Mindenkinek köszi a gratulációkat!
Brigi, képzelem, mennyire várod már, hogy Miki kint legyen!
Én is úgy olvasnám már a szüléstörténetedet!
Kívánok gyors, komplikációmentes szülést, és sok segítséget a gyermekágyas időszakban! Van már szülésznőd?
Zit: engem is megríkatott, ahogy elképzeltem Benit a papájával. Aztán meg a kép is, ahogy bújik hozzá! Remélem a hátfájásod hamar elmúlik, és nem zavarja tovább az együtt töltött napokat!
(Nem sejted, mitől lehet? Régebben is volt már, vagy csak most jött elő?)
Marcsi: nektek is gratulálok a tesóhoz
, olyan jó, hogy a topikból többen is fogunk nyáron szülni! Én is néztem már a Vikare nevű ágyat, pont a natúrszínűt védőkorláttal. Szerintem nekünk is olyan lesz majd.
Vajon megbírja egy felnőtt súlyát is?
Klarissza: tiszta hülyeség, de én is valahogy "kismamábbnak" éreztem magam, mikor megkaptam a kiskönyvet.
Na meg tegnapelőtt a kórházban az ismerős helyen, ismerős dokival, ismerős helyzetben
. Szerintem van rá esély, hogy egyszerre szüljünk, én monjuk túlhordom egy kicsit, a tiéd pár nappal előbb jön
. Tényleg, hol fogsz szülni? Remélem a szopi szépen megoldódik magától így vagy úgy. Barni akkor hagyta abba, amikor másodszor is terhes lettem. Ha nagyon ragaszkodott volna hozzá, akkor szoptattam volna terhesség alatt is, de végül is jobb, hogy így alakult. Vizsgáiddal mi újság?
DBarbi: drukkok mennek az államvizsgához!
Tündér: meggyógyultatok már?
Gabi75: mindig elámulok, hol tart már Dávid. Nekünk még bilink sincs.
Letty: csatlakozom a többiekhez
, üdv itt, gyere gyakran, és kérünk képeket!
Ann: tök jó volt olvasni a karácsonyi beszámolódat. Olyan helyes lehetett Hami, hogy minden játékával szépen játszott, hogy tetszett neki a fa, és reklamálta, ha nem látta!
Gratula a beszédhez is!
Zsizsa, Edit, Cory:Velem úgy volt, hogy szépen elterveztem, hogy nyár végén abbahagyjuk a védekezést, és ha szeptemberben összejön a kistesó, akkor milyen jó lesz majd júniusban szülni. Tanítani nem akartam visszamenni, és júniusban nincs senkinek szülinapja a családban
. Össze is jött a dolog, de a 6. héten az a baba meggondolta magát. (
)Azután arra gondoltam, hogy nem szabad ilyen programszerűen eltervezni a gyerekvállalást. Továbbra is készenálltam, hogy bármikor kopogtathat a jövevény, de sokféle lehetőséget elképzeltem, azt is, hogy esetleg nem lesz több. És ezt is el tudtam fogadni. Végiggondoltam az életet egy, két, három gyerekkel, különböző korkülönbségekkel, hogy mi lesz az iskolai, meg a nem iskolai munkámmal, hogy fogom megszervezni az életünket. És mindegyik változat ígért jót.
Ezután rögtön a következő ciklusban megint terhes lettem, és bár az elején volt egy kicsi vérezgetés, nem lett semmi baj.
Nekem mindenesetre jót tett a dolgok végiggondolása, és bár nem úgy alakult, hogy ez kiderülhetett volna, de azt hiszem, nem lettem volna frusztrált, akárhogy is alakul a közeljövő.
Gabi: Örülök, hogy jobban telnek a napjaitok. Érdekes, én is sokszor utólag vettem észre, hogy kibújt a fog, akkor, amikor hasmenése volt Barninak, meg nyűgös volt, még nem volt sehol semmi.
Barbi: Ne tessék ilyen történeteket olvasni-nézni! Oké?
