Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is hulla fáradt vagyok, leszakad a derekam délután óta. Gondolom nem tett jót nekem, hogy 3* feljöttem a harmadikra, meg rengeteget mentem (reggel vérvétel, védőnő, majd du. UH, meg még anyához is elmentem, és persze gyalog mindent). Majd holnap kialszom magam. :)
Imádok aludni, addig kell kihasználni amíg lehet. :D

AMúgy a baba fejkörfogata 36hetesnek, haskörfogata 40hetesnek felel meg, a doki mondta ha kibírom a 40hetet, akkor átlagosnál nagyobb súlyú lesz. Kérdeztem mekkora az az átlagnál nagyobb? 3500g-nál több...Na majd meglátjuk :) :shock:

Elmondtam férjemnek ezt a sexes témát, tetszett neki, alig várja... :)
Jővő héten lehet, hogy próbálkozunk? :D Nekem nem sok kedvem van hozzá, ahogy eddig sem volt. De tényleg több ember mondta nekik is bejött. Ugyhogy hajrá lányok, akik mostanában vannak kiírva. Mindig úgy jövök fórum hátha vkinek megszületett...:D

Csütörtökön Telihold, ha vki esetleg ebben hinne...

Valamelyikőtök vett polárplédet? Mekkora a mérete szimplán? Hogyan van beszegve? Én ma vettem 2 szupermintásat, egy 140*140cm és 100*140cm-t. Nem tudom hogyan szegjem be, selyemszalaggal vagy pelenkaöltéssel, meg mekkorát készítsek belőle?? Ötlet?

Edit (37+2)

Kép
Kép
edi78

Jelentem kiborultam....

össze vagyok zavarodva de nagyon....

2 perc alatt kidobott ma a dokibá,azt mondta nem hiszi kisebb a baba, de annyira össze vissza beszélt,hogy teljes zavarodottság a szívemben és a lelkemben.Meg se kérdezte vannak e problémáim én meg csak mondtam neki, akkor mi ez a keményedés meg hányinger meg stb stb
ott bömböltem Páromnak lehet, hogy túlhordás lesz a vége.
méhszájam nagyon magasan van szétnyílva de nem tágultam tovább,lehet baba kicsisége miatt és lehet a keskeny csípő miatt is.Császárról szó se volt eddig, de lehetséges, vagy már az is eszembe jutott rá van tekeredve zsinórka és az nem engedi el.
Szerdán uh, ctg és pénteken megint ,ctg ctg ctg ctg hegyin hátán.
ELEGEM VAN BABÁT AKAROK

Táppénzre nem ír ki ,mert ilyenkor már nem szoktak az utolsó hónapban.Hallottatok Ti már ilyet?????

Úgyhogy Kata és többiek,biztos hamarabb lesz Nektek babátok,de Nekem ezt kell szeretnem.

De most annyira frusztráltan érzem magamat és annyira zavart vagyok,hogy csak bőgni tudok folyamatosan.Nem értek semmit.
Gergő meg azon van kiakadva ,hogy én miért vagyok kiakadva,de ezek a férfiak nem értik, mennyire túl akarok lenni a szülésen az egész magatehetelenségen, nem bírok semmit se csinálni és anno, úgy beleéltem magamat, hogy nemsokára itt a baba.biztos ez a bajom.
jó éjt mindenkinek
sue
suezika

Ákata - jajj, jó hogy mondod ezt a hőmérős dolgot! Igaz, nem alkalmaztam a módszert csak egyszer, de azért jó tudni, hogy nem is tanácsos (pedig a kórházban mutatta a gyerekdoki, ezért fel se merült bennem, hogy valami nem oké) Áttértem a hasmaszírozásra, meg hasrafektetés és hátsimogatás stb. és sikerült két böfit meg egy pukit kicsalnom - elég hatásos!

Szegény kicsi Lilike :( Nagyon sajnálom a műtétet, hisz még olyan nagyon kicsike!
A házzal akkor az utolsó pillanatban lettetek kész! :lol:

Ranpo Ricsike gyönyörű kisbaba - nagyon aranyos hajacskája van!

Mamy Olyan jó, hogy használ nektek az Infacol!
A férjed tényleg nagyon aranyos - egyébként az én férjem is ilyen kedves, segítőkész ember - most is ő ringatja a nyűgi Zsoltit - amíg én itt írosgatok.
Séta: jó lenne még egy darabig ilyen kellemes idő maradna - mi még nem voltunk kint - de febuzdulva azon, hogy nektek ilyen jól sikerült - megyünk - csak előbb babakocsit kell venni...
Nálunk most nem a hasfájás miatt, hanem valami más miatt (talán a front???) van nyűgösködés. Tegnap óta másfél - két óránként kel.
Pedig pont el szerettem volna dicsekedni azzal, hogy milyen jó napjaink vannak...

Mindegy, mert most is mennem kell - azt hittem több időm marad.

Pocakosoknak: amúgy a gondok mellett az öröm sokkal nagyobb, csodás érzés szopinál, böfinél összebújni - vagy csak nézni, ahogy alszik - sokszor el se hiszem, hogy van egy fiam! Mindig összenézünk a férjemmel: gyerekünk van! Egyszerűen nem lehet elmondani olyan erős ez a szeretet!
Finiselőknek megy a drukk!

KépKép
nózi

Sue annyira sajnálom! Táppénz ügy: nem ilyet még nem hallottam, szerintem ez nagy szemétség, és az is elég durva, hogy így kidobott az orvosod! Nem csodálom, hogy kivagy!

Szüléshez meg a sok drukk!

KépKép
nózi

Kép
piciza

Reggel a babanet szarakodott.Nem velem volt a hiba :D .Bocsanat de most is rohanok.Reggel remelem sikerul irnom vegre valamit.+sikerul elolvasnom az elmult 3 napot.
Puszi Jo ejszakat
Iza
piciza

Hettie!
Azt már én is hallottam, hogy az első hónapokban nem jó sokat simizni a pocit, mert levállhat a méhlepény. Én is csak azért voltam óvatosabb, mert veszélyeztetett voltam, de attól még simiztem, de nem körbe-körbe és állandóan, hanem a kezemet rátéve az ujjaimmal gyengéden.

Sue!
Ne aggódj, remélhetőleg tudja a babóca, hogy mikor jó neki megszületni. Azért az orvosod lehetne egy kicsit megértőbb és segítőkészebb. Egyébként én lazán meg tudtam beszélni a dokimmal, hogy csak a szüléstől szeretném igénybe venni a tgyást és ez neki semmilyen gondot nem okozott. Egy kicsit furcsa a felfogása a tiédnek :shock: . Remélem hamarosan minden rendeződik, addig is próbálj meg megnyugodni, mert a babócának sem jó, ha idegeskedsz.

Gesztenye
gesztenye78

Sue most jut eszembe: nem lehet, hogy a dokid csak sietett egy szülésre? Lehet, hogy következő alkalommal már nyugodtabban tudsz vele beszélni.

KépKép
nózi

Edit!

Megnéztem, ami polártakarót vettem, az 90*85 cm-es, szélén selyemszalag, nagyon szép.

