Új privát üzeneted érkezett!

Olyan szépen írtátok!!!!Én szülni akarok!!!!Akármennyire fáj is!!!!

Málna...fincsi a kaja....de csak egy fogás :wink: elég elegáns ez :?: :lol: Apának jó gyomra van...neked is...én nem erre születtem :oops: lehet,hogy lelőni sem tudnám....nem is lenne belőlem jó vadász,mert nem tudom befogni a számat.....vadászathoz meg csönd kell,nem ...egyszer horgásztunk egy havaerommal és én egyfolytában sztoriztam volna,meg kérdezősködtem...20 perc után közölte,hogy vagy húzzak haza,vagy olvassak,csak fogjam be....

Isten éltesse apukádat!!!!Majd tegyél fotókat a terítékről :lol:

puszi

Kép Kép
meli1118

Málna,én is eiatt nem kérném,mármint a félelem miatt,hogy rossz helyre nyomja...nem mintha nem bíznék benne...de nem ..meg aztán az én gyerekkel teli hasamon ne ugráljon senki 8)

Kép Kép
meli1118

Hát egy kicsit megnyugtattatok.
Pluto, jó ötlet, úgy érzem az tényleg segíthet, ha arra gondolok, minden egyes fájással közelebb kerülök a baba megszületéséhez :wink:

A gátmetszést állítólag nem is érzed, a varrást annál inkább...

Én úgy tervezem, hogy a szülést követően magamhoz költöztetem az anyut és a nagynénémet, hátha így túlélem :roll:
Persze ezt még apával nem egyeztettem, mit szól, ha dupla anyóst kell majd kerülgetnie :D 8)

Musz

KépKép
muszkuru

Én a varrást nem éreztem...A varrat szedést anná inkább,de már nagyon vártam!
4 szállal varrtak.Ugye annak 8 vége van.Abból kettő felszívodó.Ügyességi játék!Ülj le úgy hogy a nyolc cérnavég ne szúrjon,vagy lehetőleg ne nagyon érezd... :lol:
Viccesen néztem ki amikor le akartam ülni... :wink:

málna2162

Ági,szerintem is jobb,ha úgy döntünk,hogy természetes úton szülünk..és az is igaz,hogy a babát is lelassítja az érzéstelenítő...szerintem a férjed annyira a fellegekben lesz,hogy 12 anyóst is szívesen kerülgetne :wink:

Kép Kép
meli1118

Sziasztok,

málna, hali, tudom ám, hogy apa sikerrel járt a hétvégén...jött nekünk az mms a teritékről....! :wink: úgy hallom, hogy uraink szerdára valami közös programot terveznek, te tudsz róla ?

lécci javíts a táblázatban, sajnos megjött az a dög piri.... :twisted: :twisted: bár csoda lett vona, ha nem.... de majd most !!! új hónap új remények ....! Csütörtökön megyek a PCO dokihoz, már alig várom....

Lányok, én inkább nem mesélek a szülésemről és a gátvágásról, többen még nem szültek közülünk..... szóval mindenkinek más élménye van a dologról, és 2 hétig csak úszógumin tudtam ülni...de megérte, és én a következőnél sem kérek majd fájdalomcsillapítást, én meg szeretném újra (és újra és újra és újra... :wink: ) élni ezt az érzést. Semmihez nem hasonlítható, elementáris és mégis vágyom rá....az élet az ilyen élmények miatt szép ezeket meg kell élni....

Kis_plútó, mi újság????

Meli, nagyon drukkolok ám, remélem, pár nap múlva csikos leszel !!!

Candi, sorstársam..... :cry: nem baj, mi lassan tavaszi babákat szülünk majd, akkor legalább sokat lehet sétálni... :wink:
zsizsik

Szia Zsizsi!!!Nyugodtan mesélhetsz,én már felvérteztem magam...semmi sem tántoríthat el!!!!!!!Candi nincs a héten sajna,majd csak pénteken jön!!!Én is szeretnék már csíkosodni!!Most mértem egy napközbeni hőt:37,5fok!!!Biztató!!!!Puszi
Sok szerencsét a pco-s dokinál!!!