Magzatmozgás: nekem a vége felé volt olyan, hogy ctg-re mentünk, a doki rámtette a ketyerét, és elment valamit intézkedni. Már jó egyméteres papír lógott ki a gépből, mikor visszajött, de csak csóválta a fejét, hogy ez a gyerek masszívan alszik. Megpróbálta egy kicsit megmozgatni, hiába. Végül elküldött egyet sétálni azzal, hogy ha érzem, hogy mozog, jöjjek vissza. Figyeltem rendesen, de semmi. A sarkon volt egy hentes, olyan igazi régi fajta, lehetett kapni virslit, sült kolbászt, meg sört. Bementünk, mert a férjemnek kopogott a szeme az éhségtől. Én elvileg nem éreztem, hogy éhes lennék, de azért ettem egy kicsit az övéből, meg ittam is (nem sört
). Mihelyt bekerült a kaja, a gyerek úgy elkezdett rugdosni, hogy csak na. Éhes volt. Érdekes, hogy ezt a dolgot csecsemőkorában is produkálta. Csak mostanában olvastam a Szoptatás c. könyvben, hogy létezik olyan, hogy egy baba arra a kellemetlen érzésre, hogy éhes, inkább elalszik. Persze én úgy gondoltam, hogy MINDEN gyerek üvölt, ha éhes...
Ezt most csak úgy elmeséltem, mert eszembe jutott, de nem valószínű, hogy a te babád 3 napja alszik
. Én sem emlékszem, Barni mennyit mozgott anno, csak arra, hogy nagyon korán éreztem először. És általában este, mikor lefeküdtem, és egy kicsit csak őrá koncentráltam, akkor mindig mozgott. Próbáld ki, hátha csak egy kicsi személyes babusgatásra vágyik!
Mucus: nekem megvan a Kriston-könyv, szerintem nagyon jó, és érdemes csinálni. Anyukám jár hozzá a Rókusba. Én először videóról tanultam meg a gyakorlatokat. Sajnos nem csináltam napi rendszerességgel. Szülés után aztán éreztem is a változásokat, és belekezdtem újra. Amellett, hogy közel a régi lettem odalenn, a gátmetszésem is hipp-hopp meggyógyult. A könyvben vannak még arc- és mellgyakorlatok is, de azokat még nem próbáltam, de szeretném valahogy bepaszírozni a napba, legalább a ciciedzést. (Az enyém bezzeg tud lógni, - na jó, megereszkedni. Pedig nem is túl nagy, szerintem pont jó. Az egyetlen testrészem, amivel tökéletesen meg voltam elégedve. 75B volt terhesség előtt, aztán 80B, szoptatás elején 85C, aztán megint 80B. Most megint kezd kerekedni
)
Dorki: rajtam is maradt 2 kiló, de nem egyenletesen, hanem csak a fenekemen meg a hasamon. A karom meg a lábam még vékonyabb is lett, mint régen. A karom biztosan, meg is izmosodott a gyerekemelgetéstől. Az az általános vélemény, hogy a szopitól tényleg elfogy az emberről a súlyfelesleg, de mindig vannak olyanok, akik nem úgy működnek, mint az átlag. Egy ismerősöm szoptatás közben hízott meg, és mikor abbahagyta, akkor fogyott le.
Barni is tekereg, mielőtt elalszik. Hol többet (3/4 óra a rekord), hol kevesebbet (néha csak 10 perc kell). Én egy matracon altatok úgy, hogy melléfekszem. Ha nagyon aktív, és le akar mászni, akkor visszahúzom
. Néha rámfekszik keresztben. Akkor visszafektetem magam mellé. Egy ideig ez megy, aztán elalszik.
A gyógyszer dologban nincsenek tapasztalataim, mi még csak lázcsillapítót szedtünk.
Ruhaügy: valahol olvastam, hogy a multiknál kimondva a legelső szempont az olcsóság. Minden egyéb ezután jön.
Na ez jó hosszú lett. Elküldöm gyorsan, mielőtt teljesen elavul.
Régennemírók, tessék jönni!