Új privát üzeneted érkezett!

30-40 mili? Szóval kb egy stampedli v. kicsit több! :mrgreen:

Egyszer azt olvastam, hogy 8 evőkanál! Az kb annyi? :oops: Sőt, egyszer megpróbáltam lemérni, de ne nézzetek hülyének! :roll: Persze nem vérrel, és nem is nagyon sikerült! :lol:

Asszem skizofrén leszek! Vagyok? :shock: Egyik felem tök nyugodt, másik felem szétizgulja magát! :) :( A hangok is ezt mondják... :mrgreen:
angel37

SZia Macspacs!

Gondolom neked is megnézte a Lívia a savasságot! :wink:

Én ma csak a szobai hőmérőre pillantottam rá kb 7-kor: 29 fok! :roll:
angel37

Macspacs!
Milyen könyvről van szó? Kíváncsívá tettél. Lemaradtam...
moni

sziasztok.

latom nagyon szomoru dolgok totennek.Egyszeruen nem fogom fel hogy mert nem sikerul nekunk.(

Kép
monyoka

Angel

Na ugye,hogy azér' ne már,mer olyan ciki ez :oops:
Valahol olvastam,hogy mivel nehéz a mennyiséget lemérni,így inkább a vérzéses napokban adják meg.És persze azért a túl bő vérzés nem normális,nyilván az már átlépi ezt a mennyiséget.
Most lemértem neked,egy evőkanál kb 10 ml.Tehát a 8 ek azért sok... :roll:
Nyugi,normális,hogy izgulsz :).Meg hogy nyugodt vagy...de hogy mindezt egyszerre :lol: !

Nálunk már hűűűűűűűl az időőőőő :) ....már csak 27 fok van :)

anyapoc

Jajj, köszi! Nagyon tündér vagy! :) :)

Akkor csak 3-4ek? Na annyi sztem van! :lol:

Itt buggyantott meleg van :shock: Egy db állóventillátor próbálkozik, de csak a meleget kevergeti! :roll:

Monyó, :)
veled mizújs?
angel37

Hát lányok,nálunk most éjszakai sötétség van.... :shock:

anyapoc

Ezt hogy értsük? :roll:
angel37

Már a villanyt is fel kellett kapcsolnom és baromi hideg lett,szakad az eső.... :(

anyapoc

Anyapoc!

Gyorsan megnéztem, hol laksz és értesítettem a családot, hogy Veszprémben már.... :D

Angel!

Miből kell inni egy stampedlivel? Húúú, már szoktam azt álmodni, hogy jól berugok... :D ...és ezt akkor szoktam, amikor nem azt álmodom, hogy naponta háromszor az urammal...és én is tudok mozogni.... 8) :mrgreen:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali,
na ebből ne igyál! :mrgreen: Csak olvass vissza! :lol:
angel37

Hát lányok,olyan zivatar,vagy inkább felhőszakadás van némi orkán erejű széllel vegytíve,hogy beázott a konyha és az étkező ablak alatt a lakás.... :(
Most takarítom fel a vizet...Tócsában áll mindehol... :(

Bali

inkább ez felétek ne menjen... :(

angel

Ja,azért van sötét,mert beborult...de ijesztő,komolyan... :(

anyapoc

Monyoka,

Mi helyzet veled, Hogy áll a hőd? Próbálkoztok szorgosan?
Ne keseredj el azért mertt Nekünk nem sikerül. Próbáljunk meg inkább erősnek lenni, harcolni a babákért, és előbb utóbb a kitartás és belső leki erő meg fogja hozni a gyümülcsét!!! Soha nem szabad elkeseredni!!!

Moni,
Hogyan essünk teherbe a könyv came, és nagyon sok jó ifó van benne 3000 Hufért.

Angel.
Nekem is mért ph-t, de pont rágoztam, így örömittasan mutogatta Lívia hogy ilyen a tökéletes ph. Az óra végén rágó nélkül már teljesen más képet muatatott a kis papírszalag.

