Sziasztok Lányok!
Írok én is, hogy több vélemény is jelen legyen.
Szóval és is a MÁV-ban szültem tavaly és most novemberben is itt fogok.
Anno magánorvosom volt, ingem-gatyám ráment és nem láttam belõle többet mint most. Most is választottam orvost, de õ a kórházban rendel. Nincs tarifája, ha adsz neki az a te dolgod. Én ált. szombatonként megyek hozzá, mert akkor a lányomat nem kell elcipelni. Õ feleslegesen nem rángat be csak ha gondod van, de akkor mindig nagyon kézségesen segít, magyaráz. Mivel a védõnõd adhat beutalót terheléses vércukor vizsgálattól kezdve, AFP-ig bármire, ezért még a vérvételt is itt a sarko SZTK-ba csináltatom és az eredményt telefonon egyeztetjük. A lányommal anno mindenért be kellett rohannom a magánrendelõbe-nyilván a tarifa miatt-ami soxor macerás volt. UH-ra is idõpontra járok és még 10 percnél többet nem vártam sose. Mondjuk képet nem adnak és nem a te dokid csinálja/ nekem ált a Harsányi szokta/ de ha képet akarsz akkor elmész 4D-re. Modjuk második babával már lazább is vagyok.
Én a szülésznõnek anno nem adtam, mert 3 is volt ügyeletben a szülés alatt, akkor most melyiknek. Az osztályon le sem tojtak, pedig toxémia miatt indított szülésem volt, a nõvérek tényleg csak hívásra jöttek segíteni. A gyerekorvoskról a véleményem katasztrófális. Egy mosolytalan, antipatikus nõcit sikerült kifogni, aki nem tájékoztatott semmirõl és egyszercsak elvitték a lányt az intenzívre, mert besárgult én meg azt hittem itt a vég. Még szerencse, hogy anyósom gyerekorvos és õ intézkedett.
Az intenzívre 3 óránként mehetsz fel szoptatni, ott nagyon kedves gárda van. Este 10 után nem mehetsz fel, ha anyatejet akarsz a babádnak, akkor fejned kell és azt ha felviszed, odaadják neki üvegbõl. Reggel 7-kor mehetsz fel elõször. Viszont ha a babád nem bírja ki a 3 órát, akkor leszólnak érted hamarabb
Szülészet 3. emelet, intenzív 4. emelet.
A takinéni rám is rámnyitott fürdés közben, de mit lehet tenni. A kaja katasztrófális, dehát azt úgyis visznek a rokonok
Szóval jobb lenne azonnal a második szüléssel kezdeni, mert úgy könnyebb mind az orvos, mind a nõvérek kérdés.
Remélem tudtam segíteni.
Amit én kérdeznék az az, hogy mennyibe is kerül a külön szoba, mert elfelejtettem. Ugyanis azon túlmenõen, hogy jobb ha nem vagy a szobába egyedül, engem fárasztott a rengeteg látogató, akikkel kint kellett a kemény széken üldögélni-amikor alig bírtam- a külön szobába viszont bejöhetnének. Köszi.
Üdv:Pankamama