Új privát üzeneted érkezett!

Timurr,
Könyvet nem ismerem, nekem ez a dvd van: http://www.hazipatika.com/store/product?pid=2223. Kapható amúgy VHS kazettán is.

Én baba-mama jógát keresek, de eddig nem találtam. de lehet, hogy inkább eljárunk majd jógázni, ha picit nagyobb lesz.

Eszter,
Ákos is főleg alszik ma. Bár most éppen felébredt.Kép

KépKép
connie

Timurr,

Hol vettétek a szőnyeget? Mennyibe került?
Én is hétvégén szeretnék ilyesmibe beruházni Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!

A gyógytornász gond úgy néz ki megoldódott; ideiglenesen a Dévény alapítványhoz járunk amíg az itteni gyógytornász meg nem gyógyul a kéztörésből! Kép
Már voltunk kétszer, hát nem tudom melyikünk szenvedet jobban! Kép Macisajt egy órán keresztül sikoltozott és bömbölt; közben nézett rám hogy miért nem segítek neki!? Kép Kép
Lelkileg iszonyúan megvisel ez az egész; de próbálok erős maradni! Tudjuk hogy hamar meggyógyul (pozitív hozzáállás segít Kép), de nagyon nehéz!
Bent az alapítványnál nagyon szomorú dolgokat látok-hallok; néha a sírás kerülget!
Nagyon kedves mindenki, a gyógytornászok és a szűlők is!Az első alkalomnál én kicsit ki is jöttem mert elsírtam magam, addig a férjem maradt vele! Kép
A második alkalommal elég volt hogy bementünk a tornaterembe, Marcika máris sírni kezdett!
Nagyon megvisel minket ez a dolog! Kép

Bocs hogy fárasztalak benneteket a gondjaimmal, de annyira jó kiírni magamból!

Sziasztok!

Ildi

delfinke

Delfinke
Nagyon sajnálom Marcikát.Szorítok nektek nagyon.
Küldök nektek sok-sok pozitív energiát.

Connie
Tök jól hangzik ez a dvd van rajta minden,azt hiszem beruházok,de ma annyi pénzt elköltöttem ajaj.De még ez kell nekünk.

Eszter
Az én hiper gyerekem is elég jól alszik ma.

Akiren
9000 ft volt és nekem nagyon tetszik.Úgy néz ki a csajnak is,jó fél órát elvolt vele.A helyi plázába a TomCat-be vettük.

Timurr
Vendég

Connie
Olvaslak ám titeket folyamatosan, csak nincs időm írni.
Felrakom ide a tejcsiszapotrítós tippeket, így meglesz mindenkinek, akit érdekel:
<!--attachment: tejszaporito-237890.txt*mime_txt.gif*text/plain*2.3**tejszaporito --><center><pre>
Kép
tejszaporito (2.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Babus

Kép
babus2005

Babus,
Köszi szépen!

Timurr,
Érdemes könyvesboltban is megnézni, akkor nem kell kifizetni a postaköltséget, én is egy Alexandra boltban vettem.

Delfinke,
Örülök, hogy találtatok gyógytornászt. Szegény Marcika.KépRémes lehet, hogy nem tudsz neki segíteni. Ill. hát ez a segítség.Kép

KépKép
connie

Timurr
Nagyon aranyos Maja a képen a játszószőnyegen. Én is nagyon beindultam, hogy vegyünk ilyet Dórinak, de mióta hasra tud fordulni, azóta nem hajlandó háton feküdni. Így kénytelen voltam letenni a játszószőnyeg vásárlásról, pedig nagyon tetszik.

Eszter
Kb két hete, amikor hosszan rossz idő volt, Dóri egyfolytában aludt, több napon keresztül. Nem csoda, hogy ebben az időben a babákat is elnyomja az idő. Ha tehetnék, szerintem a felnőttek is csak aludnának.

Connie
AZ Arany10 (Arany János u. 10.)Művházban, az Aktív SZülés Program keretében van baba-mama jóga péntek du 15-től 16-ig. Az Andihoz, aki tartja, én jártam terhes jógára, és nagyon szerettem. Még a baba-mama jógát nem próbáltam, de szeptembertől szeretnék én is járni. Nyáron is fog órákat tartani. Ha érdekel, megvan az oktató telefonszáma.

Delfinke
Ilyenkor egy anyának tényleg csak az adhat vígaszt, hogy a baba javulását és egészségét szolgálja ez a sok fájdalom. Nagyon nehéz lehet lelkileg elviselni. Mennyi ideig kell járnotok gyógytornászhoz?
pviki

Viki,
Köszi, érdekelne az a telefonszám. A páromnak nem messze onnan van az irodája, akkor jöhetnénk haza együtt pénteken 4-kor. (Legalább tutira hazaindul időben.Kép).

Én Jógaszülésre jártam egy darabig, de aztán aki tartotta elment szülni, és az új oktató nem tetszett.Kép

KépKép
connie

Erről jut eszembe: korábban volt itt téma a babaúszás. Végül mi is úgy döntöttünk, hogy inkább kihívunk haza egy oktatót, aki megmutatja a gyakorlatokat, és nem viszem kiscsillagot közös babaúszásra. Apukám szerint összeszedhet olyan bacikat a többi babától, ami a más babának teljesen megszokott, de a mi baciflóránkban itthon nincs, azért ellenanyagot se tudok átadni neki a tejcsivel, mivel én nem kapom el.

Õsztől meg ide szeretném még vinni: www.ringato.hu.

