Új privát üzeneted érkezett!

KépKép

Kép
Kép
hari

Van még, de nem akarom elfoglalni az egész képernyőtKép

Viszont ebben hozzuk majd haza:
Newborn pamut overallKép
Kép
Na ez is szétcsúszottKép

Mind1
Puszi lányok!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lányok!

A múltkor találtam egy tök jó dolgot!
Megpróbálom ide is feltenni.
Olvassátok el.
Húúúú, ezen a képen szörnyen nézek kiKép
Ha tovább maradtam volna, biztos lenne mosolygós képem isKép
Sorry! elég lestrapált vagyok. Majd kisminkelem magamKép

Na itt a cucc:
<!--attachment: AZ_EG_SZS_GES_CSECSEM__FEJL_D_SE-235466-238032.ppt*mime_msppt.gif*application/vnd.ms-powerpoint*62.5**AZ_EG_SZS_GES_CSECSEM__FEJL_D_SE%2d235466%2eppt --><center><pre>
Kép
AZ_EG_SZS_GES_CSECSEM__FEJL_D_SE-235466.ppt (62.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Bocsi Angelani, nem láttam hogy közbe Te is "képezel". Kicsit fáradt vagyok.Kép
Tegnap jó későn értem haza, aztán a párommal még elmentünk Pátyra a telekre megnézni, hogy van-e parlagfű, nehogy aztán megbüntessenek. Már egy éve nem voltunk kint. A fű iszonyú nagy, kb. derékig ér, úgyhogy kell majd mennünk rendbe rakni az egész telket. De parlagfű szerencsére nincs. Viszont szétfagyott a víz kint, úgyhogy szegény párom mikor ki akarta nyitni az aknában, kapott egy nagy adagot, tiszta víz lett mindene. És akkor már jó hűvös is volt úgyhogy jöttünk is haza. Találtunk kint régi ruhát, tudjátok, olyan piros mackófelsőtKép Olyan kis édes volt benne. Na mindegy, szóval jó későn értünk haza, de legalább most kicsit jobban aludtunk. Csak reggel kezdett el szegény köhögni. Nem tudom mikor fog meggyógyulni, már kezdek nagyon aggódni miatta.
Már fől a húsleves, remélem az javít szegénykém közérzetén.

A tali jó volt tegnap, tényleg fura volt hogy már mióta beszélgetünk itt és most személyesen is találkoztunk. Azért hozzátenném, hogy nem csak Jucc fia tündéri, hanem az anyukája is!! Na meg persze mindenki aranyos volt, csak mindenki Jucc kisfiát dícsérte, pedig hát tiszta anyjaKép

Rokica férje tényleg nagyon édes volt, hogy hozott virágot, örülhet neki az asszonykája, hogy ilyen figyelmes. Ritka az ilyen férfi szerintem.

Hari 26

Kép
Kép
hari

Bocsi!

Aki nem ismerné ezeket a tipusú file-okat.
Rákattintani, megnyitás, egy kicsit váérakozik (nem biztos). Utána vagy egérrel kattintani ha elolvastátok az oldalt, és jön a következő.
Vagy a space gomb.
Ne haragudjatok, ha ez már mindenkinek világos.
Nem akarok kioktatni senkitKép

Megyek a Tescoba, mert nincs mit ennemKép
Sziasztok!
Angelani
29+5

Kép
angelani

szép esős napot mindenkinekKép!

jó volt képeket nézni a buliról,pláne,hogy leírás is volt hozzá!ari mindenki,kár hogy nem csináltatok egy közös poci képet!vagy a pocik úgyse fértek volna el egy képen?jó sok fincsiség volt ott tényleg!Kép

Isteni ez az idő,tegnap este 9kor még a páromat is rávettem egy sétára és olyan jól esett,ahogy a szél átjárta a porcikáimat,már nagyon hiányzott ez az érzés!az én babóm is ugrabugrált a nagy frontokra,már azt hittem kilyukasztja a hasam,hogy az ő kis szobája is szellőzhessen!de este végre istenien alukáltam,és még mindig vissza-vissza bújkálok az ágyikóba,olyan jól esik ma a lustizás!Kép

remélem jobban lesz minden pocak-rosszalkodós kismama, puszi mindenkinek én folytatom a napi lusti programotKépKépKép
ágyő,Nyúlné,26+5

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kép
hogy még szebb legyen a napotok!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Na rólam abszolút felesleges volt a fénykép... juj.

Tógásan, tokásan...

Lesz hova fogyókúrázni.

