Új privát üzeneted érkezett!

Luc, én abban bízom, hogy szülés után annyira lefoglal majd a baba, hogy nem lesz időnk ilyen "hormonális hisztikre" Aztán lehet hogy tévedek. De nem akarok erre az időszakra gondolni még, mert attól is csak sírva fakadokKép

Kép
Kép
hari

Mea, bár most nézem, hogy te azért már 2004. júniusa óta írsz. Úgy azért már más a helyzetKép

Kép
Kép
hari

Hari:

Mikor bénáztak a babaneten, egy csomó felhasználónevet többször töröltek. Akkor újra kellett regisztrálni, és nullázódott az üzenetek száma. Velem ez 3szor fordult elő.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!Kép

Tényleg Zsuzsi.Bocsi h elfelejtettemKép
Nekünk is lányka leszKép

Hari!Kép

Én előtte írtam a Babaproject előtt állók-ba meg a Megint megjöttbeKép

Mea
mea

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Túl vagyok a szervízen, holnap megyek nődokihoz. Most nagyon büszke vagyok, mert 3hét alatt egy grammot sem híztam. A mellszívós témára annyit, hogy sógornőmnek egy 1000Ft-os vállt be, pedig először drágát vettek (de nem AVENT-et). A kiságyba milyen matracot vesztek/vettetek? Holnap megyünk vásárolni, de még nem tudom, mit veszünk. A védőnőm szerint nagy esély van rá, hogy elszámoltak és augusztus második felében szülök, mert a Sy-Fu távolság 35cm most, a 33.héten (mindig 2-3cm-rel előbbre van, meg a babus is elég nagy), úgyhogy igyekszem, hogy minden meglegyen augusztusra! Annyira jók a képeitek!
Sziasztok
Kata

KépKép
baby20

Sziasztok!

Találtam pár nyomtatványt a neten!

Anyasági tám. igényléséhez:
http://misc.magyarorszag.hu/binary/6326_anyasagitamogatasigenylese.pdf

Tgyáshoz. Az oldal közepén a "biztosítottak részére" a 3-dik link alat.Gyedhez ugyanitt a második link.

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_schema=PORTAL

Családi pótlékhoz:

http://misc.magyarorszag.hu/binary/6334_csaladipotlekigenylese.pdf

Ezt a nyomtatványt kell csatolni az anyaságihoz, a családi pótlékhoz és a gyed- ill. gyesigényléshez:

http://misc.magyarorszag.hu/binary/6208_csaladtamogatasi_igenybejelentolap1.pdf

Luc
30
lucretia

Lucretia!Kép

Köszi a linkeketKép

Mea
mea

Kata!Kép

Mi szivacsot a Megatoysban.
Már beszélgettünk erről itt a csajokkal.
Sokak szerint jó a sima matrac is(mi is azon aludtunk) és van aki kókuszot szeretne.

Én szerintm jó a sima is.

Rajtad áll a döntésKép

Jó vásárlást!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

LucKép
Köszi a linkeketKép

Pussz!
Angelani

Kép
angelani

A sima matrac mindenesetre jóval olcsóbb. Fele vagy még annyi se.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu

Bulcsú bölcsis,de most nálunk is szünet van.Igaz,hogy aug. végén már 3 lesz,de hagyom még 1 évet bölcsiben.Egyrészt úgyis évvesztes lesz,másrészt nem akarok egyszerre két traumát,mint kistesó érkezése és közösségváltásKép.
Jó lehet,hogy kényeztetik Benit a nagyszülőkKép,bár nálunk is volt most két ilyen hét,de szerencsére én már nem dolgozok,így itthon tudok vele maradniKép.Egyébként az ovi/bölcsi szünet elég gáz tud lenni,pláne,ha 1 hónapra állnak le...

Zsóf

Igen,olvastam a névválasztásotokat és gratulálok hozzáKép.A nagyszülők először nálunk is szkeptikusak voltak egy kicsit,de aztán megszokták(igaz,anyósom azt mondta,majd felírja,nehogy elfelejtseKép),de ma már olyan egyértelmű,hogy így hívják és rá is illik a névKép.Egyébként túl sok hitetlenkedővel ezügyben nem találkoztam,inkább mindenki megjegyzi,hogy mjilyen szép magyar névKép.Aztán hogy belül mit gondol...KépMost inkább a lánynév miatt vannak kellemetlen perceim,mert mindenkinek az az első kérdése,hogy az nem fiú név?Kép
Gergő nagyon édes,ő is jó korán kezdi a számítógép bűvöltet!Kép.Csak vigyázzatok,mert énfiam már simán bejelentkezik a saját partíciójára,rajzol a Paint-ben...KépSzóval hamar elkapja őket az őrületKép!

Megann

A szakirodalmat dobd félre és halgass az ösztönedireKép!Az a legjobb megoldás.Ahogy írta Rókica,hogy igény szerinti szoptatás.Ez a kulcsa mindennek.Kép
A kisebesedett mellbimbó nem biztos,hogy rossz mellrehelyezés eredménye.Nekem pl. mindig is érzékenyebb volt,így jópár napot szenvedtem és bizony anyukám is azt mondta,hogy hát ezt meg kell szokniaKép.Ha a baba gyarapszik,akkor nagy gond nem lehet!KépA túlzott fejéssel is vigyázz(bár gondolom,csak vicc voltKép),mert az egyik ismerősöm elég sok kellemetlen napot szerzett magának vele.Sok teje volt,sokat fejt is(volt ugyan tejtesó is),de amikor a baba már nem kívánt annyit enni,neki akkor is rengeteg maradt a teje és azért kellett éjjel is felkelnie,hogy lefejje a maradékot,mert a csöppség már nem kelt,neki meg fájt a telített mell.Szóval az a legjobb,ha a baba szabályozza, és hidd el,szuperül fog neki menni!KépA lényeg,hogy higgy magadban!KépÉs a babábanKép!