Kép Kép
meli1118

Zsuzsi

Igen ha jók az értesüléseim akkor a Mátrába mennek.Legalábbis nekem ezt mondta :lol: :wink:

Muszkuru

Én nagyon jóba vagyuk az anyummal...De eléggé fárasztó volt,hogy óránként felhívott...Mi újság?Mit csinál a baba?Minden rendben?
Tudom,hogy csak segíteni akart,meg aggódott,csak... :shock:
Apa itthon volt velünk és magunk oldottuk meg a dolgokat.Nekünk így volt jó. :wink:

málna2162

Málna, nálunk apa tudása a vajas kenyér kategóriában kimerül :D
Illetve tud rántottát is, de akkor az egész konyha olajcseppekben úszik :evil:

szóval ha nem akarok éhenhalni vagy 3 hétig olajpöttyöket súrolni, anyuékkal jobban járok :wink:

Meli, te lassan öngyulladsz! :wink:
A napközbeni hő is mérvadó?

Musz

KépKép
muszkuru

A reggeli mért hőtől ha látványosan leesik akkor megfog jönni.De napközben egyébként is magasabb.

málna2162

Nem tudom,Ági,de azért én mérek szorgalmasan....remélem jelent valamit!!!

Kép Kép
meli1118

Meli, ez több, mint biztató, mármint a hőd.....juj, de izgi !!!

Málna, igen, az infok egybevágnak, mennek a Mátrába....de a zénuram szerintem ott is alszik, mert mi anyukámnál alszunk Eszterrel, este megyek barátnőzni. Így akkor kint ülhet egész éjjel, hátha megint szerencséje lesz. Te ezek mit össze röhöghetnek rajtunk, hogy meg vagyunk zakkanva a babásodásért..... :wink: nekik csak jó, nem ?? :wink: :oops: sok akció = elégedett házastárs
zsizsik

Ezt tudom,de ha napközben eleve sokkal magasabb,mint 37fok,akkor nem lehet baj,mert akkor még a nyugalmi állapotkor mért,vagy a reggeli hő sem mehet 37 alá...én így okoskodom,persze lehet,hogy rosszul....mennem kell az okmányirodába :x du majd még jövök!!!

Kép Kép
meli1118

Na akkor, én az első babánál kaptam gerincbe érzéstelenítőt. Először nagyon hadakoztam ellene, de akkor már a sok idegtől olyan szinten voltam fáradt, hogy kértem. Nem bántam meg akkor tudtam pihenni, és érezni a tolófájást, persze másabb.
A fejem egyáltalán nem fájt utána. Csupán a gerincemben az a pont kb. 1 hónapig ahová injekcióztak :(
Adrinál gátmetszést végbél felé csinálták, előtte kaptam érzéstelenítét nem fájt, sőt a varrás sem. Viszont ülni, na meg bugyit felvenni :oops: nem tudtam. Még itthon is elég érdekesen ültem, kb. 1 hétig.
Krisztiánnal comb felé vágtak, az szüléskor fájt, és érzéstelenítést csak varráskor kaptam, ami ki is ütött rendesen. Jól szédelegtem tőle. :lol: Viszont 3 nappal a szülés után, igaz, hogy párnán, de úgy ültem, hogy csak na.
Viszont ez a heg mai napig érzékeny frontváltozáskor. Olyankor akció közben is pózt kell váltani :oops:

Mostanában elég sok poz. dolgot hallok a málnalevélteáról, és homeós bogyókról, ha oda kerülök, szeretnék, és is könnyíteni.
Gátmasszázsról is olvastam, lehet, hogy azzal is élni kéne.
Na, meg amit megfogadtam magamnak, ha még egy babát vállalok, eljárok terhestornára, főként a légzés része érdekel, az is a fáradtság elkerülése miatt.