Találtam a neten egy tök édi kispapa naplót. Anyuka júli 28-ra van kiirva, tehát teljesen friss élmények: http://sussfelnap.freeblog.hu/

Teák:
Itt van a málnalevél teáról egy jó leirás. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=80

A két szoptatós tea amit ismerek az a Laktoherb meg a Fitolac. Humi asszem már irta, van akinek ez válik be, van akinek az. Ezek állitólag tejserkentő hatásúak.

Szoptatós összefoglaló:

Szopizással kapcsolatban én csak azt javaslom, látván a kinlódást ami a nyári babások között folyik, hogy azonnal tegyétek mellre a babát szülés után, minél gyakrabban és minél hosszabbat szopizik, annál gyorsabban fog bejönni a tej. Általában igény szerint kell őket szoptatni, tehát amilyen gyakran csak kérik. Ez a "kérés" a pici újszülötteknél még nem feltétlenül bömbölés, hanem csak kis finom nyekergés, cuppogás, fejforgatás, különben sokat alszanak. Egyszerre nem tud sokat enni a baba, azt olvastam, születéskor mogyorónyi/diónyi a kis gyomra, tehát nem fér bele egyszerre sok kaja! Pláne ha vizzel vagy teával tömik tele! Ezért is nem lehet elvárni az újszülöttől, hogy 4 óránkénti szoptatásra álljon rá az elején, mert egész egyszerűen nem fér annyi a gyomrába, amivel olyan sokáig kihúzza. És sok baba még ezzel a kis adaggal is van hogy 30-40 percig birkózik, mig kiszivja a mellből. Pláne mivel eleinte nem nagyon akar jönni.

Kivétel az igény szerinti szoptatás alól ha besárgul a baba (és sok babának van úgynevezett élettani sárgasága ami még nem szorul kezelésre ) mert akkor aluszékony lesz tőle. Ilyenkor ébresztgetni kell! Különben végigalussza az etetéseket és még nehezebben indul be a tejtermelés, a baba fogyik, anyuka pánikol, és már jön is a tápszer. Ha netán tápszert kell hogy kapjon, vagy jobb esetben cumisüvegből lefejt anyatejet, akkor csakis az újszülötteknek való egylukú cumiból szabad neki adni, mert ha nem kell ugyanúgy megdolgoznia a cumin mint a mellen, már nehezebb lesz visszaszoktatni a mellre, még ha be is indul a tej.

Érdemes a melleket gyengéden masszirozni kezdeni azonnal szülés után, hogy a tejcsatornákat fellazitsátok, úgy könnyebben jön a tej és kevésbé hajlamos begyulladni, ami lázzal és hányással is járhat, a kőkeményre dagadt melleken kivül, tehát nagyon kellemetlen. Vagy fejni. Van egy állitólag nagyon brutál fejési technika, ami viszont nagyon hatékonyan beinditja a tejet. Mindkét mellet 7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell fejni, akkor is ha alig jön belőle cucc. Ezt nem tudom milyen időközönként, de asszem pár óránként ismételni kell amig be nem durrannak.

Természetesen aki van olyan mázlista hogy harmadik nap (ez előtt általában csak előtej van) csak úgy ömlik a teje, és sose gyullad be, hát az áldja a jó szerencséjét.

Ufff. Szóltam.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Itt van egy jó összefoglaló a szoptatás első hetéről:
http://www.lll.hu/node/2

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Jók a képek igazán!
Mindenki olyan aranyos, hogy annyi szépet mond Balázsról, köszi! Hari Kép túlzás amiket írtál rólam, de jól esett!!! Nekem is nagyon tetszett a vidámságod, és mindenkié!

Rokica, ahhoz képest, hogy még nincs saját tapasztalatod, nagyon sokat tudsz a szopiról, látszik, hogy rengeteget olvasol! Én is ezt tettem/teszem, és állítom, hogy nagyon fontos a tájékozottság. Nyilvánvaló, hogy a gyakorlat még így is hoz egy csomó ismeretlent, de az már fél siker, ha tudja az ember, hogy mit lehet, mit nem. Ugyanígy a szüléssel kapcsolatban is, ha valaki szeretne kicsit felkészültebben menni, szeretné tudni, mire számítson, fontos az olvasás. Ezek alapján kialakul mindenkiben egy elképzelés, hogy mit szeretne, mit nem, és ezekhez igenis ragaszkodni kell. Talán az a legfontosabb, hogy merjünk kiállni magunkért, és a gyerekünkért! Õ a miénk, senkinek sincs joga megmondani, mit csináljunk vele, nincs joguk elvinni, bármit adni neki, kivéve, ha életmentésről van szó. És ebben az esetben is jogod van mindenről tudni, mikor mi történik. De ahhoz, hogy valaki ki tudjon állni magáért, családjáért, fontos, hogy tudja, mi a jó a gyereknek, és mivel árthatnak neki. Ezért fontos az olvasás, tájékozódás.
Bocs, kicsit elragadtattam magam, de annyira tetszett Roki olvasottsága, és biztos vagyok benne, hogy ennek köszönhetően minden úgy fog nála is zajlani, ahogy ő elképzeli Kép / nálam is így sikerült az első szülés és a szoptatás is, és bízom benne, hogy most sem fogok csalódni/!

