Szia Angéla,
az én fiam ugyan 18 hónapos volt, amikor elutaztunk Bp-Zurich-San Francisco vonalon. Az út kb. 20 óra volt...
Amit tanécsolni tudok: vigyél jó sok játékot, legyen benne olyan, ami ismerõs neki, a kedvence, meg legyen egy-két számára még ismeretlen is. Annyiból talán könnyebb a helyzeted, hogy egy 8 hónapos baba (szerintem) könnyebben elalszik. Egy 18 hónapost már nagyon zavar az, ha ismeretlen helyen, nem ágyban stb. kell elaludnia.
Próbáljatok úgy jegyet venni (mert két év alatt a baba jegye csak 10 °-ba kerül, éppen ezért neki sem étel, sem ülés nem jár!!), hogy a magatok ülése között legyen egy üres ülés. Nekünk hálistennek sikerült, nem volt túlzsúfolva a gép és a gyereknek így mégis saját ülése volt, meg egész jól el is tudott jáétszani.
A reptereken a tranzitban váarakozás közben nagyon jó ha be tudtok menni az úgynevezett Nursery room-okba, ami általában egy kisebb-nagyobb terem, tele játékkal, meg egy szoba ahol szoptatni lehet, tisztába tenni a babát stb. Ábel nagyon élvezte a sok játékot. A zürichi reptéren szuper jó van.
Ha tudtok, babakocsit mindenképpen vigyetek, akár csak egy sportkocsit, a gyerkõcöt a reptéren mindenképpen könnyebb abban tolni, és ha elalszik, nem keéé felébreszteni stb.
A repülõn a mosdóban van lehajtható asztalka, amin a kicsit tisztáéba tudod tenni (az én fiam már kinõtte, én a wc-re állítottam rá, úgy tettem tisztába). Láttam olyat is, hogy a elsõ osztály-turistaosztály közti válaszfalon volt egy "kiságy" a babáknak, de persze ez csak bizonyos korig, méretig jó, meg kell érdeklõdni.
Most ennyi jutott eszembe. Merre mentek?
Ha vmi konkrétan eszedbe jut, csak kérdezz bátran
üdv
Zsóka
ui: A közlekedés a babával topicban is írtunk már áran errõl, érdemes beleolvasni.