KépKép
connie

Sziasztok!
Tegnap voltunk eloszor "bulizni" Elizabethel, a ferjem fonoke unnepelte a szuletesnapjat. Feltem, hoy sirni fog sokat es pont ellenkezoleg tortent, nagyon elvezte a tarsasagot. Allandoan velunk akart lenni, ha bevittuk a haloszobaba aludni akkor sirt, ha kihoztuk az emberek koze akkor meg figyelt mindenkit es vigyorgot. Olyan jol ereztuk magunkat.
A heten voltunk baba masszazson, megtanultunk jo par fogast, de babocanak a csorgok tetszettek a legjobban ugyhogy rohantam venni neki egy parat.

Ma olyan nyomott ido van...
Szep napot!
Speedy
speedy

Pviki!

Sajnos nem tudjuk meddig kell járni! Kép
Azt mondták hogy ez a kezelések alkalmával derül ki, mennyire fejlődik! Lehet hogy csak 10 alkalom, de lehet akár egy év is!Kép
Remélem hamar meggyógyul!

Ildi

delfinke

Connie,

Tudom, Ákos is többet hízik az átlagnál. Õ mekkora most?
Gréti 3 kg-os volt, mikor hazajöttünk a kórházból. Most 8 hetes és 5,5 kg. A napi 30 grammos átlag hízásnál sokkal többet gyarapodik. Ennek nagyon örültem... eddig. Most elgondolkoztam azon, hogy vagy így fog növekedni továbbra is és 6 hónaposan 10 kg-os lesz Kép Kép ami lehetetlen, vagy csökkenni fog a súlygyarapodása. Viszont ez is megrettent Kép Kép ha csak pár dekát fog hízni hetente, akkor tuti parázni fogok, hogy akár beteg is lehet... vagy azon, hogy apad a tejcsi.
Pedig most józan ésszel azt mondom, hogy természetszerüleg vissza kell esnie a hízásnak. Ha meg majd visszaesik, akkor rémséges gondolataim lesznek...
Nem szörnyű, hogy az ember mindig parázik, akár így van akár úgy?

Akiren
akiren

Akiren,
Miután megduplázzák a születési súlyukat, vissza fog esni a súlygyarapodásuk - szerencsére, különben kiselefántok lennének.Kép Ill. azt is hallottam, hogy anyatejes babáknál a 2. hónap után is van egy lelassulás. De nem hiszem, hogy csak pár dekát fognak hízni hetente, Ákos most az utolsó héten 20 dkg-t hízott, előtte ő is átlag 30-at, gondolom fokozatosan csökken majd a súlynövekedés, nem hirtelen. Mi a 3. hónap után visszaadjuk a mérleget, és utána már csak a gyerekdokinál fogjuk leméretni havonta, így remélem elkerülöm a parát. De ha betegek lennének, akkor annak úgyis lenne más jele is.
Ákos tegnap volt 10 hetes és 6,57 kg, a kórházból 3,5 kg-al hoztuk ki.

KépKép
connie

Bocs, átlag 40-et hízott, nem 30-at.Kép

KépKép
connie

Gréti meg átlag 50-et hízott naponta. Így Õ mire 10 hetes lesz, eléri a 6 kg-ot, ami pedig mála már duplázás Kép Kép
akiren

Ja, és Õ is csak anyatejet kap Kép Mit csináljak, ha ennyire szereti. Kép Kép
Egyébként, amikor látszólag csak cumiznak a babák, akkor vajon csordogál is neki valamennyi tejcsi? Mert ha igen, akkor ez nagyban befolyásolhatja ezt a súlynövekedést Kép
akiren

Sziasztok!

Kata!
Bár tudom, hogy már a telken vagy, de azért köszi a válaszokat a hordozó és a vérszegénység kapcsán. Nagyon kellemes kikapcsolódást és pihenést nektek!

Csak annyit szeretnék leírni, hogy ma voltunk "papbácsinál" és nekünk annyit mondott, hogy a keresztszülőség feltétele, hogy a keresztszülő meg legyen (római katolikus) keresztelve, volt első áldozó és bérmált, illetve, ha házasságban él, akkor templomi esküvőnek is kellett lennie.
Na, hát nálunk hugom lett volna a keresztanya, de ő sajna református Kép A férjem tesója pedig már 46 éves, mert 11 év van a két tesó között, és őt így már elég öregnek találom. De a férjem a sógornőm lányának a keresztapja, így valszeg sógornőm lesz a "komaasszonyom", aminek én nagyon nem örülök. Így 46 év van a keresztszülő és a lányom között Kép
Akinél volt már keresztelő, az hogyan oldotta meg a sütés-főzést? Mert a férjem kijelentette, hogy az ő lányának igenis nagy hepajt csapunk, így 18 fő lesz a bulin, aminek én nem igazán örülök. Ugye a férjuram nem igazán érti meg, hogy nekem épp elég a háztartás, nem még ennyi főre főzni. De sajna a vendéglőt nem engedhetjük meg magunknakKép Asssszem Tamesz írta, hogy ő úgy oldotta meg, hogy kerti party, és mindenki hozzon valami kaját. Na, ezen felbuzdulva én is kijelentettem, hogy ilyen buliban benne vagyok, de leugattak, hogy ilyen "nem szokás". Elegem van már ebből. Régen a nőknek nem volt szokás dolgozniuk, de ezt mostanában sehol sem emlegetik....
Szóval nincs valakinek valami tippje?

És egy mai kép:
Kép

Ja, év eleje óta tervezzük, hogy ha Parádon lesznek a palóc napok, elmegyünk. Persze pont ma volt, amikor zuhogott az eső Kép Persze azért elmentünk, mert reménykedtünk, hogy kisüt a nap, de persze nem, így elég hamar megjártuk utunkat. Miért van az, hogy tegnap ragyogó napsütés, holnap (elvileg) ragyogó napsütés, csak ma zuhogott az eső????
De úgy látom, többeknek ma biztos jól sikerült a napjuk, mert elég pangás volt itt.

