Új privát üzeneted érkezett!

Connie
Én speciel a Liberót utálom, nekünk abból folyt ki a pisi mindig, most Pamperst vagy Fixies-t használunk, ezutóbbit nagyon imádom, de sajna szinte alig kapható valahol.
Ezekkel már soha nem folyik ki se pisi, se kaki a pelusból, még a hosszú éjszakai alvások során se.
Egyébként nem hatalmas az a 7-11kg-os pelenka?
Kristóf 7 kiló és mi a 4-9kg-ost használjuk, bőven jó nekiKép

Juszti
Mi használjuk a Mecsek-teát, eddig semmi gondunk nem volt veleKép

Zsana
1-1 film??
Ismét csak irigyelni tudlak.
Én egész nap csak abban a 4-szer 1 órában ülök le, amikor etetem Kristófot. Mégis este 10-fél 11 mire úgy-ahogy kész vagyok a dolgaimmal, ekkor pedig inkább már megyek az ágyba és küzdök az elalvással.

Vizimanó
Nekem Kristófka mosolya az egyetlen kényeztetésKép, semmi más.
Fodrásznál 1-szer voltam a 4 hónap alatt, mióta megszületett, kozmetikusnál egyszer se, pedig már hetek óta tervezem, még egy jót se fürödtem, 10 perc alatt gyorsan megpancsizom és kész.
Tornázni pedig energiám sincs, pedig kéne, mert egyetlen régi gatyámba se férek bele.
Film, mozi, szórakozás semmi.
Én reggeltől estig "csak" babázok, ami persze nagyon jó, de akkoris. Éjszaka pedig kínlódok a saját elalvásommal.
Minden napom ugyanígy telik.
Apucim pedig reggeltől estig dolgozik, még szombaton is, ha pedig hazajön, akkor leül a számítógép elé és éjfél-1-ig fel sem kel onnan.
Hát ez van.

Babus

Kép
babus2005

Vizimanó,
Önkényeztetés? Az meg mi? Nálam már lassan a tusolás meg a hajmosás is annak számít.Kép És ha nem aludnék be folyton, mikor apuci el akar csábítani, nekem nem is kellene több (ön)kényeztetés.Kép
Ja, de egy mégis van: a Jóbarátokat mindennap megnézem.Kép Meg nekem a séta is kikapcsolódás, általában este hatkor találkozunk a párommal valahol, és együtt sétáltatjuk a gyerkőcöt. Olyankor legalább tudunk beszélgetni is. Csak ilyen időben nem lehet menni.Kép

Tornát én most akarom elkezdeni, mivel a most már megnézett a dokim, és mindent rendben talált. Vettem is itthonra szülés utáni torna dvd-t, de mivel holnap elutazunk anyuékhoz, csak akor kezdem el, ha hazajöttünk.
Na megyek, ébredezik a kakikirály.Kép

KépKép
connie

Babus
Nem mindig sikerül egyszerre végignézni a filmet, de így sem rossz.
Nem próbáltátok, hogy esetleg a nagyik elviszik Kristófot egy nagy sétára, és addig te is ki tudsz kapcsolódni?

Önkényeztetés? mondjk nekem a nap fénypontja a kávé ebéd után.
zsana75

Annnnyira gyönyöruek a babák!!! Zsisske, Roli 6 hét 6 naposan így emelgette a fejét?!?!? Nem semmi babád van! Kép

Juszti,
nálunk bevált az Infacolt, érdekes módon mindent lelkesen megeszik a Manó, amit csak adunk neki. Persze a tejcin kívül ez az Infacol-ból és a vitaminokból áll esetünkben. Az én védônôm mindenféle teát ellenez, a Mecsek teát is (szerinte sok babánál pont a tea okozhat hasfájást), így mi azt nem próbáltuk, de talán még a Gripe Water-t érdemes kipróbálni, azt hallottam, az is segíthet. De ezt sem ismerjük, szóval személyes tapasztalat nincs.

Connie,
nekem is hiányzik a férjem Kép, nekünk sem jut elég idônk egymásra mostanában. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltunk együtt a szülés óta. És beszélgetni sincs annyi idônk, mint régen. De szerintem ez valamennyire normális, és gondolom (remélem!!!), hogy elôbb-utóbb visszaáll, amint már kicsit több idônk marad a csemeték mellett. (Ugye visszaáll???)

Vizimanó,
Önkényeztetés... Kép Önkényeztetés az, ha be tudok fejezni egy étkezést anélkül, hogy oda kéne mennem a Manóhoz. Kép Vagy ha úgy tudok lezuhanyozni 5 perc alatt, hogy közben egyszer sem jelez a bébiôr. Na jó, az is az, hogy már 3x el tudtunk menni baba-mama tornára, és olyan is volt már, hogy a gyakorlatok egy részét is meg tudtam csinálni (mert éppen nem kellett fölvennem sírás miatt). És igen, már a lábamat is legyantáztattam egyszer! Kép Apró örömök...

Eveka,
megy nektek a drukk, hogy minden rendben legyen!!

Nektek is extra bújósak ma a babák? Panna gyakorlatilag egész nap kézben van, most is itt piheg a hordozókendôben a mellkasomon. Talán tényleg a front viseli ôket meg ennyire...

Alvás nálunk sem megy még egybe. Általában 10 körül tesszük le, nem alszik el egybôl, így addig mi sem fexünk le, nem sok értelme van ágyból kiugrálni 5 percenként. Annál nincs rosszabb... Általában még teszünk-veszünk, és kb 11 körül jutunk ágyba. Panna 3-4-5 körül ébred (még nem állt be pontosan), akkor szopi, és onnantól 2,5-3 óránként ismét. Hogy mennyire pihenem ki magam, az nagyon sokban múlik azon, hogy a hajnali etetés után mikor ébred fel. Ha akár 2 óra múlva, akkor kb 1 órát tudtam csak aludni, akkor általában kómás vagyok egész nap. Sajnos én délután tök éber vagyok és nem tudok aludni, így próbálom a reggeli felkelést kitolni minél jobban. Általában 8-9 körül azért fel szoktunk már kelni. Én is nagyon irigylem azokat, akiknek 8-9 órát is lealszik a picinyük... de hát ez van.