Sue!

Kitartás!! Az uh-t nem ő csinálja, ugye? Próbálj meg tőlük is kérdezgetni meg attól is, aki actg-tcsinálja. Dokibához mikor mész legközelebb? HA nagyon nem sikerül megnyugodnod, mitől is sikerülne?! akkor hívd fel, mondd el neki az aggályaidat!!! Különben hol marad a bizalom a szülésre? Annál kiszolgáltatottabb helyzet nemigen van, hiszen feltétel nélkül kell bennük megbíznunk, és hogy minden helyzetben a leghelyesebben tudnak dönteni helyettünk!!!
A lényeg: Kicsi lányod ne érezzen ebből semmit.
Olvass egy jót!
Én holnap megyek dokihoz, kérdezni akarok 1-2 dolgot és tudom, hogy nemigazán fog örülni, de muszáj válaszolnia, hogy megnyugtasson.

táppénz: körzetivel beszéld meg, én csak telefonon hívtam fel és kiírt. Ez már olyan rövid idő, hogy ki kell írnia.
Erika
piciri

ez nagyon vicces, mostmár tényleg feladom a mai napot.

Nózi,
lehet igazad van ,mert amíg ctg-ztek 5 kismama ment el tőle,de akkor is marha rosszul esett ,1 hónap szabi után ez van 2 perc null magyarázat...
közben beszéltem Osoaval szintén hozzá jár, Ő megnyugtatott ilyen a dokink mindent harapó fogoval kell kihuzni belőle.

szomszédoknál megint itt járt a rendőrség ordíbálás volt,komolyan mondom nem tudom mi van hazajött a férfi 2 hét után és 10 perc múlva itt a rendőrség.
igaz válnak, de azért ezt nem kéne csinálni a csajnak ,hogy be se engedi a lakásba és üvölt ....
most a férfit sajnálom ezerrel.

jól felidegesítettem magamat és közben kutya is bepisil.
fél óránként bepisil és mire felhuznánk a nadrágot már csurog.
nem tudom mi van vele de párom csak üvölt vele én meg sírok,mert szerintem beteg de ezzel ő nem törtődik.
Most várok még fél órát leviszem pisilni éjjel pizsamába és utána megpróbálom hátha kibírja fél négyig akkor kell Gergő.
Holnap meg apósommal elvisszük dokihoz,mert gergő nem akarja de ezt már 2 hete csinálja és nem bírom.

szóval ma rám járt a rúd.....
holnap anyukámat meg megkérem legyen itt ,hogy én tudjak aludni.

Piciri!
ki tudja Nekem meddig van még odabent ez a gyermek.ha most is kisebbnek mutatja magát 2 héttel rekordot fogok dönteni túlhordásban,de akkor mikor fogant???????
szerdán uh meglátjuk mit mondanak az adatok...
addig kitartok
vagy kiborulok kutya, baba ,szomszédok miatt.
ja és képzeljétek kijött az aranyerem.mi lesz ha szülök.....
sue
suezika

Sziasztok,

Nem tudok aludni, ez biztos a front...

Sue,

Tök gáz, hogy az orvosod nem ír ki!! Micsoda kreténség! Szerintem is próbáld a körzetivel megbeszélni. Én egyszer vittem apírt a nődokitól, azóta folytatólagosan mindig kiír. Ez jár neked!!!
Meg azt sem nagyon értem, hogy most mi ez a paráztatás a keskeny csípővel, meg a kicsi babával. Én úgy emlékszem, eddig jók voltak az adatai. Azt meg szívesen megkérdezném a dokidtól, hogy milyen mérés alapján állapította meg, hogy keskeny a csípőd és nem éppen "pont jó". Van neki erre valamilyen tudományos módszere, esetleg táblázata? És nem lehet, hogy azért "pici" a babád, hogy kiférjen a "keskeny" medencéden?
köldökzsinórról meg annyit, hogy a legtöbb babára rá van tekeredve, mégis gond nélkül megszületnek. A köldökzsinór egy nagyon ruganyos, flexibilis üreges szerv, nem úgy kell elképzelni, mintha egy sálat szorítanál meg. akkor van gond, ha a zsinór nekinyomódik a csontos medencének, mert akkor elzáródhat a levegő útja. És ez a ctg-n jól látható. És ez a verzió nagyon-nagyon ritka!!!
Szóval nehogy elkezdj parázni.
a túlhordásal kapcsolatban pedig pont az jutott eszembe, hogy, elvileg nekem is azt mondta a doki, hogy szept 7, plusz minusz két hét... Megőrülnék, ha a plusz két hét verzió jönne be, de hát az is teljesen normális.

kutyus: lehet hogy nem lelki okai vannak a bepisilésnek. Először tényleg meg kéne nézetni, nincs-e valami szervi baja szegénynek.

Kata
(aki még mindig nagyon egyben van :? )
sz_kata

Jó reggelt!

Végre sikerült visszaolvasnom. :)

Ranpo nagyon cuki a kis oroszlánod!Gratulálok!

Sue nyugi,meg fog születni az a baba.Tudja ő nagyon jól mikor kell kibújni.Türelem.Türelem Vikibabát terem. :wink: Sajnállak a kutyus miatt nagyon.Szerintem vigyétek el állatorvoshoz.Lehet,hogy a kis veséivel van valami probléma.Ki tudja.

Szkata szép lett nagyon a szobátok.Ügyesek vagytok.Nekünk is jó kis zeg-zugos tetőterünk lesz.

AgelKriszti visszategyelek a táblázatba?

Siba mint látod megkaptam az emiled.Tényleg,milyen időközönként tegyem fel a táblát?Naponta?2naponta?+olvasható így?Nem túl picik a betűk?Kiket vegyek ki belőle?

Elég busyre sikeredett a hétvégénk.Szombaton házibuli volt nálunk.Közelgő születésnapjainkat ünnepeltük. (7-e Tibi,12-e én)Azért hamarabb,mert egész hónapban ez a szombat volt az egyetlen amikor minden barátunk el tudott jönni.Vasárnap lementünk Brightonba.Késő estére értünk haza.Tegnap szintén este 8 után estem haza.Remélem mára már nem jön semmi.És sikerül 10-kor már csicsikálni.

Puszi a babácskáknak.Jók legyenek,hagyják az anyucikat pihenni.

Jadey cickók :lol:

Iza
piciza

Sziasztok!

Sue!
Fel a fejjel. Végülis 11-re vagy kiírva, lehet pár nap és megérkezik a baba, lehet hogy napra pontos lesz. :D
Szerinted amúgy jó napra vagy kiírva? Hogy érzed?
Amúgy én is mondtam a dokinak táppénzen szeretnék lenni végig. Ha szeptemberben nem is ad igazolást, akkor a körzeti csak kiír. Már vittem neki 9igazolást legalább!!!!
Én dokim rendes, amit kell mond, kevesebbet mint kellene mondjuk, ha vmit akarok kérdezhetek, de nem mindig szoktam...
Hát szegény kutyusod is, doki is, szomszéd is nem irigyellek, de küldök energiát, kitartás! Pihenj amennyit lehet, ha már anyukád segít. ++++++++++++++++++++++++++++++

Én is azt a verziót preferálom, hogy kiírás minusz 2hét...