További szép hétvégét mindenkinek!
Judit 26+4
jucc

Gátvédelem!

Sziasztok, Virnya vagyok a téli babásoktól.
Nem reklám, de én úgy örülök hogy rátaláltam, így nektes leírom:
a napra bioboltban árulnak (biztos máshol is) 100% bio növényi olajokból készült gátmasszázs olajat. (h jól emlékszem 1900 v 2000 Ft)
Német - Waleda márkájú. Magát a márkát ismerem, isteni. :-)

Virnya és Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
virnya
Pilisvörösvár

Sziasztok!

Tényleg nagyon jól sikerült a tali, jó volt a társaság!
Bocs lányok, hogy megettem a fél kajakészletetKép.
Ma reggelig nem is tudtam semmit enni.

Vicces látvány lehettünk, mikor mentünk a mertóhoz: 5 kismama 1-1 szál virággal a kezében. Kár, hogy arról nem készült fénykép.

Rókica, én nem rettentem el a kendőtől, csak nekünk novemberre már fölösleges lesz venni, a télikabáton mókásan nézne ki egy lenvászon kendő, meg szerintem a baba is fázna benne.

A párod igazi lovag, a férjemnek nagyon tetszett, hogy virágot kaptunkKép

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Jaj, én még a fényképen is zabálok.
Röf...röf...

KépKépKépKépKép
uxi

Jucc,

Köszönöm szépen, nagyon jól esett. Az informáltság valóban a gyengém, vagy inkább passzióm?

Saját tapasztalatom annyi van, hogy nagy korkülönbséggel született két kistesóm, egyiknél 12 éves voltam, másiknál 16. Már akkor végigolvastam anyukám terhessége alatt az összes szakirodalmat amit ő. De szoptatni persze nem szoptattam. Viszont azt láttam, hogy ő is nyűglődött vele, nem volt elég teje egyikünkkel sem. Engem hamar el is választott, a húgom kapott anyatejet egy másik anyukától, az öcsém tápszert. Arra már nem emlékszem ilyen távlatból, hogy mennyire próbálkozott anyu a szoptatással, tehát nem tudom felmérni, én mit csinálnék másképp. Tehát annyi tapasztalatom van kisbabákkal, hogy a szoptatáson kivül tényleg minden mást csináltam a testvéreimmel, mosdattam, öltöztettem, etettem, hordoztam, tisztába raktam őket.

A sok szoptatós információ a Kismama újságokból, a különböző fórumokról, és most már élőben a nyári babások tapasztalataiból került ki. Igaz, sok más könyvet is olvastam, de mégis a legtöbb infó a Kismamából származott, mert több évre visszamenőleg olvastam, és ugye minden számban több tucat témáról irnak cikket, kérdéseket, olvasói leveleket. Igy nagyon sok információt össze lehet szedni.

De a családom szerint én már túlinformálom magam. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Párom nevében köszönöm a sok dicséretet. Kép Tudtam én, hogy jó okom volt őt választani. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tali:
Rossz, h. nem tudtam részt venni, de már úgymond kezdek hozzászokni. A nyári babások többször taliztak már eddig is és egyszer sem voltam olyan állapotban, h. el tudjak menni.

Szerencsére az utóbbi hetekben jó a közérzetem a keményedés ellenére is. Biztos a múltkori párnapos nyaralásféle járult hozzá, noh meg, h. megjött a bababútor, jópár ruha és babagondozási kellék. Kép
Anyukámat megint "felrendeltem" segíteni vidékről az eheti nagyon durvesz keményedésem miatt. Komolyan ijesztő volt a szitu... Azóta a sok fekvéstől és bogyótól gondolom, sokkal enyhébb a dolog, de már nem játszanék a tűzzel inkább, ha lehet. Így muszáj ancinak segítenie pár napig legalább. Külön öröm, h. most ezt sem élem meg katasztrófaként, hogy újra ilyen tehetetlen vagyok.

Rókica,
párod meglepi virágaitól asszem én is elaléltam volna rendesen! Kép Remélem ő tényleg ilyen alapból, mert akkor nagyon szerencsés nő vagy!

És azt lehet tudni, hogy kinek van a legnagyobb pocija?