Jó éjt mindenkinek,
Brigó

Kép

Kép
brigó

Akiren!
Sajna én nem tudok konkrét választ adni, mert nem szoptatok, de szerintem csak csordogál, mert a cumizáskor is csak szívnak. Vagy nem? Én csak abból indulok ki, hogy a cumi cumit Jázi igenis szívja.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Brigó
fel a fejjel, itt Pesten nem kellett semmi ilyen szigorú "előélet" a keresztszülőséghez, csak annyi, hogy római katolikus legyen a vallása és meg legyen keresztelve. Én egri vagyok és nekünk ott is volt az esküvönk, de még ahhoz sem kellett bérmálás, pedig a Dobó téri templomba jártunk jegyesoktatásra. Próbáld esetleg megkérdezni ott is, ott egy fiatal jó fej atya van, Csergő Ervinnek hívják.
Kaja, mi 16-an voltunk, sajna nem kerti parti volt mer nem volt nagyon meleg, de nálunk mindenki hozott valamit, sógornőm előételt csinált, anyósom sütött, a nagyim is, én keresztanyám husit hozott, az apum vadpörit, mi meg csináltunk leves és köreteket, salit, ...Így senkinek nem volt megterhelő a feladat, mert mindenki előre meg tudta csinálni otthon és csak egy félét kellett na és mégsem jöttek üreskézzel. Nálunk ez már karácsonykor is bevált módszer, mert a lényeg nem a kaja, hanem, hogy végre együtt van a család.
EGyébként mi étteremben nem akartuk, mert ott "viselkedni" kell és az egy idő után fárasztó, na meg Marci még kiszámíthatatlan, így tudott közben az ágyában aludni is.

Eső, mi pont tegnap voltunk Egerben és mi is jól eláztunk, ki akartnk menni a "telekre" meggyet szedni Marcinak, hát ez van, de ma süt a nap ezerrel, felhő sehol!

Ja bébiúszás, miután Marcival voltunk a fülészeten, mert jött valmai sárga trutyi a füléből, de nem volt gyulladása, kikérdeztem a dokinőt, és ő azt modnta, hogy ő nem vinné a sajátját, nem a víz miatt, hanem a szülők által a vízbe hordott bacik miatt. Azt javasolta, hogy hívjunk ki egy oktatót.
Szép napot, megyünk bevásárolni mert megjött a fizu!
tamesz

Legfinomabb a kacsahusi!
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Brigó,
Mi hidegtálat és meleg kaját is fogunk rendelni, nálunk is 17-en leszünk, de nem akarunk főzni előtte egy napig. Így olcsóbb, mint egy étterem, és kötetlenebb is.

Mi tegnap vásárolgatni voltunk, ill.főleg én, a fiúk csak elkísértek, vettem új szandikat (a régieket kinőttem), és egy dögös farmertKép, utóbbit sajnos a molett boltban.Kép

KépKép
connie

sziasztok!

Brigó
nincs segítséged?legalább egy személy?nálunk is lassan esedékes lesz csak időpont kell.én úgy terveztem elötte való nap csinálok majonézes salátát az úgy is másnap az igazi.anyósom reggel fölteszi a tyúkhús levest,meg sertés pörköltet és pedig anyukámmal rántunk ki pulyka és sertés combot apa addig vigyáz rá,ha szólít a szopi addig a mamik tartják a frontot.tortát,sütit rendelünk majd.igaz mi csak 8-an leszünk a bébik nélkül ,a leendő kersztszülőknél 4 hónapos a baba.Így elmondva nem olyan sok ,de teríteni,mosogatni,ugrálni elég lesz.
Tavaly a párom szülinapján jó sokan voltunk,volt egy csomó kaja én meg futkoztam senki nem segített,lógott fülem-farkam,nekem a buli csak este 3 sör után volt buli.Ja köretnek még rizst csinálunk az jó a pörihez meg a rántott husihoz is.

Connie
dejó neked én is bírnák vásárolni magamnak,tökre kiakadtam tavaly augusztusba vettem a humanicba egy papucsot,hordtam 1 hónapig,majd most nyáron két hetet és totál összement az egyiknek a talpa,meg van a blokk okulásként(mennyasszonyicipőm 2 órát volt rajtam lekopott a sarka,használhatatlan 15.000 -ért)rá van írva,hogy két év szavatosság,erre beviszem a csaj félre állított és kiszolgált 3 vásárlót (akkor már ment fel a pumpa,főleg még két telefon után),maj dközölte velem nekem kell bebizonyítanom,hogy miért ment tönkre a helyi kerminél és akkor majd vesznek föl jegyzőkönyvet és majd talán lesz vele valami,na mondom tudod mit kidobom.A másik szandimat is ott vettem,azt meg csak ragtapasszal tudom felvenni,mert véresre nyúzza a lábújjaimat,de hát ez van.
Tudom nem ide tartozik a téma,de okulásként .

Tamesz
Édi nagyon Marcell a pancsiba,mennyi ideig fürcsizik és mibe van?

