Csillagfény!
Nem gyerekfogász vagyok, hanem általános, de mivel a cég ahol dolgozom 2 férfiból meg belőlem áll és egyiküknek sem fűlik a foga a gyerekkezelésekhez, így én nyertem meg a feladatot! Hát mit ne mondjak nem repestem a gondolattól!!!!!
De mostanra kifejezetten szeretem csinálni! Nagyon jó érzés, amikor az eredetileg félős gyerek már örömmel jön kezelésre!!! Jó mondjuk kicsit más a betegköröm, mint az SZTK-nak, ide nem jönnek bedagadt fejű, több napja nem alvó, fogorvost sosem látott, jól megijesztgetett gyerekek, de azt nem is vállalnám!!!! Én nem gyűrök le gyereket! Aki annyira hülye, h. kivárja, amíg a gyereke fogai szétrohadnak, mert Ő fél a fogorvostól, az vigye az SZTK-ba a gyerekét!!!!!
Én mindig mondom, h. nem akkor kell elvinni a gyereket, amikor már baj van, hanem még akkor, amikor fájdalommentesen tudunk csinálni dolgokat!
Ha egyszer legyűröm, soha többé nem ül be a székbe!
Tudod, h. az SZTK-ban hány olyan szétrohadt fogazatú beteget láttam, aki nagyon szégyenli, h. ilyen a szája, de retteg a fogorvostól, mert gyerekkorában legyűrték??? Hát én nem vagyok hajlandó ilyet „gyártani”!!!!
Hogy mitől szuvasodnak a kicsik fogai?
Hát attól, h. ha hagyod, h. a cumisüveg:
-egész nap a szájában legyen vagy
-este azzal aludjon el!
Célszerű minél hamarabb pohárra szoktatni!
A 100%-os gyümölcslé(!!!!), a cukros tea, a különböző vitaminosnak kikiáltott levek(!!!) rengeteg cukrot és savat tartalmaznak, mely annál károsabb, minél tovább éri a fogakat!!!
A másik, h. már egészen pici kortól tisztítani kell a baba fogait (ahogy kibújnak!!!!!!!) eleinte, benedvesített pelussarkával, később azokkal a jópofa 3 lépcsős fogmosásra szoktató készletekkel, amiket már a nagyobb szupermarketek is tartanak. Övé a két első lépcső (gumirecés ill. gumi”tüskés” fogkefe) te pedig a 3. fogkefe formájúval mosod a fogát! Ő hadd játszon, utánozzon, rágcsálja, DE MINDIG TE MOSD MEG A FOGÁT!
Egészen 6-8 éves korig!!!!!! Nagyon édesek, ahogy mossák, de az kb. a nullával egyenlő hatékonyságú!!!!!!!( Akkor is édesek, amikor a tésztát gyúrják, de azért a szülinapi torta elkészítését mégsem bíznád rájuk, ugye!!!!!
Mégis egy csomó szülő a lovak közé dobja a gyeplőt, onnantól, h. a gyerek mossa a fogát!!!)
8 éves kortól érdemes ún. plakkfestő tablettát használni heti 1 X, mert ezzel meg tudod neki tanítani, h. milyen a hatékony fogmosás (ahol nem mosta meg, ott piros marad a foga!!!!!
)