Sziasztok!
Sajnos mi sem úsztuk meg ezt a telet betegség nélkül, tegnap Barnika is belázasodott.
Szerintem járvány van... Rögtön iszonyú magas láza lett, és hiába adtunk neki kúpot, hûtõfürdõt, alig akart 2 tized fokkal lejjebb vánszorogni a hõmérséklete... (kb 39-rõl 38,8-ra
)Végül szirupot is bevetettünk, aztán nagy nehezen cicin elaludt. Egész éjjel "fogdostam", de nyugtalanul ugyan, de végigaludta az éjszakát, így nem akartam hõmérõzéssel zaklatni szegénykét. Reggel ugyanúgy lázzal ébredt,ma pocsék napunk volt, apu vidéken, reggel a kazánunk is leállt, a frász tört ki, de túléltük. Megnézte a doktornõ, gyulladt a mandulája, és azt mondta, ha ma-holnap is lázas marad, akkor antibiotikum. (Most sem értem, miért kell vírusfertõzésre antib.??)
Egész nap hõemelkedése volt Barnabásnak, közben három foga is nyomakszik kifelé (bár nem hiszem, hogy attól ennyire lázas és nyûgös), orra szörnyen folyik, szóval heje-huja.
Zsuzsa, Bea hogy van? És Bogancsi, Tomi? Ez a magas láz tényleg nagyon ijesztõ, amikor érzed, hogy tök forró a gyerek... Remélem mindannyiunknak, hogy hamar kilábalunk ebbõl! Szerencsére nálunk hasmenés, hányás nincs.
BMárti! Nektek is jobbulást! Ez a gyógyszerkommandó nem hangzott jól...
Andi, te hogy érzed magad? Reméltem, hogy nem ragasztom rád a nyavaját, de nem jött be
De hátha még a gyerekek megússzák! Nem is kérdezem, milyen volt a tánc, mindjárt eszem egy csokit bánatomban.
Ó igen, evés.
Márti, és többiek is, köszönjük a tippeket! Nálunk is hasonlóak szoktak lenni, mondjuk a menüsorodból jópárat anyukám szokott megfõzni
Én mostanában gyakran csináltam tésztát (múlt pénteken nagyon finom darált húsos-borsós-kukoricás szósszal Andi hathatós segítségével
), és múlt héten életemben elõször rakott kelt! Általában mi nagyon szeretjük a rakott és töltött dolgokat, gyakorlatilag mindnek ugyanaz az alapja, különféle zöldséggel (pl zöldbab, cukkini, vagy paprika paradicsommártásban...) Remek egytálételek. (Én most tanulom õket...)
Volt még a héten tökfõzelék, Barni is megette végre, tegnap este pedig csirkemellbõl és zöldségekbõl csináltam egy "nemzetközi" eledelt: kicsit kínaira, kicsit indiaira sikerült, de Andris és Barni is odáig volt tõle.
GOrsi! Barni is szereti a fûszeresebb ételeket, persze nem erõs paprikával, hanem sok zöldfûszerrel ízesítve. A petrezselyem, zeller, bazsalikom, kakukkfû, kapor, tárkony, stb, nem árthat, de Barni kedveli a fokhagymát, édes fûszerpaprikát, fehérborsot is.
Most búcsúzom, nagyon fáradt vagyok, sziasztok,
Heni