Pelusból nekünk is a Libero jött be, Pampersbôl sokszor kifolyik és az anyagát sem szeretem.

És képzeljétek, sikerült a dokiváltás, a védônômmel is beszéltem már, és tök normálisan fogadta. Úgy hogy megnyugodtam, és örülök, hogy túl vagyunk ezen a macerán. Hétfôn megyünk a 2 hós oltásra, immár az új dokihoz. És mindenkinek köszi a bíztatást!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Juszti,

Nálunk jó volt a mecsek tea csak a higítással vigyázz (2-3perc) mert ha erősre csinálod megtekerheti a pociját.

Tücsök,

Sok újat és sem tudok mondani nekem a sok folyadék (legjobban az alkoholmentes sör, attól igen erősen bedurran) és a szénsavmentes ásványvíz vált be.

Pelusból a babylove volt az egyetlen amiből idáig még nem folyt ki, ellentében a pamperssel és a liberóval, úgylátom ez is egyénfüggő.
Lolkám két és fél hónaposan átlagban este 10-11-től reggel 5-6-ig alszik.
Ja és köszönöm mindenkinek az orrszívós tippeket.
Megpróbálok én is feltenni képeket hátha most sikerül.
jammie

Kép

Kép

Kép
jammie

Ja és plussz egy kutya KépKép
jammie

Borbolya!

Köszi a drukkot! ENgem is épp 5 perce hívott az új gyerekorvosunk és megegyeztünk, hogy ezentúl Õ figyel Marcira! Annyira örülök! Borzasztó szimpatikus ez a nő Kép!!!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok
Hajnika megkapta a 2. hónapos oltását és nagyon nyúgös. 2 kg hizott két hónap alatt és 12 cm-t nőtt (5050 g és 58 cm.) Csak anyatejet kap. Tej szaporítás: nagyon sok folyadék, pihenés. Én eddig nem akartam gyümölcs leveket inni, mert nem akartam, hogy a kilók még jobban rám jöjjenek. De ma ittam körtét és nagyon bedurrant tőle a cicim. Szóval úgy döntöttem, hogy kilók ide vagy oda, amíg szoptatok nem foglalkozom velük.

Jammie: köszi megérkezett a CD és jó is.

Mindenkinek nagyon édi a babája. Hihetetlen, hogy már mindenki megszült.

Alvás: Én este 10-11 között tudom a manót elaltatni és utána reggel 5-ig, 6-ig alszik.

Mukika: érdekes pont ma gondoltam rád, hogy régen írtál már.

Mindenkinek szép napot ebben a pocsék időben.

Monika
monazsu

Zsane75!

Sajnos Dórikának nem elég a tej, vagyis nagyon kevés neki és én nem szeretnék neki tápot adni. Tudom, hogy más sem szeretni, de én egyenlőre még nem tudok ezzel a gondolattal megbarátkozni ezért gondoltam, hátha kapok valami jó tanácsot, hiszen nem az van, hogy nincs tejem, hanem az, hogy nem elég.

Jammie!

Nagyon édi a kiscsajszi.

Pelenka téma:
Biztos, hogy ez egyénfüggő, de nekem eddig még egyikből sem folyt ki semmi, kivéve ha már méretprobléma van. Egyébként szerintem a Pampars nagyon műanyagos, viszont szerintem az a legvékonyabb. Én szeretem a HUGGIES-t csak az a baj, hogy nagyon drága. A LIBERO-t még nem próbáltam, mert állítólag ugyanaz a cég gyárta aki a BABYLOVE-t. Majd kipróbálom. Szerintetek a méretek között van különbség a márkákban, vagy mindegyik mini méret ugyanakkora?

Tamesz!
Voltatok már uszodában? Ha igen várom az élménybeszámolót.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

KépKép
Ádám és HaJNALKA, aki ma 9 hetes
Monika
monazsu

Együttlét:-)
Nálunk hasonló a helyzet, mint Zsanáéknál:apa sokat dolgozik, többnyire hétvégén is, de ha nem dolgozik, mi is inkább napközben lopunk egy kis időt amíg a MAnó alszik.Sajnos én esténként hulla fáradt vagyok, örülök ha ágyba kerülök.Nem tudom, ki hogy van vele, de sajnos az én ezirányú vágyaim a béka bizonyos alsó fele alá süllyedtek,nem tudom, hogy a hormonoktól van -e vagy a fáradtságtól és nemalvástól, de ha nem változik a helyzet hamarosan, baj lesz,kezdi megsínyleni a házasságunk...Sz.r ügy,de talán nem reménytelen...
Önkényeztetés:-)
Hogy hetente 3x hozzák az ebédet és nem kell főznöm:-)Hmmmm..meg tudom enni az ebédem anélkül, hogy a babakocsit kéne tologatnom a lábammal:-))Hmmm kávé ebéd után!!Nekem is ez a nap egyik fénypontja:-)Én egyszer voltam fodrásznál 3 hónap alatt, de a lábamról a szőrt rendszeresen le tudom szedni itthon és a hajfestés nekünk is belefér.Filmet én is kölcsönöztem már a könyvtárból, és én is csak több részletben tudtam megnézni, de sebaj. Néha anyósom átjön és akkor 2-3 órára elmehetek csavarogni(persze nem messzire csak ide a környék turkálóiba és boltjaiba.Ha nem is tudok vásárolni, imádok nézelődni:-)Csak az a kár, hogy mióta megvették a kínaiak a kispesti skálát, nincs a környéken könyvesbolt, az nagyon hiányzik...
Eveka
Ne ijesztgess.Remélem nálunk nem lesz több véres nyálka, belehalnék, ha a gyerekemet mindenféle tükrözésre kéne vinni:-( A sebészeten hogy vizsgálták meg a Manótokat? Úgy ahogy gondolom? A végbelénél?(Brrr Szörnyű)
Most mennem kell
Virág
villes