Piciri!
Köszi infót. Ma délután gyártom a plédeket. 1200ft volt métere és nagyon vastag polár, nagyon tetszik. Lehet, hogy enyém lesz? :D

Ranpo!
Édes a kis oroszlánod! :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Tegnap nagyon sűrű volt a nap, pedig csak itthon voltam, de jo sok dolog volt. El is fáradtam, csak feküdtem mint egy darab fa. Éjszaka meg fájt a fejem. Lehet hogy ez a hülye szeles idő...

Sue
Ne aggódj, és ne idegesítsd feleslegesen magad. Ha valaki görcsös, az is lehet akadályozó tényező sok mindenben. Ugyhogy nyugi.

Gesztenye
Én is csak ugy szoktam simogatni, hogy az ujjammal, és nem körkörösen. De hát hogy lehetne megállni, amikor ott mocorog bennt, ugyis odanyúl az ember. :)

Mégiscsak meglettek a legkisebb babaruhák is, ki is mostam, meg elraktam őket, alig fért el. De még így is vannak darabok amiket majd meg kell venni.

Polártakaró: Mi is kaptunk egyet, de nagy méretben. Szétvágni nem akarom, de így meg nagy. De lehet hogy el lehet igazítani úgy is hogy jo legyen a kiságyba.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

ööö... tőlem csak a kiskönyvemet kérte a házi doki és már táppénzen is voltam... Nem értem! :shock: :)

Hettie!

Én pedig direkt nagy plédet vette és csináltam belőle egy közepeset és két kicsit... A szélüket pedig hímzőcérnával pelenkaöltéssel átvarrtam... Olyan, mintha magam szőttem volna :D :D , mármint az érzés!

Sue!

Egész pontosan miért vagy ilyen feszült, hisz még csak 5-e van :shock: Máris húzod fel magad? Jaja, szegénykém! Kell, hogy legyen valami, ami ellazít, illatos fürdő, masszázs, finomságok... Végy erőt magadon, és azértis érezd jól magad! :) Tudom, könnyű mondani, de ha így belelovalollod magad a depibe, az uradat kell megkérnünk, hogy fröcsköljön rád egy kis hideg vizet... :wink:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Hello Csajok!

Hettie, mi kb. 1 hónapja raktuk össze a kiságyat, a 33.hét környékén, de van jó pár dolog, amiket majd apuci fog beszerezni, mialatt mi a kórházban dekkolunk...:)

Edi78, tudom miről beszélsz, amikor a nyilakat emlegeted... nagyon durva...Kiváncsi vagyok, hogy nálatok eltalálták-e a méreteket. Én is egy kicsit tartok tőle, hogy 4 kiló fölött lesz....De csak kinyomjuk valahogy :)

Rönci, Mira nagyon édes! És látszik, hogy van helye még! Az én Andrisom szerintem már szardíniának érzi magát.

Sz_Kata, le a kalappal. Nagyon bombabungit alkottál! Komolyan nagyon tetszik!

Suezika, kitartás!!! Jaj szegény!! Nem irigyellek! Küldjük a pozitív enerdzsit.

Boróka, hát a padlókiegyenlítés azért nem semmi! Szerintem a fórum örökmozgója címére nyugodtan pályázhatsz! Én már mozdulni is alig tudok és díjazom magam olyan apróságokért is, mint például a ma reggeli "mindentkivasalás". Azért vigyázz magatokra!

Jadey, azért ez az ügyelet sztori nagyon durva!! Disznóság! Sebaj, most majd jól bevezetik az ügyeleti díjat és max fizetünk, ha csak pukkantgat a gyerek, mi meg kihívjuk a dokit! A főleg a cickód nagyon tetszett! Én a Nono barátomtól (2,5 éves) kaptam - nagy a cicid bókot a hétvégén- de olyan édesen mondta, hogy majdnem megzabáltam!!

Ranpo, nagyon édes a kis oroszlán! Ez a hajszerkezet hihetetlen!

Ákata, jó, hogy minden rendben a csajokkal, kivétel ez a műtét ügy... Nem lehet, hogy valahogy mégiscsak felszívódik??

Angel, üdv újra köztünk :)

Iza, Edi írta, hogy szerinte Franciamama, Timota, Kriszkrosz kivehető..Nem tom... Róluk tényleg nem hallottunk jó ideje! Szerintem 1bként jó így a tábla, de az excel variáció sem volt rossz. Én el tudom olvasni és tök jó, hogy egyben van.

Megyek, mert nagyon éhes vagyok (állandóan) és amikor a fejét mozgatja - jönnek a nyilak. Jaaaaj....

Puszi nektek!

MSE

Kép
siba

Sziasztok!

Köszönöm mindenkitől a bíztató szavakat,kitartok....
jön amikor jönnie kell.

Kata!
Most beszéltem szülésznőmmel Neki volt egy 7-ei kismamija hajnalban baba lett belőle.
:)

De még jó,hogy nem ma mentünk mi is mert ahogy megszületett az egyik baba jött a következő eset.
5 kismamija volt Nikinek erre már csak Én maradtam neki,Legalább Velem lesz.....

Táppénz,jogi utón tényleg nem lehetséges hogy ilyen kis időre kiírjon a nődokid ,de ha a körzeti belemegy,márpedig tuttko nem fog mert igen genya doki akkor elkezdjük a szül szabit.

Hu most beszéltem megint szülésznővel és azt mondta dokibá méhlepény vizsgálatot is akar ,mert neki gyanus a dolog...
Na mindegy nem érdekel az egész.

Edi!
Én sima szalaggal szegtem be a polár plédet méreteit nem tudom...
:(
na megyek lefekszem ,mert biztos megfáztam az éjjel fáj a gerekam nagyon.
sue
suezika

Sziasztok,

Ez a polár takaró varrás nekem is tetszik :D Lehet belevágok, legalább lefoglalom magam.