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok Kép
örülök, hogy tetszett a kórházi lista, ha valami eszetekbe jut még, várom a javaslatokat.
Képzeljétek, ma voltam dokinál (36+1) annyira rosszul sikerült. Kép A dokim műteni rohant, mert behozták az egyik páciensét, aki erősen vérzett, és ki kellett venni a méhét (semmi köze a kismamákhoz!!!) ez olyan szörnyű Kép
Szóval, nem csináltunk uh-t, viszont megcsinlálta a kenetvizsgálatot - arról már szó esett itt is, hogy mindenféleképpen kell! - vérvétel is volt, meg vizeletvizsgálat is, volt CTG most először Kép, de a nagy rohanásban senki rá sem nézett, én hiába bűvölöm, nem tudom, hogy hogy kellene kinéznie, tud erről valaki bővebben?? Mivel a dokihoz csak jövő hét kedden kell visszamenni - most már heti egy alkalommal megyek - addig nem bírom ki, ugye a védőnő is kielemzi, ha megkérem?? Õ holnap lesz.
Ja, és jól megijesztett, ha esetleg elfolyna a magzatvizem, vagy más egyéb finomság történne, akkor kit -mikor- hogyan- hol kell felhívni, megkeresni. Õ a 3. rövid időn belül, aki a frászt hozza rám Kép
Úgy szerettem volna már látni a Babókámat Kép
szmercsa

Annamami:

Fehér pelenkázószekrény 9500 forintért:
http://www.babaholmiolcson.hu/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa:

Ha jól tudom, a CTG-n a fájáserősséget nézik. Ha minden igaz, be van jelölve a szalag százalékokkal, és azt kell rajta nézni, hogy a csúcsok amiket a gép rajzol, hány százalékos "fájásokat" mutat. Emellett nézik a baba szivhangját is, hogy hogyan reagál a méhösszehúzódásokra.

De ebben nem vagyok biztos. Kép Nem volt ott egy szülésznő se aki el tudta volna magyarázni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pussz Mindenkinek!

Megvagyok, csak tényleg starpás otthon lenni, itt a melóhelyen sokkal nyugisabb, még a hozzászólásokat is vissza tudom olvasniKép.

Roki, a babalátogatásnál vettem a célzást, bocsi, nem akartam okoskodni, de a távolabbi barátainknál nálunk ez a taktika vált be. Egyébként a szoptatós irodalmak is azt írják, hogy az első 6 hétben békén kell hagyni a mamit, hogy összeszokjanak a babussal. Biztos, az embernek egyszer csak elkezd hiányozni a valós társaság is. Egyelőre én nem tudom elképzelni, hogy hogyan fogok a babával meg a házzal is bírni. Mondjuk nálunk is inkább csak akkor van szépen rendberakva az újságos-doboz is, ha az anyósom jönKép. Egyébként (mint a zsenik) megpróbálunk kiigazodni a káoszban. A pasimnak amúgy is az a keresési elmélete, hogy megáll a szoba közepén és megkérdi "Nem tudod, hogy hol van...???".

Kérdezted még a császárt is, szerintem írtam, hogy én csípőficammal születtem és egy évig gipszben voltam, az ortopéd doki szerint egy normál babát meg tudok szülni, de az olyan mini-mamutokkal, ami nálunk a családban szokás, lehet, hogy bajban lennék. Ezért maradtunk abban a nődokival, hogy a 38. hét környékén megnézi, mekkora a baba, ha 4 kg körüli, akkor inkább kiveszi, nehogy félrecsússzon a csípőcsontom és bicebóca legyek.

Megyek a menzára, utána folytatom.
D
dudukly
Isaszeg

Rókica!

Köszi a mózeskosár linket, persze már megint szuttyogok, ahelyett, hogy lecsapnék rá!Kép
Ez vagyok énKépKép, még odáig se jutottam hogy végiggondoljam!Apának se szóltam még!

Baby20!
Hízás: 32. hét 11 kg

EDA kérdés: Én mint ügyeletes paragép és nyápic, már évvekel ezelőtt eldöntöttem hogy kérek ha szülök!

Anyapoc!
Köszi a jótanácsot szopi ügyben!Remélem fog is menni a dolog!

Egy kis árjelentés:
A TESCO-ban most juli 13-tól Avent via poharak 10-db.os 3499.-, utazóágy 8490.-

Angelani!
Megnyugtattál: 3 bady meg 2 rugi van már nekünk is 56-ból!Remélem tényleg nincs többre szükség ebből a méretből, de majd akkor elszalajtom apát a boltba, ha esetleg mégis!

Lányok, én még mindig meg vagyok lőve ezzel a kórházi pakkal, nem tenné föl valaki mégegyszer, mert ezt is elfelejtettem kinyomtatni!
Ráadásul van 2 hálóingem(direkt szülésre vettem, mert amúgy nem alszom semmiben), persze egyik se gombos!Kép
Viszont a Corában láttam köntöst, kis vékony rövidujjasat, apró virágmintával valami 1900-ért!Azért lehet hogy visszamegyek, mert frotirköntiben elég muris lehet a kórházi lét!(igaz nekem mamás egy kicsit, de hát 4 napra nem mindegy?)