Még csomó minden eszembe jutott a talival kapcs, de elfelejtettem útközben...

Falina 32+1
falina

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

VÉÉÉÉGRE INTERNEEEET!!!!!!!!!!

KépKépKépKépKép

Habár csak beszabadultam párom munkahelyére, otthon még mindig a k*cs*g qrv* Matáv sz@rozik, hogy szakadna le a feje mindegyiknek, aki kitalálta.

Nincs szolgáltatás, holott a számlák be vannak fizetve... Nemrég ment levél, ha arra sem válaszolnak, megy a naaaagy irgumburgum.

Szóval bocs, hogy nem tudtam eddig jelentkezni, és a TALIRÓL IS LEMARADTAAAM! KépKép

Szépek a képek, mindenki gyönyörű, gömbölyű, és szexi, csak nem tudok annyit visszaolvasni.

JÓL VAN MINDENKI?

Mi kicsattanunk, semmi bajunk, 57 kg-k vagyunk, és egy hetet léptünk előre, azaz holnap már 28. hetet zúzzuk Kép.

Hari tudja mélemet, írjatok néha, párom azt el tudja olvasni, ha van ideje.

Puusssz, jó látni titeket megint!

Sisotris
27+6

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mikor lesz legközelebbi tali?

Tessék informálni engem is!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sajnálom, hogy nem tudtam menni a talira, de ma sikeresen befejztem a félévet. Kép
gviki

Sis, ha még net-közelben vagy, nézd meg a leveleidet!!!!!!!

Hari

Kép
Kép
hari

Itt vagyok még kb. másfél-két órát Kép

Nekiálltam visszaolvasgatni.

AFP jó lett, vércuki úgyszint, a doki nem hitte el, hogy tényleg megittam azt a flutyit Kép Ja, és állítólag a vérképem megszégyenít egy 70 kilós pasast Kép

Előtej nekem 23. héten indult be, de mint Jucc mondta, a melltartón nem jön át Kép Amúgy, ha otthon szabadon vagyok, csurog... Elég vicces érzés Kép

Ja, és Penna, kérlek, kérlek, kééérlek, írd be a táblázatba, hogy kis kukis Bendegúzunk lesz!

Előre is kösziii Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis, Te kis csodabogár, hogy lettél Te 27+6??!! Amikor mi egyidősek voltunk és én ma vagyok 26? Én is akarok ilyen gyorsan "nőni"Kép

Gratula a kisfiúhoz, stipi-stopi az én Lili lányomnak!!!!Kép

Igazán bejárhatnál gyakrabban is a párod munkahelyére, mondjuk minden napKép

Hari 26

Kép
Kép
hari

Csajok Meával mi van? Viszaolvastam de nem látom, hogy elutazott volna. Nem ehhez szoktam hozzá, ő minden nap szokott sokat írni.
Tud valaki valamit?

Jucc, kár hogy tegnap olyan korán elmentetek, bár teljesen meg tudom érteni a fiadat. Szerintem így is tök sokáig bírta "cérnával" a felnőtteketKép

Hari

Kép
Kép
hari

KépKép

Nem megy sajna, szegény itt szív, úgyhogy egy perc nyugtom sem lenne Kép

11-én megyünk köv UH-ra, majd ott megint más időt mondanak, mert ez már csak így szokott lenni Kép Most is, először a 18. heti UH-n lettem 19, aztán a 23. hétből lett 24... Október 2-re vagyok kiírva elvileg. Úgyhogy majd kibújik a kis zsákbamacska, amikor akar Kép

Sis
27+6

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, mielőtt még bárki szörnyülködne, hogy csont és bőr lennék:

az 57 kg nekem 12 kg plusz az eredetihez képest !!

Úgyhogy semmi para :P

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, akkor megnyugodtam, én is okt. 2-nál járok szülésileg, csak a heteket hagytam úgy ahogy eddig volt. De igazad van, végül is logikus ha azt is turbózza az ember ilyenkor, csak akkor én szerintem belezavarodnék a számolásbaKép

Mikor lesz megint jó idő? Nekem ennyi felfrissülés elég volt. Ráadásul tegnap egy csomó ruhát meg ágyneműt kiakasztottam és este elfelejtettem beszedni, úgyhogy most minden elázott. Itt bent meg nincs hely kiteregetniKép

Hari

Kép
Kép
hari

Angelani,
Nagyon jók a csíkos cuccok. Imádom őket. Én majd akkor teszek fel képeket, ha előveszem Beni régi holmijait, vagy majd keresek olyan képet, amin még Benin van.
A tökteán azóta is röhögök. :-)))))) Annyira nem vagyok képben semmi biocucc kategóriában, hogy még a tökteát is bekajáltam.