Voltam ma zöldségesnél, és a sorban megkérdezte tőlem egy pasi, hogy "de édes pocak, mennyi van még hátra?" mondom: két nap. Hát azt látni kellett volna, hogy elkerekedett a szeme, még az öregasszonyok is hátrafordultak. És azonnal előrébb kerültem a sorban. Lehet paráztak, nehogy sorban állás közben szüljek meg? :lol:

Sue,

az az undorító, hogy az orvos jóindulatán múlik az, hogy kapsz-e táppénzt a szülésig, pedig ennek nem így kéne lennie. Én mondom, egyszer még májusban vittem egy "veszélyeztetett terhes" papírt a körzetinek, azóta mindig folytatólagosan kiír. Ma voltam megint táppénz papírért, a múlt hét végéig van kitöltve, de már kitöltöttek egy 4.-ei kezdetűt is, és majd telefonon beszólok, ha szültem, és addig álljtják ki. Szóval tök rendik, bár én azt gondolom, ennek ez a normális menete, nem is lehetne másképp.
Úgyhogy kiakasztó, hogy még ilyenen is genyóznak az ember lányával. :evil:
Én már kezdek megnyugodni szülés ügyileg. Jön amikor jön, egyenlőre én is érzem, hogy a babának jó bent a pocimban. :wink:
sz_kata

Sue,

csak azt tudom mondani, mint a tobbiek mar leirtak: a korzeti orvosod ir ki tappenzre, szoval vele kellene lerendezned ezt a dolgot. Normalis esetben siman kellene mennie. Sajnalom, hogy ennyire nem torodott veled a klinikan az orvosod. Ez szamomra erthetetlen, foleg ha maganrendelesbe jarsz hozza. Emlekszem, mar korabban is mondtad, hogy igazabol nem tudsz vele semmit sem megbeszelni. Most ugy erzem, hogy ez teljesen negativan kihat a lelkivilagodra es ez nem jo. Kipihenten, tele energiaval kellene nekivagnod a szulesnek, hogy minel szebb elmeny legyen az egesz. Helyette viszont gyotrodsz, idegesited magad, tele vagy megvalaszolatlan kerdesekkel... Probalj lazitani es pihenni egy kicsit!

Mamy,

a gyerekorvos hatarozottan heti 1 ampullat mondott, ezt is irtak ra a dobozra a gyogyszertarban. Megmondom oszinten, hogy ezek utan en el sem olvastam a hasznalati utasitast, szoval nekem aztan abszolut nem tunt fel az ellentmondas...

Minden finiselonek kitartast! Pihenjetek sokat!

Viola
fj35

Siba: Nekem is tetszett a cicbeszólás. Főleg, amikor Jade kisebb volt, azt mondta nekem, hogy: milyen nagy cicid van!!! Pedig amúgy a kismellűek közé tartozom :lol:

Kata: Jaddel anno nekem is rákérdeztek, csak nekem az volt a válaszom, hogy egy hete kellett volna... És tényleg :lol:

Sue: nyugi, már ugyan írtam, de előbb-utóbb úgyis ki fog bújni. A táppénzt pedig TE DÖNTÖD EL, nem a dokid. Az nem jutalom, hanem jár. Menj vissza és légy határozottabb szerintem, tudom, hogy akkor ott nem tudtál rá mit mondani, mégiscsak az ő kezében leszel nemsokára, de ha valaki ennyire hülye, már bocsi, akkor nem árt megmondani neki, hogy "bocsi, de most itt nem ő a főnök".

Pléd varrás, hááát, nem semmik vagytok, csajszik. Engem Jade most lefoglal, tegnap hőemelkedése volt és szegénykém betaknyozódott, az ofő javaslatára ma ( második nap a suliban) itthon maradt. Ha holnap reggelig nem lesz lázas, akkor megy suliba.

Én egyre többet próbálok pihizni, az éjszakáim nekem is kiborítóak, alvásnak már egyáltalán nem lehet nevezni. :roll:
Kisebb fájások már nekem is voltak, de attól az még lehet néhány hét. Az igazi KOMOLY fájásokat senki sem fogja összetéveszteni egy kósza jóslóval :lol: :lol: :lol:

Iza: Köszi a táblát! ELŐRE IS BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!! Majdnem biztos, hogy aznap elfelejtem majd, annyira zizi vagyok :roll:

Hmmm, Brighton :Szép emlékem van onnan az ex-szel, Grand Hotel, Hosszú hétvége, king size bed, első alkalom... :oops: belepirultam.

Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

BABÓCÁKRÓL KÉPEKET SZERETNÉK MÉG!!!!

KépKép
Kép
jadey

Na mindent elintéztem,körzeti kiír táppénzre ,de csak akkor ha dokim ír egy papírt.
Holnap ugy is megyünk megint majd kérek dokitól,mert azt mondt ha eltudom körzetivel intézni dolgokat add papírt.
Na most mindent elintéztem,kutyával féóránként lemegyek csurizni,ettől keményedek ezerrel,de nem is bánom....
most kiscit jobb,bár a hüle szomszédasszony aki cirkuszolt éjjel olyan buta,hogy kérdezte hallotta e az éjszakai eseményeket ,és mondtam neki hogy becsuktuk az ajtót és nem,erre ezen megsértődött,hogy miért így mondtam.Lányok hogy mondja???????
jaj,nem is érdekel ez a legkisebb gondom ,megyek ebédelni és ledőlök.....
Én is szeretnék babákról új képeket nézegetni...........
:)sue
suezika

Sziasztok!

Megvagyunk!!! Csak egy kicsit sűrűek a napjaim a két törpével Most épp mindketten alszanak, de nem tudhatom, meddig tart ez a mennyi állapot...

Benivel nagyon tündéri baba, talán csak az jelent nehézséget, hogy rendületlenül ölben szeretne lenni, jobban mondva cicin lógna, amit Marci mellett elég nehéz kiviteleznem, bár a tőlem telhetőt megteszem. Éjszakáink egész jól alakulnak, kétszer kel (1 és 5 körül) és ha minden jól összejön, akkor még az ágyába is vissza tudom varázsolni. Bár az elmúlt éjszakánk nem volt túl fényes. Szépen gyarapodik, 3600-3700 gramm súllyal jöttünk haza a kórházból és már a 4210-et taposta tegnap!!!

Marci folyamatosan tündéri, bár tegnap azért még jobb fiú volt, mint ma. Figyelni kell Rá folyamatosan, mivel állandóan ölbe szeretné kapni Benit. Állandóan sertepertél körülöttünk, szopi közben simizi Benit, puszilgatja. Már volt arra is példa tegnap, hogy amint kiesett Beni szájából a cumi (állandó szopi elkerülése érdekében muszáj volt bevetni, de szerencsére Beni nincs túlzottan oda érte :arrow: tűzoltásra éppen jó), sietett visszadugdosni a szájába.

Most hirtelen ennyi, mert van még dolgom az alvásidejükben.

Remélem mindenkivel minden rendben!
Egyébként minden nap bekukkantok, hogy van-e új babócánk és friss anyukánk. Mindenkinek kitartást, aki már nagyon a finisben van (Sue, Sz_Kata, Erika, Dorka)!!! A többieknek további jó pocakosodást! A Babáknak gyarapodást, semmi pocakfájást! Az Anyukáknak sok-sok tejcsit, és némi pihenést! :D

Millió puszi: Melinda

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Suezika!

Ahogy olvasgattalak, minden mondatodból a kétségbeesés és a tanácstalanság süt, kérlek próbálj megnyugodni még van időd bőven, nem kellene magadat ennyire felhergelni!!! Bocsánat hogy ezt mondom, és így mondom, de úgy érzem rád férne egy jó kis beszélgetés, nem tudsz valakivel eldumálni ezekről a dolgokról? A lényeg hogy ne húzd fel magad sem a kutyán (tudom, tudom, könnyű mondani!) se a férjeden hogy üvölt a kutyával, lehet hogy már ő is attól ideges, hogy te ideges vagy. Csak nem akar bántani a szavaival, ezért a kutyával üvölt. Aki ettől bepisil. Ördögi kör.
Próbálj meg nyugalmat csinálni magad körül, és befelé koncentrálni, a baba az első!!! Ezt ő is érezni fogja, és meglátod nem lesz semmi baj! Nemsokára kibújik, és magadhoz ölelheted!!!