Na én is ledőlök szerintem egy kicsit, bár tudnék mit csinálni...

Megann 31+2

Kép

Kép
megann

Baby20!

Hízás nálam: 27. hét 11 kg plusz. Úgy nézek ki, mint egy 30-31 hetes kismama. Minden adat szerint. Kép

Dóri
27+1
Vendég

EDA: én nem kérek. Ha a 4250 g-os babámat is simán gátmetszés nélkül megszültem (nem mondom, hogy nem fájt Kép ), akkor most sem fogok. Nekem nem szimpi.

Megyk az újpest áruházba én is! Hátha van még szopis melltartó annyi pénzért! Kép

D.
Vendég

Rókica,
nekem még nincsenek fájásaim!!
Nem értem Kép most mi legyen??
szmercsa
szmercsa

Aki még a mamaruha vásárolgatásánál tart, annak elárulom, hogy tegnap a keletinél lévő somniferes turiban voltam, és vettem egy farmer rövidnacit (650) és egy nagyon szép vászonnacit (880), és még van egy csomó, kicsi és nagy méretben is. Most legalább volt választék. A vászonnacit én nem is néztem, mert hosszú, de az eladó csaj ajánlotta, hogy milyen jó minőség (mama, "enjoy your pregnancy", a H&M-nek gyártják), 97% pamut és 3% elasztán, nem pocakbetétes, hanem tök jó a szabása és szépen kifeszül a pocin. És elég lenge anyag, mondjuk ebben az ocsmány esős időben is kellemes.

Micimackó mániásoknak, és akinek hálóing hiánya van: szintén tegnap elmentem a westendbe a C&A-ba a micimacis (kék és rózsaszínű) hálóing 1780-ra van leolcsózva. Ez rövid ujjú, végig gombos, olyan mint egy pamut blúz, ami térdig ér.

Megann, az ágyat én is néztem, de ezek a poharak kisebbek, mint ami a dm-ben akciós, és nem is tudom, hogy ugyanazok a kiegészítők vannak-e benne. Bár én továbbra is a műanyag "cumisüvegre" szavazok, az bizti kifőzhető többször is.

Kelengye és korházi pakk lista meg van a neten is: http://www.otlettar.try.hu/kismama.htm ezt babanetes mamák csinálták. És ha ennyire készülsz, még érdekes lehet a http://www.nlc.hu/index.php?id=79 cikkei is. De tarts vissza azért még két hónapigKép.

A korházi pakkhoz annyit szeretnék hozzátenni, hogy érdeklődjetek a korházban is alább a mávos infókat tudom megosztani veletek. Egyrészt van ahol a szüléshez nem adnak rucit, a szülésen átesett mamák szerint egy hosszabb pamutpóló remek erre a célra, és állítólag csak beleizzad az ember, nem lesz nagyon csumpis. A hozzátartozókat is megkérik, hogy ne az utcai ruhában kísérgessék a mamát, hanem vegyenek frissen mosott, kényelmes rucit. Papucs ellenben nem kell a papának, mert adnak ilyen kis lábzsákot, ami szerintem papuccsal elég fura lehet. Az összes cuccot itt be lehet zárni egy szekrénybe, tehát lehet egybe pakolni mindent. Az osztályon meg csak pelust kell vinni a babáknak, rucit nem. Viszont a hálós bugyit (könnyen mosható és gyorsan szárad) és az inkontinencia-betétet 1-2 napig hasznosnak találják (ezt gyógyszertárben, gyógyászati segédeszközök boltban lehet megvenni). Hálós bugyi többféle van a brendon katalógusban is, gyógyszertárban is, szerintem nézelődjetek. Plusz a betétből nem kell 30 db-ot venni, gondoljatok arra, hogy a párotok úgyis meglátogat, behozza ami kell. Nem leszünk elzárva a világtól, gondolom lesz telcsi mindenkinélKép. És végső esetben a legtöbb korházban van gyógyszertárKép.
dudukly
Isaszeg

Szis Dóri, Kép
én sem kérek EDA-t, abszolút de a természetes dolgokat szeretem.
A fájdalom, pontosan mit jelent?? Gondolom, igazán semmihez nem lehet hasonlítani, de mégis....?? Milyen érzés??? Jó? Kép
szmercsa
36+1
szmercsa

Szmercsa Kép

akkor kérleltem a szülésznőt, hogy engem császározzanak meg. De mivel nem volt mi indokolja a dolgot szerencsére nem tették. De állítólag más is szokott rimánkodni, ha már nagyon fáj. Kép

Nekem a fekvés jött be -ebből látszik mennyire különbözőek vagyunk- a vajúdáskor. Kép

Fájdalom az volt bizony, de érdekes, valahogy úgy vagyunk összerakva mi nők, hogy valahogy egy idő után elfelejtjük milyen fájdalmas is volt. Kép

Én extra hosszú ideig vajúdtam, 2 héttel túl is hordtam a kisfiamat, és az utsó héten már befektettek megfigyelésre, és végül magától megindult a szülés szerencsére, állandóan nézték a szívhangot, lepény érettségét stb, és mivel minden a legnagyobb rendben volt, ezért hagyták, hogy akkor jöjjön ki a baba, amikor Õ szeretne. Azt hiszem este 10-től kezdődtek a fájások úgy kb. 15 percenként. Mintha meg akart volna jönni, meg a derekam is fájdogált keményen. Aztán erősödött folyamatosan és másnap délután 4 órakor született meg a baba. Kép