Akiren
amikor csak úgy szopizik akkor is megy tejci,mert én a bimbóvédőbe látom amkior kihúzom a szájából.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Tamesz, Brigó, Timurr, Connie, Vizimanó!
Tök aranyosak a babócák! Kép

Lányok, segítsetek, már kezdek totál kétségbe esni. Manó 3 napja minden este kb f8-8 körül elkezd üvölteni, mint akit nyúznak, és nem lehet megvígasztalni semmivel se. Kép Se cici, se séta, éneklés, se has masszás, torna, se ringatás, semmi. pedig napközben ha baj van valamelyik ált. beválik és max 15perc után megnyugszik. De este üvölt 40-50 percet aztán hirtelen bealszik. nem tudom, hogy a fáradtságtól-e vagy valami más történik, de elég aggasztó szerintem. Mondjuk napközbe nem látszik betegnek, mert jókedvű, meg eszik, meg gyarapszik, láza nincs...
szóval nem tudom...
Van valakinek hasonló tapasztalata. Szerintetek mi baja?

Köszi
Zsuzsi
zsisske

Sziasztok!

Vizimanó, Connie, Brigó, Timurr,
nagyon szépek a gyerkőcök, nekem még mindig olyan hihetetlen, hogy már ekkorák, tegnap nézegettem apunál a Maric születésekor ksézült képeket, annyira picike volt még, most meg már önálló akarattal rendelkező és azt hangosan érvényesítő emberke!

Timurr,
ez a kép a múlt héten készült a Balatonnál, a keresztanyámék telkén egy lavórban fürdött Marci, kb 15-20 percig is képes pancsolni, imádja a vizet. Nagyon jó a játszószőnyegetek! Mi a keresztelőre kaptunk egy szuper zenélős, rágható, zörgöset, Marci már imádja, bár még nem tudatosan nyomja az állatokat a zenéhez.

Zsuzsi
nálunk is volt ilyen üvöltés vagy háromszor, amikor a foga nagyon kezdett nyomulni, majd elmúlt, amikor bekentem neki Dentinox-szal, azóta viszont mint a csiga állandóan nyálas és mindent megrág, de még nincs kint a foga, szerintem már nem sok kell neki. Először én is csak néztem, hogy mi lehet ez, de a dokinéni mondta, hogy ettől simán lehet. Más ötletem nincs.

Elővettem öcsémék lányának a régi etetőszékét, és kipróbáltuk Marcival, hát nagyon élvezte, bár még csak 5 percet hagytam üldögélni benne, de mindent más szemmel nézett. Az odarakott állatokat jól megrágta,
Kép
majd azzal szórakozott, hogy ledobálta őket és ennek nagyon örült!
Kép
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Nagyon édes Marcipán. Hogy tud már ülni!!! Tegnapi elázás Kép

Sajna nem tudunk elmenni másik paphoz, mert nem Egerben volt az esküvőnk, és, ha úgy nézzük, hazudtam is, mert nem Egerben, hanem Egerbaktán lakunk (de előtte Egerben laktam, meg aztán legalább azt mindenki tudja, hogy Eger hol van. Szóval most lebuktam), és itt kell a keresztelőt is megcsinálni (sok falusi bunkó, köztük anyós....). Szóval marad a sógornőm, aki ma bevállalta a keresztszülőséget. Mondjuk rendes volt, mert mondta, hogy csinál hidegtálat, meg sütit, anyu bevállalta a fasírozottat, a levest akkor majd felrakom reggel, az tuti, hogy töltött káposztával nem kínlódok, ha anyós bevállalja, akkor lesz, és így csak délben kell hajrázni a rántott hús miatt, a sült hús meg majd megsül a sütőben. Szóval vhogy csak megoldódik, de annyira nem kívánom ezt a hajcihőt. Na, és még utána a mosogatás. Legszívesebben eldobható, műanyag tányérokban tálalnék. Kép Na, akkor adna még anyósom. Akit egyre inkább kezdek megutálni Kép Na, ezt hagyjuk is.

Tápszereseknél "közvéleménykutatást" tartanék.
Ki milyen vizet használ a táphoz? Sima csapvíz, Humana, stb.
Köszi előre is.

Kellemes vasárnap estét mindenkinek,

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
Egyébként franciasalit meg majonézes kukoricasalit nagyon egyszerű csinálni: megveszed a fagyasztott alapanyagot, megfőzöd és bekevered. Aztán nagyon egyszerű tepsiben húst sütni, akár szeletben, akár egyben, pl. kicsontozott karajt. Be kell fűszerezni, fél-egy órát állni hagyni, aztán olaj+vízen, fólia alatt 40-50 prcig párolni, majd a fóliát levéve 15-20 percig sütni. Én ilyen kajákat csináltam, mikor nagy vendégségek voltak nálunk.

Timurr,
Nekem muszáj is vásásrolni, simán nőtt egy méretet a lábam a terhesség alatt, és már nem volt cipőm, a ruhaméretem meg sajna kettővel lett több, mint kiderült, és nem járhatok egy évig, amíg majd fogyózhatok, ugyanabban a naciban és pólóban.Kép
Az egyszerűbb darabokat szeretném majd magam megvarrni, már teljesen belelkesedtem, a kötésmintáimat is előszedtem, és majd varrhatok meg köthetek anya-fia egyenpólókat, pulcsikat.Kép Egyelőre kocsikabátot fogok kötni a manónak, majd teszek fel róla képet, ha kész lesz.Kép

Zsisske,
Nálunk ilyen nem szok lenni, de olyan igen, hogy Ákos extrém nyűgös este. Ez olyankor szokott lenni, ha keveset aludt napközben, vagy ha kevés volt a mamiból.Kép Inkább 7végén van ilyen, mikor jövünk-megyünk és sokat van hordozóban vagy babakocsiban. Most már igyekszem inkább megelőzni, tegnap is két órás műsort adott elő, semmi se volt jó neki.

KépKép
connie

Brigó,
Bocsi, félórával később küldtem az üzit, mint ahogy megírtam az elejét, most olvastam, hogy megvan a menü.Kép

KépKép
connie

ilyen lesz a cd-fényképalbum. Igazi apának való feladat.Kép:

Kép
Kép

KépKép
connie

Connie, Akiren
Nem semmi súlya van a babáitoknak. Dóri 3,5 hónaposan érte el a 5,6 kg-ot. Ügyesek vagytok.