A vérzés mennyiséggel egy picit rámijesztettetek, mert nekem mostanában úgy érzem hogy nagyon sok vér folyik ki a szervezetemből. 1.-2. nap néha úgy folyik ki a vér, minta pisilnék. A budi meg tiszta piros minden wczés után.......
macspacs

Macspacs

Legalább akkor tudjuk,hogy a rágó tényleg visszaállítja a pH értéket :wink: !
Ha úgy érzed,hogy sok a vér,akkor menj dokihoz.Egyáltalán nem biztos,hogy sok,de szt ha folyik,akkor az elgondolkodtató.Ő biztosan tud okosat mondani... :roll:

anyapoc

Anyapoc! Nálunk ugyanaz van, éjszakai sötét, tomboló vihar, és hűlt a levegő is vagy 15 fokot :) De jól esik, nagyon szenvedtünk már a melegtől.
Vendég

Sziasztok!

Visszaolvasni csak gyéren, írni még gyérebben tudok :cry:
Ne haragudjatok, de hóvégét kellene produkálnom itt a
melóhelyen.

Macs által ajánlott könyv tuti jó! :lol:

Bee puszil mindenkit!

ps: holnap jövök remélem!
beebeey

Áfonya

Akkor megy ment felétek? :roll:

Itt már vége,de borzalom vol.Most itt is 20 fok körül van,aztán tudjam,hogyan öltöztessem a gyereket :? ...

anyapoc

Anyapoc! Annyira jött hogy már el is ment :lol:
Nem tartott soká de tényleg intenzív volt! Én nem bánom a lehűlést, már szerencsétlen gyerek feneke-mellkasa tele van melegpöttyökkel... meg aztán sok volt már a jóból, tegnap nálunk (Pakson) volt az egész országban a legmelegebb, bemondta a híradó! Nem is aludtam sokat :(
Vendég

Drága Angyal!
Áruld már el nekem, hogy akartad lemérni???? :lol: Mi az hogy nem vérrel? Vicces lett volna ha azzal. A hajam égnek áll komolyan ahogy elképztelem a helyzetet ...Még a mókusherék elmegy, de ez!!! :)
:shock:
Nyugi-nyugi. Annyian szorítunk, hogy minden a terv szerint fog menni.

Anyapoc!
Tök jó, hogy bemásoltad ezt a levelet. És most már ténylegesen megnyugodtam. Ám egyébként nekem abban a 2-3 napban sincs sok. De mindegy ha ez normális, akkor csak örülök neki.

Lányok!
[Egyébként is elszégyeltem magam. Többeteknek tényleg nagyobb problémája van, én meg azon nyígok, hogy nincs bajom. Ne haragudjatok.

Bali!
Háát a stampedlivel sajnos várni kell az esetedben. Nekem ez a legnagyobb bánatom, ha megtudom, hogy terhes leszek, ugyan mivel fogok koccintani?

Monyó!
De jó, hogy benéztél. Mi újság? Köszönöm, hogy szorítasz a nyaralásra. :)

Jerusha!
:(

Móni!
Akkor hajrá inszem!!!

Nagyon nem bírok már dolgozni. Mondtam is a főnöknek, hogy egy szálka ment az újjamba és azonnali hatállyal engedjen haza, de nem tette. 2 nappal a nyaralás elött sztem ez azért szeméccség.

ÚÚÚ szegediek kezdődik a vihar itt is!!!
Vendég

Junko,
kanál vizet csurgattam egy betétre, de ez két okból se volt jó ötlet: 1.) totál szétfolyt 2.) úgyse látszott volna :oops:

Aztán egyszer stílszerűen u.ez. eperlével! Eredmény: a betét nem szívja be az eperlevet! Úgyhogy kuka, kísérlet örökre felfüggesztve! :roll:

A problémázással nincs semmi gond, én is akkora baromságokat kérdezek néha! :wink: Sőt, kifejezetten jó, mert Főfőtanácsadónk ilyenkor mindig megörvendeztet minket egy jó kis szakirodalommal! :D

Macs,
jó ez a rágós PH-s dolog! :lol:
A savasságom egyébként csak egy kicsit volt halványabb, mint kellett
angel37

Hát én tiszta hülye vagyok! :evil:

folyt köv: ... volna, de állítólag csak csak a 7.4 jó, vagy rosszul emlékszem a számra? :oops:
angel37

Sziasztok!
Jelentem,itt egész nap el volt borulva.Most sztem azt várja,hogy kiteregessem a ruhákat. :twisted: :twisted:

Anyapoc
Eredmény holnap lesz,de én jövő héten ismerem majd meg,ha küldik postán a bizit!
A szabadságot meg remélem kiadják.Nagyon úgy tűnik,szükség lesz rá.