Mindenkinek sok-sok drukk, a közelgő szüléshez!!!

Teszek fel egy-két képet Gesztikénkről:
Kép Kép

Kép
mamy

Bujka!
Látom, cumi-ügyben nálatok is ugyanaz a helyzet mint nálunk. :wink:
Sajnos Geszti néha nagyon hisztizik a cici után, amikor már sokat evett, és nem akarom túletetni sem, mert az mindig visszajön... :? Ezért ilyenkor jön a cumi, bár nagyon ellene voltam, de ténylg használ. Csak éppen addig van a szájában, amíg le nem nyugszik egy kicsit, és kezd bealudni, akkor kivesszük óvatosan, és sokszor sikerül is észrevétlenül elvenni tőle.
Beni nagyon aranyos! :lol:
Geszti is szépen gyarapszik, ruhástól-pelenkástól már 3200 gr-ot mutat a mérleg, de pucéran éppen 3 kg vagyunk :lol: :wink: (kórházból 2700 gr-al jöttünk ki).

Suezika!
Tényleg ne hari az előzőért, de komolyan mondom, a lényeg, hogy NYUGI!!!! A szomszéd meg a lehető legtávolabbi problémád legyen!!!
Na megyek, mert Geszti ébredezik, az ágyunkon, a kis játszószőnyegén aludt el, Apucija mellette alszik a falhoz lapulva... :)

Kép
mamy

Bujka, Mamy

Látom, a kívánságom parancs volt :lol: köszi a képeket!!! Hihetetlen, hogy mennyit nőttek születésük óta és egyre gyönyörűbbek!!!

Marci nagyon édi lehet, jó, hogy ennyire szereti a pici öcsijét :wink:

Tegnap Jade osztályába jöttek új gyerkőcök és be kellett nekik mutatkozni egyesével, Jade csak annyit mondott :Jade vagyok és van egy tesóm. Még anyu hasában van. Cuki, mi???

Puszi nektek!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!! :)

Sajnos nem tudtam jönni az elmúlt napokban, hiába jöttünk haza vasárnap délután..sajnos esélyem sincs mindent visszaolvasni, de azért megpróbálok :roll:

Mamy, Bujka :) csak ismételni tudom magam, gyönyörűek, sőt álomszépek a babáitok, nagyon irigyellek ám Titeket hogy már itt tartotok..na jó azért terhesnek is jó ám lenni, nem szaladunk a dolgok elébe :lol:

Suezi :) sajnálom hogy így kiborultál, én teljesen megértelek. Egyszerüen nem értem, Te vagy a nem is tudom hanyadik akitől azt hallom, hogy nem írja ki a dokija....ez egyszerüen hallatlan :x Mi az hogy nem ír ki? Akkor legközelebb egyszerüen csak mondd azt, hogy szédülsz, meg görcsöl a hasad. Egyszerüen nem hiszem el hogy 37-38. hétben járó kismamát nem írják, ki, melyik orvos fogja azért vállalni a felelősséget ha valami baj, vagy valami nem várt történik Veled?
Akkor úgy látszik nekem van szerencsém, nekem kapásból adta a doki a javallatot (előre szóltam mikortól nem szeretnék dolgozni, és egy percig nem volt semmiféle vita) és a háziorvos erre írt ki, folyamatos táppénzzel.

A szomszédasszonyt meg végképp tojd le magasról, nekünk egyszer szóltak be a kutyák miatt, ill.nem is szóltak, csak kopácsolt az ablakon, mert nem tetszett neki, hogy a ház előtt eleresztettük őket, utána meg elbújt a függöny mögött mikor felnéztünk - szóval az volt, hogy a Bali egyből felkiabált ( a "Kicsim" a 193 cmjével és 95 kilójával :lol: ), hogy nem kopogunk, gyere le ha valami nem tetszik - azóta egy mukkot nem hallunk. Egyesek komolyan azt hiszik, birtokon belül bármit megtehetnek meg bárkinek beszólogathatnak kedvükre. Minden házban van egy-két ilyen, ezeknek célszerü már a kezdetek kezdetén, az első atrocitásnál letörni a szarvukat, mert utólag már nehezebb kezelni a helyzetet.

A másik amin sokszor kiakadok, az okoskodó jószándékú emberek akiknek többsége egy szál gyereket se szült, de olyan tanácsokat tudnak osztogatni kezdve a terhességgel meg a babázással kapcsolatosan, a szülési fájdalom szükségességén keresztül a névválasztás helyességén át, meghogy pl. kinek mekkora haskörfogatal kell rendelkeznie egy adott terhességi héten..komolyan mondom, én elképedtem ettől először, szerencsére mostanra már sikerül ezeket kezelnem...egyszerüen ha ilyennel találkozom,lehet hogy bunkóság, de azzal kezdem, hogy megkérdezem ő hány gyereket szült, és utána még mielőtt válaszolna, faképnél hagyom... :wink:

Én meg ma jelentkeztem 32. heti kötelező uh-ra jó vicc, hogy csak a 35. hétre tudnak időpontot adni...úgyhogy pénteken megyünk 3d-re a Kárpát u.-ba

Mindenkit szeretettel üdvözlünk, én meg próbálom bepótolni a lemaradást...

Tűzmanó
Vendég

Sziasztok,

Na, beállított az anyám. Pedig tegnap a férjem szépen türelmesen, udvariasan elmondta, hogy most jobb szeretnénk kettesebn lenni a szülésig. Úgy tűnt megérti. Erre délután csengetnek, anyám meg már cuccol is befele.
Miért nem képes megérteni, hogy kvára alkalmatlan a jelenléte?!
Most mit mondjak neki?
Képtelen lennék úgy szülni, hogy ő meg itt aggodalmaskodik.

Hrrrrr. :evil: annyira mérges vagyok :evil:

szóval, szerintem, amíg meg nem unja a dolgot én nem szülök. Márcsak pszichés okokból :x
sz_kata

Sue :) a kutyával kapcsolatosan mint "másik" kutyás, csak azt szeretném mondani, valahogy próbáld rávenni a párod, ill. elérni nála hogy ne ordítson vele, mert a kutya -bár ezt sokan nem hiszik el - NEM ÉRTI mit és miért ordítanak vele és csak megijed, és ettől még gyakrabban maga alá fog csinálni. Arról nem is beszélve, hogy ez a stressz Neked és a babának meg kifejezetten nem tesz jót. Szóval valahogy harcold ki, hogy különösen a szülés előtti napokban nyugalomban lehess, csak magadra, a saját kis belső világodra koncentrálva.

Nem tudom, lehet hogy megintcsak nekem van szerencsém a párommal, de őt 2,5 év alatt egyetlenegyszer sem hallottam ordítani sőt nem túzok, még a hangját se emelte fel soha.
Vendég

Sz_Kata!