Tücsök
Abszolút megértelek. Nem tudom, hogy a különböző teáknak, bogyóknak, stb milyen hatásuk van, mert én nem próbáltam egyiket sem. Én abból indultam ki, hogy ugye amikor még ezek nem voltak, sőt tápszer sem, akkor is szoptattak az anyukák. Szerintem sokat számít az is, hogy bízz magadban meg a gyermekedben, és hidd el, hogy meg tudjátok oldani ti ketten. Cumi helyet is inkább cici, meg a türelem és a pihenés.
Ha mégsem jön össze, akkor sem dől össze a világ, van itt is néhány elégedett tápszeres anyuka és baba, de azért érdemes mindent kipróbálni.

Nem tudom, hogy ugyanaz-e a gyártója a két pelenkának. Mondjuk én azt hittem, hogy a liberot itthon gyártják, a babylove tuti import azt most néztem meg. A méretek pedig különbözőek.
zsana75

Azt hittem, felkelt a gyerkőc, de csak nyöszörgött kicsit.Hihetetlen, 2 óta alszik, két órát én is vele aludtam aztán betettem a kiságyába és még mindig alszik!Lesz itt kukorékolás éjszaka:-)NA mindegy, ma sikerült kialudnom magam,jobban fogom bírni:-)
Holnap megyünk uh-ra az I.GYerekklinikára. ZSana, Ti is itt voltatok Vilmossal?Betartják az időpontot, vagy sok a csúszás?(Kb másfél hónapja kaptuk ezt az időpontot, jó lenne, ha akkor be is hívnának...)
Virág
villes

Eveka
Az előbb elfelejtettem írni, hogy K vitaminból mi már a 3. doboznál tartunk, ez biztos nem lehet oka, tejtermékből pedig csak napi egy natúr joghurtot eszem, de azt már régóta, fura lenne ha csak így 3 hónap után akadna ki tőle a fiam bélése.Bár ki tudja? Sajnos nálunk az öcsém lisztérzékeny, genetikusan előfordulhat bélésgyengeség, de azért még reménykedem, hogy nem lesz folytatása az ügynek.De már görcsöl a gyomrom, ha arra gondolok mi lesz a következő pelusban...
V.
villes

Virág
Mi a délpesti kórházban voltunk UH-n, ott behívtak időben, de ott nem csak gyerekek voltak, talán ezért figyeltek ránk különösen.
Egyébként lehet az egy joghurttól (+ amit még ételben eszel), van olyan, hogy csak akkor okoz gondot, ha egy bizonyos szintet elér a szervezetben lévő mennyiség. Tudom, könnyű mondani, de ne idegeskedj, attól nem lesz jobb. Kép
zsana75

Na megjártam a dokit, alaposan bevizsgált, és nincs semmi baj, csak újra megjött a menzeszem. Azt mondta, hogy ne is reménykedjek abban, hogy lesz most már tejem. Most le vagyok törve, de annak örülök, hogy nem a csaszi hege vérzik.

Virág,
könnyű mondani, de ne izgulj, mert lehet, hogy tényleg csak berepedt a bőr. Ha nem ismétlődik, akkor nincs jelentősége.

Én sajna még nem voltam sehol a ded nélkül, ill. dokinál. Anyukám Szekszárdon lakik (100 km), ő nem tud segíteni, anyósom meg ... DE! Már voltunk butikozni, meg plázázni, meg bababoltban, meg bevásárolni. Elvan, nézeget, csak mindig magyarázni kell neki. Férjem szerint "elrongálom" a fiát, mert vásárlásfüggő lesz. Mondtam lehet rá vigyázni, és akkor megyek egyedül is.

Kép

Kép
vizimano

Vizimano,
Plázában milyen volt? Mennyire könnyu babakocsival közlekedni és hogy reagálnak az eladók? Már gondoltam én is rá, hogy elmennék egyszer, de kicsit félek tôle...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
itt Fehérváron a legtöbb helyen leálltak nézegetni a fiamat, aki nézte őket. Kérdzgettek ezerrel, milyen volt a szülés stb. Na ilyenkor kell kisfiamnak néha cumi, meg az, hogy anya behajol és puszit ad, mert kicsit elveszettnek érzi magát. De sajnos, hozzá kell szoknia, mert nem ülhetek mindig itthon.
Ne félj, egy próbát megér. Mondjuk én is izgultam, de mivel Apának SOS cipőt kellett venni és Lurkó csak 2 hetes volt, az élet megoldotta a problémát.
Persze, csak olyasmit vettem, amit nem kell felpróbálni. Nekünk Bergon babakocsink van, azzal meg tudtam oldani a közlekedést. Ja, a pláza egyszintes.

Kép

Kép
vizimano

Jóestét!

Ma nekem is alig aludt MArci és állandóan a kezemben akart lenni, teljesen lefáradtam estére, elmehetne már ez a ronda esős idő messzire!!!
Ma sikerült fél 3-tól este 7-ig a vasalnivaló 70%-ét elintéznem, mert közben nyavajgás volt és nem haladtam.

Tücsök,
ma akartunk usziba menni, de nem sikerült az idő miatt, kedden nem tudom, hogy megpróbáljuk-e, mert hétfőn kap oltást, szóval szerintem egy hét múlva lesz most már tényleg esedékes.
TEj ügyben, nekem a nyugalom jött be és én a laktoherbről átszoktam a Fitolacra, na és persze mindig mellre teszem Marcit, szerintem ez segít a legtöbbet és csak utána kaphat tápot.