Bocs', hogy untattalak kicsit hosszúra sikeredett. Kép

Dóri
27+1
Vendég

Dóri,
egyáltalán nem untattál, sőt!! erre voltam kíváncsi. Állítólag az első gyerkőcnél hosszú ideig tart a vajúdás, Te jobb esélyekkel indulsz a második Babóval Kép de az első nem lehetett semmi, ilyen sokáig tartott?? nagyon elfáradhattál!!
Én a menzesz alatt sem szedtem be semmiféle gyógyszert, köldökkólikám is van, ami igen cudar fájdalmakkal jár, mikor előjön, arra sem szedtem fájdalomcsillapítót, sőt ha jobban belegondolok, igazán még a fejfájásra sem szedek semmit.
Csak nyugtatom magamat Kép
Nem tudom elképzelni, milyen lehet, talán jobb is így??? Kép
Úgy állok hozzá, hogy a Babóért mindent, majd megdumcsizom vele, hogy segítsük egymást! Kép Hiszen én vagyok az anyukája! nekem kell bíztatnom őt, vagy nem? Kép
És az is vígasztal, hogy konkrétan a szülés fájdalmait eddig még mindenki túlélte Kép
Dóri, bizti tudsz válaszolni a Ctg-s eredményre, addig eljutottam, hogy az egyik a Babó szívműködése, a másik kis grafikon a méhizomzat összehúzódásait mutatja. Mi a normális érték?? Neked már van tapasztalatod Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,

Fájásnak hivják, de tkp a méhösszehúzódást mutatja, százalékban. Lehet, hogy még nem érzel fájást, de valószinűleg a méhed már dolgozik, és különböző erősségű összehúzódásokat produkál. Nincsenek százalékok jelölve a papiron?

A nyári babások között volt aki 70-80%-os "fájást" produkált a CTG-n és azt mondta, nem érzett semmit. Persze aztán szülés közben már igen...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Falina Kép A szponzorált oldalakat nem is szoktam elolvasni a Kismamában, és úgy érzem, ki tudom szűrni, mi használható, mi nem. Ezért nem olvasom pl. a Baba magazint és az Anyák lapját... Az elmúlt években nekem annyit segített ez a lap, hogy nem tudok nem hinni neki Kép És nem kifejezetten a szakemberekre vagyok kíváncsi, sokkal többet érnek a saját tapasztalatok, amiket a többgyerekesek írnak benne. / akik egyben szerkesztők, munkatársak is/.

EDA: az előzőnél nem volt, és utólag nagyon büszke voltam magamra emiatt, és örültem, hogy megúsztuk a beavatkozásokat. De tény az is, hogy amikor kezdett durvulni a dolog, kértem, hogy adjanak, de nem maradt rá idő. Jó ideig úgy gondoltam, hogy most fogok kérni, de már én sem vagyok benne biztos. Egyáltalán nem egyértelmű számomra, hogy okoz-e mellékhatásokat a babánál, vagy sem, és abban sem vagyok biztos, hogy szülés után azonnal "teljesértékű"lennék-e ezzel. Ennek azért majd utána érdeklődöm. / nagyon fontos számomra, hogy ne legyek kiszolgáltatva, hanem azonnal el tudjam látni a babámat, pihenő időt sem akarok kérni, ahogy Balázzsal sem/. Annyit tudok, hogy ha valakinek magas a vérnyomása, annak kifejezetten hasznos, mert leviszi a vérnyomást, és ebből kifolyólag a babának is jobb lesz az oxigénellátása. /ez magas vérnyomás nélkül is jobb lesz!/ Nekem inkább magas, mint alacsony, Balázsnál a terhesség végére már kifejezetten magas volt, mégsem ragaszkodtak az EDA-hoz.

Egyébként az én vajúdásom sem volt rövid, csütörtökön kora délután már biztosan lehetett tudni, hogy ebből lesz valami, és csak péntek reggel 8:27-kor született meg Balázs.Viszont ehhez hozzátartozik az is, hogy estére kezdett csak erősödni, addig tudtam pihenni, pakolászni, beszélgetni is, bár egyre inkább befelé kezdtem fordulni. Este már nem tudtam elaludni, de nem volt még rossz. Hajnalra durvult, akkor bementünk a kórházba, és akkor kezdett igazán rossz lenni, már nem is érzékeltem a környezetemet, valóban nem emlékszem egy csomó mindenre. Szóval összesen a nagyon erős rész olyan 5-6 óra lehetett.

Hízás:próbálok ezzel nem foglalkozni, de ma én is védőnőnél jártam, és 3 hét alatt nekem megint följött 3 kiló Kép Kép Kép Most tartok +12 kilónál 28 hetesen, Balázzsal ez lett a vége. Le van sz...va, a védőnő sem érti, minek mérgelődöm ezen, szerinte nem kell vele foglalkozni.

Kicsit hosszú lettem, bocs!