Málna nekem Adri gyorsabban lett meg. Fájásindulástól 5 és fél óra volt a megszületésig. Burokrepesztés után másfél óra.
Krisztivel ugye indítottak, így 8 óra össz. Burokrepedéstől 2 és fél óra. Viszont sokkal erősebbek voltak így a fájások :cry:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Plútóka, nem mára igértél teszt kuksizást....??? Vagy tévedek ?? :shock:
zsizsik

Délután megyek tesztet venni. Ha kibírom reggelig akkor reggel tesztelek :lol: Nem szoktam kibírni :oops: Eddig azért nem volt gond a délutáni teszt sem, biztos ami biztos alapon olyat szoktam venni ami egész nap megcsinálható :lol:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Pluto, mi alapján döntik el, hogy melyik irányban vágnak?

És hogy mivel varrnak? Vannak barátnőim, akiket felszívódóval, és vannak, akiket nem felszívódóval varrtak, majdnem egyidőben, tehát nem a tudomány fejlettségi állapotán múlt...

Málnánál meg vegyes volt :shock:

Musz

KépKép
muszkuru

Tényleg, ezt én sem tudom, mi alapján döntik el a vágás irányát. Nekem sajnos repedt, befelé és végbél felé....Elég sok varrás volt bennem, és én is érzem az időváltozást ott lenn.... :oops:

Ha lesz még egy szülésem, én is biztos, hogy a gátvédelemre figyelek majd leginkább oda. Állítólag a masszázs csodát tesz, lehet edzeni a gátizmot.
zsizsik

Gátizom edzésre Kriston Andrea intim tornáját javaslom.
Ami engem meggyőzött (többek között), amikor mesélte, hogy a Nőgyógyászati Kollégium is támogatja a programját. És hát tényleg a dokik azok, akik a legszélesebb körben össze tudják hasonlítani a torna hatékonyságát... :oops:

És azt is mesélte az egyik órán, hogy egy doki számolt be arról, hogy egy kismama a szülés utáni hathetes kontrollon, amikor a doki kérte, hogy tartsa egy kicsit a kacsát, amíg nyúl egy eszközért, úgy megszorította, hogy kilőtte a kacsát! :shock:
Remélem ez nem kacsa...

Hát én is szeretnék ilyen gátizmokat... :roll:
Persze ehhez rendszeresen kellene végezni a gyakorlatokat... :?

Musz

KépKép
muszkuru

[quote="muszkuru"]P írta:muszkuruluto, mi alapján döntik el, hogy melyik irányban vágnak?

És hogy mivel varrnak? Vannak barátnőim, akiket felszívódóval, és vannak, akiket nem felszívódóval varrtak, majdnem egyidőben, tehát nem a tudomány fejlettségi állapotán múlt...

Málnánál meg vegyes volt :shock:

Minden orvosfüggő szerintem.
Itt nálunk az oldalra vágást a csecsemős barátnőm szerint azért részesítik előnyben, mert biztonságosabb. Viszont fájósabb is :cry: Itt nincs akkora "repedésveszély"

Adrinál csak szedős varratom volt, az is csak 4.
Krisztinél 2 volt felszívódós, belül a külsők szedősek, kb 4 volt akkor is. Viszont én tiszta lila voltam alúlról :oops: Lányok valakinek ilyen volt?

Maga a szülés is teljesen más volt nekem a két helyen ill. két orvossal.
Adrival nem lehetett felkelni :( sőt burokrepi után kikötött lábakkal (feltett) kellett feküdni, persze háton. viszont ott a szülésznő tágított, mazsírozással, ami nagyon jót tett. :)
A kicsivel ameddig tudtam járkálni addig engedték is vele amúgy se nagyon tudtam hanyadt feküdni :wink:
itt viszont meg is ijesztettek, mert nem találták az orvosomat. majdnem orvos nélkül szültünk :wink:

Remélem azért senkit, főként a kismamikat nem rémítjük meg :wink:

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Hű, Plútó, micsoda élmények....azért az, hogy kikötött lábbal kellett vajúdnod, egyhén szólva felháborító....! Ezt is csak pasik találhatták ki. És hol a gravitáció nyújtotta segítség kihasználása ? Miért nem hagyatkozhatunk az ösztöneinkre, szerintem az a legcsodálatosabb az egészben, hogy a test mindig tudja, mire van szüksége, kinek guggolni jó, kinek négykézláb....de hogy kikössék a lábaidat.... :roll: :shock: Tavaly szeptemberben szültem a Schöpf-Mereiben, én más eset voltam, mint a "rendes" anyukák, így én felkeltem, guggoltam, hajlongtam, békén hagytak, de elhűlve láttam, hogy a rendes anyukákat a vajudás megkezdésekor lefektették az ágyra, letakarták fehér lepedővel, aztán csak úgy vonaglottak ott a lepedő alatt... NEM KELHETTEK FEL ! Totál ki voltam borulva ettől ! Hogy lehet így szülni ??? :shock: :twisted:
zsizsik

A kád volt a legjobb,de sajnos oda a burokrepesztés után nem mehettem vissza.
Én is csinálhattam bármit,de igazából semmi nem esett jól.Apa üldögélt a szülőkerékben is....
Amikor már nagyon erősek voltak a fájásaim nekem az oldaltfekvés volt a "legkényelmesebb".

Szerintem attól függ,hogy milyen cérnával varnak,hogy mennyit kell varrni.Hány réteget.
A belső rétegeket felszívódóval,a külsőt olyannal amit kiszednek.
A felszívódós sem teljesen szívódik fel,nekem kb.2 hét után kipotyogott.
A gátmetszést nem lehet érezni csak hallani :shock:

málna2162

Zsizsik, lehet, hogy azért kötnék ki a kismama lábát, mert annyira remeg. (Nem fázott)
Itt a cégnél az egyik kolléganőm mesélte - ha tudnátok, milyen témáink vannak ebédnél a konyhában :oops: :D (amíg be nem lép egy férfi kolléga), szóval az ő lába annyira remegett, hogy az egyiket a férjének kellett lefogni, a másikat pedig a barátnőjének tiszta erőből - még jó, hogy két embert hívott a szülésére...

Musz

KépKép
muszkuru

Muszkuru

:wink: Jó a meglátás.
Nekem nincs rossz élményem a szüléssel kapcsolatban de azért ,én sem írtam lemindent...hogy még mik várnak rátok... :roll:

De megéri

málna2162

Sziasztok!

Végre én is idekerültem :)
Látom jó témátok akadt :D
Csütörtökön szült meg barátnőm egy hetet ráhúzott már,ugyhogy úgy inditották.Hát nem volt valami kellemes a beszámolója.24 óra alatt lett meg a baba :shock:

Meli!
Örülök,hogy így állsz hozzá,és valóban amíg magas a hőd,addig minden ok :D

Kis_Plutó!
Te is nagyon babásnak tünsz.Várjuk a tesztet :D

Málna!
Örülök,hogy jól sikerült a szegedi kirándulás.Látszik,hogy Máté milyen jól érezte magát :D
És boldog szülinapot Apukádnak :!:

Candi,Zsiszik!
Sajnálom,hogy megjött.
Candi,a nyaraláskor biztos sikerül :D

Anyusziszi!
remélem sikerült időben elkapni azt a petét :D

Vikike!
Ne aggódj,a doki csak tudja,hogy mit csinál.A sok folyadék viszont mindenképp fontos :!:
A pocim szép lassan nődögél.Akik ismernek,azok szerint már egész jól látszik.