Kényeztetés,
az pedig nagyon kell, én minden este nagyon várom haza apát és már az nagyon jó, hogy velem van, együtt eszünk, együtt fürdetjük Mazsolát, a többi meg vagy belefér vagy bealszunk!
Kozmetikushoz én viszem a Manót, mindenkivel eldumál, vigyorog. Fodrászhoz én már másodszor is eljutottam a 4 hónap alatt, múlt héten szombaton reggel mentem 8-ra, előtte gyors szopi, majd a fiúk visszaaludtak, mire jöttem, már a kertben bóklásztak.

Vizimanó, örülök, hogy minden rendben Veled, a tejet sajnálom! Én is mindenhová viszem magammal a gyereket, mert segítségünk nekünk is mmessze van.

Pelenka,
nekem a Babylove nem jött be, nekem abból kiázott, de a Pampers Midi jó, tegnap vettem megint egy kupaccal, mert akciós volt.

Na megyek, mert apa vár, szép álmokat!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vizimano sajnalom a tejkerdest nagyonKép

Kép
vaktyuk

Vaktyuk,
én meg szorítok neked, hogy szaporodjon a tejci. Majd holnap beszélek gyerek dokinénivel, mert ő is tápszerellenes, és kitaláljuk, hogy minél rövidebb ideig tápizzon Ákos. Vannak biokertész ismerősök ...
Api még dolgozik a nappaliban. Én meg ezt a gépet koptatom, mert kommunkiációs hiányom van.
Hogyan lehet hangulatjeleket feltenni?

Kép

Kép
vizimano

Vizimano,

nekem is "visszajött" 8 héttel a szülés után, pedig éjszaka is szoptattam. Két szopi között sosem telt el több mint 3-3,5 óra, Volt olyan hogy Luca szinte egyfolytában rajtam lógott. Ha pótlásra szorult, akkor is mindig szopizott előtte. A 6 hetes kontrollon még a fogigátlásról beszélgettünk a dokival, azt mondta, hogy ilyen gyakoriságú szoptatás mellett kb. még fél év szabadság. És 2 hét múlva bekövetkezett a nagy esemény. (A szülés után az első 9 napon nem szoptathattam és még egy méhüri öblítést is végeztek az 5 napon.) Menzesz előtt 2 nappal Luca miondig kiköpte a cicimet és nagyon sírt és én nem értettem mi a baj, védőn anyósom rögtön azt mondta, hoyg megváltozott a tej íze, valszínű meg fog jönni. És sajnos igaza lett. De azt is mondta, hogy nem biztos hogy a következő megjön majd 1 hó múlva. Most lenne esedékes :-( Mensi alatt eléégé megcsappant a tejcsimennyiség, de utána sikerült visszatornázni.

Neked miért mondta a doki, hogy nem lesz több tejed?

Üdv: erika
gezenguzerika

Sziasztok!
Tücsök, írtam már neked délután, de elszálltKép.
Teljesen megértelek, nálunk ugye az a probléma, hogy nem nagyon hízik a kisasszony, szóval állandóan stresszelek, mert nagyon szeretnék szoptatni. Nekem talán most az vált be, hogy apa elkobozta a mérleget, így nem látom mennyit evett, s talán jobban igény szerint szoptatom a Pindurt. Fejek minden kajcsi után, de már nem adom oda, inkább fagyasztok, s helyette gyakrabban cicire kerül. Volt, hogy 3-4 ciciből ettük, tehát visszaraktam újra. Ez viszont komplett főállás szoptatásból: napi 8 órát szoptatok és fejek. (Egy szopi átlag 45 perc, de van, hogy 1 óra)Én vettem szoptanit készüléket (SNS) , hogy abból adjam a pótlást, de végül már nem használtam a fennt említett okok miatt. Esetleg érdemes megpróbálni.
Háát, most nagy a szám, remélem nem borulok megint össze a következő mérlegeléskor...
sziasztok,
Eszter
Még vmi: Juszti: a marmet módszer a 7-7-5-5-3-3 perces fejés? Tücsök, ezt érdemes megpróbálni!
wester2004

Vizimano,

Hangulatjelek
1) Kép : ) kettőspont és jobbos zárójel csak nincs közötte szünet
2) Kép : ( szünet nélkül
3) Kép : O szünet nélkül

Angéla
angéla

Weszter,

Mi az a marmet módszer?

