Új privát üzeneted érkezett!

Moni!

Ez nagyon szép!!!!+++++++++++++++++++++++
Mikor tesztelsz???????????
gizmixxx

Gizmix!
Nem tesztelek! Megvárom míg látszik Uh-n! Ugynais elegem lett a negatív tesztekből!!! Legutóbb mikor negatívat etszteltem megfogadtam, hogy többet nem veszek tesztet, hanem inkább UH-ra megyek. Persze lehet, hogy az orvosom rábeszél majd a tesztre, de nem hinném.
Émelygésen kivül más tünetem egyébként nincs!
moni

Moni!

Én se akarok tesztelni 42. napig, mert nekem is elegem lett a negatív tesztekből!!! Nekem nincs tünetem!
gizmixxx

Moni!
Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid?
gizmixxx

TLidi!
Keress másik orvost, aki fel "meri" írni a metformint! Ne foglalkozz olyannal aki azt mondja várj 10 évet! Mire várnál? Betegségre kezelés kell, nem csodavárás! Légy bátor és válts orvost ha kell akkor 10x. A baba a fontos semmi más. Mondanék neked én is orvost, de nem vagyok pesti. Viszont van olyan nem is egy a fórumon aki az, kérdezgesd őket, hidd el segíteni fognak!
Vendég

Tildi!

Egyet értek áfonyával!!! Én is orvostól orvosig jártam, amig nem találtam egy normálisat (legalábbis eddig úgy tűnik)!!!!
gizmixxx

Mindenki a strandon van???
gizmixxx

Sziasztok Lányok

Gizmixxx, Áfonya köszi a hsz-eket. Még megvárom a jövő hónapi hsg-t, aztán utána megfontolom a váltást. Egyelőre annyit fogok tenni, hogy jövő héten elmegyek belgyógyászhoz ezzel a dologgal, hátha ő csináltat egy öt pontos cukorterhelést (remélem jól írom) és esetleg után felírja merckformint.

Hát lehet, hogy mindenki fürdik! :lol: Nagyon meleg van! Én meg most kaptam meg a repiszurit mert egész Bp-n csak a Déli patikába van. Reggel eltelefonáltam vagy 1000 Ft-ot (komolyan vagy 10 nagy patikát felhívtam ,hogy van-e nekik Ovitrelle mire
kiderült, hogy a Déli patikába hiába leltároznak az ilyen fontos gyogyit kiadják még akkor is ha nincs ügyelet) Pedig már tegnap este meg kellett volna kapnom. Na szóval ennyi utánajárás után én is megérdemlek egy kis pancsit!!! Úgyhogy irány a medence!!

Puszi
Vendég

gizmix, gyors irom, mert utana jon apa es megyunk a strandra :) :)

Szoval felmesz a ferty-re bemesz a my chart-hoz, ott kivalasztod a felso menusorbol a chart gallery-t, aztan "find chart like yours", itt be tudod allitani, hogy mire akarsz szurni (pe-re, akcio napra, stb.).Erdemes beallitani a keywords-nel a with celsius-t.

Minden gorbe alatt van olyan, hogy "overlay my chart" ezzel ra tudod masolni a sajat gorbedet a kivalasztottra, csak hogy lasd mennyire hasonlitanak.

De a chart gallery-ben csak siman is tudsz gorbeket nezegetni, ki tudod valasztani, hogy olyat szeretnel ami pozitiv tesztel vegzodott, vagy meg ezer mas opcio van.

Szolj, ha nem sikerul, este meg benezek.

Moni, ha a masodik a jo ho, akkor tuti jol nez ki :D :D

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi!
Az rejtély melyik a jó hő. De nem bizakodom, mert kezdem érezni a hasam alját... Sz.tem holnapra megjön. Meg a fejem is fáj.
moni

tlidi:
Irtam neked pü-t.