Szép napot ebben a ronda időben!
Judit 28+0
jucc

Rókica,
sajna százalékjelet nem látok. kPA-ban van megadva az érték, ami nálam 2 körül mozog, és van egy másik értékoszlop, ahol 0 - 20 - 40 - 60 - 80 - 100 mennek az értékek felfelé, ott is a 20 alatt van a görbém. Ez vajon mit jelent??
A Babó szívműködése 140-160 között mozog (van 160 felett is, akkor már nagyon unta a végén és iszonyatos nagyokat rúgott Kép, de 120 alatt nincsen), azt olvastam, hogy ez a normális, ha 120 alá megy, akkor rossz az ellátottsága. Szerinted?? Egyébként én is most nézelődök a neten.
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,

Sajna nem vagyok otthon még ennek az értékelésében, mert nekem még nem volt. De mindjárt megkérdem a nyári babásokat, hátha ott valaki el tudja magyarázni. Egyikük mutatta nekem egyszer a fecnijét amit kapott, és azon látszott, hogy nem görbék voltak, hanem ilyen hegyek, amik hol alacsonyabban, hol magasabban csúcsosodtak. Sztem a 0-20-40-60-80-100 lehet a százalék, és ha neked mind 20% alatt van, akkor lényegében még nem húzódik össze a méhed. De ez csak tipp. Mindjárt megpróbálok utánanézni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa, Kép

ja, én is erre gondoltam előtte, hogy ha annyira szörnyű lenne, nem lennének többgyerekes anyukák, csak csupa egyke! Kép Dehát pl. én is vállalkoztam rá! Kép Ténylegh kissé hosszúra sikeredett a vajúdás nálam, de ellenpélda is mindig van, van akiből kipottyan a babó már elsőre, nekem betonkemény volt a méhszáj végig a terhesség alatt+az a túlhordás, hiába fiú volt és kissé lusti. Kép

Nem tudom mi a normál érték, vagy mi alapján nézik pontosan, nem akarok hülyeséget írni neked. Kép Egy számot írtak rá nekem anno (asszem 6-ot), doki szokta megnézni és aláírni, azt tudom.

Dóri
Vendég

Sziasztok Kismamik! Kép

Eddig olyan hajtás volt nálunk itt a melóhelyen, hogy ihaj Kép.

Anyapoc,
Beni nem járt bölcsibe, ezért kezdtük rögtön az ovit 3 évesen. Ez korcsoportos ovi és az évvesztesek minicsoportba kerültek, emiatt most lesz kiscsoportos szeptembertől. Jól teszed, hogy hagyod még Bulcsút bölcsibe, tényleg sok lenne neki még a kistesó mellett az ovit is megszokni. A bölcsi legalább biztos pont neki.

Zsóf,
Osztom Anyapoc megjegyzését a számítógéppel kapcsolatban. Hamar rákapnak a kicsik, főleg, ha sokat látják a szülőktől. Beni is már nagyon jól tudja használni, mi az www.egyszervolt.hu-t szeretjük, ott hallgatja a mondókákat, verseket, énekeket.

Szmercsa,
Sajnálom, hogy ilyen rosszul alakult a vizsgálat. Szerintem a védőnő is ki tudja elemezni az NST-t.

Baby 20,
Hizás nálam. 27+3 héten 5-6 kg. (de nem kezdtem vékonyról, 66 kg-ról és ez nagyon fontos)

Azt hiszem én sem fogok EDA-t kérni. Ugyan Beni csak 2950 g. volt, de ő is simán kijött. Persze nagyon fájt, de megérte. Kép Pedig már éjfékor jöttek az első 6-7 percesek, hajnali 4-kor mentünk be a kórházba és Beni csak este 7-kor született.

Csütörtökön megyek a leendő szülésznőmhöz, akit fel szeretnék kérni. És délután még a védőnőhöz is beugrom.

Most mennem kell Beniért. De még este jövök.

Pusszantás
Benianyu
27+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Köszönöm Rókica,
rosszul fogalmaztam, nekem se görbék vannak, hanem kis hegyecskék, azokat hogy nevezik?? mint az EKG, úgy néz ki. Viszont azt olvastam, hogy méhösszehúzódások lényegében mindig vannak, még akkor is ha nem állapotos a nő... feszülten várom a fejleményeket. Köszi, hogy segítesz Kép
Dóri, köszönöm neked is,
enyém is állítólag fiú, és lusti-e? azt majd kiderül, de szerintem hamar kijön, mert érzi, hogy itt nagyon szeretjük, és várjuk Kép
szmercsa
szmercsa

Benianyu,
NST=CTG???
Meddig akarsz még dolgozni??
szmercsa
szmercsa

Lányok,
ezt most találtam, akit érdekel! Kép Bocsi ha csak foglalom vele helyet Kép
alváshoz:
- mózeskosár vagy kiságy, lényeg, hogy közvetlenül a te fekhelyed mellett legyen
- kispléd a kosár vagy ágy aljára,
- 2 db kislepedő
- 2 db könnyű, mosható takaró (párna nem kell, a babának teljesen vízszintes felületen kell aludnia)

szállításhoz:
- mózeskosár az autóban szállításhoz
- babakocsi kocsizsákkal (télen) - legcélszerűbb (igaz, a legdrágább is)
olyan babakocsit venni, amely kivehető mózeskosárral rendelkezik, és később sportkocsivá is alakítható.

pelenkázáshoz:
- biztonságos pelenkázóhely (fontos, hogy számodra kényelmes magasságban legyen)
- lemosható pelenkázómatrac
- nedves törlőkendő popsitörléshez
- kicsi, műanyag szemeteszsákok a koszos pelenkák elhelyezésére (bűzölgés elkerülése végett)
- néhány csomag mini vagy newborn pelenka
- 1 üveg 70%-os alkohol a köldökápoláshoz

A popsikrémet és a köldök leszárításához szükséges hintőport majd a
gyerekorvosod írja fel az első vizsgálatkor.

fürdéshez:
- kiskád (Legjobb az a fajta, amely olyan kiképzésű, hogy a kisbabát inden oldalról megtartja: így egyedül is könnyedén és biztonságosan
tudsz fürdetni.)
- 1 db vízhőmérő
- babaszappan (eleinte csak a hajlatok tisztítására használd, és ha így
is túlzottan szárítaná a bőrt, úgy térj át fürdetőkrémre)
- 2 db kapucnirésszel ellátott törölköző