Úúú, ezt látom magam előtt! Olyan mint a filmekben... :shock: :) Én biztos felrobbannék..., de vigasztaljon a tudat, hogy az enyém nem csak ivatlanul, hanem részegen és ivatlanul szokott beállítani... Néha rácsörgök, hogy biztosan tudjam, hogy még otton van :roll:

Livi

bali78

hivatlanul, csak nem jó a "h" betű...

Livi

bali78

Tiszta zizik vagyunk a párommal, a kórház gyógyszertárában otthagytuk a kiskönyvemet, csak itthon vettük észre, rögtön hívtam őket, postázzák ki utánvéttel. Aztán rájöttem, mi van ha közben szülök, dokinak mit mondok, sajnos nincs kiskönyvem, valahol a Bp és ÉRd közötti vasútvonalon döcög?
Ráadásul minden héten vért vesznek, mert valamilyen ellenanyag al-csoportom (nem az rh) pozitív lett. Transzfúziónál fontos, meg ha a a baba besárgul és neki kell vért adni, ennyit értek belőle, de senki nem magyarázza el normálisan. Múltkor tipizálták, ma levették újra, ezt elteszik 2 hétig lehet felhasználni, úgyhogy ha 11-én nem szülök, még 1 hetem lehet, aztán beindítják.

JA, eda!
ahhoz is vesznek le vért, hátha lesz majd eda, állítólag új dolog ez a vérvizsgálat, tudjátok, minek kell?

Sue!

Hogy vizsgálnak méhlepényt? Jobban vagy már?
aranyér nekem is kijjebb van, szülésznő és doki is azt mondta, kezdjem kenegetni pl. Aurobin kenőccsel a biztonság kedvéért.

JAde!

Képzeld, az egyik keresztfiunk a sulikezdés előtti hétvégén produkálta ugyanezt, kicsit súlyosabb tünetekkel (plusz még hasmenés, hányás) 1 napig tartott , aztán átállt kicsi pszichéje a sulira. Dokibá semmit nem talált nála és tényleg 1 napig tartott, ráaadásul várta a sulit és szeret is járni.

Igazad van, ezek a méhösszehúzódások még nem jelentenek semmit. Gondoltam, doki most már méhszájat is vizsgál majd, nézte ctg-s méhösszehúzódásokat, büszkén mutattam, hogy kileng, erre föl, ez semmi, sokkal hosszabbnak és magasabb amplitudójúnak kell lennie.

Szkata!
nem semmi ,a fene egye meg!!! Szegény anyuval hetek óta ingerült vagyok, ő állandóan azt kéri, menjünk hozzá, amikor ott vagyunk, azt kérdezi, mikor jövünk legközelebb, erre jöna szokásos válasz, de hisz még el sem mentünk. Minden nap minden percéről be kell számolni, ha nem történt semmi, akkor is- Telefonok után persze lelkiismeretfurdalásom van, biztosan megbántottam. Így legalább tényleg csak akkor jön, ha majd szólunk. Anyósom viszont bejelentkezett, ott a férjem volt ügyes és finoman, közölte, az elején szertnénk hármasban lenni. Hogy hogy lesz, azt persze nem tudom. Sajnállak, szerintem beszéld meg vele!!!
Erika
piciri

Beni, GEszti!

puszi a pofitokra, csodababák vagytok!

én szívesen vennék a fényképeken kívül még szüléstörténeteket is! Adósok vagytok egy páran.

Erika
piciri

Sziasztok!

Köszönjük Beni dícséretét :D Szerintünk is gyönyörű :wink:

Erika!
Beninél találtak valami ellenanyagot a vérében a születés után, ami feltételezhetően anyai eredetű (ez volt a papíron). Emellett kiemelték, hogy 3 hónapon belül transzfúzió esetén speciális vért (valószínűleg az enyémmel "kezelt") kell kapnia. Hú, ha ezt valami eü-s végzettségű emberke olvassa, kitér a hitéből :lol:
A "poén" az, hogy ezt a papírt, amin mindez szerepelt, nem adták nekünk ide, illetve Beni zárójelentésén sem szerepel, így most vadásszuk. :roll:
Kiskönyveddel most mi lesz? Kipostáztatod?
A CTG-s méhösszehúzódás mutogatás nekem is ismerős: Marcinál mutogattam büszkén és csak mosolyogtak rám, hogy ez semmi! :(

Mamy!
Geszti nagyon helyes! Olyan édi pufók pofija van :D Kép alapján én többnek gondolnám, mint 3 kiló. Nem mintha az kevéske lenne :wink:
Cumi: én is ellene voltam már Marcinál is, de másnap ahogy hazajöttünk a kórházból, Gáboromat azonnal elküdltem egyet venni. Marci az elején még szerette, de 5 hónapos korától egyszerűen nem kérte. Úgyhogy nem kell emiatt aggódni. Beni annyira nem csípi, állandóan kiesik a szájából, néha még öklendezik is tőle. De néha tényleg muszáj :roll:

Sz_Kata!
Sajnálom, hogy Anyukád így megnehezíti a dolgotokat :( Kitartást hozzá! Drukkolok, hogy meg tudjátok beszélni, hogy pár nap segítség után köszönitek szépen a jelenlétét. Az enyém sem jött a héten, de egy percig sem bánom, mert legalább már szokom a kiképzést a két Fiúval és nem kapatja el Anyukám ismét Marcit, "jó" szokása szerint.

Azt hiszem ennyi.
Marci Apájával nagybevásárol, Benit előbb varázsoltam az ágyikójába, így volt/van egy kis szabadidőm. Nálunk most szopibumm van, így a 3. héten, állandóan enne... Nem baj, még győzőm az igényét :wink:

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Hi! Mizu? Mindenki szül? :shock: :D

Livi

bali78

Sziasztok!

Piciza!
Boldog szülinapot nektek előre is. Remélem a buli jól sikerült.

Jadey!
Mennyire igazad van abban, hogy talán megérezzük, hogy milyen az igazi szülési fájdalom. A dokim bevallotta, hogy mikor a felesége az 1. babát várta, akkor kétszer bementek vaklármaként, majd a harmadiknál azt mondta a felesége, hogy most tutira meglesz, mert mások a fájások :lol: .

Sz_Kata!
Mi hétfőn voltunk ctg-n és szerencsére nem alkalmazták azt a szörnyű dudát. Igaz közben párszor megmozgatták a pocimat, de azt is óvatosan. Utána a doki körbevezetett a szülőszobákon és nekem is megnyerték a tetszésemet. Majd célzott rá, hogy most már ideje lenne összepakolni a kórházi cuccot, hogy ne érjen váratlan meglepetés :lol: .
Amikor a körzetinél voltam egy idős bácsi talált bele, hogy már a 9. hónapot kezdtük. Utána ezzel jött: De még maga nagyon fiatal, ugye 20 alatt van? A válaszom, miszerint már a 28-at taposom egy csöppet meglepte :lol: . Ezek után ne csodálkozzak, hogy 1 éve még a személyimet is elkérték egy szórakozóhelyen :shock: .
Sajnálom, hogy anyud ennyire nem veszi figyelembe a kívánságotokat. Nem lehetne valahogy célozni rá, hogy most nem kívánatos a jelenléte? Tényleg becuccolt hozzátok vagy csak 1 napra jött?