Angyal
Ne,már :shock: ,nekem 11-ig el kell küldenem a bizi másolatát a fősulira.Ha hónapokig kering.................
Szorít-szorít a dokihoz+++++++++++++++++++++++++++++

Moni
Akkor hajrá inszem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voltam dokinál!

Szóval,most nem kapok FSH szurikat(hála-hála),mert szuper p.é-m van így is!Remek!
Closty újra,és ha most sem leszek babás,apának andrológia,nekem különböző bacik kiszűrése,vmit HSG.Na,és ez mind itt,helyben.
Tudjátok,már csak a jövő hónapot várom,hogy elkezdhessük,meg végre meglegyen a HSG-m.Ott lesz a bibi tuti!

KépKép

KépKép
okr

Kriszta,
bocs, nem akartalak ijesztgetni! Végülis az csak egy index volt, a diplomát már előtte átadták! A te bizidet biztos küldik időben, de lehet, hogy nem árt rákérdezni, ha vmi határidőhöz vagy kötve!

Köszi, hogy szorítasz! :)
angel37

Gratula a remek PÉ-hez! :lol: Bár lenne belőle vmi! :) De az is megnyugtató, hogy így ki vannak tűzve a vizsgálatok! :wink:
angel37

Sziasztok!

Minden ok csak nem volt netem, feszul a pocim allul es mar kicsit jobban vagyunk. (Rate mar nem lazas es en meg nem vagyok annyira faradt)

MEGVAN A KOCSI! Apa oda meg vissza van erte na meg a fiam is, most csak azzal a kocsival akar menni a masikba mar be se akar ulni. :lol: Na jo en is odavagyok erte! :lol:

Tenyleg elszomorito hogy az eselyeseinknek megint nem jott ossze pedig jo paran voltatok! :( De elobb-utobb mindenkinek sikerulni fog!!! :D

Nem nagyon tudtam visszaolvasni, bocsanat!

Kép
Kép
Kép

Lanyok nagyon sok kerdojel van a tablaban, legyszi irjatok meg a hianyzo adatokat! :D

Kriszti77 es Takido mi van Veletek?

KépKép
KépKép
tontica

Angyal
Hát,sztem majd HSG után babázunk,vagy együtt lombikozunk.Ki tudja! :D
Az OKÉV postázza,remélem nem félre :wink:

KépKép

KépKép
okr

Sajnálom, akinek megjött! :(
Pedig úgy drukkoltam!

Angel! :wink:
Ne izgulj! Nagyon drukkol itt neked mindenki holnapra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én mindenképpen! :wink:

Junko! :)
Ti már nem sokára indultok nyaralni?
Kicsit irígy vagyok! Érezzétek nagyon jól magatokat és hárman gyertek haza!! :wink:

Anyapoc! :wink:
De jó, hogy bemásoltad ezt az írást!
Köszi!
zsazsóka73

OKriszti: SZUPER, minden rendben van itt tuti, lehet pont most fog jonni a baba es nem kell tovabblepni!

De jo Nektek idojaras ugyileg, itt dog meleg van hgy nem lehet elviselni es szeptember vegeig nem is lesz jobb. :(

KépKép
KépKép
tontica

Angyal
Hát,izé...én azt hittem ma van péntek,és ma mentek dokihoz :oops: :oops:

Zsóka
Tőled meg vártam,hogy tesztelj,erre látom a táblában,hogy 4 cn :oops: :oops: :(
Sztem ez már demencia .Haladok a teljes elbutulás felé :(
Nagyon sajnálom,hogy megjött. :( :( :(

Tontica
Ti tudjátok,mennyire vártam,hogy HSG-m legyen.Most hülyeség egy kissé,de nagyon örülök,hogy belátható időn belül meglesz. :D
Küldök egy kis hűs szellőt))))))))))))))))))))))))))))))
Télen meg majd mi fogunk irigykedni :D :D

KépKép

KépKép
okr

Tontica

A táblában kijavítanád: 4. clostis ciklusra .....