Nalam nem sok minden van... varom a peteerest. :roll:
baratodildi

Sziasztok

Moni :)

Én az első hőt venném alapul,mert szt a hőmérőzésben alapszabály,hogy azonnal ébredés után,semmi mászkálás.Ilyen meleg időben az oda-vissza séta a wc-re pont elég 2 tized emelkedéshez. :? No nem lelohasztani akarlak ám :).A görbe szép,de eléggé esésben van :roll: .Bár most elnéztem a saját terhesgörbémet,a mensi körül nekem is esett egy picit a hőm,de visszament :).

Áfonya,Moni :)

A terhesgörbe 3 fázisú,vagyis elvileg (ha jól emlékszem),beágyazódáskor esik egy picit a hő,majd egy picit magasabban az eddiginél folytatódiknak a hőértékek.
Ettől függetlenül itt már megállapítottuk,hogy ez akármilyen is lehet :wink: .
Az én görbén pl totál másmilyen volt,bár lehet benne találni leesést,de azért hogy feljebb ment,az túlzás...inkább lejjebb :roll:
Itten van.... :
Kép

Tildi

Én tuti hamar gyorsan másik orvost keresnék! :roll: Aki így lemond egy betegéről,az nem orvos...
Olyan nincs,hogy nincs :wink:

Puszi

anyapoc

Melcsi!

Köszi a segítséget, ma már nem próbálkozom vele, mert nagyon fáradt vagyok most értem haza. Holnap ha nem megyünk sehova játszok vele egy kicsit.
Köszönöm mégegyszer!

JÓÉJSZAKÁT MINDENKINEK
gizmixxx

Móni: szerintem a második görbe számít... az, hogy kimész a WC-re nem befolyásol sokat... az FF erre az esetre azt ajánlja, hogy azt vedd figyelembe ami a szokásos kelési időben volt...
Vendég

Nem tudja valaki hogy mitől függ hogy a fertilityfriend üres avagy teli karikát tesz a görbében? Akárhogy töröm a buksim nem jövök rá, az angoltudásom meg nagyon gyér...:(
Ha valaki tudja segítsen! Köszönöm!
Vendég

Afonya:
En ugy vettem eszre ha mas idoben mered azt jelzi igy...
baratodildi

Igen, az üres karika a fertility-ben azt jelenti, hogy a szokásostól eltérő időben mérted a hőt. :)

Azt esetleg nem tudja valaki, hogy mit jelenthet a menstruáció előtti néhány napos pecsételés.
( valahol mintha azt olvastam volna, hogy ez is utalhat valamire.. )

:?:
zsazsóka73

zsazsoka:
Sargatesthormon hiany, vagyis progi hianyra utal...
baratodildi

A progi hiány meg elmaradt peteérésre... :( nekem is ez van
Köszi lányok az infót a ferilityről!
Vendég

Köszi az infot!
De akkor nem értem, hogy hogyan volt jó a hormonvizsgálat eredménye és az UH-on, ill. a hőmérőzés kapcsán eddig nem merült fel ez a gond.... :?:
zsazsóka73

Zsazsóka!
Az én hormoneredményeimre is azt mondták hogy jók... (más kérdés hogy nem hiszem el). UHon láttak nálad növekvő tüszőt és a görbéid mutatnak peteérést? Vagy hogy érted hogy nem merült fel ez a gond?
Vendég

Áfonya! :)
Ahogy írod: UH-on is láttak növekvő tüszőt és a hőmérőzés is azt mutatja, hogy szokott lenni pé.
De most már tisztára bizonytalan vagyok....

És te miért nem hiszed el, amit az eredményedről mondtak?
zsazsóka73

Sziasztok! :)

A pecsételés nem feltétlenül jelent progihiányt, ahogy pl. nálam sem! Tökéletes a pé-m és a progim is, több forrásból megerősítve! Lehet attól is pecsételni, hogy a méhszáj kezd egy icipicit tágulni m. előtt, és az teljesen normális.

Zsazsó,
vetess vért progihoz a ciklus 18-22. napja között, ha biztosat akarsz tudni! :)

Tlidi,
nagyon sajnálom, hogy ilyen híreket kaptál :cry:
Tényleg kellene egy dokit keresned, aki felírja ezt a gyogyit! Kriszta és Csakegy is ezt szedi, ha nem tévedek.