Muszkuru!
Biztos nem lesz gond :)

KépKép
takido

Meli!
köszi a privit.válaszoltm rá. :D

KépKép
takido

Sziasztok,itt vagyok!!Hát,jó kis történetek!!!Engem ugyan már semmi sem rettenthet el,de egy valamiben egyre biztosabb vagyok:Apa nem lesz benn velem...én sem akarom,hogy úgy lásson,meg aztán szerintem ott ájulna el....pláne ha vágnak....így is azt mondta,hogy annyira fog sajnálni,hogy végigbőgi az egészet :lol:

Dóri,válaszoltam privire!!!
Gabi vettem még egy teszte,Gabrielt,az 10-es érzékenységű,ha jól tudom,csinálok egyet holnap is....még nem jött meg,de fáj a derekam és fel vagyok puffadva,mint egy lufi.... :cry:

Kép Kép
meli1118

Megjött a szerelmem,megyünk füvet nyírni,gazolni!!!Majd még jövök!!!!Puszi

Kép Kép
meli1118

Helló Csajok!!Na ki van ITT???
Én................................! :oops:

Kép
bea27

Hello csajok, már egy hete nem írtam, most jutottam el eddig. Visszaolvasni nem volt még időm. Ösze tudná valaki foglalni a 10 oldal, azaz egy hét eseményeit? Van újabb babás?

Kata
hoppá

Oyan izék vagytok!!!Már megint hova tűnt mindenki??Ennyire nem utálhattok!!! :cry: :cry:

Kép
bea27

Bea, én itt vagyok :D

Most értem vissza
Azt hiszem agyamra ment a meleg
Elindultam fél négykor egy olyan helyre, ami fél négyig van nyitva
És képzeljétek, bezárt mire odaértem...
De nekem nem esett le, csak álltam bambán az ajtó előtt, nézegettem a nyitvatartást meg az órámat... és akkor összeraktam...illetve leesett

Aztám megálltam még egy helyen, ahol mikor visszatértem, észrevettem, hogy nem zártam be a kocsit...

Azt hiszem, ma már nem kellene semmihez sem nyúlnom...

Musz

KépKép
muszkuru

Szia Hoppá, welcome back :D

Babás nincs, csak babagyanús... 8)
Ugye Meli... Ugye Pluto... :?: :D

Pluto megvetted már a tesztet, amit ma nem fogsz megcsinálni? 8)

Musz

KépKép
muszkuru

Bea gyere vissza, én nem útállak :!: :wink:

Elvitted már a macsekot a dokihoz?

Musz

KépKép
muszkuru

OK!!!Itt vagyok!!!!

Kép
bea27

Látom a vonalzódom, hogy hamarosan kiderül Óriáskalány vagy Óriáskafiú lapul a pocakodban :D

Mikor mész legközelebb UH-ra?

Tényleg, akarjátok tudni a nemét?

Musz

KépKép
muszkuru

Igen,jelentem elvittem ma már tényleg feltesszük a netre a képét,és viheti aki akarja!!Illetv,csak azután,hogy Én megismertem az illetőt!! :x Ugyanis nagyon szeretném,ha a cica kertesházba kerülne,mert imád kertészkedni!!Holnapután megyek AFP.re!!Olyan kár,hogy itt köztünk nincs olyan,aki már szűlt a MÁV kórházban,mert engem nagyon érdekelne,hogy ODA mikor lehet menni terhestornára!! :shock:

Kép
bea27

Nemtudom még,hogy mikor lesz ÚJABB UH,mert a Doki azt nem közölte velem csak azt,hogy mikor kell az AFP-re mennem.Szerintem is a következő UH-án megmondják a nemét!! :lol: Igen!!Szeretnénk már nagyon tudni,hogy fiú-e,vagy lány!!Szerintem fiú!! :D Bár nekem mindegy!tegnap voltunk a Kikában,és láttunk egy olyan jó,és szép gyerekbútort mindennel együtt!!83,vagy 85.000Ft volt!!A Párocskám már AKÁR tgenap megvette volna.............!Tényleg Anyukák!!Mikor kezdjünk el vásárolgatni???

Kép
bea27

Nincs web-oldaluk?
A Tétényinél komplett órarend van fent, hátha a MÁVosoknál is lehet szörfölgetni ezügyben.

Az anyuéknál is kertészlelkűek a macskák, különös tekintettel a frissen elültetett palánták kipiszkálásához.