Okr

ezek jó hírek :) hátha beijed a szervezeted és bebabásodsz :)
kokusz

Áfonya

Akkor Ti nem kaptatok akkora adagot :)!Legmelegebb... :(...hát ha vígasztal,itt nem volt a legmelegebb,de én sem tudtam aludni... :?

Junko

Szt egyáltalán nem olyan kis "gond" a tied.Lehet,hogy hülyén hangzik,de valahol jobb annak,aki már tudja,hogy mi baja és tud tenni ellene.Nálad meg elvileg minden OK és mégsem jön a baba... :roll:
No,itt nem akarom senki baját lekicsinyleni,csak én úgy gondolom,a Te problémád sem kisebb senkiénél :)!És én meghallgatom a nyígodat is :lol: !

Tontica

Kocsi :)...
Örülök,hogy már jobban vagy ! :)
Na nehogy azt hidd,hogy jobb ez a 15 fok hőesés...szt ezt sokan megszívták... :(
Délután úgy fel kellett öltöztetnem Villőt,mint kora tavasszal és még plédet is kapott!Mire hazaértünk az oviból,megint dög meleg lett.... :?

Kriszti

Na ezért kérdeztem én a HSG-t(asszem nem nyilatkoztál :D),mert ha apátoknak nincs baja,akkor én is arra tippelek! :roll: egyszerűen nem hiszem el,hogy tuti hormonokkal és tuti PÉ-sel nem jön össze a dolog!!!! :?
De én már ebben a ciklusban kibuliznám Apának a vizsgálatot... :roll: Vagy sokat akarnék? :wink:

Lányok!

Örülök,hogy ennyien örültök a bemásolt levélnek!Nekem nagyon jól esett az együttérzés és hogy figyelnek ránk/rátok... :)

anyapoc

Anyapoc
Bizony,köszi,hogy beraktad ide nekünk a levet!
Apa vizsgálata rajta múlik.Tudjuk kivek kell lebeszélnie,és ő is most p.é előtt akarja,persze ha lesz időpont.Szóval intézi magának! :D

Ancsa
Veled mi újság????P.é volt???UH???

Én megyek,gyorsan bebújok ágyikómba!Vhogy estére mindig hulla vagyok! :?
Jó éjt minden kedves fórumozónak!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!!! Pár hónapja írogattam hozzátok, csináltam is a hőmérőzést, aztán hamarosan beszámoltam Nektek, hogy össze is jött a baba! És átmentem egy másik topicba, mert hogy terhes lettem. Sajnos -jól értsétek- most vissza jöttem, ugyanis elment a baba.....
8 napja fejezték be a vetélést műtéttel... Már aránylag jól vagyok, és hát újra itt...
Most múlt el a vérzés, kíváncsi leszek, hogy ebben a ciklusban mutat-e a hős görbe peteérést. Habár most még korai lenne az újabb baba, de azért figyelem!!!
Lányok, ugye azért nem jellemző egymás után többször is elvetélni, ha nem valami genetikai vagy akármilyen összeférhetetlenség van a háttérben?! Első 2 gyerek simán és egyből összejött. Most eléggé be vagyok ijedve...
Vio
vio

Sziasztok!

Vio :(

Angel, megy a drukk ezerrel! :lol:

Csakegy?????????

Junko! Kellemes nyaralást! Azért mozduljatok ki a szobából néha-néha!

Kommutatív-képtelen vagyok, ne haragudjatok!

Ja! Áfonya! Te tudod, de nem hiszem, hogy jó ötlet ez a kombináció. Egy pozítiv példa: egy másik fórumon lévő leányzó 1,5 havi metformin után hétvégén egy pozítivat tesztelt.

Tildi! Írj lécci, lécci...

Okriszti nekem is kéne már egy ilyen pé, vagy micsoda..... 40 cn. napnál tartok megint.

Go work! Ez workplace majdnem olyan mint Angel mókusheréi :lol:

Bye: Bee
beebeey

Sziasztok!

Kriszti

Szuper,akkor ennyivel is okosabbak lesztek :).Apa milyen kis önálló :wink: !