Móni,
drukk neked! :)

A hőmérést most hirtelen nem tudom, hogy ki kérdezte, de én is úgy tudom, ahogy Anyapoc írta: mindenféle tevékenység előtt kell mérni, és ebbe a pisini menés is beletartozik! :wink:
angel37

Sziasztok!

Anyapoc, én is így tudom, csak kíváncsiságból mértem meg. De ma 36.8 volt 5.30-kor, és 36.9 7.30-kor. Görbével nme fársztalak titeket ma, majd inkább holnap. Most 1 tizedet emelkedett... :wink: Meg átlátszó nyúlós váladékom van, mint pé-kor. S.O.S ez mit jelent? Ilynekor pé? :?:
moni

Szia Angel! :wink:
Köszi az infot! Lehet, hogy mégis felkeresem nyáron a dokit....
zsazsóka73

Moni: az szuper jot jelent! :D Allitolag terhessegkor novekszik a nyak mennyisege es ilyen nyullos mint pe-kor.
Nagyon, nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :idea:

Lanyok dobok egy-ket kepet ha nem haragszotok erte: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Az a kislany egy barat hazaspar 3 eves kislanya, olyan edesek voltak! :D

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Képzlejétek reggel olyan gyorsan felébredtem, hogy egyből mente kávét főzni, és elfelejtettem hőt mérni. Igy nem tudom, hogy mi van, mindegy majd holnap. Ez a 32. napom eddig semmi.
gizmixxx

Toncika!

Aranyosak vagytok!!!! Milyen volt a víz????
gizmixxx

Tontica!
Köszi az infot! Furcsának találtam, már tegnap is. Tisztára olyan, mint pé-kor. Reménykedem reménykedem, reménykedem. Jövő hónapban lenne ugye a köv. inszem... :wink:
moni

Zsazsóka!
Ha Angel mondja hogy neki is szokott lenni és tuti jó a progija akkor ne bizonytalanodj el. Én a saját példámból mondtam a progihiányt és a peteérés elmaradását, ezek szerint lehet mástól is. Mondjuk nekem 2-3 nappal mensi elött már barnázás van, ennyi ideig tuti nem a méhszáj nyílik sajnos :( Ha biztosan van peteérésed akkor viszont nem értem mi a baj :shock: Van valami betegséged amiért ennek ellenére sem esel teherbe? Vagy másról van szó? Persze csak ha el akarod mondani. Nem akarok túl kíváncsi lenni... :oops:
Vendég

Tontica,
ó de jó nektek! :) Irígy kutya vagyok! :mrgreen:

Gizmix,
drukk! :)

Áfonya :)
hááát, márpedig vmikor pecsételek 4-5 napig is! :shock: És tuti a méhszáj műveli, ezt a nálam sokkal okosabb doktorbácsim mondta! :wink: De meglehet, hogy egyedi eset vagyok... :roll:
angel37

Szerintem nyilhat a mehszaj akar 4 napon is keresztul, nem?! Miert ne?

Azt mondja meg valaki a terhesek miert pecsetelnek, mi ez a barna, mitol van? Mehszaj ugyancsak?

KépKép
KépKép
tontica

Ezen hétvége nagy rejtélye a pecsételés.... :roll:
Köszi lányok az infokat , hozzászólásokat hozzá!

Áfonya! :)
Nem tudok betegségről. Pé az UH szerint is van, HSG-n is minden rendben volt.
Egyelőre talán a munkahelyi stressz vagy a túlzott akarás lehet a baj. Legalábbis bízom benne, hogy nincs más.