Brigó
Nálunk is úgy volt a keresztelőn, hogy anyukám, sógornőm ás anyósom készítette a kaját.
Megbeszéltük előtte, hogy ki mit csinál. Nálunk hideg sülthúsok és hidegtál volt.
Fura, hogy nem lehetett a húgod a keresztanya. Az én lányom református lett, de mind a két keresztszülője katolikus. Nem volt belőle semmi gond.

Connie
Baba-mama jóga: Sayti Andrea 06-30-3608448

Nagyon jók a képek!

Holnap elutazunk két hétre. Addig is mindenkinek jó babázását és jó netezést.
pviki

Sziasztok!!!!!

Zsuzsi!!!
Valamelyok nap írtam, hogy az én lányaim is ezt csinálták annak idején. Én sem tudtam velük mit csinálni. Mindent kipróbáltam, teljesen kikészültem tőle. A végén kimentem és kint sírtam a teraszon, hogy ne halljam a sírást. 5 percenként beosontam hallgatózni, hogy mi van. Idővel rövidültek a sírások, végül abba maradt. Nekem ez mindig fürdés után volt, azt mondták, hogy nagyon szeretnek fürdeni és még maradni szerettek volna tovább. De hát meddig a víz kihül, a hátam leszakad, a gyerek kiázik!!!!
Kitartás egyszer abbahagyják!!!!

Mi még nem keresztelkedtünk, majd csak a jövőhónapban.Szegény keresztanyja jól elfárad majd a végére, hisz Balázs is közel 6 kg már most 2 hónaposan.Egy hónapban csak egy hétvégén van keresztelő. Nálunk is elég macerás, oktatásra kell járni 3* a keresztszülőkkel, papírokat bemutatni. Igaz most mondtuk a plébánián, hogy ne kelljen már oktatásra menni hisz 3 gyerekkel mér végig hallgattuk az egészet. Én sem tudom még, hogy lesz utána az ebéd, mert én már annyiszor végig csináltam ezt az egész vendégeskedést, hogy szeretnék már egyszer nyugisan ünnepelni. /keresztelők, elsőáldozások, ballagások/.
zsuba31

Sziasztok
Brigo en szenkiralyit hasznalok, egyzser egy kedves anyuka "lebaszott" hogy miert nem obudai babavizet, megneztem sokkal magasabb az asvanyanyag tartalma masreszt olvastam valahol hogy amikor arviz volt a dunan 3 eve az osszes kozeli vizgyujto helyre kimosodott a Dunabol a szmötyi azota nem is iszom meg a bpi vizet lehet hulyeseg de tele vagyok iylen bogarakkalKép
Akartam venni jatszoszonyeget hat nem talaltam..
MEgnyilt Ujpesten a regi megatoys helyen egy uj bababolt babyplanet asszem, meg nem neztem meg.

Kép
vaktyuk

Jóreggelt!

Brigó,
mi is félig táposok vagyunk és sima csapvizet forralok és hűtök a táphoz, szerintem a Humana kissé húzós. Látom ügyesen megszervezted az eseményt, én biztosan nem kínlódnék rántott hússal, csak olyannal amit melegíteni kell! Próbálj lazítani, együtt lesz a család, mindenki a Ti gyerkőcötöket fogja gyömöszölni, ő az ünnepelt, a mosogatás pedig úgyis megvár!!! Kép Egerbakta pedig majdnem Eger, közel van!!Kép

Connie,
nagyon vagány a CD album!!!

Viki Jó nyaralást, szép időt Nektek!!!

Vaktyúk,
én az ősszel bevizsgáltattam az ANTSZ-szel a vizünket, mert az utcánkban állandó csőtörés volt és valahol mindig áskálódtak, majd homokos víz jött, de befejezték, átmosták, és a vizsgálatkor már tutti jó volt. Én megkérdeztem a gyerekorvost, azt mondta, hogy mivel mindenképpen forralom neki a vizet, így fölösleges még megvennem a palackozottakat. Ettől függetlenül nem iszunk sima csapvizet, csak forralva.

Engem érdekel az új bolt, ha felfedezted majd mesélj róla lécci!
Szép napot!
tamesz és Marci, aki pénteken már 5 hónapos lesz!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsisske
A kislányom ugyanígy ordított, mint amit fentebb írtál, pont a múlt héten írtam erről, ha van időd visszaolvasni. Röviden annyi, hogy kb. egy hónaposan kezdte el, és minden este menetrendszerűen, okát én sem találtam, ordított aztán bealudt. Nekem mindenki a bűvös harmadik hónapot emlegette, hog majd elmúlik, nem nagyon hittem el, de most már igen, ugyanis Luca szombaton volt három hónapos, és előtte egy nappal már nem ordított és azóta se! Mintha elvágták volna, tényleg igaz ez a három hónapos valami. (igaz, nem tudom, hogy a babád mennyi idős?)