öltözéshez:
- 6 db elöl vagy hátul nyíló (nem bebújós!) pamut rékli (ha már gyakorlott vagy, áttérhetsz a bebújós body-kra)
- 6 db popsirésznél nyitható rugdalózó (újszülöttnek általában az 56-os
méret a jó, de vigyázat, pár hét alatt kinövi!)
- 2 db könnyű, kényelmes kiskabát
- nyáron 4 db napozó
- nyárra 2 db vékony pamut kissapka, télre (a vékony sapka fölé) 2 db vastag sapka
- 2 db kismamusz (télen) illetve 2 db vékony kiszokni (nyáron, a napozóhoz)
- télen 1 db meleg overál és 1 pár kiskesztyű

- 20 db textilpelenka büfiztetéshez, a baba feje alá stb.

Cumisüvegből 1 db-ot a biztonság kedvéért beszerezhetsz, de a rendesen szopó újszülöttnek a közhiedelem ellenére nincs szüksége plusz folyadékbevitelre.
szmercsa
szmercsa

Sziasztok
úgy néz ki, tegnap eladtuk a fejünk fölül a kérót, úgyhogy mivel ezerrel keresünk magunknak házat, még az eddigieknél is ritkásabban tudok jönniKép
Még nem tudom, mi lesz, hogy lesz, szülni még valszeg innen megyek, de aztán pár héten belül költözni kell...
Nagyon örülök, meg izgi, de azért fura ez a "bizonytalanság".
Bocs, most visszaolvasni sem tudok...netezek ugyan sokat (házkeresési célzattal) de a babás oldalak most valahogy kimaradnak.

Úgyhogy most aztán tényleg kérem, hogy a módosítások-új emberkék ügyében privizzetek: melvira@freemail.hu mert tutira nem tudok mindent részletesen elolvasni, max átfutni és ha valami eszebe jut, pár szóban reagálni.
üdv
p 29+00
penna

Sziasztok!

Még nem olvastam visszaKép
De ezt látom.

Penna!
Egyik szemem sír a másik nevet.
Egyrészt örülök, hogy sikerült eladnotok a lakást, másrészt nagyon sajnálom, hogy ritkán vagy eláltalán nem leszelKép
Próbálj meg azért benézni.
Remélem, találtok megfelelő házat és lesz net isKép
Talán néha lesz annyi időd, hogy benézz.

Most lépnem kellKép
De még este tuti benézek.
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Megjöttem a dokibácsitól.
A picurral minden ok.Méhszáj rendben.Mehetünk a tengerre.Holnap éjszaka indulunk.KépDe vasárnap már itthon is leszünk.Úgy fogtok nekem hiányozni.Kép!
Ha már a súlynál tartunk.Most 32 hetes vagyok.12-13 kg van rajtam, a doki nagyon komolyan leszúrt.És azt mondta, hogy fog is vele csesztetni, mert mérgezést okozhat a kismamánka és a babának is(terhességi toxémia).Gondoltam, hogy ennek is el fog jönnin az ideje.De hát az én dokim már csak ilyen.A dokim szerint egyébként a 8 kg az ideális hízás.KépNekem már a 12. héten meg volt a 4kg.De ezt nem ijesztgetésként írtam le. Tudom, ahány doki, annyi hepp.
Ja!Képzlejétek el, sima uhán voltam, de mégis olyan szépen láttam, hogy nyújtogatta a nyelvét, láttam az állát, a köldökzsinórt, tele volt a hugyhójagjaKép, lábujjak, kézecskéje.Jaj, nagyon édes volt.Ennyire jól még soha nem volt számomra kivehető.Az apuci nagy sajnálatára most pont nem volt ott.Kép

Jók a kelengyelisták!

Rokica
segíts kérlek.Ma voltam a gyogyitárba, és nem tudták mit akarok venni.(tenna bugyi)Valami tépőzárral műdödő dologról beszéltek, amihez meg kellene adnom a csípőméretemet.Ez ua. mint amit te vettél?
Könyörgöm írd le pontosan a nevét, Képmert nem tudok dűlőre jutni a gyogyitárosokkal.Te milyen méretűt vettél?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Ja. még annyit,
olyan muris volt.Úgy kijöttem a doki rendelőjéből, hogy elfelejtettem fizetni.Szégynszemre vissza kellett mennem.Doki nagyon rendi volt, azt mondta mással is előfordult már.KépSztem csak nyugtatni akart.
Teljesen szét vagyok esve.Ilyen hülye is csak én lehetek.KépKépKép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!Kép

Hát ez az idő, pocsékKép

Sütöttem előbb palacsintát, benyomtam 4 kakaósatKép
Most meg fagyiztam.Kép

Kell ennyi ilyen időben.

Lányok!Kép
Vettem ma Tena super betétet+hálós bugyit, bár azt mondták nem is kell hozzá, mivel olyan ragasztós mint a betét.
Azért vettem egy csomagot(2db-os)
És vettem Garmastan kenőcsöt, ami mellbimbóra jó, ha esetleg begyulladna.
Be van csomagolva a kórházi pakkom , igaz még van idő, de legyen megKép
Van benne 4 hálóing(gombosak), Tena betét+eldobható bugyik+2db neccbugyi Tena, szappan, fogkefe, fogkrém, 2 db műanyag pohár, köntös, mellatartóbetétek(eldobható), 2 db szopis melltartó, tányér, evőeszköz, papírzsepi, szalvéta.

Nagyjából ezek vannak meg.