Hari,
Köszi a képeket. Már van, akit fel is ismerek, Dudukly kicsit kommentálta.

Majd még jövök, de most fürdés van (Beninek)
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sis, nagyon tudlak sajánlni, hogy nincs netetek otthon. Én beleőrülnék, az majdnem biztos.
(Lehet, hogy már ezt sem tudod visszaolvasni :-((( )

GViki, nagy gratula!!!!!

Hari, elvileg mi is egyidősek vagyunk. Sis elhúzott tőled két héttel az UH szerint, én meg majdnem annyival vagyok lemaradva a legutolsó vizsgálat alapján. De majd Danibaba eldönti, hogy mikor akar kibújni.

Benianyu

benianyu

Hari!Kép

Ari vagy hogy hiányolszKép
Jól vagyok már, bár két napig fájdogált a pocakomKép
Ezért nem mentem talira és ráadásul a net is szarakodott nem tudtam írni rendesen csak olvastalak Titeket!Kép

Jól esett, hogy hiányoltálKépKösziKép

Jó éjt Kismamák!Kép

Holnap írok többet remélem net is jó lesz.

Mea(már majdnem 30!!!Kép )

Mea
mea

Sziasztok!

Látom jól sikerült a tali!
Örülök neki! Mint írtam nekem esélyem sincs eljutni ilyenekre!
Ma viszont velem is történt egy jó dolog!
Elmentünk a Brendonba és a kuponakcióban vásároltunk ágynemű szettet+ egy huzatot, lepedőt kisollót, játéktartót, üvegmosó kefét, kiscsörgőt!
Jaj nagyon jó volt, aztán amikor hazajöttem szépen kibontogattunk mindent apával és gyönyörködtünk benne egy sortKépKépKépKépKép
Már az egész nagyszekrény alja tele van a prüntyő dolgaival, olyan izgi ez az egész!
Kíváncsi vagyok mikor és hol fogom kimosni és kivasalni őket!Én már csak az uj házba gondoltam, de még olyan hihetetlen hogy abból beköltözhető ház lesz 2 hónap múlva!

Lányok én mostmár parázom ettől a szoptatás dologtól, ok megszületik a babó, elvágják a köldökzsinórt, megfürdetik, lemérik és utána indulhat a szoptatás??
Összestoppolnak minket egy órán belül szülés után, hogy már az első órában szoptathassunk??
És még ott a szülőszobán szoptathatunk, vagy nem??

Na lépek aludni a gondolataimmal
Megann 29+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megann,
Ne parázz a szoptatástól, egyáltalán nem rossz érzés. Sőt...Kép az első alkalommal én nagyon elérzékenyültem. Babóca a cicin csüngött, nekem meg potyogtak a könnyeim (na nem a fájdalomtól)Kép A sikeres szoptatás egy nagyon fontos dologtól függ és sajna ebben a lehető legritkábban segítenek a csecsemős nővérek a kórházakban. A lényeg, hogy az első perctől kezdve úgy szoptasd a babót, hogy a mellbimbóból a lehető legnagyobb részt add a szájába. Ha nem kapja be csak a végét, akkor vedd el tőle és várd meg amíg kinyitja újra a szájacskáját (ha megérinted az ujjaddal ki fogja nyitni) és add szinte az egész bimbót a szájába! Ez azért fontos, mert ha csak a "kiálló" végéből szopizik akkor az nagyon hamar kisebesedik és utána kínlódás a szoptatás. Én mindkét srácot szoptattam és szerintem ez a legfontosabb tudnivaló.

Angelani,
Szopis tea, ahogy Rokica is írta a Laktoherb és a Fitolac létezik. A Laktoherbet vannak babák akik nem bírják, fáj tőle a pocijuk, de ez egyéni. Kinek ez, kinek az jön be. Amúgy nekem ugyanúgy bevált a sima dobozos gyümölcslé is.

Nagyon jók a talis képek.KépKépKép

A hordozó kendőt én nagyon szerettem. Kényelmesebb, mint a kenguru (van mindkettő), bár Kristóf tavaszi baba és tényleg van abban valami, hogy télikabáttal nem biztos, hogy olyan egyszerű használni.

Én is teszek fel 2 képet Kristófról. Ilyen volt 3 naposan és ilyen most 14 hónaposan:
Kép
Kép

Humi
(ma 28+0Kép)
humi

Sziasztok!