Nem tudja valaki, hogy azt hogyan lehet megnézetni, hogy nem vagyunk-e összeférhetetlenek (nem tudom,így hívják-e) a férjemmel? :oops:

Egyébként nálam továbbra is csak pecsételés... :?
zsazsóka73

Sziasztok,

Tontica,
irto aranyosak vagytok, en is csak irigykedni tudok, persze csak jo ertelemben :) :)

Ma megfogadtam, hogy holnaptol kicsit visszafogom magam eves ugyileg.....Foleg miutan meglattam magam a tukor elott furdoruhaban.

A strandon viszont annyi edes kis mano volt :) Mindig a gyerekmedencehez megyunk, de most mar teljesen mas szemmel nezem oket :) :)

gizmix,
nagyon szivesen, remelem tudod hasznat venni.Majd irj holnap mennyi a hod, Moni Te is!!!!!!!!

Jo ejszakat.

Melcsi

Kép
melcsi6

Hááát lányok nem is tudom... nekem kicsit fura ez a 4 napon át pecsételő vérzéssel nyíló méhszáj magyarázat, de természetesen ettől még lehet igaz.
Holnap megyek UHra, félek mint állat. Idegen városba megyek, új orvoshoz, új kórházba. Ilyenkor mindig kreténségek jutnak eszembe: mi lesz ha nem találom meg az öltözőt, vagy valami kínos szituba keveredek, nem hallom meg a nevem...
Nem baj, az eredmény a fontos. Remélem gyönyörű 20mm-es tüszőt mondanak. (Erre persze nemigen van esély :( ) De ha az nem is akkor legalább valami derüljön végre ki.
Szorítsatok, majd holnap elmesélem mi volt.
Vendég

Sziasztok! :)

Zsazsó,
ja, ez a hülye pecsételés... :?
Hátha nem is fordul át miklósba! :)

Emiatt kértem annak idején hormonvizsgálatot, mert én is attól féltem, hogy nem elég jó a progim, szépséges bifázisos görbe ide vagy oda... A doki előre meg is mondta, hogy nem lesz gond, de nézzük meg, ha szeretném!

Áfonya :)
fura nem fura, én vagyok az élő példa! :mrgreen:

Tontica,
terhesség alatt sajnos nem tudom, de sztem ott is okozhatja hormon (esetleg progicsökkenés) v. a méh növekedése, de sok nőnél előfordul, és nincs belőle semmi baj! Pecsételsz? :shock:
angel37

Sziasztok!
Helyzetjelentés a hőmről.
Kép
moni

Sziasztok!

Moni

Nagyon ígéretes a görbét,mitöbb,csúcsszuper :):)!Holnap már izgulhatunk,addig megy a drukk :):)!

Tontica

A terhes nőknél az esedékes mensi idején szokott lenni barnázás,vagy akár egy gyengébb vérzés is.Nem tudom,neked mst aktuális lenne-e a mensi esetleg,bár ha jól sejtem,nem.
Ha aggódsz,menj el dokihoz mindenképp!!!!

Pecsételés:én is úgy tudom,hogy általában progihiányra utal,de ezek szt tényleg van rá élő példa,hogy mégsem... :wink:

anyapoc

Sziasztok!
Tontica,
nagyon édes kisfiad van, biztos nagyon jó lehetett a vízparton hűsölni!
Zsazsóka,
Miért nem próbálsz ovulációs tesztel meggyőződni a peteérésedről? Ha az potitív, akkor a pecsételés nem jelenthet nagy problémát. Egyébként beágyazódáskor is lehet egy kis pecsételés.

Angel,
Te menszi előtt, után, vagy félidőben pecsételsz?

Áfonya,
nyugi, biztos minden rendben lesz az új helyen, és másodszora már ismerős lesz a hely. Szorítok a hatalmas tüszőkért.

Melcsi,
Kaja téren hasonló cipőben járunk. Én azzal próbálkozom, hogy egyszerre csak egy félét próbálok enni, de elég nehéz amikor mindenki fagyizik az utcán..:-))) Sok kitartást!

