Sziasztok!
Gabi! GRATULÁLOK!!!!!!!!!!! Mi ez a babaeső?
Háááát, biztos én voltam szerencsétlen a dokikkal. Mondjuk én is ismerek nagyon normálisat, pl édeapám kardiológusát, 3 gyereke van, éjjelekig dolgozik (10-11-kor is fogad betegeket estre 3 állása van) , és sose fogad el semmit.
Mondjuk a családját nem irigylem.
De, azért én egy pontos vitatkoznék. Tudjátok mennyi egy orovosi fizetés? Egy kolléganőm férje orovs volt, a titkárságon egy alulfizetett munkával többet keresett mint a férje 2 diplomával, szakvizsgával, kórházi gyakorlattal.
És 3 műszak, állandó ügyeletezés, hétvége, ünnepek, kötelező továbbképzések, saját zsebből ám, nem is szólva az aktuális szakirodalomról, amire szintén semmi támogatást nem adnak. Na és akkor nem beszéltünk arról a hihetetlen felelősségről is, hogy emberek élete van a kezedben.
Na és persze ha pl szülész vagy, akkor ott nincs munkaidő, a gyerek akkor jön amikor akar, és neked is menni kell.
Szóval szerintem azért annyira nem lehet elítélni, ha elfogadják, és én adok is szívesen, ha jó kezekben érzem magam.
Egyébként magánrendelőben szerintem tiszta sor, sokkal etikusabb, mint ha az sztkban tartja a markát. Biztos én jártam rossz helyeken, de én sajna sok ilyet láttam.
Az meg a pofátlanság teteje, ha elmész az sztkba, és közlik veled, hogy menj a rendelőbe (anyukám bőrgyógyásza pl.)
A dokimnak egyébként elolvastam a babarendelős megszólalásait, és ált szimpi volt. Biztos, hogy jó PR neki, de mégsem csinálja ezt mindenki, na meg valaki nem is tudná.
A nőgyógyászok többsége szerintem még nem is hallott a metforminról. Legalábbis én vonzom az ilyeneket.
A fogorvosra visszatérve, egyébként nem tudom, hogy egy pár beavatkozást nem-e biztosnág kedvéért végeztetett ám-e el, amiért aztán jól jött neki a mani. Pl az összes tömésemet (a fehéreket is) kicserélték, meg ilyesmik. Azért az ilyenekért plusszban kellt ám fizetni. A végén meg az volt az érzésem, hogy a semmiért fizetek, mert csak 5 percet voltam ott havonta. DE: nagyon jó orvos volt! Jártam már előtte egy pár fogdokinál, és nem lehet összehasonlítani. Adjunktus egyébként, most kiment külföldre.
Én egyébként lehet, hogy nagyon pesszimista vagyok, de azt gondolom, hogy leszámítva egy nagyon kevés kivételt, aki tényleg tiszta hivatásból csinálja, és segíteni akar mindenki, egyre inkább az lesz, hogy a jó orvosok magánrendelésre mennek, sztkban csak úgy mellékesen max, és főállású sztks az marad, akinek nincs lehetőség magánrendelésre (nem elég élelmes, vagy egyszerűen senki nem menne hozzá) Tisztelet a kivételnek, hangsúlyoznám!
De ha már itt tartunk, akkor felteszem így a kérdést: ismer valamelyikőtök egy jó szakmai tudású, emberséges nőgyógyászt Budapesten, aki hivatásból pénz nélkül, vagy kevés pénzért ellát betegeket, és mondjuk terhesgondozást és szülést vállal? Ki az?
Egyébként ha már itt tartunk, én sokkal etikátlanabbnak tartom a szülésért "illendő" 40-80E tarifákat. Egy havi fizetésed majdnem rámegy, ahelyett, hogy a gyerekedre költenéd. És mindez egy éjszakáért? Engem ez sokkal inkább felháborít!