Rozus!
Úgy néz ki, hogy mégsem tudok menni a héten, viszont a páromnak mégsincs szombaton elfoglaltsága, így elmegyünk a szülésfelkészítő jógára. Majd megírom, hogy milyen volt.

Gesztenye
gesztenye78

Jó reggelt!

De nagy a csend.Kata,Sue csak nem?! :D

Geszti és Beni nagyon sokat nőttek.
Édesek,gyönyörűek.Remélem Gesztinek végleg elmúlik a pocifájás.

Ákata ez a sérvdolog nem hangzik valami jól.Drukkolok,hogy minden rendben legyen.Vannak új képek a tündérkéidről?

Jadey örülök,hogy kellemes emlékeket idéztem fel Brighton említésével. :wink: Jade nagyon édes továbbra is.Klassz nővér lesz.Köszönöm a szülinapi jó kívánságokat így előre is.

Gesztenye,hogy álltok a babaszobával?Jógázgatsz még?

Kép
piciza

Gesztenye!Most néztem a táblát és nálad nincs babanév.Döntöttetek már?
Puszi Iza
piciza

Bali!
Ne aggódj, azért maradunk még páran, akiknek egy kicsit odébb van a szülés. Bár garanciát nem tudunk vállalni semmire :lol: .
Én most éppen főzőcskézek, de egész nap itthon vagyok, úgyhogy szívesen társalgok veletek.

Egyébként a tegnapi nap egy kicsit maratonira sikerült, így este "nyertem" a páromtól egy kis talpmasszázst, ami nagyon jól esett. A dokira 2 órát vártam (nem a nőgyógyászra), majd alig bírtam felállni, úgy beállt a lábam. Utána irány a munkahely a táppénzes papírral, majd elmentünk egy könyvesboltba, ahol szintén kb. 2 órát válogattunk. Nektek is ajánlom: tegnap a Károly krt-on nyílt egy új Alexandra könyvesbolt (Astoria és Deák között: 3 emeletes) és szept. 5-15-ig 25 %-os kedvezmény van minden könyvre (kivéve, ami akciós). Mi beszereztünk pár babás és dekorkönyvet, aminek nagyon örültem. Érdemes benézni annak, aki még bírja :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Maas és Melba szoktak írni?Én nem emlékszem,hogy írtak volna mostanában.
:?: Kivegyem őket?
piciza

Piciza!
A babaszoba alakul. Vettünk egy bölcsőt, így most már egy kicsit nyugodtabbak vagyunk, hogy lesz, hol aludnia :lol: . A babakocsit és a pelenkázót+kiságyat megrendeltük. Szombaton volt itt egy börze, ahol beszereztünk egy-két aventes (cumisüveg, melllszívó, sterilizátor, melegítő) cuccot, egy kengurut és pár tündéri rucit. Az ott vásárolt kismama és szoptatós párna már most megtette hatását, mert nagyon kényelmes. Pár kreatív dolgot még szeretnék neki én is csinálni, ha belefér az időnkbe, mint például képeket, forgót az ágya fölé és ami még eszembe jut.
Hetente egyszer próbálok elmenni jógázni, de a doki a múlt héten azt mondta, hogy megrövidült a méhnyak és nagyon be van ágyazódva a baba buksija, így már csak a szülésfelkészítő jógára merek elmenni :roll: . Azért ott is meg tudják ám mozgatni az embert :lol: .
Szégyen, gyalázat, de jó a meglátásod, miszerint még nem döntöttünk véglegesen a névben. Van pár tippünk, de még egyszer át szeretnénk nézni az utónévkönyvet a döntéshez. Remélhetőleg még a héten sikerül ezt megvalósítani és akkor megírom nektek is.

Gesztenye
gesztenye78

Piciza!
Mostanában én sem hallottam felőlük, de kíváncsi vagyok a többiek véleményére is.
gesztenye78

Jelentem én még nem szülök :? :)

Viszont túl vagyok egy családi drámán. Anyám hazamegy, de nem vagyok boldog, mert egyrészt látom, hogy mennyire szomorú, én meg még mindig nem tudom túltenni magam azon, hogy ennyire tapintatlan és nem ért meg. Amúgy tök jó fej, értelmes, okos anyám van, aki most teljesen megkergült, néha úgy érzem, mint aki helyettem akarna szülni. Szomorú vagyok, hogy meg kellett bántanom, mert nem értett a szép szóból. :cry:

szegény párom ,meg ilyen közegben melózik itthon, úgy tűnik, elég húzós hete lesz, mert ma reggel kellett leadnia egy határidős munkát és csak mostanában feküdt le. holnapra egy újabb melót kell még leadnia, és közben lehet hogy még a kiírt időpontban szülök is. Szegény, már most trenírozik a nem alvásra :?
De azt mondja, egészen kezd belejönni :lol:

Sue,
Veled mi van?

Ésa többiek, akik még nem szülnek, merre járnak? :)

Piciri,

Maas mintha egy hete írt volna, Melbáról nem is hallottam.

Gesztenye,

azért a név lassan aktuális lesz :lol: Hányadik héten is vagy? Nem találom a vonalzód :?
sz_kata

Jaj, bocsánat, Picizát akartam írni :? Olyan kuka vagyok...
sz_kata

Sziasztok!!!

Köszönjük szépen a dícséreteket, Geszti tényleg gyönyörű. Amikor néha próbálom elfogulatlanul nézni (ami persze nem sikerül), mindig meg kell állapítanom, hogy mennyire szép. Néha el sem akarom hinni, ahogy alszik és én nézem Őt, hogy az ENYÉM. AZ ÉN KISLÁNYOM. Annyira jó!!! :lol:
Tényleg szépen gyarapszik, hétfőn vettem neki pár rugit, volt benne 42-es és 46-os méret is, mert az 56-os még kicsit hosszú rá (nem mindegyik, össze-vissza van méretezve), és a 42-es éppenhogy jó rá, de szerintem a jövő héten már kicsi lesz... :? :lol: Már olyan szűkösen fér el benne a kis lába.

Piciri!
Nekem is pozitív lett szülés előtt az ellenanyag szűrésem, egész pontosan az van a papíron, hogy "irregularis ellenanyagot tartalmaz", Direct Coombs: neg.
Aztán megismételték a vérvételt, és a zárójelentésemen már az van, hogy mindkét ellenanyag negatív. Nem értem, de a lényeg hogy neg. Nekem is azt mondták, transzfúziónál van jelentősége, hogy választott vért kell kapnom, ha szükség lenne rá. Szerencsére nem volt.
A lényeg az, rákérdeztem, ez a babára nézve nincs semmi káros hatással. Mert én ettől paráztam, természetesen. :roll:

Bujka!
Tényleg többnek néz ki, remélem jó a mérlegünk... :roll: :wink: Egy héten egyszer kell megmérni és felírni a súlyát, hogy 1 hét alatt mennyit gyarapodott. Vasárnap este 3 kg volt. Azóta már biztos több :wink:

Kérdés: szerintetek a baba vércsoportja miért nincs rajta a zárójelentésén?... :roll:

Kép
mamy

Sziasztok!