Hááát, mi még nem alszunkKép
Papa nemrég jött haza, így még elhúzódik a lefekvésKép
viszont találtam egy jó linektKép

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/szoptatas1.htm
Na itt is megtalálható a tejtermelődést elősegítő dolgokKép
Már régen olvastam ezt az oldalt és ma valahogy megtaláltamKép
Most olyan éhes vagyokKép
De nem eszem, mert ilyenkor csak hízom.
Viszont a babó sokat mozog és fájt is ma a pocim. A tescoból hazajövet pihennem is kellettKép
már úgy mentem el, hogy tök szarul voltam. Mostanában minden nap rosszul vagyokKép

Humi!
Kristóf Nagyon édesKép
A lenti képen, meg egy vidám, vagány srácKép

Benianyu!
Köszi! Tegyél fel csak képet Benivel együttKép
Mármint a csíkos rucikrólKép

Sajna már nincs erőm mindenre reagálni, de majd holnapKép

Jó éjt mindenkinek!
Puszi lányok!
Angelani
29+6

Kép
angelani

Humi!Kép

Nagyon kis édi KristófkaKép

Kismamik!Kép

Nekem az alvás már nem megy.
Felkelek egyszer pisilni éjjel és kész nem bírok visszaaludniKép
Legalább edzésben leszek ebben.O

Ma megyünk ebédelni anyuékkal és nagybátyámmal, szülinapja van.
Utána be Pestre haverokkal moziba, de előtte még beszaladunk Ikeába.

Nem tudjátok ott lehet kapni gyerekmintás szőnyeget vagy sötéstítőt???

Mert ha már ott vagyunk, megnézném milyenek.Kép

Nektek is szép vasárnapot, úgy néz ki gyönyörű idő leszKép

Pusz

Mea(30!!!)

El sem hiszem a 30.hetemet kezdtem ma meg!!!

Juhéééééééééééé!KépKépKépKépKép

Mea
mea

Jó reggelt lányok!

Csak én vagyok ilyen "kakas"??
Na szép, nem baj, legalább olvasgatok, pl a szoptatásról!

Humi!
Köszi a tanácsot, igyekszem nem parázni és természetesnek venni. Nem is attól félek hogy fájni fog, hanem hogy nem lesz tejem, nem lesz elég, stb....úgyhogy most bújom a szakirodalmat, homeobogyók, teák, fejési technikák stb...
Már csak azt nem tudom, hogy hol találok olyat, amiben benne van, hogy mit ehet egy szoptatós kismama és mit nem...
Ezt nagyon elolvasnám, mert mindenfélét hall az ember, tejből csak 0,5 liter/nap, meg ilyenek.
Én tejből csak reggel iszom ennyit és a nap többi részét még nem is számoltamKépKépKép
Esetleg tudsz ebben segíteni???

Angelani!
Mi van veled? Ne ijesztegess minket léccccci!
Mit jelent hogy szarul vagy? Keményedés, fáradstág, lábfájás, vizesedés???
Ugye nem pörögsz már úgy mint régen!
Tessék visszavenni a tempóból, még csak 30 hétben vagy, pont mint én!

Na apa még alszik, megyek művelődni a könyveimből!

Megann 29+7 vagy 30.

Kép

Kép
megann

Mea!

Üdv de javítanom kell tégedKépKépKép
A 31. hetedet kezdted pont mint én.
Tudod.......29+ valami volt a 30. hét, innenetől meg a 31.KépKépKépKépKép
(Remélem nem haragszol, a 31 mégiscsak jobb mint a 30KépKépKépKép)

Ikea!Van ott minden ami szem-szájnak ingere, de vigyél valami támasztékot mert a függönyárak......hát én tegnap a bricostoreban láttam 150 cm es fehér alapon színes virágos mintás függönyt, nagyon édi volt 7990.-/fm.
Azt hittem elájulok!Hozzá való dekor ordítózöld alapon színes virágos sötétítő 4990.-fm. És gondolj bele, ez csak 150 cm-es, nekem meg 3 m-es kell mert a babaszobán terasz van és nem ablak!
Úgyhogy kapaszkodj meg mielőtt ránézel az árcédulákra!
Jó vásárlást!Majd értesíts a szerzeményekről!

Kép

Kép
megann

Megann!

Ne már hogy nem tudsz talikra jönni! Miért nem? Olyan aktiv vagy, hogy szerintem bottal kéne leütni, hogy egy picit egy helyben maradj. Kép Akkor miért pont talira ne jönnél?

Szoptatás:
Ha mást nem is a témáról, legalább ezt az egy cikket olvassátok el:

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany_szoptatosfuzet3

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Humi
olyan édes Kristóf!!!KépA másik srácról nem dobsz fel képet?

Benianyu
jót nevettem a tökteán.Jóbb mint az én 3 hónapos gyerekemre a 82 body.KépKépKépKép

Sis
jó, hogy be tudtál kukkantani!Gyere minél előbb újra!!