Vio

Nagyon sajnálom,ami történt.Tontica akkor meg is írta ide.El is olvastam a másik topikban,hogy mi történt... :(
Szerintem 1 vetélés még nem ad okot aggodalomra,mindenkinek belefér.Nem olyan régen pont erről beszéltünk,akkor leírtam,hogy mi azt tanultuk,hogy minden 1000 terhességből 800 úgy vetél el,hogy az anya észre sem veszi(ami ma már módosulhat,hiszen igen korán kimutatják a tesztek).
Általában 1 vetéléssel ezért is nem foglalkoznak komolyabban.Vagyis a hátterével.A másodiknál már felmerül,hogy esetleg probléma van,ezért kezdik ilyenkor a kivizsgálást.Ennek lehet oka hormonprobléma,genetikai,immunológiai összeférhetetlenség.
Szt most ne aggódj,csak koncentrálj arra,hogy minél jobban legyél és költözhessen a következő baba :)!
És bocsi,ha túl tudományosra sikerültem :roll: ....

anyapoc

vagyok... csak 2 napig Bécsben voltam (meló sajna)... nuku internet persze...

Nálam semmi, hőm 36,2 és 36,4 között ingázik - egyértelműen látszik rajta a hőség...

PÉ-m még nem volt, tojásfehérje viszont az elmúlt 3 napban igen... 3 napja teszteltem egy teljesen negatív LH-t... tegnap este pedig egy halvány csíkot... mondjuk ezt már sokszor eljátszottam, de ennyi tojásfehérje még soha nem volt... a hőm meg mondanom se kell, hogy xart erre...

úgyhogy PÉ-nek nuku....

mérek tovább szorgalmasan:) (talán most lehetek a 49. cn körül?)
Vendég

Csakegy! akkor most megnyugodtam a 40. cn-mal. :D

Nekem nincs erőm mérni bakker!

Nuku net? Akkor egy kicsit kipihentél bennünket. :wink:

Kellemes hétvégét Nektek!

ps: Tontica hogy repülnek a hetek....!!! :lol:
beebeey

Bee: tényleg jó volt 2 napig net nélkül... és elvonási tüneteim se voltak :)))))) Alig várom a nyaralást... 2 hétig net nélkül :)))))))))))))))))))))))))) Mondjuk pont azt számoltam, hogy véges időn belül meg kéne jönnie, mert nyaralás alatt (sátrazunk) nem szeretnék mensizni... szóval ha egy héten belül nem lesz semmi (ld. PÉ) tehát semmi jele nem lesz annak, hogy meg akarna jönni akkor biza Norcolut... randa önző kényelmességi okból :)))[/u]
Vendég

Vio!
Épp nemrégiben olvastam egy statisztikát, hogy milyen gyakori az egy vetélés és milyen ritka egymás után kettő! Most pontos számot nem tudok mondani, de nagyon ritka. Nyugodj meg, a második baba biztosan megmarad!
Vendég

Szai Vio!

Nagyon sajnálom!!!!!! Tudom ilyenkor nehéz, de probálj meg bizakodó lenni a jövőre nézve, és higyj benn hogy legközelebb sikerül. Hiszen 2 x már probléma nélkül összejött!! Úgyhogy fel a fejjel!!! :-))))

Sztetek ha 36,5 ről 36,4 re csökken a hő (Cd 18 ..) az elég a PÉ-hez?

a PCO -nak vannak tünetei? Vagy csak ultrahangos vizsgálaton veszi észre a dokibá? A ciklus bármelyik napján látható a petefészekről a PCO-s?
macspacs

Macspacs!
A PCOnak rengeteg tünete lehet: Pattanásos bőr, fokozott szőrnövekedés, anyatej a mellben (szopi nélkül), peteérés elmaradása és még biztos van más is. Nem tudom hogy mindig lehet-e látni UHon, nekem a ciklus 12. napján nézték és látták sajnos :(
Vendég

Sziasztok!