Melinda, Mamy!
Nagyon édesek a gyerekek. Szépen gyarapodnak. Tényleg mekkora ruhácskákat hordanak? Azért kérdezem, hogy 56-os rucikat kitudjuk-e majd használni :)
Mamy! Nektek mekkora súlyú most Gesztike?

Amúgy tegnap voltam NST, szépen mozgott a baba, nem volt gond. Aztán elmentem dokinak megmutatni vérkép, NST...nem emlékezett, hogy 2 beteg közé rendelt oda...Semmire nem emlékszik, még tegnap a tollamat sem adta vissza. :( Utána jutott eszembe, szerencséje, hogy talált műanyag toll volt...
Bejelentkeztem jővő hétre UH-ra, majd szólnom kell dokinak, mikorra kaptam időpontot, nem értem miért, hétfőn odarendelt 1/2 4-re és kész. Mindig más az elképzelése. Arra meg nem is válaszolt, mikor menjek köv. NST-re.
Amúgy elegem van, minden napra jut vmi, védőnő, vérvétel doki...Eddig minden nap jártam a kórházban. Pont amikor az ember kevésbé tud mozogni, várni, akkor kell ennyit mászkálni. A francba már.

Na holnap telihold, részleges holdfogyatkozás. AKi teheti és a felhők is engedik nézze meg. Ja és gyenge melegfront. Tuti beindul a szülés, majd nézzétek meg csüt. reggelre lesz már babánk (mármint a fórumon, nem feltétlen magamra gondoltam :) )

A másik meg, hogy 18-tól a szülőszoba átköltözik ideiglenesen a császárosok helyére, mert rendbeteszik, fertőtlenítik. Apás szülés kizárva ebben az esetben, mármint kitolásnál nem lehet bennt. És egy szobában 2 ember is szülhet és csak egy paravánfal választja el őket. Elég vicces, ha azt nézzük elképzelhető, hogy mkinek van szülésznője, választott dokija...Kis helyiségben ennyien és még szülni...Remélem addig meglesz a KAta (vagy Dávidka-ki tudja tényleg leányzó lesz-e, már ebben is kételkedem)

Na eldugulok, Mkinek szép napot!

Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy!
Most nézem amíg írtam, addig te is és pont a kérdésemre is válaszoltál. :)

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Nagyon édesek a babák! Olyan jó már Nektek!
Én is sokszor álmodok mostanság a babával. Most pl. Azt hogy már megszületett és én meg babusgattam, mert csuklott. Olyan jo érzés volt, de elmondani nem lehet milyen. Olyan fura hogy lesz egy baba aki belőlem, meg abból van akit szeretek.

Tegnap ünnepeltük egyik barátunk névnapját. És az egyik legjobb barátunk azt mondta nekem hogy olyan jol nézek ki. Hát mit mondjak nagyon jol esett. :oops: Akkor amikor tényleg nem néznek ugy rád mint azelőtt, én meg ilyen bókot kapok. Pedig már inkább bálna méreteim vannak.

Mamy
Nem írták rá a zárójelentésre a baba vércsoportját? Az érdekes, mert rajta kellene lennie.

Szkata
Jo hogy megoldódott a problémád, én sem szeretném ha vki beköltözne hozzánk a szülés előtt, majd utána aztán jöhetnek segíteni!

Ma kapok ujabb kis ruhákat. Tényleg milyen méretű ruhák kellenek egy ujszülöttnek? Mert én ugy tudom, hogy 56-62-es.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Képzeljétek!
Védőnő újra kijött hozzánk, már 2. alkalommal, bár mondtam neki, ugye emlékszik arra, hogy már járt nálunk,erre megsértődött és azt válaszolta, 3* kéne jönnie. Ki hallott ilyet?

NA belépett, rámnézett, hú de szétesett az arcod, nemsokára szülsz. Mondom neki, allergiás vagyok, vizesedek, persze hogy meg van dagadva az arcom. Erre ő: NEm, nem, hogy is mondjam... egyszerűen SZÉTESETT AZ ARCOD!!!

Azt hiszem, mostmár boltba sem megyek, nemhogy barátok közé.

MElinda!

apropó védőnő: milyen az új? gyerekorvosd hogy hívják? NEkem BAlogh ÉVa lesz, szimpi.

Végül este bementünk kiskönyvemért, így leg. lemértük az időt, nem rohanva 25 perc, csúcsidőn kívül. Ahhoz képest, hogy azt tervezem, minél többet vajúdok otthon, nem hiszem, hogy meg kéne várnom a reggeli dugót a Sasadi úton.

Szkata!

pont én adtam neked a "lelketlen" tanácsot, meg hogy ebből leg. ért az anyu, erre föl újra jól megbántottam őt én is. Mindenáron el akar jönni, megnézni a szobát. Dse hát utána annyit nézheti, amennyit csak akarja! Éjt nappallá téve dolgozik, de majd ő főz és úgy jönnek át. Meg hadd ugorjanak be a telekről hozott friss gyümölccsel, most azonnal. De ha holnap úgyis találkozunk?! Nem ér rá akkor? Ill. mi menjünk be érte, csak azt felejtik el, hogy férjem is dolgozik. Egyszerűen nem tudok neki jót mondani.
Mi lesz később?

Edit!
Remélem, nem esel bele abba az időszakba, amikor bolondok háza van a szülőszobán.

Erika
piciri

Edit!
Geszti születése előtt a legkisebb ruha 56-os volt amit vettünk. Jó is rá, csak a lába és keze hosszú a ruhának, ezért vettem kisebbeket is hétfőn, 42-est és 46-ost. A 42-es lehet hogy pár napon belül kicsi lesz... :wink:
Geszti súlya most 3 kg körül van, meztelenül. Ruhástól-telepelusostól már majdnem 3.3 kg, de hát ez persze nem mérvadó.

Hettie!
Hamarosan valóra válik az álmod :lol: Mi is sokszor ringatjuk Gesztit, amikor csuklik, olyan félelmetes, de a doki szerint egyáltalán nincs rá hatással. Hát nem tudom, én is utálok csuklani, ráadásul biztos összerázza a kis gyomrát. Mert általában hamizás után szokott rájönni a csuklás.
Vércsoport: már többször is átolvastam, de nincs rajta. :roll:
Pedig ez fontos lenne! Az én vércsoportom A Rh.poz. a páromé B Rh.poz. ebből adódóan ezerféle variáció lehet, egyszer olvastam erről egy táblázatot. Tehát nem csak A vagy B poz. lehet Geszti, hanem akár AB, vagy 0 is. De remélem, hogy nem negatív!
Na majd ha megyek a 6 hetes kontrollra, ezt is megkérdezem! Pont szept.30-án jár le a 6 hét :wink:

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?