Angéla
angéla

Vizimano amugy meg azt olvastam asszem valami La Leche ligas dolog, hogy 40nap az utolso szoptatastol amig elapad a tej tehat sztem lehet hogy vissza tudod hozni csak ne parazz ra a temara, a mensis osszefuggest sehol sem olvastam. Probald meg ha nem nem attol meg ugyanolyan szupi mama vag ymint barki masKép Sajnos manapsag az eslo kerdes szoptatsz stb stb ha nem egybol valami szarhazi anyanak neznek, es a nem hiszem hogy nincs eleg tejed duma is ki tud kesziteni... nem az o mellet szadizza a gyerek 2 oran keresztul....
Most epp a Vissza a Termeszethez korszakot eljuk.... 20 eve meg a tapszerezews volt a menoKép
Te milyen tapszert adsz a picinek?
En Nestle H.A-t, megkostoltam hat nem irigylem szegenyketKép
Ill meg annyi, hogy azok a babak akiket nem szoptatnak egy honappal hamarabb kaphatnak mindent tehat nem 4 hanem 3 honapnal el lehet kezdeni.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Tapszerezes...Hat annyit errol hogy erveljetek hogy a fejlodo vilagoknal lasd Ausztralia teljesen elitelik az anyatejezest, mert allitolag a mostani anyatej tartalmaz veszelyes dolgokat....(passz hogy miket ok a kornyezetszennyezesre fogjak...) azert en is szoptatok....Amugy itt anyatej leadas sincs, sot a tapszerezes a legjobb...szerintuk....
pelenka....itt a Huggies a legjobb, nem tudom otthon mennyibe kerul, de nagyon megeri, mert bizonyitottan nem lesz pelenkakiutese a torpeknek...Itt annyira bevalt hogy semmilyen kremet nem ajanlanak melle, mert az is eleg ami a pelenkaban van...Most nem reklamoom, de tenyleg szerintem a legtokeletesebb pelus....Mondjuk itt nincs se libero se pampers, szoval nem tudok roluk velemenyt nyilvanitani......A babylove itt is kaphato,(gyarto is megegyezik) azonban sokan nem szeretik, mert ha sok pisi van benne (pl ejszaka amikor nem csereljuk annyiszor) akkor a kristalyok amik a pisitol lesznek benne kijonnek a pelusbol es kiegetik a gyerek boret.
Asszem ennyi...Tapszert nalatok meg iratni kell, vagy bemesz a boltba es leveszed a polcrol? Ez lehet hulye kerdes, de nalunk van legalabb 20 fele tapszer ujszulotteknek es en valasztom ki a boltban hogy melyik szimpatikus es azt adom a gyereknek.erdekelne hogy nalatok ez hogy megy...Ja es meg egy kulonbseg...Itt egyik oltas sem kotelezo, en dontom el hogy beakarom e adatni a gyereknek vagy nem...Sot nehany oltas penzbe kerul...(olyan ami otthon ingyenes) Es itt a szulesnel csak hepatitis B t kapott, 2 honaposan kapja a kovetkezo adagot, amiben mar az osszes tobbi oltas is benne van..Nalatok ugy lattam az 3 honaposan van...Az kotelezo meg? Na ennyi..Remelem nem farasztottalak nagyon le titeketKép de tenyleg erdekel par dolog ugyanis szerintem a magyar rendszer millioszor jobb mint az itteni....
Szep napot nektek, Gabi es Nolan
Puszi, Gabi es NolanKépKép
gabii

http://www.lll.hu/node/9

sziasztok! itt le van írva a marmet-módszer!

a tejszaporító süti recept:
30 dkg rozs
30 dkg árpa
30 dkg búza
megpirítani aranybarnára

bele:
20 dkg főtt rizs
30dkg méz
30-40 dkg vaj

Ezeket mindet jól összegyúrni, és kis golyókat formáni, kb. 2-3 centi átmérőseket. Hűtőben sokáig eláll.

Kép
juszti75

Sziasztok!

Nekem a tejszaporító golyók jöttek be, aminek a receptje:
Tejserkentő golyócskák:
Hozzávalók (kb. 40 golyó):
250 gr búza, 150 gr árpa, 100 gr zab, 100g marék
kesudió, 150 gr vaj, 150 gr barnacukor, vagy méz.
A gabonákat lisztté őröljük,(én kávéarálóval csináltam) a kesudiót finomra aprítva
hozzáadjuk, és ezeket aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot, vagy mézet.
10-15 másodperc múlva levesszük a tűzről, és ha
kihűlt, 3-5 evőkanálnyi vízzel elkeverve 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk. NApi 3-nál több nem ajánlott, mert hasmenést okozhat. Móta eszem, a babim minden nap kakil, előtte csak 3 naponta.

Ja..és én nemrég kezdtem el az Urtica Urens homepoátiás bogyit enni, nekem az is használt szerintem.

Dalmi
dalmi

Sziasztok!

Köszönöm a biztatást, nem adom fel, minden nap kapja a fiam a cicit is, és majd lesz valahogyan. Gondolom úgy, mint eddig. Egyszer Babus írta, hogy neki lelkileg fontos a szoptatással járó összebújás, még ha kevés is a teje. Ezzel én is így vagyokKép

Erika,
doki azt magyarázta, hogy a tejtermelésért a prolactin hormon felelős, ami egyúttal gátolja a peteérést, és ekként a menzit, meg az azzal járó hormonális ciklus visszállását. Nálam ez már a második menzi volt, meg a tejem már csak jelképes mennyiség, ezért szte a ciklus hormonális változásai megakadályozzák a prolactin termelődését. Remélem téved.

Tegnap beszélgettünk Apával is, és most kiirtom magamból a "még erre sem vagyok képes" gondolatokat, mert csak jól átviszem a rosszkedvemet a Lurkóra, inkább legyen jókedvű és kiegyensúlyozott, bűntudatmentes anyja. Végülis ezen nem tudok változtatniKép

Gabi,
tápi megvehető a gyógyszertárban, de ha felírják, akkor sokkal olcsóbb.

Vaktyúk,
Humana H.A-t nem eszi a ded, hanem a Beba 1 bifidusosat. Már válogat is. De a dokinéni azt mondja, hogy van ilyen.Kép Mi lesz később?

Angéla,
köszi a tájékoztatástKép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Azt vettem észre tegnap, hogy amikor a babát masszírozom, meg együtt alszom vele hajnalban, kifejezetten jót tesz a tejtermelésnek.

Tápszer: mikor bejöttek a tápszerek, akkor a gyártók nagy marketing hadjáratba kezdtek, hogy mennyire jók. Ennek ellenhatásaként indult aztán be a kampány az anyatej mellett. Úgyhoyg az igazság valahol középen van, mint mindig: azaz persze hogy anyatej, de ha nincs, nem lesz semmi baja a picúrnak a tápszertől sem. Sztem senki nem tehet arról, ha nincs elég teje, felesleges lelkidurdalást kelteni ezért, biztos pont olyan szuper anyukák, mint aki tud szoptatni. Engem anyukám csak 3 hónapig tudott, de attól még jó anya, mert annak nem ez a mércéje, hogy szoptatott-e vagy sem.Kép Egyébként a tápszerek összetétele, gyártása, forgalmazása, reklámozása meglehetősen szigorúan szabályozott és ellenőrzött.