Én is kezdek eléggé aggódni az egészségem miatt. Nagy nehezen elmúlt a menszin (Jun12 volt az 1 nap ), és most action után amikor WC-re megyek (ha 2-3 óra múlva akkor is ), egy picit véres a hüvelyválladékom. De csak akkor, azután nincs pecsételés. Még ilyen nálam soha sem volt. Van vkinek hasonló tapasztalata? A reggeli hőm napok óta 36,5 (szájban ).
Biztos vagyok benne hogy most egy óriási antiovulációs ciklusom lesz. :-((( A menszi hossza befolyásolja sztetek a ciklus hosszát? Vagy hosszú barnázás közben is indulhat a peteérés?

Szép napot mindenkinek!!
macspacs

Az első három hónapban apró hormonális ingadozások miatt nem egyszer jelentkezik a pecsételő vérzés. A felírt gyógyszer ezt van hivatott orvosolni, persze célszerű a teljes testi és lelki nyugalom is, akár az ágybanfekvés szintjéig. Amennyiben a sorozatos ultrahangokon a baba megfelelően fejlődik, tapadási rendellenesség nem észlelhető, nem jelentkezik alvadékos vérzés, akkor a kilátások jók.

anyapoc

Anyapoc!
Köszi a biztatást!
Én már most izgulok, mert 28 naposak szoktak lenni a ciklusaim. :P
Csak most a wunsch 17. napra tette a pé.-t. De a fertyben nagyon sok görbém van, és ott átlagban 28 nap a cikl. hossz.
Meg émelygek ezerrel, pedig bevettem az Elevitet. :wink:
moni

Moni

Akkor ez pláne ígéretes,de azért ne éld bele magad :)!(én mindig ezt javaslom).Elvileg már tesztelhetnél,mert kimutatná,de én megvárnám az esedékes mensi időpontját,amit a wunsch jelöl... :roll:
Az egyéb tünteket meg kifejezetten jól hangzanak... :wink:
És tuti,hogy a 17.-18. napon volt a PÉ-d!!!!

anyapoc

Jányok, munka van nem tudok olvasni, sem írni.
nekem ma 3 cn. Du vagy holnapő jövök.
j.
Vendég

sziasztok.

Hogy smint.Nekem tegnap fellforrt az agyvizem.5 orat volt bekapcsolva a lernim,bucsu volt es sutogettem.
egyszeruen azota nem tudok kihulni.

Ildi.szomoruan olvasom hogy a dokid milyen tahon viselkedett veled.
szerintem is keress masik dokit aki segiteni akar.

moni.meg mindig nem ment a hod a csik ala,es ez valamelyest remenyre ad okot.meg egy ket nap es utanna mar kezdhetunk orulni.

pecsetelo verzes.az is az ha menzi elott kicsi par csep menzi jelentkezik kb 2-3 oran keresztul.vagy az nem az?
nekem inkabb menzi utan maszatolgatok.az mit jelent?

lanyok lenne egy fontos kerdesem.Nagyon szoros vagyok,tehat gondolom hogy magas a tesztom,nos ha kapok erre gyogyszert akkor lehetseges hogy ritkul a szorzet vagy ez mar orokre igy marad.?

Kép
monyoka

Tontica!

Nem ijesztgetni akarlak,de ezt találtam:

A terhesség minden szakában a vérzés fenyegető jel, tehát sürgősen orvoshoz kell fordulni. Az első harmadban a vetélés kezdetének jele lehet, később a mélyebben vagy elől tapadó lepényre is utalhat. Mindkettő súlyos állapothoz vezethet!
A barnás véres folyás alapvetően két ok miatt jelentkezhet. Az egyik, és ez az első két-három hónapra jellemző: amikor hormoningadozások jellemzőek a szervezetre és ez okoz vérzést. A méh nyálkahártyája a hormonszintek csökkenésére vérzéssel (enyhébb esetben barnás folyással) reagál. Ez terhes és nem terhes állapotban is igaz. A terhesség elején, amíg a petefészek sárgatestje termeli a terhességet fenntartó hormonokat, előfordulhat komolyabb következmény nélkül is egy-egy spontán elmúló barnás folyás, hiszen a terhesség stabilizálódása a méhlepény kialakulása és hormontermelésének beindulása (" a vezérlés átvétele") után következik be. Ez időben a 12-13. hétre esik.