Még kell pihe puha Wc papír, kis uszógumi(üléshez), papucs.

Remélem úgy meg is lesz nagyjából minden ami nekem kell.

A kismanónak meg pelus, popsitörlő, ruha hazahozatalhoz.

Tiszta extázisban vagyok már, pedig még min. 5 hétig bent kellene maradnia.)KépKép

De én már úgy izgulok!!!

El sem hiszem, hogy hamarosan itt lesz velünkKép

Szmercsa! J

Hát még Neked milyen izgi lehet már!J
Fotód nincs magadról, mekkora a pocakod?
Tudod hogy nagyjából mekkora lesz a baba?

Pusz
Mea(31+2)

Mea
mea

Kismama!Kép

Én 11,5 kg plussznál tartok szintén 32.héten.
Nekem nem szólt semmit a védőnő.
Sőt azt mondta nem vagyok nagyon meghízva.
És tényleg igazábl csak a hasamon vanKép
Szerintem nem gond ennyi hízás.
Ne tötődj vele, szerintem csak túlaggódja a dokid.
Biztos inkább óvatos nagyon.
Egyébként átlagban szerintem 12-15 kg-ot tuti híznak a nők terhesség alatt.
De volt olyan ismerősöm aki vékonyan kezdte és 25 kg-ot hízott és semmi baj nem lett.
Szerintme aki vékonyan kezdi annak kell is a plussz kiló!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok Kép !

Szmercsa,

NST a vizsgálat neve, a CTG (cardiotocograph) pedig a készüléké.

Szerintem, még kb másfél-két hónapig fogok dolgozni, ha minden rendben lesz. Most eléggé erejem teljében érzem magam, a tegnapi szédülést leszámítva. Benivel is a kiírás előtt 3 héttel hagytam abba a munkát, ő késett egy hetet, így négy hétig voltam otthon. Egész nap csavarogtam, mert itthon megőrültem volna. Most az Anyuék nagyon sokat segítenek Benivel és ő imád velük lenni, már nem is megy többet oviba szeptemberig. Azért augusztusban többször is fogok hosszú hétvégéket csinálni, vagy csak úgy kiveszek egy-két nap szabit. Hazajön az öcsém két hétre, ő Amszterdamban él, vele is szeretnék majd lenni.

Penna,

Sajnálom, hogy kevesebbet leszel velünk a neten, de nagyon drukkolok, hogy találjatok egy szép házat magatoknak, ahova a pici érkezik Kép

Szilvi,

De jó, hogy mehettek a tengerre! Kép Érezzétek nagyon jól magatokat! Majd visszaolvasol, ha megjöttetek.

Benianyu
27+3

benianyu

Mea
te is milyen ügyin megvetted ezt a bugyit.Rám meg pelushoz hasonló dolgot akartak adni.Tudod? amit a magatehetetlen emberkékere adnak.KépTiszta bénák.

Kép
Kép
kismama2004

Benianyu
köszönöm szépen!Kép

Penna
remélem sikrül megtalálnotok állmaitok házát!!!!!

Mea
ennélkül a cseszegetés nélkül is rosszul éreztem megam.KépNem is tudom, hogy fogok így a következő ellenőrzésekre menniKépRossz állandóan ezt hallgatni.

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi,

Nem meglepő, hogy elfelejtettél fizetni. Biztos repkedtél jókedvedben, hogy ilyen jól megmutatta magát a pocaklakó. Kép

És ne izgasd magamd nagyon a kilók miatt. Inkább élvezd a nyaralást.

A hízással kapcsolatban amúgy is az a véleményem, hogy aki nem nehéz saját magának, az rendben van. Nem csak a kilók számítanak, hanem, hogy a testünk elbírja-e a terhet. Mennyire megterhelő a hátnak, a lábaknak. Én még elég fürge vagyok, jól is érzem magam. Az alvás is csak azért nem az igazi, mert hason szeretek a legjobban aludni.

Mea,

Néhány palacsintát kaphatnék csőpostán? Majd nyiton az ablakot, ha szólsz. Kép

Pusz
Benianyu

benianyu

Mea, megvettem a mellszívót, tök ari volt a lány, mert egy csomó tartozékot hozott ajándékba, tejgyűjtő zacsikat, meg olyan záró csipeszeket vagy mit, meg mellbimbó védőt, meg olyan izét ami felfogja a tejet az egyik ciciből amíg a másikból szoptatsz, meg cumisüveget, meg olyan izéket amikbe a zacsit kell beleállítani, szóval sok mindent és nagyon szimpi volt. Viszont egy dolgot kérdeznék tőled: hogy kell a mellszívót fertőtleníteni szerinted? Főleg a szívó részére gondolok.

Hízás: utoljára 13 kg-nál jártam, de most már pár napja nem mérem magam, és megfogadtam, hogy nem is fogom. Majd a védőnőnél megmérnek, addig meg nem érdekel. Szerencsére az én dokim azt mondta 20 kg-nál szóljak, addig jó vagyokKép

Anyukák, mikor kell bemenni a kórházba szülni? Úgy értem mi az a jel, amikor már kocsiba/taxiba kell ülni, és bemenni? Mert én mindig látom magamat hazafelé kullogni a bőröndömmel, mondván, hogy még korán mentemKép Viszont nem szeretnék majd itthon szülni semKép Tudom még messze van nekem, de most jutott eszembe megkérdezni.

Az természetes hogy fáj a csípőm? Főleg ha sokáig ülök vagy fekszem, akkor utána olyan fájdalmas menni. Ha tornázom, kicsit jobb, de már olyan lusta vagyok ahhoz is. Van más is akinek fáj?