Más: apával végre tudtunk időt szakítani egymásra tegnap este, de nem volt valami felhőtlen. A gátvarrat meddig fáj?Kép Meg nekem a hüvelyem is repedt, azt is éreztem.Kép

KépKép
connie

Vizimanó,
Tényleg ne legyen bűntudatod, egyrészt mert nem tehetsz róla, nem direkt nincs tejed, másrészt meg ez csak egy rövid időszak a gyerekeink életében, amíg ez a fő téma, és közben, meg utána is évtizedekig annyi mindent adhatunk nekik. Szóval nem azért ülnek majd 30 évesen miattunk a pszichológusnál, mert esetleg nem tudtuk szoptatni őket.Kép

KépKép
connie

Connie

A masszázs közbeni tejtermelődést már én is tapasztaltam. Sőt, nekünk van cicánk, s ha simogatom, akkor is beindul Kép Valószínű, hogy minden, amit szeretettel, örömmel csinál az ember, jót tesz a tejtermelődésnek.
Az együttlétek még nálunk sem zökkenőmentesek, pedig én több, mint 3 hónapja szültem. Nem csak a fáradtság, hanem én is érzem még a szülés nyomait. Szerintem gyakrabban kell próbálkozni. Nekünk az első rémálom volt, úgy izgultam, mint egy szűz lány - és sajna majdnem annyira fájt is. Azóta minden alkalmommal jobb, bár tényleg újra össze kell csiszolódni Kép

Ti mit csináltok ebben az időben?

KépKép
fanka

Sziasztok!

A szopi témához szólnék hozzá én is. Már sokszor írtam, hogy nálunk a kis gyarapodás a gond (illetve szerintem kevés, doki néni szerint elég a havi fél kiló...) Én is örlődöm, mert nem tudom mi a jobb, ha csak tejcit kap, vagy ha pótlásként kapna tápszert is. Múltkor már úgy voltam vele: írjon a oki tápszert csak hízzon már... (Egyébként amíg mértem addig láttam, hogy a súlya szerinti mennyiséget megeszi, szóval elméletileg nem a kevés tejci a baj).De a doki szerint nem kell tápszer. Nekem már sokszor eszembe jutott, hogy a babónak lehet, jobb lenne, ha a szoptatós de folyton parázós mamija helyett lenne a egy tápszerezős de kiegysúlyozottabb anyukája. Persze akkor biztos attól lennék lelkibeteg, hogy nem tudok szoptatni... Egyébként az egészből azt akartam kihozni, hogy egy kicsit túlzásnak tartom a szoptatás körüli mizériát: tényleg azt az érzést ültetik el az anyukákban, hogy aki nem szoptat az másodosztályú mama. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én szülés előtt azt gondoltam, hogy szoptatni a világ legegyszerübb dolga. Olvastam a Kismama újságot, abból az dőlt, hogy a nők 98%-a képes a szoptatásra és csak elhatározáson múlik, stb. Ez szerintem átverés. Sokkal, de sokkal többet kéne írni arról, hogy szoptatni nem mindig egyszerű. Sokkal több segítségre lenne szükségük az első gyerekes mamiknak: pl a védőnő igazán segíthetne megnézni, helyesen van -e mellen a baba: én pl majd két hétig rosszul fogtam a Picúrt Kép . Ha nem megyek el egy szoptatós csoportba akkor lehet, hogy már rég nem szoptatok.. És én Szombathelyen lakom, itt legalább ilyen van, de mit csinál aki kisvárosban vagy faluban él, s az egyszem dokinőre/védőnőre van utalva??? És az a rengeteg egymásnak ellent mondó tanács: mikor kint volt a doktornő nálunk előszőr és kerdezte mikor/hányszor szoptatok és én büszkén mondtam, hogy hát igény szerint, amikor a Picúr megéhezik, akkor támogatás helyett megkaptam, hogy na, akkor vegyek fel dadát és takarítőnőt és szakácsot, mert semmire nem lesz időm, ha így akarok szoptatni. És azt is mondta, hogy ha túl gyakran pakolom cicire a babát akkor fájni fog a pocija mert nem tudja megemészteni(ebben van vmi). Júni 18-án lesz 3 hónapos a Picúr, s én amióta megszülett ezt játszom: hú most egy hónapos, legalább az első hónapban tudtam szoptatni már hat hetes, már 2 hónapos, stb...Persze, tudom, lazábbra kellene vennem, de hát ilyen vagyok...
Amikor mi nőttünk, akkor 3 óránként volt etetés, korai hozzátáplálás, stb. anyukám engem 6 hetes koromig szoptatott kizárólagosan, utána kaptam pótlásként tápszert. Mondtam is anyunak, hogy persze, mert idő szerint kellett ennem, mert a korái hozzátápi is csökkentette a tejcit, szóval elkezdtem okoskodni, aztán anyu mondta, hogy nekik akkor azt mondták, hogy ez a jó és Õ is a legjobbat akarta. Na, akkor elszégyelltem magam...
wester2004

SziasztokKép

Csatlakozom ahhoz amit Connie mondott az anyatej tapszer kerdesben, csakhat mennyivel egyszerubb cicizni mint tapszerhez vizet forralni lehuteni cumisuveg stb stb.., a prolaktinos dolog erdekes mert van iylen hormonzavar pl hogy valakinek allati magas a prolaktin szintje de se nem terhes se semmi.... es megis mensizik kozben, tehat hajra Kép Kép

Connie az elso 2 hetben marmint a 6het utani 2 hetben en is ereztem nagyon aztan fokazatosan elmulik ahogy hasznalodKép En meg tornaztatni is szoktam talan az is segit.

Gabii
Ausztraliaban ez egeszsegbiztositasi rendszer, hogy mukodik?