Angelani
igaza van Megannak.Lécci, lécci, léccci vegyél vissza a tempóból, mert megint egyre többször vagy rossszul.

Megann
gratula az új szerzeménykhez.KépA játéktartó olyan színű mint ami a Brendon kuponoson van???És az ágynemű?

Mea
látom ma is sűrű napod lesz.Jó szórakozást.

Két napja úgy zabálom az édességet, hogy az valami borzalom.KépIdeje lesz újra leállnom róla, és beérni napi egy turbó rudival.
Ma apa végre nem megy be dolgozni.Hurrá!!!Kép

Sziasztok
Szilvi
Kép

Kép
Kép
kismama2004

Megann
én a védőnénitől kaptam egy Szoptatós füzet című kiskönyvecskét.A végén vannak hasznos címek, telefonszámok is, és fényképek hogyan tudsz szoptatni ha a tejcsatornák különböző helyen el van záródva.
Kérdezz rá, hátha nálatok is osztogatják.
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Kismama!

Az ágynemű és a játéktartó ugyanabból az anyagból van, de nem abból ami a katalógusban van, mivel volt még egy pár szín.
Végülis az enyém is világoskékes, de lányos, mert kockás-virágos meg kislányok vannak rajta.
Majd csinálok képet valamelyik alkatrészről, hogy lássátok!

Róki!
Hát éppen ez az, aktív vagyok, de mennyire csak épp futok az életem után. Konkrétan 3 napja csücsül a konyhaasztalon a vérvételes papír meg az üvegcse mert nincs időm elmenni vérvételre, mert mindig van valami csesződés az építkezésen.
Most épp a burkolók mellett ülök egész nap, mert csütörtökön elmerészkedtem autóriasztót beszereltetni, az eredmény az lett, hogy hétfőn leveretem a csempét amit azidő alatt raktak....és miután még este szaladgálunk építési anyagért, még lefekvés előtt bedobozolok egy doboz nippet, vagy pohárkészeletet a költözésre(ami 2 hónap múlva esedékes).
Na soroljam még, hogy miért nincs időm semmire???KépKépKép
Tényleg sajnálom hogy nem tudok menniKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!Kép

Én ezt nem értem, most nem betöltött 29 hetesek vagyunk???
És most kezdjük a 30.hetet???

Hogy kell ezt számolni???

Nekem a dokim azt mondta hogy 29+7, az betöltött 29.hetet jelenti.

Szóval IKEA is jó drága, na mindegy azért megnézzükKép
Tudom a Brico is kegyetlen drága!

Szép idő lesz ma!Kép

Lassan készülődök az ebédhez!

Puszi NektekKép

Mea
mea

Sziasztok!

De szép napos idő vanKép Kép Kép
Ha én ezt tudom, már 6h-kor elindulunk valahova kirándulniKép

Lányok!
Köszönöm, hogy aggódtok értünkKép
Igazából nem is tudom leírni amit érzek ha rosszul vagyok. Zsibbbad a karom, hányingerem van, szédülök. Tegnap például az ájulás kerülgetettKép
Na meg nyilallgatott a méhszájam, de úgy, hogy még a hüvelyem is fájtKép
Nem mondom, betojtam egy kicsit, de elmúlt.
Az este meg képzeljétek el, a gyomorsavam égette anyelőcsövemet. Alig bírtam elaludni. Szörnyű érzés volt. Állandóan büfizni kellett és csak a sav jött fel. Pedig ettem egy kevesetKép
Viszont éjjel 2h után feküdtünk le. A párom majdnem 10h-ig aludt, így nem tudtam netezni. De én olyan éhesen keltem feKép Már megettem egy zsemlét hamburger husival + 1db túróruditKép
Most kortyolgatom a fincsi kávématKép

Roki!
Köszi a linketKép
Megnézted, amit én tettem fel?
Abban van homeos bogyó isKép
Amire én voltam nagyon kiváncsiKép

Mea!
De jó programjaid lesznekKép
Azért próbálj meg napközben pihizni ha éjjel nem megy.
Na lépnem kell, de még visszanézekKép

Szép napot mindenkinek!
Angelani
29+6

Kép
angelani

jottem belekotty megintKép

Szoptatas:nahat nalam jobban nem idegenkedett tole senki...sosem szerettem alapbol ha valaki a cicimet babralja nemhogy meg racuppantani egy kis szivattyutKép szal nagyon feltem tole.de ennel jobb dolgot nem lehetett volna kitalalni sem.nekem eloszor fajt mert nemjol szoptattam es kisebesedett de jott a csodaszer ami a Garmastan nevre hallgat es utana minden jol ment.nem is volt furcsa hogy a cicimen log a csajomKép termeszetes volt.
Mit lehet enni mit nem...babafuggo.max puffaszto kajakat nem eszem de minden mast igen.(borso,bab,karfiol,kelbimbo,kaposzta es tarsai)
Nekem nem jott be a laktoherb (masnak azert bejohet!!) annal inkabb au Urtica Urenc C5 vagy C9 homeos bogyoja.nagyon durvan jo volt, egyik nap alig volt tejem masnap elontott.meg a legjobb a tejnek a sok alvas,a lehetosegekhez kepest sokat kell aludni,pihenni.
space

Urenc=Urens bocseszKép
space

Sziasztok!

