Sziasztok!
Ugy látszik én mindig ilyen későn jutok ide
Itt du. 4-től kb. este 7-ig esett az eső. Közben dörgött, villámlott ugyhogy nem kapcsoltam be a gépet.
Fejfájásilag ma egész jó voltam, kivéve a késő délutáni időszakot
Egyre valószinübb, h a fáradság és a feszültség a legnagyobb gondom
Egész héten "csak" Danival voltam, Lili oviban onnan anyósomék hazavitték és csak fürcsire hozták haza. Apa egy nap kivételével 9 körül jött haza. Pl. még ma sem ért haza
Reggel megkértem, h beszéljen anyósommal, h ovi után egyenesen hazahozzák Lilit mert ha itthon van Dani is jobban eljátszik és talán tudok egy kicsit vasalni. Erre anyósom felhiv 1 órakor, h magukhoz vitte Lilit, hagy aludjon ott mert ott olyan jókat szokott (ha-ha itthon is) és ha felébred mindjárt áthozzák. Kb. 6 körül hozta át apósom
no comment... Fürdéskor -éppen kész lettem a gyerekekkel- elromlott a csap és max-on ömlött a jéghideg viz a kádban ülő gyerekekre!
Ugy kellett elzárnom az óránál a hideg vizes csapot. Kinomban már majdnem sirtam, ráadásul mindjárt azon görcsöltem hogy fogok én igy tusolni??!!
Véletlenül jöttem rá, h ha a mosdónál közép állásban megnyitom a csapot akkor a tus is elindul. Jó "takarékos" zuhanyzás volt, két helyen folyt a FORRÓ viz. Na nem is folyattam addig mint szoktam
Málna
Gratulálok a vizsgához! Ügyi vagy! Szerintem sem vagy kövér! Máté mint mindig nagyon ari a képen
Takido
Szép a pocid! Már bánom, h a vége felé nem fényképeztük le az enyémet, ledöbbennétek mekkora volt! Plutó a tanum
Bea
Leokádia? Még nem is hallottam ezt a nevet
Anyusziszi
Operettért irigy vagyok! Ilyenkor fáj a szivem, h vidéken vagyunk (hozzáteszem Pesten nem tudnék élni), egy csomó musical meg miegyéb van a "listánkon" amit meg szeretnénk nézni egyszer. Majd ha a gyerekek nagyok lesznek...talán
Anyusziszi Gyed-el kapcs-os hozzászólásához kerestem ki:
További feltétel, hogy a biztosított szülőnek a gyed igénylését - a szülő anya esetében pedig a szülést - megelőző két évben legalább 180 napon át biztosítottnak kellett lennie . Kivételes esetben a nem biztosított szülő is jogosult lehet a gyermekgondozási díjra. Így folyósítható a pénzbeli ellátás annak az anyának is, akinek a biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultság időtartama alatt szűnt meg.
Ebben az esetben azonban az is feltétel, hogy
az anya terhességi-gyermekágyi segélyre való jogosultsága még a biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezzen és
a szülést megelőző két évben legalább 180 napon keresztül biztosított legyen .
A gyedre való jogosultság elbírálásánál a 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:
a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz és a terhességi gyermekágyi segély folyósításának az idejét,
a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejét .
Eldugulok, bocsi, h ilyen hosszu voltam