Vio!
Nagyon sajnalom! :(

Rolam:
Kriszti!Koszi hogy erdeklodsz! :)
Tegnap voltam UH-on 14mm-es nyalkahartya es 2db tuszom van(25-28mm)!Megkaptam az inekciot is!Ma reggel kellett mennem a korhazba PCT-re!Elegge lelombozodtam! :cry: Eredmeny:
PCT:2-3 latoterenkent 1-1 mozdulatlan ill.nem celiranyosan mozgo spermium lathato! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Apanak kell menni megint andrologiara!Aztan ha az is megvan akkor megbeszeljuk hogy hogyan tovabb!
Megint kezdek padlon lenni!Nem tudom hogy igy mire szamitsak,vagy szamitsak-e egyaltalan! :cry: :cry:

Kép
Kép
ancsa81

Macs!

Ha PCO, akkor mindig látható a pici ciszták hada :cry:

Galamb ment feléd... :lol:

Bee
beebeey

Ancsa

Ha immunológiai összeférhetetlenség van,arra van megoldás....nem?
Mintha olyat olvastam volna,hogy pár hónap óvszeres szex,hogy a mikrosérüléseken keresztül se tudjon a szervezeted a spermiumokkal értinkezni és akkor leáll az immunfolyamat és utána jöhet a baba :).
Neked mondtak már vmit? :roll:

anyapoc

Sziasztok lányok.

Én lassan indulok.
Sok-sok pozitív energiát mindenkinek, és jó híreket szeretnék olvasni mire vissza jövök.

Hááát hiányozni fogtok, bizony.
Júli 17-én talk.
Vendég

Junko
Kellemes pihenést,és sok sexet!!!!!!!! :D :D :D
Nagyon fogsz hiányozni!

Ancsa
A tüszőid jó nagyok lettek! :shock: A nyh is szuper!
Az immunológia dologról mit mondott a dokid?Mennyi élőnek,meg mozgónak kellene lennie?
Ne keseredj el,sikerülni fog!!!!! :D

Angyal
Szorít-szorít++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Aztán gyorsan írj meg ,mi volt?!

Vio
Nagyon sajnálom! :( :( :( :(
Kíváncsian várjuk az új görbédet!Biztosan hamarosan egészséges babád lesz!

Anyapoc
Ha érdekel a dolog,GYES-terhesség ügyben:(és minden érintettnek is)
Ha GYES mellett dolgozol,és teherbe esel,amint megtudtad gyorsan mond vissza a GYES-t,és "csak" dolgozz ,legalább 1 hónapot így.Különben nagyon kevés lesz a GYED-d,mert a GYES alatti béred 60%-a lesz az alap(ennek 70%-a lesz a GYED)
Ma világosultam fel a TÁKISZ-nál :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
okr

vio! :(
sok-sok pozitív gondolatot, legközelebb minden rendben lesz!!! (statisztikailag sztm is jó esélyed van egy egészséges terhességre, remélhetőleg mielőbb!)

junko! boldog nyarat és sok szexet :oops: , nagyon várunk vissza!!! (és tényleg felejtsd el, h "besorolod" a gondjaidat itt a topikon, hidd el, a te problémád is ugyanolyan súllyal esik a latba!)

csak1! jó, h újra itt vagy!

ancsa! (és persze mindenki!) padlóról fel!!!

okr! ezer gratula a szupi pédhez, nekem ez most a legfőbb vágyam! (20cn semmi de semmi, a hőgörbém egy nulla, az ovi tesztem meg mint a szűz hó...)

angyal! mókushere (még mindig röhögök rajta, ha eszembe jut), na és a kísérleteid :D

anyapoc! én is köszi, h bemásoltad a levelet, olyan jó érzés, h van aki gondol ránk.

jó hétvégét mindenkinek!

üdv! pt

Kép
ptnd

Sziasztok! Köszi mindenkinek a bíztatást!
Most nagyon béna vagyok megint. Szoval van a hős görbe. Hogyan lehet újat kreálni? Mert folyton a régit hozza elő. Csak úgy lehet, hogy más nevet és jelszót választok? Vagy akkor hogy kell???
És már megint nem a mensi első napjától mérem a hőmet, hanem mikor elmúlt, azóta...
Vio
vio

Tontica, nahát! Én is hívő vagyok!!! Hova jársz?
Vio
vio

Ptnd
Tüszőrepedős hétvégét neked!!!! :D :D :D

Vio
Beírod a menses menüpontba,hogy pl. light.Rögtön új ciklust kezd!

KépKép

KépKép
okr

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?