Lányok!
Kezdődik a gyomorégésemKép
Nemrég ettem és már ég a gyomrom és jön fel a savKép
Én évekig szenvedtem a nyombélfekély fájdalmaitólKép
De ez sem kutya érzés! A babaó meg folyamatosan mozgolódik. Edzéseket tartKép
Csak az a baj, hogy valamelyik végtagját éppen a gyomromban érzem. Már megint szédülök is. Ez hihetetlen. Mintha most lennék 1-2 hónapos. Hányinger, szédülés.
Azt hiszem lepihenek.
Nem megy ez már nekemKép
Többet kell pihennem.

Puszi!
Sziasztok!
Angelani
29+6

Kép
angelani

Angelani!

Mi mindent szedsz mostanában, és mennyit? Nem lehet már ütik egymást a szerek? Ird le, éppen itt vagyok a nagynénémnél aki orvos, kikérem a véleményét!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, ha nem gond kérdezd már meg a nagynénédet, hogy mit lehet tenni egy pasival, aki semmiképp nem akar elmenni orvoshoz, de már 3 hete köhög egész éjszaka és reggel. Estére egész jól van, de aztán éjjel kezdődik előről. És minden köhögésnél öklendezik és hány.(Bocs) Szóval már mindent kipróbáltam, ivott fluimucilt, Stodal szirupot, most hársfateázunk, de nem hat semmi neki. Nincs valami titkos recept?Kép

Mea, örülök, hogy jelentkeztél, vigyázz magatokra, óvatosan a sok programmalKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari,

Azt mondja, valószinűleg reflux, ami azt jelenti, a gyomorban levő savat öklendezi fel, ez okozza a köhögést és hányást. Próbálja meg a Quamatel nevű gyógyszert, a 20 mg-osat lehet recept nélkül kapni, ebből naponta kétszer egyet szedjen. Ha ez segit, akkor menjen el gyomortükrözésre, hogy tudják kezelni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi RokicaKép Látod még ilyenkor sem hagyunk békén, mikor rokonlátogatáson vagyKép

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Rokica!
De Rendi vagyKép Köszi!Kép
Semmit sem szedekKép
Az Elevitet már vagy 1 hete nem szedtem, sőt! Van annak már 1,5 hete is. A Maltofer Fol-t csak ritkán szedem. Tegnap reggel azt szopogattam el 1db-ot. A Magne B6-ot is max 2X1-el szoktam szedni, de 2napja azt sem szedem. Tehát semmit sem adagoltam túl. Az tuti. Most a baba van fent nagyon, egészen a gyomromnál. Állítólag ez normális már olvastam sok helyen. A kiskönyvhöz is amit adtak (Várandós Mamák Könyve)amiben a kupon is van, abban is írja, hogy lehet gyomorégés is. De igazából nem tudom, hogy mi az amit ilyenkor egyek vagy igyak. Többször keveset.
Szerintem a rosszullétet is a gyomrom váltja ki. De az is lehet, hogy a sok idegeskedéstől kiújjult a fekélyem. Azt hiszem most nem ez a legfőbb dolog amit kivizsgáltatni szeretnék. Inkább a babára koncentrálnékKép

Majd meglátjuk!
Azért jelezni fogom a dokinak, csak majd pénteken fogok menni. Addig még van jó pár nap!
Most megyek, de sietek visszaKép

Puszanccs!
Angelani
29+6

Kép
angelani

Tényleg!

Nekem van reflux-om is!
Voltam tükrözésenKép
Viszont a Quamatel, az tényleg jó!

Hari!
Az tuti jó gyógyszer. Azt szokták adni más gyógyszer mellé, hogy ne irrítálja a gyomrotKép

Én azelőtt az Ulceran-t szedtem, meg a Losec-et és a Klacidot. Utána meg minden más gyógyszerrel kisérleteztek. De én a végére már abbahagytam.
Egy kisegérnek éreztem magamKép
Mindjárt eszem egy kis fagyitKép

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?