Kép
vaktyuk

Connie
Az első alkalommal én is úgy éreztem magam mint egy szűzlány Kép pedig nem is hüvelyi úton szültem.

Más. Láttam tenap abban a szeles esős időben egy kismamát és 3 hónaposnál nem nagyobb gyerekét. Az anyu cigizve tologatta a babakocsitKépKép Vajon ő parázik azon, hogy jó anya-e?

Eszter,
sztem is nagyon stresszelik az embereket ezzel a ha tudszszoptatnijóanyavagy dologgal. Bár én már a terhesség alatt is úgy éreztem, hogy kicsit sok a vizsgálat. Mindegyik előtt izgultam, hogy mi lesz. A védőnőm kész cirkuszt csinált a súlygyarapodásomból."Ej-ej kismama nem lesz ez így jó"
Ismerősöm meg, aki Ausztráliában szült attól parázott, hogy túl kevés vizsgálat van.

Kép

Kép
vizimano

Nálam egy gyerekkori erőszak(oskodás) folyományaként elég kétséges volt, hogy lelkileg képes leszek-e a szoptatásra, és az első pár hétben úgy nézett ki, hogy nem is fog menni. Iszonyú dühös lettem mindig a gyerekre, mikor fájt a mellem szopi közben, elöntötte az agyamat a vörös köd és legszívesebbn jól elpáholtam volna.Kép Nagyon keményen próbálkoztam, hogy ebből a lehető legkevesebbet érezze meg, mert nyilván semmi köze sem volt ahhoz a sok elfojtott indulathoz, ami bennem összegyűlt. Úgy voltam vele, hogy a 6. hét végéig adok időt magunknak, addig csak kibírom valahogy, és ha akkor is ennyire kiborít a szopi, inkább tápszerezünk, minthogy mind a ketten lelkibetegek legyünk. Ez aztán jó volt, mert annyira lenyugodtam tőle, hogy mire eljött a 6. hét, már nem volt kérdés, hogy maradunk a cicinél, főleg, hogy sokkal kevesebb macera. De az biztos, hogy nekem megkönnyebbülés lesz, mikor már rendes étellel etethetem.
De ha másképp alakult volna, akkor sem gondolnám, hogy rossz anya vagyok.Kép

Egyébként van olyan ismerősöm, akinél másképp alakult, és tápszerezte a gyerkőcöket, és most két tök kiegyensúlyozott, vagány kisiskolás srác anyukája. Szóval nem ezen múlik.

KépKép
connie

A manóka ma nagyon álmatag, egyfolytában alszik, csak enni kel fel. Nálatok is ez van?
Szép kis éjszaka elé nézünk, mert délután meg megyünk anyukámékhoz, gondolom a kocsiban majd alszik jó nagyokat, aztán meg az idegen környezetet nem tudom, hogy tolerálja majd. Nem baj, holnaptól 10 napig már alhatok majd napközben is, amennyit akarok, csak szoptatni kell majd felkelnem.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Eszter!
Ugyanúgy gondolom, ahogyan Te!

Vizimanó!
Én sajnos már a kórházi WC-ben rendszeresen dohányzó kismamákkal futottam össze. Ez pedig azt feltételezi, hogy a terhesség alatt sem áltak le. Grrrrr.

Connie!
Irigyellek.
Nálunk Lencsike extranyűgös. Szegény fürdéssel indította a napot, annyira összepisilte, kakilta magát. megjegyzem, hogy kipróbálásra liberot tettem a gyerek alá éjszakára, hát nem fogok rászokni asszem...Viszont megint 8 órát aludt a drágám.

Dalmi
dalmi

Lányok!

Nem csak akkor folyik ki a kaki a pelusból amikor hígabb?
jammie

Nalunk a hidegfront ugy mukodik, hogy egy nap atalvas , aztan a kov nap hiszti es megint alvas, pont ma voltam dokinal, azt mondta teljesen normal a fiuk inkabb a hidegre alszanak a a csajok pedig a melegre.

Kép
vaktyuk

Az én lánykám a hidegre bealvósabb inkább. Már a terhesség alatti uh-kon is mindig szundított a hidegben. Kétszer mentünk 3D-s uh-ra, mind a két alkalommal arccal a méhlepénybe fúródva aludt. Hát, nem sok képet sikerült róla így csináltatni, persze horror pénzért...
Mostanában amúgy annyit nosztalgiázom arról, milyen volt, mikor még a pocakomban lakott! Kicsit hiányzik az érzés. Nem tudom ti hogy vagytok vele.

KépKép
fanka

Connie!
Apa nekem is hiányzik, mármint azok a régi nyugis meghitt együttlétek. Hát ez van, vmit vmiért.
Ja, és irigyellek a 10 napértKép

Tücsök!
Próbáltad már azt a fejést, hogy 7 percig fejed az egyiket, majd a másikat, aztán 5 és végül 3 percig. Én mostmár nem csinálom, mert fél óráig tart, de ártani biztosan nem árt. Épp most nézem, hogy ezt már írták neked.

Mi is Libero-t használunk, a kaki bent szokott maradni, de van, hogy a pisi kicsurog.

Babus!
Nem irigyellek amiatt, hogy ilyen kevés idő jut egymásra a párotokkal.

Amúgy rám sem jön semmi a régi gatyáimból, magamra semmi időm nincs, örülök, ha hajat tudok mosni. Kezdem néha úgy érezni, hogy már nem is érdekel, hogy nézek ki.

Jammie!
Babuci nem semmi hurkákkal rendelkezikKép

Monazsu!
Köszi, hogy gondoltál rám. Hajnikának csuda nagy haja vanKép Körtéből gondolom szűrtet ittál, ugye? Óó én nem merek semmit inni, csak ásványvizet, gyenge teát, meg max szűrt almát.