Hari 27+3

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Kismama!
Véletlenül nem egy a dokink???KépKépKépKép(Szent István)
Az enyém is állandóan ezt a nyamvadt 8 kilót szajkózza!
Na ennek ellenére én ma megettem egy fél tábla milkát, édes gyümölcslevest, stbKép
Jó lesz nekem is figyelni!De most valahogy jobban csúszik az édesség, na majd jól leszúrom magamKépKép

Lányok, köszi a listákat!
Ki is írta a C&A-s hálóinget, pont most értünk haza onnan de én semmilyen végiggombosat nem láttam. A TEREMBURÁJÁT, HÁT MEGVAKULTAMKép
Holnap megkísérlem mégegyszer!

Mennyire bátrak vagytok, EDA ügybenKép, csak én vagyok ilyen nyápic???KépKépKép

Jaj, már megint éhes vagyok, megyek egy kis sajtból még nem lehet gond, ugye???

Megann 31+2

Kép

Kép
megann

Megann
háááát nem'tom.Ha ma Vp-ben rendelt akkor valszínűKépKépKépKépMinden esetre nem irigyellek.
Még jó,hogy ma makaróni etteKépJa és islert isKép
De ha le kell állni az édességgel akkor rögtön jobban kellKép

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Szép beszélgetős esténk lesz, remélem. Most mindenki aktívnak tűnikKép.

Szilvi!

Ne hagyd magad a gyógyszertárban (vagy menjél másikba). Ha csak látványra ismered fel a neccbugyit, itt van kettő is a brendon katalógusban (http://www.brendon.hu/pdf2005/kismamaknak/44.pdf). A korházi eü-boltban nálunk annyira felkészültek, hogy a kirakatban már úgy van kitéve a betét és a tartó nadrág is, hogy vizelettartási panaszokra és szülés utánra. Mondjuk tényleg akkora, mint egy felőtt-pelus. Van olyan, amit mondasz (nadrágpelenka), de olyan is, ami olyan, mint egy eü-betét csak szárnyak nélkül és marha nagy és vastag. Legyél akaratos a beszerzésnélKép.

Hari!

Ha ennyi pluszt adott hozzá, akkor jól vetted a szívót. Fertőtleníteni lehet folyadékkal (lehet készen kapni, de van tabletta is amit fel kell oldani vízben), vagy kifőzéssel, vagy valamelyik elektromos/mikrós fertőtlenítő berendezéssel. Én kérdeztem a korházi tapasztalatokat, ott a nővéreknek van fertőtlenítő oldatuk amibe belerakják a cuccot. Otthon meg majd eldöntöd, hogy főzöd, oldatozod, vagy gőzsterilizálsz.
A szülést elmondja az orvosod, de általában attól függ, hogy milyen messze vagy a korháztól, ha kb. félorányira, akkor 5 perces fájásokkal vagy elfolyt magzatvíz esetén kell menni. (A folyó magzatvíznél is jó a tenna betét.)

Mea!

Tegyél be még törcsiket (kicsit és nagyot), sőt nekem valaki javasolta, hogy vigyek frotír konyharuhákat (ezeket baromi olcsón adják pl. a rosmannban), ami jó borogatáshoz, kéztörléshez, baba száját törölni, stb. és papír wc-ülőkét, nedves wc papírt és fertőtlenítő kendőt is. A hazahozatalhoz való ruhát tedd külön, azt majd apa beviszi, ha megy értetek, nem kell a helyet foglalnia.

Penna!

Találjatok egy szép kertes házat, amit a pároddal ügyesen berendezhettekKép. Aztán a fotókat elvárjuk!

A kilókat meg hagyjuk, szerintem már lezártuk a témát. Ne hagyjátok magatokat cseszegetni, a toxémiának az egyik jele lehet a hízás, de nem az egyetlen. (Nagy Tímea 2x olimpiai bajnok vívó 30 kg-ot hízott a terhességeivel!!!)

Dudukly (29)
dudukly
Isaszeg

CTG info a nyári babásoktól:

A szivhang értéke 140-160 között a legjobb: 130-at már figyelik, szóval ha gond van bent tartották volna... ugyanigy a stagnáns 170-180-al is.

A 20-30-40 stb. az a méhösszehúzódások mértéke %-ban A 20-30 az normális a terhesség 36. hete körül már akkor is, ha állandó de rendszertelen.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa:

Az NST az a non-stressz teszt, ami alatt egy CTG (cardiotocograph vagy mi) nevű ketyerét raknak a hasadra. A kettő tehát nem ugyanaz, mert az egyik az eljárás neve, a másik a műszeré.

Mellesleg azért non-stressz mert nem csinálnak semmit a babával, csak nézik nyugalmi állapotban. Van olyan is hogy egy vibrátort vagy vekkert nyomnak a hasad mellé, no az már nem non-stressz a babának. Akkor van az oxitocin próba teszt, amikor kipróbálják, milyen hatással van egy csökkentett adag oxitocin a méhtevékenységre. Ez alatt is CTG-vel mérik a méhösszehúzódásokat, de ezek már nem NST-k.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa!

A listát amit felraknál én annyiban kommentálnám, hogy a babának nem biztonságos autóban a mózeskosár, beköthető autósülés kell neki! Nem tudom, Magyarországon mennyire veszik szigorúan, de szerintem simán megbüntethetnek ha nincs a baba autósülésben.

Amerikában haza se engednek a kórházból autósülés nélkül. Egy nővérke kijön és ellenőrzi, van-e a babának autósülése.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?