én arra hangolom magam.:)

Pkagi :) Hihetetlen, hogy már 6 hónapos Dominik! Iszonyúan megy az idő. Nagyon helyes kisfickó!
Arnold ezen a héten van utoljára, és 31-én legközelebb. Hát meglátjuk, meg tudom-e várni, amíg visszajön.

Puszi, Alena
alena9

Sziasztok!

Az utolso bejelentkezesem azt hiszem az volt, hogy megjott. Nos, azutan meg uh-n lattunk petezsakot, fekudtem, hcg nott, orultunk, vereztem, szoval minden volt. 2 hete kiderult, hogy a baba megis elment (igy ezt a babat 3x vesztettem el es szenvedtem meg), majd iszonyu gorcsokben fekudtem fel napot. Kesobb kiderult egy mehen kivuli, remeltuk, hogy felszivodik, kovettuk a hcg-t folyamatosan, de egyre rosszabb hireket kaptunk...Igy hetfon surgossegivel mutottek meg debrecenben, mar ver volt a hasuregben, a bal oldali petevezetekemet sem tudtak megmenteni :( Csalodtunk sajnos a kaaliban, nem tudom mikor es hova tudunk majd menni baba ugyben segitsegert.

En most egy idore azt hiszem elbucsuzom, babazzatok, legyetek jok, gyerkocok nojjenek nagyra, hiszti-mentes napokat, minden szepet- jot kivanok!

Cat!
Nyugodtan valaszolhattal volna, nem sertodtem volna meg, ha nem akarsz szamot adni.

Egcsi!
kuldom majd beszkennelt papirt a napokban!

Mindenkit puszilok:
szoszi
szoszmosz

Alena :)

Akkor még egyben vagy. :)
Én is megbeszéltem anno Domival, hogy meg kell várni a doktorbácsit, mert a másiknál nem akarok szülni. (Hallgatott az anyjára :) ) Én a végén az utolsó pár napban feküdtem, hogy még csak véletlenül se induljon meg a szülés, mondjuk neked ez abszolult lehetetlen Zéti mellett, de azért szurkolok, hogy kibírja a babó odabennt, amíg vissza nem jön a doki. :)

Szöszi
Nagyon szomorúak az események, amik veletek történtek, de itt szerintem igazán támaszra lelhetsz. Emlékszem rád, amikor még az első babára készültetetek. Én is akkoriban kezdtem készülni rá (orvos stb...) Látod nektek már 2 éves nekem meg 6 hónapos a kicsim. Ha egyszer sikerült másodjára is sikerülni fog. Ha nem bízol a debreceni Kaáliban (mondhatom okkal) akkor tessék váltani.
Nem tudom merre laksz, de Pesten rengeteg meddőségi központ van.

Kép

Kép
pkagi

Szöszi :)
Én válaszoltam az emailedre, amiben megadtam a számomat. Nem formám, hogy megválaszolatlanul hagyok leveleket, ha nincs válasz, akkor tuti nem kaptam meg, vagy Te nem kaptad meg. Most is átforwardoltam róla az igazolást, hogy elment a levelem, még aznap este.

Egyébként sajnálom ami történt. :( Szerintem nem a Kaáli a hibás ebben, ez bármelyik intézményben előfordulhat, sajnos. :evil: :twisted: Remélem nem adjátok fel!

Ági :)
Nagyon helyes fiú lett Dominik! Hozzátápit elkezdtétek már? Hogy megy?

Cat
Kép
cateye

Most viszont visszajött a mail a kinga.szoke@rdslink.ro címről. :?
A visszaigazolás szerint 2006.06.29-én 19.21-kor lett kézbesítve, az eredeti.

Cat
Kép
cateye

Cat!
Nem kaptam meg, nem tudom miert, ujra leellenoriztem, meg a kitoroltek kozott is, hatha veletlenul, de nem...MIndegy, mar ugysem aktualis.
A kaali nem a mehen kivulirol tehet, nem azert mondtam, az barkivel, barmikor elofordulhat , hanem a hozzaallasuk mikor kiderult: egyszeruen le akartak razni, nagyon rondan viselkedtek, amint kiderult, hogy problemas eset lettem. Egyebkent az orvosom nem akart uh-zni mikortol tudott volt a dolog, allandoan elkuldott masokhoz (DOTE-ra, stb), mindenutt lattak a mehenkivulit, mikor nala is kieroszakoltam az uh-t, o meg akkor sem, miutan elolvasta a tobbiek leleteit. Senki sem ertette hogy nem lehetett azt meglatni. O mindig arra hivatkozott, hogy nekem ott mennek a venaim, lehetetlen abban a "dzsungelben" barmit eszrevenni . Elotte valo nap a DOTE-n, masnap a megyei korhazban egybol kiszurtak, erdekes...na mindegy, ezert sem haragszom, nem hibaztatom, biztosan ert ahhoz, amit csinal, egyszeruen nekunk nem jott be a viselkedese, hozzaallasa.

szoszi
szoszmosz

Ja így már értem, hogy miért nem mentek többet oda. Én sem mennék. :(

Sajnálom. :cry: Pedig vártam is a hívásod, utána meg azt hittem, hogy már megjött, és nem aktuális a dolog, ezért nem is akartalak már ezzel zavarni. :?

Cat
Kép
cateye

Szöszi!
Szörnyű ami történt, annyira sajnálom. Remélem sikerül feldolgoznod. Nagyon rossz egyedül lenni a gondjaiddal, mi itt megértünk és próbálunk segíteni ha mással nem is minthogy meghallgatunk, csak ne zárkózz bele a fájdalmadba.
De ha könnyebb úgy felejteni, hogy nem kukkantassz be ide a topikba akkor megértjük és visszavárunk jó hírekkel vagy anélkül..de inkább jó hírekkel!
Biztos lesz még kisbabátok :) Próbáld kiélvezni Balázs tündéri korszakát, élvezd, hogy tanul beszélni, napról napra ügyesebb, olyan hamar elszáll ez a kor, utólag sajnálhatod, hogy annyi idő elment a szomorkodással, a kistesóra koncentrálással.
Még csak 2 éves Balázs, nem kell rohanni, adj időt magatoknak túllenni a dolgon.

Üdv Erika
hurki

Szöszi! Kivánom, hogy minél előbb sikerüljön feldolgoznod ezt az egész szörnyűséget! :( Kicsit át tudom érezni a helyzetedet, én is teljesen a padlóra kerültem, amikor kiderült az endóm febr-ban. Igyekeztem Péterből erőt meríteni, sokat foglalkozni vele, s minél kevesebbet a gondjaimat. Iszonyú nehéz, most kezdem úgy érezni, hogy talán túl tettem magam lelkileg, vmiért az élet ezt osztotta rám, el kell viselni. :( Még 2 szurim van hátra a 6-ból, s utána talán szebb napok jönnek.

Neked mennyi időt kell várni a próbálkozással? Volt vmi ok, ami miatt esetleg spontán nem lehetsz babás? Tudom, hogy irtad, de nem emlékszem rá pontosan.

Virág! Ádám baba már hatalmas! Meg persze a többi csemete is tündéri. :lol:
További szép nyarat mindenkinek, pocakosoknak kitartást a hőséghez!

Megpróbálok feltölteni én is egy képet a nagyfiamról, aki így 3 év felé közeledve elkezdett beszélni is! Igaz néha tolmácsolnom kell hozzá!

puszi!

Andi
Kép
andi28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?