És ami megmarad, hétvégén jön nyúlgyerek, és lelegeli.

De az anyu -egyelőre- nem tud haragudni rájuk.

Mindig azt modnjuk, hogy SEGÍTENEK a kertben... :D ...a maguk módján :lol: :lol:

Musz

KépKép
muszkuru

Veled mi a helyzet??Hogy állsz most??Illetve HOL????

Kép
bea27

Veled mi a helyzet??Hogy állsz most??Illetve HOL????

Kép
bea27

Én most a 19. napomon tartok, és jelenleg az irodában ülök, miután letudtam a napi hülyeségadagomat (ld. záróra a boltban, és kocsinyitvahagyás...)

Szóval nem tudom, nem érzek semmit, sem babát, se pirit
A hőm összevissza, a fene se tudja :shock:

Mondjuk duplán jól jönne most a gyerekáldás, mert elkalkuláltam a pirirandit, és pont a nyaralás közepén vetné rám magát... :roll:
Egyetlen esélyem van :wink:

Musz

KépKép
muszkuru

Most mértem le a pocimat:85cm (köldöknél),a cicim meg:98cm!Itt csak az a gáz,hogy sajna nemtudom,hogy mennyi volt,amikor tehes lettem!! :x Mindegy.................!

Kép
bea27

Hova mentek nyaralni??Mert ha tengerpartra,illtve,ha van esélyed arra,hogy a tengerbe fürdőzhess,akkor FÜRÖDJ SOKAT,mert a sós viz nagyon jót tesz,és spontán ovulációt válthat ki!!Nekem tavalyelőtt nyáron folyton az volt a viztől!!! :lol:

Kép
bea27

Hogyhogy folyton? Hányszor lehet? És honna tudtad, hogy már megint az van? :?:
OK, mi sem könnyebb, akkor ki sem mászom a vízból, oda kérem a reggelit, az ebédet, a vacsit és apát is :oops: :lol: :lol: :lol:

Kérd meg apát, hogy folyamatosan -mondjuk havonta- készítsen sztárfotót rólad, tudod: ilyen volt - aztán hónapról hónapra... ilyen lett :D

Én sem tudom a méreteimet, de tuti nem az ideális 90-60-90... 8)

Musz

KépKép
muszkuru

A sós viztől folyton átlátszó folyásom volt!!Nálam ez meg csak a term.napjaimon fordult elő!!Rengeteg embernek segitett a sós viz!!Meg a thermál fürdőket sem véletlenül ajánlgatják!!
Hova is mész nyaralni??

Kép
bea27

Bulgáriába megyünk, mííítingelni Candival :D

Ők is akkor és arrafelé lesznek, mint mi, úgyhogy lebeszéltük a randit :D

A termálfürdő rajtam nem segített, februárban voltunk Bükfürdőn. A hely szuper, de rám nem hatott...
Vagy lehet, hogy 3 nap passzív ázás kevés?
Annyira nem csináltunk semmit, hogy az már pofátalnság. Alszik, eszik, vizez,
ja meg még egy bizonyos dolgot :oops:

Musz

KépKép
muszkuru

Bea

Szülészetek,kórházak :arrow: Máv
Egy csomó mindent megtudhatsz...
Mit csináltál ma?nem unatkozolotthon?Anyós nem hiányzik?

Muszkuru

:lol:
Apát kerüld el ma...mielött kárt teszel benne :lol: :wink:

Máté olyan hisztit levágott,hogy ilyet még nem is láttam tőle.Nem vittem neki nasit...
persze direkt,mert újabban az uraság nem hajlandó rendesen enni.Elé rakom a vacsit,vagy az ebédet eltolja és ropit meg sütit kér... :twisted: úgyhogy most következetes leszek :?

málna2162

Mikor mentek?Mi is Bulgáriát tervezzük

málna2162

Mindenki Bulgáriába megy?
Nem unatkoztam ma,mert a mai napot is az OTP-ben kezdtem,és az önkormányzatnál folytattam! :(

Kép
bea27

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?