Brigó
Tápszerhez csapvizet használok. A múltkor olvastam valahol, hogy a csapvizet az ANTSZ naponta többször ellenőrzi bizonyo előírások miatt, ugyanakkor az ásványvizeknél nem ennyire szigorúak az előírások, nem említettek márkanevet, de hogy van olyan ásványvíz, amiből az ellenőr emberkék bizony nem ittak volna. Bár gondolom, a babavizeket gyakrabban ellenőrzik, de nem vagyok benne biztos.
Akiren, Conni
Érdeklődéssel olvastam, amit a babák hízásáról írtatok. Luca három hónapos (13 hetes) 6 kg, és olyan 62-63 cm lehet. Tegnap hazamentünk anyuhoz és ő előkereste kíváncsiságból az én őskoriKép babanaplómat. És anno a 6 kg-ot öt hónaposan értem el, ezt a testhosszt pedig négy hónaposan. Hozzáteszem, teljesen átlagos gyerek voltam még a fotók alapján is.(anyatejes bébi voltam) Elgondolkodtam, hogy ez csak az a jelenség lenne-e, hogy az új generációk mindig nagyobbak az előzőnél v. az én lánykám nagy? De benneteket olvasva azért megnyugodtam, hogy teljesen átlagos gyerek. Ja és úgy tudom, a tápszeres babák eleinte gyorsabban nőnek, mint az anyatejesek.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Köszi a biztatást. Kép Úgy néz ki van remény, mert tegnap este kimaradt az üvöltés. Kép mondjuk reggel egy kicsit pótolt belőle, de az azért nem volt olyan vészes, és meg is lehetett nyugtatni. Azért voltunk tanácsadáson és vinni kell majd pisi mintát a laborba. Azt mondta a dokinéni, hogyha nincs hólyaghurutja akkor ezt majd kinövi. De azért az jó lenne, ha a következő heteket nem üvöltené át minden este, amíg 3 hós nem lesz.

Roli csak anyatejet kap, és most 6,6 kg-nak mérték reggel. csütörtökön lesz 11 hetes.

Zsuzsi
zsisske

SziasztokKép

Kicsit bejelentkezem már én isKép
Olvasgatni ugyan szoktalak titeket, a babákban pedig nem győzök gyönyörködniKépKépKép, mindegyik gyönyörűKép, de írni már nem nagyon van időmKép

Holnaptól mi is félig "tápis" babák leszünk, kifogytak a készleteinkKép
Szopizás még mindig van, de már max. 10 perc alatt lerendezi a két cicit.
A lefagyasztott tejcsink is ma elfogy, és már csak 300ml anyatejet kapunk naponta, így holnaptól megkezdjük a tápszerezést.
De azért így sem voltunk rosszakKép, 5hónap+1hét kizárólag anyatejenKép

És a tápszerhez használt vízzel kapcsolatban:
Ti mennyi ideig forraljátok a vizet hozzá? Mert én az egyik tápis dobozon azt olvastam, hogy 5 percig kell forralni? Pedig pl. egy vízforraló tuti nem forraljaodáig.

Tamesz
Nagyon édesen ül Marci a székbenKép
De kicsit kétségbe is ejtett a kép, mert Kristóf, noha ő a topik legidősebb babájaKép, tutira nem tudna még így megülni a székben, ő ráborulna az asztalra.
Neki még mindig nem teljesen stabil a buksija. Hason gyönyörűen és sokáig emeli, de ha ülő helyzetbe hozom, akkor előrebukik a feje. Persze ha akarja, pl. "repülőzés" közben, akkor megtartja, de sokszor inkább hagyja ide-oda esni a buksiját.
A dokinéni 1 hónapja azt mondta rá, hogy kicsit lusta. Remélem tényleg csak ennyi az egészKép

Közben elébredt hatalmas 20 perces alvásából a srácom, úgyhogy motantól átmegyek egykezes íróbaKép

Keresztelő:
Nekünk augusztus 21.-én leszKép
Szerencsére anyósom imád szervezkedni, főzőcskézni (egyetlen jó oldalaKép), úgyhogy náluk lesz az ebéd, ő főz kajcsit is, és az én anyukám segít majd nekiKép

Feldobok rólunk is pár képet:
Kép

Kép

Kép

Babus

Kép
babus2005

Lányok!

Kaptam egy jó hírt Kép A védőnő azt mondta, hogy döntsük el, hogy a 3 hónapos oltásnál régi vagy új szérumot adjanak-e. Ilyen is van??? Nem kell könyörögni ??? Na de hozzátette, hogy szerinte a régi jobb Kép hehe Kép és hogy a körzetben még senki sem kérte az újat, így tapasztalata a dokinak nincs róla.
Nem tudom mi legyen, de a lehetőség megvan. Szerintetek kérjem az újat?
Kinek a gyerkőce kapott az újból? Mi a tapasztalat az új oltással kapcsolatban?

Akiren
akiren

Sziasztok!

Üdv újra Babus,
elektromos vízforralóval forralom a vizet a kezdeketől, a dokinénitől megkérdeztem az elején, azt mondta, hogy jó, utána átöntöm üvegbe és az üvegmelegítőben van folyamatosan, hogy ha kell, akkor azonnal, de néha tényleg azonnal tudjak kaját csinálni a szopi utánra. Mivel Marcink elég sokat eszik így a 60-80 gramm tejecske után neki még kell 120-130 táp is, mert "éhezik".
Marci elég régen imád ücsörögni, de a gerince miatt nem nagyon hagyom neki csak picikét, mostanában pedig állandóan állni szeretne, de azt sem szabad, mert "ó" lába lesz, mint ahogy kioktattak. A mászásáról majd csinálok képet, már felhúzza a lábát, kitolja a fenekét, de a fejét tolja a padlón, majd a kezeit utánarendezi, mint egy kis hernyó, és a végén felemeli a fejét, teliszájjal vigyorog, hogy ő milyen ügyes volt, így már sehoel sem lehet fél percig sem otthagyni, mert eltűnik.
Annyi dolgot tanul, hogy nem győzöm csodálni. A dokinéni szerint minden gyerek más ütemben fejlődik, nem kell emiatt aggódni. Marci pl hasról hátra nem nagyon fordul, viszont hátról hasra bármikor. És az is "baj", hogy amikor feltámasztja magát, még mindig ökölben van a keze, nem akarja kinyújtani az ujjait, én gyakorlom vele, de a dokinénink szerint már lassan tudnia kéne, ezért most sokat tapsolunk, hogy gyakorolja a tenyérrel való érintkezést, nem tudok jobbat kitalálni, ha van valakinek ötlete szívesen veszem!
Tetszik a "tapi-nyalitok", mi is vettünk, de kint lakik az udvaron, mert nem szeret rajta lenni Marci. Nálunk most a mesekönyv a sláger, kb 15 percig elnézegeti ha az ölemben ül és mesélek vagy énekelek neki. Itt éppen a Nagymamámmal olvasnak:
Kép