Virág!
Hát simán lehet a hormonoktól, meg a többitől amit felsoroltál, hogy nem vágysz annyira az eksönre. De azért néha csak akard, mert utólag nem bánod megKép Ja és használjatok zselét. Bár én császáros voltam, mégis röndösen fájt az elején, de csak bejáródnak a dolgok újra.

Vizimanó!
Azért ne add fel a tejkérdést.

Gabi!
Nolannak csúcs a sérójaKép

Eszter!
Totál egyetértek azzal, amit a szoptatással kapcsolatban írtál.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Lányok!
Nálunk mindig van vmi új, ami problémát jelent. Írtam a dologgal kapcsolatban egy szoptatási tanácsadónak, de nem válaszolt. Bemásolom ide a levelet, bocsi kicsit hosszú, de hátha van vkinek vmi ötlete.

"Tehát. Jó néhány napja vettem észre, hogy kislányom nemhogy nem
aluszékony, de szinte ideges szopás közben. Ez viszont nem minden
szopására érvényes, hanem leginkább a délutáni, esti szopikra(de
azért már produkálta déli evésnél is egyszer). Nos, szív néhányat, majd
keserves sírásba kezd, miközben fröcsköl ki a szájából a tej (tehát nem
az a baj, hogy nehezen jön)aztán kap a cici után, megint szív néhányat
és megint sír és ez így folytatódik. Nagyon idegtépő, mert korábban
megnyugodott a cicin és láthatóan jól érezte magát, most pedig nem
(de hangsúlyozom, hogy pl. a reggeli evésnél szinte minden a régi,
inkább csak az estikre jellemző). Próbáltam neki cumisüvegből
adni,hátha mégis nehezen jön, vagy éppen nagyon, de ma már abból
sem fogadta el. Melegítettem neki korábbi fagyasztott tejet, hátha
valami hormonális oknál fogva esetleg "rossz" ízű a tejem, de az sem
kellett neki. Pedig éhes kellett, hogy legyen, mert bőven nem ette meg
a napi adagját. Nem tudom, hogy lehet-e olyan, hogy pl a hidegfront
annyira megviseli a babát, hgoy még enni sincs türelme?
Gondolkodtam, hogy mit ettem, ami estére érhet a tejbe, de hát
minden nap mást eszek, és semmi újat, csak a beváltakat, tehát az
nem lehet gond.
A szopi közbeni idegességét úgy tessék elképzelni(ezt produkálta ma
este), hogy jár keze-lába, de nagyon és közben izzad a tenyere is.
Próbáltuk, hogy esetleg a hasa fájhat-e, de ha felkeltünk vele sétálni
rögtön lenyugodott.

Tehát abszolút fogalmam sincs mi a gond, hisz úgy csinál,mint aki éhes,
de közben ha tej közelben van, szinte ellöki magát. Teljesen
tanácstalan vagyok.

Az előző levelemet még annyival szeretném kiegészíteni, hogy
kislányom most 9 hetes, a szájában nem látható semmi penészre
emlékeztető, új illatot nem használok. Kezdem azt hinni, hogy egy
esetleges szopási sztrájkkal állhatunk szemben, csak az okát nem
tudom. Ön szerint vigyem orvoshoz?"

Köszi: Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Délelőtt minket is utólért a véres nyálka dolog a kaikban. MAjdnem sírógörcsöt kaptam, úgy megijedtem, de a gyerekdokink hamar megnyugtatott. Azt mondta, vszleg az erőlködéstől (tényleg elég nehezen nyomizott), vagy esetleg orsszívás közben kicsit megsérült a nyálkahártya és lenyelte a véres váladékot (az is volt ma)
azért hazudnék, ha azt mondanám, nem foglalkoztat még a kérdés, de ezek hihetőnek tűnnek. Amúgy meg Panni tök jó kedvű, eszik rendesen, meg minden.

Kép
így csörgőzött ma a pelenkázón

Ági

KépKép
fanka

Connie,
ma vegyes fonthatás van, így csak enni kel a Manó, utána játszunk kicsit, majd szundi. Milyen éjszakánk leszKép
Erőszakos élményKépKép De örülök, hogy sikerült szoptatnod, talán segít feldolgozni az "élményt"

Semmi okom panaszra, mert kedden éjjel aludt a ded hajnali fél hétig - ébredés nélkül!!!!!!!!- szerdán 3/4 5-ig aludtunk, ma újra fél hétig. Nem bízom el magam, ja és tegnap napközben is aludtam másfél órát. Turbóra kialudtam magam!Kép Kár, hogy nem lehet előre aludniKép

A lakás ragyog, ablakok is megmosva, bevásárolva, gyermeknek jó méretű rugik megvéve ... Hú de aktív vagyok!Kép

Kép

Kép
vizimano

Muki probaltad mar hogy a legelejet kifejed esetleg?
Ugy ertem tul sok jon es nem tudja lenyelni ezert ideges, ill probaltad azt hogy esetleg csak forralt vizet adsz neki? Tudom ez mind ilyen nem szakszeru dolgok de hathaKép
Nalunk most az a meno hogy ki be kapkodja es gyurkeszi kozben mint valami kismacskaKép

Kép
vaktyuk

Vizimano ezt az elorealvas tetszikKép
Nekem is parszor megfordult a fejemben

Kép
vaktyuk

Muki!

Nálunk is jelentkeztek korábban ezek a tönetek, írtunk is róla nemrég, szerintem ha érdekel olvass vissza, mert akkortájt nem jártál errefelé.
A szopis topicban is sok törelemre intettek. Nagyon sok anyukánál előfordul. És csaka törlem segített. lencsinek nem kellett a cumisüveg. Mostanra már csillapodott ez a sztrájkszerű dolog. Bár én sztrájknak azt gondoltam, hogyha egyáltalán nem veszik szájukba a cicit. Bár..Lencsi nemigen szívott belőle az üvöltős korszakban.

Dalmi
dalmi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?