anyapoc

Ez lemaradt:

De a barnás folyás mellett nem szabad szó nélkül el menni, ez igen is a normálistól eltérő jelenség. Minden ilyen esetben javasolt ultrahang vizsgálatot végezni, hogy a baba életviszonyairól és megfelelő fejlődéséről meggyőződjünk. Sajnos a korai méhenbelüli elhalás jele is lehet.
Belenyugodni nem szabad, a barnás folyás már csak azért is veszélyes, mert ha megszokja, elfedheti az esetleges komolyabb jeleket, amit majd senki nem vesz komolyan. Ne következzen be, de jobb rendezni a zavaró momentumokat. Koraterhességben a barnás folyás, ha ultrahanggal élő magzatot találnak, amelyik folyamatosan növekszik, akkor valóban lehet a méhnyakból is. Teendők: ágynyugalom, vitaminok, esetleg az okozó méhszáj-elváltozás (ezt az un. decidualis méhnyálkahártya kitüremkedése okozhatja) ecsetelése.
Szerencsére nem egy esetben csak jelzés a szervezet részéről, hogy komolyabban kell venni a kis jövevényt. Ekkor ágynyugalom, vitaminok, esetleg terhességi hormontabletták adása segít a tovább viselésben.

A másik ok lehet, ha a pete illetve a kialakuló lepény tapadása a méhszájhoz közeli. Az elől tapadó lepény nem egyszer okoz vérzést, mivel a méhszáj területén a tapadása nem biztonságos, és itt vérömlenyek képződhetnek. Szerencsés esetben a méh növekedésével a tapadási terület feljebb kerül és a probléma megoldódik. Az előltapadó lepény mindesetre súlyos diagnózis, ami kórházi kezelést, ágynyugalmat tesz szükségessé. Elbagatellizálni nem szabad; megoldása az, ha az ultrahang igazolja, hogy a növekedés révén a tapadási vonal alsó széle kikerült a méhszáj területéről. Addig - és bocs, hogy ezt kell írnom - a kard ott lebeg a fejük felett.
Mindkét esetben a maximális testi-lelki kímélet az első teendő. Nyilván a lepénytapadást ultrahanggal meg kell határozni! Lehet adni hormonális kezelést, de a széli tapadású lepény eseteiben sokszor vérzéscsökkentő gyógyszerek is jó hatásúak. Ezek közül pl. a nagy adagú C-vitamin, vagy a Rutascorbin recept nélkül is kapható és kárt biztosan nem csinál. Orvos rendelheti pl. a Dicynone gyógyszert.

anyapoc

Nem fogok tesztelni!!!!!!!!!!! Ne várjátok tőlem!!!!!!!! Egy hét múlva UH-ra megyek!
moni

jóvan,jóvan,nem kell ám leharapni a fejünket :roll: !

anyapoc

Anyapoc koszi szepen az infot, bar szerintem nincs baj mert mar par napja nem volt semmifele pecseteles azert kicsit megijedtem.
Folhivtam az uramat es elmagyaraztam neki amit irtal
es ennek hatasara fel 12-kor megyunk az ugyeletre. :D Remelem mindent rendben talalnak majd, izgulok!

A fiam megint bronhitsizes. :cry: Ez mar igy marad 3-5 eves koraig, amint megfazik egy kicsit rogton bronhitisz lesz belolle.

Moni nekem se harabd le a fejem de szerinted mi jobb izgulni meg 2 hetet az ultrahangig vagy csinalni egy tesztet?

KépKép
KépKép
tontica

Anyapoc,
ismét kimerítő választ kaptunk tőled! :)

Tontica,
drukk a dokihoz! Biztos nincs semmi baj! :)

Áfonya,
várjuk az UH-s híreket! :)

Macspacs,
mensi előtt! :wink:

Junko,
basszus :(
angel37

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?