Akiren,
mi az új oltást adattuk kezdetektől, én meg vagyok vele elégedve, mert semmi mellékhatása nem volt, se láz, se nyűgi, remélem nem is lesz, mert az 5 hósat jövő szerdán fogja kapni. Itt a kerületben is kérték többen, de mi vagyunk a "legöregebbek", a többi baba mind fiatalabb, így nincs nagy tapasztaltuk róla.
És Ti ingyen vagy fizetősen választhatjátok az új fajtát?

Marqueza,
mi kezdettől fogva vegyes kaján voltunk, mármint anyatej és táp, de Marci teljesen "normálisan", heti 20-25 dekákat hízott, most belassított a 4. hónapban. A héten megyünk mérekezni, valahol 7 kg körül lehet és 3,5 volt amikor megszületett. Szerintem ez az egész babafüggő és nehéz összehasonlítani a dolgokat.

További szép napot, lassan elsétálunk a kisboltba, de még éget a nap!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Az új oltást fizetősen kaphatnánk meg. Mennyibe kerül?

Akiren
akiren

Akiren,
Ha jól emlékeszem 7100 vagy 7400 Forint volt, ebben benne van a HIB is,(tehát a neve Infanrix+HIB), csak a Szabin cseppet kapja csepp formájában a kölök!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Van valaki, aki jár baba-mama tornára vagy aki otthon szokott a babával tornázni? A babátok mit szól hozzá? Ma próbáltam Ákossal, a kar és lábtorna tetszett neki, igaz, azt eddig is csináltuk, de utána hamarosan elkezdett sírni, megunta, vagy elfáradt, nem tudom. Akartam egy kicsit ismerkedni itthon a közös tornával, mielőtt elmegyünk rá.

KépKép
connie

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ a keresztelő és a víz kapcsán. Én a tápszerhez csapvizet használok, azt forralom fel, de iszonyat, hogy mennyire vízköves itt a Mátrában a víz!!!!Eddig úgy csináltuk, hogy forraltunk vizet, beletöltöttük a termoszba, és mindig volt kéznél forralt víz, de aztán a termosz is bevízkövesedett. Így mostanában csak frissen forralt vizet használok, de az edény is ugyanúgy vízkövesedik, és már nagyon unom. Mostanában vettem Humana bébivizet, bár inkább azért, hogy a nagy melegben ne kelljen forralni, ha szomjas Jázi. Ebben a melegben annyi folyadékot iszik, hogy 2-3 óránként tele a pelus. És hallottam, hogy vannak kimondottan babáknak ajánlott ásványvizek, amik mégiscsak olcsóbbak a Humanatól. De akkor itt nem sok sikere van ennek. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne abból csinálni....

Babus!
Nagyon szép Kristóf, úgy látom, még mindig szeret mosolyogni Kép

Pviki!
Kellemes nyaralást! Bár azt nem írtad hová mentek, de gondolom pihenni, és nem a gazt vágni a telekre!
Hát igen, fura, hogy nem lehetett húgom a keresztanya, főleg úgy, hogy az én keresztanyám is református. Végül is már mindegy, mert sógornőm örömmel vállalja, csak az a 46 év körkülönbség ne lenne...Kép

Connie!
Nagyon jók a fényképek! Én azzal vagyok bajban, hogy mindegyiknek címet adjak. Már így is, több mint 1000 képnél járunk, a videókról nem is beszélve Kép
Én sajna nem járok baba-mama tornára, épp elég, ha a kisasszony csak kézben marad meg. De elvileg mától csináltam volna a 90 napos fogyókúrát, és ahhoz kellene vmi mozgás is, szóval én is várom mások tapasztalatait.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigo az asvanyviztol is vizkoves lesz.....
es azt is ugyanugy fel kell forralni.

Kép
vaktyuk

Brigo,
Ahogy látom a hirdetésből, a Humana bébivíz gyakorlatilag ugyanaz, mint a desztillált víz, abban sincsenek ásványi anyagok, meg semmi más, csak tiszta H2O. Minden patikában lehet kapni, és sztem olcsóbb, mint a Humana (bár az nme tudom mennyibe kerül). Csak simán inni nem jó, pont az ásványianyagok teljes hiánya miatt.

KépKép
connie

Sziasztok,

Csak bejelentkezek h mi is megvagyunk.

A babák nagyon helyesek.

Babus,
hol vettétek a szivacsot amin Kristóf fekszik? Nagyon szép színes. Lehet h Barni szeretné mert nagyon szeret hason feküdni.

Sajna mi még mindig nem hevertük ki a baktériumokat. Egyik elmúlik másik jön. Váltottunk háziorvost is. Hát majd meglátjuk.

Adri
hadri

Sziasztok!

Babák nagyon aranyosakKép

Mi Szentkirályit használunk a tápihoz, mert Fejér M-ben a víz molibdén tartalma országos átlag feletti, vmi külön engedélyük van az illetékes szervektől.Kép
Ásványvíztől is vízköves az edény. Én felforralom és beteszem a frissen sterilizált cumisüvegbe, aztán mikróban melegítem. Humana babavízről uaz a meglátásom mint Conninak.

Lányok,
mivel itassam Ákost? A kamillateát kiköpdösi, a vörös teát már nem fogadja el, a babateától gázos lesz. A sima vizet nem issza meg. Úgy csinál mintha anyatejes lenne, de nem az, mert a korábbi készletek a fagyóból teljesen leapadtak... Valami tipp? Kérlek segítsetek!

A fiam még 3 hónapos sincs, és én már harmadszor "nagylány" lettemKépKép

Réka,
csinálok fotót majd, de a párom a gépet bevitte az irodába, és most a Kőcöt sem tudom fotózni. Egyébként rápattinthatós az állvány, sztem lenyúlták a tiédet.

Connie,
megvan még a kendő, van leírás a megkötéshez hozzá? Bár nem nagyon bírom el Fiacskát, de a kutyát le kell vinnünk, és néha így egyszerűbb boltba stb. menni. A kenguru jó, de a kendő olyan meghitt!

Gratula mindenkinek a babák fejlődéséhezKép Ákos most KenguruG 74-es méret és 6100g. Nemsokára 12 hetes. 3080-nal született, és a legkisebb súlya 2960g. Akkor még rengeteg tejcim volt.

Bocs, hogy hosszú voltam.

Kép

Kép
vizimano

Vizimano gratula fiacskahozKép , nekunk most megy a voros tea, sututok is es ma adtam Hipp-es kajszit hat imadja, en azt csinalom itatas ugyileg hogy kaja elott adok neki mert akkor annyira mind1 neki hogy mi utana mar nekunk is kikopdosi. Te miylen metodusban etetsz itatsz? CSak kaja elott utan stb? vagy kozben is ? en kozben csak akkor ha izzad vagy nagyon meleg van.
Akkor nekem is nyulnom kell egyet...Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Képzeljétek Maja még mindig alszik és nem rajtam!!!!Két éjszaka már becsavarom a kis takarójába úgy mobilisabb és ráteszem a mellettem lévő szopis párnára,átölelve és úgy alszunk,most kikellet mennem pisilni és muszály volt leraknom és még mindig durmol.Van remény!örülök!kop-kop-kop.

Vizimanó
Én úgy csinálom a vörös eát,hogy éppen csak megmozgatom a filtert benne,hogy ne sima víz legyen,nem úgy csinálm ahogy írva van.Úgy sem fogadná el a kismanó?Jó nagyot nőtt Ákos hány centivel született?

Én Humánából vagy óbudai vízből csinálom a teát.Érdekes,hogy a reklám szerint nem kell forralni a Humanat,kisbetűvel két nap után igen,úgyhogy nem is veszek.Volt a kismamába egy tezst egyszer,abba az volt,hogy a humana a legjobb a tápszerhez,mert az egészíti ki legjobban ,inni pedig a szentkirályi a legjobb.

Babus
Jó látni Kristófot,nagyon édes a kis vigyori.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsa!
Nagyon tündéri Áron! Elég szép súlyban van, bár azért más, ha csak anyatejet kap, mint a tápszerezés.

Komi, hogy az ásványvíz is vízkövesedik????? De miért? Akkor lehet, hogy maradok a sima csapvíznél Kép Sajna a Humana-nak az a baja (mint ahogy Timurr is írta), hogy 2 nap után ugyanúgy forralni kell. De miért kell az ásványvizet forralni? Ááááá, ez tiszta gáz.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Tamesz, Eveka - Ti mennyi idQ alatt tudtátok beszerezni az Infanrixet? Tegnap hívott a patika, ahol megrendeltem a múlt héten, hogy csak hó végére lesz meg, ez meg nekünk már késQ. Van valami tippetek, hol tudnám gyorsabban beszerezni?
Akien, nekünk egyébként Infanrix+IPV+HIB-et írt fel a doktornQ, ez 8000 ft.

Lenne még egy kérdésem - reggel kinthagytam a lefejt tejet 2 órára a hálóban. Szerotetek ez még jó vagy ennyi idQ alatt megromlik?

Zsuzsa, Áron nagyon cuki!!

Kép
emma8

Zsuzsa,
Áron hatalmas fiú lett, és gyönyörű szőke herceg még mindig. A Ti dokinénitek a Pethő doktornő? A múlt héten nála voltunk, a miénk szabin van, mert benyalt Marci valami vírust és ment a hasa, nekem nagyon szimpi volt, nem adott gyógyszert csak gyógytápot, Marcinak is tetszett, beszélgetett vele.
Keresztelőre drapp gatya és pulcsi volt rajta én fehéret nem vettem egy alkalom miatt, képet raktam fel, ott megnézheted valamikor június 12 után.

Emma,
nekem az infanrix+ipv+hib még Németországból érkezett áprilisban, mert akkor még nem lehetett itthon kapni az 2,5 hét volt, a másik kettő 1 hét alatt megérkezett, bár nekünk szuper gyógyszertárunk van, mindent beszereznek ami létezik és nagoyn családias, már lassan névről ismerik a gyerkőcünket.

Na szaladok, mert reklamál!
szép napot!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Brigó,
A forralással lényegében sterilizálod, hogy ne maradjanak bacik benne. Az ásványvíz nem sterilen készül.

Emma,
Tegnap elég meleg volt, úgyhogy sztem nem jó a tejcsi.

Zsuzsa,
Áron nagyon helyes.Kép
Én a keresztelőre szeretnék venni Ákosnak valami ing + naci összeállítást, attól függ, mennyiért kapok.Kép

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?